Bouterse: alles wat we aanpakken, schijnt corruptie te zijn

75

PARAMARIBO, 13 aug – “Alles wat wij aanpakken, schijnt corruptie te zijn.” Dit zegt president Desiré Bouterse. Het staatshoofd heeft genoeg van de kritiek vanuit de oppositie. Die vindt maar dat niets goed gaat. De regering doet juist hard haar best om Suriname uit het dal te trekken waarin het terecht is gekomen. Dit lijkt steevast op weinig tot geen waardering te stuiten. Waar zou het aan liggen?

Binnen de regering overheerst zelfs het gevoel dat de oppositie zich ziende blind houdt. Het heeft dan ook geen zin meer te lusiteren naar wat er allemaal aan kritiek wordt geleverd. “Als president van het land heb ik weinig aan bepaalde boodschappen. We hebben een moeilijke periode achter de rug. Op aangeven van het parlement hebben we maatregelen getroffen”, zei Bouterse tijdens de begrotingsdebatten.

Het komt dan onbegrijpelijk over dat niets goed lijkt. “Er zijn offers gebracht. We hebben niet gezegd dat wij uit de moeilijke situatie zijn gekomen, maar in elk geval is de economische neergang tot stilstand gekomen”, aldus Bouterse. De regering zal ingaan op de ingeslagen weg. Intussen weigert de oppositie het bijltje erbij neer te leggen. Volgens verschillende parlementsleden zal het kritriek blijven regenen.


75 REACTIES

 1. De oppositie is gewoon jaloers op onze Volks President.
  Lang leve de president. vhp bestaat zo lang, hoeveel Jaren is iemand uit vhp gelederen president geweest. Hebben altijd een ondergeschikte postie gedrukt gekregen.
  Chan zal in zijn droom president zijn en gajadien first lady??????


  Maak melding

 2. Jawel! de regering doet wel zijn best met de ene vat de andere te vullen en andersom!!
  En natuurlijk is het niet leuk in jullie domme kop te horen voor jullie soorten als de waarheden worden gesproken!! Als iemand een lul is en je roept hem/haar lullo’s, dan worden ze nog luller. Dan willen jullie soorten op een olifant klimmen en wel van achteren, want van voren kunnen jullie niks, nietsnutters.

  Ga lucht happen.


  Maak melding

 3. Bij zijn aantreden had Bouterse beloofd een kruistocht te beginnen tegen corruptie. Dan komen ratten als Abrahams, Gopi, Sew Atjon, Iwan Poerschke, Kromosoeto, Sastroredjo, Jim Hok, Boerenveen, Alibux, Graanoogst, etc langs. En Bouterse knijpt rustig zijn ogen dicht. Immers kan hij zijn matties niet opsluiten. Vind je het gek dat de oppositie wantrouwend is.


  Maak melding

 4. Er is obstructie van lijkenneukers dat is wat hij zegt.
  Die lijkenneukers kunnen het niet hebben dat zij nietmeer aan corruptie kunnen doen.
  Dit omdat Bouta ze belet om te kunnen corrumperen.
  Deze maatregel tegen hen noemen ze dus corruptie , nou Bouta noemt dat gedrag van mn belfort dus terecht necrofilie.
  Hij slaat daarmee de spijker op Zn kop.
  Belfort is n omhoog gevallen aap die meer gestolen heeft Dan de kolonisator.
  Maar hij is bezig alles te vergokken in het casino en Moet weer een kans krijgen om te graaien.
  Dat zal dus nooitmeer gebeuren.
  Un da ai…
  Mvg
  Boy

  PS
  Geen geleuter van import volk of vijanden van ons land.
  Weg met de angsthazen van toen en de weglopers uit het vrije land Suriname.
  Weg met de verraders.


  Maak melding

 5. @Boy en Glenn

  Jullie worship voor Bouterse gaat wel heel ver.

  “President Bouterse doet het heel goed. Ik ben trots op onze president.Weg met de redimoesoes ???

  Surinaamse plakband economie hangt vol met schulden.
  Dan nog zeggen dat Bouterse het goed doet. Begint wel eng te worden. Als Tom Cruise afscheid kan nemen van Scientology dan is er nog hoop voor jullie imbecielen.


  Maak melding

 6. Ik lees een vorm van jaloezie,dat anderen voor de onafhankelijkheid corupptie zagen aankomen noemt men vooruitzien. Dat men daarom het land verlaat is visie.dat jij zon dom bent geweest om te blijven dat is jou domheid.


  Maak melding

 7. Goed dat hij zelf weet!!
  Zijn amnestie is ook corruptie!!
  Coup,dec moorden Moiwana slachting enz…alles is corruptie.
  Rechters bedreigen en intimideren is ook corruptie!


  Maak melding

 8. Weer zo,n achterlijke uitspraak van deze psychopaat, wilde hij soms beweren dat alles wat ze aanpakken transparant is? Bovendien wat is er in al die jaren aangepakt, 0,0 een paar loopbruggetjes, een paar kleine huisjes op een paar vierkantemeters, een mislukte cassave fabriek, mislukte fabriek, waar woning componenten gefabriceerd zouden worden,voor de rest alleen maar geld achterover gedrukt van dit arme volk, hij heeft verder allerlei listen en bedrog uitgehaald, om zijn vege lijf te redden zoals die omstreden amnestiewet, en resolutie 148.en met deze staat van dienst, denken deze paarse ratten, Bouterse lll in 2020 te kunnen winnen.


  Maak melding

 9. Wij PAARSEN weten niet wat CORRUPTIE is ,
  zie de volgende projecten en handelwijzen van de Machthebbers :

  a. Boeverij bij het Naschoolse Opvang Project !

  b. De aankoop van peperdure aggregaten tbv EBS, miljoenenverlies ! OBILIS-omkoopaffaire !

  c. De 17.666 beloofde volkswoningen, blijken virtuele woningen te zijn !

  d. Kosten sneltreinproject Parbo-Onverwacht, dat nog zal worden gerealiseerd ???

  e. Bouw ziekenhuizen ????????

  f. Constructie drie bruggen, kosten verdubbeld !

  g. Carifesta subsidie-dieverij, geld is VERDAMPT !

  h. Dijk te Coronie, geld was tijdelijk geleased !

  i. Koop asfaltplant, geen aanbesteding, een vriend had nog een OUWE in de aanbieding !

  j. Koop a CONTANT van ambassadegebouw te Parijs, totaalkosten duister, alle comptabele en begrotingsregels omzeild !

  k. Miljoenendiefstal van belastinggelden door ambtenaren van de belastingdienst ! Neen, wij doen geen AANGIFTE bij Politie en Justitie ! Het geld is gewoon VERDAMPT !

  WIJ PAARSEN WETEN VAN NIETS, CORRUPTIE NO DE !

  PG NO DE ! A NO WI ! NEKS NO FOUT !

  PS : MAAAAARRRR ……………A KONDRE SKEER, KONDRE FAILLIET !!!!!


  Maak melding

 10. Succes-story van Bouterse 1 + 2…

  Inflatie: 77%
  Economische krimp: 9 > 11%
  Devaluatie SRD: 65%
  Verhoging schuldenplafond: 60 >80%
  Stijgende criminaliteit
  Toenemende corruptie
  Strafeis Decembermoorden 20 jaar.


  Maak melding

 11. Naast een verspillend beleid van consumptie in plaats van productie zijn vele projecten voor een drievoudige prijs uitgevoerd. Of dit dan door DDB gefaciliteerd is laat ik in het midden. Hij is wel politiek verantwoordelijk. Maar was het onder het Front dan veel beter. In oude berichten hier op WTK zie je eigenlijk dezelfde verwijten richting front als wat nu richting NDP wordt gedaan.
  Volgens mij maakt het geen bal uit welke Surinamer aan het roer zit. Er is gewoon nooit ontwikkeling en blijft Suriname achter lopen in de ontwikkeling.terwijl er kansen genoeg liggen als land.


  Maak melding

 12. Toen Bouterse zelf in de oppositie zat, riep hij ook niet anders.
  De leugens die hij had verspreid is hij allang weer vergeten.

  Deze man deugt van geen kanten.
  Hij zou het volk zijn excuses aanbieden wat betreft de 8 december moorden. 7 Jaar verder is hij nog steeds aan de macht. Maar excuses neen hoor.

  Bouterse houdt zichzelf voor de gek.
  Maar Gods molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 13. Wat een gelul. Als hij transparant is en verantwoording aflegd zoals hij wettelijk verplicht is dan pas mag hij met dergelijke verwijten komen.
  Feit is dat deze regering vele miljarden uitgeeft, miljarden meer dan voorgaande niet-NDP-regeringen en dat er geen zichtbare resultaten zijn.
  Het is zijn wettelijke plicht om aan te tonen dat alles geschied volgens de comptabele regels en dat het geld goed besteed wordt. Dat aanbestedingen openbaar zijn en niet onderhands voor veel geld aan maties worden gegund die geen of een slecht product opleveren.


  Maak melding

 14. @ surinamer … @ boy … Glenn … waar het hart vol … overvol van is … daar loopt de smoel van de … Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Boutrse … van Over.

  De Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse is suriname’s EERSTE – en – LIJDER van een Bende Lijkenneukers op zijn kabinet.

  Wat voor goeds hebben de kabinetten DMDDB 1 en DMDDB 2 voor land en volk gebracht?

  CORRUPTIE, VERDEELDHEID, NORM VERVAGING,
  CRIMINALITEIT van het ergste soort !!!

  DEVIEZEN in handen van deze niet te evenaren Bandieten VERDAMPT in luttele seconden.


  Maak melding

 15. Deze moordenaar geeft nu de schuld aan de oppositie. Inderdaad werkt deze cokesnuiver heel hard, maar dan om corruptie te faciliteren. Ik zou echt iet niet opstaan voor kwakzalver in het parlement en nog minder deze idioot met excellentie aanspreken, maar met moordenaar aanspreken. Liever verwijderd worden dat excellentie zeggen. Hij heeft het land vernietigd, idioot


  Maak melding

 16. Beste NDPér::::Bouterse is en blijft een moordenaar en zal als een van de slechtste president van Suriname de geschiedenisboeken ingaan.

  Bouterse zou meer dan de helft van de hindoestanen laten opsluiten, maar zie wie hem nu uit nood helpt met al die pakketten:::de hindoestanen!!!!

  Oneerlijkheid zal jou je hele leven blijven achtervolgen en dit gebeurd nu met Bouterse en co.


  Maak melding

 17. Alles wat wij aanpakken, schijnt corruptie te zijn, verkeerd uit gedrukt, wat wel van toepassing is, is alles wat wij aanpakken,blijkt corruptie te zijn.


  Maak melding

 18. @@Surinamer::::::voor jou en velen die niet op de hoogte zijn. Hier een stukje tekst:::::

  Is dit geen CORRUPTIE?????

  =Uit een geslagen beschikking op 12 februari 2013 door de minister van Financiën, blijkt dat het bedrijf op 31 januari 2013 een verzoek indiende met betrekking tot de invoer van de machines. Daaruit blijkt dat de machines ingezet zouden worden voor de asfaltering van de Commissaris Weytingweg, strekking Leysweg, rotonde Sathoeweg. De machines mochten volgens de beschikking in 2013 vrij van invoerrechten worden binnengehaald. Ook voor indirecte belasting werd de mogelijkheid voor vrijstelling in opgenomen.
  De bronnen van de krant, vragen zich in gemoede af, hoe het komt, dat de asfaltplant uiteindelijk zoveel zou moeten kosten.

  Wat de situatie nog frappanter maakt is de offerte die door het bedrijf op 8 juni 2017 aan OWT&C werd uitgebracht. Hierin is de asfaltplant + tank alleen, voor Euro 1.250.000 geoffreerd. Voor een plant die invoerrechten-vrij is binnengehaald, en niet is ingezet voor het doel waarvoor die geïmporteerd is, vinden critici een winst van ruim Euro 600.000 voor het aannemingsbedrijf geen correcte besteding van staatsmiddelen.
  Volgens Miranda komt er in een later stadium een totale doorlichting van het ministerie.
  De bron van de krant stelt dat de minister de doorlichting liever als prioriteit op de lijst zet, aangezien “de koekjes niet zo lekker blijken te zijn”.


  Maak melding

 19. Alleen maar poep sinds 25 februari 1980 ( lees sranan)

  zie hoe de vlag van Suriname er financieel, (bedrijfs) economisch, sociaal, criminaliteit (nationaal en internationaal), de grondwet, mensenrechten, PG willen ontslaan, armoede is troef, lege winkels, faillissement , t enz, enz, enz.

  ddb, gezin, familie een kleine groep om hem heen die zichzelf verrijkt. ddb in limousine in de rondte rijdt, geëscorteerd wordt met zware bodyguards in zwarte kleding en heel dure donkere zonnebrillen die tot de tanden bewapend zijn en in zwarte Prados rijden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 20. sorry dat ik dit moet zeggen, er rust doodsgewoon een vloek op dit volk!. vanaf de tijd van de onafhankelijkheid is alles wat de klok slaat corruptie. er zal een commissie in het leven geroepen moeten worden om dit te onderzoeken en de schuldigen dat bezig zijn de ontwikkeling te torpederen met tak en wortel uit te roeien. de grootste vijand van dit land zijn de gasten die de evangeliën prediken. als men dit land echt vooruit wilt brengen dan zal men alvast moeten beginnen om de scheiding toe te passen tussen kerk en staat. anders kunnen wij het vergeten.


  Maak melding

 21. Het lijkt er aardig op dat de Asfaltplant etc enigszins frauduleus in elkaar steekt.

  De asfaltspreider Vogel super 1300 die voor euro 285.000 op de lijst staat kan met 224 draai uren em 2 jaar oud gekocht worden voor $ 134.500 als men even zoekt op het internet.

  De foto’s en lijst die in Starnieuws maken duidelijk dat het duidelijk list en bedrog is. Het is een miniplant.


  Maak melding

 22. Dit is gewoon karma…\\

  Na zeven jaar regeren is het land helemaal aan de afgrond.\

  Van wie is die uitspraak ook alweer?….
  “Wie denkt dat wijsheid duur is, weet niet hoeveel domheid kost”


  Maak melding

 23. De irritatie van Bouterse heeft te maken met de felle kritiek op de aankoop van de asfaltplant.
  De oppositieleden zijn niet tegen de koop maar plaatsen vraagtekens bij de hoogte van het bedrag dat reeds is overeengekomen met de verkoper,vermoedelijk een NDPer.
  Dit is de stijl van Bouterse om kritiek te parreren. Hij speelt niet op de bal,maar op de man.

  Het Surinaamse volk zit als los zand bij elkaar en heeft geen collectief geheugen.
  Ondanks de perikelen met de Alcoa en de plannen bauxiet te mijnen uit het Bakhuis gebied is er niemand die de vraag stelt aan Bouterse ,waarom hij in 1980 het W-Suriname Projekt heeft gestopt. Mijn inschatting/vermoeden is dat Ned.politici destijds redenen hadden het project doen stoppen.

  De Nederlanders ,die de fondsen voor het project aanleverden (O.H.) hebben Bouterse als huurling betaald om de Arron regering te coupen en het project stop te zetten.
  Bouterse voelt zich prettiger als revolutionair dan als huurling. Vandaar dat hij steeds blijft ontkennen onder het gezag van de kol. Valk gecoupt te hebben.


  Maak melding

 24. Lees en huiver: Deze schoft
  Sandew Hira is echt levensgevaarlijk

  Deze verrader van zijn broer heeft het over ‘witte journalisten’ als lid van het koloniale leger.

  De mediacompagnie van het koloniale leger

  Suriname telt drie witte journalisten die het nieuws over Suriname verzorgen voor de Nederlandse media: Harmen Boerboom, Peter van Maele en Annelies Brinkman. Ze wonen en werken in Suriname. Daarnaast heb je witte journalisten uit Nederland die af en toe langs komen voor een reportage of als ze veel geld kunnen verzamelen – zoals Ellen de Vries – dan blijven ze langere tijd om hun verhalen te maken.

  Door het project De Getuigenis van president Desi Bouterse heb ik geleerd hoe de Nederlandse media werken als het gaat om Suriname. Kort samengevat is de conclusie: ze zijn de witte mediasoldaten van het koloniale leger die zich tot doel hebben gesteld om de waarheid over wat er in Suriname gebeurt te verdoezelen in de media-oorlog die tegen Suriname wordt gevoerd. Ook hebben ze tot doel om Nederland vrij te pleiten van zijn verantwoordelijkheid voor politiek geweld in Suriname.
  Toen ik het project begon, waren zij nog nieuwsgierig naar wat er aan de hand was. Ze kwamen naar de persconferentie en stelden hun vragen. Naarmate het project vorderde en het begrip politiek geweld werd geïntroduceerd, werden ze voorzichtiger. Dat begrip moet vooral niet de Nederlandse kijker of lezer bereiken. Toen bleek dat niet vijftien, maar 450 mensen omgekomen waren door politiek geweld werd de grens bereikt. Dat mag in ieder geval niet tot de gemiddelde Nederlander doordringen. Want dan zou de Nederlandse betrokkenheid bij politiek geweld in Suriname plotseling op de agenda komen te staan.
  Daarom moest de waarheid over wat er in Suriname gebeurt, verdoezeld worden. Geen woord over het bestaan van een Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. Geen woord over het Pad van Verzoening. Geen woord over de Dag van Nationale Rouw, die nu al twee jaar wordt georganiseerd. Maar elk jaar op 8 december hollen de Nederlandse camera’s achter de slachtoffers van 8 december om de Nederlander te laten weten dat zij de enige slachtoffers van politiek geweld zijn en dat andere slachtoffers niet bestaan.
  Bij de presentatie van het boek dat ik heb geschreven als af
  Ze heeft mijn boek geraadpleegd. Dat blijkt uit haar verwijzingen. Daarin zijn de bewijsstukken voor de Nederlandse betrokkenheid uitgebreid geciteerd uit dsluiting van het project waren de uitnodigingen niet door mij verstuurd en zaten ze er niet bij. Ze klaagden bij mij hierover. Ik bood aan om speciaal voor hen een bijeenkomst te organiseren waar ze hun vragen konden stellen. Je zou vanwege hun klachten denken, dat ze daar gretig gebruik van zouden willen maken. No way. Ze wilden gewoon een gratis boek en waren totaal niet geïnteresseerd in een gesprek over de afronding van het project. Waarom? Omdat ze dan geconfronteerd zouden worden met het begrip politiek geweld en met het feit dat Nederland een verantwoordelijkheid draagt voor het grootste deel van de slachtoffers.
  Ik citeer uit de brief de passages waarin Brunswijk de hulp van de Nederlandse regering specificeert: “Door U is per beschikking op 14 februari 1991 een bedrag gefourneerd van Hfl 45.000,==. Deze beschikking geldt voor de maanden januari t/m april 1991. Het bedrag is bestemd voor 822 gezinnen. Van deze 822 gezinnen zijn er 317 vrouwen en kinderen van leden van het Jungle Commando, zij zouden hieruit pakketten moeten krijgen. Tot op heden is voor de vrouwen en kinderen van het Jungle Commando vanaf 1 januari 1991 totaal ontvangen F/F. 119.800,==, dat is Hfl 40.000,= oftewel nog geen 9% van het bedrag, terwijl 317 mensen bijna 39% is van 822 gezinnen. Binnen de termijn hebben wij nog 11 dagen te gaan, wij begrijpen dit echt niet.
  De Humanitaire Organisatie Z.Z.G. (Zeister Zendings Genootschap) wijt dit aan interne problemen bij hen. Wij hebben hier reeds eerder over getelefoneerd met de heer X2 in februari j.l., er klopt namelijk iets niet. Met de heer X3 hebben wij gebeld op advies van de heer X2 echter dat heeft ook niets geholpen.
  Waar kunnen wij nu daadwerkelijk ons beklag doen, het is oneerlijk hetgeen gebeurd. Wij zijn u uit de grond van ons hart dankbaar voor de hulp, werkelijk het is met name voor ons erg belangrijk. Wanneer wij geen steun hebben, leidt dit tot diefstallen en daardoor een duidelijke impopulariteit bij de bevolking. Zoals U begrijpt, krijgt niemand bij ons een financiële vergoeding.
  Wij vragen U om alstublieft zo lief te zijn om deze hulp te continueren. Per maand hebben wij een bedrag nodig voor de gezinsleden van het J.C., de Manschappen en het Transport (een gedeelte van het voedsel moet naar Saramacca worden getransporteerd) van F.F. 315.000,==.
  Wij hebben gemiddeld aan eigen inkomsten per maand uit o.a. aan goudwinning een bedrag van F.F. 40.000,==. Dit betekent dat er maandelijks een tekort is om alle monden te voeden, voor kleding te zorgen en transport te regelen van F.F. 275.000,==.
  Nogmaals zijn wij U heel erg dankbaar voor de tot nu toe geboden Humanitaire Hulp, maar wij bidden U het voort te zetten, het is echt nodig. Voor onze manschappen is het onmogelijk om kostgronden te kappen en hun gezinsleden te onderhouden, aangezien zij dagelijks met hun militaire werkzaamheden bezig zijn.
  De Heer X4 heeft ons geadviseerd om een rechtstreekse aanvraag bij U in te dienen en derhalve doen wij het bij dezen. Het is voor ons ongelooflijk belangrijk onafhankelijk te zijn van Bouterse c.s. met betrekking tot voedsel en kleding voor onze manschappen, vrouwen en kinderen.”
  Ik heb de brief gezien in het archief van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken onder het archiefnummer: Archiefcode 911.31 – Verzet, 1990-1991, inv. nr. 199. Maar de vrijheid van meningsuiting in Nederland is beperkt. Het werd mij verboden om uit de brief te citeren. Ook mochten de namen niet gepubliceerd worden en moest ik ze censureren met een X. Gelukkig had ik een versie gezien bij de Surinaamse Inlichtingendienst waaruit ik wel mocht citeren.
  Deze informatie heeft Ellen de Vries tot haar beschikking, want het staat allemaal in het boek. Als De Vries integer was, had ze het volgende gedaan. Ze had het inventarisnummer opgevraagd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken om te controleren of de brief inderdaad bestaat. Vervolgens zou het ministerie tegen haar moeten zeggen dat ze de brief wel mag zien, maar daar niet uit mag citeren. Zo zou ze weten dat er inderdaad sprake is van censuur, want die zou ook voor haar moeten gelden. En dan kon ze naar buiten komen met het bericht dat Brunswijk zelf in een brief toegeeft, financiële steun van de Nederlandse regering te hebben ontvangen in de Binnenlandse Oorlog. Dat heeft ze niet gedaan, want dat zou dwars ingaan tegen haar huidige conclusie: “Hoe innig de banden tussen de Nederlandse regering en Brunswijk precies waren, wordt uit de bestudeerde stukken niet helder.” (p. 58).
  Ze heeft mijn boek toch bestudeerd? Maar ze is niet integer. Ze is geen wetenschapper (dit boek is een bewerking van haar proefschrift). Ze is een trouwe soldaat in de witte mediacompagnie van het koloniale leger dat de media-oorlog tegen Suriname voert. Ze heeft tot taak om de waarheid te verdoezelen en de berichtgeving te verdraaien. Daarom schrijft ze: “Recent nog, in 2917, betichtte columnist en onderzoeker Sandew Hira Nederland ervan met hulp van Eddy Jozefzoon, vertrouweling van Brunswijk, een ‘ingenieuze constructie’ te hebben bedacht om geld over te maken aan het Jungle Commando.” (p. 57). Ze gebruikt het woord “betichten” (onterecht beschuldigen) in plaats te verwijzen naar de brief van Brunswijk in mijn boek.
  Vervolgens verwijst ze naar haar email-correspondentie met Bastiènne Karel, de cluster coördinator Caribisch Gebied van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken: “In de mail van 7 februari 2017 antwoordt Bastiènne Karel van Buitenlandse Zaken desgevraagd dat Hira’s tekst berust op wat de heer Jozefzoon zou hebben verteld en niet op de bij Buitenlandse Zaken geraadpleegde bronnen. De tekst is voor rekening van de auteur.” (p. 318). Zo maakt ze een verhaal als zou ik me niet gebaseerd hebben op informatie uit het archief van het ministerie.
  De trouwe soldaat van de mediacompagnie moet met suggestieve woorden en het bewust weglaten van informatie het beeld creëren dat niet bewezen is dat Nederland de Binnenlandse Oorlog heeft helpen financieren.
  Ze is er dik voor betaald geworden. Achter in het boek geeft ze de lijst van financiers (de bedragen zijn niet genoemd):
  Het onderzoek werd gefinancierd door:
  1. Matchingfonds Promotieplaatsen van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam
  2. Prins Berhard Cultuurfonds
  3. Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
  4. Stichting Professor van Winter Fonds
  5. Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten
  6. Stichting Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NINsee)
  De reizen werden betaald door:
  1. Stichting Fonds Catharine van Tussenbroek
  2. Maatschappij voor Wetenschappelijk Onderzoek in de Tropen
  De drukkosten werden betaald door:
  1. Stimuleringsfonds voor de Journalistiek
  2. Hendrik Muller Fonds
  3. Gravin van Bylandt Stichting

  Het meest opvallend vind ik de bijdrage van het NINsee. Dit instituut is opgericht door zwarte mensen, maar veel geld dat het krijgt, gaat kennelijk naar witte mensen die betaald worden om leugens te vertellen over de Surinaamse geschiedenis.

  Sandew Hira


  Maak melding

 25. DDB. Eén ding is zeker. Wij krijgen problemen met de beschrijving over jou in onze geschiedenisboeken. Was jij de beste president ooit of moeten wij schrijven dat jij het slechtste was wat Suriname kon overkomen. Reden: alle positieve gedachten over jou worden teniet gedaan door negatieve uitstralingen. Op dit forum zijn er genoeg voorbeelden. Ik hoef dus niet in doublures te treden.Mijn advies aan jou is het volgende: zoek de rechter op en ga daar lekkertjes jouw hart objectief luchten. Dat verhaal van Baboeram geloven wij niet, Door jouw verhaal, aan de rechter verteld, op te nemen zijn wij in staat om jou objectief weer te geven in onze geschiedenisboeken. Dit ter voorkoming dat wij datgene wat de witten met onze geschiedenis hebben gedaan moeten doen. Ze hebben de voor hun pijnlijke zaken weggelaten in onze geschiedenisboeken, zoals de slavernij. Onze nazaten hebben het recht de Surinaamse geschiedenis op objectieve wijze te leren kennen. Een subjectieve beschrijving over jou of het hoofdstuk DDB weglaten uit onze geschiedenisboeken is een aanslag plegen op ons historisch verleden, wat wij moeten voorkomen.
  Aan u de keuze. U heeft geen eeuwig leven dus doe dat nog op tijd. Onder dankzegging voor uw medewerking, verblijf ik. Hoogachtend …..


  Maak melding

 26. Man man man; wat een smeerlap. Het klopt als een bus als deze necrofiel zegt dat “alles wat deze regering aanpakt op corruptie lijkt”. Deze massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel zegt in principe dat ze geen verantwoording schuldig zijn aan het parlement dus aan het volk. Ik zou zeggen, juist hier hebben de Surinamers voor gekozen en ze gaan het ook voelen want deze boevenbende met hun plakband economie gaan door met stelen en intimideren. Deze seniel is ter volkspresident maar een volksvijand;een dwaas omringd door grotere dwazen!


  Maak melding

 27. Meneer Desi, om meer GELOOFWAARDIG over te komen kunt u alvast de volgende dringende acties uitvoeren :

  a. Een onafhankelijke FIOD die alle boeverij, belastingontduiking en zwart geld opspoort en belast !

  b. Een TIK-Baka wetgeving voor corrupt verkregen gelden en goederen !

  c. Herstel van de Onafhankelijkheid van Rechterlijke Macht en van OM !

  d. Herstel en eerbiediging van de CLAD en uitvoering van de adviezen van deze dienst. OM altijd inschakelen voor vervolging rovers en corruptie !

  e. Herstel en eerbieding van de Rekenkamer, uitvoering adviezen van dit orgaan !

  f. Herstel van de Centrale Bank als behoeder van de sterkte van onze munt !

  g. Stoppen met de partij-propaganda via staatsmedia, deze dagelijkse-vals-info-fabrieken dienen te worden gesloten !

  h. En echte Anti-corruptiewet, waarbij het onafhankelijke OM altijd vervolgt !

  i. Grondwet en wetten in hun waarde herstellen, elke burger en de ook de overheid zijn ondergeschikt aan de regels van de Grondwet ! Burgers zijn gelijk voor de wet !

  j. Afblijven van ALLE mensenrechten en vooral geen GEWELD gebruiken tegen onschuldige burgers !

  Opa Desi, het wordt tijd dat u opkomt voor het Sranan en de Surinamers !
  U moet stoppen met het voorrang geven aan individuele belangen en/of belangen van partijgenoten, boven het Landsbelang !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !!

  STOP THE NEW PURPLE SLAVERY !


  Maak melding

 28. Dit keer geen individu die de slachtoffer rol speelt.
  Dit keer een volledige regering.
  Zoals in andere postings al is opgemerkt: zorg voor transparantie.Jullie hebben het in eigen hand


  Maak melding

 29. Alfred@
  In grote lijnen klopt het wat jij zegt, mijn inziens Henk Aaron moest en zou onafhankelijk worden, hij moest dus weg hij was anti Nederland,
  Nederland, was bang dat er geld in een bodemloze put gegooid zou worden, dus werd bouta gesteund, tot dat de december moorden plaats vonden.
  Nederland trok z’n handen af van suriname, maar kwam wel hun afspraken na, opgetekend met de verdragen van de onafhankelijkheid,.
  Dit in telegramstijl de rest is te google


  Maak melding

 30. Bouterse heeft wel een punt !

  Oke, de NDP heeft de schijn tegen. Ik zit ook met veel vragen over deze partij en haar leden.

  Maar het Surinaamse bevolking is de grootste verliezer als tactieken als sabotage en destabilisatie worden gehanteerd door de oppositie. Hetzelfde zien we ook in Venezuela.


  Maak melding

 31. In verworden misdaadstaat Surboubawe worden onberechte misdadigers boos als men hen op hun misdaden wijst. Dankzij het oerdom paars verworden volk dat deze misdadiger met al zijn hiebies aanbidden verwordt het met de dag misdadiger in het gehele land. Stel je voor dieven worden boos als men zegt dat ze dieven zijn, deze moordenaar ook. Daarom heeft hij zijn duivelse pionnen en marionetten opdracht gegeven om de vervloekte amnestiewet door de kelen van het gehele volk door te drukken. Te beklagen voor de steeds groter wordende armoede, onrust, onvrede zijn de tot op hun botten zijn debiele idiote paars verworden zombies, die dag en nacht zingend krijsend van de honger zuchten….ach is god hebt hem daar gezet, ach is nie erg, a wiens we ka, baas na ons lijdsman en lijder in de verworden paarse misdaadstaat vol corruptie. Neks no fout.

  Oma warskow deng gran pikien elk uur van de dag voor het paars misdadige virus dat als een briesende leeuw om zich heen grijpt, want de dagen van de paarse moordenaar zijn kort. Hij zal vele paarse oerdomme stommelingen meesleuren in zijn val. Opa taki wees gewaarschuwd oerdomme paarse zieke aanhangers, wo ka.


  Maak melding

 32. @Bolivarsingh : De oppositie saboteert volgens u !

  Tjaaaaaah, PAARSE FANTAST,

  de oppositie zorgt voor de massale staatsuitgaven in Sranan en in Venezuela,

  de oppositie heeft alle geld, goud en reserves doen verdwijnen in Sranan

  de oppositie heeft voor Miljarden aan Ongedekte SRD-biljetten gedrukt in de kelder van de CBvS

  de oppositie heeft in Venezuela voor een inflatie gezorgd van meer dan 2000 procent

  de oppositie in Venezuela en Sranan zorgt voor de vele door overheidsgeweld gedode en gemartelde staatsburgers

  de oppositie in Sranan destabiliseert door aanname van een NEP-amnestiewet, die 100 % strijdig is met de Grondwet

  de oppositie destabiliseert in Sranan, door sabotage van het 8 december strafproces en bedreigt de PG met ontslag

  NEP-Bolivar, SRIBI SWITI NA BOUTA SE !

  SET THE SURINAM AND THE VENEZUELAN PEOPLE FREE ! STOP THE DICTATORS !


  Maak melding

 33. @Safru,

  Je snapt er niet zoveel van. In de NDP zijn het allemaal Surinamers. Creolen (stad/binnenland), Hindoestanen, Javanen, indianen, Chinezen en Moksi’s.

  Als de NDP zo slecht is, hebben we een onoplosbaar probleem.

  Dan gaat het om bepaalde groep die hun rijkdom in gevaar ziet komen en ten koste van alles in stand wil houden ?

  En deze groep bevindt zich zowel in de coalitie als oppositie.


  Maak melding

 34. Bolivar
  De oppositie voert haar taak uit. Had je liever gezien dat zij een ja -amen- politiek bedreven?
  Een leuk interview is te beluisteren op Apintie met de heer Gajadien.
  En bedenk dan hoe de Miranda(?) woest was toen hij ter verantwoording werd geroepen.


  Maak melding

 35. @Bolivarsingh,

  Ik snap er weinig van ???

  Ik zie een door Paars FAILLIET gemaakt land !

  Ik zie een zeer RIJKE volkspresident die misleid zou worden door een groep RIJKE boeven, van verschillende etnische afkomst ???? Wordt het faillissement dan plezieriger voor de gewone Srananman ?????

  Ik zie een groep moordenaars die uit alle macht en met alle middelen zichzelf en hun leider willen onttrekken aan een veroordeling voor massamoorden !

  Ik zie gezinnen met honger en hoge huurschulden, die ook nog worden geteisterd door zware criminaliteit !

  Ik zie leugenachtige Machthebbers die bang zijn voor een FIOD en een effectieve belasting-inning !

  Ik begrijp door u dat er in Sranan sprake zou zijn van een MOKSI-WATRA-Faillissement !

  Ik zie geen ONOPLOSBAAR probleem is Sranan, er moet gewoon een nieuwe democratische leiding komen ! Recht en wet dienen te worden hersteld !

  WEG MET HET HUIDIGE PAARSE WANBELEID !

  GEEN CUBAANSE OF VENEZUELAANSE ONDERDRUKKING IN SRANAN !

  PS : MAAKT NIET UIT OF HET VOLK GEBETEN WORDT DOOR EEN PAARSE OF PAARS-GESPIKKELDE HOND !
  (PAARS GEBOEFTE BLIJFT PAARS GEBOEFTE ! )

  PRODUCTIE NO DE, HERI KONDRE NANGA A ALLA PEOPLE FAJA !!!


  Maak melding

 36. @Pico,

  Suriname is ook een land waar een klein groepje miljoenen hectare land bezit en de meerderheid niks. Wist je niet he ?

  Kom met idieen om dit probleem op te lossen, waar de meerderheid systematisch arm wordt gehouden.

  En dit is niet een probleem van nu. Het is altijd zo geweest vriend.


  Maak melding

 37. @Srafu,

  De huidige regering is democratisch. De meerderheid heeft dit bepaald. Probeer dit te accepteren.

  Laten we een keer ophouden met die blinde haat en op zoek gaan naar constructieve oplossingen waar we als samenleving van kunnen profiteren.


  Maak melding

 38. De NDP heeft misschien niet veel waargemaakt, maar ze hebben ons als gemeenschap leren dromen.

  Dromen van een beter leven !

  Dromen is vooruitgang !

  Vroeger had de bevolking geen ambities om vooruit te komen. We waren al met heel weinig tevreden. “Die goede oude tijd”

  Wij als gemeenschap moeten die dromen waarmaken. De NDP heeft ons alleen de weg gewezen.

  Wij moeten die dingens die de NDP ons beloofd heeft verwezenlijken.


  Maak melding

 39. @Bolivarsingh, in een Democratie gelden wet en recht !

  In Sranan wordt de Grondwet meerdere malen geschonden door Paars !

  Benoeming president is in strijd met de Grondwet, want de Paarse meneer heeft criminele antecedenten !

  Er wordt een prive-amnestiewet gemaakt door Paars, die 100% in strijd is met de Grondwet ! DNA mag zich niet bemoeien met lopende rechtszaken ! Inmengingsverbod geschonden !

  In Sranan, uw zogenaamde democratie, wil een president, tegen hetgeen in de Grondwet vastligt, de PG ontslaan !

  In een democratie wordt een vreedzame betoging niet met GEWELD uiteengeslagen door gemaskerde agenten/milities !

  In een Democratie kunnen rechters en het OM vrijelijk opereren en hun Grondwettelijke Taken uitvoeren. In Sranan wordt dit, openlijk, vanuit de Machthebbers belemmerd !

  In een democratie worden alle CORRUPTE politici vervolgd en financieel kaalgeplukt !

  En voor blinde HAAT, meneer Bolivarsingh verwijs ik u naar de 8 December-massamoord en de Moiwana-massamoord !
  Moorden op ongewapende en onschuldige Surinaamse staatsburgers !

  SET THE SURINAM PEOPLE FREE !

  STOP THE PURPLE SLAVERY !


  Maak melding

 40. Bolivar@

  Wij als gemeenschap moeten die dromen waarmaken. De NDP heeft ons alleen de weg gewezen.

  En jij bent naar de weg aan het zoeken.
  Volgens mij is de NDP niet alleen de weg, maar zijn ze alles kwijt.
  Het besef komt met de jaren


  Maak melding

 41. Bouterse je belazerd die mensen in Suriname.Niet de oppositie heeft het land zo leeggeroofd maar jij bent de boosdoener.Suriname gaat alleen maar onder jouw leiding achteruit punt uit.Al die lul verhalen van jouw ten spijten.Je moet blij zijn dat je in Suriname woont want als het in het buitenland was hadden ze je al lang de laan uitgestuurd. Iedereen in Suriname is bang voor jouw want ze kunnen zo opgepakt worden en doodgeschoten en Surinamers zijn bang.Desi aan alles komt er een eind.Dat is mijn waarschuwing.God zal Suriname helpen om van je bevrijdt te worden.


  Maak melding

 42. Het werd tijd om tot deze conclusie te komen. In de politiek heb je diverse manieren om de regering af te leiden; 1 de vergaderingen saboteren.( nu is dat niet van toepassing). 2. destabiliserend bezig zijn. Obstructie, alles tegenstemmen. Alleen moet de coalitie dit weten. De meeste Surinamers discussiëren niet, ze zijn voor of tegen. Dus regering B/A doorgaan met orde op zaken stellen.


  Maak melding

 43. In Suriname zijn we kampioen in het stand houden van stereotypen, Bijvoorbeeld : alle hindoestanen/Chinezan zijn rijk, terwijl het absolute meerderheid van deze mensen in bittere armoede leven. En deze mensen stemmen op NDP. Is eigenlijk zo gek nog niet.

  De NDP wordt bij de volgende verkiezing weer de grootste. met of zonder Bouterse.

  Durf te dromen, stem NDP.


  Maak melding

 44. Bouterse : in die korte omschrijving van dit stuk geef je duidelijk het probleem weer. Er is een uitdrukking wat bij een van mijn colleges uitgebreid is behandeld. Het gaat over : “In wezen en in schijn”. In wezen kunnen al jouw handelingen niet corruptief zijn, zoals je dat formuleert, maar jij wekt overduidelijk de schijn op dat dat het wel is.
  Enkele voorbeelden en ik ben er zeker van dat ik niet alles kan opnoemen.
  De cassavefabriek, fraude bij de belastingen, de scalians, naschoolse opvang, carifesta, pand grote Combéweg van Alibux, Ambassadegebouw Parijs, EBS, moord inspecteur Gooding, moord Waterval, amnestie voor Meriba en Dino.
  Al deze dingen hebben zich voorgedaan onder jouw presidentschap. Jij wist ervan, je keek ernaar en je hebt geen moer hiertegen gedaan. Zand erover. Dit betekent dat ook al zouden al deze zaken correct zijn gelopen, jij ze een zweem van corruptie hebt gegeven door niets te doen. De boosdoeners lopen nog steeds vrolijk fluitend rond en het volk pinaart.


  Maak melding

 45. Bolivar. hetgeen jij schetst in je posting van 16.56
  uur geldt voor (nagenoeg) alle ontwikkelingslanden. Een kleine groep(5%) bezit nagenoeg alles (95%). En de massa (95%) bezit nagenoeg niets (5%). Zo ook in Su.
  Oplossingen vraag je.
  Ik heb deze net zo min als wie dan ook. Ik kan meedenken en misschien op twee gebieden iets betekenen;
  monetair (Centrale Bank) en openbare financiën
  Het zal in ieder geval lang duren om de verdeling gelijkmatiger en rechtvaardiger te maken.
  Te beginnen met alle oude machtshebbers aan de kant te schuiven. Zij zijn allemaal chantabel en kunnen daardoor niets doen.
  Daarna terugvorderen wat ze hebben gestolen. Als je al de helft terug haalt, ben je een held.
  Wraak moet niet de drijfveer zijn. Het doel moet zijn meer middelen voor de samenleving. Onderwijs! Gezondheidszorg! Pers!
  Maar naast ministers.,ex-ministers, hoge ambtenaren, zijn er ook figuren die zoveel geld hebben dat ze daardoor ook machtig zijn. Die zal je niet tegen je moeten hebben. cq deze zal je met rust moeten laten.
  Mijn kennis schiet tekort, maar wat ik hier heb begrepen de heer Sardjoe.
  Geen geschenken accepteren, hoe klein ook, want vanaf dat moment ben je chantabel.
  Het kan wel, maar niet zonder slag of stoot en het zal geruime tijd in beslag nemen.


  Maak melding

 46. als nederland of bv amerika zou willen hebben ze bouta binnen no time geboeid en gekneveld en dus opgepakt….. helaas zijn ze daar niet in geinteresseerd. Dat bouta zware misdaden heeft gepleegd is zeker, maar niet in zn eentje. die duizenden kilo s cocaine heeft ie niet in zn eentje verscheept en of gesmookkeld. als hij echt wordt gearesteerd gaat hij zeker het boek open gooien


  Maak melding

 47. @Bolivarsingh, durf te DROMEN van het paarse

  Staatsfaillissement en van het Paarse Sranan-Dubai !

  DROMEN ZIJN BEDROG !

  WEG MET DE PAARSE CLAN, STOP DE PAARSE

  CORRUPTIE en de MEGA-CONSUMPTIEVE OVERHEIDS-

  UITGAVEN !

  SRAFTENG PSA KEBA ! SRAN MUS FU DE FRI !

  STOP THE PURPLE SLAVERY !


  Maak melding

 48. Bouterse en NDP moeten de zwakzinnige foessiele oppositie negeren, deze gasten kunnen niets anders dan leugens en laster verspreiden. De Surinamers zijn gelukkig wakker en zullen dus voor zorgdragen dat deze kwakzalvers nooit meer in het machtscentrum komen.

  Santoki laatst nog gezien in de binnenlanden met zijn grote hoed en oranje hemd echt als een kolonist die kraaltjes en spiegeltjes komt verdelen.


  Maak melding

 49. Onze grote volks President Bouterse zal President blijven tot de dood er is momenteel geen alternatief in Suriname, tenzij wij het geboefte van front weer in het machtscentrum willen.


  Maak melding

 50. De Pres. had moeten zeggen ; wat ik met mijn ogen ziet, vernietigd mijn handen !
  Zo niet mijn domme aanhang, dat zou beter klinken.
  Wat een pleuris zooitje, een land die rijk is, is arm geworden. Dank zij een dom beleid en corruptie op alle sectoren, van hoog tot laag.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 51. Ndpers olv van duivel ddb verzieken met de dag het ganse anti paars volk met hun paars snode duivelse gevolg, toenemende armoede en misdaad. Zelfs zoon Dino, de drugs- en wapensmokkelaar en zgn stiefzoon Meriba, de kleine parse roversbaas zijn paars misdadig ziek, alsook vele elite corrupte stinkend rijk geworden paarse ddb poepeters en vliegen, naast het oerdom tot op het bot zijnde paarse idiote aanhangers. Wo ka.


  Maak melding

 52. Glenn als iemand het niet eens is met je bekrompen gedachten gang dan is hij een redie moesoe nou oké dan ben ik maar een redie moesoe dan maar 1000x een redie moesoe dan zo bekrompen en barbaars als jij met je jihad gedachten gang
  Dus laat me


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.