Presentatie boek vanwege 40 jarig bestaan PALU in Suriname

15
Presentatie boek vanwege 40 jarig bestaan PALU in Suriname
Jim Hok van de PALU

De Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (PALU) in Suriname, heeft afgelopen week tijdens een persconferentie het boek ‘Laat ons samen de onafhankelijkheid voltooien voor welzijn en welvaart voor een vrije Surinaamse natie’ gepresenteerd. Partijvoorzitter Jim Hok(FOTO) heeft het boek aan de Surinaamse samenleving aangeboden. Dit boek is uitgebracht in het kader van het 40-jarig bestaan van de PALU en is meer geworden dan een jubileumboek.

Het boek reikt de Surinaamse samenleving, in het bijzonder jongeren, concepties aan om Suriname duurzaam tot ontwikkeling te brengen. De PALU bestond op 12 maart 2017 veertig jaar. Ze is de enige van de politieke partijen, die is voortgekomen uit de politieke beweging (de Nieuwe Politiek) van de jongeren van het eind van de jaren zestig en begin van de jaren zeventig, die nog bestaat.


15 REACTIES

 1. Gefeliciteerd PALU, maar in plaats van een boek beter een spiegel uitreiken. Na 42 jaar nog steeds vreemde mogendheden de schuld van eigen falen geven gaat wel wat ver. Suriname is internationaal marginaal te noemen welke vreemde mogendheid heeft hier belangen om zoveel politiek risico te nemen door te interveniëren in binnenlandse aangelegenheden?


  Maak melding

 2. Ach, zulke boeken kunnen alleen maar gemaakt worden voor de domme massa van Suriname. Het land is al meer dan 40 jaar onafhankelijk en nog steeds zien de Palu figuren achter elke kokosboom een Hollander. Palu is bezig met geschiedvervalsing, maar dat zal niet veel resultaat hebben, omdat de meeste mensen in Suriname die een beetje kunnen lezen en schrijven in deze tijd niet meer zo achterlijk zijn. Palu heeft meegewerkt aan de decembermoorden en daarmee een groot deel van de intellectuele laag vermoord. In zijn hele bestaan heeft Palu geen mensen kunnen leveren van het niveau dat ze hebben geelimineerd. Terwijl andere landen in de Derde wereld enorme groei doormaken zit Suriname opgescheept met figuren die meer kunnen breken dan bouwen.Foei toch Palu!. Met zoveel onzin kun je onmogelijk serieus genomen worden.


  Maak melding

 3. 40 jaar bestaan. Betekent dat deze partij in 1977 is opgericht.
  Ze hebben de staatsgreep niet ervaren, maar wel de decembermoorden. Boze tongen beweren dat deze partij een groter aandeel heeft in deze moorden dan ze willen toegeven. Volgens de door mij ingewonnen informatie heeft die Jim hok een redelijke goede opleiding genoten. Wat mij ten zeerste verbaasd is dat het bereikte resultaat van deze partij en leider in Suriname niet in overeenstemming is met de opleiding van Jim Hok. Jim Hok: ik woon 8.000 km van jou vandaan. Ik heb jouw partij niet meegemaakt en mag eigenlijk niet over jou oordelen. Dat laat ik aan de Surinamers over die jou hebben meegemaakt. Feit is dat jouw partij geen zetels heeft gehaald bij de verkiezingen van 2015. Dit betekent dat je in populariteit bent gedaald bij de Surinamers ondanks de geweldige naam van de partij . Palu: Progressieve arbeiders en landbouwers unie. Ik lees dat jij als landbouwer Wageningen naar de klote hebt geholpen. Dat is de slechtste reclame die een landbouwdeskundige kan oplopen. Het feit dat je Nederland de schuld van alles geeft betekent dat jij witte voetjes bij DDB probeert te maken. Kennelijk lust geen enkel ander politieke partij van Suriname jou. Dan is het tijd om te stoppen met politiek. En de titel van jouw boek. Dat lijkt op een reeds lang geleden gepasseerd station. Natuurlijk wil ik jouw boek lezen. Ik wil graag weten wat een goed opgeleide Jim Hok vertelt over zijn eigen falen. Zoals ik reeds zei: ik heb niet het recht om over jou te oordelen . Dat laat ik aan het Surinaams volk over. En het feit dat jij geen zetels hebt behaald is voor mij een teken aan de wand. Ik begin me wel af te vragen of jij jouw diploma en opleiding wel verdiend hebt. Dit is een voorlopige conclusie. Ik moet over jou en jouw partij de nodige informatie vergaren en dan kom ik met mijn definitieve conclusie.


  Maak melding

 4. Palu heeft dat boek gevuld met leugens,verdraaiingen,halve en hele leugens.
  Palu is altijd tegen grote projecten geweest.Ook hebben ze geadviseerd om het ethanol project stop te zetten.
  Bij kleinschalige projecten konden meerdere mensen wat verdienen.
  Wat men nu in Sur.ziet,is merendeels het werk van de PALU.Een broko parnasie.


  Maak melding

 5. Er zullen velen zijn:
  – die denken dat zij de wijsheid in pacht hebben,
  – die zich geroepen voelen om de leiders te zijn en het Surinaamse Volk Welvaart en Welzijn kunnen brengen,
  – Rust En Vrede In het Land Suriname kunnen brengen,
  – de chaos in het land te stoppen en het land richting te geven, de democratische rechtsstaat met een grondwet, de Trias Politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht stand laat houden en Internationale Verdragen dit versterken, de burgers beschermen en zich daardoor kunnen handhaven.

  Het Surinaamse Volk Is Verdwaald In De Duisternis, Is De richting kwijt, Weet Niet Welke Kant Het Op moet. Er zijn velen die hiervan misbruik maken en zich verrijken omdat degene die ook een belangrijke rol gespeeld heeft samen met Nederland Suriname in deze situatie te brengen als een Tiran tekeer gaat.

  Aan alles komt Vroeg of Laat Een Eind.

  Wat Wij Zoeken, Willen Is Vaak Wat Wij Niet Vinden/Krijgen.

  Suriname is een derde wereldland die door Holland en de Surinamers in de duisternis terecht is gekomen. Er was gewaarschuwd door velen dat Suriname nog niet klaar was voor de onafhankelijkheid, maar de waarschuwing werd in de wint geslagen. Suriname verkeert in een situatie dat ze zichzelf aan haar/zijn eigen haar uit het moeras/drijfzand omhoog wil trekken.

  Gelukkig is er hoop, want Nederland moet niet denken dat ze hier van afkomen door de andere kant kunnen en zullen gaan uitkijken in de toekomst. Wat het Surinaamse Volk moet doen, De Surinaamse democratische rechtsstaat is dat ze zaken die zij moeten doen samen met internationale verdragen moeten doen, ook moeten laten plaats vinden. Niemand staat boven of onder de grondwet en Internationale Verdragen.

  De ratio

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Hans Ik bedoelde de onafhankelijkheid, maar in ieder geval bedankt voor de correctie. Blijkt dat Palu in 2015 ook 1 zetel hebben behaald. Dat was ook een foutje van mij.


  Maak melding

 7. De Paarse Arbeiders en Landlopers Unie (PALU) is deze politieke partij verworden. Een groot paars verworden stel klootzakken hebben van deze partij gemaakt……..tot paarse politieke afval.


  Maak melding

 8. Toen wij uit het Hof van Eden werden gegooid, konden we niet meer leven van lucht alleen. We hebben toen geleerd zaden te ontwikkelen, te veredelen en zelfs woestijnen vruchtbaar te maken. En dat allemaal zonder Palu, Kalu en Balu. Kennis zit in de natuur, de natuur zit in ons en wij zitten in de kosmos, alwaar het licht, licht en licht is, dag en nacht.


  Maak melding

 9. wat heeft Palu in 40 jaar laten zien of gerealiseerd ? het waren allemaal knapkoppen die in Nederland hadden gestudeerd en zijn terug gekeerd . Alibux was ook een Palu mang en iedereen weet hoe hij aan zijn rijkdom is gekomen .

  Palu is in haar bestaan nooit een partij van betekenis geweest
  steeds Nederland de schuld geven is een zwak en achterhaald argument . niemand trapt daar meer in .

  Palu noemt zich Landbouwers Unie . wat hebben ze op dat gebied voor mekaar kunnen krijgen ? nada .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.