Bouterse brengt bliksembezoek aan Venezuela

43

PARAMARIBO/MAIQUETIA, 28 aug – President Desiré Bouterse heeft een bliksembezoek gebracht aan Venezuela. Het staatshoofd maakte een tussenstop op reis naar zijn eindbestemming, Cuba. Zoals het bij dit soort bezoeken gebeurt, is Bouterse op de luchthaven gebleven. Hij is daar volgens diplomatiek gebruik tegemoet getreden.

De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jorge Arreaza, verrichtte de ontvangst. Bouterse en Arreaza hebben gesproken over de betrekkingen tussen Suriname en Venezuela. Arreaza heeft de ontmoeting gepubliceerd op zijn officiële Twitter-account. De tussenstop is gemaakt op de Simon Bolívar luchthaven in Maiquetía. Arreaza spreekt van een ‘goede werkvergadering’.

Ook heeft Bouterse volgens de bewindsman steun betuigd aan volk en regering van Venezuela. Bouterse zei onlangs in het parlement dat de regering een eigen standpunt heeft over de ontwikkelingen in Venezuela. “Ik ben niet hier om Venezuela te verdedigen maar de scenario’s vanaf Argentinië tot recentelijk Brazilië en ook Suriname… Ik ken dat ding, voorzitter. Ik ken het”, zei Bouterse.


43 REACTIES

 1. Cuba en Venezuela zijn de 2 opties om het land stiekem te ontvluchten als het vonnis van 20 jaar straks een feit is. Misschien kan deze stiekeme, achterbakse rat op de terugweg het Internationaal Strafhof in Den Haag ook een bezoek brengen.


  Maak melding

 2. Ondertussen schijten vele oerdomme aanhangers van Maduro en Bouta zich een paars magere buffel hoe te overleven. Venezuela zijn moorden het hoogst in Z.A. In het caribisch gebied wordt Surboubabwe straks de hoogste. Beide volken van deze landen zijn de ka met de verworden dictatuur. WO ka. Wahahahahahaaha het Westen gaat geen ene moer helpen. Wahahahaha, Ook Venezuela, Cuba en Haiti niet. Alleen China, onder een voorwaarde, geef ons grote lappen grong in het binnenland voor de komende veertig jaren. Het volk van verworden Surboubabwe gaat ten gronde dankzij de keuze van oerdomme paarsdom verarmde idiote debielen, de ndpers. Wahahahaha.


  Maak melding

 3. Ik ken dat ding volgens die moordenaar, dat ding is namelijk een ordinaire militaire coup plegen, zoals in Argentinîe en Venezuela het geval is geweest, alleen dit soort landen, hebben totaal geen betekenis, laat staan verrijking voor Suriname.


  Maak melding

 4. Even afscheid nemen van zijn vrienden om voorgoed van het toneel te verdwijnen met de hele familie. Vliegtuig vol geladen met de buit ff relaxen op cuba en dan door naar?


  Maak melding

 5. Bericht uit NOS, 2011:

  Een informant van de partij van Desi Bouterse heeft de Amerikanen ingefluisterd hoe innig de banden zijn tussen de oud-legerleider en de Venezolaanse president Hugo Chávez. De bron vertelde dat Bouterse als Surinaams oppositieleider financiële steun kreeg van Chávez. Die stuurde er zelfs op aan dat Bouterse de regering-Venetiaan ten val zou brengen.

  De beweringen van de informant staan in WikiLeaks-documenten die de NOS in handen heeft. De Amerikaanse ambassade lijkt haar bron te vertrouwen: er is al jaren contact met hem en altijd bleek de informatie betrouwbaar. Maar absolute zekerheid hebben de Amerikanen niet.

  Uitstapjes

  In de berichten aan Washington wordt Bouterse vaak aangeduid als “de voormalige militaire dictator, moordverdachte en drugscrimineel”. Tegen Bouterse loopt een internationaal opsporingsbevel. Maar volgens de bron was dat voor de NDP-leider geen beletsel om ongehinderd een aantal bezoeken aan Venezuela te brengen. Die uitstapjes waren onder meer nodig om financiële steun veilig te stellen.

  Venetiaan ten val

  De invloed van Chávez zou verder gaan dan alleen het spekken van de partijkas van de NDP van Bouterse. “President Chávez heeft hem erkenning en steun beloofd, als Bouterse slaagt in zijn doel om de regering van president Venetiaan ten val te brengen”, meldt “het contact” eind 2005 aan de ambassade van de VS.

  Ook op andere momenten maken de Amerikanen melding van bronnen die waarschuwen voor de innige band tussen Bouterse en Chávez. Uit de diplomatenpost is niet op te maken of het steeds om dezelfde informant gaat.

  Bondgenoot

  President Venetiaan probeert op zijn beurt de contacten warm te houden met Chávez, de man die geen gelegenheid onbenut laat om de VS publiekelijk te beschimpen. Venetiaan ontmoette hem bij de algemene vergadering van de Verenigde Naties in 2006. Na terugkeer in Paramaribo heeft Venetiaan een gesprek met de Amerikaanse ambassadeur en noemt Chávez “onze broeder”.

  In hetzelfde jaar krijgt Washington een nieuw bericht over de toenemende invloed van Venezuela in Suriname. Voor de Amerikanen is het duidelijk: “Chávez heeft een ideologische bondgenoot in Bouterse.” Diplomaten berichten dat een grote poster van Chávez prominent in het kantoor van Bouterse hangt.

  Bemoeienis

  Langzaamaan begint president Venetiaan er genoeg van te krijgen. In april 2009 spreekt hij Chávez opnieuw, nu op een top van Amerikaans landen. En deze keer gaat het er minder vrolijk aan toe.

  Volgens Amerikaanse diplomaten zou Venetiaan hebben geklaagd bij Chávez. Wat spookt de ambassade van Chávez in Paramaribo allemaal uit? De ambassade bemoeit zich met interne Surinaamse politiek. Regelmatig zijn Venezolaanse diplomaten aanwezig bij partijbijeenkomsten van Desi Bouterse.

  In de regeringspartijen zijn ze minder geïnteresseerd. In het verslag hierover melden de Amerikanen wederom dat er geruchten zijn dat Bouterse gesponsord wordt door Venezuela.

  Broer

  Een jaar later zijn er verkiezingen. De coalitie van Venetiaan – tien jaar achtereen aan de macht – wordt genadeloos afgestraft. Voormalig couppleger Desi Bouterse wint en wordt president. Bij de inauguratie laten bevriende staatshoofden van Suriname verstek gaan. Zelfs Chávez komt niet.

  Een paar maanden later maakt de sterke man van Venezuela het goed. Hij brengt een bliksembezoek van een paar uur aan Suriname. De pers rukt uit en legt vast hoe hij Desi Bouterse “mijn broer” noemt.


  Maak melding

 6. Wel zo handig om in Venezuela bij te tanken. Bouterse is immers niet als president op reis maar als burger.

  Ultieme potje verspillen.
  F27 6 uur heen laten vliegen met vakantie party. Leeg terug om over 3 weken een opgepepte president op te halen Leeg heen en met vakantie party weer terug.
  Totaal vliegkosten ongeveer $ 100.000.
  21 dagen 10 kamers in luye resort kosten ongeveer $ 50.000.

  Hoeveel andere zieke mensen had de president mee kunnen nemen voor een wel verdiende behandeling.


  Maak melding

 7. met geld van de gemeenschap chartert deze klootzak mpp bouterse en gaat ook nog vakantie vieren met het geroofd geld. A kaolo ingi, cokesnuiver en moordenaar. Hij heeft snel een paar ton kilo coke opgehaald. Bevolking krepeert, volkslijder van de ndp bende geniet. Hopelijk dat de amerikanen de vliegtuig neerhalen of ontploft in de lucht.


  Maak melding

 8. Ik snap t nog steeds niet waarom die domme Surinamers op bouta heeft gestemd
  Die man is bijna nergens welkom
  Daarmee isoleert hij heel Suriname
  En nog steeds zijn er van die domme idioten die als t ware hem aanbidden
  En dan heb je Lonny ook zoiets nog dommer dan n burki
  1 grote poppenkast daar in Suriname


  Maak melding

 9. Opper-Yo-Koe zegt IK KEN DE Scenario’s ?????

  FU DAT EDE A 8 DECMBER-SCENARIO E SORGU TAKI

  20 YARI SANTO BOMA E WAKTI YU !!!!!

  PS : PAARS HEEFT HET STEEVAST OVER DE 8

  DECEMBER-GEBEURTENISSEN,

  MAAR DIE ZIJN VOLGENS HET GEHELE VOLK MINUS

  DE NDP, DE DECEMBER MARTELINGEN GEVOLGD

  DOOR MASSAMOORD OP ONGEWAPENDE

  SURINAMERS !

  MAAAAAAARRRRRR……………. IK, DE BEVELHEBBER/

  LEGERLEIDER ZAT TIJDENS DE MARTELINGEN EN DE

  MASSAMOORD OP HET TOILET IN HET HUIS VAN

  MIJN VRIENDIN !!!!! EEN PAARS SCENARIO !!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. hahahaha bouta brengt bliksem bezoek aan Venezuela wat een onzin looking djiemie waar ging het over en wat gaat hij in Cuba zoeken? Dat weet hij en zijn kornuiten sukkel, lintjes knipper, ambassadeur ontvangen, lintjes uit delen aan sporters, landen bezoeken die geen reed bijdraagt aan de Surinaamse economie ze zijn zo corrupt en arm als ik weet niet wat ik begrijp deze waardeloze president niet i.p. dat hij zijn best doet om de economie op orde te brengen of de Surinaamse munt stabiel te maken. Heeft geen inzicht in niets nul,nul maar goed de oerdomme Suri’s hebben voor hem gekozen.


  Maak melding

 11. Even wachten of die oude rammelkist van fokker met bout gaat terugkeren. Of gaat bouta in de boeien naar Scheveningen. Soso fatoe op zijn laatste wereldse reis.


  Maak melding

 12. Bezoek van de Faillissementspresident aan Dictator Maduro !

  Punten van OVERLEG :

  — kunnen wij uw 2000% INFLATIE ook overnemen ????

  — hoe gaat u om met de honderden gedode burgers ????

  — hoe kan je het Volk een nieuwe dictatoriale Grondwet aannaaien ???

  — hoe verjaag je de Procureur-Generaal ?????

  — moet Sranan ook 35.000 Cubaanse adviseurs inhuren ???

  — welke militaire bijdrage kan Sranan leveren als de USA regering Maduro aanvalt ????

  — hoe kan Sranan Cubaanse en Venezuelaanse VLUCHTELINGEN zo effectief mogelijk weren ???

  — hoe ga je als machthebber om met de totaal lege winkelschappen ???????

  — de Venezuelaanse staatsschuld is ook enorm, drukken jullie ook MILJARDEN aan ongedekte bankbiljetten ??
  Of moet ik in Sranan ook een totaal nieuwe Bankbiljetten in omloop brengen ??????

  OVERLEG DJI SANG ????

  OVERLEG DJI SUMA BELANG ??


  Maak melding

 13. hmolenaar2016, ik zou mij eerder zorgen maken om die ZEDENDELINQUENT in jou VS – Vieze Staten die KAMPIOEN BROKKENPILOOT, dan te ZANIKEN over een Bouterse.

  hmolenaar2016, jij als NEO-KOLONIAAL AFVAL bent kennelijk verantwoordelijkheid VERSCHULDIGD aan de RACISTISCHE Amerikanen, maar niet de MENS (met hoofdletters) met een PROGRESSIEVE GEEST. Dat jij als LAFFE NEO-KOLONIAAL EXEMPLAAR nog niet bent UITGESTORVEN is een KWESTIE van tijd. Dat jij aan KANNIBALEN verantwoording VERSCHULDIGD bent, is tekenend voor jou NEO-KOLONIALE VERSLAVING.

  Een land die naar de MAAN gaat, maar voor haar EIGEN bevolking ANNO 2017 geen normale ziektekostenverzekering heeft, mag voor mij niet ALLEEN naar de MAAN gaan, maar ook VOORGOED daar blijven.

  Overigens, een RESPECTABEL SURINAME zit niet te wachten op RACISTISCHE ONGEDEKTE YANKEE-dollars. Die TROEP en VLOEK (RACISTISCHE ONGEDEKTE YANKEE-dollars) is bedoeld en bestemd voor RACISTISCHE DOEMDENKERS.

  De SURINAAMSE PRESIDENT maakt MEER dan TERECHT zijn tussenstop in Venezuela. FIAT en/of goedkeuring van RACISTISCHE NEO-KOLONIALEN is dan NIMMER aan de ORDE.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 14. hmolenaar2016, ik zou mij eerder zorgen maken om die ZEDENDELINQUENT in jou VS – Vieze Staten die KAMPIOEN BROKKENPILOOT, dan te ZANIKEN over een Bouterse.

  hmolenaar2016, jij als NEO-KOLONIAAL AFVAL bent kennelijk verantwoordelijkheid VERSCHULDIGD aan de RACISTISCHE Amerikanen, maar niet de MENS (met hoofdletters) met een PROGRESSIEVE GEEST. Dat jij als LAFFE NEO-KOLONIAAL EXEMPLAAR nog niet bent UITGESTORVEN is een KWESTIE van tijd. Dat jij aan KANNIBALEN verantwoording VERSCHULDIGD bent, is tekenend voor jou NEO-KOLONIALE VERSLAVING.

  Een land die naar de MAAN gaat, maar voor haar EIGEN bevolking ANNO 2017 geen normale ziektekostenverzekering heeft, mag voor mij niet ALLEEN naar de MAAN gaan, maar ook VOORGOED daar blijven.

  Overigens, een RESPECTABEL SURINAME zit niet te wachten op RACISTISCHE ONGEDEKTE YANKEE-dollars. Die TROEP en VLOEK (RACISTISCHE ONGEDEKTE YANKEE-dollars) is bedoeld en bestemd voor RACISTISCHE DOEMDENKERS.

  De SURINAAMSE PRESIDENT maakt MEER dan TERECHT zijn tussenstop in Venezuela. FIAT en/of goedkeuring van RACISTISCHE NEO-KOLONIALEN is dan NIMMER aan de ORDE.

  Als SOEVEREIN LAND, gaat en/of staat de SURINAAMSE PRESIDENT waar het NODIG wordt geacht te GAAN en/of te STAAN.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 15. @JoJo

  Blijkbaar ken jij exact alle kosten en weet je ook wie ze hebben betaald. Je bent gewoon een zeurkous aan de Noordzee. Over 10 jaar zit je nog op deze website te zaniken. Ondertussen doe je niks voor Suriname. Beetje treurig vooruitzicht maar je bent niet alleen.
  Ik ben overigens na m’n grote bek wel naar Suriname gegaan. Ik woon en werk hier nu sinds een jaar. Ik draag bij. Jij niet. Jij hebt alleen een grote bek. Net zoals die halve balans van een RobG. Dat is ook zo’n simpel figuur.
  Ik heb het bewust maar niet over Ray. Die nemen ze zelfs in de psychiatrie niet meer serieus.


  Maak melding

 16. En terwijl zijne excellentie van onze belastingcenten een nutteloos bezoek brengt aan Venezuela, zet een zwerver,die dringend medische hulp nodig heeft vanwege een gigantisch groot geslachtsdeel,Paramaribo op de wereldkaart. Zijne Excellentie zal vast denken dat een zwerver met zo’n mega piemel goed is voor het toerisme naar Suriname, waarom zou hij Surinaams belastinggeld daaraan besteden, terwijl hij, na een medische check-up, samen met zijn familie en zijn megadelegatie, van ons geld, twee weken lang de elite toerist kunnen uithangen in Venezuela en Cuba?


  Maak melding

 17. Bouta is nu met het laatste deel bezig tav van zijn voorbereidingen; hij is kennis en kundigheid aan het vergaren om hemzelf als dictator te presenteren.

  Iedereen wees gewaarschuwd: HET KOMT NOOIT MEER GOED MET SURINAME!

  STOP ALLEN MET INVESTEREN OF HET KOPEN VAN ONROERENDE GOEDEREN IN SURINAME.

  Uw investering zal straks geen stuiver meer waard zijn!

  Wees gewaarschuwd…. SURINAME IS HELEMAAL IS AL ENKELE JAREN FINANCIEEL KAPOT.

  BOUTA AUB STAP OP EN DOE ONS LAND GEEN DICTATUUR AAN!


  Maak melding

 18. @Paul

  Ik heb de afgelopen jaren sinds 2005 vrij veel energie gestoken in forse projecten. Waar partners in wilden investeren.
  Ze zijn besproken met ministers die enthousiast waren.
  Echter daarna op hun handen gingen zitten.
  Er is zelfs namens de President aan de minister van NH geschreven het laatste project positief te bekijken. Waarna die lijn stil werd.
  Het heeft mij substantieel veel gekost. Desondanks sta ik klaar zodra er een echte regering aantreed.

  Vertel mij dus niet op mijn handen te zitten.


  Maak melding

 19. Bouterse is een gevaarlijk man in Suriname.Vanaf die december moorden is hij een moordenaar geweest en niemand kan dat ontkennen.Hij heeft zelf Suriname leeggeroofd van zijn tegoeden die nooit verantwoord is geweest aan het volk van Suriname.Hij is ook de slechtste president die het land ooit heeft gehad.Al die indianen verhalen van zijn aanhang ten spijten.Als Suriname schaam ik mij voor mijn eigen land.Er heerst armoede in het land en niemand durft zijn mond open te doen anders word je ook doodgeschoten.Laat hij eeuwig in Cuba blijven dat is goed voor de rust in Suriname.God zal het land helpen om van deze duivel af te komen.


  Maak melding

 20. Vliegtuig gecharterd….hotel afgehuurd, met volledig gezien en alle leden van de Paarse Roversbende uitgebreid vakantie vieren.

  Even een een tussenstop maken in Venezuela en dat is de privé reis plotseling een dienstreis geworden….

  De straatarme Surinaamse bevolking betaalt de rekening wel….

  Kom er maar in RobG….


  Maak melding

 21. Farao alBouta heeft daar een nier en een lever cadeau gekregen. Maduro heeft dit bij een tegenstander laten verwijderen.
  In Cuba wordt er direct getransplanteerd.


  Maak melding

 22. Do the RIGHT thing!

  =====

  Het is weer tijd voor je pilletjes en dan terug je dwangbuis in.

  Kun je weer dromen over de president die Suriname nu voor de derde keer volledig naar de kloten heeft geholpen en de bevolking in diepe armoede heeft gestort.

  Hier de volledige woordenschat van Do the RIGHT thing!

  NEO-KOLONIAAL AFVAL
  LAFFE NEO-KOLONIAAL EXEMPLAAR
  RACISTISCHE ONGEDEKTE YANKEE-dollars.
  RESPECTABEL SURINAME
  RACISTISCHE DOEMDENKERS.

  ======
  Alles liever dan een Boutist…h


  Maak melding

 23. Miegado, Jezus man gaan zij gezamenlijk de Amerikanen aanpakken.
  Wordt dit soms world war 3 met zijn Coca bommen?
  Baja bouterse mie beg joe niet doen hoor, ik heb kinderen die nog vrij jong zijn.


  Maak melding

 24. Foute beslissing van de president om op de heen weg Venezuela aan te doen.Hopelijk is het Amerikanen ontgaan wat hij gedaan heeft.Anders kan het gebeuren dat het vliegtuig met de Suri president niet meer mag opstijgen of onderschept wordt door Amerikaanse gevechts vliegtuigen op de terug weg..
  Ook Mugabe mag naar Italie voor zorg.Maar hij moet geen ander landen bezoeken op weg naar Italie.


  Maak melding

 25. @Paul
  Zeg maar gewoon dat je bang voor mijn reakties bent.Zo je woont in Suriname en je hebt een bijdrage.Bijdrage in wat?!We zitten nog steeds opgezadeld met een moordenaar als lijder en jou bedoeling hem te ondersteunen noemen wij geen bijdrage leveren! Wij noemen dat steunen van een moordenaar en we weten hoe veel je van hem houd.Kom ons geen nonsens vertellen.


  Maak melding

 26. Sorry Paul, maar ik sta aan de kant van Jo Jo. Omdat Suriname transparantie huldigt en verre van transparant is mogen wij een beetje creatief zijn. Kijk, DDB heeft ons aangevallen dat het verhaal de ronde doet dat hij een nier heeft gehad van Abrahams. Kijk, als hij ons had verteld dat hij een maag- of darmprobleem had dan zouden wij nooit op het idee komen van de nierdonatie. en aangezien hij niets vertelt gaan wij tellen. De optelsom: DDB en Abrahams zijn naar Cuba “met vakantie” geweest, DDB zag er verschrikkelijk uit. Het lijkt op een nierprobleem. Na de vakantie ziet DDB veel beter uit. Abrahams dient zijn declaratie in bij mevrouw Boedoe toen onze Minister van Financien. Deze weigert de declaratie te betalen. Bouterse wordt zo boos en deze minister wordt gereshuffeld. Kijk stof tot nadenken en 1 en 1 is nog steeds 2 dus is het verhaal van de nierdonatie gelanceerd.
  Nu het probleem van Jo Jo en mijn correctie.
  Het klopt dat het charteren van een vliegtuig niet goedkoop is. Jo Jo is eerlijk in zijn denken maar gelet op het betalingsgedrag van onze geweldige overheid zal de nota niet worden betaald. Gevolg: Fly allways van de heer Jhauw, grootste opponent van DDB failliet. Natuurlijk moeten er verblijfskosten worden betaald. ik vind 50.000 dollar voor een volle vliegtuig niet hoog gegrepen. Deze nota zal vooraf worden betaald want ook het buitenland is intussen op de hoogte van de wanbetalende Suriname. JoJo vergeet de dagvergoedingen etc etc, en ik denk persoonlijk dat wij een heleboel kosten over het hoofd zien.
  De vraag die nog beantwoord zal moeten worden is natuurlijk: wie gaat die nota betalen. DDB in persoon of de Surinaamse overheid. Ik denk de Surinaamse overheid.


  Maak melding

 27. John

  Top verzorging naar Surinaamse begrippen hoeft in Cuba niet zo duur te zijn.

  Reizen moet wel een beetje exlusief blijven voor deze dames en heren.

  En ja het kan maar zo 2 maal zo duur worden als ze aan de exclusieve drankjes gaan.


  Maak melding

 28. @Paul, je kunt nog heel veel leren van @@Jojo als je ervoor gaat zitten en goed gaat nadenken wat hij allemaal op schrijft.

  @Jojo is open en geef de harde feiten weer, maar de waarheid is soms hard om aan te horen.

  Ik heb altijd geleerd dat juist de mensen die kritisch zijn (eerlijk en oprecht zijn) net als Jojo, het mensen zijn die een hart hebben voor land en volk.

  Dit kun je niet zeggen van Misiekaba, Bova, Abdoel, Hoefdraad, Bouterse en nog vele anderen die het land Suriname naar de verdoemenis brengen.


  Maak melding

 29. De president van het op zijn bevel Failliet gemaakte Land

  Sranan, brengt een TWEE-LANDEN-NAAR-DE-BLIKSEM-

  BEZOEK aan VENEZUELA !!

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!!

  SET THE VENEZUELAN PEOPLE FREE !!

  STOP THE DICTATORS !!!!!

  SRANAN, EIS DE VERKWISTE MILJARDEN TERUG van

  DE CORRUPTE PAARSE Machthebbers !!


  Maak melding

 30. Bouta is naar Venezuela gevlogen omdat hy weet dat hy de as verkiezing gaat verliezen dus…. deze awaridomri is maduro die rioolrat advies gaan vragen om het land veerder kapot te maken en wreeddanig te frauderen omzoende levenlang pres te kunnen zijn ma God slaapt niet!
  Abraham kan die lever van hem ook aan bouta sakasaka geven en hopelijk skrept ie daar in Cuba!


  Maak melding

 31. @Moderator.

  Kan de walgelijke posting van “Do the RIGHT thing!” verwijderd worden??
  Ook moet het mij van het hart dat dergelijke postings alleen maar schade aan Suriname berokkenen omdat dit soort kakkerlakken het beeld bevestigen van inhoudsloze schoften die bij gebrek aan argumenten over gaan tot walgelijke en leugenachtige laster en smaad gericht op andere posters die zij niet kennen.
  Eigenlijk hoort iemand als “Do the RIGHT thing!”thuis in PCS.


  Maak melding

 32. Beste Neus,

  Ik begrijp je redenatie maar laat idioten zoals DTRT maar hun domme gal spuiten. Geef ze voldoende touw, dan hangen ze zichzelf wel op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.