zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVerschillen tussen Sandew Hira en rooms-katholieken te groot

Verschillen tussen Sandew Hira en rooms-katholieken te groot

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 aug – De verschillen van inzicht tussen Sandew Hira en de rooms-katholieke kerk blijken onoverkomenlijk. Dit blijkt na een gesprek tussen de stichter van het verzoeningsinitiatief en bisschop Karel Choennie van de rooms-katholieke kerk. Hira’s Comité Slachtoffers & Nabestaanden van Politiek Geweld wilde een permanente samenwerking. De gesprekken zijn volgens de twee partijen weliswaar in een goede sfeer verlopen,

Maar tot een samenwerkingsvorm is het niet gekomen. De verschillen in benadering zijn te groot gebleken.Het bisdom staat traject voor van dialoog, waarheidsvinding en verzoening, maar dan gekoppeld aan een gerechtelijke uitspraak in het strafproces rond de decembermoorden. Het comité wil ook dialoog, waarheidsvinding en verzoening. Maar het hele ‘traject’ moet onafhankelijk verlopen van een gerechtelijke uitspraak.

Het comité wil dialoog, waarheidsvinding en verzoening plaatsen in een breder kader van politiek geweld. Daarom ook worden alle slachtoffers van politiek geweld in de jaren tachtig meegenomen. Daarmee wordt afstand genomen van de benadering van de nabestaanden van de vijftien in 1982 geëxecuteerde mannen. Vermeld wordt dat het RK-bisdom en het comité in contact zullen blijven met elkaar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Kunt u mij vertellen wat de waarheid is in suriname, 90% van de inwoners van suriname weet niet eens meer de betekenis van het woord waarheid, de kerk moet zich afzijdig houden met politieke uitspraken er zijn moorden gepleegt in fort Zeelandia, moiwana en in het binnen land. Sandew Hiram dit is barbaars!!!!!!!!!! Doet me denken aan de hoetsies en de toetsies, moord is moord,.
  Iets wat krom is kan je met recht praten sandwich hero!!!!!!!!!!


  Maak melding
 2. het is gewoonte getrouw bij de RK bisdom om op zeer slinkse wijze toch partij te kiezen. wat niet bevorderlijk is voor de samenleving. hier blijkt voor de zoveelste keer weer, dat wetten niet door god zijn gemaakt .maar door mensen zoals de R K bisdom. ik vraag mij af of de pastoor weet wat gerechtigheid betekend en wat dat inhoudt. laten wij ons niet voor de zoveelste weer als leek behandeld worden. hoeveel keren is het niet voorgekomen dat de RK van goden zijn verandert? wie houdt wie voor gek? ga de Thora (Joodse Bijbel) lezen dan zullen ze tot andere gedachten komen! aan wie heeft de paus (Vaticaans) het oude testament terug gegeven? ik denkt dat de tijd is aangebroken om als mens ons te gaan bezinnen en wat fout is gegaan probeert te herstellen. en niet als schapen van hogere instantie in het buitenland ons hierbij neer te leggen. Religie vertegenwoordigd een klein deel van de bevolking maar willen de scepter zwaaien. De tijd van vrees en angst inboezem bij de gelovigen is een gepasseerde station. GEEN WOORDEN MAAR DADEN!


  Maak melding
 3. Sandew, GEEN JURIST, moet toch weten dat de strafwetten van Sranan (en elders in de wereld), de termen politieke Moorden en/of politieke Daders niet kennen !

  Of bedoelt de Paarse bejubelaar, dat een MOORD gepleegd om “politieke redenen”, op Onschuldige staatsburgers, minder strafbaar zou zijn ??????????

  PS : Ik ken dit jaar al enkele DUIZENDEN slachtoffers in Sranan van Politieke Diefstallen en Politieke Geweldsmisdrijven, toch meneer Hira !


  Maak melding
 4. DE rechters moeten een vonnis uitspreken en niet de waarheidscommissie van sandew hira die aan de zijde van de duivel staat.Wij willen geen verzoening,vergeving en vergeten show zien.De kerk moet zich niet gaan bemoeien met met de rechtsgang.De kerken mogen dan samen met sandew hira een show opzetten hoe lief te zijn en te voelen voor een moordenaar,maar wij de rest willen de moordenaar berecht zien!!


  Maak melding
 5. Mensen, wat jullie niet weten is dat de transgender Sandew Hira (hira kakkalakka) 10 miljoen us heeft ontvangen van killer bouta om deze poppenkast op te zetten.


  Maak melding
 6. ik kan het niet meer volgen..

  er is sprake van rechts gang, rechts zaak, de rechter is bezig met de zaak ..

  laat g .v. d . de rechter zijn werk doen en lul niet tussen door in het midden..

  er zijn mensen volgens de veroordeelde drugs dealer in Holland en moordenaar in sme de vele moorden op 8-12-1982 mensen vermoord geboeid en al in fort Zeelandia geblinddoekt ” op de vlucht dood geschoten ”.. het waren zij – wij.. die mensen zijn persoonlijk opgehaald van huis de gezinnen weten er niks van wat er gebeurt is..

  wie is meneer hira sandew om te bemoeien met deze zaak..

  dat zijn broer ook is vermoord, laat ik even in het midden..

  heeft hij deze meneer dan geen gevoel meer, is hij letterlijk omgekocht voor wat…


  Maak melding
 7. Sandew Hira zal de geschiedenis in gaat als de grootste verrader van de Surinaamse Grondwet en Rechtstaat.

  De man is een joker, een lafaard en een verrader van zijn eigen broer.


  Maak melding
 8. Sandew Hira, een psychopaat van het ergste soort, en uitgekotst door famillie en andere nabestaanden van de 8 dec. moorden,respect voor bisschop Choennie, die zijn rug recht heeft weten te houden tegenover deze Judas, die denkt met een omgekeerde volgorde, van waarheidsvinding en verzoening tot stand te kunnen brengen, maar bisschop Choennie blijf bij zijn standpunt, eerst een rechterlijke uitspraak, en daarna kan altijd nog gekeken worden naar verzoening, kun je van die Steve mey van godsbazuin niet zeggen, deze farizeeěr, krijgt een salaris van die moordenaar, dus zijn standpunt is bekend.


  Maak melding
 9. Kijk de goede Surinamers die zichzelf beter acht als de ANDERE Surinamers.ze wensen hira alles wat slecht is.de dood zelf.dat zijn mensen die beweren dat ze het goed met Suriname voor hebben


  Maak melding
 10. Sandew Hira heeft niet goed begrepen wat voor type samenleving Suriname is. Hij is slim genoeg om een discussie te doen oplaaien. Mij inziens is de verborgen agenda die Hira voert niet zozeer een kwestie van verzoening, waarheidsvinding of gratie, nee zijn aanpakt betekent verharding in standpunt inname door verschillende partijen een schreeuw naar berechting. Wat hij test is of een jonge natie als Suriname met deze casus in staat is te overleven als rechtstaat. De terugreis is heel lang omdat wij als volk al 37 jaar op verschillende dwaalsporen lopen en in een labyrint van leugens en goede bedoelingen nog rond dolen….hoe verder van huis hoe groter de terugweg!


  Maak melding
 11. Ik denk dat de RK kerk de laatste is die moet oordelen over een ander.Het is geen geheim meer dat Vaticaanstad de grootste maffia organisatie is.En Vaticaanstad bestaat voor een groot deel uit criminelen.Gaan jullie maar lekker googelen.Het misbruik van de kids wordt nog steeds ontkent door bepaalde van deze jurken.Ik neem ze al jaren niet meer serieus.


  Maak melding
 12. Kijk eerst naar Suriname daar gaat het over. Hira is een vuile hond en natuurlijk is de kerk niet heilig. Maar eerst kijken naar onze eigen boeven en verkrachters. Dagelijks worden kinderen in suriname misbruikt en mensen vrijgesproken die strafbare feiten plegen.


  Maak melding
 13. Ik ben gisteren op straat BEROOFD van mijn halsketting en smartphone !

  De vorige week ben ik door gewapende rovers IN HUIS overvallen, ben mijn TV en honderden SRD kwijt !

  OMGEKOCHTE HIRA en zijn baas, hebben mij gezegd dat ik Slachtoffer ben van POLITIEK GEWELD !
  HELAAS zullen de ROVERS dus NIET WORDEN BESTRAFT !

  Bij POLITIEK GEWELD is het ZAND ER OVER, volgens de huidige PAARSE Machthebbers in Sranan !

  PS : Binnenkort krijgt Sranan Nieuwe Paarse Strafwetboeken !

  UN OPO UN AI ! SRAFTENG PSA KEBA !!!!!


  Maak melding
 14. hira je bent een mislukkeling en nu probeer jij je punt te bereiken middels een moordenaar te ondersteunen..

  het gaat jou niet lukken, de zaak licht bij de ”rechter” en je moet dit ”respecteren”..


  Maak melding
 15. Interessant. Meye Christenen vs Choennie Katholieken. Te groot verschil van mening over de daden van Bouterse om samen te werken voorlopig. Voor mij mag je blijven praten tot na de rechterlijke uitspraak. Vergiffenis ? Laat God dat doen. Geen Straf als in de gevengenis? Laat het volk over beslissen..


  Maak melding
 16. De Katholieken hebben gelijk. Ik doe daarom een oproep aan de Katholieken, de EBGS, Moslim- en Hindoegemeenten om niet op de stoel van de rechter te gaan zitten. Dit is niet uw ding, dus blijf zo ver mogelijk daar vandaan.
  Sandew Hira heeft dit probleem opgeroepen; laat hij het lekker zelf oplossen. Als DDB de waarheid wil vertellen laat hij maar r gaan klepperen tegen de rechter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES