zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAmsterdamse link met terreurverdachte in Suriname

Amsterdamse link met terreurverdachte in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse salafist Keith Rienksma staat in nauw contact met Nederlandse terreurverdachten en jihadisten in Syrië. Rienksma had naar eigen zeggen dagelijks contact met de enkele weken geleden in Suriname opgepakte Raoul A., die samen met zijn broer wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassadeur. Dat schrijft het Parool. Volgens de krant verspreidt de bekeerde Nederlander propaganda van IS en roept jongeren op tot de jihad.

Zwaarbewapende Surinaamse veiligheidstroepen arresteerden eind vorige maand twee Nederlandse Surinamers in Paramaribo: Raoul A. (35) en zijn broer N. (31). Eén van hen stond via jihadistische chatrooms in contact met geradicaliseerde jongeren – met een link naar Amsterdam. Dat blijkt nu Rienksma te zijn.

Deze 32-jarige Amsterdammer, die zich ‘Abdullah West’ noemt, is een bekeerde salafist uit de Mercatorbuurt. Rienksma was openlijk actief met De Zuivere Aanbidding, dat jongeren op Facebook in het Nederlands uitleg gaf over de radicale islam. “Ik wil dat Nederland een islamitisch kalifaat wordt, met de sharia als wet” aldus de Nederlander in een interview met Het Parool.

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. gelovigen worden overal ter wereld instaat gesteld hun kinderen te vergiftigen met een mentaliteit in overtuiging via de opvoeding en scholing. het leven is mooi en kort om militairen van de profeten te spelen! dit is een serieuze belediging aan het adres van de twee ( God en Allah ) goden. wij hoeven ons echt geen zorgen te maken want de goden weten precies wat omgaat in de mens! naar zeggen zijn deze twee (God en Allah) goden zelf in staat hun vijanden te bestrijden en heeft de mens geenszins nodig.
  geniet van het leven want het is zo kort. wees lief voor elkaar en laat de rest voor de goden!


  Maak melding
 2. Waartoe een geloof in staat is ??????
  Het woord zegt het al geloof, of het echt waar is dat weten ze niet. Dat zien ze als de aardse bestaan hebben verlaten.

  Er zit iets behoorlijk fout in de islam, dat erkennen ze nu zelf wel !!!! Het enige geloof op de wereld wat mensen doodt in naam van de almachtige!!!!!


  Maak melding
 3. @Sheik Missikabakhan, als je nuchter bent zul je wel met betere argumenten aankomen. De drankfles is de grootste vriend van de Surinamer. Het enige geloof op de wereld wat mensen doodt in naam van de almachtige ? Heb jij niet gehoord wat Trump en de wreedste moordenaars uit de hedendaagse geschiedenis gezegd hebben ? Trump en de Christenen zijn er voorstanders van om Noord Korea plat te gooien. Kijk beste domme Khan, Trump is een rechtsextremist en die doodt omdat hij zich superieur voelt net als het Christengeloof. O ja domme Sheikh neppe hond, in het Hindoegeloof weet men er ook wanten van. Worden in India duizenden mensen niet in naam van het Hindoe geloof gedood ? Meestel zijn de slachtoffers Hindoes die zich bekeerd hebben tot het Christen geloof. Neen, je bent een kasteel en een lummel.


  Maak melding
 4. @ Bigi Bogroe: Volgens mij heeft Sheik Missikabakhan toch wel enigszins gelijk. Hoeveel aanslagen zijn er inmiddels niet gepleegd, in Europa, maar vooral in islamitische landen waarbij de daders de god van de religie van de vrede aanriepen?

  De tijd dat christenen uit naam van het geloof moordden hebben we al lang achter ons gelaten, hoewel dat in Afrika nog wel eens schijn te gebeuren. Maar ja, dat is Afrika en vaak als reactie op de daden van de aanhangers van het geloof van de vrede, zie Boko Haram.

  Als moslim neem ik het je niet kwalijk dat je ideologie en geloof niet van elkaar weet te scheiden, maar wat Trump doet, en presidenten voor hem, dat doet hij om zijn eigen volk te beschermen, niet als een oorlog om het geloof.
  Dat je denkt dat christenen zich superieur voelen komt weer omdat je vanuit je eigen geloof redeneert. Christus leerde juist om nederig te zijn, zie hoe de paus zich gedraagt. De islam zegt dat moslims superieur zijn, christenen zeggen dat niet.

  Weer verwar je de superioriteit van het westen met het daar meest voorkomende geloof. Pech voor je dat je het slechtste geloof van je ouders hebt geërfd, maar daar kunnen we niets aan doen. Je zou zelf eens je verstand kunnen gaan gebruiken in plaats van door indoctrinatie aangeleerde onzin. Van kritiek wordt je wijzer, vandaar dat in de islam kritiek verboden is. De moslim moet niet al te wijs worden.


  Maak melding
 5. @ kleine bogroe,

  De echte profeet is Geert Wilders, hij waarschuwt dat er gevaar dreigt voor de mensheid voor niet moslims !!!!!

  Mark my words, er volgens meer terreuracties, ook in Nederland wacht maar rustig af. Dan gaan jullie weer luidkeels skanderen Alle Hakkebar !!!!!!!!


  Maak melding
 6. Vreemd!! vind ik het dat de zogenaamde imams die geloven in het hiernamaals, zichzelf niet opblazen. Want als martelaar voor allah kom je in het paradijs wordt hen geleerd. Nou: wie wilt niet in het paradijs komen? `Dus mijn advies aan alle geradicaliseerde imams: blaas jezelf op in de woestijn; dan kom je sneller in ‘ jouw hemel’.

  Trouwens: datzelfde geldt voor de westerse presidenten en regeringsleiders die oorlog voeren onvermijdelijk vinden: stuur je zonen en dochters maar naar het slachtveld als jullie zo nodig oorlog willen voeren. Oorlog? Is waanzin !!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES