Schuld bij leveranciers leidt tot vaccintekort in Suriname

29

PARAMARIBO, 8 aug – Een schuldachterstand van drie jaren is de oorzaak van een tekort aan vaccins in heel Suriname. Volgens de vakgroep Kindergeneeskunde van de Vereniging van Medici in Suriname, VMS, betreft het tekort vaccins voor zuigelingen. Het gaat om kinderen van tussen twee en zes maanden oud. Het Pentavalent 1 en 2 en orale poliovaccin zijn niet beschikbaar.

Het Pentavalent-1-vaccin is voor zuigelingen van twee tot vier maanden oud . Het Pentavalent-2- en orale poliovaccin zijn voor baby’s van vier tot zes maanden. Volgens de Ware Tijd is de hele voorraad Pentavalent ongeveer een maand geleden te zijn vervallen. Het orale polio-vaccin is al een aantal maanden niet mee in voorraad. De vakgroep overweegt een brief te sturen naar de minister van Volksgezondheid.

Het tekort is al aangesneden in het parlement. Oppositieleden hebben er vragen over gesteld. Volgens de Ware Tijd is het tekort aan vaccins veroorzaakt door een drie jaar oude schuld bij de buitenlandse leveranciers. “Het is een zeer kwalijke zaak, omdat kinderziekten kunnen uitbreken, met name kinkhoest en dat kan dodelijk zijn”, zegt een specialist. De kans op een uitbraak van infectieziekten is groot.


29 REACTIES

 1. Mijn posting gaat niet primair over dit artikel. Echter ik wil iets uitzoeken en heb jullie hulp nodig.
  Wie helpt mij?
  Ik heb naar Hoefdraad zitten luisteren op Apintie en zou willen weten wanneer Bouterse aan de macht was zowel Bouterse 1 alsook Bouterse 2.
  Wanneer Wijdenbosch en wanneer Venetiaan.

  Het artikel
  De vakgroep ziet de positieve kanten niet
  1. Minder kinderbijslag
  2. Minder pensioen tzt.
  3. We mieten door de zure appel bijten
  Dit soort gel zullen we straks wel lezen.
  Of
  3 Baas weet wat hij doet.
  4. Het begon onder Front. Zij hebben schulden laten oplopen die “wij” nu aan het afbetalen zijn.


  Maak melding

 2. Ndp boeven…pe a moni de…..!!
  Venezuela krijgt rijst van bouta en wij mogen doodgaan!Bidden mensen om niet ziek te worden.Er is geen hulp in Suriname .Ook niet voor onze kinderen.


  Maak melding

 3. wie gaat het front, holland, amerika, india, de schuld geven? Want aan Boefdraad kan het niet liggen; hij lag toen bij zijn 2e buitenvrouw.


  Maak melding

 4. Breakingnews:
  Kaolo / moordenaar bouta geeft delen van oost Suriname gratis weg aan de Fransen in ruil voor een Frans paspoort. Als tegenprestatie mogen SU tijdelijk zondet VISA reizen.
  ——-//—

  08 Aug, 07:56
  06556545f516f177ba41f774c71fe47a.jpg___NSS_Frans_Visa_01_RA-1.jpg
  Een gids van de Franse touroperator JAL Voyages vertelt over de touropties in Frans-Guyana, tijdens de eerste Franse Dag in ’t Vat. (Foto: Ranu Abhelakh) Surinamers die een tour via een reisbureau of touroperator willen maken in Frans-Guyana, krijgen een gratis toeristenvisum. Zij hoeven geen € 60 meer te betalen hiervoor. “Ik ben bevoegd en heb de beslissing genomen om het toeristenvisum gratis af te geven”, zegt ambassadeur Antoine Joly van Frankrijk aan Starnieuws. De regeling voert hij in als korte termijn beleidsregel om het Surinaamse toerisme naar Frans-Guyana te bevorderen.


  Maak melding

 5. En het gaat zo goed met ons geliefd Suriname. Weet je wanneer ik het goed heb? Ik heb het goed wanneer ik tijdig al mijn schulden kan betalen. Deze definitie projecteer ik nu op Suriname als volgt:
  Het gaat pas goed met Suriname wanneer Suriname al haar schulden tijdig kan betalen. Met andere woorden: als het Suriname niet lukt om haar schulden op tijd te betalen gaat het niet goed. Dit wilde ik graag onder de aandacht brengen van de heer Boefdraad en de rest van de regering inclusief DDB. We hebben een schuld aan de leverancier en krijgen daardoor geen medicijnen geleverd.
  Gratis advies: in moeilijke tijden moet je geen droombegrotingen maken. Droombegrotingen maken de situatie alleen maar erger. Ga een cursus volgen: hoe moet ik goed begroten. Het helpt.


  Maak melding

 6. Onzin. Surinamers hebben alles over voor de opperduivel. Verhongeren, en daar horen ook ziektes horen bij. Ben er zelfs van overtuigd dat als hun baas roept, spring met ze allen van de brug, dat men dat ook echt collectief doet. Er is geen dommer volk dan de Dubaiaanse volk. Venezuelen hebben tenminste hersenen, en vechten voor hun leven tegen duivel Maduro.


  Maak melding

 7. Mensen-LEVENS en Mensen-RECHTEN tellen niet, wanneer

  de Paarse Machthebbers-clan slechts EEN DOEL HEEFT :

  Het uit de BAJES houden van HUN LEIDER !!!

  PS : Hebben de Paarse politici nog ENIG GEVOEL ?????


  Maak melding

 8. En die senioren die ze vermoorden of laten dood gaan in de ziekenhuizen in Suriname dan?
  Heeft dit daar mee te maken?
  Iedereen die naar t ziekenhuis gaat komt eruit dood of ze sturen je naar huis twee dagen later ga je dood.heeft dit dan daar mee te maken mensen.ze vermoorden jullie daar in die ziekenhuizen. Het is al decennia zo vooral ouderen.


  Maak melding

 9. Het heeft niets met de regering of vaccinaties te kort of schulden on zin.kihk hoeveel ouderen levend t ziekenhuis komen of kort een bezoek in t ziekenhuis sterft.
  De FRONTERS moeten BOUTERSE de schuld geven he!


  Maak melding

 10. De oorzaak van een tekort aan vaccins voor heel Suriname ligt aan het feit dat er een 3 jaar oude schuld nog steeds openstaat.

  De NDP regeert vanaf 2010, dus nu 7 jaar.
  De schuld is ontstaan tijdens de regering Bouterse I, dus is het terecht dat de schuld in de schoenen van de NDP wordt geschoven.

  Maar ook tijdens de Frontregeringen werden salarissen niet tijdig betaald. Ook toen moesten werknemers soms weken tot maanden wachten op hun loon.

  Ook tijdens Frontregeringen hebben ziekenhuizen te kampen gehad met een tekort aan medicijnen en andere benodigdheden voor patiënten.


  Maak melding

 11. WIJ hebben alle openstaande vorderingen van de staat aan ondernemingen betaald, wij hebben ongedekt geld gedrukt, wij hebben drastisch bezuinigd op de staatsuitgaven, wij hebben tientallen buitenlandse leningen afgesloten om de productie te bevorderen, wij werken als Machthebbers 25 uur per dag, wij zijn Paarse renpaarden !

  VACCIN NO DE ???? A NO UNU, UN NO SABI !!!


  Maak melding

 12. Misterbojo die schulden staan gewoon in de boeken en de cijfertjes liegen niet. De reering heeft 3 jaar achterstand. Het is aftikken of sterven. Meer smaken zijn er niet. Het niks met Front te maken idioot.


  Maak melding

 13. De regering van het straatarme Zimbabwe heeft besloten een miljard dollar (ruim 850 miljoen euro) uit te trekken voor de bouw van een universiteit. De instelling wordt vernoemd naar de 93-jarige president Robert Mugabe, kondigde de minister voor hoger onderwijs woensdag aan.

  De Robert Gabriel Mugabe University moet worden gebouwd buiten de hoofdstad Harare. Het project valt slecht bij de oppositie in het land, waar volgens officiële cijfers meer dan 90 procent van de bevolking werkloos is. Oppositiepartij MDC oordeelde dat het geld beter kan worden besteed aan onderwijsinstellingen die nu al in geldnood zitten.

  „Dit is een vorm van populisme die alle logica tart”, verzuchtte een MDC-woordvoerder. „Dit is bedoeld om het ego van Mugabe te strelen, omdat we weten dat zijn regering blut is.” Critici verwijten Mugabe, die al tientallen jaren aan de macht is, met populistisch beleid de economie om zeep te hebben geholpen.

  De nieuwe universiteit moet zich onder meer gaan richten op onderzoek, maar er zal volgens minister Jonathan Moyo ook „revolutionair leiderschap” worden onderwezen.

  =========================================

  Bouterse en Mugabe is 1 pot nat.


  Maak melding

 14. Drie jaar achter met betalingen en de jonge kinderen in gevaar brengen. Dan Bouterse denkt nog aan nog 5 jaar te regeren? Bouterse 3? En dan zijn er mensen die hem aan B3 willen helpen? Het is een nachtmerry!


  Maak melding

 15. Misterklojo @
  Vandaar dat ze de leveranciers drie jaar niet betalen,
  Mensen dood laten gaan, omdat er geen medicijnen zijn, brulapen, e
  En hoop herrie weinig inhoud


  Maak melding

 16. @misterbojo,
  ja wel ze doen het gewoon beter hoor

  Waarom betalen die charlatans en wanbetalers hun rekeningen en hun afbetalingen aan leningen dan niet?


  Maak melding

 17. @ Johan,

  Waarom mag ik de minpunten tijdens de regeringen Venetiaan niet benoemen?

  Nogmaals geen enkele regering in Suriname heeft zich echt het lot van de Surinamers aangetrokken.
  Politici zijn alleen maar bezig met zichzelf te verrijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.