‘Surinamers zijn creatief en eten’, een uitspraak onder vuur

22

PARAMARIBO, 4 aug – “Surinamers zijn creatief en eten. Er zijn heel weinig mensen in het land die niet kunnen eten.” Deze recente uitspraak van NDP-fractieleider André Misiekaba is bij oppositiepartij VHP in het verkeerde keelgat geschoten. Dat Surinamers zich onder de huidige omstandigheden druk zouden maken om andere zaken dan hun maag, is alles behalve waarschijnlijk. Waarom zou de regering anders ruim honderdduizend voedselpakketten subsidiëren?

Deze pakketten worden grif afgenomen. Daar getuigen de drukte, chaos en lange rijen bij de verkooppunten van. “De vraag blijft zich opdringen, als ‘Surinamers creatief zijn en eten’, waarom wordt het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting dan ingezet als een supermarkt voor distributie en verkoop van voedselpakketten?”, stelt de VHP. Het ministerie zou zich liever met armoedebestrijding bezig kunnen houden.

De vraag is dan meteen welke rol het ministerie nog te vervullen heeft. “Armoede wordt niet met subsidies bestreden. Armoede bestrijden is veel meer dan zorgen voor voedselpakketten. Armoede bestrijden is ook zorgen dat mensen erbij horen, mee kunnen doen en zelf een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen gemeenschap. Een voedselpakket bestrijdt niet de armoede, maar wel de symptomen”, aldus de VHP.


22 REACTIES

 1. Hongersnood en voedselpakketten in een zeer vruchtbaar land wat 5x groter is als Nederland.

  Armoede kun je ook bestrijden door corruptie te bestrijden en door leer en werkplicht. Dat de slavernij 300 jaar geleden is afgeschaft wil niet zeggen dat je dan nooit meer hoef te werken en alles generatie op generatie gratis moet zijn.


  Maak melding

 2. Alleen nee-Gers lijden honger omdat ze dom en achterlijk zijn om voor een nationale boeven partij te kiezen waarvan elk lid een stelende, rovende, verkrachtende nee-ger is.Die klerelijders zorgen voor bedelende nakomelingen van nee-gerslaven die ook in de toekomst honger gaan lijden; die rot nee-Gers!


  Maak melding

 3. miesiekaba aka mister dubai hoort thuis in de dierentuin!
  Hy verdient een dikke salaris van srd.15000.
  Terwijl anderen pinaren dankzij deze roversbende NDP!
  Bouta U bent een volksmisleider, inschrijfgeld voor de
  scholen zou toch afgeschaft worden?
  Basiszorg zou toch gratis zijn?
  Bouta opa draag je piama en ga maar lekker slapen!
  Want ie vernietig a kondre van zo heb je me niet!!!!!!


  Maak melding

 4. Gelijk heb je hoor miesjiekaba,surinamers kunnen niet eten omdat jij van ze steelt.Alleen de ndpers vreten hun buiken vol.Zij zijn trouwens de enigen die niks te klagen hebben.De ndp zorgt goed voor ze.De rest leeft in armoede.En dit noem je Dubai 2?! Of is het hati 2,venezuela 2…


  Maak melding

 5. Een land hoort niet te overleven op voedsel parketten.
  Het is leuk als je wat krijg ,maar het kan niet de toekomst zijn toch.
  Ik ben bang dat er alleen gepraat wordt , en weinig actie. Suriname ik gun jullie meer dan dit,alstublieft meld je aan als vrijwilliger alles help maak de stad schoon , er moet een aanmeld punt komen voor dingen die gemaakt moeten worden er moet een begeleider komen wat ik nu schijf is een druppel
  Maar wordt wakker.
  Het is niet erg als je wat doet en je heb toch geen werk.
  In Nederland zijn veel vrijwilligers, vooral in de gezondheidzorg.
  Doe wat voor de ouderen, ze zullen je dankbaar zijn.
  Sta op.


  Maak melding

 6. Voor 2020 zullen de vuilnisbelten rondom en in verworden misdaadstaat Surboubabwe druk bezocht worden van hongerige verarmde oerdomme ndpers, zoekend naar paars stinkend corrupt eten en vervallen voedingswaren. Met ndp aan de macht, domme ndpers, wo ka.


  Maak melding

 7. @OLvanA: Roerend mee eens!! Ze gaan stront eten van Herrenberg, Bouterse, Welzijn, Peneux, Polak, Simons,Mercuur, Simons; so so slaven namen. Ze hebben altijd honger geleden, daarin voelen ze zich prettig ; creatief honger stillen betekent; stelen yu mpp Misiekaolo.


  Maak melding

 8. Met de voedselpakketten gaat de Ndp weer de verkiezingen winnen. Let maar op. Ik wordt daarna vice president met aan mijn zijde, de killer mattie DD bouta. Mansaram, mijn minnares, wordt dan dir. van het kabinet van pres.


  Maak melding

 9. maar ze hebben toch voor gekozen , die ezels. en in 2020 gaan ze weer op ze stemmen . nex no fout .

  het mooie ervan is dat de Surneds ook het systeem daar in stand houden door pakketten en geld te sturen .

  een ieder heeft wel een familie lid in Blanda. als het stopt dan is het hek van de dam . dan ga je de echte ellende zien .
  daarom zegt MissieKa dat ze nog kunnen eten .


  Maak melding

 10. Deze zakkenvuller weet er altijd wel weer een draai aan te geven, en leeft zoals gewoonlijk buiten de realiteit,met zijn zogenaamde vergoeding van 15.000 srd, zonder tegenprestatie, alleen maar met gezwam in de ruimte, probeerd deze gast te verkondigen, dat Surinamers creatief zijn en eten, waarom word ik dan iedere dag geconfronteerd met bedelaars die aan mij eten vragen, bovendien zeggen die voedselpakketten al genoeg, en die valse profeet maar alles goed praten, want door hun falend beleid, of wanbeleid, hebben nu grote delen van het volk honger.


  Maak melding

 11. Als er geld voor feesten is, dan ook voor njang. Ik zie deze misikalaka wel opvolger worden van pikin ingi boi. Hij zal een schouderklopje krijgen van zijn baas, deze kleine keskesi


  Maak melding

 12. Armoede bestrijd je door goed onderwijs. De ontwikkeling van de jonge mens en het tegengaan van corruptie.Een land kan pas groeien als de benodigde kennis aanwezig is. Alles bij een ander halen is makkelijk en snel maar geen oplossing voor de lange termijn.Als je de meerderheid “dom” houd stagneert de ontwikkeling en blijft de hoogmoed aan de macht. Zoals Julius Caesar zei; brood en spelen om het volk onder de duim te houden. Net genoeg doen om de simpele man tevreden te houden. Afleiden van de werkelijke problematiek. Alleen wanneer dit doorbroken wordt zal de zo nodige ontwikkeling z’n vruchten afwerpen.


  Maak melding

 13. Nu komt het wat minder voor dat de dieven een koe in de wei slachten en het vlees meenemen.De kop en ingewanden lieten ze voor de eigenaar achter.Op geiten en schapen moet er hard opgelet worden.Anders zijn ze weg voor de eigenaar erg in heeft.
  Op aanzetten van Misiekaba werd Witboiti geoccupeerd en werden van enkele daar aanwezige koeien djompo meti gemaakt.De eigenaar verdiende met de melk van de koeien wat geld en toen was dat ook weg.
  De koeien zijn creatief opgegeten.


  Maak melding

 14. Weet je wat we doen we geven ze voedselpakketen, dan weten ze in ieder geval dat ze in 2020 weer op onze moeten stemmen, voor wat hoort wat toch, stemvee laat je niet in de luren liggen door die slaven drijvers toch. Dat wilde we toch niet meer, gebruik dan je hersens


  Maak melding

 15. Je wilt een regering hebben dat je aan een baan kan helpen. Met het geld dat je verdient wil je een goede dak boven je hoofd hebben en goed eten op je bord hebben.

  In plaats daarvan krijg je werkloosheid en moet je proberen een voedsel pakket te pakken te krijgen. In de rij staan en ervoor betalen.

  Wat een regering is dat. De VES de economen zetten een SOS voor de economie. Denk je dat Biouterse en cabinet naar luistert. Ho maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.