woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandInheems dorp Lokono Shikuabana krijgt elektriciteit

Inheems dorp Lokono Shikuabana krijgt elektriciteit

-

Does Travel - naar Suriname

President Desire Bouterse(r) van Suriname slaat gade hoe een bewoonster van het inheems dorp Lokono Shikuabana (voorheen Post Utrecht) vrijdag een generator aanzet, en daarmee het dorp verlicht. Met de ingebruikname van generatoren door de president zal het dorp voortaan beschikken over elektriciteit. Bouterse geeft daarmee invulling aan een belofte die hij ongeveer drie maanden geleden aan het dorp had gedaan.

De NV. Energie Bedrijven Suriname gaat ervan uit dat de beschikbaarheid van energie een boost zal betekenen voor de ontwikkeling van deze gemeenschap. Lokono Shikuabana is een Inheems dorp dat ongeveer twee kilometer verwijderd ligt van Wageningen aan de linkeroever van de Nickerierivier.

opening
Fernandes Express
BODO Party

19 REACTIES
 1. Propaganda!! mensen misleiden om ze met bepaalde idee te laten instemmen. Een samenleving zonder vrije media die de leugen zouden kunnen ontdekken en onthullen.


  Maak melding
 2. In het Hof van Eden was het dag en nacht licht en hadden wij geen generator nodig. Maar daarbuiten is het verstandig ’s nachts te slapen en overdag je dingen te doen. Vroeger deden wij alles zonder stroom en het lukte ook allemaal. Tegenwoordig kunnen we zelfs geen scheet laten zonder stroom.


  Maak melding
 3. Daarvoor is Bouterse geschikt maar niet alles president want hij kan het land niet goed besturen omdat hij geen verstand heeft van zaken.Zulke karwei kan zelf een leek verrichten.Het is een schande dat die inwoners zolang moesten wachten voor het opwekken van stroom.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 4. En toen werd er voor altijd donker. Eerst geen diesel en daarna geen machine meer. Waarom heeft de EBS niet een transmissielijn vanuit wageningen naar Post Utrecht gestrokken? Dat zou pas een duurzame ontwikkeling zijn.


  Maak melding
 5. Ja zo is onze president alles wat hij beloofd doet hij ook werkelijk.Laten we dagelijks bidden dat we Desi ook wel genoemd Oom Desi nog lang in ons midden zullen hebben.
  Hij alleen en niemand anders heeft zo veel goeds gebracht
  in Suriname.

  Leo en Corry Snel-Powel


  Maak melding
 6. Bouterse en beloftes nakomen.
  De KB zou voor alle kinderen gelden. Slechts de eerste 4 kinderen uit een gezin krijgen dat. Voor de rest is er geen geld meer om de KB uit te betalen.


  Maak melding
 7. BELACHELIJKE VERTONING, anno 2017 is zonnen energie een betere oplossing dan dit,

  Kijk onze president er als een dombo bijstaan, heeft er totaal GEEN verstand van blijkt wel uit zijn houding.

  En wat betreft de belofte’s die nagekomen zijn is er niet 1 die werkelijk stand houdt Leo Snel.


  Maak melding
 8. In 2017 is een generator voor de indianen en de boutisten het wonder van de eeuw.Hebben de indianen en de boutisten dank je wel gezegd aan ons de belasting betalers van Suriname?!Wij hebben voor die generator betaald dat maakt dat de indianen het licht kan zien.
  Zo cheap van bouta…ik geef je licht en jij je stem aan mij…


  Maak melding
 9. Bouta is bezig om de stemmen van de indianen binnen te halen.Hij gaat dat zoeken bij de niet belastingbetalers van Suriname,landgenoten die helemaal niet bijdragen aan de economie van Suriname!En kijk bouta geeft ze een groot stuk van het land en een eonder van het eeuw..een generator.


  Maak melding
 10. (lezen met Indiaans accent)
  Mie brejtie jhere.
  Faya kong, now mie kan sjie sa m’e njang ini na dungru; bika na-pí m’e njang.
  Ooktu Cornelis brejtie jhere; ini na dungru a kan sjie dati na tra-poen ai njang.


  Maak melding
 11. Ik ken meer van dat soort dorpen, als je die bezoekt dan smeken ze bijna of je niet een vat brandstof voor ze kan sturen.
  Dit was weer een feestje voor de bühne.
  Jammer voor de dorp bewoners de waarheid is helaas weerbastiger. En idd waarom geen transmissielijn gemaakt/?


  Maak melding
 12. Goed zo NDP !

  ik ga me bijna schamen dat ik niet wist dat Lokono Shikuabana anno 2017 geen stroom had.

  Iedereen in Suriname heeft recht op stroom, water en voedsel.

  Bedankt NDP !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES