dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVHP: alle corruptiezaken in Suriname vervolgen

VHP: alle corruptiezaken in Suriname vervolgen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 aug – Alles wat naatr corruptie riekt, moet strafrechtelijk onderzocht worden. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De grootste oppositiepartij in Suriname is het volstrekt oneens met regeringspartij NDP. Die vindt dat alle corruptiegevallen van alle politieke partijen onder de mat geschoven moeten worden. Een soort algemeen pardon dus.

Ook de corruptie van de afgelopen jaren moet dus vergeven kunnen worden. Het was de fractieleider van de NDP, André Misiekaba, zelf die het idee opperde. Tijdens een recente parlementsvergadering zei hij dat er ‘met een schone lei’ moet worden begonnen. “Het moet duidelijk zijn voor NDP-fractieleider Misiekaba dat het hier niet gaat om alle politieke partijen, het gaat om de belastingcenten van burgers”, stelt de VHP.

Het idee is dan ook verfoeilijk en verwerpelijk. Burgers moeten elke dag worstelen met de gevolgen van een economische crisis. “Een streep willen trekken door corruptiegevallen, is bekeken vanuit dit perspectief, corruptie op zich”, aldus de VHP. Het verbaast des te meer dat uitgerekend André Misiekaba zo’n idee oppert. Dit vanwege ‘s mans kerkelijke achtergrond en de lof naar zichzelf dat hij corruptievrij is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Alle corruptie praktijken die zich afgelopen decennia hebben afgespeeld moeten grondig onderzocht worden.

  Ook onderzoeken hoe het kan dat iemand die geen fiets kon kopen nu multimiljonairs geworden zijn.

  Ook gronddiefstal moet keihard aangepakt worden.

  Alle uitgaven zonder aantoonbare kosten die gemaakt zijn terugvorderen enz. enz. enz. Hoe kan het dat een toiletpot een half miljoen SRD gekost heeft terwijl de koers 1 op 3 was. Dus zeg maar E160.000 euro.


  Maak melding
 2. Een voorganger van de kerk heeft princiepes, en is een voorbeeld voor zijn parochianen, maar deze Missikaba, heeft een smerige criminele denkwijze door een samenwerking in een criminele partij aan te gaan met een moordenaar en veroordeelde drugsdealer, mensenrechtenschendingen toe te passen betreffende een omstreden amnestiewet, waardoor alle rechten van de nabestaanden van de 8dec. moorden, geschonden worden, vervolgens wil deze profeet een streep trekken onder al die corruptie gevallen, zodat figuren uit zijn partij, zoals een Abrahams, de dans kunnen ontspringen, en verder met zijn leven als miljonair kan gaan, ten koste van het volk, wat voor een princiepes heeft deze voorganger eigenlijk? Je zou dit figuur bijna kunnen vergelijken met een bos…


  Maak melding
 3. De Puinhopen Van 7 Jaar NDP.

  Opper Surinamer

  Alle corruptie schandalen moeten onder zocht worden.. Binnen de VHP Club is er ook heel veel mis.. dat mt ook onder zocht wrdn….

  De commissie die dat gaat onderzoeken moet ook niet corrupt zijn…. De Heer MIRANDA van Openbaren werken schreeuwde altyd ook dat hij niet Corrupt was..

  O


  Maak melding
 4. Kan me niet voorstellen dat RobG het eens is met Misikaba. Immers iedere strafbare feit moet vevolgd worden. Of je nu politici of burger bent, niemand staat boven de wet.


  Maak melding
 5. Het verbaast des te meer dat uitgerekend André Misiekaba zo’n idee oppert. Dit vanwege ‘s mans kerkelijke achtergrond en de lof naar zichzelf dat hij corruptievrij is.

  Lariekoek gebleken, die man is in dienst van de moordenaar ddb, didibri foe sranang. Alleen oerdomme paarse gelovigen houden het niet voor mogelijk en zingen krijsend, stree de foe stree, soso lobi didibri ddb. Samen met Stef me Anus heeft deze awariedomrie voor veel vertwijfeling en polarisatie gezorgd onder vele gelovigen die de bijbel niet lezen en niet leven zoals het staat geschreven, heb uw naaste lief. bedriegen, roven en stelen is wat de regering ndp doet olv didibri. Wo ka.


  Maak melding
 6. Rechters van Suriname,doe je werk.!Niet bang zijn en je laten intimideren!De corruptelingen zitten bij de ndp ,begin daar,begin bij misikaba.Santokhi is helaas geen rechter anders had hij het werk al gedaan.Laat zien dat jullie het kunnen en ga aub bouta halen,sleep hem desnoods uit zijn bed.


  Maak melding
 7. De wanhoop van Misiekaba.
  hij ziet zijn omgeving als raven stelen.Alle geld wordt gestolen en Misiekaba wilde behalve toestaan van occupatie nog wat anders,meer, doen voor de marrons.
  Daarom zijn kreet om alles wat gestolen is te behouden maar blijf in het vervolg met je lange vingers af van het geld zodat er echt wat gedaan kan worden voor de marrons.


  Maak melding
 8. Missiekaba geeft dus eigenlijk toe dat NDP corrupt is en geld van de bevolking heeft gestolen. Maar de pot is nu leeg dus zand erover. Vergeven, Vergeten en Verzoening.


  Maak melding
 9. Misiekaba zegt dat hij geen boter heeft op zijn hoofd en daarom in de zon kan lopen
  Wel hij heeft geen boter op zijn hoofd maar wel kowka in zijn hoofd.
  Deze man denkt dat door zo een opmerking “een streep eronder”hij gelijk Bouterse is nou ja de 2e Bouterse dan. Want de 1e Bouterse zei “zand erover”.

  Boi soms denk je “joe dinkie dat kow ka e fat a koro”

  Misiekaba libi sma yere.
  Waar haal je jou vermetelheid vandaan?

  En RobG no kon tak dat Misiekaba weet waarom hij het zegt.
  Wel luister naad de VHP “alle corruptiegevallen aanpakken en straffen”
  DSat kan Misiekaba niet zeggen dat dit ook zal moeten voor de NDP


  Maak melding
 10. Als alle corruptelingen, berecht worden zal het vreselijk rustig worden in het DNA ik vrees met grootte vrezen,
  Aldus misselijkekaba, schijnheilig.
  Word vast geen paus


  Maak melding
 11. Missikaba,en bouva.zijn jonge generatie heel veel jaren kunnen het volk dienen,ze moeten die stelende ndp’s niet beschermen anders wordt ze ook mee d
  Gespeurd in de val.kom op mannen het is alleen mogelijk verder te gaan als corruptie hard wordt gepakt


  Maak melding
 12. En daar heeft deze schtijver gelijk in, wel zeuren niet ingrijpen

  Waar het wel misgaat, is dat de instanties die moeten reageren, de assemblee en maatschappelijke groeperingen, als het graf zwijgen. Dit geeft wel bedenkingen. Niemand moet later over drie weken komen zeuren hoeveel de trip naar Cuba heeft gekost en wie er wel of geen recht op hadden. De president heeft met zijn mededeling toestemming gevraagd en die ook gekregen. Reacties op Facebook zijn er volop, maar deze zijn geen instanties en hebben dus geen waarde.
  Hein Taus


  Maak melding
 13. Misikeba … geen boter op zijn hoofd … mensen geven jullie me een grote brick. Patsjakker Misikeba, Bouva en Panka hebben wat betreft het Naschoolse project … gefraudeerd bij het leven. Tonnen Srd’s werden maandelijks uit ‘s’landskas getoucheerd … !!!! Het zijn onverbeterlijke bandieten !!!!

  De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse heeft toch zelf gezegd dat het Naschoolse project een Nyang Patu was { red. van de NDP }.


  Maak melding
 14. Misiekaba de partner in crime hij is trouwens degene die kwam met amnestie voor bouta,de zoveelste tragedie voor Suriname.Samen met bouta moet hij een cel delen.


  Maak melding
 15. Bijltjes dag komt eraan. Onderzoek naar alle ministeries en overheid bedrijven zoals banken, EBS, SWM en vergeet niet de projecten die allemaal gestart zijn maar nooit to een bepaald resultaat zijn gekomen.
  Maar niet alleen van de laatste 7 jaar trek het gerust wat door naar bijvoorbeeld vanaf het jaar 2000. 17 jaar is best nog te overzien voor dergelijke onderzoeken.
  kijk naar wat kost iets in de markt en voor welk bedrag is het uiteindelijk geboekt.


  Maak melding
 16. Eerst een moordenaar te proberen vrij te waren van zijn daden, en nu de bevolking benadelen door corruptie toe te staan. Het moet niet gekker worden. De tijd is nu aangebroken om het volk wakker te schudden om actie te ondernemen voor een beter en welvarend Suriname.


  Maak melding
 17. Corruptie? Wat is dat?

  Ik heb in landsbelang gehandeld en de 1,5 miljard aan staatsgelden en staatseigendommen heb ik dik verdiend.

  Bouta bedankt..!


  Maak melding
 18. Missikaba is bekeerd tot de Islam !!!!
  Hij heeft zijn naam laten veranderen in Sheik Missikabakhan.

  Hij wil van Suriname een corruptievrije Dubai maken !!!!!.

  Hij wil een streep onderzetten van alle corruptieve praktijken. Waarom niet onderzoek laten instellen en publiceren ???????? Dan pas ben je oprecht !!!!


  Maak melding
 19. Twee criminelen hebben maandag op klaarlichte dag een beroving gepleegd in een recreatieoord te Zanderij. Dertien personen zijn door hen beroofd. Zij moesten hun bezittingen afstaan.

  De mannen waren gewapend met een vuistvuurwapen en een jachtgeweer met afgezaagde loop en een houwer. De slachtoffers kregen de schrik van hun leven toen de indringers op hen afkwamen. Zij hebben zich niet verzet.

  Starnieuws verneemt dat de criminelen geld, mobiele telefoons en sieraden van de slachtoffers buit hebben gemaakt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

  Suriname op vakantie einde oefening, nunca, over en uit !!!!


  Maak melding
 20. SANTOKHI FUCK YOU.

  Jullie zijn de grootste criminelen die geen knip voor de neus waard zijn.

  Wat deden jullie?. Surinamers HEKELEN jullie achterlijke misbaksels.


  Maak melding
 21. Nog bedankt voor je bezoek aan Nickerie wha ha ha ha ha….. al die mensen inclusief ik was daar aanwezig en we trekken 1 conclusie. Jij bent een nog ergere aasgier dan Bouterse.

  Ik heb diezelfde mensen erop gewezen en hun herinnerd wat er allemaal gaande was in Suriname onder het bewind van NF VHP. HET WAS EEN GROOT CRIMINEEL NETWERK, fraude, corruptie, en wit neusje halen was jou dagelijkse kost. Zolang je duizenden euro’s uit die netwerk kon opstrijken kon het je allemaal niets schelen. Jou vriendjes misbruikte minderjarigen en misschien deed jij ook nog stiekem mee. Je bent een onbetrouwbaar schepsel die nieuwe verkiezingen wil afdwingen, maar er KOMT nooit meer een nieuwe morgen voor jou…….die alleen geilt op macht en alleen maar president van Suriname wil worden.

  NIEMAND WIL JOU HEBBEN VUILE HUFTER


  Maak melding
 22. Zieke politici debatteren of ZWARE CORRUPTIE (door vooral vooraanstaande politici) moet worden aangepakt door Politie en Justitie !

  Stop de bananenrepubliek, VERVOLG allen die de Staat en de Bevolking bestelen !

  Stel een VERVOLGINGPLICHT IN als het om CORRUPTIE gaat !

  Vestig een onafhankelijk functionerende Accountantsdienst, een Rekenkamer, een FIOD en een ONAFHANKELIJK Openbaar Ministerie !

  Direct nieuwe TIK BAKKA (pluk ze) wetgeving invoeren !

  Alle burgers dienen inkomsten en bezit te kunnen verklaren aan de FIOD en aan de belastingdienst !

  Onder het huidige PAARSE BEWIND blijft Sranan een FAILLIETE BENDE !

  Paars durft niet eens een effectieve Anti-Corruptiewet in te voeren !
  Slogans van de FAILLIETE en Anti-Surinaamse Paarse Politiek zijn :
  a. Zand erover !

  b. Streep eronder !

  Dit komt neer op STEEL MAAR MEER VAN LAND en VOLK, corruptie wordt niet bestraft !

  Deze zieke PAARSE denkwijze gecombineerd met het ongebreideld drukken van MILJARDEN AAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN en het LENEN van honderden MILJOENEN DOLLARS, BESTENDIGT HET FAILLIET VAN DE STAAT SRANAN !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ, SET TE SURINAM

  PEOPLE FREE !!!


  Maak melding
 23. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Alles wat naar corruptie riekt, moet strafrechtelijk onderzocht worden. Dit stelt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP.

  De grootste oppositiepartij in Suriname is het volstrekt oneens met regeringspartij NDP. Die vindt dat alle corruptiegevallen van alle politieke partijen onder de mat geschoven moeten worden. Streep er onder en een nieuwe start maken zonder corruptie.

  Als de NDP karakter heeft, normen en waarden, principes, recht en wet respecteert in een democratische rechtsstaat geldt, overtreders moeten vervolgd worden en worden gestraft dan zeggen ze: VHP je hebt mij overtroeft, uw argument is veel diamant sterk. Er is hoop.
  Leve:
  – de grondwet van Suriname en Internationale Verdagen,
  – de Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Daar staan we ook achter en laten we ons handen aan de ploeg slaan en orde op zaken stellen in de Republiek Suriname. Mi Nanga Pikin Ingi booi wo dring a kasiri in a krabasi in oe pangie in a tube na Brokko Baka. Liebie Boeng, Liebie Boeng In Sweet Sranan!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES