Oppositie en coalitie pleiten samen voor veiliger Suriname

16
politie in Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – In een zeldzame gezamenlijk actie hebben oppositie en coalitie in het parlement de handen ineen geslagen. De regering is opgeroepn maatregelen te treffen om het veiliger te maken in Suriname. De oproep kwam per gemeenschappelijke motie die prompt door alle leden werd ondersteund.

De motie is opgesteld en ingediend door de regeringsfractie. In totaal waren er vijf moties, waarvan slechts één de goedkeuring van allen verkreeg. Het gaat dan ook om bestrijding van de criminaliteit. Tijdens de begrotingsdebatten is daar ruim aandacht aan besteed. Vooral de oppositie pleitte vaker voor meer preventieve actie. In de motie wordt gewezen op de ‘verruwing’ van de misdaad.

Burgers hebben er dagelijks van te lijden. Criminaliteitsbestrijding moet daarom de “hoogste prioriteit” krijgen van de regering. Daarom ook moet op “zo kort mogelijke termijn” een minister worden benoemd van Justitie en Politie. “Zodat overgegaan kan worden tot uitvoering van het regeringsvoornemen tot meer intensieve bestrijding van de criminaliteit.”


16 REACTIES

 1. Dan moeten als eerste gezamenlijke stap zetten “vervang de president en laat hem zijn straf uitzitten indien de rechters tot zo een vonnis komen die door de krijgsraad is gevraagd”.
  Dan pas ben je goed bezig om een veiliger Suriname te garanderen.
  Misdadigers van welke aard dan ook horen in de gevangenis


  Maak melding

 2. Bouterse moet eerst opkrassen daarna kunnen we het hebben over een veiliger Suriname. Het is toch een gotspe dat een bij verstek veroordeelde crimineel aan het bewind staat van een land. Lekker voorbeeld geef je dan.


  Maak melding

 3. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

  ddb is een tiran, grootste crimineel, grootste drugshandelaar, wapenhandelaar, enz van Suriname sinds 25 november 1975/25 februari 1980, 8 december 1982, enz. Een Wolf in schaapkleding. Die man draagt de duurste kleding, enz, maar in wezen is het een crimineel. Hoe erg kan het dan zijn dat deze man er zorg voor moet dragen dat de criminaliteit in de republiek Suriname wordt bestreden.

  De regering is opgeroepn maatregelen te treffen om het veiliger te maken in Suriname, terwijl aan het hoofd van deze regering de grootste crimineel van de republiek Suriname staat sinds deze eeuw en eind van de vorige eeuw.

  Zelf de mensenrechtenorganistatie van de VN geeft aan dat het 8 december 1982 strafproces in Suriname moet plaats vinden. Zie wie dit telkens geprobeerd heeft of probeert tegen te gaan. ( zie gewijzigde amnestiewet, enz)

  De dief roept,” houdt de dief!”

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Ik hoop dat dit het begin is om op een hoger niveau politiek te bedrijven in Suriname. De misdaad treft alle Surinamers. Rovers maakt het niet uit of je een aanhanger bent van de NDP, VHP,ABOP of NPS. Voor hen is iedere burger een potentiële slachtoffer om beroofd / bestolen te worden. Een ander punt van zorg is de werkeloosheid. Ik zie graag dat oppositie en coalitie gezamenlijk aktie ondernemen om de werkgelegenheid te stimuleren. Hoe meer werkgelegenheid des te minder jongeren die vervallen in de criminaliteit. Het gaat om een Surinaams belang en niet om de eigen politieke belangen. Zolang de heren en dames politici eerlijk en oprecht tegenover elkaar zijn kunnen ze gezamenlijk heel veel bergen verzetten Voor het land.


  Maak melding

 5. Die man draagt de duurste kleding, enz, maar in wezen is het een crimineel, een wolf in schaapkleding.

  Die man leeft als een miljonair, heeft een hekel aan het kapitalisme, is bevriend met landen zoals Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee, waar de lijders als kapitalisten leven en het volk moet in armoede leven, geen rechten heeft, alleen maar plichten. Noemt zich zelf een pikin ingie booi,, terwijl het een gedrocht is, een soort zambo. Alle kroeshaar op zijn bol afgeschoren. Niet één hersencel in zijn hoofd die er aan denkt om zich zelf te identificeren met afstammelingen van de afrikaanse slaaf. Draagt Ingie tooi op zijn hoofd en dat soort zaken. Zal nooit in een pangie door het leven gaan. toch zie je grote getallen van de afstammelingen van de afrikaanse slaven hem op handen dragen. Deze man verstaat de kunst om veel van de gekoloniseerde afstammelingen van de Afrikaanse slaaf zijn billen te laten kussen. Triest dat grote delen van de afstammelingen van de Afrikaanse slaven in Suriname zo gekoloniseerd zijn dat zelf een pikin ingie booi ze hem zo aanbidden. Wat zullen hun voorouders hiervan vinden als ze dat zouden kunnen zien?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Ik hoop dat er genoeg geld in de begroting is gestopt door het DNA. Of Hoefdraad dat gaat bestemmen voor misdaad bestrijding is maar afwachten. Ook of hij dat geld kan lenen.

  Misdaad treft een ieder ongeacht hun politieke partij. De veiligheid van het land is een ieders belang. Bravo voor de DNA.


  Maak melding

 7. Oma, opa, tante en oom taki, met ddb en geboefte aan de macht, dankzij oerdomme idiote aanhangers, wordt het steeds misdadiger in het land. te beginnen bij ddb. Wo ka. Alle ndpers zijn de paarse wc wormen die leven en eten in baas zijn misdadige beerput, van Dino, Meriba tot paars verslaafde straatzwerver sa e ka.


  Maak melding

 8. Als jullie toch bezig zijn ook de criminele leiders van sommige westerse landen oppakken te beginnen met DIK Trump,Mark Rutte,Emanule Macron,Angela Merkel en enz.Dagelijks zijn deze lieden bezig moslim mannen,vrouwen en kids te doden.Dit is 1 van de oorzaken dat het bijna overal in de wereld onveilig is.


  Maak melding

 9. @PAARSEMUNDO, wat jammer dat U, MUNDO, geniet van uw vrijheid, die door anderen landen wordt verdedigd !

  U moest worden overgelaten aan de zogenaamde gelovigen die hem als ONGELOVIGE al lang zouden hebben gelyncht !

  MORO DONG NO E BESTANG !

  PS : WEG MET DE PAARSE SLAVERNIJ en OOK WEG MET DE SLAVERNIJ VAN RADICALE ISLAMISTEN !!!


  Maak melding

 10. NDP-fractieleider André Misiekaba vindt dat er een streep getrokken moet worden onder beschuldigen van corruptie en met een schone lei moet worden begonnen.

  Aha dus deze zoon van de duivel wilt de corruptelingen zoals Abrahams, Linscheer, Asgarali, Sardjoe, van Kanten etc door een streep te trekken???
  Ik zou een streep trekken tot hier en beginnen met hen allemaal te vervolgen.


  Maak melding

 11. Beste RobG

  Helemaal eens iedereen aanpakken. Maar dan wel het heetste spoor eerst want dat is het makkelijkste en levert het snelst resultaat op.

  Eerst fraude van heden,
  Dan van gisteren
  De fraude van 2006 tot 2010 is al opgelost middels het rapport van Doekhi want die was er niet aangezien men anders in december 2012 met het Doekhi rapport naar Jusitie hand moeten gaan om de 1/2 VHP op te sluiten.

  Het laatste is een grapje.

  Het is wel zo dat de front regeringen 2 ministers (onderandere een van OW) heeft vervolgt en opgesloten. Zoveel zuiverende werking heeft Bouterse nog niet vertoont terwijl er toch wel wat dossiers liggen om iets mee te doen.

  Helaas (geen grap) zie je Misiekaba al weer een move maken. Hij wil het verleden vergeten, zand er over, en een soort corruptie amnestie regelen . VHP wij vergeven jullie als jullie ons vergeven. Of vergis ik mij.

  Even met wat forensische specialisten terug kijken kan heel veel opleveren.
  1 >>> Opstaande voet ontslag van alle ambtenaren die vieze handen hebben (geen wachtgeld, etc). De kans dat er veel ruimte bij de overheid ontstaat voor frisse jongere krachten is groot.
  2 >>> Terug vordering van te veel betaald of ten onrechte niet betaald. Bij het laatste denk ik onderandere aan Rudisha die nog steeds de schade aan de Carolina brug niet vergoed heeft. Het was haar boot en haar werknemer die de brug ramde. De brug stak niet over.
  3 >>> Alle fraude tussen Olibis en EBS maar ook de Brokopondo deal waar gisteren duidelijk werd (uitspraak Hoefdraad) dat Suriname dit jaar geen $ 50.000.000/ jaar betaald maar $ 6.000.000/maand of wel $ 72.000.000/jaar.

  Dit laatste bevestigd mijn benadering dat Suriname maandelijks $ 100.000 meer betaald aan Alcoa om daar een schuld af te lossen.

  4 >>> Ik wil ook nog graag aandacht voor de incestueuze verhouding tussen EBS en Staatsolie. Hier worden de stroomrekeningen van SPCS (veel te hoog) met EBS via dividend verrekening met de Staat aan het dagicht onttrokken. Staatsolie is niet instaat om Dividend uit te keren, de staat kan EBS geen subsidie geven dat EBS hoeft Staatolie niet te betalen.
  List en bedrog werd door de financiers van Staatsolie (ING/Credit Suise) op die constructie geplakt met als gevolg een paniek obligatie lening van $ 550.000.000 als wissel op de toekomst.

  RobG we kunnen helpen de beerput uit te mesten of we kunnen deze regering laten verzuipen en het land laten verpieteren.

  Ik heb geen probleem met wie dan ook als men de ratio maar in beeld houdt.


  Maak melding

 12. Oma taki, na al die zeven jaren van roof olv van ddb en duivelse trawanten, blijven de oren en de ogen van vele oerdomme ndpers gesloten. Dicht van de paarse poepsmeer. Wat ze graag horen is soso lobi didibri sa e meki deng dong sma foe heri grontapoe ka moro kakkalakka. Een wc wordm is veel slimmer van nature dan al die oerdomme ndpers samen bij elkaar. Leugen en onrecht zal hun paarse loon zijn. Do ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.