Arm Surinaams gezin drieling rijker, heeft al acht

48
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 15 aug – Het gezin van Natasia van Dalen telt in één keer twaalf leden. De zeven en dertig jarige Natasia is bevallen van een drieling. De al netelige economische omstandigheden van haar gezin worden er niet eenvoudiger op. Natasia heeft aangeklopt bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Dat deden meerdere drielingmoeders al eerder met succes.

Deze keer moet het ministerie nee zeggen, zij het voorlopig. De begroting van Sociale Zaken & Volkshuisvesting moet nog door het parlement. Dus zijn Natasia en de drieling aangewezen op genadebrood uit hun omgeving. Een nicht heeft de afgelopen zes weken voeding en wegwerpluiers aangeschaft. Maar volgens de Ware Tijd loopt nichtlief bijna op haar laatste financiële beentje.

Natasia hangt zwaar op steun van de overheid. Ze zegt dat ze het zonder de vader moet stellen en dat de steun des te meer wordt ontbeerd. Maar volgens Sociale Zaken & Volkshuisvesting is het de vader die de casus heeft gemeld bij het ministerie. Sinds enkele jaren krijgen ouders van meerlingen extra steun van de overheid. Onder meer wordt het hele gezin begeleid, zowel financieel als met maatschappelijk werk.


48 REACTIES

 1. Triest geval maar als je al zo slecht zit waarom dan weer een extra kind(3) maken. Er zijn zat mogelijkheden om conceptie te voorkomen. Uit de tekst kan ik opmaken dat er dus reeds al 7 kinderen waren. Dat alleen is al een een behoorlijke uitgave voor een gezin.


  Maak melding

 2. 8 voorkinderen en nog 3 erbij ,wat mankeert haar!!!
  Wedden dat ze de vaders niet kent van haar kroost.
  Ze willen plezier maken en dan moeten ze ook bereid zijn de consequenties onder ogen te zien!
  Wordt er dan werkelijk niks gedaan op het gebied van voorlichting bv gebruik van pil en condooms om ongewenste zwangerschap te voorkomen?!
  11 kinderen en in deze tijd…..niet goed.Trouwens het is nooit goed om als konijnen te naaien en kinderen te baren en anderen belasten met verzorging van deze kinderen!!


  Maak melding

 3. Kijk , een ieder moet zelf weten hoeveel kinderen ze krijgen wil. Maar in deze barre tijden in Suriname wil dit zeggen ten laste van de gemeenschap die ook al niet van een vet pot l. leeft. Temeer daar deze moeder al acht kinderen heeft, en er geen vader in het gezin is. Is ze via KI zwanger geraakt? Heeft ze nog nooit van anticonceptie gehoord of maakt het niet uit?Winti waai , lanti sa pai? De kinderen vragen niet om op de wereld te komen , groeien niet in kool, dus …….. De moeder kiest dus voor nog meer armoede , niet allen voor zichzelf , maar ook de kinderen. En dat is verfoeilijk. Kinderen heb je voor het leven, ook al zijn ze volwassen, de monden moeten gevoed worden en ze moeten gekleed worden. Pasgeboren baby,s hebben al zoveel nodig, na acht kinderen mag men er vanuit gaan dat ze dit al heeft ervaren .


  Maak melding

 4. Mooie boel. Mevrouwtje en meneertje maken plezier en lanti moet verzorgen. Ai baja.

  Bouta zijn kweekje zit in de gevangenis. Misschien kan deze cokesnuiver helpen ipv coke te kopen


  Maak melding

 5. Bouta zei toch zelfs ga en vermenigvuldig want kinderbijslag wordt gratis,now deng ey k@

  Eeen kogel door deze kerel zijn kop graag

  Opo kondre mang oe opo


  Maak melding

 6. Zeer triest dat veel alleenstaande moeders door armoede gedreven een makkelijke prooi worden voor veel mannen die weinig verantwoordelijkheid dragen. Deze moeders hebben alleen de zorg voor de kinderen en zijn blij wanneer een of andere figuur met mooie praatjes en enkele cadeautjes hen het hof komt maken. Ze denken vaak dat ze eindelijk een goede man hebben ontmoet. Zodra ze zwanger raken kies meneer het hazenpad. Hij vlucht voor zijn verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 7. @Robg; mooi gezegd” door armoede gedreven” zeker de schuld van VHP/NPS. Er komt meer armoede beste ROBG. Jij hebt er geen last van omdat je bezig bent om een boro te vinden bij de ” jang pattoe”. Succes kerel! Suriname heeft mensen als jou nodig…om meer puinhoop te creëren voor eigen winst bejag. Kinderen bij zoveel mogelijk vrouwen maken is een van de kenmerken van wakamans. Dino heeft er 14 van en opa veel meer. Meriba heeft er 8 van….op hun beurt zullen ze alles wat los en vast zit platneuken, zoals ze dat met land en volk doen.


  Maak melding

 8. Ze zegt dat ze het zonder de vader moet stellen en dat de steun des te meer wordt ontbeerd. Wat een antwoordt. Ze weet wie de vader is, maar zijn derde middenvoet zonder been heeft haar bedwelmd. Net als het oerdom paars volk is zij in getrapt en misleidt geworden. Na wang ndpsma. bouta gaat haar geen ene moer helpen.


  Maak melding

 9. ze moeten die beesten vaders aanpakken
  waarom moet het arme volk betalen voor deze vaders?
  sjesus man
  wanneer gaan ze zich gedragen als mensen?
  en dan vinden ze het gek dat andere ze als beesten zien.
  roven, moorden en hun eigen bloed niet verzorgen
  pffff, totaal geen dignity


  Maak melding

 10. Hier leven ze nog met de gedachte, dat een kind krijgen een geschenk van god is, niet denkende, wat een kind allemaal voor kosten met zich meebrengt, en waar een kind allemaal recht op heeft, bij deze dingen word totaal niet stilgestaan, want verwekken van kinderen, blijkt bij sommige lollo,s hun macho gedrag op te krikken, en anderen maken er een sport van, en zijn in heinde en verre niet te bekennen, waardoor kinderen vaak in armoede moeten opgroeien, en een grotere kans hebben, om te ontsporen, een kind heeft nou eenmaal liefde van zowel de moeder als de vader nodig.


  Maak melding

 11. RobG

  Zeer triest dat veel alleenstaande moeders door armoede gedreven een makkelijke prooi worden voor veel mannen die weinig verantwoordelijkheid dragen. Deze moeders hebben alleen de zorg voor de kinderen en zijn blij wanneer een of andere figuur met mooie praatjes en enkele cadeautjes hen het hof komt maken. Ze denken vaak dat ze eindelijk een goede man hebben ontmoet. Zodra ze zwanger raken kies meneer het hazenpad. Hij vlucht voor zijn verantwoordelijkheid.

  ————————————————————————-

  Ook jij hebt geen vader figuur gekend. Brengt met zich mee dat je een zware jeugd hebt gehad. Nu heb je je ziel en zaligheid verkocht aan de paarse duivel Bouterse en Steve Mey. De valse evangelie heeft je verblind.


  Maak melding

 12. Touwtje.bedankt,lache
  @Robg; mooi gezegd” door armoede gedreven” zeker de schuld van VHP/NPS

  Ik begrijp de personen niet die de daden van deze mevrouw afkeuren.(ík begrijp het niet ,dus mijn fout).
  Immers, zij laat zich af en toe naaien en krijgt een kind (eenmalig zelf drie), maar het merendeel van de bevolking heeft zich meerdere keren laten naaien en kreeg er vijf.
  En dat tot twee keer toe. En met een beetje pech/geluk laat de zelfde bevolking zich in 2020 weer naaien en krijgt er weer vijf.


  Maak melding

 13. Volgens mij moet Sociale Zaken haar een koe cadeau maken zodat ze de koe iedere dag kan laten grazen en “melken” om genoeg melk voor de babies te hebben !! Dit is de oplossing !
  Verder alle alleenstaande moeders van babies bij elkaar in een woning van sociale zaken (aan de rand van de stad) waarbij ze ook enkele koeien krijgen om te verzorgen en zelfvoorziend worden vwb de melkvoorziening aan de babies !!
  “arbeid adelt” en minder neken als djinipies !!


  Maak melding

 14. @ Robg,

  Kan je niet een paar adoptie-gezinnen snel. snel regelen in blanda ! De moeder kan ook wat verdienen hieraan !!En een advies aan surinaase vrouwe: blijf ver weg van de “kabula dans” !!


  Maak melding

 15. Dit is waar, alleen kan ik het het niet meer plaatsen wanneer en waar precies. ooit zei de president in een van zijn toespraken dat er meer kinderen moeten komen. sensi mi skoro ten, dan Sranan de nanga niet eens wan half miljoen. un mus kon meki now. deze woorden of de woorden in die strekking moet er ergens nog zijn. het filmpje moet nog wel ergens opgenomen en bewaard zijn. de dame in kwestie zal het wel goed naar hebben geluisterd.
  nou, rest dan naar de president toe te gaan en daar om steun te vragen. nichtje kan niet lijden door de fout of fouten van anderen.


  Maak melding

 16. Persoonlijk vind ik het heel erg triest waarin deze kinderen moeten opgroeien.
  De doelgroep die uit het binnenland komen en veel kinderen krijgen kunnen echt niet helpen. De reden hiervoor is het volgende::::
  Een kapitein heeft via een tv programma ooit het volgende gezegd:::::De vrouwen moeten veel kinderen krijgen zodat er genoeg bassjas, kapiteins en grammans geboren kunnen worden, dit om de traditie voort te zetten.

  Wat mij wel opvalt is het feit dat die mevrouw naar Sociale Zaken gaat en vertelt dat zij er alleen voor staat, maar zij is vergeten dat haar man die melding bij Sociale Zaken heeft gedaan.

  Er moet een mentaliteitsverandering komen onder deze groep mensen, maar met ABOP zal het NOOIT lukken, omdat deze groep geen goed voorbeeld is voor de mensen. Ik denk nu wel dat Pokie het licht heeft gezien om deze doelgroep op hun verantwoordelijkheid te wijzen voor hun eigen falen en hoe zij terecht komen in de maatschappij.
  De mannen en de vrouwen zijn samen verantwoordelijk voor deze ellende.
  Zoals DOE heeft aangegeven is het feit dat scholing de beste oplossing is voor vele problemen en dit klopt ook.


  Maak melding

 17. @stelletjebeesten

  Zijn het mannen of zijn het vrouwen die controle hebben over hun baarmoeder..? mannetjes spreiden hun zaad, ook zo in de dierenwereld. Het zijn de vrouwen die zoveel kinderen nemen en weer naar de volgende man gaan in de hoop op verzorging en elke week nieuwe weaves. Vrouwen zijn kinderen in een volwassen lichaam, zonder enig besef van moraliteit en verantwoordelijkheid . Vrouwen zijn beesten, het staat in de bijbel nooit dit wezen te vertrouwen.


  Maak melding

 18. Weer een paar toekomstige rovertjes geboren. In the Getto.

  Ik snap niet waarom mensen kinderen maken als ze niet voor ze kunnen zorgen.

  De Surinaamse overheid zou wel op sterilisatie en evt. Castratie subsidie kunnen geven. Bij kansloze moeders die al 20 kansloze kinderen hebben.

  Bovendien is het waar dat Suriname veel mensen nodig heeft maar helaas niet van dit soort. Dit zijn sierpaarden en heb je niet veel aan, Suriname heeft heel veel werkpaarden nodig.Die je niet heb in SU en moeten geimporteerd worden.


  Maak melding

 19. Ik word hier zo misselijk van!!!!het is een geschenk dat ze 3 gezonde kinderen heeft kunnen baren en op de wereld heeft mogen zetten.met of zonder conceptie.de mens is gemaakt om te vermenigvuldigen. Maar ieder geval wat ik wilde zeggen is want eeuwig hebben bepaalde mensen over het algemeen wat tezeggen over een ander,maar men kijkt niet naar zijn eigen stront.inplaats wij als surinamers positief hierover praten hebben we al een oordeel klaar staan over deze moeder.we weten allemaal wel wat de situatie is in suriname en het gaat slecht met de economie!!inplaats mensen zeggen van zullen we deze mevrouw helpen met haar kinderen een kleine bijdragen al is het een 5 euro of een 10 euro 100 of 200 mensen maal dit bedrag zou helpen maar nee klagen als een mars!! Inplaats we ons land steunen em we samen eenheid vormen inplaats van oordelen zullen we beter vooruit komen met elkaar en met ons land!!! Dit was mijn boodschap.hoop dat het doordringt!!!


  Maak melding

 20. Bonanza,
  Ik moet jou helaas teleurstellen met je bewering dat ik geen vader heb gekend. Jouw treitergedrag wordt in mijn geval niet beloond. Ik vind je wel een vuile klootzak door de spot te drijven met die personen die buiten hun schuld om zonder vader zijn opgegroeid. Klaarblijkelijk heeft jouw klootzak-vader je geen normen en waarden bijgebracht. Hij heeft jou ook niet bijgestaan in je schoolcarrière. Jij zal vast een dertigtal halfbroers en halfzussen hebben.

  Ray,
  Onder regering Bouterse-1 zagen dit soort crepeergevallen eindelijk het licht In hun leven schijnen.Hoe zwaar zal het voor hen dan niet zijn geweest voordat Bouterse aan het bewind kwam. De voorganger van Bouterse heeft heel veel steken laten vallen. Maar ik ben realistisch. Mensen hebben ook hun eigen verantwoordelijkheid. Maar niet alle mensen kunnen die verantwoordelijkheid aan omdat zij de competenties missen om de gevolgen van hun gedrag en handelingen in te schatten. Dit soort mensen moet getraind worden. Hierin ligt een belangrijke taak voor het onderwijs.


  Maak melding

 21. Dit is een van de vele voorbeelden die bevestigen dat het “goed” gaat met mijn switie Sranang. Wat wel pijnlijk is is dat de vrouw er recht op heeft. Als je als regering iets niet kan doen dan moet je het niet beloven. Belofte maakt schuld. Een ander mooi voorbeeld is dat de Medische zending te Donderskamp diensten moet verlenen onder een boom. Dieper kunnen we in Suriname niet vallen. Wanneer besluit onze geweldige regering de eer aan zichzelf te houden door op te stappen. Dit is toch geen land regeren of zie ik het verkeerd?


  Maak melding

 22. je kunt de djoeka vrouwen best betaalde baan geven..

  ze maken toch elke week kinderen, laat ze dan maar d r a a g moeder worden voor de blanke brouw in de witte wereld, kunnen ze een aardig centje bij verdienen..

  ze worden wel door kunstmatige inssiminatie bevrucht baar gemaakt dan is er verder geen probleem..

  dan hoeft de staat ook geen kindertoeslag uit te betalen..


  Maak melding

 23. HEt gaat financieel, sociaal, economisch, enz slecht met Suriname. ddb heeft het gezegd: de Surinamer is lui. Ik zou niet willen zeggen dat Surinamers lui zij, maar het heeft te maken met factoren als: willen leven als de kolonisator, anderen moeten het zware werk voor je doen en jij leunt gewoon achter over, de mentaliteit van de Surinamers moet veranderen, scholing afgestemd op technische productische scholing, afgestemd om te kunnen exporteren. Verder moeten Surinamers op vele andere gebieden worden geschoold, onder andere gezinplanning, enz.

  Aangezien Suriname een kolonie geweest is van oa Nederland, de instelling van Surinamers te wensen overlaat, wintie waai lantie pay, iedereen in de politiek wil, een overheids baantje om snel heel rijk te worden, zie maar schoolmaaltijden, domeingronden, enz.

  Wat deze familie overkomt is niet helemaal hun schuld. Na de hele dag gestruggeld te hebben voor een stuk droog kwak moet de onderbuik ook ontspannend worden en als men geen geld heeft over voorbehoefdsmiddelen, geen geld om het te kunnen kopen, geen informatie over heeft dan krijg je dit soort zaken.

  Surinamers hebben de juiste scholing nodig op heel veel gebieden, maar gelet op dat het land geleid wordt door een crimineel, wapenhandelaar, drugsveroordeelde enz. Iemand die vriendschap aangaan met extreem communistische landen in de regio, maar wel een leven leidt als een kapitalist zal er niets van te recht komen.

  ddb de communist mag het aan niets ontbreken zoals het in het rijke westen voor kapitalisten geldt, maar wel vrienden zijn met extreem communisten en het Surinaamse Volk onderdrukken om zijn enige eigen belang.

  Zo lang ddb en gang aan de macht blijven zal er geen vooruitgang in Suriname plaats vinden, ook al als een grote aardoliebron voor de kust van Suriname wordt gevonden.

  ddb was naast een zogenaamde kunstenaar die in hongerstaking voor één uur was gegaan op een rotonde gaan zitten, nadat hij een huis aan een gezin in een dorp had gegeven, ook nu moet hij maar zich tonen als volkspleesident en zogenaamd zijn beurs weer voor deze familie opentrekken. Hij heeft toch al miljoenen van het land in zijn eigen zak gestoken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. De gynaecologen in de ziekenhuizen hebben ook de taak om vrouwen te informeren op geboorte beperking. Elke bevalling is een aanslag op het vrouwen lichaam. Er is een
  chronisch gebrek aan medische informatie.
  Ziekenhuizen,Huisartsen, Apotheken, Bibliotheken horen informatie in hun schappen te hebben voor onze gemeenschap.
  Gebrek aan informatie is een chronisch probleem. Het zou niet verkeert zijn om onze
  Mensen op sommige gevaren te wijzen. Door onwetendheid sollen mensen met hun eigen gezondheid en vaak genoeg worden derden belast als zij in de problemen raken of geen uitweg zien.in de ontstane situatie. Door het geven van voorlichting kan veel leed bespaard worden. Kinderen hebben niet om het leven gevraagd.Ouders neemt je verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 25. Natasia hangt zwaar op steun van de overheid. Ze zegt dat ze het zonder de vader moet stellen en dat de steun des te meer wordt ontbeerd.

  Watte wow zonder vader?
  Je hebt er al 8 en nu nog 3 erbij dat zijn er 11 kinderen die niet gevraagd hebben om ter wereld te komen.
  Mevrouw haar beide benen zijn om je te verplaatsen niet om ze te verplaatsen.
  Baja het schijn een kleptomanisch epidemische vorm van kraskrasie te zijn niet wetende dat een dresie hiertgen zou kunnen helpen.
  Volgend werpende periode waarschijnlijk nog meer een jongen of meisje.
  Ga zo maar door lanti sa pai maak je geen zorgen
  Huisvesting
  Voeding
  gratis water en energie
  Maar
  geen gratis condooms of dresie tegen kraskrasie


  Maak melding

 26. Winti wai lanti e pai. Wanneer gaan ze zelf hun eigen boontjes doppen. Langzamerhand begint dit een traditie te worden. Tijdens het plezier maken hebben zij de overheid toch niet gekend, waarom nu?????


  Maak melding

 27. Volgens een krantenbericht heeft de oudste dochter van deze moeder zelf ook al en kind.
  Het is triest dat een kind met een kind zit opgezadeld.

  Heb me laten vertellen dat een bepaalde bevolkingsgroep is aangezet om veel kinderen te krijgen om zo de grootste bevolkingsgroep te worden.
  Of dit waar is dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat Bouterse Surinamers had opgeroepen om meer kinderen te ‘maken’, zodat het aantal inwoners zou groeien. Hij zou de KB verhogen.
  Van alleen KB kun je kinderen niet verzorgen. Bovendien is de KB beperkt tot 4 kinderen.
  Dus voor de 7 andere kinderen zal ze geen KB krijgen.

  Het is mij opgevallen dat er meer meerlingen worden geboren in Suriname. Waar zou dat aan kunnen liggen, aangezien meerlingen zelden volgens de natuurlijke wijze voorkomen of het moet via KI zijn.

  Het wordt tijd dat Suriname seksuele voorlichting geeft.
  Niet alleen aan volwassenen maar ook aan kinderen, aan mannen en vrouwen en aan jongens en meisjes.
  Tienerzwangerschappen komen op grote schaal voor in Suriname.


  Maak melding

 28. Met het antwoord van Soc.Zaken ziet de vader zijn verzorgd toekomst in rook opgaan.Hij zag zich al elke maand SRD 3750 ontvangen zonder te werken.En nog andere goederen voor verzorging van de kindjes.
  Hij zal Soc.zaken harteloos vinden.


  Maak melding

 29. Als deze dame voor het huis van Tigri Barba was gaan bevallen,zou tenminste één van de kinderen Edward heten.Had ze niet naar een naam hoeven te zoeken.En een ex minister zou de kinderen op de arm nemen voor de foto in de krant.


  Maak melding

 30. Opa taki, bouta nanga Lon habi ka te maken nanga deng aanhangers sa stem tapoe deng moordenaar en bankrover disie. Soso paarse ka, door haar eigen stomme keuze, NEUKEN en nogmaals neuken. Zo gedragen vele jonge domme Abopers en Ndpers zich. Amapola.


  Maak melding

 31. Mevrouw gecondoleerd met uw drieling !!!! Weer drie kinderen zonder toekomst u bent toch geen konijn!!! U weet dat er een pil condoom spiraal prikpil e.d. bestaan u bent zelf verantwoordelijk voor uw sexueel gedrag. U denkt pas als u zwanger word. Is de gemeenschap daar verantwoordelijk voor?? Ik denk het niet misschien is een sterilisatie iets voor u dan kunt u rondneuken wat u wil zonder dat de gemeenschap daar de dupe van wordt. Veel sexplezier verder !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.