Subsidie van levensbelang voor Surinaamse ziekenhuizen

10
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 24 aug – De ziekenhuizen, particuliere en publieke, blijven de komende tijd nog afhankelijk van subsidie. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid zegt dat de ziekehuizen op steun mogen rekenen. De afgelopen jaren is al voor miljoenen Surinaamse dollars gesubsidieerd. Hoewel critici vinden dat de verantwoording van zoveel geld, niet is wat ze moet zijn, zal de steun blijven.

Voor dit jaar is al ruim acht en twintig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie en een half miljoen euro) gegeven. Ook voor de rest van het jaar is de subsidie gegarandeerd. De ziekenhuizen verkeren in grote geldproblemen. Steeds weer moet geld geleend worden bij de banken om rond te komen. “Wij zullen alles met de ziekenhuizen bespreken en niemand in de kou laten staan”, zei Pengel in het parlement.

“Het is prioriteit dat wij deze subsidies zo goed als mogelijk blijven toekennen aan de parastatalen, zodat hun operaties niet stagneren. Met name in de primary healthcare, RGD en Medische Zending, maar ook het Surinaams Rode Kruis dat op dit moment kampt met heel veel achterstallige betalingen van ziekenhuizen. De overheidsbijdrage zal nog belangrijker zijn voor dit soort instellingen”, aldus Pengel.


10 REACTIES

 1. Ja he.
  als we naar de problemen van Suriname kijken komen wij tot de conclusie dat wij behoefte hebben aan regeerders die veel meer in hun mars moeten hebben dan onze huidige regeerders. Dat piki plei gedoe moet nu afgelopen zijn. Het wordt tijd om, net als bij het plaatsen van een sollicitatieadvertentie, minimale eisen te stellen aan mensen die in de politiek willen. Een psychologische en integriteitstest moet een onderdeel worden van deze procedure.

  Nu komt onze meneer Dubai II zeggen dat wij een streep onder alle corruptiegevallen moeten trekken en met een nieuwe lei verder gaan. Mister misikaba. U beledigt niet alleen het Surinaamse volk, u doet ze niet alleen pijn omdat zij indirect het slachtoffer worden van alle corruptiegevallen met hun belastingcenten, maar u creëert ook een precedent.
  Als u gelijk krijgt zullen alleen politieke corruptelingen op een politieke baan azen omdat ze vroeg of laat niet gestraft zullen worden. Volk van Suriname: niet meer op deze man stemmen, die corruptie faciliteert of niet weet wat hij zegt.


  Maak melding

 2. Mooi stuk in De Ware Tijd ” Grenzeloze loyaliteit” van ivancairo
  m.b.t. het voorstel van “Lodi van STVS”
  O sorto “ka” de in a ede van deze omhoog gevallen Lodi. om te adviseren om de foto van het kabinet van de presient waar de corrupte bende zetelt te vervangen met een foto van het Regeringsgebouw (Dr.Ir. F. Essed gebouw) !!!.Wijlen F.Essed zal zich in zijn graf gekeerd hebben bij dit advies van deze “ka-Lodi” !!
  Wat een “belediging” aan het adres van de Directie en medewerkers van de Stichting Planbureau Suriname die vanaf de 50-tiger jaren hier is gehuisvest en “nimmer in opspraak” is gekomen wegens corruptie-zaken !!
  Dank zij de medewerking van de Directie van het Planbureau mocht Aaron toen Algemene Zaken was afgebrand enkele werkvertrekken gebruiken in dit gebouw,
  later door Ameerali nagenoeg helemaal geoccupeerd !!
  De bond van SPS, durft nu haar mond niet open te maken om deze omhoog gevallen “Lodi” van repliek te dienen !!

  Straks gaat de “zwarte Goebels/Limbo ook een duit in de zak doen !!!


  Maak melding

 3. Mogelijk is het ook een optie om de regeling, dat leden v/d ministers en familie leden plus oud ministers hun levenslange zorgpremie niet langer te betalen vanuit de overheid, maar gewoon zelf te laten betalen.

  Volgens mij kunnen er nog wel wat andere privileges eens goed nagekeken worden want het is nu v/d gekke dat dit soort functie’s levens lange vrij heden hebben,


  Maak melding

 4. Of topic

  regering moet radeloos zijn:

  1 >>> De Miranda vergist zich in tijd en munteenheid als hij Gajadien verwijt 175.000/maand geincasseerd te hebben als voorzitter van een vuil ophaal commissie het was in 2001 en het waren nog SF dus er moesten nog 3 nullen vanaf.
  Wanneer gaat Miranda deze grap uit leggen in de DNA.
  2 >>> Het rapport van Doekhie blijkt niet te zijn wat hij schreeuwt. Zelfs op geen stukken na. Nu wordt duidelijk waarom Bouterse nog niemand heeft kunnen opsluiten want het is veel geschreeuw en geen wol. Bijvoorbeeld waar geschreeuwd wordt SRD 118.000.000 benadeling kan men zien dat er sprake is van SRD 96.000 onverantwoord meerwerk.

  Met de asfaltplant gaat het de zelfde kant uit. Beter gezegd er kan duidelijk gesteld worden dat de Miranda en Doekhi minimaal grappen makers zijn waar van men kan denken dat de geheel gestoord zijn.
  Als de NDP dit soort info voor waar en correct presenteert kan gesteld worden dat zij in een fantasie wereld leven.


  Maak melding

 5. @ Jojo,

  Wat verwacht je van een auto monteur/auto-keurder, die Minister is geworden ???
  Zelfde als Abrahams met een “ULO-diploma” indertijd minister van OW.


  Maak melding

 6. @ Pa Henkie van Latour

  Van deze regering is slechts te verwachten dat ze zich zelf in en het land in de nesten werken.

  Het bijzondere is dat Doekhi met dit rapport is gaan zwaaien en rapport uit november 2011.
  Een rapport dat tot doel had de Periode 2006 -2010 op OW te analyseren en de VHPers op te sluiten.
  Het rapport bewijst helemaal niets.

  Er staat zelfs in de conclusie (pagina 26)

  “De hoofdconclusie die ten aanzien van de omvang van de fraude kan worden getrokken
  • is dat vooral door de laksheid en eventuele samenwerking van de ambtenaren en consultants met de aannemers de werkelijke omvang niet kan worden vastgesteld.”

  Laksheid is geen fraude want dan moet men voordeel genieten;

  Ook kan de omvang niet worden vastgesteld terwijl Uber IDIOOT Doekhi keiharde getallen roep toetert en Misikabe op basis van deze prul onderzoek gaat eisen.

  Dat men met deze onzin komt geeft aan dat het eind in zicht is.


  Maak melding

 7. ze hebben zeker niet aan mij gedacht!
  wat is er aan de hand met de minister?

  wat voor papieren had die man uit Israël dan?
  die stomme vergelijking gaat niet op.


  Maak melding

 8. Ndpers zijn rovers, bandieten en boeven gebleken olv hun afgod ddb. Alle verarmde ndpers zijn verworden paria’s die als slaven de megaschulden zullen moeten aflossen. Wat een oerdom stom pars misdadig verarmd volk, die ndpers.


  Maak melding

 9. Met het geld van de reis naar Cuba van de familie Bouterse plus artsen en anderen zouden in Suriname veel levens gered kunnen worden !!
  Kwestie van prioriteiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.