Terreurverdachten wilden aanslag plegen in Suriname

86
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 9 aug – De aangehouden terreurverdachten wilden een aanslag plegen in Suriname. Dit meldt de Ware Tijd. Het is onder meer op basis van dit voornemen dat de aanhoudingen zijn gepleegd. De verdachten, onder wie twee Nederlanders, zouden een aanslag voorbereiden op een diplomatieke vertegenwoordiger van een ander land. Of het om de Amerikaanse ambassadeur gaat, is nog steeds niet duidelijk.

In de media waren eerder berichten verschenen dat het ging om een aanslag op ambassadeur Edwin Nolan. Buurtbewoners van de twee Nederlanders beweren dat tijdens de aanhouding ook gewapende blanke buitenlanders aanwezig waren. Deze personen spraken Engels. Volgens de Ware Tijd is het voornemen tot het plegen van een aanslag opgenomen in de tenlastelegging.

Kort na de aanhouding gaf het ministeire van Justitie & Politie een verklaring uit. Volgens het ministerie was er geen sprake van plannen tot het plegen van een aanslag. Ook zou de aanhouding van de mannen uitsluitend gebaseerd zijn op data van lokale inlichtingendiensten. Er zouden geen buitenlandse agenten betrokken zijn. Sinds de aanhouding gold een compleet contactverbod voor de verdachten. Dat is nu opgeheven.


86 REACTIES

 1. In het artikel wordt consequent gesproken over “Nederlanders”. Feitelijk zijn het personen van Surinaamse afkomst met een Nederlands paspoort.

  Wat is de oorzaak van hun gedrag? Door veel lieden wordt het westen gezien als een paradijs waar je alles kunt krijgen wat je maar hebben wilt. In de praktijk blijkt dat nog al eens tegen te vallen.
  Men vindt geen werk vanwege gebrek aan vaardigheden, opleiding of ongewenste attitude, soms vanwege etnische vooroordelen, en men merkt dat een uitkering ook geen vetpot is.

  Men blijkt te behoren tot de onderklasse in het land en gezien te worden als bedelaars die van “onze” sociale voorzieningen komen profiteren. Men voelt zich ongewenst en niet geaccepteerd.
  Dat geeft frustraties die kunnen uitgroeien tot haatgevoelens.

  Afhankelijk van de cultuur waarin men is opgegroeid leidt dat tot agressie of juist het omgekeerde, terugtrekken in zichzelf.
  Personen van Afro afkomst kunnen activistisch worden en bijvoorbeeld anti-Zwarte Piet acties gaan voeren, een anti-wittemensen beweging beginnen, lid worden van de Pinkstergemeente, of Bouterse aanhanger worden.

  Mensen met een islamitische achtergrond gaan extreem godsdienstig worden en jihadistische neigingen vertonen om de “ongelovigen” te straffen voor het leed dat ze zich voelen aangedaan.
  Blijkbaar was dat hier ook het geval. De Amerikanen en het westen in het algemeen krijgen de schuld van alles wat de moslims in de wereld is aangedaan, en er moest een daad gesteld worden.

  Misschien geeft het voldoening, maar of het de oplossing is?


  Maak melding

 2. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis, die bij hun op de loonlijst staan. Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND.. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER. *** SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE SCHEPPER JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding

 3. Het is de plicht van elke Surinamer en vooral van de moslims in ons land om elk signaal van radicalisering terstond door te geven aan de bevoegde autoriteiten.Wij hebben al genoeg problemen in ons land.Laat daarom terrorisme zo ver mogelijk van ons blijven.


  Maak melding

 4. Geloof me dit is begin! Er is geld geleend bij de idb. Is er duidelijkheid hoe dit gegaan is, mij is dat niet bekend. Het is haram geld wat daar rolt en het zal ook met haram macht wordt vereffend. Trouwens de marrokanen hebben su ook al ontdekt en geloof me geen enkel idioot die daar aandacht aan besteed.


  Maak melding

 5. @Hans van den Broek,

  U weet exact aan te geven waar het ‘fout’ gaat nml. mensen met een Isl. achtergrond die liever geweld gebruiken dan zich vreedzaam opstellen. Misschien heeft de Isl. wereld juist te lang met de armen over elkaar gezeten en krijgt het Westen (eindelijk) de rekening gepresenteerd voor de honderduizenden doden in Isl. landen. O ja, zullen wij het maar niet hebben over de laffe genocide van het Ned. leger in voormalig ned. Indie waar duizenden onschuldige en ongewapende Indonesiers die alleen maar voor hun vrijheid vochten standrechtelijk geëxecuteerd werden ?
  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  Deze niet moslim kan het uitstekend vinden met Moslims !


  Maak melding

 6. @ Bojo u zegt : “Ze dachten dat de regering en justitie in Suriname slapen”, INDERDAAD slapen de Machthebbers in Sranan !
  Zie maar de benoeming van een TERRORIST/ VEELPLEGER tot Hoofd van de Contra Terreur Unit, CTU !

  Gelukkig is hij nu door ingrijpen van de USA voor LANGE TIJD vastgezet in Amerika !

  Regering en Veiligheidsdiensten van Sranan, SLIEPEN toen deze Dino B zijn internationale MISDRIJVEN voorbereidde en pleegde ! Hij bleek tevens in het bezit te zijn van meerdere Surinaamse diplomatieke paspoorten !

  SRANANMAN MUS FU WIKI ! SRAFTENG PSA KEBA !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ !!!!!


  Maak melding

 7. Hedwig@
  Met dit verschil dat Hollander er van geleerd hebben.
  De Suris hebben er niets van geleerd, want die deden het in 1982 even dunnetjes over moiwana moorden binnenlandse oorlog, kettingzaag moorden, Afrikaanse toestanden, Hedwig ga het beter doen???????? Of hou je mond


  Maak melding

 8. Rechters van Suriname laat je niet afleiden en doe een uitspraak tegen de criminelen die op 25 feb 1980 een aanslag pleegden hier in Suriname!

  Niemand die eraan denkt om een aanslag te plegen in Suriname,niemand,geen enkel vreemd mogenheid die Suriname graag wil erven met een heleboel koppijn.
  Dit alles is een show opgezet door bouta en co om een vonnis te stoppen.Als de surinamers iemand vrezen is het bouta zelf en niemand uit een ander land.De rechters zijn bewijs hier
  van…doe uitspraak rechters laat je niet afleiden door de ingi tories.Niet bang zijn.


  Maak melding

 9. Perfecte fake brainwashing om artikel 148 van stal te halen. De beschimmelde duivelse opa word nu meer dan 100% opnieuw ”” president”’ van het land met het domste volk op aarde.. man man man.

  Eigenlijk heeft deze hond gelijk. Hij kan slapen als een roos, want het gehele volk bijelkaar is nog dommer dan 1 goudvis


  Maak melding

 10. Hedwig en Hans,
  jullie zouden de volgende twee boeken moeten lezen van de schrijver Ildefonso Falcones
  – Kathedraal van de zee. (deze Kerk bestaat in het echt en staat in Barcelona,)
  – De hand van Fatima
  Twee hele goede boeken
  Aangezien ik katholiek ben, heb ik een voorkeur voor het eerste boek.
  Wel beide boeken lezen.


  Maak melding

 11. Rechters vonnis uit spreken en je niet laten afleiden door de verhaaltjes van een wanhopige crimineel bouta.Hij nam Suriname in zijn macht door een aanslag te plegen en ons grondwet buiten werking te stellen.Een straf voor zijn gruwelijk en lafhartige daad is hem bespaard gebleven gewoon omdat jullie het niet durven…heden wordt hij vervolgd voor de moord van 15 burgers in de capaciteit van een moordenaar.Spreek vonnis uit.


  Maak melding

 12. Zo kan bouta de crimineel de identiteit van de onzichtbare vijanden die hem teisteren in zijn nachtmerries niet aan ons verklaren.En van de 15 onschuldige burgers zogenaamd op de vlucht dood geschoten heeft hij geen bewijzen dat ze met een aanslag bezig waren.Het zijn 15 burgers geweest die durfden op te komen tegen bouta en zij moesten een zware prijs hiervoor betalen,ze werden vermoord.


  Maak melding

 13. @ Hedwig

  “Deze niet moslim kan het uitstekend vinden met Moslims !”

  Uw reactie raakt de kern. Veel mensen hebben geen kennis van het verleden en oorzaken voor verruwing of extremisme.

  Iets wat 100 jaar geleden en daarvoor gezaaid is door met name westerse landen komt nu tot een uitbarsting in het middenoosten .
  Het meer en deel van de gelovigen zijn beste mensen maar de 1% tot 5% die radicaliseren etc. omdat zij het verleden niet kunnen verwerken (slavernij, zwarte piet, Westerling, Rawahede, ect) maken het moeilijk voor zij die bang zijn of de historie niet begrijpen.

  “Zij die het verleden niet begrijpen zijn gedoemd het te herhalen” George Sayantana.

  Suriname kan daar ook veel van leren want het knalt steeds terug naar allerlei slecht gedocumenteerde “feiten” die de schuld altijd bij een ander legen en nooit tot een blik in de spiegel leiden.


  Maak melding

 14. @ Suraibaja: Ik wil graag uitleggen waarom ik die aanduiding gebruik, al vraag ik mij af of het zin heeft vanwege je kinderachtige gedrag. Misschien moet je eerst wat primaire fatsoensregels leren.

  In mijn visie is iemand Nederlander als hij als zodanig geboren is en zich zo voelt. Iemand kan wel de Nederlandse nationaliteit hebben, maar dan ben je nog niet automatisch een echte Nederlander. Dat komt geleidelijk, als je dat wilt.

  Er lopen meer dan een miljoen mensen in Nederland rond die ook een andere nationaliteit hebben en die nationaliteit op de eerste plaats stellen, ook al zijn ze in Nederland geboren. Voor mij mag dat, maar in mijn ogen zijn dat buitenlanders die in Nederland wonen en ook een Nederlands paspoort hebben. Jij woont hier ook, dus jij weet heel goed wat ik bedoel.

  Dan zijn er de mensen met een migratieachtergrond die hier wel willen wonen en dat paspoort willen hebben, maar niets anders doen dan kankeren op Nederland en de Nederlanders. Uiteraard de witte Nederlanders, want die zijn slecht, omdat ze wit zijn. Alle witten zijn slecht.

  Neem Hedwig die er Nederlands-Indië bij moet halen. Wat de Indonesiërs voor smerigheden hebben uitgehaald daar praat ze niet over en daarnaast, moet ik mij schuldig voelen voor iets wat voor mijn geboorte gebeurd is?
  Voor veel van dat soort lieden ben ik schuldig. Die lieden zijn geen Nederlanders maar landverraders.
  Ga verder met je leven huilebalk Hedwig! Je weet niet waar je het over hebt.

  Datzelfde geldt voor die twee gearresteerden. Ze waren druk bezig met forums en andere middelen om zoveel mogelijk mensen op te hitsen tegen het westen en de strijd aan te gaan.
  Dat zijn geen Nederlanders, ze wonen hier alleen maar en zijn vijanden van het Nederlandse volk. Het zijn gewoon landverraders. En bovendien, het zijn geboren Surinamers, daar valt niets aan te veranderen of te ontkennen.
  De Turkse president weet hoe je daar mee om moet gaan. In Nederland krijgen ze een huis, een uitkering en begeleiding. Zo lief zijn die “slechte” Nederlanders.


  Maak melding

 15. @Suraibaja, waar ook je van de wereld gaat wonen en de nationaliteit van een land krijgt waar je niet geboren bent, zal je altijd aangeduid worden met: eventueel de term allochtoon, of een Surinamer met de Nederlandse nationaliteit.
  Je bent wel Nederlander op papier, maar voor de registratie is het anders.
  Zie ook je paspoort wat erin staat geschreven::geboren in Suriname. Deze nationaliteit behoud je altijd.

  =Een nationaliteit van een ander land kan door omstandigheden altijd ingetrokken worden of de persoon die het heeft mag het zelf intrekken.

  =Waarom praat men nog steeds over de Guyanezen, dit terwijl velen al een Surinaamse nationaliteit hebben. Tot heden worden zij als buitenlanders beschouwd.


  Maak melding

 16. @ Lucky 19,

  Als jij ook gelooft dat een paracetamolletje helpt tegen een gebroken been, moet je dat vooral doen. Ik raad je aan ook andere lectuur tot je te nemen, want dit is vrij eenzijdig. Met alle respect.


  Maak melding

 17. @suraibaya,
  het gaat om de beeldvorming.
  Als deze verdachten een paar duizend euro hadden gedoneerd aan een goed doel in Suriname dan zijn het Surinaamse Nederlanders.
  Is het negatief wat ze doen dan zijn het Nederlanders.
  proef je het verschil?


  Maak melding

 18. @ Ira,

  In mijn paspoort staat dat ik in Nederland ben geboren en daarmee dus ook automatisch de Nederlandse nationaliteit gekregen.
  Toch word mij vaak gevraagd door de witte Nederlander of ik Indiase ben. (Dat ben ik niet, want ik ben niet in India geboren).
  Dan wordt aan mij de vraag gesteld: waar kom je vandaan. Uit Nederland is steevast mijn antwoord. Maar je bent toch geen Nederlandse?

  De witte Nederlander kan maar moeilijk accepteren dat je ondanks je getinte huid gewoon in Nederland kan zijn geboren en dus ook Nederlandse bent.
  Wat de witte Nederlander vergeet dat er maar heel weinig Nederlanders echt Nederlanders zijn.
  Het koninklijk huis is daar een goed voorbeeld van.

  In elk geval ben ik voor de meeste Nederlanders een niet westerse allochtoon van Surinaamse afkomst.

  Ik zal me nooit Surinaamse voelen, ben er niet geboren.
  Door dit eindeloos geouwehoer ben ik heel erg bewust geworden van mijn identiteit en dat is hindustaanse.

  Voor het overgrote deel van de witte Nederlanders ben ik slechts op papier Nederlandse.
  En maar klagen dat de integratie niet wil lukken.

  .


  Maak melding

 19. @ Blanke,

  De Nederlandse media doen precies hetzelfde.
  Een Surinamer die goed presteert is Nederlander, bij wanprestatie heeft men het dan over Surinamer.


  Maak melding

 20. @ Jojo,

  Ik kan inkomen in je uitleg.
  Daarom zeg ik dat ik kan begrijpen waarom er Indiërs zijn die niks met de moslims die in India wonen te maken willen hebben.
  De moslims hebben Indiërs eeuwen onderdrukt, gedwongen om moslim te worden anders werden ze vermoord. Miljoenen Indiërs zijn door de moslims vermoord.
  Alleen hoor je daar de moslims niet over.
  Ik vind deze mensen stumperds die maar klagen en janken en huilen als zij met onrecht te maken hebben, het onrecht dat ze anderen aandoen, daar hoor je ze niet over.


  Maak melding

 21. @Lucky19
  Ga je pilletjes slikken en/of hulp zoeken.

  @Hedwig (en JoJo)
  Het verhaal van Hans van den Broek is zeker niet slecht en een goed start punt,
  Dat kan beslist niet van jou reactie gezegd worden want:
  -1- Het roept slechts op tot haat en geweld.
  -2- Het is historisch een onzin verhaal. De meeste moslim doden zijn gevallen door moslims. Door geweld tussen de twee stromingen, door warlord, etc.
  -3- Jullie opsommingen zijn zeer onvolledig en selectief.

  @Srafu
  Ja het is heel aannemelijk dat de AIVD in NL en de diensten in de USA info hebben gestuurd waar ze niet omheen konden.
  De CIVD in Suriname is niets anders dan een incompetent zooitje in dienst van de dictator

  @Suraibaja
  Als iemand een record zwemt en zelf aangeeft niets met Suriname te hebben anders dan dat één van haar ouders daar vandaan komt wordt het ook als Surinaams succes gevierd en horen we jou niet!!


  Maak melding

 22. Jiyani@
  Als je zo reageerde zal het ook nooit veranderen, ik wit en ben in Suriname geboren, wat vraag de Surinamer aan mij waar ik vandaan kom uit Nederland, ik zal je een ding vertellen ik leg er niet wakker van, moet jij ook niet doen, jammer of heeft het andere oorzaken even goed jammer


  Maak melding

 23. @jiyani, zeker lang niet naar nieuws gekeken in Nederland. Ze vermijden juist elke vorm van verwijzing naar iemand afkomst als er iets te berichten is.


  Maak melding

 24. Jiyani@
  Hoeveel Nederlanders zijn echte, 500.000suris En paar 100.000 Turken en paar honderdduizend Marokkanen, Spanjaarden Italianen blijven er altijd nog 12-13 miljoen over, dat is maar heel weinig Nederlanders, waker worden


  Maak melding

 25. @ Haco, Waarom denk je dat ik er wakker van lig?

  Ik geef alleen maar aan hoe dat werkt.
  Zelf ken ik ook een boeroe familie van wie de kinderen in Nederland zijn geboren. De witte Nederlander kan en wil niet geloven dat hun ouders Surinamers zijn.
  Ze zijn allemaal wit, met blond en blauwe.bruine ogen.

  Weet je hoe dat komt?
  Nederland heeft verzuimd om hun koloniale geschiedenis op scholen te onderwijzen.


  Maak melding

 26. @ Blanke,

  Heb ik je op je tenen getrapt?
  Laatst hoorde ik nog op tv zeggen: Nederlander met Marokkaanse achtergrond.

  Dat bij een programma als Opsporing verzocht de achtergrond, huidskleur en andere specifieke kenmerken worden vermeld, vind ik normaal. Daar gaat het om het opsporen van een misdadiger, maar anders is het not done om de achtergrond van een persoon te vermelden.


  Maak melding

 27. Hallooooo!!!!!
  Er is nog niets bewezen!
  Misschien zijn deze jongens net zo gemarteld, als de heer Jozef Slagveer. Als er maar een bekentenis komt.
  Vooral niet vergeten dat het regiem van de Seriemoordenaar tot alles toe instaat is. Liegen bedriegen en ga maar zo door. Dus!
  Eerst de eventuele rechtzaak tegen deze jongens afwachten.


  Maak melding

 28. @ Haco,

  Denk jij dat van die 12 tot 13 miljoen witte Nederlanders ze echt allemaal echte Nederlanders zijn?
  Ga toch weg man. Ik gaf al het koninklijk huis als voorbeeld.
  Zijn Beatrix en haar zussen echte Nederlanders.
  Zijn de dochters van de huidige koning echte Nederlanders?

  Jij kijkt blijkbaar alleen maar naar die witte huid en voila ze zijn allemaal echte Nederlanders.


  Maak melding

 29. De antichrist heeft zijn zetel in West Europa en Amerika. Zij leggen de wereld hun wil op. Zij vernietigen natiën die niet nasr hun pijpen dansen. De chaos die zij in het Midden Oosten hebben gecreëerd krijgen ze op hun bord.


  Maak melding

 30. @Jiyani
  Toch word mij vaak gevraagd door de witte Nederlander of ik Indiase ben. (Dat ben ik niet, want ik ben niet in India geboren).

  ———————————————————————————–

  Misschien is dit gewoon oprechte belangstelling zonder bijbedoeling. Dat zou zomaar kunnen namelijk.


  Maak melding

 31. Even voor alle simplisten. IK BEN HIER OMDAT JULLIE DAAR WAREN.
  Mijnheer van den Broek moet zich niet te laten leiden door chauvinistische neigingen. In Suriname gaan we heel goed om met blanke Nederlanders die daar zijn neergestreken en genieten van het klimaat en de geneugten van het land. Zie het plaatsje Domburg in het district Wanica. Zie hoe al jaren de blanke Nederlanders daar genieten van het leven. En die worden daar allemaal heel goed bejegend door de lokale bevolking. En niet omdat de blanke Nederlanders zulke perfecte en vriendelijke mensen zijn, maar omdat de mensen op Domburg zo vriendelijk zijn.
  En efffe Hans: Ik ben hier omdat jullie daar waren.

  En verder zal ik het niet meer hebben hoeveel mooie plekken mensen van het blanke ras hebben ingenomen. De inheemse bevolking uitgemoord. Zie Australië, Zie Amerika en zie Zuid-Afrika. Het zijn klimatologisch de beste plekken ter wereld om een volksplanting te beginnen.

  En trouwens integratie in Nederland komt van 2 kanten. It take two to dance the tango.


  Maak melding

 32. Jiyani…

  Bouterse heeft in 2010 als eerste daad de geschiedenisboeken aangepast, betreffende zijn standrechtelijke moorden in Fort Zeelandia.
  Als je niet blank tot op de graat bent hoor je jezelf geen Nederlander te noemen. PUNT!!!


  Maak melding

 33. @Sabana-Wroko, en de AntiChrist in Sranan MARTELT EN VERMOORDT Ongewapende en Onschuldige BURGERS !

  Dat krijgen deze LAFFE DADERS binnenkort op hun bord !!!!

  PS : DENG KUNU FU 8 DECEMBER NANGA MOIWANA E YOKO A HERI PAARS DEVIL-CLAN !!!


  Maak melding

 34. Jiyani, jij hebt het toch ook over de witte nederlander en maakt dus zelf ook onderscheid. Mijn vrouw, Surinaamse van geboorte en hindoestaans maakt er gelukkig niet zo’n punt van maakt als ze vragen waar ze vandaan komt, integendeel omdat ze vaak ook al javaanse gezien wordt en de humor er wel van inziet, jou zienswijze zegt ook wel wat over jou


  Maak melding

 35. Jiyani@
  Er wonen in 17.000.000 mensen, en denkt met je bekrompen geest dat daar geen echte Nederlander tussen zit, ga toch weg joh, jij noemt het koningshuis 15-20 personenen ander 12-13 miljoen zijn??????? Laat het me weten aub


  Maak melding

 36. Neem Hedwig die er Nederlands-Indië bij moet halen. Wat de Indonesiërs voor smerigheden hebben uitgehaald daar praat ze niet over en daarnaast, moet ik mij schuldig voelen voor iets wat voor mijn geboorte gebeurd is?
  Voor veel van dat soort lieden ben ik schuldig. Die lieden zijn geen Nederlanders maar landverraders.
  Ga verder met je leven huilebalk Hedwig! Je weet niet waar je het over hebt.

  Kenmerkend voor een Nederlander / bakra. Altijd klaarstaan om met de vinger te wijzen, altijd op anderen kritiek hebben maar o wee als je als niet blanke de vinger op de zere plek legt dan is het soort van Hans van den Broek van het laagste allooi. Want mijnheer van den Broek heeft moeite met een weerwoord met name als dit met feiten onderbouwd wordt.
  V.d. Broek heeft niets met het verleden van zijn voorouders te maken, de terreur die zijn voorouders in Ned. Indie en Papua Nieuw Guinea voerden, daarvoor is hij niet verantwoordelijk. Maar de enkele moslims die aanslagen plegen daarvoor houdt dit sujet ALLE moslims verantwoordelijk. Zo kenmerkend voor zijn soort dat graag achter moeders schort huilt.


  Maak melding

 37. Anoniem@
  Wie beweerd dat Nederlanders perfect zijn, het zijn je eigen woorden, getuigt niet van interlect, als ik de Surinamers over Surinamers hoor praten, krijg ik de koude rilling, djoekoe, koeli olifanten, enz enz Joe koe.
  Uit moorden door blanken in Afrika, net zoiets als hoetsi en toetsi, BOKO haram, en bijvoorbeeld 15 politieke tegenstander vermoorden, moiwana bloedbad, kettingzaag moorden, binnenlandse oorlog, Afrikaanse toestanden?? Anoniempje.
  Nadenken voor je wat schrijft


  Maak melding

 38. Hedwig@
  De Duitsers hebben in de tweede wereldoorlog miljoenen mensen vermoord, dat was verschrikkelijk, we hebben het de Duitser vergeven, maar we zullen het niet vergeten, het mooie is dat we er weer zaken me doen, papua nieuw Guinee wat is daar gebeurd dan, Indonesië?? Leg eens uit


  Maak melding

 39. Beste Haco, u leest niet waar ik op reageer maar u bent een overschreeuwer. Lees eerst mijn reactie’s wellicht dat u dan kennis heeft waar die over gaan !


  Maak melding

 40. @ Hans,

  Je moet de woorden witte Nederlanders wel in de juiste context plaatsen.
  Keer op keer moet ik constateren dat Surinamers zeer slecht in begrijpend lezen.


  Maak melding

 41. @ Hedwig

  Nu sla je door. van de Broek herkend de geschiedenis maar kan er als individu niet verantwoordelijk voor gehouden worden. Dat wordt bedoelt met mensen die allerlei historie misbruiken in het heden.

  Een kind van een slavenmeester, kan uit groeien tot een slavenmeester en een sadist maar ook een andere richtting uitgaan.

  In een documentaire over de slavernij bezoekt Roue Verveer de nazaten van de Slavenmeesters die zijn voorouders bezetten hadden op geheel gelijkwaardige wijze.
  Roue staat maatschappelijk gezien en wellicht ook materieel ver boven deze nazaten die misschien na memoriabilia uit die tijd bezitten maar hun maatschappelijke positie niet meer aan die tijd kunnen ontlenen

  Indonesie, Atjeh, Rawagehde, Celebes, Westerling, Slavernij, Piraterij zijn zwarte bladzijden van de historie die nu nog van beperkte invloed zijn en al decennia voor zij die er voor openstaan geen geheim meer zijn.

  De historie heeft ons gebracht waar we zijn leer ervan voor de toekomst maar stop met de hedendaagse mensen aan te spreken op Jan Pieterzoon Coen want Bony was ook geen lievertje en heeft op zijn schaal ook onschuldig bloed aan zijn handen.
  Hoe denk je dat de slaven in Elmina kwamen. Ze werden netjes afgeleverd door arabische, zwarte en blanke kooplieden die ze van de lokale bevolking gekocht hadden.
  Denk je dat het Ottomaanse rijk geen blanke Europeanen als slaaf hield of dat de Berbers zelf hun schepen roeiden.

  Herbert de geschiedenis is een leerboek om van de fouten te leren. fouten van voorouders verwijten leidt slechts tot afstand en doorzetten van conflicten.


  Maak melding

 42. uit wikipedia

  en criollo was in het Spaanse koloniale kastensysteem iemand die etnisch Spaans was, maar was geboren in de koloniën. Criollo’s stonden in deze hiërarchie onder peninsulares (Spanjaarden die in Europa waren geboren), en boven de mestiezen en de mulatten. De maatstaf waarmee bepaald werd of iemand criollo was, was niet bijzonder strikt. Iedereen die in de koloniën geboren was en voor minstens 5/6e etnisch Spaans was, was criollo, dus veel criollo’s waren niet “puur” blank maar hadden een klein deel indiaanse of Afrikaanse achtergrond. Soms was het voor iemand die meer dan 1/6e niet-blank was zelfs mogelijk om erkenning als criollo te kopen.In de 18e eeuw raakten de criollo’s onder invloed van de Verlichting. Ze begonnen zichzelf americanos te noemen en eisten gelijkstelling met de peninsulares. De Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de Zuid-Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlogen, zoals bijvoorbeeld de Argentijnse, werden dan ook grotendeels geleid door strijdvaardige criollo’s.

  alternatieve benoeming in Nederland en Suriname[bewerken]
  Hoewel de etymologie van beide woorden hetzelfde is, betekent “criollo” niet altijd hetzelfde als “creool” in Nederland en Suriname. In Suriname worden er daar geboren zwarten en kleurlingen mee aangeduid


  Maak melding

 43. @ Paul,

  Het zou kunnen dat de witte Nederlander uit belangstelling vraagt of ik Indiase ben.
  Maar geloof me, ik voel dondersgoed aan wanneer het pure belangstelling is. Dan neem ik de tijd en vertel hoe de bevolking van Suriname is ontstaan en hoe en waarom Surinamers van diverse afkomst in Nederland zijn terecht gekomen.


  Maak melding

 44. @Jojo:
  Waarom erkent de Nederlandse Staat de slavenhandel niet ? waarom kent de Ned. Staat de genocide in voormalig Ned. Indie niet ? Waarom erkent het Christendom de uitroeiing van de Indianencultuur niet ?
  Waarom erkent Nederland de genocide in Srebrenica niet ?
  Dit komt omdat men zich superieur waant !
  Ja, inderdaad men moet van het verleden leren maar je moet het niet gekker maken om van ALLE moslims te eisen dat zij de aanslagen in naam van de Islam gepleegd moeten veroordelen. En als het dit daadwerkelijk gebeurd, dan is de reactie veelal ‘ ach, die afkeuring zullen ze toch niet menen’.


  Maak melding

 45. Als je met de moslim praat dan wijzen ze steeds op dat ze vervolgd worden.Daarom dat het rechtvaardig is,dat ze af en toe een bom laten afgaan.
  Als je het Nederlands nieuws volgt dan zie je dat de moslims juist de Nederlandse wetten gebruiken om de Nederlanders om de oren te slaan.Het vervolgen gebeurt juist anders om.


  Maak melding

 46. Bij de beheerder van dit website moet toch inmiddels duidelijk zijn dat allerlei onzinnige verbale discussies worden gevoerd, welke niks met de tekst te maken hebben. Dit zorgt alleen maar voor vervuiling van het website. Het zou goed als de beheerder dergelijke onnodige berichten onmiddellijk van het site verwijderd.


  Maak melding

 47. @ Hedwig

  Het Christendom kan niets erkennen want het is geen rechtspersoon die op de een of andere wijze verantwoordelijkheid kan nemen.

  De Nederlandse staat kan geen verantwoordelijkheid nemen voor iets wat zij nooit gedaan heeft. Voor 1815 was er geen Nederlandse staat zoals wij die nu kennen. Daarnaast heeft de staat niet gehandeld maar mensen en bedrijven.
  De staat kan slechts betreuren wat er gebeurd is en dat men niet gelijk met andere naties de slavernij heeft afgeschaft of eerder.

  De situatie in Indonesie kan niet als genocide beoordeeld worden aangezien er absoluut chaotische situatie was waar vanuit meerdere richtingen oorlogsmisdrijven begaan werden. Het is dus zaak per incident (raar woord in deze context) te onderzoeken en niet generiek Genocide te roepen. Wij weten dat Jan Pieterszn Coen eilanden heeft uitgemoord echter hij was geen Nederlandse staat maar iemand die in opdracht van de VOC handelde en niet in opdracht of onder het gezag van de Republiek der 7 verenigde Nederlanden.

  Sebrenica was een enorme fout die echter niet zonder meer verwijtbaar is aan Nederland aangezien Dutchbat onder de verantwoordelijkheid van een internationale operatie viel.

  Hedwig ergens als Natie de verantwoordelijkheid voor nemen moet door de regering aan het parlement goed uitgelegd kunnen worden.


  Maak melding

 48. Was het niet van Agt die zei dat Nederlanders niet naast Surinamers willen wonen ? Of misschien waren zijn woorden nog erger. Heb het misschien nog verbloemend gezegd/geschreven. Zo had van Agt meer van zulke racistische uitspreken.
  Dit was in het kader van de grote uitstroom uit Suriname bij de aangekondigde- en opgedrongen onafhankelijkheid.

  En let wel op: deze hans van den broek maakte deel uit van het kabinet als minister van buitenlandse zaken.
  Zie en interpreteer de woorden van deze hans van den broek tegen dit reliëf/context. Zegt heel veel over deze hans van den broek. Zijn denkwijze en hoe hij in het leven staat.


  Maak melding

 49. Hans,

  Ik ben een bruine man, in Suriname geboren, regelmatig in het buitenland en word door mijn paspoort als Nederlander beschouwd. Het maakt niet uit of ik crimineel, zakenman of vakantieganger zou zijn.

  Een Nederlandse sporter wordt tijdens sportreportages met Nederlander aangeduid, ongeacht kleur of prestaties.
  Dat is simpel en vrij van discussies.

  Onderstaande komt van internet en dat is niet (voor iedereen) simpel.

  U bent Nederlander van rechtswege wanneer één van uw ouders Nederlander is. Er zijn een paar regels voor het Nederlanderschap van rechtswege, maar er kunnen altijd uitzonderingen zijn.
  • Was uw vader Nederlander toen u werd geboren en was hij getrouwd met uw moeder, dan bent u Nederlander.
  • Bent u in of na 1985 geboren en is uw moeder Nederlands, dan bent u Nederlander. Het maakt dan niet uit of u in of buiten Nederland geboren bent. Of dat u geadopteerd bent. Heeft u een Nederlandse moeder en bent u voor 1985 geboren (latente Nederlander), dan kunt u door optie Nederlander worden.
  • Is uw vader Nederlander en uw moeder niet en was uw vader bij uw geboorte niet met haar getrouwd? Dan moet u door uw vader erkend zijn. Dat betekent dat uw vader officieel heeft bevestigd dat u zijn kind bent. Hier vindt u meer over bij ‘Erkenning kind’.
  • Woonde uw vader of moeder tijdens uw geboorte in Nederland, Aruba, Curaçao of Sint-Maarten? En is uw vader of moeder ook geboren in Nederland terwijl zijn of haar vader of moeder in Nederland woonde? Dan bent u volgens de wet Nederlander. Het maakt dan niet uit welke nationaliteit uw ouders hebben. Voor een kind dat na 1 april 2003, maar voor 1 maart 2009 door een Nederlander is erkend, bestaat een aparte regeling. Het kind kan dan door optie de Nederlandse nationaliteit krijgen.

  Weet meneer Van de Broek welk deel van bovenstaande op de vermeende terreurverdachten van toepassing is?

  Ten aanzien van het nieuwsartikel onthoud ik me van elk commentaar.


  Maak melding

 50. Hans vd broek,

  Jouw tekst:
  In mijn visie is iemand Nederlander als hij als zodanig geboren is en zich zo voelt. Iemand kan wel de Nederlandse nationaliteit hebben, maar dan ben je nog niet automatisch een echte Nederlander. Dat komt geleidelijk, als je dat wilt.

  Kom op zeg, dit slaat dus nergens op!


  Maak melding

 51. Perfecte analyse @Hans van den Broek!

  Helemaal mee eens, en daarom is een herhaling meer dan terecht:

  “Wat is de oorzaak van hun gedrag? Door veel lieden wordt het westen gezien als een paradijs waar je alles kunt krijgen wat je maar hebben wilt. In de praktijk blijkt dat nog al eens tegen te vallen.
  Men vindt geen werk vanwege gebrek aan vaardigheden, opleiding of ongewenste attitude, soms vanwege etnische vooroordelen, en men merkt dat een uitkering ook geen vetpot is.

  Men blijkt te behoren tot de onderklasse in het land en gezien te worden als bedelaars die van ‘onze’ sociale voorzieningen komen profiteren. Men voelt zich ongewenst en niet geaccepteerd.
  Dat geeft frustraties die kunnen uitgroeien tot haatgevoelens.

  Afhankelijk van de cultuur waarin men is opgegroeid leidt dat tot agressie of juist het omgekeerde, terugtrekken in zichzelf.
  Personen van Afro afkomst kunnen activistisch worden en bijvoorbeeld anti-Zwarte Piet acties gaan voeren, een anti-wittemensen beweging beginnen, lid worden van de Pinkstergemeente, of Bouterse aanhanger worden.

  Mensen met een islamitische achtergrond gaan extreem godsdienstig worden en jihadistische neigingen vertonen om de ongelovigen’ te straffen voor het leed dat ze zich voelen aangedaan.
  Blijkbaar was dat hier ook het geval. De Amerikanen en het westen in het algemeen krijgen de schuld van alles wat de moslims in de wereld is aangedaan, en er moest een daad gesteld worden.”


  Maak melding

 52. En dan wil ik onderstaande nog toevoegen:

  Herkenbaar voor velen, zijn de tenenkrommende beelden/uitspraken van de paarse meute, die vol verbazing en ongeloof door de surineds en Nederlanders worden bekeken.
  De eerste vraag die dan opkomt is: wat doe je verdorie nog hier, ga je land opbouwen, als je zo bouta-minded bent.

  Daarnaast wist je van te voren, dat Nederland verantwoordelijk was voor de slavernij etc. etc. kon je niet vluchten naar Ghana of zo iets.

  Anderen zijn de afgelopen 7jr met veel fanfare en trompet geluid vertrokken naar suri. We kennen ze wel, groots afscheid van hun (Nederlandse) collega’s die jaloers werden gemaakt met verhalen over de zon die altijd schijnt, de vrijheden de huizen etc. etc.
  Met de staart tussen de benen, keren ze druppelsgewijs terug.
  Lessons learned.

  In heel Europa heb je van die geboren en getogen djihadisten ‘under construction’), voorbeelden te over. Er hoeft maar effe iets te gebeuren en ze draaien door.

  Veel allochtonen die hun draai niet kunnen vinden, grijpen terug naar oeroude tradities die in het land van afkomst niet eens meer worden toegepast.

  Het is belangrijker hoe jij jezelf ziet, dan hoe een ander jou ziet.
  Zit je lekker in je fel, dan straal je dat uit en dan wordt je met respect behandeld, zelfs al ben je paarsgetint 🙂 🙂


  Maak melding

 53. Niet afdwalen please. Zijn de “terroristen” Nederlanders of niet! dat is de vraag.

  Voer voor Freud en consorten omdat Hans vd Broek in zijn eerste reactie duidelijk laat merken dat hij er niet van gediend is dat de terroristen als Nederlanders worden aangeduid. Duidelijker kan het niet en je hoeft echt niet paars, rood of geel te zijn om hem door te hebben.

  Dus een blanke geboren in een dorpje in Friesland, opgevoed met aardappel en bloemkool maar later verliefd geworden en getrouwd met een Ghanese, nog steeds woonachtig in Nederland maar gek op de Ghanese cultuur en eten, moet niets van Andre Hazes, of Jan smit, loopt in Afrikaanse gewaden rond zou plotseling geen Nederlander meer zijn?

  Ik vind jullie zo leuk hier op dit forum


  Maak melding

 54. @ Anoniem: Deze Hans van den Broek maakte dus GEEN deel uit van enig kabinet en is NOOIT minister geweest. Toevallig heet ik zo en aangezien ik geen reden zie om een schuilnaam te gebruiken post ik gewoon onder mijn eigen naam.
  Ik heb jaren in Suriname gewoond en gewerkt, tot volle tevredenheid van mijn werkgevers, vandaar mijn betrokkenheid.
  Dat kan niet iedereen op dit forum zeggen.


  Maak melding

 55. Hans, twee positieve dingen. U bent niet de grote minister Hans van den Broek (heb ik altijd hoog geacht) en u hebt een heel fijne tijd gehad in Suriname. Mooi om dat van u te horen.
  Ik had nog gerept over het plaatsje Domburg aan de Suriname rivier in het district Wanica. Een kolonie blanke Nederlanders (zal ik het zo benoemen) zijn daar neergestreken met hun boten. Inmiddels wonen bepaalde al meer dan 10 jaar daar op hun boten. Ze hebben een vrij leven en genieten van het leven. Ze genieten van de geneugten wat het leven hun kan bieden. En zie hoe vriendelijk deze mensen door de lokale bevolking worden bejegend. Meer dan terecht. En Hans niet omdat ze allemaal zo vriendelijke gedrag etaleren op mijn Domburg, maar omdat wij op Domburg zulke vriendelijke mensen zijn. Wij zijn gespeend van elke jaloezie jegens onze blanke medemens op Domburg, en we misgunnen hun het mooie leven niet.
  Wij zouden de film/en de rollen moeten omdraaien Hans. Een kolonie gekleurde Nederlanders die op hun bootjes de intrek hebben genomen in een blank Nederlands dorp???
  Dan hadden we de Telegraaf en onder andere Powned tv op onze dak? Hoe gekleurd zouden deze artikelen zijn over de gekleurde Nederlanders die hun intrek hebben genomen in het dorp. Multiple choice vraag: positief of negatie. Vereist echt niet zoveel denkvermogen hoor Hans. Je hoeft echt geen Einstein te zijn om deze vraag te beantwoorden.


  Maak melding

 56. Anoniem@
  Wat kan jij liegen zeg schijnheilig gewoon, maar ik wel aardig hoor, anoniem de gekleurde mensen vallen niet eens meer op, er wonen al 480000, alleen al uit Suriname, en die hebben hun plekje gevonden, zoude wij dat nou menen of niet, alleen de fantasie over treft de waarheid.
  Sari tori


  Maak melding

 57. Anoniem@
  Weet jij hoeveel vluchtelingen elk jaar in nederland worden opgenomen, even nadenken voor je wat schrijft.
  Meerkeuze vraag: waar, niet waar, dit geloof ik niet.
  Hiervoor hoef je geen Einstein, hopelijk kom je er uit, en weet je deze vluchten niet naar Suriname, maar naar het westen, deze mensen vinden het weer fijn om weer vernederd te door de blanken???? Ik vind het best als je hierop reageerd


  Maak melding

 58. O, tegen domheid valt niet te strijden. Ik ben opsporingsambtenaar in Amsterdam en geloof mij ik weet hoe het werkt.
  Wat zei Lao tse weer: “Mooie woorden zijn niet waar, en ware woorden zijn niet mooi”.
  En als ik effe de gepeperde waarheid even schrijft/zegt, zou ik liegen. Het is de perceptie van de realiteit zou ik zeggen. Ik ben een realist, geen utopist en zeker niet iemand die een sprookjes gelooft. Ik percipieer en vertaal de realiteit als een realist. Zie het nieuws van onze verdronken Syrische medemens van 16 jaar.


  Maak melding

 59. Het opnemen van vluchtelingen is dwingend voorgeschreven door bepaalde afspraken die op supranationaal niveau (VN) zijn afgesproken. En zie hoe een deel van Europa deze afspraken aan zijn laars lappen (bijv. Polen en Hongarije om twee van die landen te noemen).
  Het vluchtelingenproblematiek is door het Westen gecreëerd. Het westen moest cout ce cout Irak, Libië en het regime in Syrië om zeep helpen. Nou dit zijn de wrange vruchten die het westen nu aan het oogsten zijn.
  Het is en dom van Sadam en Ghadaffi om hun atoomprogramma af te zweren omdat ze bij het Westen in een goed blaadje wouden komen. Dit hebben ze met hun dood moeten bekopen.
  Ik denk niet dat de leider van Nrd. Korea zo stom is. Atoomwapens zijn de beste wapens- het beste verdediging schild om je tegen het agressieve westen te verdedigen.


  Maak melding

 60. Anoniem
  Tweede alinea 10 aug 14.59 uur
  En let wel op: deze hans van den broek maakte deel uit van het kabinet als minister van buitenlandse zaken.
  Zie en interpreteer de woorden van deze hans van den broek tegen dit reliëf/context. Zegt heel veel over deze hans van den broek. Zijn denkwijze en hoe hij in het leven staat.
  Waar heb je het over?

  Je gaat verder.

  “Hans, twee positieve dingen. U bent niet de grote minister Hans van den Broek (heb ik altijd hoog geacht) en u hebt een heel fijne tijd gehad in Suriname. Mooi om dat van u te horen”.

  Twee?
  Is het positief dat Hans, niet de andere Hans is, die je hoog hebt geacht?
  Weer kan ik je niet volgen

  Je bent opsporingsambtenaar. Mooi.
  Vraagje; wat spoor je op? Illegalen? of mensen die hun grofvuil te vroeg op straat zetten of ???
  Je werkt en levert een bijdrage
  Goed zo.
  Maar, ik zou oppassen, je laatste posting (laatste alinea) kan je in problemen brengen.
  Radicaliseer je?


  Maak melding

 61. @ Johan,

  Foute inschatting van mij dat je Surinamer bent. Excuses daarvoor.
  Maar wat heeft dat met begrijpend lezen te maken?
  Van mij is ook wel eens gezegd dat ik Surinaamse ben, dat heeft voor mij niets met begrijpend lezen te maken.

  Enfin, we zijn idd van het onderwerp afgedwaald.
  Volgens laatste nieuwsberichten in NL ontkennen de 2 Nederlanders die in Suriname zijn gearresteerd voor mogelijke terroristische aanslagen, dat ze dat ook van plan waren.
  Ze zeggen dat ze wel contact hebben gehad met een geradicaliseerde persoon.

  Ben heel erg benieuwd naar de afloop van deze zaak.


  Maak melding

 62. Wat een stom borrel praat dat gelul of wat je schryf.
  Waarom wil je een boodschap verspreiden die gebaseerd is op een paranoia complot theorie,je raakt alleen maar mensen die geen Geef hoop hebben, wat gek is ,dat de mensen die net zo denken ,altyd de schuld aan een ander geven


  Maak melding

 63. India is de meest verdeelde gemeenshap terwereld daar hoef je niet bly om tezyn tezyn waarom ga je niet terugnaar India waar er nog cholera,tyfus,elke minuut een meisje word verkracht.
  Wy Hindoestanen doen of in India alles goed is Ik ben er geweest,het is een grote tering maatshapy,waar iedereen aan zichzelf denk ,ik ken het India is tien keer meer verot dan Suriname en dat zeg ik als hindoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.