donderdag, februari 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHulp komt op gang voor Surinaamse met drieling

Hulp komt op gang voor Surinaamse met drieling

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 aug – Na berichten over de penibele leefomstandigheden van Suriname’s jongste drieling, is de hulp goed op gang gekomen. Waar het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting aanvankelijk talmde, lijkt het toch nog mee te vallen. Het ministerie heeft een flink bedrag uitgetrokken als directe hulp. Hulp komt ook van een parlementslid en een stichting die zich bezighoudt met het lot van meerlingen.

Vooral de hulp van Sociale Zaken & Volkshuisvesting wordt als zeer welkom ervaren. “De moeder is heel erg blij. Ik weet niet hoe ik de autoriteiten moet bedanken”, zegt familielid Lucenda Mabo tegenover de Ware Tijd. De hulp van het ministerie is goed voor drie maanden onderhoud. Dergelijke ondersteuning is geregeld tijdens de vorige regering Bouterse. Het is een ‘tegemoetkoming’.

Het geld is bestemd voor de aanschaf van voeding en verzorgingsartikelen. Ook wordt nog eens duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd euro) verstrekt om huishuur te helpen betalen. Het ministerie wachtte aanvankelijk op de goedkeuring van haar begroting door het parlement. Intussen heeft parlementslid Diana Pokie (ABOP) pampers, voeding en drinkwater geschonken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

71 REACTIES
 1. Ne.k erop los denk niet na ren achter je geneugten aan. Het volk zal betalen.
  Vraag geen hulp om de kleptomanie ( tussen de b.n.n) te genezen maar blijf erin hangen.
  Maak meer van datgene dat je niet kunt voeden en opvoeden .


  Maak melding
 2. Misschien kan Santokhi helpen. Hij kan een van de drielingen adopteren, haha. Rusland kan die tweede adopteren en Somo de derde. Hoewel je met Somo wel moet uitkijken, haha.


  Maak melding
 3. De regering kan liever een “wet” maken voor verplichte sterilisatie van zowel arme mannen en vrouwen om te voorkomen dat deze armoezaaiers zomaar 10 kinderen maken terwijl ze zelf geen kopercent hebben………dit is gewoon kindermishandeling!!!!


  Maak melding
 4. @Babachan je snapt er geen moer van. Wat heeft de oproep van Santokhi met domheid te maken ? Je moet hier op Waterkant geen lulverhaal komen verkopen en als jouw piemel zo klein is dat je hem alleen maar 1 keer in de beerput van jouw vrouw kan steken is dat jouw probleem. Met je muizenpiemel


  Maak melding
 5. @Bigi pakara,

  Als je hersens hebt van een eencellige, moet je ook niet reageren.
  De Chinezen hebben kleine piemels maar kunnen jouw vrouw, moeder, zus en dochter 365 keer per jaar zwanger maken, snappie?


  Maak melding
 6. Ze moeten de moeder steriliseren want ze gaat haar oude gewoonte niet opgeven vooral nu,nu lanti haar kinderen verzorgd,.Ze gaat weer naaien ,plezier maken en kinderen baren!Die vrouw moet een heleboel pilletjes krijgen en condooms!Toch belachelijk dat onze belasting centen gebruikt wordt voor deze nonsens!
  Lanti verzorgd haar familie met ons geld die wij afstaan in de vorm van belasting!!


  Maak melding
 7. @Babachan
  En jij dan ,kan je ze niet adopteren.?!
  Had de vrouw dan Santokhi om zijn toestemming gevraagd om te gaan naaien als een konijn?!
  Die vrouw heeft eerder 8 kinderen,wat gaat ze met een hele collectie aan kinderen doen?!Moeten wij dan alle koppijn overnemen van haar en morgen is ze weer bezig baby’s te maken?! Wie helpt dan wie?!Alleen maar koppijn!
  En hindostanen zijn wijs genoeg om niet veel kinderen te krijgen!!


  Maak melding
 8. er zijn duidelijk fouten in dit stuk geslopen: Een enorm bedrag uitgetrokken? Man, man, man, het bedrag war een DNAlid per maand krijgt is veel hoger. En de overheid dankbaar zijn ? neen, ze waren dat verplicht. Je zou ze juist moeten uitschelden voor die te late betaling. Wat ik graag zou willen is dat de meisjes en jongens van Suriname geleerd wordt om niet meer zo veel kinderen te krijgen in deze dure tijd. Het niet goed kunnen verzorgen van je kinderen is een misdaad tegen die kinderen. Ik heb ook armoe meegemaakt in mijn leven en in mijn omgeving dus kan ik hierover praten. Het lijkt juist alsof arme mensen compensatie zoeken in het krijgen van veel kinderen.


  Maak melding
 9. @Bigi pakara,

  Ben je echt zo dom? Waarom zouden de Hindoestanen zich tot een minderheid moeten laten reduceren en al hun rechten verliezen? Ze moeten gelijke tred houden met de andere groepen wat betreft het aantal kinderen. Dat is wijsheid. Santokhi bezit helaas deze wijsheid niet!


  Maak melding
 10. ik wil ook een salaris van 10000 s r d per maand net als de éérste lady om duizenden pakketten gratis te schenken aan de meest domme achter gestelde in het land, terwijl ze wekelijks kinderen maken..

  wetende dat zij die niet zullen kunnen verzorgen en pa lanti dat wel gaat doen, dus wanneer je in het binnenland komt, dan krioelt het van de kinderloze vaders die zijn een keer geweest voor de bevruchting en toen verdwenen..

  het land/volk zit met de plezier van de waardeloze verwekkers, die zo nodig hun verplichtingen moeten doen bij de kritiek loze minder jarige meiden die geen weerstand bieden en graag gaan liggen voor een bel kaart van 5 s r d..

  de leider abop weet er ook alles van en vooral de stad neger/djoeka het gaat maar door..
  het is daarom goed, dat er niet meer dan 4 kinderen kinderbijslag wordt gegeven..

  eigenlijk moet je het verplicht stellen, dat elke vader hoe onzichtbaar dan ook, wordt verplicht voor de kinderen te zorgen..

  dan houden zij hun lul in hun broek..


  Maak melding
 11. @Ray,

  Je praat als een bhoetchar.
  Als Hindoestanen willen overleven, dan moeten ze ook veel kinderen maken. Dat is keihard de Wet van de Cijfers!!

  Waarom zou ik een niet-Hindoestaan moeten adopteren? Als ik zou willen adopteren, dan alleen een Hindoestaan.
  En aangezien Santokhi zich niet op z’n natuurlijke achterban wil richten, maar op andere, dan moet hij maar ook die andere adopteren.


  Maak melding
 12. @Babachan
  Jij idioot.!
  Suriname heeft een multiculturele bevolking,en iedereen mag lid worden van de vhp en op de vhp stemmen,Wij hoeven niet speciaal babies te gaan maken hiervoor,!
  Wie moeten dan onze babies gaan verzorgen en dat in deze tijd ?!
  Wij zijn geen ocer gangers die om welke redenen dan ook babies beginnen te maken als of .het de oplossing is voor alle problemen waarmee ze zitten!!


  Maak melding
 13. @Ray,

  In wat voor wereld leef je? Leef je met oogkleppen op? 90% van de blanken maakt zich zorgen en slechts 25% Hindoestanen leeft zorgeloos? Wat is er toch aan de hand met de Hindoestanen in hemelsnaam?

  Met een Hindoestaanse mentaliteit als die van jou is er over 30 jaar geen enkele zuivere Hindoestaan meer in Suriname of Nederland, vrees ik. Hoe ga je jouw gezicht dan tonen aan je voorouders? Dat je al hun efforts gedurende vele eeuwen om hun cultuur en waardigheid te behouden in een klap heb verkwanseld? Voel je geen schaamte of verplichting? Ben je zo ontzettend egoïstisch geworden dat je hen en hun bloed-zweet-tranen zomaar vergeet? Ga je geschiedenis opnieuw bestuderen, zou ik zeggen!


  Maak melding
 14. @Babachan
  Jij denkt dat Santokhi zijn achterban moet verzoeken om babies te adopteren en die dan moet verzorgen terwijl zij zelf kinderen in huis hebben?!
  De vrouwen die bij regelmaat van de klok kinderen baren die moeten ophouden om voor sexmachines te spelen!!
  Weet je wie de mensen zijn die kinderen adopteren?Dat zijn de echtpaar die geen kinderen kunnen verwekken,…
  Er zijn tal van andere reden waarom een kind geadopteerd word of ter adoptie worden gezet.1van de reden is zeker niet dat je bij de moeder een bestelling voor een kind zet en de seksmachine gaat dan aan het werk en na 9 maanden wordt je bestelling thuis geleverd!


  Maak melding
 15. En ja, ik denk ook dat die Dilip Sardjoe Santokhi ondersteunt als VHP-voorzitter, want Santokhi is die post niet waard. Hij is Katholiek opgevoed en heeft weinig op met de Hindoesttaanse cultuur en geloof.
  De VHP moet hem afzetten en iemand anders zoeken. Desnoods een Hindoestaanse moslim als voorzitter. Die zijn trouwer aan hun geloof en cultuur dan de meeste Hindoes.
  VHP doet bijvoorbeeld niks aan behoud van het Sarnami. Echt schandelijk!


  Maak melding
 16. @Ray,

  Kijk niet naar wat ideaal is, maar naar wat de feiten zijn! De feiten zijn dat Hindoestanen in Suriname (en Nederland) weinig kinderen maken waardoor ze straks numeriek in een bijzonder nadelige positie gaan geraken!
  Ze gaan al hun rechten kwijtraken, immers een minderheid heeft vaak geen moer in te brengen!!!!
  Wees dus wijs en houdt gelijke tred met de andere groepen wat kinderaantallen betreft, anders snijdt je je keihard in je eigen vingers!
  Een politieke leider is waardeloos als hij hier niet op wijst of geen actie onderneemt, vooral in een samenleving waar etniciteit een grote rol speelt!!


  Maak melding
 17. @Babachan en Waquf
  Zo als ik naar het gebabbel van jullie 2 luister moet ik aannemen dat de hindostanen aan het uitsterven zijn?!
  Hahahahahaaaa….wat een idiote grapjassen zijn jullie 2.
  Nee hoor idiots wijn hindostanen zijn blij met een klein gezin.Wij hoeven geen 13 of 14 kinderen te hebben en ze dan niet kunnen verzorgen.Wij doen hard ons best om onze kinderen een behoorlijke opvoeding en scholing te geven met 13 of meer kinderen gaat het absoluut niet lukken..en in geen geval wensen wij dat de helft van de 13 kinderen bijna half naakt rondlopen en de rest knippa’s en maripa’s langs de straten zien verkopen .Gelijkheid en dezelfde kansen voor kinderen daarom dat dat een hindoestaan niet veel kinderen heeft..DE hindoestaan is niet van plan een kolonie te gaan stichten,De hindoestaan trouwt met een hindoestaan alleen merk je het dan niet omdat ze minder dan 13 kinderen hebben.Wij,de hindoestaan dus,willen het beste voor onze kinderen en willen ze zien slagen in het leven en we willen niet dat ze zwervers worden op vroege leeftijd.Wees jullie 2 gerust,zolang de wereld bestaat tot zolang zal de hindoestaan er zijn maar met minder dan 13 kinderen per gezin.


  Maak melding
 18. @Waquf
  Zo hokjesdenker,dus de vhp moet voor de hindostanen alleen zijn?!Santokhi bv bepaalt niet voor ons hoe wij onze leven moeten leiden,die vrijheid hebben wij.Wij vieren onze hindoestaanse feestdagen en daarvoor hebben wij geen toestemming van een politieke leider nodig .
  Dilip.sardjoe is een ndp hindoestaan een verrader en dat hebben wij niet nodig,Sandew hira de same story.
  Het lukt maar niet om een crimineel een moordenaar af te zetten als lijder en jullie 2 willen dat vhp Santokhi eruit moet schoppen omdat hij hij volgens jullie 2 zich niet 100% als een hindoestaan etaleerd?
  Sjeesjes jullie 2 moeten je gaan omscholen,ga naar school jullie 2!Wat jullie 2 ook mogen doen het zal jullie 2 nooit lukken om rassenhaat in Suriname te verspreiden en de bevolking in hokjes te verdelen.Jullie ouders hebben zeker meer dan 13 kinderen en hebben ze geen aandacht aan jullie besteedt?!Dit wensen wij niet voor onze kinderen. Wij willen ze niet zien blijven hangen bij ras en geloof. dillema.,


  Maak melding
 19. Beste @Ray,

  Gezinnen met vele kinderen zijn de gelukkigste gezinnen! Ook al hebben ze dan niet veel materiële bezittingen, maar ze hebben veel liefde, broederschap en vriendschap voor elkaar. Onderschat dat niet!! Die enkele 2 kindertjes van jouw zijn zo egoïstisch en weten niet eens wat delen en gebruik maken van elkaars spullen inhoudt! Al bij het geringste beginnen ze te bekvechten en te huilen.

  Bovendien is het gewoon fijn om oudere en jongere broers en zussen te hebben. Dat geeft ook een veilig gevoel, iets wat die enkele 2 kindertjes niet kennen!


  Maak melding
 20. @ Ray & @ Babachan

  Als jullie over deze onderwerp ( drieling ) nog geen eens overeen kunnen komen, dan weet ik al genoeg wat dat zal zijn als jullie in de politiek zouden zijn. (zitten )
  Daarom is het in Su een tering zooitje, men is bezig met zijn / haar achtergrond ( etniciteit. ) Babachan : wat heeft Santokhi en de andere figuren hiermee te maken ?
  Ray; Wij Hindoestanen zijn blij met een klein gezin; nou dat is dus niet waar, ik ken iemand met 13 kinderen anno 2017
  en dat is geen Creool ! Ik begrijp niet dat men op deze forum niet normaal kunnen discuseren, de ene zegt dat de ander een kleine piemel heeft etc etc. Ik denk dat Babachan en Waquf
  ( B.Wakoef ) één en hetzelfde persoon is.
  Ik kijk niet naar iemand kleur ( etniciteit ) maar naar zijn / haar karakter, en dat is moeilijk. Je kan iemand niet naar zijn / haar kleur beoordelen, noch zijn / haar uiterlijk !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 21. @Ray,

  Je moet niet van de hak op de tak gaaan springen. Wie heeft het over rassenhaat? Ik niet! Ik heb het over liefde voor en behoud van de eigen ras, geloof en cultuur. Dat is beslist geen rassenhaat, maar een grondrecht!!

  Indien Santokhi een multi-etnische partij wil hebben, dan moet hij uit de VHP stappen en een eigen partij oprichten. Hindoestanen hebben gewoonweg recht op een partij die hen vertegenwoordigt. Dat is altijd de VHP geweest en zo’n partij moet er ook altijd zijn! De grondwet staat dat ook toe.

  De djoeka’s hebben ook ABOP en ik weet niet wat allemaal en niemand maakt daar een punt van. Maar de VHP schijnt sommigen toch te steken op een of andwre manier. Men wil de Hindoestanen heel graag politiek verdeeld zien. Maar een slimme Hindoestaan kiest voor unity en niet voor verdeeldheid! Liever 1 Hindoestaanse partij in de hand dan 10 andere partijen in de lucht!

  En wat hokjesdenken betreft: alleen werkelijk verlichte mensen zijn de mensen die niet in hokjes denken. De rest van de mensen denken ALLEMAAL in hokjes, of ze het zelf door hebben of niet! Jij dus ook! Jij denkt in het hokje van multi-etniciteit en zet je daarom af tegen mij! Dat is ook hokjesdenken, ook al heb je het zelf niet door!


  Maak melding
 22. |Tsjonge jonge jonge. Wat kan deze vrouw eraan doen dat haar embryo in drieën is gescheurd? Volgens sommigen hier heeft ze dat met opzet gedaan. Knap hoor, als je dat kan!


  Maak melding
 23. Wat een geleuter tussen @ Babchan, @ Ray en @ B.Waquf !!
  Gaan jullie liever wat sociaal wer doen i.p.v. te leuteren.
  Ga bv naar Saramacca om te helpen de weg van de algemene crematie-oord te helpen onderhouden en vraag om hulp en dnatie van Staats Olie die al jaren olie weg haalt en geen moer doet voor Saramacca in tegenstelling tot IAMGOLD !!


  Maak melding
 24. De “dobru-doewa” heeft bewezen dat het goed werkt !

  Suriname kan een nieuw export produkt bij voegen !!!, er komt een “dobru-doewa” plantage opgezet door minister Agoe in het binnenland !!

  Vertegenwoordiger en importeur in Blanda, Robg !!


  Maak melding
 25. @Ali de Bali,

  Ik weet ook niet welke moskee. Maar er zijn er zoveel en er is vast eentje die een lek heeft. En anders maak je zelf een gat erin en ga je het repareren. Dan doe je eerst dus een slechte daad en daarna een hele goede. Maar vertel niemand dat je zelf die gat gemaakt hebt, want anders lynchen ze je misschien.


  Maak melding
 26. Ray, men ” moet ” de vrouw niet steriliseren maar haar juist overtuigen dat sterilisatie goed zou zijn. Voor mannen geldt hetzelfde.Het zou goed zijn als men bepaalde ‘fake macho’s ‘ ging dwingen om zich te laten steriliseren. Vele van deze mannen hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel.Neem bijvoorbeeld pa Henk van Latour.Het zou beter zijn geweest als zijn vader gesteriliseerd door het leven ging. Hiermee had men voorkomen dat het product pa Henk van Latour ons milieu ging vervuilen.


  Maak melding
 27. Rob,
  “Het zou goed zijn als men bepaalde ‘fake macho’s ‘ ging dwingen om zich te laten steriliseren”.

  Het merkwaardige met sommige Surinaamse mannen is dat ze van mening zijn dat als ze veel kinderen op de wereld geschopt hebben bij vele vrouwen, ze in aanzien zijn gestegen. Dwazen.


  Maak melding
 28. De Indiase kasten worden sterk onderscheiden door rituelen en geloven die al het gedachtegoed en het gedrag doordringen. De extreme hogere en lagere kasten verschillen zo sterk in gewoonten in het dagelijkse leven en verering dat slechts de tussenliggende kasten kunnen dienen om de Indiase maatschappij samen te houden.

  De verklaring dat de Indiase kasten oorspronkelijk op rassenbarrières werden gebaseerd om de rassen en culturele zuiverheid te bewaren is historisch ontoereikend om van de fysieke en culturele verscheidenheid van dergelijke groepen rekenschap te geven. Kaste wordt echter wel bepaald door afkomst en het is niet mogelijk om van kaste te veranderen. Kastendiscriminatie wordt dan ook internationaal erkend als vorm van rassendiscriminatie.


  Maak melding
 29. Je hebt overal kasten. Probeer maar eens als gewone Hollander bij iemand van de adel binnen te komen. Je wordt al voor de poort van hun huis door de politie weggehaald.


  Maak melding
 30. Pico, zeer triest om te zien hoe dit soort mannen vele jonge vrouwen misbruiken. Op vele beroepsopleidingen in Nederland haken de Surinaamse meiden af. Ze verlaten de school voortijdig omdat ze zwanger zijn gemaakt door klootzakken die lopen op te scheppen hoe geweldig ze zijn. Deze meiden komen terecht in een neerwaardse spiraal. De ellende om hen heen wordt daarna nog erger. Ze zitten met een kind opgescheept, zitten zonder geld en huisvesting. Triest, ja zeer triest.


  Maak melding
 31. Niemand was bereid haar te helpen, geen familie, geen vriend, vader van de kinderen noch kennis. Winti waai, lanti pai zal ook bezongen moeten worden als slotstuk van het volkslied. Hoe meer valse awarie domries preken over rust, vrede en voorspoed dankzij deze ndp regering des te meer onrust, onvrede in de harten van velen, armoedig paars dom zwart geel volk, de ndpers en abopers. Misdadigers zijn hun grote helden en voorbeelden. Wat een mentaliteit onder vele jonge vrouwen, neuken en neuken. Wiens pa no de, na bigi blakka tollie deng loestoe.


  Maak melding
 32. RobG
  Pico, zeer triest om te zien hoe dit soort mannen vele jonge vrouwen misbruiken. Op vele beroepsopleidingen in Nederland haken de Surinaamse meiden af. Ze verlaten de school voortijdig omdat ze zwanger zijn gemaakt door klootzakken die lopen op te scheppen hoe geweldig ze zijn. Deze meiden komen terecht in een neerwaardse spiraal. De ellende om hen heen wordt daarna nog erger. Ze zitten met een kind opgescheept, zitten zonder geld en huisvesting. Triest, ja zeer triest.

  —–

  Ik geloof mij ogen niet…. RobG zegt iets zinnigs


  Maak melding
 33. Ik ben 85 en mijn man 89 jaar.
  Hij wil graag ook een drieling maken om uit de brand te zijn. Maar tjepotie, Eduard batterij legie k’ba en krijgt em niet meer overeind.
  Daarom ben ik op zoek naar een jongeman tussen de 12 en 21 jaar. Ras en grootte van de doi-doi maakt niet uit. Wie helpt mij en in het bijzonder Eduard? Hij is bereid assistentie te verlenen bij de daad.


  Maak melding
 34. Moesje, heel goede plan van jou. Zo kun je in ieder geval één van die Cubaanse vluchtelingen aan een verblijfsvergunning helpen. En Eduard kan het bewijs filmen…..


  Maak melding
 35. Mevrouw Pokie heeft een uitspraak gedaan dat het de verantwoordelijkheid is van ons allen. Helaas ben ik op dit punt niet met haar eens.
  Waar blijven al die voorlichtingen naar die mensen toe???
  Cambiel van de ABOP heeft ooit geroepen dat die vrouwen hun onderbuik duur moeten verkopen.
  Een kapitein vertelt dat de vrouwen meer kinderen moeten krijgen zodat er genoeg kapiteins, bassjas en gramman geboren kunnen worden.

  Deze mevrouw is nu 37 jaar en is ook al oma geworden van haar oudste dochter die 16 jaar oud is.
  Een en al triest voor deze mensen. Ik hoop het beste voor het gezin.

  ==Niet alleen de mannen moeten worden aangepakt, maar ook de vrouwen.== In dit geval zou de regering harder moeten optreden dat een ieder naar school gaat en ook kansen in de maatschappij krijgt.


  Maak melding
 36. Gelukkig is mgtow voor mannen wereldwijd aan t verspreiden. Zo worden mannen steeds meer wakker voor wat voor beesten vrouwen in werkelijkheid zijn.

  Daarom willen ze alle mgtow vidoes op youtube verbannen zodat deze duivels door kunnen gaan met mannen financieel uitzuigen, kinderen baren , kinderen doden (abortie) , hun zonen tegen hun vaders opzetten etcetera


  Maak melding
 37. Het vader, oom juuljez/taante, papie gedoe bij deze etniciteit moet goed onder de loep worden genomen en een eind aan worden gemaakt, want dit gedoe bij deze etniciteit blijft maar door gaan op moeder op dochter, vader op zoon. Het kost het land heel wat geld omdat deze luitjes niet voor zichzelf kunnen zorgen.

  De hoogste tijd dat hen wordt bijgebracht wat een gezin is en verantwoordelijkheidsgevoel, goede scholing, diploma’s, werk en inkomen, met geld weten om te gaan/kasboek, sparen, gezinsplanning, voorbehoedsmiddelen, normen, waarden, discipline, enz, enz, enz.

  Ik wens ze het beste toe en dat al de vaders en ooms van deze kids ter verantwoording worden geroepen en voor hun kids gaan zorgen. Er zijn genoeg banananplantages in Suriname waarop ze verplicht te werk kunnen worden gesteld. Deze luitjes hebben basjas nodig die hen met de zweep bij brengt wat werken inhoudt. Het wakkaman, hosselman, borroman, op hoeken hangen, hangmens, hangmatliggers bij moesje op de prasie (h)o(u)so moet nu een keer afgelopen zijn. Blijven jullie de slavernij en de Noordzee maar de schuld van jullie leven geven.

  Het leven dat je/jullie besteld heb/ben, hebben jullie niet gekregen. Arme kids. Hopelijk dat ze een andere weg op gaan dan die van hun moesje en vader.

  Deze etniciteit zorgt ervoor dat er armoede in Suriname in stand blijft door generatie op generatie dit patroon te blijven volgen. Niet alleen de vrouwen zijn er schuldig aan, ook de mannen, vaders, oom, familie, armoede, economie, cultuur, zeden, gewoonten, losbandigheid, vrienden, vriendinnen, enz, enz. Slechte voorbeeld dat ze zien en volgen, ook door de omstandigheden. Niemand houdt ze een spiegel voor en wijst ze een andere weg.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 38. Fijn dat deze vrouw Hulp krijgt voor haar kinderen. Nu nog informatieve hulp over geboorte beperking voor de hele gemeenschap. Sexuele voorlichting op scholen verplicht in het schoolpakket. Want zien doen,gaat doen. Ook voorlichting door de ouders aan hun kinderen begint thuis en niet op straat Door vrienden of vriendinnen. Deze taboe moet doorbroken worden.Weg met valse schaamte van de ouders. Speel openkaart voor de puberteit aanbreekt want juist in de puberteit gaan kinderen experimenteren met informatie van buitenaf. Ouders neem je verantwoordelijkheid.


  Maak melding
 39. hmolenaar2016
  Beste neuk je een hindoestaanse met condoom. Lekker geil maar ze blijven dan wel een minderheid.

  vrijdag 18 augustus 2017 om 01:11 uur.

  =====

  Er is weer een laffe copycat bezig die mijn id gebruikt.


  Maak melding
 40. Even de feiten:

  In de USA, in Nederland en in Suriname zijn het 90 procent Afro-Amerikaanse vrouwen die alleenstaand zijn, geen opleldingen hebben, geen baan maar wel 7 kinderen hebben van 8 vaders die nergens zijn te bekennen.

  En deze vrouwen ziijn op hun 30ste al oma omdat dochter van 15 het voorbeeld van haar moeder volt en ook iedere vent doet die haar een beltegoed geeft.

  Zal wel iets met slavernij verleden te maken hebben toch? En de afwezige zwarte vaders gaat al weer op zoek naar het volgende onderontwikkeld meisje om ook die weer zwanger te maken….


  Maak melding
 41. @ J. Zwartmans,

  In Den Haag woont een creools gezin met 13 kinderen.
  Hoe weet ik dit. Al een paar jaar in de maand december is op tv te zien: Een huis vol.

  Het gaat om grote gezinnen met 10 of meer kinderen.
  In de eerste aflevering ging het om 2 gezinnen, een ‘wit’ en een ‘zwart’ gezin
  Het tweede gezin bestond uit 12 kinderen en het jaar daarop uit 13.

  Het tweede gezin doet elk jaar mee. Vermoedelijk om zoveel mogelijk financieel er beter van te worden.
  Ben benieuwd of dat programma dit jaar weer te zien zal zijn en vooral of dat ‘zwarte’ gezin weer meedoet.

  Hindustanen van nu willen geen grote gezinnen meer.
  De meeste gezinnen bestaan uit 2 tot 3 kinderen. Uitzonderingen zullen er altijd zijn.

  Vroeger in Suriname hadden hindustaanse gezinnen veel kinderen.
  Dat was omdat men toen het hebben van veel kinderen zag als oudedagvoorziening.
  Maar ook om te werken op het land, dat was 1 van de redenen dat de zonen met hun gezinnen bij de ouders bleven wonen, met alle problemen die dat mee zich bracht.

  Het eerste gezin haakte al na 2 of 3 jaar af.jaar


  Maak melding
 42. Mevrouw Pokie heeft makkelijk praten.

  Kinderen op de wereld zetten is de verantwoordelijkheid van de ouders en niet van de maatschappij.

  Het wordt een bepaalde bevolkingsgroep wel heel makkelijk gemaakt.
  Ze neuken erop los zonder gebruik van voorbehoedsmiddelen. Van al dat geneuk komen kinderen die verzorgd moeten worden. Deze mensen zijn niet in staat dat op te brengen en dan is het de verantwoordelijkheid van een ieder om die taak op zich te nemen.

  Laat die mevrouw Pokie maar zelf diep in haar buidel tasten en deze mevrouw met haar 11 kinderen bijstand verlenen.
  Laat ze Bouterse maar ook diep in zijn buidel graaien, want hij heeft immers een paar jaar geleden een oproep gedaan dat er meer kinderen gemaakt moeten worden.

  Deze mensen zou ik absoluut niet helpen. Spijtig voor de kinderen, maar mensen mogen hun krassie wel intomen of anders de boel laten inbinden of voorbehoedsmiddelen gebruiken.


  Maak melding
 43. Mijn persoonlijke mening is dat deze vrouw gezegend is om kinderen te krijgen. Hoeveel echtparen kunnen geen kinderen krijgen ? Bovendien vind ik het onzin dat er nu gewezen wordt op de hoge kosten die het opvoeden van haar kinderen met zich meebrengt. Wat ik wel onbegrijpelijk vind is dat de kinderen waarschijnlijk de vader niet zullen kennen.


  Maak melding
 44. @Humprey

  Gezegend om kinderen te krijgen?
  Moet je dus dan maar kinderen baren en jezelf niet afvragen “waarmee ga ik ze voeden?”

  Bovendien vind ik het onzin dat er nu gewezen wordt op de hoge kosten die het opvoeden van haar kinderen met zich meebrengt.
  Hoezo onzin? Als deze vrouw doorgaat met baren en alsmaar aanklopt om hulp omdat de kosten van verzorging en onderhoud zo hoog zijn wie is hier dan gekke henkie?
  Dat ze haar benen niet bij elkaar kan houden tja als je het daarover hebt tja dan kan ik alleen maar beamen dat dit haar probleem en geluk is want ze heeft even ja heel even een zalig gevoel.

  Dus Humpry
  Stop met deze visie van je en wees eens wat intelligenter dan deze vrouw


  Maak melding
 45. @Lilianne, je hebt groot gelijk en daarom hoop ik ook dat de partijen die het binnenland aandoen ook gaan inzien dat het zo niet door kan gaan.
  Men moet ook openstaan staan voor hulp van anderen zoals een maatschappelijk werker of psycholoog, omdat de ouders en grootouders nog steeds voor het zeggen hebben en het ook niet erg vinden.

  Nu al hebben de bewoners van de plaats waar deze kinderen wonen geroepen dat zij blij zijn dat er een drieling geboren is en het een aanwinst is voor het dorp. Verder gebruiken zij hun hersenen niet om na te gaan of het zo door kan gaan.


  Maak melding
 46. @Briljantje, maakt u zich geen zorgen om mijn IQ. Wat mij zeer verontrust is dat u aan een mening van een ander geen waarde aan hecht. Alles moet volgens uw regels gebeuren. Juist dat soort mensen hebben een gebrek aan intelligentie.
  Ik neem aan dat deze vrouw oud en wijs genoeg is en weet hoe en waarmee ze haar kinderen gaat opvoeden. Dat zij een beroep doet op de Surinaamse Staat is ook begrijpelijk want op de Staat rust een plicht om voor de onderdanen te zorgen.


  Maak melding
 47. ieder man vrouw jong/oud is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen leven..

  je kan mag zoveel keren naar bed gaan met je partner, maar draagt zelf de verantwoordelijkheid over de gevolgen..

  dat is nou de regel van het leven, niemand kan je oproepen om in jouw leed te delen..

  je hebt zelf plezier beleefd met je partner, dan moet je ook de gevolgen van dragen toch..

  no nul verder..


  Maak melding
 48. De driften van de ouders, zijn direct verantwoordelijk voor de misère van de kinderen die overigens niet gevraagd hebben om geboren te worden, en zeker niet in de armoe die de ouders over zichzelf en overige gezinsleden hebben afgeroepen. Wanneer gaat de knop om bij het Surinaams volk?


  Maak melding
 49. zoek al die vaders op en laten ze betalen!!
  niet betalen is gevangenis straf met verplicht arbeid
  ze zijn niet gevaarlijk dan kunnen ze best werken om hun maandelijkse kosten betalen en voor hun eigen eten betalen in de gevangenis
  willen ze niet werken dan water en brood tot ze gaan werken
  is toch belachelijk dat ze hun verantwoordelijkheden ontlopen en de belastingbetaler moet dit ophoesten


  Maak melding
 50. Reactie op: steriliseer die vaders.

  Het is niet alleen de schuld van de vaders. De vrouwen zijn mede verantwoordelijk. Blijkbaar nooit van anticonceptie gehoord. En de mannen, gedachte dat een k..t nodig is om je man te voelen, ben je in evolutie stil blijven staan.
  Maar zoals ik reed zei, gaat hier om het Surinaams volk.


  Maak melding
 51. @Ali de Bali,

  Je moet eens ’s avonds (ook overdag) bij een huisarts in Suriname in de wachtkamer gaan zitten. Dan pas ga je begrijpen waarom dat ding tussen de benen op slot moet.
  Helaas hoeven de djoekainie’s geen glijmiddel te kopen, want het schijnt van nature bij hun te ontstaan zodra er een beetje druk op komt. Djoekainie-dames, graag bevestigen of dit klopt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES