zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: VHP wordt weer regeringspartij in Suriname

Santokhi: VHP wordt weer regeringspartij in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 28 aug – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, keert zonder twijfel terug in de regering. Dit zegt partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. Tijdens een partijbijeenkomst in Nieuw Nickerie werd ronduit voorspeld dat het in 2020 al zover zal zijn. De partij bereidt zich voor op een verbeten strijd. Het is nu al te merken aan bewegingen over het hele land.

De VHP zal nationaal actief zijn en zich richten op alle Surinamers. De afgelopen tijd zijn dan ook bezoeken gebracht aan zelfs afgelegen gebieden in het binnenland. De VHP heeft indruk gemaakt. Het is al zo ver gevorderd dat afgevaardigden uit Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne gepresenteerd konden worden. Dit is niet eerder op zulke grote schaal gebeurd. Volgens Santokhi wijst op groei van de partij.

Ook wat de politieke kwaliteit betreft gaat het steeds opwaarts. De VHP wil een gans ander beleid dan wat de regering Bouterse er nu van bakt. De crisis waarin het land verkeert, moet met kennis en inzicht worden aangepakt. De VHP legt in binnen- en buitenland contacten een beter politiek en economisch beleid neer te zetten. Volgens Satokhi kan het dan ook niet anders dan dat de VHP regeermacht verwerft.

opening
Fernandes Express
BODO Party

60 REACTIES
 1. Beter front hoor dan deze rot ndp!
  De boel pinaart zo mang!
  Toen front aan de macht was had je een koers van 2.8 voor de $. En nu bijna 8.
  Me bar joe!
  Ma tja wat verwacht je van een moordenaar als president?
  Mensen leren jullie van je fouten!!!


  Maak melding
 2. Dit is een stille hint van Santhokie aan z’n (ex)partners in, NF, V-7, V-6, V-5 dat hij ze zal loslaten in 2020 !
  Wie dit niet begrijpt of door heeft moet terug naar de Middelbareschool !

  Z’n voorganger zei nog; ‘over my dead body’ mbt een samenwerking met de NDP, maar nu de VHP de boot compleet dreigt te missen gaan ze een hele andere koers varen.

  Chandrika heeft ook gezien hoe Sharmila is binnen gehaald bij de NDP, en hij weet ook duidelijk dat z’n ex politieke vrienden losers zijn waar hij bij de e.v. verkiezingen mee wil kappen.

  Any way, de NDP blijft de grootste volkspartij en blijft regeermacht houden.
  Chandrika, probeer bij de e.v. verkiezingen 10 knikkers binnen te roeien voor de VHP dat krijgen jullie misschien enkele directeursposten.

  Maar de NDP blijft wel in ’the drivers seat’ !!!

  Waarvan akte.


  Maak melding
 3. Aan Milton,

  Daarom pinaren jullie, de sub Afrikaanse landen pinaren nog steeds met al hun natuurlijke hulpbronnen !!!!
  Overal ter wereld lijden jullie honger en bevolken gevangenissen. In Afrika heerst ook wetteloosheid en dat zie je duidelijk ook bij jullie !!!!!


  Maak melding
 4. Ja baja ! Zelf Santhokie komt nu ‘uit de kast’ waarin hij, denk ik, te lang heeft gezeten met een stel altijd verliezende sloebers !
  Chandrika je bent welkom om samen met de NDP te werken aan de ontwikkeling van Su !
  Maar wel altijd naar de baas luisteren hoor, anders wordt je er zo weer uitgekukkelt.

  Ha ha, hi hi hi, vraag het maar aan jou matties van PL en ABOP I

  M’n youtube mattie (Baba Tori Mang Yaga) zou zeggen van; den dong kow beest ! Waarna een tjoeri volgt !


  Maak melding
 5. De enige manier om in 2020 terug te komen is als ze samenwerken met andere partijen en bepaalde figuren in en buiten de partij laten varen. Anders kunnen ze het vergeten!!!


  Maak melding
 6. En wat doet de NPS intussen? Geen moer. Nps, als jullie in 2020 veel zetels willen halen moeten jullie vanaf nu hard aan de weg gaan timmeren. Laat het niet alleen aan de VHP over. Ga ook de straat op. Laat je gezicht zien in de NDP bolwerken. Uw Voordeel? U hoeft niet eens reclame voor uw partij te maken. Doe als Bouterse in 2010. Ga op de soundtruck staan en vertel alles wat Bouterse fout heeft gedaan. U moet Bouterse met zijn eigen politieke wapens bestrijden. “A No Mi” moet niet het motto worden van de NPS , “maar na Ding schuld”. Val DDB en de NDP aan. accentueer hun fouten en blunders. Jullie zijn de aanvulling van de VHP, tenminste als jullie willen samenwerken. De tijd is rijp om nu reeds tot de aanval over te gaan voor de verkiezingswinst van 2020. Laat de VHP het niet alleen doen.


  Maak melding
 7. Milton.

  Wie dit niet begrijpt of door heeft moet terug naar de Middelbare school !

  Je gaat er dus van uit dat elke Surinamer de Universitaire of HBO opleiding met succes heeft gevolgd. Als ik naar het niveau van de NDP-ers kijk trek ik de conclusie dat ze zelfs de lagere school niet hebben afgemaakt. Ze kunnen twee dingen niet doen: plannen en rekenen.
  Jij mag mij daarom het volgend rekenprobleem uitleggen, want misschien heb ik een college gemist.
  De begroting van Suriname:
  uitgaven 8 miljard.
  Inkomsten 4 miljard.
  Toch is het begrotingstekort slechts 6% . Dat snap ik niet!!!! Ik wil graag terug naar de middelbare school om dit rekenprobleem te begrijpen.


  Maak melding
 8. John ben met je eens…wie durft die begroting tekort uitleggen.niet alleen jij maar heel veel su bevolking begrijpen niet… begroting 8 miljard inkomen 4 miljard tekort 6%???????


  Maak melding
 9. Wees niet bang NDPers. VHP zal in 2020 niet regeren. Er zijn nog meer dan 2 volle jaren te gaan. Bouterse zal tegen die tijd wel weer valse hoop geven en het Surinaamse volk zal er weer met open ogen in trappen. Surinamers geloven in de horizon, want daar komt hemel en aarde samen.


  Maak melding
 10. Gratis bruine bonen met zoutvlees doet wonderen voor de NDP. Vooral de afride vreten zich klem en de dames schudden met hun kont alsof ze onder stroom staan.
  Ze hebben hun stem verkocht voor een gratis portie en de komende jaren pinaren ze typisch een afride verschijnsel


  Maak melding
 11. Santo kan het op zijn buik schrijven. Desnoods creeren we weer een paar duizend spookkiezers erbij (“opschonen bevolkingsregister”) om die front pannenkoeken uit het centrum te houden.


  Maak melding
 12. Heel simpel, ik zou op de partij stemmen die weer de doodstraf zou invoeren voor roofmoord, verkrachters en moordenaars. In ieder geval keihard straffen want zij zijn ook meedogenloos en wreed tegenover de slachtoffers.

  Een partij die zijn belofte ook nakomt om de criminaliteit en corruptie keihard aan te pakken ondanks alle protesten uit div. hoeken.

  Is er minder criminaliteit en corruptie zul je zien dat er weer buitenlandse investeerders, die nu massaal vertrekken weer terug zullen komen. En het veel beter met de koers en economie zal gaan. Welk partij kan durft dit te realiseren?


  Maak melding
 13. Santokhi heeft het nu ook door. Hij weet dat de bevolking een niet zo’n hoge pet op heeft van de politiek die door VHP en NPS in het verleden en het heden zijn gevoerd. Ondanks de economische recessie waarin het land terecht kwam weet de bevolking dat de NDP heeft bewezen dat het ook anders kan. Santokhi wil daarom de boot niet missen in 2020 omdat 10 jaren lang in de oppositiebanken zitten sporen heeft achtergelaten bij hem de zijnen. Het heeft geen vooruitgang gebracht voor de partij. Zowel de VHP, NPS, PL en Abop zijn politiek verlamd geraakt omdat o.a. de grote protestacties die zij initieerden niet het verwachte resultaat hebben opgeleverd.

  Men heeft door dat domme politiek voering niet meer van deze tijd is. De oppositie heeft zit dwalen en zij hebben de bevolking op het verkeerde been gezet omdat naar nu blijkt de economische problemen van Suriname niet met simpele economische en budgettaire regels en slogans zijn op te lossen. De problemen lijken complexer te zijn omdat er veel meer fundamentele vraagstukken om een antwoord vragen. Een van die vragen is hoe kunnen wij het collectieve voorzieningenniveau handhaven en mogelijk uitbreiden. De bevolking is anders over de politiek gaan denken mede door de grote informatiestromen en informatiebronnen die hen ter beschikking staan.


  Maak melding
 14. Dus je geef toe dat NDP door fraude aan de macht is gekomen. Wel dat is ook de enige manier wat men kent! Liegen en bedriegen. Dat jij ook een laag mens als Rob G bent! die zelfs hun familie aan de vijand zouden verkopen dat wisten we al. Jij bent echt een persoon die het likt voor een blikje bonen. Jij zal ook de eerste zijn met oranje t shirt als VHP wint. Heulen met de vijand omdat je zelf te laf bent.


  Maak melding
 15. Santokhi heeft het nu ook door. Maar hij mag ook wel uitkijken dat hij met zijn politieke tour in de binnenlanden zichzelf niet bedriegd. Hij weet in elk geval dat de bevolking ‘een niet zo’n hoge pet op heeft van de politiek die door VHP en NPS in het verleden en het heden zijn gevoerd ‘. Ondanks de economische recessie waarin het land terecht kwam weet de bevolking dat de NDP heeft bewezen dat het ook anders kan. Santokhi wil daarom de boot niet missen in 2020, omdat 10 jaren lang in de oppositiebanken zitten sporen heeft achtergelaten bij hem de zijnen. Het heeft geen vooruitgang gebracht voor zijn partij. Zowel de VHP, NPS, PL en Abop zijn politiek verlamd geraakt omdat o.a. de grote protestacties die zij initieerden niet het verwachte resultaat hebben opgeleverd.

  Men heeft door dat domme politiek voering niet meer van deze tijd is. De oppositie heeft zit dwalen en zij hebben de bevolking op het verkeerde been gezet omdat naar nu blijkt, de economische problemen van Suriname niet met simpele economische en budgettaire regels en slogans zijn op te lossen. De problemen lijken complexer te zijn omdat er veel meer fundamentele vraagstukken om een antwoord vragen. Een van die vragen is hoe kunnen wij het collectieve voorzieningenniveau voor de toekomst handhaven en mogelijk uitbreiden. De bevolking is duidelijk anders gaan denken over de politiek mede gevoed door de grote informatiestromen en informatiebronnen die hen ter beschikking staan.


  Maak melding
 16. Wanneer zal Suriname bevrijd worden van al die politieke recidivisten,inclusief Bouterse,Somo,Santoki,Hooghart,Mijnheer Dubai,Ramsaran,Simons,Jogi,enz,enz.enz.enz.
  Suriname ik blijf voor je bidden.
  Politiek heeft bewezen dit land kapot te maken.


  Maak melding
 17. John & Haco ! Ik weet niet waar jullie met al de cijfers en wijsheden vandaan komen mbt de begroting van de staat Suriname.

  Ik verwijs enkel naar het volgend rapport ” Uitgangspositie en projecties van het stabilisatie-, herstel- en groeiprogramma 2016-2018 ” (Financiën van de Centrale overheid).

  In dit overzicht wordt aangegeven dat enkel voor 2018 de uitgaven van Su voor 7,9 mld en de inkomsten voor 7,5 mld SRD zijn geprognosticeerd.
  Voor de jaren daarvoor (van deze begrotingscyclus) zijn de bedragen beduidend minder.

  Ik vermoed dat John idd vele colleges heeft gemist en ook nog te lui was/is om z’n huiswerk goed te doen, want alle onzin die uit z’n zgn academische brein komt slaat totaal nergens op.

  @Haco, het is heel makkelijk en goedkoop om een ‘ one liner ‘ te posten, maar geen duidelijke en inhoudelijke boodschap over te brengen.
  Jij moet terug naar de kleuterklas van de lagere school op Clevia, en hopelijk steek je er nu wel wat van op.


  Maak melding
 18. Oma taki, de ndplijder en duivelse trwanten zijn voorgoed door de mand gevallen. Het zijn moordenaars en drugsbonzen die oerdomme volgers en idiote aanhangers de macht hebben gegeven. Opa taki, zelfs Meriba, Dino en verdoemd vele oerdomme paars verworden idioten zitten nu vast in het gevang vanwege de paarse misdaadvloek die ze hebben gekozen, ddb. Ze hebben het voorbeeld van hun misleider en lijder die hen besmet heeft met zijn paarse misdaadvirus, moorden, roven, liegen, bedriegen, bedreigen, stelen, kortom alles wat verboden is bij wet. Alleen baba didibri is vrij vanwege die vervloekte amnestiewet.
  Vreselijke momenten staat het gehele volk te wachten in 2020, bij de komende verkiezingsstrijd. Ddb en duivelse trawanten wiens paars bittere vruchten door het gehele volk worden opgegeten, zullen alles doen om aan de macht te blijven. De komende paarse chaos waar vele paarse criminelen uit het gevang op het onnozele dom paarse gelovig volk zullen worden losgelaten is komende. gevangenis opstand zal het heten, gecreerd door de duivels ndp geheime dienst om zo de noodtoestand uit te roepen. Wo ka. Ddb en co. hebben veel duivelse tactieken.


  Maak melding
 19. Goed zo Santokhi!
  U bent een leider dat wij verdienen ,die Suriname verdiend!
  Een eervolle ex-voorzitter van de Cicad,geen strafblad,geen amnestie,.Gewoon een man die wet en recht eerbiedigd.
  En dan hebben wij bouta van de ndp…een moordenaar,is lijder met een een strafeis van 20 jaar,beweegt zich met de steun van amnestie,een strafblad van hier tot Nederland tot Amerika.een analfabeet net als de rest van de ndp volgelingen.


  Maak melding
 20. @RobG en milton
  Genoeg van die billenlikkerij van jullie van de ndp.
  Zullen jullie pas tevreden
  zijn als straks je baasje suriname van de map laat verdwijnen??


  Maak melding
 21. Milton@
  Google en de staats begroting opvragen, dan krijg je hele andere cijfers te zien en dan mag jij ons uit leggen wat vanaf 2015 tot 2018 zoek de verschillen.
  Maar dan moet je alles lezen en niet selectief wat jij leuk vind.
  En juf clivia was best een aardige dame, en dat is geen one linker.
  Staats begroting van 2018 en goed lezen


  Maak melding
 22. Ray, die Santokhi bedriegt zichzelf en hij neemt a passant ook jou mee in zijn dromen. Een zwaluw maakt nog geen mooie zomer. Hij denkt dat hij de twintig zwaluwen in de lucht reeds in zijn macht heeft. De realiteit is weerbarstig. Santokhi dacht ook dat hij tijdens de vorige verkiezing met zijn huis-aan-huis acties de buit binnen had. Het resultaat viel tegen. De VHP kreeg minder stemmen dan hij gehoopt had en partner NPS werd gedicteerd. Santokhi had jou gevangen maar niet de mensen die zijn droom in duigen lieten vallen.

  Milton, deze gasten kunnen niet eens een begroting lezen, ik spreek nog niets eens over een begroting te interpreteren. Zij snappen er niets van. Het zijn een stelletje amateurs die denken de wijsheid in pacht te hebben. Hun bevindingen worden niet eens overgenomen door de slappe figuren die in de oppositiebanken zitten of door de captains van de Internationale Monetaire Autoriteiten. Zij maken zich volkomen belachelijk. Hahaha, en dan moet Santokhi op dit soort analfabeten rekenen.


  Maak melding
 23. @Milton en RobG
  wees niet bang idioten.Santokhi gaat heus niet naar het binnenland om stemmen te vergaren.Hij en samen met hem weten we voor wie de binnenlandbewoners gaan stemmen en het is zeker geen Santokhi.Santokhi doet slechts zijn plicht en denkt aan alle lagen van het volk zonder iets terug te verwachten.Natuurlijk loopt hij huizen af maar bedreigd niemand met de dood.De keuze ligt bij jou.Of je kiest een moordenaar en bewijst je lage IQ of je kiest voor wet en recht kies dan Santokhi.Die IQ van milton en jou baart ons zorgen .jullie hebben echt hulp nodig .


  Maak melding
 24. RobG
  Onder het front ging het begroting technisch heel goed. Er was zelfs geen probleem met de subsidies.
  Onder Bouterse worden steeds fantasie begrotingen gepresenteerd die niet waargemaakt worden


  Maak melding
 25. Yoo koe, kleine correctie, RobG denkt niet, daar moet je nl. gezond verstand voor hebben, Robg neemt alleen zijn paarse hersenspinsels en aannames voor waarheid aan, een zichzelf belachelijk makend hopenloos geval dus


  Maak melding
 26. @Haco; klopt voor de volle 100%. Alles wat de NDP-ers zeggen en doen is een slappe af-trek-sel. Op WTK heb je ook een paar van die slappe aftreksels. Zo zijn alle ministers die NDP tot nu toe voortgebracht heeft een slappe aftreksel van intellectuelen zonder ethisch moreel besef. Boevenbende, die als ezels achter een grotere ezel scharen.


  Maak melding
 27. Santokhi zal als President van Suriname hoe dan ook vele malen beter presteren dan de huidige massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel die zich met list en bedrog het volk gebruikt om zijn mars te beschermen.


  Maak melding
 28. Ray, neem jezelf maar in de maling. Santokhi is een gemaakt politiek dier. De politiek zit hem niet in de genen. De stemmen in het binnenland hoopt hij binnen te halen om meer zetels. Santokhi is op jacht naar de duiven van NPS en Abop. In tientallen jaren NPS-VHP-Abop hebben zijn niets van betekenis gebracht voor de bevolking in die gebieden. Santokhi probeert nu te pakken wat hij kan pakken van NPS en Abop. Deze partijen stellen aantoonbaar niets meer voor.

  Jojo,
  Onder het Front was er volop geld beschikbaar uit de ontwikkelingskosten en inkomsten uit export van aardolie, bauxiet, aluminium,goud,enz. Onder de regering Bouterse zijn weg komen te vallen de ontwikkelingskosten, inkomsten uit de export van bauxiet, aluinaarde en alimnium. Daarnaast namen de inkomsten af uit de export van goud, aardolie en grondstoffen. Zulke tegenslagen hadden NPS ennVHP niet. U zal het echter blijven ontkennen.

  Met de huidige inkomsten die de regering Bouterse ter beschikking staan is het moeilijk of lastig om te budgetteren binnen de begroting. De deskundigen onder ons weten wat ik hiermee duidelijk wil maken. Dit is geen materie voor de zeer lichtgewichten Haco, Johan, Makro,enz.

  Het is geen makkelijke klus voor de regering gezien de tegenvallende inkomsten. De luxe positie van de door Nederland verwende Fronters is er niet bij. Er moeten doorvoeren huidige regering ook prioriteiten worden gesteld. Met de ‘kaasschaaf’ methode probeert de regering het leed zoveel mogelijk te verdelen.


  Maak melding
 29. @RobG; ik wil niet in herhaling vallen, maar de sociaal, economische en financiële misère waarin het land op dit moment in ondergedompeld is is puur aan de NDP geldwolven te wijten. Zwaargewichten van jou kaliber zitten dagelijks in het parlement knollen voor citroen aan het volk te verkopen. Als zij de dynamiek van de financiële wereld zo goed begrijpen, immers jij maakt blijkens jou inbreng ook onderdeel van dan zou het toch niet zo moeten zijn dat in 7 jaar de tijd de solvabiliteit van het land naar de klote is geholpen om nu met je kaasschaafmethode te komen. Ik hoorde niet zolang geleden de president schreeuwen ” als het niet van de breedte komt, dan moet het van de lengte komen”. Waarom nu en waarom niet eerder. Als deskundige weet je al decennia lang dat de financiële wereld door allerlei ontwikkelingen onderdruk staat. En als je daar een goede kijk op hebt dan ga beleid maken om meer ellende te voorkomen. Vertel mij ROBG, wat maakt jou “kaasschaafmethode” nu legitiem en hoe verklaar je dat de regering nog steeds allerlei cijfertjes produceert op basis van de koers van twee jaar geleden. Kom met de rekensom van de huidige koers en schrik de pluris. Succes met je spinsels!


  Maak melding
 30. RobG

  “Jojo,
  Onder het Front was er volop geld beschikbaar uit de ontwikkelingskosten en inkomsten uit export van aardolie, bauxiet, aluminium,goud,enz.”

  Plaat wordt kaal gedraaid.

  1>>> Het rapport “een bezwaarde relatie” gaf antwoord op hoeveel geld er nog uit Nederland kwam. Ongeveer euro 100.000.000 (dijken is nog onder Bouterse besteed en deels verlegd naar Waterkant. Suriname heeft als pariteitsmiddelen even veel zelf moeten bij leggen.Uw maxi geld boom stelt niets voor max. 5% van de begroting.
  2 >>> De prijzen van Olie en Goud waren toen gemiddeld aanzienlijk lager dan onder Bouterse.
  3 >>> Onder Bouterse zijn de inkomsten niet weg gevallen men heeft gerekend op veel te hoge prijzen en door groei en geen rekening gehouden met een dip. Onder Bouterse heeft men de bakens niet verzet toen dat nodig was.

  RobG de waarheid is hard en kan niet ontgaan worden. Bouterse is mentaal al lang op de vlucht. Boefdraad is een ras bedelaar maar kan ook geen kant meer uit.
  We zullen 29 september zien,


  Maak melding
 31. RobG

  “Met de huidige inkomsten die de regering Bouterse ter beschikking staan is het moeilijk of lastig om te budgetteren binnen de begroting.”

  Helemaal mee eens. Echter wie heeft veroorzaakt dat de SRD weg gevallen is en alles in echte dollars nu veel duurder is geworden.

  Wie heeft blunder op blunder geladen

  Mag ik u even herrineren:

  1 >>> Alcoa was heel duidelijk in 2011 nu beslissen of we zijn over 4 jaar klaar.
  2 >>> Alcoa was in mei 2014 heel duidelijk, dit doen we of anders gaat de tent over 15 maanden dicht.
  In beide gevallen geen beslissing.
  3 >>> Rusland had een deal met Newmont waarin voor 20% aandeel $ 100.000.000 betaald ging worden. = $ 5.000.000 voor 1% aandeel.
  4 >>>Bouterse heeft 3 jaar heronderhandeld en betaald voor 25% aandeel $ 225.000.000 dat is $ 9.000.000/ voor 1% aandeel/
  Het gevolg is dat Newmont niet in 2013 begon met produceren maar eind 2016. het verschil is 3 jaar werkgelegenheid, royalties etc. en geen schuld versus nu $ 300.000.000 schuld (incl rente) en en technisch failliet Staatsolie.

  Probeert u het verschil eens te begrijpen. Nu wegen de inkomsten uit Newmont niet op tegen de lasten rente).


  Maak melding
 32. ” De VHP zal nationaal actief zijn en zich richten op alle Surinamers. ”

  Dus nu kan het wel daar zij stemvee nodig hebben om aan regeermacht te komen. Stelletje huichelaars.

  Het zijn die djuka’s in het binnenland die de VHP net als Bouterse voor de gek kan houden met wat spiegeltjes en kraaltjes. Opruimen die rommel en plaats maken voor jongelingen die het echt menen met het land. Erger dan het is kan het toch niet meer worden.


  Maak melding
 33. -Deze regering heeft GEEN GOED beleid en omdat zaken niet goed lopen is het de schuld van de ander.

  Wel, Santhoki staat veel sterker dan Bouterse als het gaat om zaken naar voren te brengen en te presenteren.
  Bouterse vertelt wat anderen ervan vinden zonder zelf onderzoek te doen of het juist is.

  In ieder geval is meneer Santhoki vaak genoeg te zien in de DNA, maar dit kun je niet zeggen van Bouterse die aan het hoofd van een land staat.

  De NDP heeft genoeg geld binnen gekregen, maar omdat het verpruts is hebben ze niets meer. Zie hier het beleid.

  Gelukkig maar dat Hoefdraad het door druk van de oppositie heeft toe gegeven dat er teveel geld onnodig is gebruikt. Misiekaba en Bova zijn er ook nu achter dat vele zaken niet goed zijn gegaan.
  Zelfs Bouterse heeft dit toe gegeven, dus vraag ik mijn af wat er nog te vertellen valt. Zie hier hun bevestiging.

  Ik ben wel blij dat meneer Santhoki wil hebben dat alle corrupte zaken onderzocht worden, ook die van de VHP.
  Misiekaba durf dit helemaal niet, omdat hij weet wat voor lijken naar buiten zullen komen, daarom wil hij alles stop zetten.

  Het lijkt nu erop dat Bova bijna voor een ieder wil gaan knielen om te vragen dat er samen gewerkt moet worden, dit inclusief de oppositie.

  Ik zou zeggen laat die boot tot de grond verder zinken, omdat ze al rijk zijn geworden. Daarna mogen ze allen wegrotten.

  ==Al is een leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt haar wel.==


  Maak melding
 34. Ik heb al die tijd gelezen dat de uitgaven over 2017 op 8 miljard worden begroot en de inkomsten op 4 miljard. ineens hoorde ik over een begrotingstekort van 6%.
  Volgens de laatste berichten, ik ben natuurlijk gaan zoeken op Internet, heeft DDB zijn uitgaven gehalveerd. Dus uitgaven 4 miljard; inkomsten 4 miljard. Het zou dus best kunnen dat de begrotingstekort door deze halvering van de uitgaven 6% is. Dit stuk waarin DDB de halvering aangeeft heb ik integraal gekopieerd (zie verder) . Duidelijk is dat dit de begroting van 2016 betreft, maar laten we gemakshalve ervan uitgaan dat dit ook op 2017 slaat.
  Maar wat weet onze goede vriend Milton niet?
  Wij geloven onze grote vriend DDB niet meer. Doordat de begroting over 2017 in plaats van 2018 pas 1 jaar later is goedgekeurd is het kwaad reeds geschied. De uitgaven 2017 zullen intussen zeker 8 miljard bedragen. En er zijn nog meer redenen waarom wij DDB niet meer geloven. Om mijn punt te verduidelijken even de volgende toelichtingen. Ik ben verbonden aan diverse kerkelijke instellingen, stichtingen en verenigingen. Deze rechtspersonen stellen jaarlijks de begroting voor het volgend jaar op en vast. Aan het eind van het volgend jaar worden de jaarrekeningen (de echte cijfers van uitgaven en ontvangsten) opgesteld. De cijfers van de jaarrekening worden geconfronteerd met de begrotingen en grote afwijkingen moeten worden toegelicht. Ditzelfde horen ook overheden te doen. Nu mijn probleem: DDB is vanaf 2010 aan de macht. Ik zoek naar begrotingen van Suriname op het internet over de jaren 2010 tot en met nu en ik vind geen enkele. Van een of twee jaren heb ik delen van de begroting van Suriname gevonden. Het leek een soort piki plei. En als die begrotingen er zijn rijst de vraag waarom in het kader van de transparantie de publicatie van de begrotingen op het internet niet heeft plaats gevonden. De Surinaamse overheidsjaarrekeningen. Ik wil ook graag inzage hebben in de jaarrekeningen van Suriname over de jaren 2010 tot en met 2016 om te kijken of er een goede begrotingsdiscipline in acht is genomen. Ik vind geen enkele jaarrekening en in mijn vak heb ik geleerd dat wanneer iemand geen openheid van zaken geeft, hij kennelijk iets te verbergen heeft. Ja zeker. Het publiek mag natuurlijk niets weten over de geheime en uit de hand gelopen uitgaven van Carifesta, Naschoolse opvang, aankoop ambassadegebouw, aankoop gebouw Grote Combeweg voor of van Alibux, uitgaven verkiezingen 2015, leningen, fraude belastingdienst , fraude bij ow&v, etc. Met andere woorden: als die jaarrekeningen er niet zijn mogen we fluiten naar de analyses van de verschillen tussen begroting en werkelijkheid. Weet je wat ik denk: Begrote uitgaven 4 miljard, echte uitgaven 8 miljard, geen jaarrekening, geen eindafrekening en geen analyse van de verschillen tussen begroting en werkelijke uitgaven en inkomsten over 2017. Let op mijn woorden en ik bereid een weddenschap aan te gaan. O ja voordat ik het vergeet: Men heeft leningen als inkomsten van Suriname verwerkt in het verleden. Als je dat doet kan je natuurlijk jouw begrotingstekort kunstmatig verkleinen. Je kan zelfs een begrotingsoverschot creëren Los van dit alles wil ik inzage in de begroting van Suriname over 2017 en ook over 2018. En zodra ik in het bezit ben van de echte jaarrekeningen over 2017 en 2018 zal ik zelf een lijst van verschillen voort jullie opstellen. om te kunnen analyseren zou ik eerst de cijfers moeten controleren. Ook al is het intussen mosterd na de maaltijd.
  Moesje zei: te wojo tapoe joe e sjie soema serie.

  2016 Wat is van deze plannen terecht gekomen?

  Begroting Suriname wordt gehalveerd
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 30 september 2015 20:18
  Laatste update: 30 september 2015 20:35

  Regering en inwoners van Suriname zullen de buikriem verder moeten aanhalen. De begroting is voor het komende jaar met ongeveer de helft teruggebracht.
  Dat zei president Desi Bouterse woensdag in het Surinaamse parlement bij het voorlezen van zijn jaarrede.

  Was er voor 2015 nog 2,3 miljard euro (9,2 miljard Surinaamse dollar) begroot om uit te geven, voor 2016 is er maar 1,2 miljard Euro (4,9 miljard Surinaamse dollar) beschikbaar.

  Bouterse heeft geen andere keus. De lage prijzen van olie en goud, producten waar de Surinaamse economie voor een belangrijk deel op draaien, zijn de oorzaak van sterk gedaalde inkomsten. Omdat dit de komende twee jaar naar verwachting niet zal verbeteren, kan de regering niks doen dan de tering naar de nering te zetten.

  Bauxietindustrie
  Toch had de Surinaamse president woensdag ook goed nieuws te brengen. Zijn regering en het Amerikaanse aluminiumbedrijf Alcoa zijn het eens geworden over een doorstart van de voor Suriname zo belangrijke bauxietindustrie.

  Alcoa gaat Suriname na een verblijf van bijna honderd jaar weliswaar verlaten, maar heeft toegezegd het land te helpen met een doorstart van de bauxietindustrie, de grondstof voor aluminium.

  Het bedrijf en de regering zullen op zoek gaan naar investeerders die bereid zijn de benodigde 3 miljard Amerikaanse dollar te investeren. Met de doorstart zal het verlies van werkgelegenheid en inkomsten kleiner zijn dan werd gevreesd.

  Klimaatverandering
  Een andere grote opdracht waar Suriname voor staat, is het land voor te bereiden op de gevolgen van de klimaatverandering en de zeespiegelstijging. Suriname is een van de landen op de wereld waar de kustvlakte dreigt onder te lopen.

  De regering wil de kustverdediging aanpakken door dijkenbouw en de aanplant van mangroven.

  Door: ANP


  Maak melding
 35. -NDP Bouterse kan niet zonder mensen van de VHP die hij zou laten opsluiten. Hij heeft tijdens zijn verkiezingen zelfs een paar VHP’er omgekocht met geld om over te stappen naar de NDP.
  Ik hoop niet dat men dit vergeten is.

  Vergeet niet dat de meeste bedrijven en geld in handen van de hindoestanen zijn.


  Maak melding
 36. Jojo, dat de productie pas na nieuwe onderhandeling is opgestart zal wel zijn redenen hebben. Ik denk dat men vanuit de Surinaams oogpunt, op basis van voortschreidende inzichten, genoodzaakt was om opnieuw te onderhandelen. Ik zou verder niet weten waarom het naar uw zeggen zo lang heeft geduurd.


  Maak melding
 37. Ira: “Vergeet niet dat de meeste bedrijven en geld in handen van de hindoestanen zijn.” Niet helemaal waar, Chinezen hebben proportioneel gezien de meeste bedrijven, gevolgd door Libanezen. De Hindoestanen die bedrijven hebben (m.u.v. Kirpalani) zijn rijk geworden onder het regime van Bout vanaf 1980, vaak op dubieuze wijze. (wItwas, omkoping, alleenrecht vergunningen, doorvoer poeirie, etc.)


  Maak melding
 38. Milton, misschien ben jij je er niet van bewust, maar het stuk waar je naar verwijst is intussen verouderd en achterhaald omdat men nu de begroting over het jaar 2018 moet behandelen..
  Toch wil ik met zekerheid vaststellen dat het begrotingstekort over 2017 6% is. Leg mij dus even uit waar is het door jou aangehaald stuk kan vinden.

  quote
  Ik verwijs enkel naar het volgend rapport ” Uitgangspositie en projecties van het stabilisatie-, herstel- en groeiprogramma 2016-2018 ” (Financiën van de Centrale overheid).


  Maak melding
 39. Milton,

  Ik heb het gevonden. Mijn vermoedens zijn uitgekomen. Jouw minister Boefdraad heeft zich weer schuldig gemaakt aan creatief boekhouden door leningen van 2.3 miljard als inkomsten van Suriname te verwerken.
  Sorry, ik denk niet dat ik colleges heb gemist want ik voelde aan mijn blote “oorlellen” dat het niet klopte. Sinds wanneer zijn leningen, die je keihard terug moet betalen met rente, inkomsten? Ik denk dat ik deze college wel heb gemist.

  Ik heb wel goed nieuws voor jou. De goudprijs is weer sky high en kan de redding zijn van de Surinaamse economie.
  Wedden dat DDB zich op de borst zal slaan en zeggen dat zijn beleid Suriname uit die puinzooi heeft gered.

  Het stuk wat ik gevonden heb om dit te bevestigen.
  tevens wordt deze discussie als afgerond beschouwd.
  8/23/2017 12:09:00 a.m.
  No comments
  Begroting ministerie van Volksgezondheid kreeg, met ondersteuning ABOP en DOE, meeste stemmen, 33

  – ‘ABOP wil trendsetter in het college zijn door niet volgens de traditionele politieke lijnen van oppositie en coalitie te stemmen’
  – PALU, VHP, NPS en Pertjajah Luhur stemden tegen alle begrotingen

  De Nationale Assemblee (DNA) heeft dinsdagavond 22 augustus 2017 iets na half elf de begrotingen voor het dienstjaar 2017 goedgekeurd. De meeste begrotingen zijn met 30 stemmen voor en 14 tegen aangenomen, zo schrijft de Ware Tijd.

  De begroting van het ministerie van Volksgezondheid kreeg met ondersteuning van de fracties van Abop en DOE de meeste stemmen: 33. De ABOP-leden Dinotha Vorswijk en Marinus Bee stemden ook voor de begrotingen van onder andere de ministeries van Volksgezondheid, Regionale Ontwikkeling, Natuurlijke Hulpbronnen, Sport- en Jeugdzaken, Buitenlandse Zaken, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, en Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer.

  PALU, VHP, NPS en Pertjajah Luhur stemden tegen alle begrotingen.

  Waarnemend ABOP-fractieleider Marinus Bee voerde aan, dat zijn fractie de trendsetter in het college wil zijn, door niet volgens de traditionele politieke lijnen van oppositie en coalitie te stemmen. Hij voerde aan dat de fractie voor een aantal begrotingen heeft gestemd, omdat zaken die voor de partij principieel zijn in die begrotingen zijn opgenomen.

  VHP-fractielid Mahinder Jogi merkte op tegen de begroting van Buitenlandse Zaken te stemmen, omdat hij de afgelopen weken herhaaldelijk de regering heeft gevraagd op de proppen te komen met documentatie over de aankoop van het ambassadegebouw in Parijs.

  Ondanks de harde toezegging van president Bouterse, dat het parlement de documenten zou krijgen, kreeg het parlement ze niet.

  Vicepresident Ashwin Adhin zei aan het einde van de begrotingsbehandeling, dat hij de stukken naar het parlement zal sturen zodra hij ze allemaal heeft. NDP-fractieleider André Misiekaba ondersteunde Jogi in zijn kritiek, maar voerde aan dat de NDP-fractie ‘voorwaardelijk zal stemmen voor de begroting van Buitenlandse Zaken. Ook hij benadrukte dat de president het parlement de stukken heeft toegezegd. Het college moet ze daarom krijgen, zodat ze zich daarover kan buigen.

  Starnieuws schrijft onder andere, dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft aangegeven dat het tekort van 7,6% teruggebracht is naar 6,5% van het bruto binnenlands product (bbp). Dit op basis van de aangepaste Wet op Staatsschuld. Hoefdraad deelde mee dat de middelen zijn geraamd op Srd 6,7 miljard. De uitgaven zijn begroot op Srd 8,4 miljard. Het tekort is Srd 1,7 miljard.

  De bewindsman voerde aan, dat effectief drie maanden te gaan is voor beleidsprogramma’s. De ministers hebben aangegeven wat de prioriteiten zijn voor het resterende jaar. Hoefdraad zei dat ondanks de moeilijke situatie de vaste lasten, lonen, subsidies en renteaflossingen gegarandeerd zijn.

  Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) merkte op. dat de minister de leningen van Srd 2,3 miljard ook opgebracht heeft op de begroting. Daarnaast is het begrotingstekort Srd 1,7 miljard. Het tekort is volgens hem Srd 4 miljard. Gajadien meent, dat de wet op het Staatsschuld vertrapt wordt, want het financieringstekort is volgens hem ongeveer 16% van het bbp.

  Assembleevoorzitster Jenny Geerlings-Simons sprak over een enerverende begrotingsbehandeling met ‘ups and downs’. Behalve dat het voor het eerst is dat ze zo laat in het jaar een begrotingsbehandeling begon, werd het parlement geconfronteerd met suppletoire begrotingen vanwege aanpassingen die de regering moest plegen als gevolg van de economische crisis. Gaandeweg de behandeling moesten op basis van de bijdrage van het parlement nog meer aanpassingen worden gepleegd.

  Ook het feit dat het Ontwikkelingsplan laat werd ingediend heeft bijgedragen aan de late behandeling van de begrotingen.
  Dit e-mailen
  Dit bloggen!
  Delen op Twitter
  Delen op Facebook


  Maak melding
 40. SANTOKHI…… je bent de grootste crimineel in Suriname.

  Wat zielig toch, achterlijk idioot als deze wil president worden van Suriname ha ha ha ai baja…. GAAT NOOIT LUKKEN!

  Suriname is nog beter af met Bouterse als dictator dan met een achterlijk wezen als jou, die hele VHP en NF stront.

  En jij, jij San, jij gaat het NOOIT worden.

  Onder jullie bewind en jou als minister van juspol is Suriname en de hele rechtstaat naar de knoppen geholpen. Ja jij was de verantwoordelijke en de leider van zovele wanpraktijken. Jij zet Suriname aan tot rassenhaat, jij bent de gekleurde HITLER in Suriname.

  ALLES BEHALVE VHP EN NF stront aan de macht in Suriname.

  Koop maar een kilo touw als je levensmoe bent. Vuile huichelaar.


  Maak melding
 41. @ Sranang klari,

  Omdat jullie een fiësta en siësta cultuur hebben.
  Jullie hebben een genetisch defect probleem omdat jullie tijdens evolutieproces niet ontwikkeld zijn tot mens vandaar dat jullie animale gedrag vertonen. Kijk maar in het oerwoud hoe jullie leven !!!!!

  Een hoogstaande beschaving zit er niet in bij jullie !!!!!!!


  Maak melding
 42. @Slachtoffer van roofoverval

  Ha ha ha met je buitenlandse investeerder die terug zullen keren????????

  Ben je gek geworden?. Je bent net zo achter en DOM als al die VHP en NF leden…..

  Het was juist deze Santokhi die een crimineel netwerk in Suriname heeft laten ontstaan toen hij minister van juspol was…. Vergeten?. Die buitenlandse investeerders waren toe al vertrokken me schatje.

  Wat lul je nu dan?. Het was toch Santokhi VHP NF en de hele shit die juist onderdeel waren van een groot crimineel netwerk inclusief die erop gericht waren om juist die buitenlandse investeerders op te lichten!!!!!!!!!!!

  Wat een dom volk toch die nu alleen maar richting Bouterse wijst maar niet durft een spiegel voor eigen monster kop te houden!.


  Maak melding
 43. @Lesimang. Er zijn tons of bedrijven van Afro-Surinamers. Kleine weliswaar en geen nationale huishoudnamen. Elke goudzoeker is een kleine ondernemer. Andere Afro ondernemers: Penneux(s), De Vries, de oprichter van PTC, de fietsenmakers op de hoek, enkele bus en taxi-cahuffers, etc.


  Maak melding
 44. @ Sranang Klari
  inderdaad …. Sranang Klari …. door die Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse en zijn NDP- Boevenbende !!!!!!!!!!

  @ Sranang Klari … door deze meer dan duidelijke vaststelling heb je 10 punt verdiend. Best geslaagde …. van de Pré Pré Skoro. Je hebt een Scholarship verdiend voor de Harvard University in de VS.

  De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse heeft DIE scholarship voor je klaar liggen. Meldddttt je bij
  B….r minister Peneux van Onderwijs.


  Maak melding
 45. OPROEP:
  Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse …. voorzitter van de Nationale Dieven Partij …. president van de Republiek Suriname { Suriname verdiend beter } …. schrijf A.U.B. binnen drie {3} tot zes { 6 } maanden nieuwe verkiezingen uit.

  Jullie winnen zeker de verkiezing { door te frauderen } …. het volk is zo apatisch … zal ook de verkiezingsuitslag accepteren.

  DMDDB en de NDP- abanies … jullie kunnen dan tot 2022 de Staatskas LEGER roven … de infrastructuren KAPOTTER maken …. MOREEL VERVAL bestendigen .

  Mul …. DAAGT JULLIE UIT ….. NU NU NU NU NU ! verder niet LULLEN !!!!!!!!!!


  Maak melding
 46. Jojo@
  John@
  Robg vind het zo fijn om door jullie de oren gewassen te worden.
  Dit zijn echt masoschistische neigingen, als hij hier nog op reageerd dan weet ik zeker, dwangbuis en een prop in de mond


  Maak melding
 47. @ RobG

  “Jojo, dat de productie pas na nieuwe onderhandeling is opgestart zal wel zijn redenen hebben. Ik denk dat men vanuit de Surinaams oogpunt, op basis van voortschreidende inzichten, genoodzaakt was om opnieuw te onderhandelen. Ik zou verder niet weten waarom het naar uw zeggen zo lang heeft geduurd.”

  1 >>> De productie is niet opgestart na nieuw onderhandelen maar de planning van de mijn constructie.
  2 >>> De redenen voor de heronderhandelingen waren dat Bouters zonder na te denken 50% van de mijn inkomsten aan het volk belooft heeft. Newmont heeft dat verkiezingsretoriek standpunt qua onderhandelen uit gemolken en Suriname qua eigen vermogen alle cash in laten brengen die het nodig had.
  3 >>> Uit eindelijk leidt het tot vertraging, en per aandeel 80% meer betalen dus in geen enkel opzicht een goed deal.

  Voor een goed deal had Suriname voor 25% aandeel pakwg $ 25.000.000 ingebracht en de rest middels een obligatie lening van $ 200.000.000. In dat geval had het het merendeel van de rente die het nu moet betalen weer bij Newmont Suriname in rekening kunnen brengen en nog steeds aanspraak kunnen maken op 25% van de winst.

  RobG alles heeft zijn redenen echter deze regering is beslist niet handig.


  Maak melding
 48. De minister heeft het alleen over een begrotingstekort, wat ik minder belangrijk vindt. Zou graag willen weten wat de financieringstekort is, of ze aflossingen plegen op de staatsschuld


  Maak melding
 49. De VHP heeft een plan om de problemen in de een Democratische Rechtsstaat Suriname aan te pakken en op te lossen, alleen zullen ze wel in de coalitie moeten zitten.

  Als je in de oppositie zit kan je je plannen niet ten uitvoer brengen, zo eenvoudig is het.

  de ndp zijn oelewappers, eigen belang, poepe desie en gangsters, Alleen maar poepen kunnen ze, hun poepgaatje afwegen is voor hun nog te veel gevraagd. Ze weten niet eens hoe dat moet. Zie maar hoe de vlag van Suriname het onder hun bewind telkens bij hangt.

  poep economen van de ndp

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 50. Chandrikapersad Santokhi alias Doksa
  alvast gefeliciteerd met jou regeringspartij. nadat je van de VHP een modderpoel hebt gemaakt probeer je nu in contact te treden met de binnenlandse bewoners. wijlen Lachmon heeft het toen ook met Liesdek Clarke en Jarien Gaddum uitgespookt maar is daarbij gebleven. nu zoekt de huidige leider van de VHP weer contact op met de stemvee uit het binnenland om van de NDP af te komen. De stemvee hebben echt niet veel nodig breng ze maar aan de Saramaccastraat bij Jeruzalem bazaar om een paar potten en pannen te kopen dan zijn ze al tevreden. dan is Doksa zeker gegarandeerd voor een paar zetels in het parlement.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES