dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse regering moet leren van situatie Venezuela

Surinaamse regering moet leren van situatie Venezuela

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 aug – De regering van Suriname doet er goed aan lering te trekken uit de ontwikkelingen in Venezuela. Dit zegt politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld. “Als je niet handelt volgens het overeengekomen staatsrecht of dat niet respecteert, dan kom je terecht in een situatie als Venezuela”, zegt Breeveld. De democratie staat onder druk.

Dat zijn allemaal gevolgen waar rekening mee gehouden moet worden. Het gaat in Venezuela de verkeerde kant op, ook omdat er geknoeid wordt met instituties. “Zodra je gaat sleutelen aan het systeem, omdat je de meerderheid verliest en een heel nieuwe orgaan gaat instellen om een nieuwe grondwet te maken, wil dat zeggen dat de president alle macht naar zich toe wil trekken”, zegt Breeveld tegenover De West.

De gevaren onderhuids zijn zeer wel het bestuderen waard. Overigens ziet Breeveld het uiteindelijk wel goed komen met Venezuela. De oppositie blijft zich inzetten voor verbetering en dat geeft de burger hoop. Ook de steun van onder meer de Verenigde Staten van Amerika is voor de oppositie een hart onder de riem. Veel Venezolanen ontvluchten de misère en vluchten naar naburige landen. Suriname behoort tot die landen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Zie ze daar staan.Een huis aan huis boeken verkoper en een bus chauffeur.Het gemeenschappelijk is dat ze beiden op straat gewerkt hebben en nu hun land straat arm gemaakt hebben.
  Sur. heeft alvast de muilkorf wet klaar om Venezuela bij te benen.Die vervallen nog harder dan een vallende ster.


  Maak melding
 2. Suriname moet leren van de situatie Venezuela, hetgeen wat zich daar nu afspeeld, omm een nieuwe grondwet te maken, die de president meer macht zal geven, zal straks gekopieěerd worden, en hier ook ingevoerd worden, zodat die moordenaar na 2020 nog steeds in het zadel zit, en dit land nog verder kan leegroven,mooie vooruitzichten.


  Maak melding
 3. Men kan zo veel leren in Suriname. Ook van de Vereniging van Economisten Suriname die de regering en de DNA vrijwel unaniem van Advies dienden.
  Duidelijk is dat de Coalitie alle deskundige hulp in de wind geslagen hebben waardoor de VES haar analyse nu openbaar maakt.

  Het is toch heel erg dat je als regering vrij wel alle deskundigen negeert en roept dat het beter gaat,

  Deze regering heeft geen leervermogen zolang de leiding in handen is van een hosselaar.


  Maak melding
 4. @JoJo

  De VES geeft als advies het verhogen van de belastingen en het afschaffen van subsidies. Da’s heel mooi en moet op termijn ook gebeuren. Volgens mij doet deze regering dit overigens ook in kleine stappen. Maar als ze het doen staat de voltallige oppositie te schreeuwen op straat zoals we al talloze malen hebben gezien.


  Maak melding
 5. “Surinaamse regering moet leren” klinkt als een contradictio in terminis.
  Suriname had in de jaren 70 al kunnen leren dat een militaire dictatuur tot niets leidt. Het een na het andere Zuid-Amerikaanse land viel toen ten prooi aan militaire junta’s.


  Maak melding
 6. die asfalt plant van 2.8 miljoen euro die onlangs gekocht is van de boef oplichter groep van 17 ex. minister o.w.abrahams is nu bevestigd door de regering zelf..

  die njang van 2 milj. euro komt gewoon in de kas van de boeven bende n. d. p. nodig voor de verkiezing fananciëring,

  deze plant asfalt zal misschien nooit in de praktijk gebruikt worden geen kennis en kunde aanwezig..


  Maak melding
 7. @Paul

  Natuurlijk staat de hele oppositie dan te schreeuwen:

  1 >>> Dat is politiek, zij willen zich afzetten op de coalitie net zoals in 2010 de toenmalige oppositie meer beloofde dan het ooit waar zou kunnen maken. Het is een fact of life dat politicy elkaar overbieden. De val van Venetiaan ligt in het gegeven dat hij onvoldoende populist was..
  2 >>> De oppositie kan verwijzen naar jaren waarschuwen voor met betrekking tot pot verteren,. Waarschuwingen die in de wind geslagen werden.

  Feit zal zijn dat de toekomstige puinruimers heel harde maatregelen zullen moeten nemen.
  Maatregelen die alleen enorm verzacht kunnen worden door heel goed met Alcoa tot een echt goed vergelijk te komen en de schulden te saneren. Ik ben er van overtuigd dat een regering rondom Santohki en nadenkende NDPers (zonder Bouterse) zoveel internationale support kan krijgen dat de schulden last veel minder pijnlijk zal zijn dan als Bouterse blijft zitten. Denk daar bij aan een haircut van de schulden en de rente.


  Maak melding
 8. *** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST. 

  *** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE.

  DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK.
  VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER).
  De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals Aids en Ebola.
  AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE WERELDBEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN. Het ritueel offeren van mensen aan Lucifer in ruil voor rijkdom en macht, waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in USA en Europa) en anderen de schuld geven zoals Isis, die bij hun op de loonlijst staan. Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land en volk, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers. En nog veel meer. AL DE  BUITENLANDSE AMBASSADES  IN EEN LAND ZIJN SPIONNEN EN GEHEIME DIENSTEN. VAN DAARUIT ZORGEN ZE VOOR CHAOS EN OPSTANDEN IN DAT LAND.. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER. *** SURINAMERS BID KRACHTIG VOOR HET LAND ZODAT DE SCHEPPER JULLIE BESCHERMT TEGEN DEZE SATANISTEN DIE LUCIFER AANBIDDEN.

  HET DOEL VAN DIT ALLES IS EEN WERELDREGERING ZONDER CONTANT GELD EN DAT ALLE LANDEN ONDER CONTROLE KOMEN TE STAAN VAN EEN MACHT EN GEEN ENKEL LAND ZAL MEER ONAFHANKELIJK OF ZELFSTANDIG ZIJN.
  IEDER MENS OP DEZE AARDE ZAL ELECTRONISCH WORDEN GECONTROLEERD.
  DIT IS HET GROTE DOEL VAN DE ILLUMINATIE LUCIFERAANBIDDERS. ZE HATEN DE SCHEPPER EN DE SCHEPPING.

  HET CONTANTE GELD BEGINT LANGZAAM TE VERDWIJNEN IN EUROPA EN AMERIKA.
  De wereld is niet zoals je het ziet mensen. Onderzoekt de waarheid nu het nog kan op het internet. Europa is al bezig met wetten om al deze informatie van internet te verwijderen. Omdat ze niet willen dat men hierover weet. Mensen moeten onwetend blijven en slapen.


  Maak melding
 9. Hallo!! ho ho even!!!! hoezo moet Suriname leren??

  hmmmmm!! uchhh!!v pffffff! het zijn toch allemaal professoren in weet nietskunde!!! En jawel hoor!! zij weten het aaaaltijd beter!! hmmmmm!!

  Wacht even hoor!! ik kom er zo aan! even gaan poepen!! die p[oep gaan in al die bekken van de paarsevliegsmoelen!!!

  getverdemme!!!

  Verhuis liever naar Venezuela!1 benzine kost daarginds 0.01 eurocent per liter!2 wat betalen de SUUs in SU??? hi hi hi , ik stond er bij en keek er naar!! ma ppp unu!!

  Nu moet ik echt gaan plassen!!! zeur niet, want anders moet ik gaan kotsen!!! en die mag je hebben voor niks, het is gratis!!!! ha ha haaaaaa


  Maak melding
 10. @JoJo

  Ik denk inderdaad dat die combi waarschijnlijk het beste gaat werken. Maar dat wordt nog een hele toer. Niemand wil z’n electoraat uitleggen dat ze jaren moeten bezuinigen. En daar ging en gaat het altijd mis in Suriname.


  Maak melding
 11. Surinamers, vnl ndpers zijn oliedomme stommelingen die niets hebben geleerd uit en van de jaren tachtig ellende. Een coup, dec. moorden, schaarste aan valuta en vele primaire levensbehoeften en onderdelen, een binnenlandse oorlog en geestelijk , moreel verval, allemaal veroorzaakt door ddb en zijn criminele organisatie de Nationale Dieven Partij. Wo ka. Elk volk krijgt de leiders die het verdiend en de toekomst van verworden misdaad/narcostaat ligt in het verleden. De duivelse zoon ddb en zijn duivelse trawanten zullen vele oerdomme aanhangers doen verworden in paarse verarmde paria zombies. Ook al schijten arme ndpers zich paarsdom, ze blijven krijsen, soso lobi ddb baas eng paarse schijt vol misdadige kommer en kwel. Venezolanen verdienen Maduro, een mislukt produkt van Chavez. Zo ook verdienen de oerdomme arm verworden berooide ndpers ddb, een produkt van Arron. Wo ka.
  Oma waarschuwt haar kleinkinderen elk uur van de dag om nooit van hun leven iets wat te maken heeft met de ndp te geloven, te bespreken, aan te nemen, te luisteren of te volgen. Oma taki ddb is ndp en zij zijn de duivelse misdaadvloek die in stand wordt gehouden door vele paars misdadig besmette oerdomme ndpers. Opa taki, alle ndpers zijn verworden oerdomme stommelingen, zelfrs een ezel is van nature duizendmalen slimmer dan deze paarsdomme leeghoofden die aanhangers zijn zijn de grootste crimineel, misdadiger, moordenaar en leugenaar van het land. Ddb e meki alla sranangmang ka, ook vogels, vissen en dieren lijden onder deze paarse ndpvloek..ddb.


  Maak melding
 12. Let op mijn woorden: binnenkort komt het nieuws dat hetzelfde gaat gebeuren in Suriname! Daarmee bedoel ik het wijzigen/aanpassen van het grondwet in het voordeel van desie. Niet de demonstraties, want Surinamers hebben daar het lef niet voor en zijn te laf daarvoor. Het wijzigen van de grondwet is het enige manier voor een dictator om zichzelf tot levenslange president te benoemen en te behouden. Trouwens desie heeft daar alle baat bij, dat is zijn levensdoel en de enige manier om zijn mars te redden. Bovendien zal dat hem zeker worden ingefluisterd door zijn boezemvriend nicolaas!! Wat zal die nu lachen….Een staatsraad vol ndp-ers dus….MIND MY WORDS!!!!


  Maak melding
 13. De Surinaamse regering hoeft niets meer te leren, een land waar dertig elite bewoners zijn en het klootjesvolk het geld verdiend, is makkelijk verdelen, onder linker en rechter arm, ik ben aanhanger van bouta en ik voel natigheid


  Maak melding
 14. Ah,ja bouta is heel veel aan het leren van zijn broer Maduro de dictator,Hij is aan het leren hoe voor levenslang de lijder te blijven en alles en iedereen die kritiek op je heeft af te maken.Op dit gebied heeft hij ervaring,bouta weet hoe burgers af te slachten en zijn mars te redden!
  De rest van de surinamers…zoveel lef als de people van Venezuela hebben ze niet


  Maak melding
 15. Bij mij rijst de vraag hoe je van iemand anders zijn fouten zou moeten leren wanneer je niet van je eigen fouten leert.
  Een beetje het verhaal van de balk en de splinter.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES