Suriname krijgt Nationaal Instituut Studiebeurzen

11
Suriname krijgt Nationaal Instituut Studiebeurzen

Minister Robert Peneux(l) van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname, heeft begin deze maand een werkgroep ingesteld met als doel de opzet van een Nationaal Instituut Studiebeurzen. Het instituut zal de uitgifte van beurzen en trainingen coördineren. De commissie staat onder voorzitterschap van Ulrich Rodgers, beleidsadviseur op het ministerie.


11 REACTIES

 1. Voorzitter: Ulrich Rodgers.
  Waarom wordt dit in het leven geroepen. Wat is het doel?

  Corruptie? Nog meer geld vreten?

  Bent u wel te vertrouwen? Of bent u ook zo een corrupte Surinamer?

  Ik heb geen vertrouwen in Surinamers. Ze hebben hun hart niet op de juiste plek.


  Maak melding

 2. Beurzen verzorgen aan wie Peneux? Geen 1 afgestudeerde keert terug en wij belasting betalers moeten hun studie bekostigen?Zij verlenen hun diensten niet aan ons ,ga liever weer vrij morgen ontbijt herstellen wat je baasje eerder kapot heeft gemaakt.


  Maak melding

 3. Studiebeurzen voor wie?
  Geen van ze keren terug.De belastingbetalers van Suriname bekostigen hun studie maar profiteren niet van hun diensten.Peneux moest het eens weten…velen van ze vertrekken met een studiebeurs met de bedoeling nooit meer terug te keren.Al hoewel het niet mag trouwen ze in het geheim en beginnen een familie aldaar.


  Maak melding

 4. De bedoeling is studiebeurzen te voorzien met dank aan de belastingbetalers van Suriame,je studie afmaken en terugkeren naar land van herkomst om dan je kennis in het
  buitenland genoten in te zetten voor je landgenoten en hun van dienst te zijn maar dat gebeurd nooit.Als ze zo graag een studie in het buitenland willen genieten laat dan ze zelf uit eigen zak betalen.


  Maak melding

 5. Goed plan van Minister Robert Peneux. !

  Ik hoop niet dat dat de selectie gebaseerd wordt op alleen het welstand van de ouders.

  Als je kijk naar de huidige aanbod studenten en afgestudeerden in Suriname is het veelal middelmaat.

  Er moet statistisch gezien toch een paar jongeren in dit land rondlopen die capabel zijn om de problemen van dit land op te lossen.

  Creatief, origineel en vrij van een spiritueel beperkte mindset.

  Een selectie wat zich niet alleen beperkt tot studenten van welgestelde ouders uit Paramaribo en Nickerie, maar alle districten is noodzakelijk.


  Maak melding

 6. De volgende families hebben zich alvast ingeschreven voor een studiebeurs voor hun kinderen: de families Adhin, Sardjoe, Misikaba, Bouterse, Herrenberg, Brunswijk, Peneux, Belfort, Doekhie, Breeveld. Meer volgen, hahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.