zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse publieke zender weigert kritisch filmpje

Surinaamse publieke zender weigert kritisch filmpje

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 aug – De Surinaamse Televisie Strichting, STVS, weigert een filmpje uit te zenden over openbaarheid van bestuur. Het filmpje is geproduceerd en aangeboden door het kritisch ingestelde Burgerinitiatief voor Participatie & Goed Bestuur, Bini. Bini vindt het invoeren van een wet op openbaarheid van bestuur van groot belang. In het filmpje wordt gepleit voor de wet. “Suggestief”, oordeelt de publieke zender.

Bini kreeg het te horen van de kersverse STVS-directeur Steven Rodriguez zelf. Rodriguez vindt dat bepaalde beelden vervangen moeten worden in het filmpje van nog geen minuut. Bini vindt het te ver gaan. “Wij gaven aan dat de president, als regeringsleider, de eindverantwoordelijkheid draagt van elk regeringsbesluit- en kunnen niet meegaan met zijn voorstel om beelden te vervangen”, stelt het burgerinitiatief.

In het filmproduct wordt onder meer gezegd: “Een Anticorruptiewet zal weinig effect hebben als wij geen inzage krijgen in hoe besluiten worden genomen, wat die besluiten inhouden, waarom een bepaald besluit is genomen; waarom bedrijf A een vergunning kreeg, maar Bedrijf B niet; hoeveel geld ministeries uitgeven en waaraan. Toegang tot informatie in het algemeen belang, is een basisrecht van burgers. De Wet Openbaarheid van Bestuur moet NU!”

opening
Fernandes Express
BODO Party

21 REACTIES
 1. Dat was voorspelbaar met zo,n staatszender als Stvs, die paars geliěerd is, deze gasten lusten geen kritiek, het zijn allemaal kontelikkers van zijne exelentie de moordenaar cq veroordeelde drugsdealer.


  Maak melding
 2. Nee de STVS zend alleen maar positief nieuws uit. Is te vergelijken met de staatszender van Noor-Korea.
  Maar er zijn nog 26 zenders in Suriname dus die boodschap komt echt wel aan.
  Of zet het op Youtube dan gaat het vanzelf viraal.

  De STVS denkt echt met censuur iets tegen te houden terwijl de wereld om hun heen wel normaal ontwikkeld is


  Maak melding
 3. Het volgende;
  1. Verwerf via het volk macht.
  2. Zaai feest.
  3. Consolideer oud en nieuw kapitaal.
  4. Vernietig alle principes van behoorlijk bestuur
  5. Zaai paniek op het gebied van de primaire basisbehoeften
  6. Creëer je eigen media kanalen
  7. Beshuldig en persisteer daarin……vul maar aan en je krijgt Bomterse in Suriname; een Afrikaanse dorp in Latijns Amerika in wording. Mooi gedaan toch? De opkomst van nieuw kapitaal zal voor meer ellende zorgen. Immers de eigenaren ervan zijn buitenlands georiënteerd of het zijn buitenlanders…Bouterse is een buitenlander!


  Maak melding
 4. De staatszender is niet in het leven geroepen om slechte en opruiende producties en laster uit te zenden.Wat denken deze amateurs wel? Deze gasten moet men negeren. Er zijn genoeg andere tv-zenders in het land aan wie zij de slechte producties kunnen aanbieden.


  Maak melding
 5. “Wij gaven aan dat de president, als regeringsleider, De werkelijk vloek van alles wat in het gehele land gaande is, de eindverantwoordelijkheid draagt van elk regeringsbesluit- en kunnen niet meegaan met zijn voorstel om beelden te vervangen”, stelt het burgerinitiatief.
  Alleen oerdom tot op het bot zijnde aanhangers en werkers der paarse misdadigheid zijn te beklagen over wat verkeerd gaat sinds 1980. Wo ka.


  Maak melding
 6. Goed zo oliedomme cameraman en toi toi likker van bouta rodriguez, nu gaat iedereen het op you tube naar kijken en over corruptie van desi-lee en zijn kornuiten kijken. Zo zie je hoe censuur heel goed uitpakt voor publiciteit.


  Maak melding
 7. @Paraman, weet je wie de ergste gatlikkers zijn:::::dit zijn mensen die een uitkering ontvangen in Nederland en genieten van alle voorzieningen en toch nog de Nederlanders uitschelden en de schuld van alles en nog wat in hun schoenen schuiven.

  Mugabe moest ook niets van de witteman, maar omdat de witteman zijn munt waarde heeft en die van zijn land waardeloos is heeft hij het geaccepteerd.

  Bouterse moest ook niets van die witteman, maar achter de schermen tilt zijn schoonzoon wel zijn handen op om geld te lenen. Vergeet niet dat het ook de munt is van die witteman, omdat Bouterse zijn munt ook waardeloos is.

  Zie nu wie die gatlikkers zijn.


  Maak melding
 8. Dat hele koulo land is een afrikaans land geworden !!!
  Dat wilde de nationalisten hebben toch of niet.
  Het volkslied klinkt afrikaans, de vlag is afrikaans, op de luchthaven werken alleen maar afride.
  De straatnamen worden veranderd in afride namen en ga zo maar door.

  Iedereen over de hele wereld weet dat de afride niet de compententies hebben om een land welvarend te maken het is een genetisch probleem. Kijk goed om je heen !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES