vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Suriname moet onafhankelijkheid rechterlijke macht waarborgen’

‘Suriname moet onafhankelijkheid rechterlijke macht waarborgen’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 aug – Suriname moet de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht waarborgen. Dit zegt Diego García-Sayán, speciaal rapporteur van de Verenigde Naties inzake onafhankelijkheid van rechters en advocaten. “Het is de plicht van de staat de onafhankelijkheid van de rechters te respecteren en na te leven. Rechters moeten in staat worden gesteld onpartijdig besluiten te nemen zonder enige ongepaste vorm van beïnvloeding, druk, bedreiging of bemoeienis.”

Dat verbod geldt zowel de uitvoerende als de wetgevende macht. “Ik ben bezorgd vanwege herhaalde pogingen tot bemoeienis met of vertraging van het strafproces”, zegt García-Sayán. Volgens het OHCHR, het mensenrechtenorgaan van de Verenigde Naties, geldt de bezorgdheid vooral het behoud van de rechterlijke onafhankelijkheid. Het proces loopt al enkele jaren en de vervolging heeft al straf geëist.

Tegen Desi Bouterse, toen legerbevelhebber en nu president, is twintig jaar gevangenisstraf gevorderd. Na het bekend worden van de strafeis, zijn onder meer in het parlement nogal krasse uitspraken gedaan. Onder meer is aangegeven dat de rechter wel gezag mag hebben in de rechtszaal, maar dat daar buiten de regering het voor het zeggen heeft. Bouterse zelf schermde met het ontslaan van de procureur-generaal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. “zegt Diego García-Sayán”
  Zeggen – Zeggen – Zeggen
  Ik heb het al zo vaak horen Zeggen.
  Wanneer gebeurt er gvd nou eindelijk iets


  Maak melding
 2. het menselijk brein is bezield door onkruid.
  de rechtelijke macht weet bij voorbaat, dat de President ontastbaar is en toch lult men met een zitting om die man zeker af te zetten. het is duidelijk gebleken dat de onafhankelijke rechters bezig zijn comedy met het volk te spelen. onze belasting centen wordt nodeloos verspeelt. komt er toch een uitspraak dan zal men zeker moeten wachten tot deze geen President meer is. de rechtelijke macht is echt niet op niveau en gedraagt zich als waardeloze marktventers. de bevolking is te dun om niet te weten dat ook bij de rechtelijke macht komt het voor van het aannemen van steekpenningen. rechters zijn mensen en komen ook in de verleidingen om frauduleuze (corruptie) handelingen te plegen. tegenwoordig mag je niemand meer vertrouwen. ze stelen als ratten en niet te vergeten de vriendjes politiek.


  Maak melding
 3. Hij zegt dat……..
  En dan? Wat is het vervolg?
  Wat is de tegenactie als dit dan wel gebeurt?
  Zal de OHCHR, het mensenrechtenorgaan van de Verenigde Naties, dan vragen om een tribunaal om de president internationaal te vervolgen?
  Rarara wie zal een actie beginnen?
  Niet Misiekaba want die zei juist “in de rechtbank hebben de rechter voor het zeggen en daarbuiten hebben wij de NDP het voor het zeggen”,
  Niet Geerlings Simons want die lapt alle rechterlijke uitspraken aan heer laar (uitspraak zaak Sapoen).
  Niet Bouva want die roept als plaatsvervangend voorzitter van de DNA de oppositie tot orde maar doet niets als als de coalitie geen toelaatbare taal gebruikt.
  Niet Doekhi omdat de zelf zegt (met zijn hete aardappel in de keel) “ik lieg niet maar spreek nooit de waarheid”
  Ik kan nog een heel rits aan namen toevoegen.


  Maak melding
 4. Ik vind dat elke misdadiger gestraft moet worden. De wetgever heeft geen uitzondering bij het aannmen van de wet gesteld. M a w, dat hebben we met z’n allen besloten dat geen enkel misdadiger/ overtreder van de wet vrijuit mag gaan.


  Maak melding
 5. @Misterbojo,

  Wat heeft jouw Bouterse tot op de dag van vandaag betekent voor Suriname. Op zijn minst kun je wel 8 voorbeelden geven toch ? Hoor graag van je.

  PS hier aan de noordzee kust met Mark Rutte is het heerlijk vertoeven.

  ============================================

  AMSTERDAM – De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar met 1,5% gegroeid. De groei is vooral te danken aan de uitvoer, de consumptie van huishoudens en het herstel op de woningmarkt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen spreekt van een uitzonderlijk hoge groei. ,,We hebben te maken met een uitschieter, zo’n hoge kwartaalgroei zien we nu pas voor de derde keer deze eeuw.”

  Zo hebben Nederlandse bedrijven vooral meer chemische producten, machines en apparaten uitgevoerd. Ook consumenten hebben het afgelopen kwartaal meer besteed. Zij gaven vooral meer uit aan kleding, elektrische apparaten, de inrichting van hun huis, voeding, dranken en tabak.

  Volgens Van Mulligen speelt het herstel op de huizenmarkt ook een belangrijke rol. ,,We zien dat de investeringen in woningen toenemen en dat heeft ook indirect effect op de consumentenbestedingen.”

  Ook de arbeidsmarkt profiteert van de aantrekkende economie. Zo is het aantal banen met 51.000 opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is er sprake van een groei van bijna 200.000 en dat is de sterkste toename van het aantal banen sinds 2008.

  Het aantal vacatures nam met 20.000 fors toe en dat is de sterkste groei sinds 2006.


  Maak melding
 6. Hoi Koos,
  zo te zien begrijp je de postings van ministerbojo.
  ik niet. Daarom een vraag aan jou,
  zou hij de vertaalfunctie van Google gebruiken.
  Zo onsamenhangend en letterlijk vertaald vaak


  Maak melding
 7. Hahaha PICO.
  DAT IS HET OOK.
  ZO BEGRIJPEN JULLIE BAAS BOUTERSE NIET.
  OF JULLIE DOEN ALSOF.

  KOOS SLAAP LEKKER VERDER JE WORDT WEL EEN EEN KEER WAKKER.


  Maak melding
 8. Misterbojo, een hond heeft een baas. Je gedraagt je als een loopse teefje rennend achter Bouterse aan. Heb je een vraag gestelt en de antwoorden blijven helaas uit. Stop met je hide and seek games. Hier wkn verdedig je je baas met te vuur en te zwaard. Vertel ons waarom Bouterse zo geweldig is en waarom hij een zegening is voor het land.


  Maak melding
 9. @Glen-De-Onnozele u zegt : “Ik vind dat ze Bouterse met rust moeten laten.”

  Tjaaaahhhh, dan kan onder zijn leiding zeker uw onschuldige en ongewapende gezin plus de rest van uw familie, gratis worden uitgemoord door Paarse bendes !

  Die daarna dan AMNESTIE trachten te krijgen voor hun nieuwe GRUWELDADEN en MENSENRECHTEN-SCHENDINGEN !

  TJAGO !!!!!!!!!!!!!

  PS : A DONG DI UN DONG !!!!!

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN,

  STRAF ALTIJD ALLE MASSAMOORDENAARS !!!!!


  Maak melding
 10. García-Sayán, denkt dat ALLES in de wereld verandert en kan VERANDEREN behalve als het het gaat om de RECHTERLIJKE waaronder de uitvoerende als de wetgevende macht. Deze NEO-KOLONIALE ONLINER gaat voorbij aan het FEIT dat SURINAME een SOEVEREINE STAAT is en BLIJFT maar VOORLEZEN uit de VERDERFELIJKE CALEBAS van de KOLONIALE RACISTISCHE OVERHEERSERS van WELEER.

  Het VOLK, het SURINAAMSE VOLK bepaalt, die heeft deze REGERING MANDAAT gegeven om naar EIGEN INZICHTEN te HANDELEN. DUs dan staat volgens deze OEN García-Sayán, de RECHTERLIJKE MACHT boven ALLES wat RECHT betreft.

  Dan zou er volgens deze OUDERWETSE NEO-KOLONIALE ONDERKRUIPER García-Sayán, men mogen OPHOUDEN met het houden van GEHEIME ALGEMENE VERKIEZINGEN om de zo veel tijd en RECHTERS in een LAND gaan zien als KONINGEN en dergelijke.

  Een RECHTER kan en zal zichzelf ook NOOIT STRAF OPLEGGEN. Daarvoor dient een/de REGERING in BEELD te komen en die BEPAALT.

  Deze García-Sayán, als NEO-KOLONIALE PROPAGANDIST denkt nog te ‘LEVEN’ in de VORIGE EEUW of beter gezegd in de EEUW voor de VORIGE EEUW.

  KLAKKELOOS VOORLEZEN uit zijn NEO-KOLONIALE BIJBEL kost geen ENKELE MOEITE en zijn HERSENS hoeven op de koop toe NIET te FUNCTIONEREN, want de KOLONIALE MACHTHEBBER van WELEER heeft GESPROKEN. Wel ONELINER García-Sayán, de VERNIETIGENDE KOLONIALE MACHTHEBBER, HAD GESPROKEN.

  De PROGRESSIEVE SURINAMERS geven VORM aan hun EIGEN INVULLING in ‘LANDS BELANG, een INVULLING welke automatisch LOS STAAT en zo LOS GEKOPPELD wordt aan die van de VERNIETIGENDE KOLONIALE OVERHEERSER van TOEN, waar een SOORT ELITE het VOLK of TEGENSTANDERS kan ONDERDRUKKEN.

  De REGERING is en BEHOORT ten ALLE TIJDEN VERHEVEN te staan BOVEN een RECHTERLIJKE MACHT die haar EIGEN TOKO runt en LOS staat van het VOLK.

  Het VOLK KIEST en REGEERT, het SURINAAMSE VOLK heeft GEKOZEN en de REGERING Bouterse/Adhin REGEERT en niet een RECHTERLIJKE MACHT die SIMPELWEG ene DISCIPLINE verricht, zoals er ZOVELE zijn binnen ELK LAND.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 11. @Do the Right Thing,

  De PROGRESSIEVE SURINAMERS geven VORM aan hun EIGEN INVULLING in ‘LANDS BELANG

  ============================================

  1) In 2010 stond amnestie niet in de verkiezingsprogramma van de NDP.
  2) Amnestie kun je alleen krijgen al veroordeeld bent door een rechter.
  3) Als de Surinaams bevolking morgen slavernij wil invoeren dan moet de internationale gemeenschap dit maar accepteren ?

  Beste man het is allemaal niet zo zwart wit. Internationale recht staat boven de surinaamse wet. Ik zou zeggen kom uit die donkere grot dan zie je de zon weer schijnen.


  Maak melding
 12. Iedereen wil bevrijdt worden van bouta maar niemand die het lef heeft rechtstreeks aan bouta te zeggen dat hij moet opdonderen !Immers bouta is in onze ogen nog steeds de genadeloze killer,een militaire couppleger en hij heeft wapens en zijn mannetjes overal klaarstaan!! Alleen om deze redenen al durft niemand tegen hem op te staan want dat kan je laatste woorden zijn …8 Dec 1982 liegt niet.
  Gelukkig de wereld weet dat bouta een veroordeelde killer is!!


  Maak melding
 13. @Mister bojo en Pico Rico

  Wees gerust.Jullie 2 begrijpen elkaar het beste.Jullie komen van hetzelfde walgelijke ndp familie.Ik zie jullie niet voor aparte mensen.


  Maak melding
 14. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Een democratische rechtsstaat is het beste systeem voor een volk om in te leven en zich te ontwikkelen, waar haar/zijn rechten en plichten in een grondwet zijn vastgelegd en ook verder verstevigd wordt door Internationale verdragen.

  Een democratische rechtsstaat is niet volmaakt, maar is nu eenmaal het beste dat er is in vergelijking met een dictatuur/machtsstaat.

  ddb heeft het gezegd, de Surinamer is lui. Ik zou niet willen zeggen dat de Surinamer lui is, maar de mentaliteit van bepaalde Surinamers heeft veel hulp nodig. Zie maar dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is en dat erin Suriname een etniciteit is, die wat dat betreft in vergelijking met andere etniciteiten nog een lange weg hebben te gaan, zie hosselmannen, wakkamannen, mannen die op hoeken van straten staan, de criminaliteit onder deze etniciteit, slechte schoolresultaten, snel en eenvoudig rijk willen worden, enz, de goede uitgezonderd.

  Sinds de slavernij op 1 juli 1873 is afgeschaft gingen deze Surinamers vanuit dat ze vrij waren en verlieten de plantages en trokken massaal naar stad Paramaribo en gingen op hoeken van straten hangen. Een beeld dat never nada, nooit meer is opgehouden. Deze Surinamers hebben hulp nodig, omdat ze gewend waren voor de slavernij met de zweep van de basja te werken. Ook sommige indianen trekken zich terug in hun enige eigen cultuur, waardoor de hele moderne Surinaamse maatschappij aan hun voorbij gaan. Zelf de pikin ingie booika, moet veel doen aan zijn mentaliteit, criminaliteit, de grondwet en mensenrechten respecteren. A no mi, Neks No Fout, mensen beledigen, bedreigen, enz, enz. ddb moet de rechter gewoon zijn werk in alle rust laten doen.

  zie Chinezen, Javanen, Hindustanen, Boeroes, ook vele afstammelingen van de Afri-Surinamers, enz die wel hun handen uit de mouwen steken en het beste van proberen te maken en zich aan regels houden, de grondwet van de republiek respecteren.

  ddb is de aller slechtste president/persoon van Suriname sinds het land op 25 november 1975/25 februari 1980.

  ddb is met zijn enige eigen belang bezig en dat is niet in de gevangenis te komen in Nederland, Niet in USA, enz en niet met het algemeen belang van het land en volk.

  ddb is bevriend met extreem communistische landen, zoals Cuba, Venezuela, Equatoriaal Guinee. Landen waar de dictator en gezin, familie een kleine groep om hem heen in weelde leven en het volk gewoon in heel grote armoede en alles in verval is op financieel, economisch, sociaal gebied.

  Onder ddb en gang zal er nooit enige vooruitgang in Suriname komen, omdat veel andere democratische landen niet met despoten willen samen werken ook veel buitenlandse ondernemingen niet. Hard maar waar. Gevolg is dus duidelijk geen welvaart en welzijn voor het volk en land.

  Als het Surinaamse Volk dit niet wil inzien, zie dan landen als Noord-Korea, Cuba, Venezuela, enz.

  Volk van Suriname wees alert en volg het 8 december 1982 strafproces heel goed. In een democratische rechtsstaat met een grondwet en internationale verdragen, cq mensenrechten, moet de rechterlijke mag haar werk in alle rust kunnen doen. Niemand staat boven of onder de grondwet. Alle wetten zijn voor alle burgers van een land gelijk. Wie misdaden tegen de menselijkheid of overtreding begaat wordt gestraft door de grondwet/strafrecht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 15. Voor de ndp volgelingen..
  Zo is de overheidsnieuwssite niet interessant voor jullie?!
  Het is een site opgezet door jullie baasje voor jullie zijn slaafse volgelingen!Daar mogen jullie je voor de gek laten houden zoveel jullie willen….


  Maak melding
 16. @ Passant: Misschien wordt het tijd om je niet meer druk te maken over Suriname. Sinds de onafhankelijkheid is het land weggegleden van een redelijk welvarend tweede wereld land naar een steeds verder verarmend derde wereld land.
  Het is gezien de situatie, geen industriële activiteiten, noch aanwezig noch gepland, onmogelijk dat er economische vooruitgang kan plaatsvinden. Niet in de nabije, noch in de verdere toekomst.
  Langzaam zal het land verder wegglijdend in armoede en vergetelheid. Door niemand begeert, door niemand betreurt.

  De zelf gecreëerde afstand tot Nederland wordt steeds groter en zelfs de nakomelingen van de ex-Surinamers in Nederland zullen geen enkele interesse meer hebben voor Suriname. Voor overig Nederland is Suriname al lang afgeschreven.

  @ Do the RIGHT thing!: Nederland was niet de koloniale machthebber van Suriname, Nederland was gewoon eigenaar van Suriname, zoals iemand in Paramaribo een perceeltje in Nickerie kan hebben, en nu is het van Bouterse.
  Nederland kan dus ook niets weggeroofd hebben uit Suriname, het was gewoon allemaal al hun eigendom. Bovendien viel er niets te roven.


  Maak melding
 17. @Do the RIGHT thing!, je scheldt de Amerikanen uit, maar weet je wel dat zij helpen om scholen op te knappen in Suriname, zonder geld van Bouterse???
  Het volk geeft Bouterse de eer, maar zij weten niet dat het van de witteman komt.

  =Waarom vraag je Bouterse niet om de Surinaamse taal in te voeren en alles wat met de witteman te maken heeft af te schaffen??
  Die kleren die je aan doet moet je ook inleveren, omdat het de kennis van de witman is die het gemaakt heeft.
  Denk maar aan Julian With.

  Je geniet van een uitkering en hebt een heleboel rommel te vertellen over deze zelfde witteman.

  Hooghart wilde ook niets met de witteman te maken hebben totdat hij gezwicht is en heeft vertelt dat ze gewoon zaken kunnen doen met de witteman.

  Triest en nogmaals triest hoe ziek sommigen zijn in hun hersenen.


  Maak melding
 18. Herstel de rechtsstaat Sranan en verstevig de Onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht !

  Demonstreer voor behoud van de onafhankelijke Rechterlijke macht !

  Demonstreer totdat het Vonnis van de Krijgsraad mbt de 8 December-massamoord er ligt !

  Eis onmiddellijke aanhouding van alle veroordeelde verdachten, om hun verdiende straf uit te zitten !

  Start met het uitbannen van Corruptie en Dieverij mbt de Eigendommen en gelden van de Bevolking en van de Staat !

  Voer direct Tik-Bakka wetgeving in en ontneem alle corrupte politici en burgers ALLES wat zij onrechtmatig van de staat hebben weggenomen !

  Richt een onafhankelijk FIOD op om alle belasting-ontduikers te ontmaskeren en leg hen navorderings-aanslagen op plus boetes ! Ook de zwartgeldbezitters hard aanpakken !

  Hef de ongrondwettige CTU onmiddellijk op en maak een gedegen en onafhankelijke Beveiligingsdienst voor Rechterlijke Macht en Openbaar Ministerie !

  Maak handelingen van ambtenaren, politici tegen de Grondwet strafbaar ! (bijvoorbeeld het zich inmengen in lopende rechtszaken of bij overschrijding van in de Grondwet opgenomen maximering van staatsleningen)

  UN NO SRIBI !

  EIS UW RECHTSSTAAT EN MENSENRECHTEN OP !

  WIJK NIET VOOR INTIMIDATIE !!!!!!


  Maak melding
 19. In Surinamer is alles mogelijk onder Bouterse.Een moordenaar blijft een moordenaar tot dat het tegendeel is bewezen.Iedereen is bang voor Bouterse in Suriname.Hij kan zo beginnen te schieten en die rechters zijn ook bang voor hun leven.Al die indianen verhalen van Bouterse ten spijten.Als mens is Bouterse waardeloos.


  Maak melding
 20. Wat Suriname betreft heb ik veel gevoelens en bekijk zaken ook rationeel.

  Waar je geboren ben zal iedereen een band met het land hebben. Dat er veel verandert in Suriname veel verandert staat vast zowel op positief als negatief gebied.

  Ik bekijk Suriname vanuit een democratische rechtsstaat, Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht oogpunt met internationale vedragen. Ook dat een kolonie van oa Nederland is geweest en hoe dit zich ontwikkelt en worstelt om een democratische rechtsstaat te worden. ddb wil de banden met Nederland verbreken, maar kan ook een politiek inzicht zijn, want de band van Suriname met het Nederland is als een paard op een ruiter. De belangen/banden zijn te groot of te sterk.

  Landen hebben elkaar nodig. Armoede is iets dat niemand wil hebben of een dictatuur. Iedereen wil vooruitgang, welvaart en welzijn, ontwikkeling, perspectief. Je kan maar beter bevriend zijn met een rijke land dat een arm land. Nederland heeft Suriname veel te bieden en omgekeerd en daar gaat het bij mij om als er snel ontwikkeling op allerlei gebied moet plaats vinden.

  Ik zou nog verder over willen. Ik wens en wil het mee maken dat het land waar ik geboren ben en mijn jeugd in hebt doorgebracht een mooi land wordt met een bevolking die gelukkig is, die in vrede met elkaar leven en alles samen delen. Hard werken en het beste dat ze in zich hebben doen voor het land en zich zelf. Alles dat negatief is voor Suriname en de Surinamers daar ben ik tegen.

  Dat er fouten gemaakt zijn door Nederland t.a.v. zaken/gebeurtenissen in Suriname is een feit, maar als Surinamers zelf hun eigen mensen op een onmenselijke manier behandelen dan kan iedereen ruzie daarover met mij krijgen en dat is hetgeen ik tegen ddb en gangsters en alle profiteurs en aanhangers van de NDP hebt.

  Suriname of Surinamers kon veel verder zijn in zijn/haar ontwikkeling, welvaart, welzijn, kortom in alles dan wat het nu mee maakt. Kijk maar naar T&T, Suriname kon en moest veel verder zijn dan dit land is.

  De infrastructuur van Suriname is ook een heel groot probleem, zeer slechte rivier haven in een ondiepe rivier, slechte wegen, enz. Als men boven alle huizen nog een verdieping zou bouwen zie dan hoe het leven van Suriname en het huisvesting probleem dan al wordt opgelost. Goede plannen en goed geschoolde/vakmensen/ mensen, met de juiste mentaliteit, hard werken en eerlijkheid ontbreekt. Zie maar domeingronden, schoolmaaltijden, corruptie, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. Hoi koos jij hebt makkelijk praten daar aan de Noordzee wat zou jij zeggen als mr bouta de bv nl op dezelfde wijze zou regeren als hij nu in su doet ik hoop dat de rechter onafhankelijk kan blijven zodat er een eerlijk proces kan plaatsvinden dit is in ieders belang. De bv nl heeft boter op zn hoofd inzake de gang van zaken in het hele gebeuren rond de revolutie nl stinkt in deze zaak er is meer aan de hand als de gewone man weet


  Maak melding
 22. Hobbybod@
  Zou jij denken dat z’n soort figuur in Nederland de kans kreeg, om de zaken naar z’n hand te zetten, dan ben je wel heel erg simpel.
  We hebben ge geleerd uit het verleden hoe we het niet moeten doen, het ergste is dat die minkunkel in Nederland heeft gewoond, en dingen is bij gebracht als discipline echtheid, eerlijkheid, betrouwbaar zijn, maar niks van dit alles is hem bij gebleven.
  Als goed Afrikaan kan hij liegen bedriegen, en zelf geen initiatief nemen, walgelijk gewoon als hij afstammeling van een Zeeuw zou, liep Zeeland accuut onderwater.
  Sari Tori


  Maak melding
 23. Hobbybob@
  Wat voor een lucht heeft sur dan, kun je mij dat uitleggen, of is dit weer een LUL verhaal, doe je best, aan de noordzee kust weten wij heel goed, wat betreft de historie van sur, bij jou betwijfel ik dat ze mogen in Nederland boter op hun hebben
  Bij ons worden de zaken aan gepakt, en beoordeeld, kunnen ze in sur niet zeggen.
  Revolutie laat me niet lachen een dood gewone coup, waar bij een ieder die niet in straatje liep van bouta, werd zonder aanziens des persoons, gemarteld en vermoord, zoiets als op de vlucht in borst neer geschoten.
  Dat jij een andere mening bent toe te gedaan zal mij worst zijn,
  Er bestaat nog zoiets zelf nadenken,
  Bouta en consorten waren een brug te ver gegaan en konden het niet meer terug draaien,.
  Na die moorden heeft Nederland hun handen terug getrokken van suribabwe, maar hebben toch hun financiële overeenkomsten nagekomen 1990.
  Jullie stonden er bij en keken er na, heel makkelijk een ander de schuld te geven, en te denken na mij de zondvloed, nou die hebt je gekregen,. Kost wat kost onafhankelijk worden wat heeft het jullie gebracht, niks nakkes nada niet, en maar zeuren over de slavernij, ik heb er zo’n weet van.
  Hand in eigen boezem steken en je historie maar eens na gaan, djogo in de linker hand en buiten vrouw in de rechter, wij hebben allang genoeg werkt in de slavernij!!!!!!!!!


  Maak melding
 24. Do the RIGHT thing!
  Het VOLK, het SURINAAMSE VOLK bepaalt, die heeft deze REGERING MANDAAT gegeven om naar EIGEN INZICHTEN te HANDELEN.
  *******************************************************************
  Het Surinaams volk … minus … de NDP-Zombies … heeft nooit … never … nunca … noiti … Mandaat … gegeven aan de NDP BOEVEN BENDE om naar eigen inzichten te DIEVEN … te STELEN … te FRAUDEREN !!!!!

  Voor de rest … reageren op koeterwals artikelen … van To(d)tRT … is a waist of time !!!!


  Maak melding
 25. Rechterlijke macht is wat anders dan Brahmadand. Zelfs grote dictators als Kans waren als de dood voor de Brahmadandkracht van de Rishi’s. In Suriname – in heel de wereld – is er nauwelijks meer iemand te vinden die over de Brahmadandkracht bezit. Dus zijn alle rechters afhankelijk!!!


  Maak melding
 26. Dat het voor de parse trollen niet duidelijk is en ook niet duidelijk te maken is, is niet belangrijk. Hun te kortkomingen maken het onmogelijk ze iets te leren.
  Bouterse heeft de boodschap “load & clear” gekregen. Nml. dat hij rustig de uitspraak van de rechter zal moeten afwachten en ik hoop dat zij er aan toevoegt: “bij vonnis uitvoerbaar” voor alle veroordeelden in dat proces. Ook al wordt Bouterse dan, als president, misschien niet direct opgepakt Een belangrijk aantal van zijn maties wel. En dat zal de staatskas miljoenen schelen.
  En als de maties eenmaal zitten dn gaan ze, net als Dino, wel zingen.


  Maak melding
 27. @PaarseHobbybob u zegt “De bv nl heeft boter op zn hoofd inzake de gang van zaken in het hele gebeuren rond de revolutie”

  U komt weer met het Paarse afschuifverhaal mbt de Decembermassamoord, die is gepleegd door ontspoorde Surinaamse militairen !
  Dat zijn de daders, die hebben gemarteld en gemoord ! Daar is geen Nederlandse PLEGER aan te pas gekomen !
  (lees wetboek van Strafrecht en Strafvordering maar na, mbt wie als dader worden gezien ! )

  ALLE daders hadden indien er zwaarwegende en bijzondere VERDEDIGINGSFEITEN EN OMSTANDIGHEDEN bestonden, deze AL LANG en ALS EERSTE voorgelegd en ingeleverd bij de KRIJGSRAAD !

  Dit is tot nog toe niet gebeurd, omdat die feiten en omstandigheden niet bestaan !

  Bovendien hebben de Surinaamse krijgsmacht en de bevelhebbers eigen dossiers ! Dus leg die op tafel !

  Trouwens elke weldenkende Srananman weet dat er in deze hele case sprake is van LANDVERRRAAD !

  Weet u wat er dient te gebeuren met MILITAIREN en/of MILITAIRE LEIDERS die LANDVERRAAD PLEGEN ?????

  PS : PAARSE fantast HOBBYBOB, GO SRIBI YERE !

  Surinaanse Revo heeft niet bestaan, wel periode van

  MILITAIRE ONDERDRUKKING !

  A STRAFEIS FU 20 YARI, MEK UN FETRE KON LUSU !!!!!


  Maak melding
 28. Wat is Brahmadand? Brahmadand is de blikseminslag, haha. Santokhi heeft bijvoorbeeld geen Brahmadand. Bouterse heeft de Kalashnikov als Brahmadand, VS de F35 en Rusland de Mig35.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES