Surinaamse diplomaten blijven te lang van huis

24
Eerste dienstreis minister Pollack-Beighle (BuZa)

PARAMARIBO, 13 aug – Surinaamse diplomaten die al jaren op een buitenlandse post zitten, moeten terug. Dit meldt de Times of Suriname. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Buza, heeft een ‘algemene terugroeping’ ingesteld. De maatregel geldt voor zowel ambasadeurs als andere diplomaten. Sommige diplomaten hebben meerdere regeringen gediend. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft de knoop door gehakt.

Het mes gaat er definitief in. Voor sommige diplomaten wordt het waarschijnlijk moeilijk afscheid nemen. Het juist waar in regeringskringen voor wordt gevreesd. Critici waarschuwen er ook vaak tegen. De diplomaten raken als het ware ontheemd. Intussen zijn de nodige voorzieningen getroffen op de ambassades en consulaten. De ambassadeurs die terug naar huis moeten, worden vervangen door een tijdelijk zaakgelastigde.

Volgens Pollack-Beighle zullen nieuwe diplomaten worden opgeleid. Ook de ambassadeursposten zullen dus worden voorzien van vers bloed. De regering wil vooral bereiken dat het ‘Surinaamse belang’ constant gediend wordt. Gebroken moet worden met een soort gebruik. Er zijn gevallen waarbij diplomaten het leeuwendeel van hun carrière doorbrengen in hetzelfde land.


24 REACTIES

 1. Volgens Pollack-Beighle zullen nieuwe diplomaten worden opgeleid. Ook de ambassadeursposten zullen dus worden voorzien van vers paars bloed. De regering wil vooral bereiken dat het ‘Boutistisch belang’ constant gediend wordt .Ooit een mooi land, maar sinds in 2010 in rap tempo boutitisch verval, dankzij oerdomme paars verworden idiote aanhangers van deze misdadiger die ze op de troon wilden. Wo ka.


  Maak melding

 2. De diplomaten zullen terugdenken aan de periode van buitensporig leefgedrag. Het vele lekkere eten en drinken in het buitenland en het gedrag “mi na sranang en no wan man e taigi mi wan ka”. Kijk maar naar het gedrag in Europa dan zie je hoe het personeel zich gedraagt tegenover landgenoten.
  Valuta en vele reizen zijn nu ten einde.


  Maak melding

 3. De bezuinigingsmaatregel op de ambassades heeft ze wel mooi verwoord. Vraag: Welke stappen worden ondernomen tegen die hellefeeks mevrouw Kanhai die Suriname te schande heeft gemaakt in India?


  Maak melding

 4. Ik wil de regering waarschuwen om geen idioten, mongolen, families te accomoderen voor de posten. Want we zien dat vele buitenlande posten nu een njang Pattoe is met een ndp signatuur. Ik ben moe om steeds deze. bende, kwakzalvers te verdedigen in het parlement.


  Maak melding

 5. Dus weer een ‘groep’ nieuw te benoemen ambtenaren !!!!
  Als ik de foto van Beighle bekijk ,zie ik een “fatoe-mamma” die binnenkort in een rolstoel vervoerd moet worden !!
  Dies gersie miss fatoe “Peggy” die op J/P de scepter zwaaide!


  Maak melding

 6. truttebol Pollack-Beschuit wil bezuinigen; goed.
  Maar dan ga je geen nieuwe diplomaten eerst opleiden, dan benoemen! De teruggeroepen diplomaten krijgen wachtgeld.

  Waar zit de besparing? Heeft ze van Boefdraad leren rekeken?


  Maak melding

 7. Suriname heeft geen diplomaat nodig in het buitenland.Wat moeten ze dan doen.Als Surinamer zie ik het nut niet in. Het is geld vergooien.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 8. Zelf heb ik in Nederland nog nooit de Surinaamse ambassadeur nodig gehad.
  Maar uit verhalen van een paar personen heb ik begrepen dat ze ambassadeur in Nederland niet vriendelijk is.

  Aashna Kanhai heeft haar onbekwaamheid op een zeer onbeschofte wijze gedemonstreerd.

  Tja, Suriname zit opgescheept met een president die zijn volk slapeloze nachten wenst.
  Dus kan men van de ambassadeurs ook niet beter verwachten.


  Maak melding

 9. Als je zo,n kans krijgt, om zo lang weg te kunnen blijven uit een corrupt land zoals Suriname, waar het leven met de dag ondragelijker word, en je met je blauwe paspoortje heel beperkt bent in je vrijheid om wat van de wereld te kunnen zien, en van alle facilliteiten kan genieten die je aangeboden worden als diplomaat, kan ik wel begrijpen, dat het hard aan komt, om weer teruggeroepen te worden, om dagelijks met grote problemen als armoede, corruptie, misleiding, liegen en bedriegen, geconfronteerd te worden.


  Maak melding

 10. Wanneer begint de opleiding? Welke papieren heb je voor nodig? Wat kost de tjoekoe?? Ik wil er ook voor in aanmerking komen!!!! En…., niet geheel onbelangrijk..: hoe moet je heten van je achternaam??


  Maak melding

 11. Nieuwe diplomaten…bedoeld dikke tante misschien een nieuwe groep ndpers die tot diplomaten benoemd zullen worden.Naar het schijnt zijn bepaalde ndpers al geselecteerd in het geheim.


  Maak melding

 12. waarom diplomaten die niks nuttiger zijn..

  gewoon met je Skype kun je de hele wereld bereiken rechtstreeks praten allerlei afspraken maken, alles regelen..

  zie maar in Parijs, geen diplomaat en alles loopt op willetjes via Skype – telefonisch..

  ze hebben toch de Nederlandse ambassade geweigerd te ontvangen,,

  jij en ik hebben ook geen diplomaten in het buitenland, maar je kunt goed communiceren met de hele wereld zo ook de Nederlanders die alles toch kunnen regelen..

  stuur maar een e-maille waar je ook maar wilt of gewoon met je telefoon internetten….


  Maak melding

 13. Surinaamse diplomaten moeten hetzelfde gaan doen als Nederlandse diplomaten die nauw samenwerken met Nederlandse banken en bedrijven. Het Nederlandse belang gaat voor. Neem nou de ABN/AMRO. Deze bank faciliteerden rijke Russen om miljarden Euroś naar Nederland over te maken. Jarenlang maakten zij op zń minst rond de 10 miljard Euroś over naar Nederland. Ook diplomaten van andere westerse landen deden hetzelfde voor hun land. Toen Putin een eind hieraan maakte was hij ineens een gevaarlijke ondemocratische dictator die een gevaar vormde voor de westerse veiligheid.

  De Surinaamse diplomaten in het buitenland moeten voor het Surinaams bedrijfsleven opkomen. Meer export van Surinaamse producten brengt werkgelegenheid met zich mee en levert extra inkomsten voor de staat. De Chinezen doen dat ook. Waarom kan Suriname dat niet?


  Maak melding

 14. De carriere diplomaten in de US roeleren hun posten om de zoveel jaren. Alleen de presidentiele diplomaten komen en gaan met de president die hun benoemen. Zij geven de president geld om benoemd te worden.

  Door de Su diplomaten niet te rouleren denken ze dat ze de eigenaren zijn van de post. Ze krijgen geen ervaring.

  De kans dat we alleen paarse diplomaten krijgen is inderdaad heel groot. De carriere diplomaten zijn de deur uit onder de mom van bezuiniging.

  Off topic: Op vakantie ben ik in supermarkten van de US geweest en naar kip gekeken. Inderdaad kippen borst is het duurste. In dit deel van de US kosten ze $1.69 per pond. Boutjes kosten $0.69 per pond. Vleugels kosten $0.39 per pond. Hier maken ze snacks van de vleugels en noemen ze buffalo wings.Sommige maken ze heet en verkopen ze met pizza of gewoon eten met een flesje bier er naast.

  De alternatieve met mais gevoede kippen de borsten kosten $1.97 per pond. In vergelijking rundvlees kost $4.97per pond.

  Export prijzen zijn minus de supermarket winstopslag denk ik.
  De leveranciers van de supermakten controleren ook de kippen kwekerijen. Daar gaat het “machinaal” aan toe. Van ei naar slacht kip wordt alles gecontroleerd door computers. De kip ziet geen zonlicht alleen artificial licht. Met dat licht slapen, ze eten en worden ze geslacht wanneer ze hun gewicht gehaald hebben. Journalisten hebben dit gerapporteerd. .


  Maak melding

 15. Robg
  DE Surinaamse diplomaat denkt eerst aan zijn eigen belang en dan aan familie belang en dan aan vrienden belang en pas hierna denkt hij / zij aan Surinaams belang.
  Bekijken wij de diplomaten in Nederland dan moet je stellen, jij woont in Nederland, dat je never nooit ooit hebt vernomen dat de Surinamers assistentie wordt gegeven als zij om welke reden dan ook met Justitie in aanraking komen.
  Ja zelfs als de SLM Surinamers in de steek laat dan zie je geen enkele diplomaat de Surinamers bijstaan.
  Op Schiphol zijn ze er als de kippen bij om 30 euro uit je zak te tikken voor een éénmalig visum. Ter vergelijking een esta visa voor USA kost € 25 en dat voor 2 jaar ongeacht het aantal keren dat je het wilt gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.