vrijdag, december 8, 2023
HomeFotoFonds voor hulp aan ex-militairen en nabestaanden in Suriname

Fonds voor hulp aan ex-militairen en nabestaanden in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Ronni Benschop, minister van Defensie in Suriname, (2de vanuit links) zegt dat er wordt gewerkt aan een fonds dat eventueel aangesproken zou kunnen worden voor hulp aan ex-militairen die tijdens de Binnenlandse Oorlog aan het front hebben gestaan, alsook voor nabestaanden van toen gesneuvelde militairen. Benschop kwam daarmee op de proppen nadat kolonel Adolf Jardim dinsdag bij de herdenking van militairen die hun leven hebben gegeven voor hun vaderland, had gepleit voor een ondersteuningsfonds voor deze groep.

Hij pleitte er ook voor dat de 72 gevallenen postuum worden onderscheiden door president Desire Bouterse, voor hun voor ‘hun moed en het geven van hun hoogste goed bij de bescherming van de natie’. De defensieminister heeft begrip voor de behoefte aan hulp en zegt dat de ex-militairen elk moment voor hulp kunnen aankloppen bij het ministerie, omdat de structuren hiervoor al aanwezig zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

20 REACTIES
 1. 72 gevallenen militairen, die tijdens de binnenlandse oorlog, die al niks voorstelde, moeten alsnog onderscheiden worden door de grootste lafaard van het land.


  Maak melding

 2. Een oorlog die de drugsdealer gebruikte om zijn tegenstanders spoorloos te laten verdwijnen.Er zijn zo vele goede jongens van doorgedraaid thuis gekomen en nu door de straten zwerven.


  Maak melding

 3. Als je de heldendaden van de surinaamse leger samenvat dan kom je niet verder dan een halve donald duck.

  Welke krijgsmacht schiet er nu op haar eigen burgers ? Stuk voor stuk laffaards, stelletje beesten. Graag postuum bestempelen als landverraders bedoel je.


  Maak melding

 4. @ Manu, Koos.
  Voor wie ze hadden gevochten. daar wil ik het niet erover hebben, feit is dat deze jongemannen toentertijd werden gedood, verwond of verminkt omdat zij dachten voor een goede zaak te vechten. net in het leger of als ondergeschikte militair moet je bevelen volgen. De jungle is geen prettigheid. je kan niet goed eten. dorst, dagenlang moeten ploeteren door het dichte woud. er zijn er die tijdens het zoeken naar water op een beestachtige manier zijn omgebracht. als je eindelijk in een bewoond komt stuit je ook nog op vijandelijkheden.

  toon tenminste een beetje respect voor de dode jongens of hun nabestaanden.


  Maak melding

 5. @ Tjali bit me:
  Je hebt gelijk !! Enige respect voor deze mannen die hun leven hebben gelaten(vaak op barbaarse wijze) zou zeker op zijn plaats zijn ! Het zijn geen desserteurs, maar mannen die in dienstverband hun werk deden !!
  Niet de lafaards die (Tigri in west Suriname) gewoon hebben
  prijs gegeven !


  Maak melding

 6. Sranan laat een OMGEKOCHTE Nederlander VERDEELDHEID zaaien in Ons Land !

  Men gebruikt verdriet om verdeeldheid te zaaien !

  Elke dode is even belangrijk voor familie en vrienden en voor de samenleving !

  Iedereen heeft het recht aandacht te vragen voor doden en nabestaanden, doch zet geen personen tegen mekaar op !

  Er is toch een verschil tussen de dood van een militair die in gevechten met gewapende tegenstanders omkomt, en de dood van Ongewapende en Onschuldige BURGERS, die door MILITAIREN worden opgepakt, wordt GEMARTELD en vervolgens worden DOORZEEFD MET KOGELS !

  DAAROM MOET HET GEHELE VOLK STRIJDEN VOOR BERECHTING VAN MOORDEN en MOET NIEMAND NABESTAANDEN HET RECHT OP VERVOLGING VAN DE DADERS VAN DE MOORD OP HUN FAMILIELEDEN ONTNEMEN !

  Hopelijk kan het regiem iets doen voor de nabestaanden van de in gewapende strijd gesneuvelde militairen en voor de ex-militairen die hebben overleefd !

  Let wel : veel groepen uit de bevolking zijn zwaar gedupeerd door het financieel-economisch onjuiste beleid van de afgelopen jaren, dus moet vooral het huidige beleid radicaal worden veranderd, om het lot van velen te verbeteren ! Niet alleen dat van ex-militairen !


  Maak melding

 7. Als ik dit soort berichten lees dan moet ik denken aan Stanley Pengel, een lieve zachtmoedige jongeman die als dienstplichtig soldaat de strijd werd ingestuurd en het niet overleefde.
  Mannen zoals Brunswijk en Bouterse hebben heel wat leed op hun geweten, jammer dat ze daar niet veel last van lijken te hebben.


  Maak melding

 8. @@ Hans van den Broek! u vergeet 1 ding, dat brunswijk en bouterse beiden geweten en hersenloze smiechten zijn!

  Moge God hun beiden en zijn handlangers allen bestraffen zodanig dat zij om dood mogen smeken!


  Maak melding

 9. bouta ziet de bui al hangen en probeert in allerlei bochten zich zelf ver weg te blijven wat er gaande is in Venezuela, hij poept nu al in zijn broek..

  want één maal opgehaald, komt hij nooit meer terug in sme..

  dus uiterst voorzichtig, die slijmbal .


  Maak melding

 10. Tjali bit me, elke idioot weet dat als je op je eigen burgers schiet niet goed bezig bent. Deze gasten hebben willens en wetens burgers in Moiwana afgeslacht.

  Kom niet met je respect gelul aanzetten. Tot op de dag van vandaag heeft het leger nooit berouw getoond. Het zijn laffaards meer niet.


  Maak melding

 11. Ronni Benschop, minister van Defensie in Suriname, (2de vanuit links) zegt dat er wordt gewerkt aan een fonds dat eventueel aangesproken zou kunnen worden voor hulp aan ex-militairen die tijdens de Bouta/Lonnie Oorlog aan het front hebben gestaan, alsook voor nabestaanden van toen gesneuvelde militairen. Hij pleitte er ook voor dat de 72 gevallenen postuum worden onderscheiden door president Hij pleitte er ook voor dat de 72 gevallenen postuum worden onderscheiden door president Desire Bouterse, voor hun voor ‘hun moed en het geven van hun hoogste goed bij de bescherming van DDB en Duivelse trawanten.
  Voorwaar ndp en stichter en ook alle ndpers zijn een vloek gebleken voor land en volk. Wo ka.


  Maak melding

 12. Dit schouwspel annex toneelspel heeft niets anders als doel dan net als de wakamangs te rekruteren voor zijn zaak.
  De wakamangs daar hoor je niets meer van. Hebben zij hun kostgrondje gekregen wat ze is beloofd?
  Zal me niet verbazen als er nu ook weer het e.e.a. word beloofd en op termijn niet zal worden nagekomen


  Maak melding

 13. Er wordt gewerkt aan een fonds, dus zal dit fonds nooit komen. Het blijft in Suriname altijd bij woorden omdat moni no de.
  Is er ooit een fonds gekomen voor die Surinaamse mannen en vrouwen die in de tweede wereldoorlog hebben gevochten?
  Is er ooit een fonds gekomen voor de Korea-gangers? Antwoord is Neen. Conclusie : er zal ook geen fonds komen voor de gevallenen en de getraumatiseerden van de Binnenlandse oorlog. Mijn verzoek aan Suriname: stuur nooit meer onze jongens en meisjes een oorlog in, zonder de nodige garanties.


  Maak melding

 14. Sommige reacties hier op WKN kan je alleen maar verwachtten van personen die geen gevoel hebben.Laten wij een voorbeeld nemen aan de westerse landen die hun militairen met allerlei drog redenen sturen naar landen om missies uit te voeren voor hun regeringen.VS,Nederland,Rusland,Frankrijk,Turkije enz enz.En voor degene die het niet weten het misbruik van kids door Franse militairen in het CAR onder de vlag van de VN.En deze zelfde militairen moorden moslim kids,vrouwen en mannen uit in de wereld en krijgen de ene onderscheiding na de andere.Google neerhalen Iraanse passagiers vliegtuig door Amerikaanse marine.Proberen jullie je een X goed te laten info voor dat jullie onzin uitkraaien.Dit zijn zaken die zijn gebeurt en nog steeds gebeuren.


  Maak melding

 15. ” de bescherming van de natie” hier wordt ik kots misselijk van.
  de jonge levens zijn op geofferd voor bouta en brunswijk deze 2 achterlijke figuren die nu door het leven gaan als miljonairs.en de lasten op de schouders van de samenleving willen neer leggen.
  Ronni Benschop jij lijkt mij geen achterbakse figuur of wel. de Nickerianen die niet alleen hun eigen leven maar ook van hun hele nageslacht hebben opgeofferd voor land en natie, wie gaan hun compenseren???? allemaal grote bek tijdens verkiezing geld voor alle imbeciele politieke partijen daarna moedermottjo


  Maak melding

 16. @Mundo-Singh, u zegt : “Sommige reacties hier op WKN kan je alleen maar verwachtten van personen die geen gevoel hebben”

  TJAAAAAAHHH, meneer Mundo-Singh, kijk naar uw Paarse leiders die TOTAAL GEEN GEVOEL HADDEN TOEN ZIJ bijv. DE DECEMBER-MASSA-MOORD en de MOIWANA MASSAMOORD PLEEGDEN !

  Ook na hun MOORDEN op Ongewapende Burgers, hebben uw NEP-“leiders” (muitende soldaten) NOOIT ENIG GEVOEL getoond voor het veroorzaakte leed en schade van de NABESTAANDEN en van het Land Sranan !

  Zonder ENIG GEVOEL zijn uw leidertjes nu bezig Ons Land LEEG TE ROVEN, meneer Mundo-Singh !

  PAARS NO HABI FIRI, YEYE NO DE !!!!!

  PS : Stop met uw geleuter over westerse landen, gaat u gewoon in het KALIFAAT wonen, daar kunt u pas genieten van uw MENSENRECHTEN, meneer MUNDO-SINGH !!!


  Maak melding

 17. Die VN militairen, die met een drog reden naar een ander land worden gestuurd, komen heel rijk terug na hun missie. Ik ken een paar van die VN militairen en kan dus daarover praten. Alleen de Surinaamse oud strijders (onze veteranen) zijn zo arm als een kerkrat. En dan praat ik niet alleen over de gemiste beloning en de ellende van hun nabestaanden, maar ook over de gemiste nazorg en begeleiding.
  Surinamers, ga niet zomaar meedoen aan een oorlog. Eerst harde afspraken op papier maken voordat jullie je opgeven. Anders worden jullie het slachtoffer van jouw nationaliteits-
  of sociaal gevoel.


  Maak melding

 18. Zo’n fonds voor de ex-militairen die van ptsd lijden is opzicht een goed idee. Geld voor terapy en samen met sociale zaken opvang zou deze ex-militaren goed doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES