donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGeen straatfeestjes meer in ‘woelige’ Surinaamse woonwijk

Geen straatfeestjes meer in ‘woelige’ Surinaamse woonwijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 aug – Voorlopig mogen geen straatfeestjes worden georganiseerd in Latour. Dit hebben de autoriteiten beslist na een ernstig incident in de woonwijk, aan de zuidelijke rand van Paramaribo. Tijdens het incident raakten twee partijen slaags met elkaar. Het gebeurde op een evenmenent. Een politieagent loste een schot een man raakte gewond in de buikstreek.

De autoriteiten willen paal en perk stellen. Organisatoren storen zich aan god noch gebod. “Het is niet de eerste keer dat men zich niet aan de regels houdt in dit ressort. Je geeft een vergunning met een sluitingstijd van drie uur ’s ochtends en men gaat door. Voorlopig dus geen feestjes en streetparty’s in dit ressort”, zegt districtscommissaris Remy Pollack tegenover de Ware Tijd.

De autoriteiten willen eerst orde op zaken stellen. Vandaar de maatregel. Het wordt een hele uitdaging in de dichtbewoonde wijk. “Elke week hebben wij een soortgelijk probleem”, aldus Pollack. Het incident deed zich voor in het hoofdkwartier van regeringspartij BEP. Daar is de maat ook vol. “Ons partijcentrum wordt niet meer verhuurd aan derden die hun publiek niet onder controle weten te houden”, zegt partijvoorzitter Celsius Waterberg.

opening
Fernandes Express
BODO Party

34 REACTIES
 1. @Redskin

  het onderlaag van de bevolking is al zo ver weggezakt dat praten bij hun onmogelijk is.Die erkennen geen enkel wet en gezag.Ze hebben hun eigen wetten en regels.Angst zien ze als respect.
  Met andere woorden is dat alleen maar het wet van geweld/sterkste erkennen ze.Een politie uniforme zegt hun niets.Integendeel.


  Maak melding
 2. @ Redskin,
  Woon je wel in Suriname ?? Ken je de mentaliteit van sommige groepen in Suriname niet??

  Sorry dat ik het moet zeggen :sommige groepen “blakkamangs” weten niet hoe het hoort in een woonwijk !!

  Bij de tent van “BOUVA-NDP’ aan de verlengde Wilhelminastraat Par’bo nrd heb je hetzelde beeld !!!


  Maak melding
 3. 13 maart 2013 | 71 reacties | Justitie en politie | Maatschappij | Nieuws uit Suriname

  PARAMARIBO, 13 mrt 2017 – Uitspattingen als kaboelafeesten (met jonge vrouwen en meisjes die zich schaars kleden en al dansend hun schaamdelen blootleggen, red.) zijn ‘tot nader order’ verboden in de volksbuurten Pontbuiten en Latour. Dit meldt de Times of Suriname. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West zegt dat het verbod onmiddellijk ingaat. Ook house- en streetparties zijn verboden.

  Het is precies het soort vermakelijkheden waar jongeren op af kwamen de laatste jaren. Meermalen leidde politie-ingrijpen zelfs tot regelrechte botsingen. Het verbod moet een eind maken aan een steeds chaotischer fenomeen. “Dit is allemaal het gevolg als mensen zich niet willen houden aan de regels. En het lijkt echt alsof men zich wil storen aan god noch gebod”, zegt Nerkust. Klachten over geluidsoverlast, uitspattingen en soms zelfs vuurwapensalvo’s zijn niet van de lucht.

  De overheid had al eerder een verbod uitgevaardigd. Organisatoren hadden Nerkust kort na zijn aantreden als districtshoofd benaderd voor versoepeling. Er werden afspraken gemaakt over een ordelijker verloop. Maar in de praktijk wordt vrijwel alles aan de laars gelapt. Voorgeschreven tijdlimieten worden genegeerd en minderjarigen mogen ‘optreden’ en alcohol nuttigen. Nerkust overlegt met de politie hoe het verder moet.

  Typisch Suriname. Besluiten nemen en wetten maken die niet worden nageleefd.
  Dit stuk komt uit 2013 en heeft betrekking op Latour en Pontbuiten.


  Maak melding
 4. Dit heeft allemaal te maken met achterlijkheid en onbeheerste emoties van hoogmoedigheid. Weet niets maar is te hooghartig om zich open te stellen voor inzicht en wijsheid.
  Typisch !


  Maak melding
 5. dit moet landelijk verboden worden en niet alleen in de rand van de stand..

  vooral de lijder van het land, die zelf aanleiding geeft om met jonge dames open en bloot te dansen in het openbaar en deze jonge dame van achteren neemt, dat is een heel slecht voorbeeld voor de jonge mannen het niet na te laten..

  de jonge dames moeten ook een beetje zelf respect hebben om zich niet zo te laten gaan en doen of er ” neks no fout is ” , alla dol kinderen maken, weet niet eens van wie die kinderen zijn bij lanti de hand ophouden..

  trouwens zelf respect bestaat niet in ons land..


  Maak melding
 6. Ze denken deze stemmen hebben we toch al! Mik ding go njang ka now now. Voor de volgende verkiezingen wordt er weer bruine bonen verdeeld.
  Er is hier dus werk aan de winkel voor de ABOP, want Aziaten moeten ze in deze 2 buurten toch niet. Er is zelfs sprake van een roti boycott! Chan hoeft hier niet langs te komen.


  Maak melding
 7. Het is kwestie van tijd voordat de bom echt barst. Oprechte Surinamers praten over het begin van de dictatuur, ik zeg; de dictatuur doet langzaam maar zeker zijn intrede. Het is niet Bouterse 111, maar Bouterse tot de dood. Nu moet onrust gecreëerd worden om ook in Latour, Flora, Abrabroki en al die plaatsen waar de “Kaboela” jeugd overwegend de dienst uitmaken tot een clash te laten komen tussen mensen die overdag moeten werken en mensen die tot de late ochtend uren feesten en overdag slapen; wakamans( overwegend NDP-stemmers)VS normaal denkende mensen. Wat een ellende voor al de gezinnen die zo hard hun best doen om het hoofd boven water te houden. Same on NDP!


  Maak melding
 8. Waar in Suriname zie je feestende mannen niet de aandacht vragen door hun macho gedrag.
  Bier in 1 hand en sigaret in de anderen en af en toe grijpend in de kruis.
  Drinken en tenslotte laten zien wie spierballen heeft met of zonder wapen (vuurwapen / mes / fles etc) en anderen uitdagen en vooral, zoals jonge honden, hun ballen aanraken.
  Het is niet de Chinees noch de Hindoestaan noch de Javaan die dit gedrag vertoont.

  Na soso sari joe kan sari


  Maak melding
 9. @lalaw; een groep blijft over, rara, het laat zich raden. Je mag het niet hardop zeggen, anders word je voor een racist uitgemaakt. Moro sari tori…werken, leren en fatsoenlijk gedrag vertonen is to much gevraagd…zo lijder zo aanhang; iedereen in Su is vogelvrij verklaard behalve die ene groep die denkt altijd gelijk te hebben.


  Maak melding
 10. @ Touwtjie, “het is kwestie van…..”
  En wat zeg van de babies die niet kunnen slapen,de jeugdigen die bv.op maandag naar school moeten, de ouderen die steeds wakker worden van dat gedreun van de muziek,en verloedering met allerlei seks-bewegingen tijdens het dansen om de jonge meiden op te winden !!! Gewoon Sodom en Gommora feesten van de o.a. de achterban van awaridomri Miesjieka-baka van suri-Dubai !!!, met zijn nieuwe 10-geboden:
  -Gij zult stelen en roofmoorden plegen
  -Gij zult het land leegroven
  -Gij zult u bij zoveel mogelijke vrouwen ,vermenigvuldigen!
  Dit wordt ons nieuwe Suriname !!


  Maak melding
 11. STOP aub met racistische statements, plak geen negatieve etiketten op bevolkingsgroepen !

  Stop uw energie in behoud van Onze rechtsstaat en Onze Mensenrechten !

  PS : ook de aanpak van sociale problematiek in enkele wijken heeft op dit moment geen prioriteit bij de in paniek geraakte Paarse machthebbers !


  Maak melding
 12. Geen vergunning om feesten in de straten van latour.
  DUS geen vergunning ook om te demonstreren op de straten van Suriname.
  Want voor sommige zijn die demonstraties straat feestjes. De FRONTERS


  Maak melding
 13. Het is een genetisch vastgelegd dat bij een bepaalde groep feesten en beesten op de 1e plaats staat !!!!

  Flink krikken en kinderen maken en de hand ophouden en skanderen we hebben honger !!!!!

  Hoe vaak worden deze mensen genaaid met een gratis portie bruine bonen met zoutvlees tijdens de verkiezingen.
  Ze vreten zich klem een keer in de 5 jaar de dames schudden met hun kont alsof ze onder stroom staan. De komende jaren lijden ze honger !!!

  De spiegeltjes en kraaltjes tactiek worden door hun eigen mensen toegepast !!!!!!

  Onafhankelijkheid betekent voor deze groep een levenslange uitkering en in de hangmat blijven liggen.
  De hangmatcultuur uit Afrika hebben ze meegenomen naar Latour !!!!!!


  Maak melding
 14. jullie zijn weer bezig met het demoniseren. wanneer jullie van repliek zijn gediend, grijp de moderator snel in want dat is verkeerd en gevaarlijk. nu is hij ziende blind. SARI TORI.


  Maak melding
 15. O, wow, stop ze in de gaskamers! Waar is de moderator om dit soort racistische uitspraken af te straffen? Mensen denken omdat den no blaka of sang den kan tak sa deng wani…


  Maak melding
 16. Grappig om de hele tijd ndp mensen de schuld te geven
  Volgens mij zijn het meer de mensen van brunswijk die rechtstreeks vanuit de oerwoud naar de stad zijn gekomen
  Overgang was te groot van oerwoud naar de stad
  Ik kan me goed herinneren voor jaren geleden dat er ook nette Surinaams/creools buurt feesten waren
  Genaamd bigi pokoe of soulparty met dj dat waren nette feesten waar ook zelfs de buren en mensen in de straat van mee genoten
  Dit kunnen zich de oudere Surinamers wel herinneren en niet bepaalde Suri neds die in Nederland zijn op gegroeid en die flarden mee krijgen
  Die gewoon denken dat het om elke zwarte creool gaat
  kaboela feesten wordt georganiseerd door bosland creolen niet racistisch bedoeldmaar ze moeten zich nog een beetje aanpassen
  komt wel goed over 10 @ 15 jaar
  Ik zie nu al dat er een klein Groepje is tussen deze mensen dat al naar school gaat
  Maar kortom scheer niet elke creool over 1 kam want dat is beledigend naar mijn zalige opa/oma tantes etc
  waren nette hard werkende mensen.
  In elke bevolkingsgroep zitten Wel ordinairen
  Oke wel meer bij de brunswijk aanhang maar dat is een vorm aanpassen ze zijn uit het oerwoud gehaald door brunswijk en hebben verder geen begeleiding gekregen in de stad
  Dus Bouterse en ndp hebben hier geen moer mee te maken


  Maak melding
 17. Vind dat de oerwoudbewoners alvorens ze naar de stad trekken een inburgeringscursus moeten volgen om in een stad te wonen en “werken” waar wet en regelgeving bepalend is ( beschaving).

  In het oerwoud gelden andere regels, animale gedrag.
  Misschien als deze mensen niet gevlucht waren in het oerwoud, dat ze vandaag de dag beschaving hadden genoten !!!!!


  Maak melding
 18. De kaboelafeesten is een rituele dans die vooral in donker Afrika (Nigeria, Ghana en Ivoorkust) voorkomt. Deze feesten worden georganiseerd als een meisje tekenen van volwassenheid (eerste menstruatie) toont. Om de volwassenheid / vrouwelijkheid te tonen wordt zeer uitdagend gedanst. Dit ritueel is ook naar Suriname geëxporteerd mede door de grote stroom Afrikanen die de laatste jaren richting Suriname zijn vertrokken. En ja, dit soort excessen komen alleen onder de zwarte bevolking voor en waarom zou men zich gediscrimineerd voelen als het beestje bij de naam genoemd wordt ?
  Net wat een medeforummer schreef: niet de Chinees, niet de Javaan noch de Hindoestaan zorgt voor overlast.


  Maak melding
 19. Papillon, bedankt voor je uitleg. Omdat ik het denk ik heb begrepen stel ik de volgende vraag, er van uitgaande dat de creool wordt bedoeld.
  De Surinaamse creool van heden heeft toch weinig gemeen met de slaven(tijd).
  Als de vraag met ja wordt beantwoord, dan is het dus niet de creool uit Su, maar de
  “de grote stroom Afrikanen die de laatste jaren richting Suriname zijn vertrokken” (je citaat)
  Als de vraag niet met ja wordt beantwoord zou ik graag willen weten hoe je hier tegenaan kijkt


  Maak melding
 20. Pico, en waar in mijn reactie heb ik het over creool ? (ervan uitgaande dat u het niet over de blanke creolen hebt). Ik heb het over de zwarte bevolking waarmee ik de inlanders bedoel.


  Maak melding
 21. Papillon
  Ik ben je kwijt. Om meerdere redenen
  – Blanke creolen?
  – “Net wat een medeforummer schreef: niet de Chinees, niet de Javaan noch de Hindoestaan zorgt voor overlast”.
  De grootste groep die niet genoemd is zijn dan de creolen.
  Daar haalde ik uit dat je de creool bedoeld.
  Om misverstanden te voorkomen, hierbij een stuk van Wikipedia
  De Creolen zijn een Surinaamse bevolkingsgroep die afstamt van vrijgelaten, vrijgekochte of bij de afschaffing van de slavernij in 1863 vrijgemaakte Afrikaanse slaven. Dit in contrast tot de nazaten van weggelopen slaven, de Marrons.

  Bij de volkstelling van 2012 identificeerden 84.933 mensen zich als creool. Daarnaast waren er ook nog 72.340 mensen van gemengde afkomst. Ook van hen is een aantal van (deels) creoolse afkomst. Door migratie bestaan er ook grotere groepen creolen buiten Suriname. Hun aantal in Nederland wordt op 38.900 geschat.

  Overigens, mijn vraag trek ik hierbij terug.


  Maak melding
 22. Volgens mij is een creool een creool, huidskleur moet geen rol spelen.
  Men zegt dat je creool(se) bent als er ook maar 1 druppel bloed in je lijf afkomstig is van een creool(se).

  Tjonge zal het gezeur over huidskleur nooit ophouden.


  Maak melding
 23. Als Latour een arme buurt is en mensen van voedsel pakketten leven dan waar komt het geld vandaan voor de feesten?

  Zijn er figuren van bepaalde politieke partijen die de feesten financieren? Brood en spelen voor stemmen in 2020.?


  Maak melding
 24. wat dacht je zelf om de hele pagara festival in de binnenstad af te schaffen..

  levens gevaarlijk , denk aan brand.

  land zit in crisis is er dan nog geld over om je zure money te verbranden weg te schieten zelf armoede te leiden..

  denk na..


  Maak melding
 25. Weetje, in Nederland gebeuren die dingen ook,
  Het ligt niet aan het ras maar aan de opvoeding en schijt aan alles,sorry een het klinkt grof maar ze moeten beter opgevoed worden maar zeg nou niet het komt door die en die ras.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES