‘Waas van geheimzinnigheid’ rond terreurverdachten in Suriname

25
Vreedzame bijeenkomst ter bewaring rechtsorde in Suriname

PARAMARIBO, 16 aug – Rond de aanhouding van de terreurverdachten hangt een waas van geheimzinnigheid. Dit zeggen advocaten van de verdachten. De aanhouding duurt al weken en is zelfs verlengd. Maar de verdediging kan nog steeds niet beschikken over het strafdossier. De advocaten vinden het unfair en onrechtvaardig tegenover hun cliënten. Er zijn reeds stappen ondernomen.

Onder meer is een bezwaarschrift ingediend bij het Hof van Justitie. De advocaten willen zo snel mogelijk beschikken over het dossier. De toezegging van het Openbaar Minister dat slechts de processen verbaal zullen worden vrijgegeven, is alles behalve geruststellend. Advocaat Murwin Dubois zegt tegenover de Times of Suriname dat de vervolging zich tot het uiterste inzet om de verdediging zolang mogelijk in het ongewisse te laten.

Dit heeft tot gevolg dat de advocaten geen inzicht hebben in de tenlastelegging. Een goede verdediging is op deze manier niet op te bouwen. Ook kunnen geen verzoeken worden ingediend om beweging te krijgen in het strafproces. Vandaar ook de stap naar het Hof van Justitie. De verdachten, RA en NI, ontkennen intussen de beschuldiging dat zij een terreuraanslag voorbereidden in Paramaribo.


25 REACTIES

 1. Een waas van geheimzinnigheid hangt rond Suriname sinds 25 feb 1980 tot heden….
  In 1982 verdwenen ook advocaten die 15 burgers aan het verdedigen waren…….Wij willen geen herhaling hiervan…

  Dit hele comedie rond de zogenoemde 2 terreur aanslagplegers is een afleidingmaneuvre van bouta!Verdomme rechters spreek vonnis uit tegen bouta !Het is nu genoeg met zijn spelletjes!


  Maak melding

 2. @Jiyani en Peter Jackson
  Geloof mij,niks is waar.
  Er zijn geen broers,geen terreuraanslagen gepland op niemand,
  Dit is gewoon een opgezette zaak om een vonnis te voorkomen..
  Nu maar hopen dat we nooit te horen krijgen zoals eerder dat NI en RA op de ‘vlucht’ doodgeschoten zijn .Anders kunnen we weer bij 0 beginnen.


  Maak melding

 3. Opsluiten deze mensen.in het westen en Amerika don ze het zelfde als ze je van terrorisme verdachte.en nog erger pakken ze het gezin waarin je behoord op.maar daar doet niemand hun mond open.want justitie luister ook niet naar ze.gewoon vast houden justitie Suriname en de zaak onderzoeken.
  Laat de FRONTERS maar kletsen


  Maak melding

 4. @misterbojo, of “bonjo”,

  Jij behoort zeker tot de trawanten van de paarse leider ; een zeven – even landsdinaar die net blij gemaakt is met Srd 600,– koopkracht versterking !!
  Joe “brede-botro” ! Kom liever op voor de oudere gepensioneerde landsdienaren en met hen gelijk gestelden, dan uit je bek te lullen over “terreur verdachten” !


  Maak melding

 5. Dit is heel mooi in mekaar gezet en smeerlap bouterse denkt hiermee kans te maken om Dino eerder vrij te krijgen.
  Maar ja de Amerikanen no law brada.


  Maak melding

 6. De grootse terroristen zijn de afgoden ddb en Lon de bankrover geweest in de jaren tachtig. Vreselijke moorden. schending van mensenrechten, beroven van de staatskas, een drugsvete tussen ddb en Lon die uitmondde in de binnenlandse oorlog. Schaarste van a tot z. Devaluatie etc.
  Allen die in 2010 hebben gestemd en mee hebben geholpen aan de vervloekte amnestiewet, allen die ddb en Lon als afgoden vereren en aanbidden verdienen in de nabije toekomst een herhaling van de binnenlandse oorlog met al haar gevolgen, ZEVENMALEN ERGER als les, wie het verleden moedwillig vergeten, want de toekomst van verworden misdaadstaat Surboutlonbabwe ligt in het verleden……….1980 Wo ka dong ndpers. Wo ka.


  Maak melding

 7. Het zou van een nog grotere misdaad getuigen als zou blijken dat deze twee broers wel iets gezegd of gedaan hebben die wel niet zo zwaar moet worden gezien in een democratische rechtsstaat.

  Het beste wat er kan gebeuren is dat er heel snel een zaak komt en dat de rechtbank haar werk doet. Er moet heel snel meer duidelijkheid gegeven worden over de reden van de aanhouding en dat de advocaten van de broers hun werk kunnen doen en het strafproces op gang komt. Als het met een sisser voor de twee broers moet verlopen moet als het niet zo ernstig is dan ook gebeuren.

  Het recht van de burger moet zijn gang hebben volgens de daarvoor geldende regels van de democratische rechtsstaat, hoe langer ze vastgehouden worden en er geen verklaring van het OM komt hoe schadelijker het voor het land Suriname en de Surinamers wordt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Misterklojo @
  Bla Bla Bla Bla Bla, geef aan wat er niet deugt, paarse rat, het is niet aan de fronters, maar aan de paarse die het die beleid bepalen, aan jou de keus, als ze in de maagdenstraat LUL roepen ben jij de eerste die om mag kijken.
  Sari Tori


  Maak melding

 9. Gepensioneerde landsdienaren weer gepakt !!
  De gepensioneerden zouden , zoals beloofd door Hoefdraad (boefdraad) de achterstallige Srd 1000,- in termijnen van 200,–
  krijgen .
  Kajana-gramang !! Geen enkele gepensioneerde heeft deze maand de toegezegde inloop-achterstand ontvangen !!!
  Waar is de voorzitter WOUDEN met haar grote bek ???
  Ze zit zeker beurtelings op de schoot van Bouta en Boefdraad !!


  Maak melding

 10. die jongens waren zomaar opgepakt, alleen om de spanning af te leiden van wat er werkelijk gaande is in het land..

  waarom hadden ze dan dino de zoon van niet opgepakt, die was echt bezig met de hezbolla, maar daar hebben de Amerikanen voor gezorgd en met bewijs materiaal..

  ze proberen nu alles op alles te zetten, om enig bewijs materiaal te verzamlen om het wat dragelijk te maken..

  vergeet niet,,, het zijn Nederlanders, dus als de Nederlandse regering zich gaat bemoeien, dan gaat het snel aflopen, dan worden ze weer beschuldigt, van kolonialisme..

  zolang deze misdadiger moordenaar in het land is,, zal ons land nooit verder komen..


  Maak melding

 11. Boutje speelt het erg slim. Deze broers gaan straks gebruikt worden om ……… de noodtoestand af te kondigen wanneer het presidentje te heet onder de voeten wordt. Dus wanneer de rechtspraak van het Hof van Justitie tegen hem komt. Hij dekt zich op allerlei mogelijke manieren in……maar zo doorzichtig!


  Maak melding

 12. Deze 2 jonge mannen zijn onschuldig stuur ze terug naar Nederland waar zij thuis horen. Dit is een afleidingsmaneuvre omtrent de gang van zaken in Suriname. Zelfs Amerka gelooft deze onzin niet. Waren deze jonge mannen iets van plan in de trend van terreurdaden dan hadden ze het ook in Nederland kunnen doen en niet in Suriname.
  Laat deze onschuldige jongens vrij. Suriname zet zich mooi te kijk voor de hele wereld. Niemand gelooft dit verhaal.


  Maak melding

 13. Dat de advocaten hun klienten niet kunnen bezoeken en de ten laste legging niet Mogen weten is wel zeer raar voor een democratie. Het is in een diktatuur dat alles geheim wordt gehouden.


  Maak melding

 14. Tenminste iemand die verder denk dan de gemiddelde Surinamer. Het is Gods zegen dat Dino is opgepakt,kansen verkeken voor opvolging van de duivel. Anders zat suriname met nog zo een duivel,maar hij heeft er nog één rond lopen Walter b en hij zal proberen die aan de macht te zetten


  Maak melding

 15. @ Ray, wellicht een eerste stap van de massamoordenaar om de Staat van beleg af te kondigen ? Ik vertrouw deze hele situatie niet en wat mij ook verontrust is de houding van Nederland. Waarom doet Nederland niets om zijn onderdanen rechtsbijstand te verlenen en te hulp te schieten ?
  Hans van den Broek, de notoire doemdenker, zal de gevangenhouding wel rechtvaardigen want voor dit sujet is iedereen die het moslim geloof aanhangt een terrorist.


  Maak melding

 16. Ik heb van meet af aan gezegd: afleidingsmanoeuvre. Het was toch in die periode toen onze grote vriend DDB de vragen in DNA over de kwestie Alcoa moest beantwoorden. Ze waren te moeilijk voor DDB om antwoord te geven. Hij moet nu met zijn billen bloot, want als dit hele verhaal niet klopt schijt hij een buffel. Wat hij niet snapt is dat hij de wind van voren krijgt, terwijl zijn koeparies genieten en hem achter zijn rug om uitlachen. Bouta als jij dit verhaal uit jouw duim hebt gezogen zal de storm in Suriname losbarsren.


  Maak melding

 17. die hele regering tering zooi is ook een bende bij elkaar, die niks voor elkaar krijgt alleen maar boeven van allerlei pluimage..alles is tot nu toe de afgelopen 7 jaren mislukt..

  alles wat ondernomen wordt, wordt ingetrokken alles is zo doorzichtig opgezet..

  wat voor nut heeft de lady van het land, kost bakken met geld voor niks doen.. die gappen maker z. g. n. pastoor die liegt en bedriegt kost maandelijks een smacht aan s r d die de boel ophist en niemand trapt er in..


  Maak melding

 18. Wat valt er in Suriname op te blazen? Een beetje terrorist wil toch zo veel mogelijk dodelijke slachtoffers maken? Dan krijgt hij/zij toch veel aanzien bij zijn/haar opperwezen?


  Maak melding

 19. Allemaal leugens om Nederland in een slechte daglicht te brengen. Wie geloofd ze nog in Suriname alleen Desie Bouterse de moordenaar van die december moorden in het verleden.De hele rechtsmacht in Suriname stelt niets voor.Alle macht berust bij Bouterse rechterlijk macht wetgevende macht en uitvoerende macht punt uit.Surinamer in een bananen republiek.Het volk heeft niets te vertellen en ze zijn ook zo dom omdat ze op een domkop hebben gestemd die het land leeg heeft geroofd.


  Maak melding

 20. De verdachten NI en RA bereidden een aanslag voor? Als je in Suriname wordt opgepakt voor het voorbereiden van een aanslag, moet je wel een echte bobo zijn., oftewel echt te koop hebben gelopen ermee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.