Cubaanse vluchtelingen geloven Surinaamse minister niet

12
Eerste dienstreis minister Pollack-Beighle (BuZa)

PARAMARIBO, 15 aug – De zestien Cubaanse vluchtelingen die bivakkeren bij het Surinaamse Rode Kruis, willen niet terug. Dit zegt de groep, ondanks ‘geruststellende’ woorden van minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Volgens de minister mogen de mensen gerust terug keren naar Cuba. Pollack-Beighle was onlangs in Havanna en heeft de zaak van de vluchtelingen aangekaart.

Bij terugkeer zei de minister dat niet gevreesd hoeft te worden. De mensen zullen niet gestraft worden, tenzij ze iets strafbaars gedaan hebben. Het is aan dovemans oren gezegd. “Zolang Cuba een dictatoriale regering heeft, zullen we niet terugkeren. Het is een grote leugen dat we niet hoeven te vrezen voor represaille. Ze zullen ons in de gevangenis gooien”, zegt Servilio Villegas Marrero tegenover de Ware Tijd.

De groep wil minimaal de vluchtelingenstatus. Vijf hebben het al, maar krijgen geen Surinaamse verblijfsvergunning. De groep is bereid te vertrekken naar een ander land. Ze zullen post blijven vatten bij het hoofdkwartier van het Surinaamse Rode Kruis. “Geen van ons heeft een criminele achtergrond. Maar we gaan niet terug. Ze gaan ons voor de gek houden”, aldus Villegas Marrero.

12 REACTIES

 1. Dit domme wijf weet ook niet wat zich afspeelt, in dit soort landen zoals Cuba, waar grove mensenrechtenschendingen plaats vinden, zelfs haar partijvoorzitter heeft zich daar aan schuldig gemaakt, vandaar die onzin die ze uitkraamt.


  Maak melding

 2. Arme cubanen…ze vluchten van de ene dictator in de armen van de andere.Wij leven in Suriname met dictator bouta erin als lijder,!
  Zoveel moeite hebben jullie gedaan..voor wat!?
  In Cuba worden mensenrechten regels niet nageleefd en in Suriname ook niet!


  Maak melding

 3. Waarom zouden de Cubaanse Vluchtelingen,de hooggeboren { uit respect voor haar ouders }, laaggevallen, opgefokte Drommedaris … die zich mini-ster van Buitenlandse Zaken waant … geloven ?

  De ploeg van de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse { DMDDB } bestaat alleen maar uit: LEUGENAARS, VOLKSVERLAKKERS, ZAKKENVULLERS.

  Ik … EIS … dat de Cubaanse Vluchtelingen ruimte geboden wordt om “een vreedzaam leven ” op te bouwen.

  Suriname is van ons allen … en geen … Eigendom … van DMDDB en zijn BOEVEN BENDE.


  Maak melding

 4. Voor geen cent willen ze terug naar arm dictatoriaal Cuba. ln verwordend Surcubabwe is het nog effe beter dan in Cuba. Over vijf jaren zullen ze anders piepen. Bach to Cuba zal het worden wanneer zich Venezolaanse wantoestanden zullen voordoen. Ndpers zijn de ware vloek en oorzaak van de groter wordende armoede, toenemende misdaad en vooral iejaaaaa geestelijk en moreel verval. Zo baas ddb en rover Lon, zo oerdomme idiote aanhangers. Wo ka.


  Maak melding

 5. De aversie tegen het kolonialisme is te krom voor worden voor 1975 was het goed wat er daarna gebeurden is pakkie aan voor de bekrompen geest van de Surinamer, het is gewoon ziekelijk. We moesten wat ook ter wereld onafhankelijk worden links om of rechts om, laten we feest vieren en in de hang mat gaan liggen, wat voor soort mensen bedenkt, allemaal gestudeerd, ulo.
  Jullie laten de elite je land leeg plunderen, en je vind het nog fijn ook, waar discuseren we over.
  Bouta heeft niets om aan te allen
  Sari Tori


  Maak melding

 6. Ze kunnen toch naar Miami? Daar hebben de Cubanen massaal op Trump gestemd. Hoe dom kun je zijn als Cubaan in de VS? Of willen de Cubanen van Miami ook geen nieuwe aanwas? Dat zal het wel zijn.


  Maak melding

 7. Jammer nu zitten ze vast in Su. Ze hadden door kunnen reizen naar Frans Guyana of Brazilie. Ik zou ook geen word geloven van de minister en de Cubanen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.