Suriname’s hoofdstad in de ban van ‘gezegende’ zwerver

22

PARAMARIBO, 25 aug – De binnenstad van Paramaribo is in de ban van een naakt rondlopende man. De man is een bekende van het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS. De in kennelijk geestelijke crisis verkerende man zet zo nu en dan de bloem buiten volgens de Ware Tijd. Het effect blijft niet uit. Wie de binnenstad aandoet de laatste dagen, zal hier en daar een opstootje hebben meegemaakt. Merendeels gillende dames weten dan niet welke kant op te kijken.

Of hoe snel zich uit de voeten te maken. De man blijkt dan weer eens royaal te hebben uitgepakt. Wat zoveel commotie veroorzaakt, maar vooral zo’n grote indruk maakt, is van absoluut natuurlijke aard. Het geslachtsdeel van de man hangt er zo nu en dan uit en de reacties spreken boekdelen. Paramaribo is best wat gewend als het op zwerversgedrag aankomt, ook als het halfnaakt tot soms naakt geschiedt.

Als het nog het nieuws haalt, is het echt van zwaar gewicht. De behandeling van mensen met een psychische aandoening is flink geliberaliseerd de afgelopen jaren. Satellietorganisaties van het PCS zorgen voor extramurale zorg en begeleiding. Iemand moet toch verantwoordelijkt te houden zijn als een cliënt zo lang aan zichzelf en misplaatst publiek vermaakt overgelaten wordt.


22 REACTIES

 1. @shiso

  je zult deze man ongetwijfeld hebben gezien.Als je geluk hebt gehad op een zo een euforie moment.De vrouwen doen als of ze schrikken maar kijken toch steels naar.


  Maak melding

 2. Vroeger als je de rekening van Telesur ging betalen,stonden de zwervers in een rij daar op de rand van het fontein een bad te nemen.De vrouwen gingen echt niet in de rij staan om te betalen maar stonden in groepen naar de baders te kijken.
  Over het algemeen hebben de zwervers ook geen welvarend hang buik en zien er pezig uit met en goed ontwikkeld wapen.


  Maak melding

 3. PLI of PCS hoe men dat tegenwoordig wil noemen.
  Is 1 grote puin hoop daar. Ze laten de mensen gewoon weg lopen en het duurt soms dagen voor ze er wat aan doen maar het geld krijgen ze wel elke maand binnen van de mensen. Ga maar een kijkje nemen dan zullen jullie het zelf zien. Waarom schrijft de pers nooit wat over PCS .
  De verpleegkundige die zijn nog erger. De goeie niet mee gerekend. Je heb wel een paar die hard hebben voor hun werk.


  Maak melding

 4. Waarschijnlijk is hij opzoek naar “Shrek” de boeler van Onderwijs.
  Misiekaba gaat hem benoemen tot de poortwachter van Misjieka-Dubai !!


  Maak melding

 5. Dit gebeuren staat in het voorteken wat met het paars oerdomme volk zal gebeuren als ze oerdom blijven vasthouden en ddb vereren in aanbidding. Naakt gefrustreerd zal het paarsdom volk verworden en de hele wereld zal getuige zijn hoe een oerdom volk, mn, alle ndpers hun lege paarse hoofden verliezen als deze man, ooit een fervent ddb vereerder en aanbidder. Wo ka


  Maak melding

 6. Deze zwerver met geslachtsdeel tot aan zijn knieen staat zich elke dag in een plas water spiernaakt te wassen op drukke plekken.

  En aan de overkant staat altijd een gillend groepje vrouwen toe te kijken.

  Het is wel zo dat elke man in Suriname die het geslachtsdeel van deze zwerver ziet, direct een minderwaardigheidscomplex heeft….


  Maak melding

 7. Zeer triest geval.Uit Suriname kreeg ik vorige maand via Whatsapp een filmpje opgestuurd van deze zwerver. Naakt en met zijn mega bim-bam-klok klepel liep hij door de drukke straten.Ik vroeg me af waarom de politie niet ingreep om deze man tegen zichzelf te beschermen.


  Maak melding

 8. Ik zag vorige week een App van een jongen met een groot handicap , die lul is mega groot en hij kon nauwelijks nog lopen.
  Dit is een handicap deze jongen viel niemand lastig, hij werdt gewoon uitgelachen.
  Er moet worden ingegrepen desnoods met een inzamelings actie zodat deze jongen of naar cuba of naar europa kan voor een operatie.
  mijn donatie hebben .


  Maak melding

 9. Crowdfunding houding voor deze meneer, met de opbrengst een verkleining ondergaan😂😂. Het is nl een grote last, bij erectie kan zo’n persoon flauwvallen en bovendien weet ik niet of er vrouwen zijn die “het” willen incasseren. Wel goed dat ie het laat luchten.


  Maak melding

 10. Men kan hierover lachen, zich ergeren of zich erover verbazen dat dit gebeurd. Ik, van mijn kant,vindt dat de instanties in dit geval al lang hadden moeten ingrijpen.
  Of bestaan er in Suriname geen instanties die deze gevallen kunnen behandelen.


  Maak melding

 11. Dang wat als die man er zo bij loopt? Geen enkele dame schrikt toch ook van dat ding van een paard, een stier of een olifant? Maar ja, ze moeten weer eens interessant gaan gillen. Hoe vaak ze ’s nachts in bed liggen te gillen wanneer ze bestookt worden, is al te raden.


  Maak melding

 12. Ik ga mij dan afvragen waar is de familie van deze man.Wij moeten niet naief gaan doen.Ik weet dat een hoop Sranamans niet tegen schande kunnen.Zodra er iemand in de familie is die afwijkend gedrag toont kijken de meeste familie leden de andere kant op.Shame on you it’s family do somthing about it.En loop niet steeds te schreeuwen dat de overheid er wat aan moet doen.If na Bere kom dan in aktie en natuurlijk alleen als deze persoon hulp wil.


  Maak melding

 13. Waarom de politie niet ingreep om deze man tegen zichzelf te beschermen;

  Ja, in bouta-land mag alles, Moorden, Roven ,Verkrachten, oplichten, dit alles onder toezicht en vooral niet vergeten dat Suriname van hun is!


  Maak melding

 14. Zeer jammer dat het in Suriname ontbreekt aan ondernemende managers. Met een goede opvang, uitstekende therapieën en professionele coaching zou deze man een vermaarde porno acteur kunnen worden. Neem van me aan dat hij een veelgevraagde acteur zou worden. Sabato Franse, pak je kans om je op te werken tot manager van deze goed geschapen man.Misschien kan hij met jouw ondersteuning ook opgenomen worden in het Guinness book of Records.


  Maak melding

 15. Het is altijd zo geweest dat mannen die zich niet kunnen beheersen soms hun geslachtsdeel tentoonstellen om zich te bevredigen. Maar als men ook nog geniet van een ziek persoon in abnormale omstandigheid. Wie zijn dan de echte zieken.


  Maak melding

 16. Hoe bedoel je? Vind jij het normaal dat de heer op die manier rondloopt? Hij kan het niet helpen, dat begrijpen we. In zijn bovenkamer klopt er iets niet, hij moet geholpen worden. Als jij zegt dat het normaal is wil ik weten of jij wel pluis bent daarboven. Nee,we schrikken niet van een olifant of paard of wat danook.Bij hen is het normaal of moeten ze kleren aan?Hun geslachtsdeel. ..dat formaat is ook normaal maar ik kon aanschouwen dat deze heer (heb een keer een video van hem gezien) zijn tollie enorm is. Ook dat kan hij niet helpen ,maar ik vind jou een koe als je vindt dat dit zo maar kan rondlopen in de stad. Misschien moeten ze jou opnemen?Grrr
  Ps…je hebt een wijvennaam maar geloof dat je een vent bent die mensen op het verkeerde been (nee…niet het derde been ) wil zetten. Ga je tuin harken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.