dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering Suriname kocht ambassadegebouw in Parijs voor NV

Regering Suriname kocht ambassadegebouw in Parijs voor NV

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 aug – Een op zijn minst vreemde constructie. Het veelbesproken gebouw waarin de Surinaamse ambassade in Parijs is gevestigd, is eigendom van een naamloze vennootschap. Dit bleek tijdens de begrotingsdebatten in het parlement. Oppositieparlementariër Chandrikapersad Santokhi (VHP) drukte weer eens op één van de zeerste plekken in Surinames diplomatieke beleid. Volgens de politicus is er veel niet pluis.

Dit wordt gezegd vanaf de vestiging van de ambassade tijdens de eerste regering Bouterse. Het gebouw zou alvast voor een veel te hoog bedrag zijn gekocht. Nu blijkt het niet in handen te zijn van de overheid. Dat roept vragen op. “Als het gebouw van een NV is, wanneer zijn de aandelen dan overgedragen aan Suriname? Als u zegt dat het gebouw valt onder een NV, hoe ziet dan het bestuursvorm eruit?”, vroeg Santokhi.

Het is vooral de vraag wie het bestuur uitmaakt van de naamloze vennootschap. Dit laatste zal bepalen of Suriname ooit waar voor zijn geld krijgt. Een goede vraag is ook waarom zulke constructies worden bedacht. Het gebouw is gekocht voor ruim zes en een half miljoen euro. Dat was ruim een miljoen euro meer dan aanvankelijk bekend was gezegd. Tot heden is niet duidelijk wie gekocht heeft van wie en waar het geld gestort is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

72 REACTIES
 1. Ze hebben het gebouw op een wazige manier over genomen.Daarom heeft de Franse president Naarendorp nooit willen ontvangen.
  De apen beginnen uit de mouw te komen.


  Maak melding
 2. Als ze straks wakker worden onze bounties van overzee dan komen vanzelf wel de scenario’s hoe het moet zijn gegaan. Ze liggen nu allemaal te slapen de JoJo’s, Ray’s, Molenaars en al die anderen..


  Maak melding
 3. De hele n d plee bestaat uit criminele netwerken OLV bouta en zijn familie die de staat als hun prive eigendom beschouwen en surinamers als hun slaven. Nog 5 nog 5 schreeuwen de inteelt mongolen voor een portie en soft. bouta drug, criminele familienetwerk, zelfs kalotoe die goudraffinage is een criminele organisatie in partnership met bouta volgen breitbach nieuws.


  Maak melding
 4. Het is bedoeling dat ik het gebouw van Parijs krijg van dictator bouta. Het wordt een buiten verblijf van mij en Eugene van der san ( van jo koe) en boefdraad en Abraham. Allemaal wrede dieven


  Maak melding
 5. Misschien moet Santokhi eens een wetsvoorstel indienen zoals de Nederlandse Wet Openbaarheid van Bestuur. Dan heb je dit soort onduidelijkheden niet meer….. Maar ja, wie is er nou niet corrupt in Su? Iedereen heeft een dubbele agenda en belangen zijn standaard verstrengeld…………… Zo verschrikkelijk jammer, dit.


  Maak melding
 6. Santhoki zoekt als GEWOONLIJK weer “spijkers op laagwater”. Deze DESTRUCTIEVE MALLOOT hoeft niets te weten. Toen zijn vrouw?? een huis kocht van drugscrimineel Segebai wist hij naar eigen zeggen NIET van wie zijn vrouw?? het huis had gekocht, terwijl hij op de koop toe (mini)ster van Justitie en Politie was. Toen er veertig kilo cocaine verdween op het politiebureau verdween toen Santhoki (mini)ster van Justitie en Politie was, wist hij ook niet wie het gedaan had. TOEN moest hij onderzoeken. Hij zou leugendetectors uit de VS (verenigde Staten) zogenaamd laten komen om te kunnen achterhalen wie gestolen zou hebben. Is er OOIT enig RESULTAAT daaromtrent bekend geworden? Allemaal LEUGENS, BEDRIEGERIJ en OPSCHEPPERIJ van Santhoki. Deze man heeft GEEN VERSTAND en moet het van VERMEENDE FOUTEN van een ander hebben, terwijl hij GEEN ENE MOER beter is. Wil deze OPRUIER die niet EENS weet waar z’n EIGEN VROUW?? haar huis gekocht heeft, OORDELEN over anderen.

  Kortom, Santhoki BEVINDT zich, BEHOORT tot en maakt ONDERDEEL van het ZWARE CRIMINELE CIRCUIT. Dat is een WAARHEID als een KOE. Van der San had GELIJK om te zeggen: Jo KOE, joe KAW.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 7. Naam en adres van deze N.V. doorgeven. Als het een Nederlandse NV betreft krijgen jullie van mij een uittreksel van de Kamer van Koophandel cadeau. Dit gedonder van de NDP in Suriname moet een keertje ophouden. Alleen maar geboefte die langs allerlei slinkse wegen zich proberen te verrijken. Wat ik wil bewijzen is het volgende: Al is de leugen toch zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. We hebben op regeringsniveau een frisse wind in Suriname nodig.

  OPROEP AAN DE JONGEREN.

  Jongeren het wordt tijd dat jullie overnemen. Die oude zakken bakken er geen moer van.


  Maak melding
 8. laten wij gezamlijk even nagaan.

  sinds D.D Bouterse met zijn maatjes in Suriname met de politiek bemoeid gebeurd alleen het tegenovergestelde van wat in het Surinaams volkslied wordt gezongen.


  Maak melding
 9. Houdt het dan NOOIT op?

  Nee het houdt NOOIT op……

  Er is 1 miljoen (!) euro te veel betaald voor dit gebouw waar Paarse Ambtenaren de hele dag uit hun neus vreten om een ambassade in Parijs volkomen nutteloos is.

  En nu blijkt ook dat dit gebouw op naam staan van een vagen NV waar natuurlijk weer de bekende leden van de Paarse Roversbende in vertegenwoordigd zijn.

  Koers srd euro vandaag 1 op 8,65….

  Lekker bezig volkspresident Bouterse…

  Hebben uw dochter en vrouw al hun torenhoge salaris gehad als adviseur van staat en First Lady….?


  Maak melding
 10. Met onberechte moordenaars, drugsbonzen en bankrovers gekozen door oerdom tot op hun botten zijnde debiele idiote aanhangers was dit wel te verwachten. WO ka.


  Maak melding
 11. Beste Oom Ludwig van Abrabroki,

  Als ik in Suriname ben valt het mij op dat in de grootste krotten van Paramaribo waar mensen wonen die door het beleid van Bouterse helemaal niks meer hebben en ook geen toekomst, de grootste Boutafans wonen.

  Deze straatarme stakkers die al 7 jaar worden beroofd door de Paarse kakkerlakken die het land leegroven en hun zakken vullen, steunen nog steeds ‘hun’ Bouta.

  Hoe dom kun je zijn?


  Maak melding
 12. Santokhi laat weer eens zien dat hij de enige is met hersens en brains. Hij legt, zoals het artikel terecht stelt, weer eens de vinger op de zere plek en dit leidt bij velen van de reageerders tot wanhoop. Want ja, alweer een koelie die laat zien dat een bepaalde bevolkingsgroep niet in staat is om ons land te regeren. Zo was het vroeger ook al. De intellectueel Lachman die keer op keer riep dat SU nog niet klaars was om onafhankelijk te worden werd uitgelachen door de domme zwarten o.a. Aron en Ferrier (beiden extreem racistisch). En kijk waar het land Suriname nu verkeert; bankroet, men houdt de handjes op , SU is afhankelijk van het buitenland en dus hoezo Onafhankelijk ? Mijn MARS !


  Maak melding
 13. Kenmerkend hoe de regering om gaat met belastinggeld. In 7 jaar staat is de surinaamse economie vergelijkbaar met die vam haiti. En nog steeds zijn er mensen die het Ndp steunen. Dit gaat mijn verstand te boven.


  Maak melding
 14. -Het is zeer triest hoe sommige NDPérs reageren zonder hun hersenen te gebruiken.
  Het gaat NIET om meneer Santhoki, maar om het FEIT wat gebeurd is en hoe zaken aangepakt worden.

  -Het is STAATSGELD, en zonder TRANSPARANTIE is het zoek. Als dit zo blijft betekent het dat een ieder op deze manier kan handelen en zo blijft dat geld in zakken van de regering en anderen mogen dan sterven.

  -Als je van je land en volk houd moet je dan ook weten wat fout en goed is, maar velen reageren door het feit dat ze zoveel van hun BAAS Bouterse houden en alles wordt met de mantel der liefde gedekt wat hij doet en zegt.

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel.
  Het kwade zal NOOIT winnen van het goede.


  Maak melding
 15. Het handjevol aanhangers met hun ZOVELE nicknames hier op de site weten tezamen met hun LIJDER Santhoki nog steeds niet of hun LIJDER z’n vrouw?? hun huis van drugscrimineel wijlen Segebai had gekocht. Maar wel willen ze weten over het gebouw van de Ambassade in Frankrijk. Jullie RACISTISCHE LIJDER leeft van OPRUIEN. Dat jullie dat niet door hebben en NOOIT door zullen hebben, komt door jullie NEO-KOLONIALE VERSLAVING. Jullie zijn GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN, waar Santhoki het DAGELIJKS mee MOET doen en z’n BEDROEVEND politiek LEVENTJE mee MOET zien door te komen.

  De WAARACHTIGE SURINAMERS willen ALLEREERST weten of Santhoki nu EINDELIJK weet dat z’n vrouw?? hun huis bij wijlen drugscrimineel Segebai heeft gekocht, of Santhoki nu EINDELIJK kan vertellen waar die 40 kilo cocaine is, behoudens wat hij zelf zou hebben ge(ver)bruikt en of hij zich nu EINDELIJK van BEWUST is dat hij de 19-jarige Boyke te Charlesburg om het leven heeft gebracht. Deze vragen willen wij als WAARACHTIGE SURINAMERS graag beantwoord zien, alvorens Santhoki wederom de ONSCHULDIGE DEMENTE wederom uithangt.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 16. Paul,
  Als jij slaapt zijn zij/wij aan het werk. en als zij/wij slapen
  dan slaap jij nog, is een veel gehoorde opmerking van werkenden hier tegenover anderen aldaar.

  MinisteBojo
  Geld moet rollen. Er was toch geen geld?
  Trouwens liever 1 gebouw in Frankrijk dan 1000? woningen in SU


  Maak melding
 17. Do the Right Thing:

  “Dat jullie dat niet door hebben en NOOIT door zullen hebben, komt door jullie NEO-KOLONIALE VERSLAVING. Jullie zijn GEÏNDOCTRINEERDE NEO-KOLONIALE VERSLAAFDEN”

  Zuster, het is tijd voor de pillen voor meneer DTRT


  Maak melding
 18. @@Do the RIGHT thing!, je woont in Nederland dan vraag ik mijn af of je zelfs besef wat je allemaal schrijft.
  In Nederland is alles goed geregeld en je kunt zo terecht bij een psychiater of een psycholoog.

  Je hebt het nog steeds over de man Segebai, terwijl jou baas Bouterse zijn woorden terug moest trekken van de Rechter, omdat hij de heer Santhoki ook beschuldigd heeft met zaken over Segebai. Deze zaak heeft de heer Santhoki bij de Rechter gewonnen en alleen jij zit er nog steeds mee.

  Gezien jou taalgebruik zou ik zeggen:;:::geniet maar van jou uitkering en alle voorzieningen en vooral van de belastingcentjes van de Nederlanders.


  Maak melding
 19. Ach dacht ik laat ik eens lezen wat thing te vertellen heeft.
  O, het hetzelfde als altijd.
  Voor alle zekerheid nog eens naar de kop van het artikel gekeken. Hmm, gaat over gebouw in Parijs.
  Artikel gaat in principe over gemeenschapsgeld.

  Los van het feit dat het dus wéér over iets anders gaat, wil dit geenszins zeggen dat de vragen die thing schrijft onbeantwoord moeten blijven.

  Twee los van elkaar staande onderwerpen.


  Maak melding
 20. @Paul

  Het gaat niet om scenario’s het gaat om verantwoording afleggen.

  Er is in de DNA al heel vaak gevraagd naar transparantie en verantwoording en nooit gegeven. Het bewijs zit in de kasten van de overheid en bij notarissen.
  In het vastgoed is het vrij regulier dat niet het gebouw verkocht wordt maar de rechtspersoon die eigenaar is. Dat is veel eenvoudiger te regelen en daar is ook weinig mis mee voor commerciele exploitatie.

  Nu is het een eigendom van de republiek Suriname en doet men al 5 jaar mistig over de aankoop en de kosten.

  Santohki heeft duidelijk het dossier rond en zal de regering achtervolgen tot alles op tafel gebracht wordt.

  Dan zullen we zien hoe de vork in de steel zit. Het belooft weinig goeds beste Paul


  Maak melding
 21. Ira, jij bent één van de DIE-HARDS die Santhoki via LASTER, LEUGEN en BEDROG in het zadel denkt te kunnen helpen. Dat Santhoki niet wist bij wie z’n vrouw?? een huis koopt, mag jij als RACISTEN-AANHANGSEL DOMweg geloven. Zodra jullie met de NEUS op de FEITEN worden gedrukt, dan VERZINNEN jullie waaronder jij als ene MATADOR daarvan, een levensverhaal over een ieder die CONTRA RACISTEN is, zoals jou LIJDER-tje.

  Jou RACISTEN LIJDER-tje is tevens MOORDENAAR die nog een ZEER LANGE GEVANGENISSTRAF voor de boeg heeft. “Wat in het vat zit, verzuurt niet”.

  Ik hoop in elk geval dat je met dit TAALGEBRUIK – look who’s talking – wel kunt leven. Trouwens, voor wat jou Nederlandse grammatica betreft, zou men zich op de Shri-Vishnu school zelfs, steeds KOSTELIJK hebben VERMAAKT.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 22. Ira, die Santokhi is geen ” gut mensch “. Hij zoekt naar punten om een rel te veroorzaken en uit gecreerde rellen hoopt hij punten te scoren. Jammer voor Santokhi want hij gaat zijn Santokhistan niet in Suriname kunnen vestigen. Wie de woningmarkt in Parijs, Amsterdam, London, Berlijn of Moskou kent weet dat het al een poos hard gaat. Huizen worden aangeboden voor een bedrag van €450.000,- en deze huizen worden als warme broodjes verkocht voor €570.000,-. De prijzen worden opgedreven door de grote vraag woningen. Dit verschijnsel is vast onbekend bij Santokhi. In Parijs zijn de prijzen voor woningen aan de hoge kant. Santokhi ziet graag dat de ambassade in een van de banlieues wordt gevestigd.

  Ik vermoed dat het onderbrengen van dit pand in een N.V. met belastingtechnische redenen te maken heeft. Santokhi weet exact waarom deze constructie is gekozen maar hij hoopt enkele puntjes te scoren door met veel bombarie de media te bewerken.


  Maak melding
 23. Deze ELLENDELING Santhoki heeft niets GOEDS met het SURINAAMSE volk voor. Hij weet dat zijn VHP – Valse Hoop op Paé-partij binnenkort wordt zoals de NPS – Na Poor Sani, namelijk een LILLIPUTTER – partijtje. Daarmee worstelt deze SATANthoki.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 24. Oma taki, in principe is elk ndper, van paarse marionet op de paarse kabinet, minister, driko , schoonmaker, awariedomrie Meiye en Misika tot verarmde paarse zwerkrat, kat, hond, pad debet aan de steeds groter wordende geestelijk en moreel misdadig verval. Opa taki, ze zijn paars didibri ddb oerdom bezeten idiote, debiele verworden zombies. Leden van de Nationale Dedesma Partij olv de grootste aanbeden misdadiger en baas der criminelen. A bun dat ai mek deng ka.
  Tante Ludwina krijs ieja we zijn oerdom.


  Maak melding
 25. Rob
  Ten eerste.
  Waardestijging staat los van het verhaal. Net zoals waardedaling na 2008 ook los hebben gestaan.
  Bovendien is de Staat Suriname geen particuliere onderneming dat moet speculeren met gemeenschapsgeld op waardestijgingen.
  Ten tweede
  Je vermoeden. Beweer je nu dat de Surinaamse overheid om minder belasting te hoeven te betalen gekozen heeft voor een NV? Dit kan je niet menen. De overheid wordt hiermee in een kwaad daglicht gezet!
  Los van het feit dat de NV niet minder belasting zal betalen.
  Santoki stelt (Apintie.sr) dat hij wil weten wie het bestuur vormt van deze NV en in wie de aandeelhouder(s) is (zijn).
  Hele simpele vragen zonder dubbele bodem. Hier moet toch antwoord op te geven zijn.


  Maak melding
 26. Pa Bert van Latour, even goede vrienden, maar a.u.b. geen grapjes als RACISTEN worden ONTMASKERD.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding
 27. Do the shit thing maar je vergeet er wel bij te vertellen dat Santhokie die woning wel met zijn eigen privé geld heeft gekocht maar de ambassade gebouw is belastings geld snap je nu waarover het gaat nee heh? Dus
  Laat Me


  Maak melding
 28. Redskin, ik bekijk de items met een helicopter view om daarna in te zoomen in details. Ik lees vaak een goed boek en ik volg een groot aantal media in en buiten NL. Ik laat me niet beïnvloeden door negatieve berichten omdat ik vaak zie hoe tegenstrijdig media’s kunnen zijn. Dat zou toch te idioot zijn om geloof te hechten aan media die liegen, bedriegen, stoken,enz. Nog niemand heeft kunnen overtuigen dat NPS en VHP beter zijn, want daar draait alkes om.


  Maak melding
 29. @Paul
  Kan je dan verklaren wie de eigenaar van dit ambassade- gebouw is?Het is in ieder geval niet Suriname,!En je baasje heeft ervoor betaald met onze centen .Misschien is het 1 van zijn witwaspraktijken en de nv staat voor zijn familie.Met onze staatsgelden onderhoud hij zijn criminele familie.
  Het is de vhp die durft vragen te stellen,goed zo vhp!
  Zo weten we tenminste wat bouta de crimineel doet in geheimen.


  Maak melding
 30. Doet me denken aan Naarendorp die in de straten van Parijs ambassadeur aan het spelen was,…..hahaha…want het gebouw was verboden toegang!!!

  De ambassade heeft na de opening geruime tijd niet gefunctioneerd, omdat het pand, volgens verklaringen van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, niet voldeed aan de eisen die door de Franse autoriteiten worden gesteld voor een ambassadepost. Lackin werd in De Nationale Assemblee met regelmaat onder vuur genomen over de ambassade in Parijs


  Maak melding
 31. @Do the wrong thing
  Verdomme verklaar dan wie de eigenaar van het gebouw is!
  Het is in ieder geval geen Suriname,en je baasje heeft ervoor betaald met onze belastingcenten!!
  Is de eigenaar 1 van zijn familieleden,hijzelf,of 1 van zijn partners in crime?!
  Je moet leren om minder te schreeuwen en met bewijzen te komen van wat jij beweert!
  Laat ons zien dat wij ongelijk hebben kom met bewijzen!!!


  Maak melding
 32. Pico, die Santokhi weet heel goed hoe de vork in de steel zit. Hij beschikt over de beste contacten binnen de regering. In het parlement en in de media schijnen het tegenstanders te zijn maar privé heeft Santokhi de beste contacten met bewindslieden en parlementsleden van de coalitie. Dit is het grote spel dat Santokhi speelt.


  Maak melding
 33. @Do the wrong thing
  Nog steeds bezig met je lasterpraatjes. Het is je baasje die deze lasterpraatjes aan het verspreiden was en het is je baasje die het bevel van de rechter moest volgen en op handen en voeten moest kruipen om vergiffenis aan Santokhi te smeken!!
  Bovendien is het je baasje met een strafeis aan zijn mars en niet Santokhi!! Santokhi heeft geen amnestie en smeekt niet om een waarheidscommissie ,vreemd dat juist je baasje die de ocer gangers wijs maakt dat hij de enige waarheidspreker is van Suriname,juist hij smeekt om deze voorbehoedsmiddelen om gevang te ontsnappen!!


  Maak melding
 34. @RobG, je schrijft::::Ira, die Santokhi is geen ” gut mensch “. Hij zoekt naar punten om een rel te veroorzaken en uit gecreerde rellen hoopt hij punten te scoren.

  Heeft dit nou te maken om punten te scoren??? Santhoki is geen” gut mensch “, maar wel veel beter dan Bouterse en de feiten liegen er niet om. Ik ben geen VHPér.

  Vergeet niet dat vanaf het ambassade gebouw aangeschaft zou worden er vragen gesteld zijn die tot heden ten dagen NIET beantwoord zijn, vandaar dat je dit nu krijgt.

  Als er transparantie is was deze zaak vanaf het begin al afgedaan, omdat men dan zou weten hoe de vork in de steel zit.
  Als iets gekocht is met eigen middelen zonder de staat te benadelen is er geen vuiltje aan de lucht, maar dit gaat om geld van de Staat en GEEN geld van de regering.

  Persoonlijk vind ik het jammer dat je bij sommige berichten nuchter moet denken, omdat het om Staatsmiddelen gaat.


  Maak melding
 35. Nog 5!!!
  Gaat ”perfect” met het land. We hebben pakket gekregen van onze baas. Vóór de verkiezing krijgen we nog één, wat petjes en vlaggen….Onze stem heeft hij…..


  Maak melding
 36. Ray, Ira, de figuren van de oppositie in het parlement voeren politiek op een-laag-bij-de-grond manier. Ze doen niets anders dan ruzie’s zoeken en laster te verspreiden. Zij moeten laten zien dat zij voor de taak zijn opgewassen. Dat kunnen zij echter niet. De oppositie is een samengevoegde zootje ongeregeld. Elke dag hebben zij wat roddels te verspreiden. Och, och, wat kunnen zij goed met modder gooien. Dit is überhaupt geen politiek voeren.


  Maak melding
 37. Beste RobG:

  Papa Bouterse: veroordeeld voor drugshandel en massamoord
  Dinio Bouterse: Meervoudig veroordeelde crimineel
  Stiefzoon Meriba: veelvoudig veroordeelde crimineel

  I rest my case


  Maak melding
 38. Do the RIGHT thing! je bent een overschreeuwer net als de Nederlandse racist en extremist Geert Wilders. Aangezien veel zwarten op hem zullen gaan stemmen en of op hem gestemd hebben, behoor jij ook tot de groep racisten. Man, je kletst zo dom uit je broek dat het vooroordeel dat zwarten (piep piep piep) bevestigd wordt.


  Maak melding
 39. “Ik heb echt honger en mijn lichaam voelt zwak aan. Ik wilde een bad nemen en eten, maar ze hebben me gezegd dat ik morgen terug moet komen”, klaagt de dak- en thuisloze Ruben Mokkum. Ooit een ddb afgodendienaarr. Hij loopt elke morgen van de omgeving van de Membre Boekoekazerne, waar hij ddb diende aan de Gemenelandsweg naar de Stichting Bureau Dak- en Thuislozen aan de Wichersstraat en terug. Meer dan 18 km. samen
  Mokkum was dinsdag zeer teleurgesteld in ddb en ndp, toen hij hoorde dat de medewerkers van de stichting staken. Ze hebben hun salaris over juli nog niet gekregen en bovendien moeten ze het jaarlijkse vakantiegeld ontvangen. De stichting heeft de subsidie van juli nog niet. Zolang het geld van het personeel niet is gestort, wordt het werk niet hervat.
  “Nu ik geen eten heb gekregen, moet ik bedelen anders kan ik niet verder lopen, omdat ik verzwakt ben”, zegt Mokkum die zit op een stoep aan de Wagenwegstraat. “Ik hoop dat alles weer goed komt, zodat ik elke dag weer een brood kan eten.” Ik hoop sinds 2010 op ddb voor gratis ete drinke en spele. Hij doet karweitjes voor de mensen nabij de Memre Boekoekazerne en kan hierdoor een warme maaltijd kopen. Bij het bureau komen er ongeveer tachtig tot honderd paarse paria’s verworden, ooit fervente ndpers ‘zelfmelders’. Ze komen er voor een bad en krijgen ’s morgens en ’s middags een broodmaaltijd. Het opvangcentrum van het bureau vangt ongeveer twintig mensen op.
  Vanessa Landveld, werkzaam bij de stichting, vindt het jammer dat de dak- en thuislozen de dupe worden van het uitblijven van haar salaris en dat van haar collega’s. Zij benadrukt hoe belangrijk en risicovol hun werk is. “Wij halen normaliter, voor het gros ndp zwervers uit de stad en leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Als we dit niet meer doen, zal de stad niet meer toeristisch vriendelijk zijn.” Paars verarmd. Het ophalen is echter al geruime tijd opgeschort.


  Maak melding
 40. RobG

  Nu neemt u Santohki de maat omdat hij vragen stelt die slecht uitkomen.

  Wat is de taak van een DNA lid . Controleren van de regering en zich niet met een kluitje in het riet laten sturen.
  Het is zijn opdracht de regering antwoord te laten geven. De regering zwijgt al 5 jaar en dat is gewoon geen goed teken.

  De feitjes die nu boven water komen zijn al weerzinwekkend te noemen.
  Dat men geen antwoord gegeven heeft en het gebouw in een NV of stopt of gelaten heeft geeft aanleiding om heel zorgzuldig te gaan speuren. IIk ben geen vreemde in de vastgoed wereld en ken wat verschillen in markten en gedragingen. Wat ik hier zie drijft af richting Fraude.

  Dat de staat geen inzage geeft iin de structuur en bestuurders en vestigingsplaats van de NV zegt heel veel.

  Het is gewoon een opzetje waarbij de potentiële winst bij particulieren terecht komt en eventuele verliezen en kosten naar de Republiek Suriname gaan. Standaard truc bij het leeghalen van ondernemingen die failliet gaan.


  Maak melding
 41. Laat me
  Do the shit thing maar je vergeet er wel bij te vertellen dat Santhokie die woning wel met zijn eigen privé geld heeft gekocht maar de ambassade gebouw is belastings geld snap je nu waarover het gaat nee heh? Dus
  Laat Me
  ********************************************************************
  @ To the Right thing ….. wat is daarop uw antwoord ??????
  Misbaksel …. mislukt product !!!!


  Maak melding
 42. @Dre

  Mij stoort het voornamelijk dat alle vaak ongefundeerde kritiek komt van mensen die niet eens in Suriname wonen. Dat zie je ook aan de tijdstippen van reageren. Rond 23:00 Nederlandse tijd wordt er nauwelijks nog iets geroepen hier.
  Ik woon echter wel in Suriname. Ik draag bij aan de samenleving. Die roeptoeters dragen niks bij.


  Maak melding
 43. Ik denk zelf dat de het gebouw door een NV is gekocht, en de overheid huurt het van die NV. Misschien hebben ze vanwege geld gebrek deze constructie bedacht.


  Maak melding
 44. waarom niet alle etnische soort mensen die in sme wonen ,waarom alleen maar de n d p figuranten..

  dat is toch racistisch of zie ik het verkeerd hindoestanen, Javanen, indianen blaka man, chinezen, enz hebben toch allemaal op deze partij gestemd….

  hoe zit dit nou ..


  Maak melding
 45. -Mensen toch, noemen jullie dit nou het beleid van jullie afgod Bouterse en co??? Dit is toch verschrikkelijk terwijl Bouterse en co met hun familieleden dagelijks op tijd eten en hoeven ook geen huur te betalen.

  Dit komt niet van de oppositie, maar van verschillende instellingen/bedrijven!!!!

  Verschillende info voor de mensen die steeds anderen de schuld geven zoals de oppositie::::

  =Het Nationaal Archief:::::Het Nationaal Archief Suriname (NAS) kampt met verschillende problemen. Het schoonmaakbedrijf Clean It heeft het werk neergelegd en de bewaking door Paramaribo Security functioneert niet optimaal. Daarbovenop is ook de klimaatinstallatie buiten werking. Het lijkt op een ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar volgens betrouwbare bronnen is er meer aan de hand. Zij beweren dat het in alle drie gevallen om achterstallige betalingen gaat.

  =Door de slechte betalingsdiscipline zitten diverse instanties al maanden aan de grond: van kinderhuizen tot scholen en van transporteurs en gezondheidsinstellingen tot de universiteit. Transporteurs van scholieren en leerkrachten hebben soms dagen niet gereden of gevaren, om de druk op de regering tot betalen op te voeren.

  =Thuis en Daklozen::::::Mokkum was dinsdag zeer teleurgesteld toen hij hoorde dat de medewerkers van de stichting staken. Ze hebben hun salaris over juli nog niet gekregen en bovendien moeten ze het jaarlijkse vakantiegeld ontvangen. De stichting heeft de subsidie van juli nog niet. Zolang het geld van het personeel niet is gestort, wordt het werk niet hervat.

  =Gezondheidszorg:::::De gezondheidszorg in het binnenland is vaker in gedrang gebracht na noodzakelijke acties van het personeel van de Medische Zending omdat de subsidie niet wordt gestort, waardoor betaling van salarissen onzeker was. Hetzelfde gebeurt bij de universiteit. Particuliere bushouders roeren zich opnieuw, omdat beloftes voor uitbetaling van brandstofsubsidie niet zijn nagekomen. Er is een achterstand van minimaal zes maanden en ook hier hangt actie in de lucht. Hoe lang nog zal het getergde volk dit nog moeten of willen verdragen? De actiedreiging komt nu van alle mogelijke kanten. De regering meent maatschappelijk ongenoegen af te kopen met ‘sociale’ voedselpakketten, maar die zijn niet meer dan een pleister op de gapende wond.


  Maak melding
 46. Marcel, waarom dan de geheimzinnigheid.
  Alleen als je iets te verbergen hebt toch?

  Ira,
  De oplossing voor dit financieel probleem is:
  verkoop van dit gebouw, met de grote overwaarde die het nu heeft, (althans volgens Rob). De winst gebruiken voor achterstallige betaling en bouw van wat huizen ( prioriteit zegt Misiekeba toch? Kijken of hij dit echt meent. Naam misschien niet geheel juist) en vervolgens
  het gebouw terug huren.
  De heer Hamming, topman KBB jaren geleden deed dit ook met de Bijenkorf en V&D vestigingen.


  Maak melding
 47. Alle ndpers zijn oerdomme stommelingen die misdadige volksmenner en misleider van de na dieven partei aanhangen. We hout erg veel van baas Bout.


  Maak melding
 48. @ Pico

  Leuke vergelijking. Wij weten allemaal ondertussen hoe KBB /Vendex van de kaart verdwenen is.

  Bij toeval weet ik een beetje hoe Vendex van haar Vastgoed ontdaan werd en dat de directeur vastgoed van Vendex een halfjaar later verkaste naar de ontwikkelaar die heel wat V&D locaties gekocht had. Toeval of niet?
  Ik weet ook hoeveel er aan enige locaties verdiend is door de ontwikkelaar, winst die Vendex ook had kunnen maken.

  De NV is een vehikel om makkelijk buiten het gezicht van de Surinamers de winst af te kunnen romen.


  Maak melding
 49. @JoJo
  De NV is een vehikel om makkelijk buiten het gezicht van de Surinamers de winst af te kunnen romen.

  —————————————————————————-

  Grote onzin. Zit je uit je dikke duim te zuigen. Hoe stel je je dat dan voor? De NV is juist de minst geschikte rechtsvorm om dat mee te doen. Als je werkelijk geld wilt afromen doe je dat niet met een NV. Dan pak je een vehikel in het buitenland.


  Maak melding
 50. Wat voor voorbeeld geeft deze regering aan de jeugd? of kan het hen niet schelen hoe Suriname er in de toekomst er voor moet staan? Als het inderdaad zo is, dan is het toch de hoogste tijd dat het volk met name de jongeren nu actie onderneemt om dit gedoe met de oplichters voor goed middels democratische middelen stop te zetten.


  Maak melding
 51. @Paul, die ‘buitenlandse’ roeptoeters sturen iedere maand voedselpakketten naar Suriname zodat het volk niet te lijden heeft, Of ben jij degene die het volk van voedsel voorziet ? Als dit niet het geval is dan ben jij de grootste roeptoeter


  Maak melding
 52. Wat was het toch een verademing toen Suriname nog onder Nederlands bestuur lag. Geen criminaliteit, voedsel in overvloed, goede gezondheidszorg, geen drugs en prostitutie, iedereen die vreedzaam MET elkaar leefden ondanks de racistische politiek van Aron en Herrenberg en noem al dat gedrocht maar op.


  Maak melding
 53. @ Paul

  U denkt in de Nederlandse NV vorm. De NV in Suriname kan men ook als BV inzichten aangezien er in Suriname geen BV vorm bestaat.
  Ik hoop dat u dan inziet wat men met een NV kan doen zonder dat er de eerste jaren iemand de vinger op zal leggen wat er mis gegaan is.

  Een als BV ingerichte NV kan men leegzuigen door te hoge of te lage huur of helemaal geen huur te betalen. Het voor gaande afhankelijk waar men staat.

  Hier komt geen duim aan te pas, slechts ervaringen.


  Maak melding
 54. ‘Do te right thing’you can’t stop the sun from shining because it’s God given.Waarom steeds het zelfde zeggen?Kan je mij het uitleggen?Of schijnt de zon in Suriname omdat de NDP/DDB het subsidiëren? ??


  Maak melding
 55. Suriname en ambassades, meester zet van het geboefte, mocht de regering vallen geen probleem, ze hoeven alleen maar uitwijken naar landen waar men een ambassade bezit en
  bingo verkopen en cashewnoten, wie maakt ons wat, nv op een bedrijf en je zo over het beschikken Sari Tori


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES