Kritiek op Davids en Kluivert na bezoek aan Mugabe

66
Kritiek op Davids en Kluivert na bezoek aan Mugabe

Amnesty International heeft zware kritiek op voormalig topvoetballers Patrick Kluivert en Edgar Davids. Die brachten dit weekend een bezoek aan de omstreden Zimbabwaanse president Mugabe meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de krant bezochten de oud-internationals een rally van de omstreden Zimbabwaanse president Mugabe. Ook overhandigden ze de 93-jarige alleenheerser een gesigneerd Barcelona-shirt.

Robert Mugabe is sinds 1980 de baas van Zimbabwe. De 93-jarige dictator wordt al jaren zwaar bekritiseerd vanwege zijn regeerstijl. Tegenstanders van zijn regime worden zwaar onderdrukt, geweld wordt niet geschuwd. Ook de economie is onder de leiding van Mugabe ingestort.

Davids en Kluivert hebben zich laten gebruiken voor een pr-show van Mugabe zegt Emile Affolter van Amnesty International Nederland over het bezoek. “Mugabe is een ontzettend foute man, een mensenrechtenschender op grote schaal. Ik vraag me af of Kluivert en Davids beseffen dat ze worden gebruikt” aldus Affolter.


66 REACTIES

 1. Een paar jaar geleden heeft Clarence Seedorf zich ook laten verleiden een bezoek te brengen aan drugsveroordeelde en verdachte van meervoudige moord Desi Bouterse. Seedorf was een fantastische voetballer, maar zijn connectie met Bouterse vond ik een stap te ver. Destijds heeft de internationale gemeenschap niet zijn afkeuring uitgesproken over Seedorf. Waarom meten met 2 maten?


  Maak melding

 2. Hey stelletje runderen,
  Omdat de eigenaren van shell en bhp billiton(lees koningshuis) geen haar beter zijn en door Julie soort de hemel in geprezen wordt.
  Maar runderen met n krabben mentaliteit weten niet beter en praten altijd anderen na.
  Geen identiteit geen eigen mening en beleven democratie selectief.
  Net als amnesty colonial Nederland.
  Gelukkig laten Kluivert en Davids zich door al deze duivels van koningen, slavendrijvers en presidenten gebruiken voor PR doeleinden.
  Mvg
  Boy

  PS
  Ga maar lekker grazen voor de TV, en kom Dan weer herkouwen.
  Tot die tijd koppen en bekken dicht.


  Maak melding

 3. Robert Mugabe is een bijzondere man. Hij is werelds meest geleerde president. Aan universiteiten in London, Tanzania en Zuid Afrika behaalde deze man zeven universitaire titels in de sociale wetenschappen, Business Administration, rechten en economie.

  Maar Mugabe wordt bewonderd en vergruisd in de wereld. Zembabwe is schatrijk aan grondstoffen. De president laat het niet toe dat rijke westerse bedrijven voor een habbekrats de rijkdommen van het land komen opkopen. Op heel veel plaatsen in de bodem zijn grote aantallen diamanten, platinum,palladium, goud, chroom,aardolie,enz. Als meneer Mugabe zich nederig gaat opstellen t.a.v. de westerse belangen zal hij omarmd worden door het westen.

  Ik wil aan Edgar David en Patrick Kluivert het advies geven om na te gaan of zij kunnen investeren in Zembabwe. Zij moeten zich niets aantrekken van het rumoer dat is ontstaan in de media. Als meneer Gudo van ten Hove of meneer Sander ter Munten geld in dat land zouden investeren en miljoenen zouden verdienen en meenemen naar Europa zou het verhaal anders klinken.


  Maak melding

 4. @RobG.

  Je leugens worden steeds doorzichtiger en schandaliger.
  Die voetballer zijn schaamteloos, maar voor jouw heb ik geen woord.

  @Boy
  Ga je school eens afmaken.


  Maak melding

 5. Neus,

  Jouw mening krijgt vorm door wat mensen jou vertellen. Zij dringen jou een mening op. Jij bent te zwak van geest om zelf een eigen mening te kunnen hebben. Jij zal nooit een hoogvlieger worden. Ben je soms in shock omdat president Robert Mugabe van Zimbabwe de meest geschoolde president op deze aardbol is.


  Maak melding

 6. @RobG

  Je begon leuk als tegenhanger van de meute hier. Maar je bent verworden tot een ordinaire trol. Ga gewoon ergens anders de boel zitten opjutten man.


  Maak melding

 7. Hey neus je bent wel kort van memories.
  Zit je alweer met je steeds groeiende neus in andermans zaken te leuteren.
  Sodemieter op met je bezopen Vader.
  Opneuzen en snel, oproerkraaier.
  Je word heel gauw nogmaals met je neus op de feiten gedrukt.ditmaal zal wat minder vriendelijk zijn.
  Nozem!
  Mvg
  Boy

  PS
  Niet teveel snuiven je gaat dan hallucineren.
  Met n schone korte due normale neus komen je verder.
  Nochthans zul je n eenzame laagvlieger blijven. Sorry…


  Maak melding

 8. Sommige titels zijn teruggevorderd. Verder heb ik geen probleem met het bezoek van deze twee aan Mugabe.
  De wereld moet beter op trump letten. Daar komt de derde wereldoorlog vandaan. En dat alleen maar om zijn eigen hachje te redden: geheimhouden van zijn financiële praktijken.


  Maak melding

 9. De klootzakken die kritiek op Mugabe hebben kennen de geschiedenis niet.In Afrika bestonden twee landen waar er apartheidsregimes aan het bewind waren.Rhodesie dat later Zembabwe werd genoemd en Zuid Afrika.

  In beide landen hebben de blanken tienduizenden zwarte mensen gedood. Beide landen werden door de Europeanen massaal van wapens, helikopters en vliegtuigen voorzien.Nederland speelde een belangrijke rol om deze landen van wapens, brandstoffen en mankracht te voorzien.

  Nederland importeerde ook veel uit deze landen ten tijde van de apartheidsregimes.Er was ook sprake van slavernij door blanken in deze landen. Dit speelde zich af tot de jaren 1980 en 1990.Door internationale druk verdwenen de apartheidsregimes in beide landen.

  Mugabe durfde het aan om de landbouwgronden van de bevoorrechte blanken af te pakken.Hij viel daardoor in ongenade in de Westerse landen. Als Mandela de gronden en mijnen van de blanken in Zuid Afrika van blanken had afgepakt zou hij hetzelfde lot ondergaan.


  Maak melding

 10. Nelson Mandela was van ander kaliber dan Mugabe.
  Mugabe zal nooit de status bereiken die Mandela als levende al had bereikt.
  Mugabe is een man vol haat.


  Maak melding

 11. RobG. Het schijnt dat u uitstekend op de hoogte bent van de misdaden die door (vooral) blanken op de zwarte Afrikaanse bevolking gepleegd zijn. Maar bent u ook op de hoogte van de misdaden die de zwarte Afrikanen onderling plegen. Om jouw versleten hersenpan op te frissen noem ik een aantal voorbeelden op: de burgeroorlog in Biafra die aan honderduizenden onschuldigen het leven kostte, de oorlog tussen Hutu’s en Tutsi’ waarbij ruim 2 miljoen mensen omkwamen, de onderlinge afrekeningen tussen de ANC en andere politieke partijen in Zuid Afrika.Jouw haat tegen blanken en kleurlingen is algemeen bekend en daarom vind ik jou een geweldige volksmenner die wel de misdaden van blanken veroordeelt maar de misdaden door de etnische groep waartoe jij behoort toejuicht. Jouw soort is net zo veel waard als een velletje wc papier. Na gebruik (om je achterwerk mee af te vegen) snel doorspoelen !


  Maak melding

 12. De slavenhandelaren waren ook bijzondere mannen. Die hebben mijn voorouders uit de ghetto’s van Afrika weggehaald om mij en miljoenen anderen een beter leven te geven. Dank u wel blanke slavenhandelaren !


  Maak melding

 13. RobG

  U gaat in uw puberale dwarsheid nu heel wat stappen te ver.
  U maakt ook duidelijk niet instaat te zijn propaganda van informatie te scheiden.

  Ik heb het apartheidsmuseum in Johannesbrug bezocht maar ook de achterbuurten van Nairobi en heel wat gelezen.

  Ja apartheid regimes waren weerzinwekkend en traden, vaak met godsdienst als motivatie, buiten elke menselijke norm.
  Echter zijn ZANU PF of ANC beter dan de Apartheid regimes. Ik ben gaan twijfelen.

  U stelt dat Mugabe de westerse maatschappijen bij hun rooftochten buiten de deur houd nee Mugade laat het Marange Diamand veld over aan Sino Zim Development tegen hele lage inkomsten voor Zimbabwe.

  In eerste lijn zijn het niet de Rio Tintoá en de BHP Bilitons maar de Chinezen die graaien in de Schatkamer van Mugabe.

  Door het verdrijven van de blanke Rhodsiers is de hele agro cultuur in gestort. Zo extreem dat men de Blanke boeren graag terug wil.

  RobG u gedraagt zich als een propagandist die dwars wil zijn. Uw meningen verzieken veel maar houden nimmer stand.


  Maak melding

 14. Amnesty international en een bepaalde groep mensen in de wereld meten met 2 maten.Willempie,Maxima en Nederlandse delegatie op bezoek bij koning in Saudie Arabie.Amnesty kijk dan voor het gemak hoe het zit met de mensen rechtten daar en vooral die van vrouwen en homo’s.Kijken jullie ook naar China en naar jullie grote wel doener de VS en met name ”Grab them by the Pussy” deze wordt in alle landen bijna groots ontvangen.Deze lieden zijn gewoon een stelletje hypocrieten.En ja ”Geld stinkt niet”


  Maak melding

 15. JoJo dank voor de goede onderbouwing van jouw stuk die zeer geloofwaardig overkomt. Idi Amin, de zwarte Adolf Hitler, deed precies hetzelfde met de Indiërs. De zwarten werden opgehitst om vooral de Indiërs aan te vallen zodat zij het land moesten verlaten. Die zwarten dachten namelijk dat zij het werk dat de hardwerkende Indiërs deden gemakkelijk konden overnemen. Nu lijdt Oeganda de ene hongersnood na de andere en de zwarten smeken om de Indiërs, waarvan velen inmiddels een goed heenkomen hebben gevonden in Engeland en Danmark, terug te komen. Ik zou zeggen NIET DOEN !


  Maak melding

 16. Saudi-Arabië maakt zich ook schuldig aan grove en systematische mensenrechtenschendingen. vijftien van de negentien kapers die de aanslagen op 11 september 2001 uitvoerden waren afkomstig uit Saudi-Arabië.

  criticasters waarschuwen dat de wahabitische ideologie van saudische heersers een voedingsbodem is voor terrorisme. Het westen waaronder ook Nederland doet goede zaken met de oliestaat, en verdient het aan de wapenexport naar het land. Nederland bedrijven hebben grote belangen in Saoedi-Arabië. Geld stinkt niet.


  Maak melding

 17. @Mundo; je raaskalt maar weer wat. AI veroordeelt de wandaden in Saoedie Arabië weldegelijk ! Jaarlijks wordt door AI een lijst gepubliceerd van landen met dictatoriale regimes, waar vrijheden ingeperkt worden en steevast komt SA op die lijst voor. Neen lafaard die jij bent, je bent op de zere teentjes getrapt omdat AI nu eens een zwarte veroordeelt !


  Maak melding

 18. @Robg

  Laat maar gaan ze willen je mening en hoe jij er naar kijkt niet horen.
  Zo werkt de witte man zijn gehersenspoeld niet witte Surinamers
  Ik ben volkomen eens met jou.
  Mandela heeft geen moer gedaan voor de zwarte Zuid-Afrikanen.
  Hij deed gewoon wat de witte man wilde daarom leek hij geliefd bij ze.maar diep koken ze van haat.
  ROBERT MUGABE IS EEN STERKE LEIDER DIE DUIDELIJK IS .NET ALS MEERDERE LEIDERS DIE GEEN KONTE LIKKERS ZIJN VAN HET WESTEN.


  Maak melding

 19. @MUNDO

  Al die punten die je daar aanhaalt weten ze zien ze ook.
  Maar jij en ik en hen zelf ook weten hoe het gaat. Het keihard met meerdere maten gemeten.ze pakken de Arabische landen en hun LEIDERS persoonlijk aan het westen bedoel ik.omdat die toch militair en wapens.meer weerstand kan bieden dan zuid Amerikaanse en Afrikaanse landen
  En de Arabische landen hebben ook hun belangrijkste grondstoffen.


  Maak melding

 20. Jojo, gij bekijkt de geschiedenis o.a. met extreme vooroordelen over de positie van China in veel ontwikkelingslanden. Er zijn niet alleen Chinese maatschappijen actief in Zimbabwe. Er zijn in Zimbabwe 13 grote westerse mijnbouwbedrijven actief. Wat dacht u van o.a. grote multinationals als Nestlé en grote banken als Barkleys en Standard Chartered Bank.

  Is het bij u bekend dat alle buitenlandse bedrijven in Zimbabwe, 25% van de aandelen moeten afstaan aan de staat en dat 30% van de aandelen in handen komen van stichtingen voor het algemeen nut. De regering heeft ook besloten dat de diamantindustrie helemaal wordt genationaliseerd. Men is van mening dat de oorspronkelijke Zimbabwanenen meer moeten profiteren van de rijkdommen van het land.

  De rel over Kluivert en Davids in Zimbabwe is een propagandastunt van de subsidievreters van Amnesty International. Er waren ook andere grote voetbalnamen bij dit bezoek betrokken. Daar hoor je niets van. En wat is er tegen als zij de jeugd in Zimbabwe ook willen stimuleren om meer te sporten. Jojo, ik ben van mening dat men meet met dubbele maten. Tientallen Nederlandse voetballers zijn thans werkzaam in China terwijl in dat land veel dingen niet kunnen volgens westerse maatstaven. Chinezen mogen ook miljarden investeren in Nederland en dit wordt stevig gestimuleerd door de Nederlandse overheid. Ha,ha,ha ik moet erom lachen dat o.a. mijn contra-argumenten met puberaalgedrag te maken hebben. Ik ben van mening dat gij allen wat meer afstand moet nemen van dit soort heisa.


  Maak melding

 21. Ik persoonlijk vind dat deze voorbeeld figuren ook in Suriname ingezet mogen worden om sommige van hun soortgenoten ervan te overtuigen om niet te roven, stelen, verkrachten en te moorden.

  Ook dat ze andere rassen moeten leren te waarderen i.p.v. ze te overvallen. Misschien dat het wel helpt dan.


  Maak melding

 22. Mundo en misterbojo, er is zoveel onrecht in de wereld. Dit wordt door het westen geaccepteerd zolang hun economische belangen gewaarborgd zijn. De oppositie in Zimbabwe bestaat uit figuren die onder het mom van mensenrechten financieel worden ondersteund door het westen. Dit soort figuren zijn de voorposten van de captains of industrie van het westen. Mannen als Jojo zien alleen het Chinese of Russische kwaad. Het schofterige gedrag van de Amerikanen bedekken ze met de mantel der liefde. Dit soort mensen zijn totaal gebrainwasht. Hun geest / verstand is de speelbal van de (westerse)media.


  Maak melding

 23. Ach de wereld stinkt nog harder dan een mestvaalt.
  Mensen zijn onderling ontzettend wreed.
  Men zegt dat de vijand van de mens de mens zelf is.
  De wereld zal door toedoen van de mens ten onder gaan.
  Het begin is al jaren bezig.


  Maak melding

 24. Mundo en Farahkhan een en dezelfde persoon ? De reacties van jullie beiden hebben dezelfde strekking als inhoud en jullie beiden eindigen met ‘geld stinkt niet’. Ook dat jullie beiden aan Saoedie Arabie refereren is mijn opmerking dat Mundo een lafaard is geplaatst.


  Maak melding

 25. Aan alle DOMME KOEIEN : babbel maar rustig verder over allerlei buitenlanden en let niet op wat er met Ons Land gebeurt !

  Maak van SU maar een Cubaanse, Chinese of islamitische HEILSTAAT, waar de Mensenrechten en Democratie zijn afgeschaft !

  A DONG DI UN DONG !!!!!

  PS : Een massamoordenaar in Zimbabwe, Rusland, China,
  Arabische wereld, USA, Venezuela of SURINAME, waar ook ter wereld, maakt niet uit, het BLIJFT EEN MASSAMOORDENAAR !

  GEEF NOOIT STEUN, IN GEEN ENKELE VORM AAN DICTATORS en MENSENRECHTENSCHENDERS !


  Maak melding

 26. Robg@
  Ook jou is niks menselijks vreemd, lekker bezig, alleen de fantasie over treft de waarheid, je moet ook onthouden wat je zelf schrijft, als je het doet wordt je ziek van je zelf, het is herhaaldelijk , zo de wind waait, waait mijn jasje, je lult maar wat, paars populisme.
  Als je wakker wordt kijk je dan wel eens in de spiegel, wat zie je dan.


  Maak melding

 27. Kluivert en Davids..
  netals dino en meriba!
  Ze sloven zich uit voor een dictator,een moordenaar netzoals papie bouta hier in Suriname.En morgen nog mogen de liefhebbers van mensenschenders Rijkaard en Davids een award in ontvangst komen ontvangen uit de klauwen van kleine broer bouta mugabe.


  Maak melding

 28. Let even op de tijdstippen dat RobG postings plaatst. Deze brulboei met zijn zgn drukke baan als econoom, ICTer en denktanker hangt gewoon de gehele dag in het plaatselijke buurthuis in de krochten van de Bijlmer zijn tijd door te brengen. Het is een identieke pathologische leugenaar als de paarse bende in zijn apentuin van herkomst Suriname.


  Maak melding

 29. @ RobG
  “Jojo, gij bekijkt de geschiedenis o.a. met extreme vooroordelen over de positie van China in veel ontwikkelingslanden. Er zijn niet alleen Chinese maatschappijen actief in Zimbabwe. Er zijn in Zimbabwe 13 grote westerse mijnbouwbedrijven actief. Wat dacht u van o.a. grote multinationals als Nestlé en grote banken als Barkleys en Standard Chartered Bank.”

  Beste RobG ik ben geen psychiater oid maar u vertoont verschijnselen van Borderline.

  Eerst stelt u dat Mugabe zich niet liet bestelen door Westerse roofridders en nu stelt u dat nagenoeg de gehele westerse Mijnbouw actief is in Zimbabwe als mede andere roofridders. U heeft Glencore nog niet genoemd en de Israelische en Zuid Afrikaanse bloeddiamanten Specialisten.

  U verwijt mij alleen oog te hebben voor Russische en Chinese misstanden en geen openmind te hebben voor wat het Amerikaanse roof kapitalisme veroorzaakt. Niets is minder waar indien u naar de inhoud gaat.
  Het Chineze roofkapitalisme is echter op dit moment veel actiever en veel schadelijker dan wat Amerika nog kan doen in Afrika.

  U heeft een enorme blinde vlek in uw denken. Wij zijn ongeveer de zelfde leeftijd alleen u bent blijven stekken in de jaren 70 toen wij met het rode boekje van Mao zwaaiden en Che Guevara (fantastische kerel die ergens een verkeerde afslag nam)vereerden.
  Ik denk vrij na over wat ik ervaar en lees terwijl u dweept met namaak revolutionairen die hun volk kapot maken en zelf in absolute welvaart leven.


  Maak melding

 30. Toevoeging
  RobG bij toeval is vandaag een Israelische Mijn miljardair met veel Afrikaanse belangen opgepakt voor verdenking van Witwassen en benadeling van Roemenie voor $ 160.000.000.

  Het zou goed zijn indien u een bredere gezichtsveld gebruikt voor het analyseren van Problemen.

  Het gaat niet om Kluivert of Davids en hun toevallige talenten en huidskleur maar het gebrek aan beoordelingsvermogen van hun zelf en/of hun omgeving.


  Maak melding

 31. Jojo, u laat zich m.n. beïnvloeden door de leugen-media uit Nederland. Ik zie dat de verwarring bij u groot is. Mugabe wordt door de Nederlandse media afgeschilderd als een erge dictator terwijl grote Amerikaanse en Europese bedrijven gretig zaken doen met het land.


  Maak melding

 32. RobG

  De Media hebben geen grip op mij. en ik ben niet in verwaring.
  Ik ben in dat deel van de wereld geweest en heb heel wat documentaires gezien omtrent de mijnbouw al daar.
  Onder andere hoe de Wereldbank opereert en die landen assets laat verkopen aan multinationals als Glencore.

  Beste RobG ik heb een genuanceerd beeld. Ik heb gewerkt in het voormalige Biafra en op de grens met federaal gebied. Mijn dochter werkt voor haar PHD 5 tot 6 maanden per jaar in Oost Afrika. Ik kijk echt wel door de media heen als ze rare dingen rapporteren en ga op zoek naar informatie als men iets raars stelt, o.a als RobG weer eens iets presenteert dat ver naast de realiteit ligt.

  Mijn info is heel direct indien nodig omdat mijn dochter daar een netwerk heeft en Swahili spreekt en onder de lokale, arme, bevolking maar bij conferenties ook in top resorts verblijft.

  RobG u zit enorm ver naast de realiteit wat Mugabe betreft. Helaas heeft u een voorkeur voor “sterke’ bange lijders.


  Maak melding

 33. RobG

  Ondernemingen hebben geen kleur. Wij hebben ook een poging gedaan $ 120.000.000 in biomassa centrales in Suriname te investeren.
  Bouterse heeft Jim Hok zelfs schriftelijk verzocht het idee serieus te onderzoeken.
  Toen er op voorhand voor doelmatigheid gekozen werd en duidelijk werd dat de baksjish pas verdeeld worden na het leveren van prestaties liep alles vast.

  RobG voor goede plannen doe je met zowel Mugabe als Bouterse zaken. Indien zoals u zegt westerse ondernemingen zaken doen met Mugabe is een ding zeker, de business-case klopt en de baksjish hebben nu en creeren rendement. Mugabe is dus voor ondernemers betrouwbaarder dan Bouterse want in 7 jaar is er geen serieuze buitenlandse investering gedaan.
  Zelfs niet door Newmont aangezien Suriname voor alle eigenvermogen gezorgd heeft en alle investeringen in 4 tot 5 jaar laat afschrijven.


  Maak melding

 34. Je moet wel een ongelovelijke eikel en hypocriet zijn als je als zwarte Surinamer in een land wil wonen dat vol is van nakomelingen van slavenhandelaren, uitbuiters moordenaars van afrikaanse zwarte mensen maar intussen wel profiteert van de nog redelijke welvaart, vrijheid van woord en geschrift, sociale voorzieningen etc. maar intussen wel massamoordenaars , diktators, en een in hetzelfde land tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeelde coke handelaar adoreert en te vuur en te zwaard verdedigt, en mensen die kritiek hebben op Mugabe en zijn halfgod DDB uitmaakt voor klootzakken , dan ben je toch wel een behoorlijk verknipt en gestoord persoon in mijn ogen, of niet RobG?
  Laat mij dan maar in jouw ogen primitief en zwart-wit denken ik heb in ieder geval wel mijn moraal en principus, waaraan ik twijfel bij die twee overigens goede voetballers


  Maak melding

 35. Beste RobG,

  Leg mij dan eens uit waarom miljoenen zwarte Afrikanen de oversteek naar Europa willen maken als daar alleen maar racisten wonen…..


  Maak melding

 36. Jojo, nu gaat gij parallellen trekken tussen Mugabe en Bouterse.Dat moet ge niet doen pmdat het twee verschillende landen die met niet met elkaar kan vergelijken. Ik durf de discussie met u aan. Waarom kozen de westerse bedrijven voor Zimbabwe? Ik kan alleen vermoedens hebben. Ik denk dat Zimbabwe veel te bieden heeft dat interessant is voor westerse bedrijven. Zij hebben grote voorraden diamanten in de bodem.De voorraad diamanten zijn groter dan de voorraad in Zuid Afrika. Het land bezit onmetelijke voorraden titanium, palladium, goud,enz.Daarnaast is Zimbabwe een wereldspeler op het gebied van de tabakproductie. Een andere belangrijke factor is de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel.


  Maak melding

 37. Robert Gabriel Mugabe (Kutama, Zuid-Rhodesië, 21 februari 1924) is sinds 1980

  Aan alles komt een eind.

  Gelet op de zeer hoge leeftijd kan het elk moment afgelopen zijn.

  Het zal mij niet verwonderen als andere goden die zich daarvan heel goed bewust zijn, zich gereed maken voor de overname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 38. @Nooit eens met RobG…
  Je hoeft je niet te schamen jezelve een ndper te noemen,RobG schaamt zich niet ,leer wat van hem,maar please stop met je schijnheiligheid….
  Je hebt een keuze ..of je schaart je aan achter RobG en de zijnen,de onbeschaamden of je kiest ons, de rechtgeaarde surinamers. Je kan niet van beiden kanten tegelijk snoepen ,het is of..of….


  Maak melding

 39. @ RobG

  Ik geef slechts aan dat Bouterse een dreumes in in vergelijking tot Mugabe en niet Suriname versus Zimbabwe.

  Het is ironisch hoe u eerst heel duidelijk stelt dat Mugabe de bodemschatten van Zimbabwe niet inlevert bij de westerse roofkapitalisten. Nu beweert u dat ze er allemaal zijn en dat kan alleen onder hun voorwaarden aangezien de prijzen door de markt bepaald worden en niet door Mugabe.

  Beste RobG u maakt duidelijk dat het volgen van dictators slechts leidt tot hersenloos gezwets.


  Maak melding

 40. Humphry, ik ontken niet dat er ook veel onderling geweld is in Afrika. Maar dit geweld is terug te voeren naar de verdeel- en heerspolitiek die men in het verleden heeft gevoerd. Tot heden werkt deze strategie door in diverse Afrikaanse samenlevingen.

  Jojo, u zag in de Chinezen het grote gevaar voor Afrika. U kon verwijzen naar naslagwerken zoals The looting machine en werken van Dambisa Moya waarin werd aangetoond dat China Afrika leegroofde. De geschriften van deze auteurs leken wel een een soort van bijbel voor u te zijn. Bewust zag u over het hoofd dat westerse bedrijven nog steeds en op een grotere schaal bezig zijn met het wegdragen van Afrikaanse rijkdommen.

  Ray,
  Jij moet tot inkeer komen en afstand nemen van jouw foute standpunten. Je moet onderkennen dat de geschiedenis van Suriname niet veel scheelt met andere landen die ook door moeilijke perioden zijn gegaan. De gebeurtenissen in Suriname horen bij het volwassen worden van Suriname. Het zou toch niet goed zijn voor het land als alleen NPS en VHP het voor het zeggen hadden.


  Maak melding

 41. @ RobG

  Ik het westen niet bewust over het hoofd gezien. Ik heb Glencore aangehaald, naar Joodse bloeddiamanten handelaren verwezen zoals de Benny Steinmetz (vandaag in het nieuws voor witwassen etc).

  RobG helaas maakt niemand het zo bont als de Chinezen die alles met eigen mensen doen en Afrika als gevangenis gebruiken. Chinezen die weg lopen uit hun mijnen etc. weten dat de Afrikanen zo’n hekel aan ze hebben dat ze het niet zullen overleven.

  RobG u heeft weinig inzicht in wat er buiten Amsterdam gebeurt in de echte wereld.


  Maak melding

 42. De man met al zijn meervoudige universitaire titels heeft het land alleen maar in armoede gestort. Een grotere armoede in de wereld is er niet als je dat afzet tegen de inkomsten van het land. Armoede en en nog eens armoede…….en Aids…..


  Maak melding

 43. Jojo,

  Ik pretendeer niet alle wijsheid in pacht te hebben. Elke dag probeer ik mijn kennis te verbreden en te verdiepen. Het is voor mij een continu proces. Maar de hetze tegen de Chinezen wordt aangewakkerd door bepaalde groepen van personen. Deze hetze wordt aangestuurd door mensen die kundig zijn in het toepassen van de verdeel en heerspolitiek. Door het toepassen van verdeel en heersstrategieën is het hen gelukt om boven anderen positie te nemen. China vormt thans een gevaar voor deze machtspositie.


  Maak melding

 44. Hahaha..

  Het is kiezen of delen zegt de dictator?
  Ik kies en deel geen moer!
  Nooit een NDP ‘er geweest en totaal niet met ndp denkwijze eens, maar vandaag ,alleen vandaag wel eens met robG…..

  Hahahah…. leef ermee of leef niet .
  Wat kiest ge….?


  Maak melding

 45. Wat Mugabe betreft, niet zo koosjer, maar: kijk nu hoezeer wij Khadaffie missen, hele volksladingen vluchtelingen drijven op zee (ik noem steeds slechts 1 aspect) . kijk maar hoe wij saddam missen: hele volksstammen nemen het tegen elkaar op. kijk maar hoe wij tito missen; het begin van de joegoslavische oorlog.
  het beste wat wij kunnen doen is onze mensen en onszelf blijven onderwijzen, leren, doen, leren doen en zo voort.
  anders gaat het nooit veranderen. putin missen wij nog niet. polen? hungarije? thailand, chinese islam, islam islam.
  eigenlijk is de democratie niet ver verspreid en leven mensen veelal in de duistere dictatoriale gebieden.
  zalig zijn zij de democratie kennen.


  Maak melding

 46. @ RobG

  Het is prettig te lezen dat u niet claimt de wijsheid in pacht te hebben. Ik ook niet.

  U stelt echter ten onrechte dat er een hetze is tegen de chinezen. Die hetze/veroordeling treft net zo goed Glencore, of Trafigura of Rio Tinto, of Alcoa als de enorme staatsondernemingen die voor China de continenten af stropen voor grondstoffen.

  Ik durf zo ver te gaan dat wij allemaal verantwoordelijk zijn voor deze strooptochten naar materialen en vooral goedkope chineese producten dan wel de winsten die gemaakt worden over de ruggen van de fabriek van de wereld (China).

  Het is zaak de realiteit onder ogen te zien en dan zult u zien dat in landen als Zimbabwe, Zambia, Angola, Mozambique, Congo, heel veel met behulp van China geroofd wordt.
  China levert weer aan…. Het is een supply chain waarin de Mugabes van deze wereld enorme vermogens mee op bouwen ten koste van hun volk en hun loyale strijders.


  Maak melding

 47. Jojo, de afgelopen 15 jaren zijn de economieën van de Afrikaanse landen gigantisch gegroeid. Deze groei heeft men niet breekt dankzij steun van de EU en Amerika. Dankzij de eerlijke prijs die deze landen ontvingen van China voor de levering van hun producten groeiden de economieën snel.


  Maak melding

 48. Rong je bent een paar maten te groot voor de idioten hier op waterkant, kijk maar hoe jojo zich in bochten wringt met zijn idioterie, het is een trieste figuur.

  Feit is en blijft dat Afrika nog nooit zo een grote economische groei heeft gehad dan nu, en deze groei heeft men te danken aan China en NIET aan de kooloniale westerse mogendheden.


  Maak melding

 49. De chinezen zijn zeker goed bezig.
  De jaguar die zowel in Midden als Zuid Amerika leeft, wordt bedreigd door de hebzucht van de chinezen.

  Jaguars worden gedood voor hun botten en tanden om deze tot medicijnen te verwerken.
  Zoek het verhaal over het lot van de jaguars in de Surinaamse krant.

  De chinezen hebben lak aan flora en fauna.
  Dat ze investeren in de economieën van andere landen is alleen maar om er zelf rijker van te worden.


  Maak melding

 50. Voor de zoveelste keer.
  Het gaat niet alleen om economische! groei.
  Het gaat om duurzame groei én de verdeling van de groei.
  Duurzaam
  Wat heeft het volk eraan, als het bruto nationaal product met 10% groeit, maar dit ten koste gaat van het milieu en toekomstige generaties beroofd worden van hun bodemschatten?
  Ik geef het antwoord. Geen ene malle moer
  Verdeling van de groei
  Wat heeft het volk eraan als deze groei slechts in handen komt van een klein select groepje?
  Ik geef het antwoord. Geen ene malle moer

  Hier gaat het om
  Een betere/eerlijke verdeling van de groei, waarbij rekening moet worden gehouden met toekomstige generaties.


  Maak melding

 51. Ray
  @Nooit eens met RobG…
  Je hoeft je niet te schamen jezelve een ndper te noemen,RobG schaamt zich niet ,leer wat van hem,maar please stop met je schijnheiligheid….
  Je hebt een keuze ..of je schaart je aan achter RobG en de zijnen,de onbeschaamden of je kiest ons, de rechtgeaarde surinamers. Je kan niet van beiden kanten tegelijk snoepen ,het is of..of…
  Bovenstaande posting is van ray

  Als je niet voor mij bent dan ben je tegen mij.
  Hoe dom kan je zijn. (ray).
  Jongen als iemand het niet met je eens is hoeft hij niet tegen je te zijn.
  Ook als hij het een keer eens is met je wil dit niet zeggen dat hij “aan jouw kant” staat.
  Zwart/wit denken.
  Je bent een gevaarlijk individu.
  Je gaat verder
  “Of je kiest ons” ons???
  Er is geen ons, je staat alleen. Er zijn weliswaar meerdere personen die ageren tegen het beleid van Bouterse, (ik behoor zeker tot deze groep) maar niemand wil bij jou horen.
  Jij hebt echt een geestelijk probleem. Zoveel haat. Waar komt dat vandaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.