Vragen bij koop tweedehandse asfaltfabriek door Surinaamse regering

63
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 1 aug – De regering heeft afgelopen juni een tweedehandse asfaltfabriek gekocht. Dit zegt parlementslid Asiskumar Gajadien (VHP). De aankoop bij een Surinaamse ondernemer heeft plaatsgevonden zonder openbare aanbesteding. Het laatste zou wel moeten als de regering echt behoefte had aan een dergelijke fabriek. Gajadien wil weten waarom is afgeweken van de nationale comptabele regels.

Ook partijgenoot Mahinder Jogi is kritisch over de aankoop. De fabriek heeft bijna drie miljoen euro gekost. Onduidelijk is nu of en hoeveel te veel is betaald. Doordat is afgeweken van de wetgeving, blijft dat nog even vaag. Jogi wil weten of de betreffende ondernemer lid is van de regerende Nationale Democratische Partij, NDP. Gajadien zei dat hij over de missive (besluit van de ministerraad, red.) beschikt.

Uit de missive blijkt dat minister Jerry Miranda van Openbare Werken & Transport de aankoop heeft aangevraagd. De leverancier is Caribbean Builders & Construction. De aankoop is opmerkelijk voor een land met een olieraffinaderij die ook asfalt produceert. Ook de manier van aankopen doet op zijn zachtst gezegd vreemd aan. President Bouterse heeft in zijn laatste jaarrede beloofd fraude en corruptie niet te zullen toestaan, “waar en wanneer die ook voorkomen.”


63 REACTIES

 1. Van die 3 miljoen euro, gaat 2 miljoen in de partijkas van die paarse criminele organisatie de Ndp, om straks met de verkiezingen van 2020, iedereen en alles te kunnen omkopen met pakketjes,paarse Ndp truitjes, petjes,vlaggetjes, en feestjes op de Berm met eten en drank en muziek, en weer zullen er mensen zijn, die zich voor de 2e keer laten pakken.


  Maak melding

 2. Nou MANU,
  DAT IS LEKKER HOOR.DAN KUNNEN WE WEER EEN PASR HUIZEN BOUWEN.
  LEKKER TOCH 2 MILJOEN WINST?
  KOM OP BAAS ZAKENDOEN.
  LATEN MANU EN SOORTEN MAAR ZEUREN.


  Maak melding

 3. Het gerucht doet al langer de ronde dat de plant voor US 700.000 getaxeerd is.En dat de verkoper een ex minister zou zijn.
  Dat dit bericht nu pas de assemblee bereikt,geeft blijk van hoe ver de leden van de gemeenschap staat.Alle gevoel verloren van wat er in de gemeenschap afspeelt.


  Maak melding

 4. Wat moet een regering met een tweede hands asfaltfabriek????
  Dat kan alleen maar mis gaan aangezien er eerst een RvC benoemd gaat worden, daarna een Directie bestaande uit Algemeen directeur, technisch directeur, financieel directeur, als mede adjunctdirecteuren zonder portefeuille voldoende secretaresses, HRM, Marketing, Onderhoud en Inkoopmanager met staf waarna het jaar budget op zal zijn en er geen geld meer is voor operators en overig personeel en materialen.

  Hier wordt een aannemer verlost van een probleem.

  Weer denkt de regering niet in productiviteit maar in clientisme.


  Maak melding

 5. En het zijn de ratten van de NDP die zichzelf ‘de ware Surinamers’ noemen die stelen van het Surinaamse volk en haar van een toekomst beroven.

  En iedereen die hiertegen protesteert noemen de Paarse Ratten: “Landverraders” en Bouterse hun “Volkspresident”.

  Ondertussen heeft de criminele en tot het bot corrupte NDP Suriname voor de DERDE keer volledig bankroet gemaakt.

  RobGm kom er maar in


  Maak melding

 6. Wat ik mij afvraag en hopelijk krijg ik hier antwoord op:
  1.in welke valuta wordt er afgerekend. Immers hier staat:
  “De fabriek heeft bijna drie miljoen euro gekost”
  Indien in euro’s is dit dan het doel van de deviezenvoorraad?
  2.Wordt er door de belastingdienst meegekeken en afgerekend?
  (ook bij de tussenpersoon, zeg maar de stroman. Indien deze er is)
  3.Wordt door de centrale bank gecontroleerd of dit bedrag daadwerkelijk is/wordt bijgeschreven op de rekening van de verkoper.
  4.Wordt het bedrag afgeschreven van het tegoed van de overheid bij de centrale bank of is er sprake van monetaire financiering
  5.Wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden waar het geld naar toe gaat, wanneer het is bijgeschreven op de rekening van de verkoper?
  Zomaar wat vragen die mij te binnen schieten.


  Maak melding

 7. Allemaal vragen waar nooit een antwoord op volgt….
  Allemaal vriendjespolitiek en corruptie……
  Kortom: Su op haar best!!! Kenmerkend voor Su…..
  Nog 5!!!!!


  Maak melding

 8. Wereldwijd staat de ndp berucht als de nationale dieven/drugs partij. hun oerdomme aanhangers verworden met de dag crimineler en corrupter.


  Maak melding

 9. Eerst de ramp met staats cassave bedrijf en nu dit…
  En nu even op onderzoek uitgaan op welke ndper naam dit asfaltbedrijf staat geregistreerd,
  Staats cassave bedrijf staat op naam van ndper Lackin…
  Next ndper….welke ndper volgt met een bedrijf op zijn naam?!


  Maak melding

 10. De Puinhopen Van 7 Jaar NDP.. Bende Van Ellende.

  Beste Batavieren

  Voor de NDP Is Corruptie en wanbeleid een Religie die word gepredikt door de heer MISIKABA


  Maak melding

 11. Zo zie je maar weer.De bevolking wordt dagelijks bestookt met fake nieuws afkomstig van bepaalde media en politici van de andere kant.Deels zal dit te maken hebben met de beperkte scholing van journalisten en politici van de oppositie.

  De overheid kocht de fabriek voor de onderhoudswerkzaamheden die OW moet uitvoeren aan het wegennet. Maar de dommigheid straalt uit m.n. bij politici van de oppositie die beweren dat de olieraffinaderij asfalt produceert.De raffinaderij produceert het restproduct bitumen(vloeistof net teer). Bitumen is het minst belangrijke product van asfaltmengsel.Het dienst als bindmiddel.

  Voor het maken van asfalt is een speciaal procédé nodig, vooral in landen die in de tropen liggen. Zo zie je maar weer hoe leeghoofdig bepaalde politici van het Front tekeer gaan.Hoe kan deze volkverlakker beweren dat de raffinaderij asfalt produceert.De leeghoofdig aanhang van de oppositie wordt aangespoord om direct aan fraude te denken.


  Maak melding

 12. Ga eens “google’n” naar Carribean Builders etc.
  “Brievenbusfirma” op de Bahama’s?
  Door niet transparant zaken te doen overlaad deze incompetente regering zichzelf met verdachtmakingen, it’s that simple!


  Maak melding

 13. @RobG
  Wat gaat de criminele ndp regering met een asfaltfabriek doen?!Zie je dan staats cassavefabriek daar in hopeloze toestand dan niet?!En voor alles dat je opsomt daar ,daar heb je arbeiders voor nodig, zo vertel ons wie gaat werken!!


  Maak melding

 14. Rob
  Stel dat je gelijk hebt, wat heb je dan te zeggen over

  “De aankoop bij een Surinaamse ondernemer heeft plaatsgevonden zonder openbare aanbesteding. Het laatste zou wel moeten als de regering echt behoefte had aan een dergelijke fabriek. Gajadien wil weten waarom is afgeweken van de nationale comptabele regels”.

  het niet naleven van de regels


  Maak melding

 15. Bij de SLM is het ook een enorme puinzooi. Het zijn amateurs en bejaarden die proberen een vliegtuigmaatschappij te runnen met 2,5 vliegtuigen en 600 personeelsleden.

  Die seniel van Lachmising lult maar over de jaren 80 en dat de SLM zijn baby is.De man is 77 jaar. Die fossielen zijn niet weg te schoppen en houden de doorstroom tegen van jonge goed opgeleide Surinamers.

  De Tui deal die Lachmising er door heeft gedrukt zal de doodsteek zijn voor de SLM


  Maak melding

 16. Slechts (1) EEN MIER is duizendmalen slimmer van nature dan al die paars verarmde oerdomme ndpers samen bij elkaar, die de duivel ddb verafgoden sa e mek deng pina no ka.


  Maak melding

 17. hmolenaar2016@
  U heeft ongetwijfeld gelijk, maar de SLM is gedoemd, er is geen geld meer, de toestellen blijven om de haverklap aan de grond, nieuwe kopen is er niet bij en oude fossielen en mensen die wat te vertellen hebben moeten er ook uit, als er in sur niets verandert, als men zegt dat corruptie er bij hoort, het zit in gebakken, wil je er vanaf komen, begin dan de jongen generatie, maar voed ze dan niet op met rassisme en discriminatie


  Maak melding

 18. Straks gaan we asphalt exporteren. Heel goed voor de produktie en vooruitgang van Suriname. wat een lachertje. Wat SLM betreft die is naar de ondergang, kapotte vliegtuigen, onveilige situaties, vertragingen, etc., daar heb je TUI niet voor nodig maar die zullen de schuld krijgen, de blanken hebben het gedaan. Lachmising zegt men komt naar SU voor accomodatie en veiligheid. Waar woont deze man of is hij dom, blind en doof. Zij de ticket prijzen omlaag gegaan, dat hadden ze beloofd of niet.


  Maak melding

 19. Beste Haco,

  De mentaliteit van alle Surinamers ( in Suriname) zal moeten veranderen. Suriname kennen geen ambitie en geen arbeidsmoraal. Het klink hard maar het is zo. Surinamers doen liever geen zaken met Surinamers omdat ze toch worden belazerd.

  Het woord van een Surinamer is niks waard. Ze beloven van alles maar komen geen afspraak na. Werken voor Lantie is hun grootste ambitie. Met een wit hemd en stropdas naar het werk waar niks te doen is. En dan nog kapsones hebben en klanten behandelen als een stuk stront.

  Suriname heeft 500.000 inwoners en kent enorme bodemschatten en vreselijk vruchtbaar. Maar er is na 45 jaar onafhankelijkheid nog geen fabriek die een spijker produceert of een bloeiende landbouw.

  Suriname was niks, is niks en wordt nooit wat.

  TENZIJ:

  Ze de koppigheid en dommigheid opgeven en accepteren dat goed opgeleide en ambitieuze Surineds en Nederlanders de boel nog kunnen redden.

  Maar de SLM staat model voor Suriname. Een log bedrijf dat NOOIT een cent winst zal maken omdat iedereen die er werkt alleen maar zijn eigen belang dient.


  Maak melding

 20. Ik had het al geschreven SLM naar de mallemoer. Maar Rob G schrijft dat het een goede zet is. Dit vind hij ook mooie zet en volgens hem is de rest op waterkant leeghoofdig. Ik blijf het ze vragen of ze maar één ding kun en noemen wat is volbracht door de NDP hersenloze regering. Ik heb nog steeds geen antwoordt.


  Maak melding

 21. Lachmising 76 jaar: “Ik werk alsof ik nooit meer wegga bij de SLM”

  “De SLM is een baby van mij geworden.” Dit zei Robbi Lachmising (75), de huidige directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, bij zijn aantreden in juli 2016 als directeur van het staatsbedrijf. Inmiddels is Lachmising ruim 28 jaren verbonden aan het bedrijf, waarvan bijkans 12 jaren als directeur. Lachmising viert op maandag 31 juli aanstaande zijn 76ste jaardag. Hij spreekt van geluk dat hij op zo een markante leeftijd nog een bijdrage kan leveren aan de opbouw van Suriname. “Ik ben in staat het te doen. Daar ben ik de Heer dankbaar voor.

  ====

  i rest my case….


  Maak melding

 22. Whahah jij kijk teveel naar trump! Je bent gewoon een waardeloos figuur die de ballen verstand van zaken heeft.volgens mij erg gefrustreerd doordat je zelf niks heb bereikt.ik kan mij ook niet voorstellen dat jij jezelf een oprechte Surinamer noemt. Wel Rob G zo laag dat jij bent zijn alleen je NDP bille maatjes.


  Maak melding

 23. Nu ook voorpagina nieuws in Nederland:

  200 Nederlanders gestrand in Suriname

  Zo’n 200 Nederlanders zitten nu al drie dagen vast in Suriname. Hun vlucht terug naar Schiphol werd vrijdag op het laatste moment geannuleerd. En pas in de vlucht van komende nacht is er weer plaats voor hen.

  Een van de gestrande reizigers laat aan RTL Nieuws weten dat de maatschappij niets aan de reizigers heeft laten weten en ook geen accommodatie voor de nacht heeft geregeld “Nederlanders hebben op bankjes in de stad moeten slapen.”

  Komt Lahmising ook op de Suriname tv uitleggen hoe dit in godsnaam mogelijk is of geeft hij nu niet thuis?

  Laat me raden…..


  Maak melding

 24. Als ik schrijf dan lezen de meesten mensen het.En dan vooral de moderator.Die verwijdert 8 van de tien inzendingen.

  Het is al lang bekend dat Miranda een asfalt plant zou kopen zonder inschrijving.
  Het bedrag dat de ronde deed,was 2,5 miljoen euro.De plant behoorde een oud minister toe.Nu heeft de regering hem een genoegen gedaan om hem van de plant te verlossen.De getaxeerde waarde van de plant is US 700.000.


  Maak melding

 25. Betreffende RobG heeft hij wat betreft zijn uitleg aangaande asfalt wel gelijk. Bitumen is een afvalproduct en een raffinaderij produceert geen asfalt. Voor de rest vraag ik mij hoeveel geld er weer in de bekende “eigen zakken” verdwijnt, helaas.


  Maak melding

 26. Betreffende slm, het lachertje van de wereld een bedrijf wat maling heeft aan zijn passagiers en dit zal niet de laatste keer zijn. Ook klantvriendelijk zijn is ver te zoeken, onbeschofter personeel heb ik nergens anders meegemaakt. Mijn advies: eventueel een paar euro meer betalen en reizen met de KLM die de hoofdletters wel verdienen.


  Maak melding

 27. 1 augustus 2017. Het in Nederland opererende mediabedrijf RTL, bracht gisteren via haar dochteronderneming en nieuwswebsite rtlnieuws.nl een bericht uit waarin melding werd gemaakt van 200 gestrande Nederlanders in Suriname.
  Vanwege een technisch mankement, waar de Airbus 340 van Surinam Airways mee te maken kreeg, raakte het vliegschema van de zogeheten code-share samenwerking tussen SLM en TUI in de war. Passagiers die het afgelopen weekend vervoerd moesten worden naar- en van Nederland werd medegedeeld dat hun vlucht op een andere datum zou plaatsvinden.
  Het bericht van RTL, met de schreeuwende kop: 200 Nederlanders al dagen gestrand in Suriname, bracht dit nieuws op een wel heel overdreven wijze in de ether. Zo staat er in het bericht dat Surinam Airways dagelijks vliegt tussen Amsterdam en Paramaribo maar dat er op de vluchten van afgelopen zaterdag en zondag “geen plaats was voor de gestrande passagiers.”
  Daarmee wordt de indruk gewekt alsof de SLM met opzet geen ruimte in het toestel wilde maken voor de passagiers die op een eerdere vlucht naar Nederland terug moesten.
  Maar het meest bizarre was wel de melding dat Nederlanders op bankjes in de stad hebben moeten slapen. Deze totaal ongegronde uitspraak van RTL verpest niet alleen het imago van Suriname als vakantiebestemming maar wekt tevens de indruk alsof wij onvoldoende hotelkamers zouden hebben en dat wij toeristen volledig aan hun lot overlaten.
  Ook de foto bij het artikel, waarop te zien is dat passagiers met neergebogen hoofden als het ware teruglopen naar de gate op Zanderij, is kennelijk met zorg geselecteerd om het bericht met de nodige dramatiek te omlijsten.

  UNITEDTRAVEL| STICHTING TOERISME SURINAME


  Maak melding

 28. @ RobG

  “Zo zie je maar weer.De bevolking wordt dagelijks bestookt met fake nieuws”

  Er is geen sprake van Fake nieuws er worden vraagtekens gezet bij een rare/dubieuze aankoop door de overheid die buiten alle regels om genomen is. Een uitgave in valuta het equivalent van SRD 25.000.000 die nergens op de begroting voorkomt.

  Voor Brokopondo wil u dat de markt het regelt en nu wil u dat de overheid de productie van Asfalt op zich neemt.

  Bent u niet een beetje de weg kwijt.


  Maak melding

 29. en hiermee is het einde tijdperk s l m al in geluid..

  vraag is alleen wanneer de stervens dag is, dat het in coma ligt is algemeen bekend..

  de stekker nog….


  Maak melding

 30. Pico,

  Ik heb nog nooit zulke simpel denkende parlementariërs gezien als de figuren van de oppositie die continu de media denken te halen. De onnozele massa loopt als een kip zonder kop achter de wanen van deze VHP politici. Mensen moeten hun hersenen beter gaan gebruiken en niet achter elke idioot van de VHP gaan staan.

  Ik versta het volgende onder een openbare aanbesteding. Aanbesteden is het in de markt zetten van een (overheids)opdracht. Ondernemers kunnen daarop inschrijven door een offerte in te dienen (de inschrijving).

  M.b.t. tot Suriname stel ik de volgende vragen.
  1. Zijn er meerdere aanbieders van asfaltfabrieken op de Surinaamse markt?
  2. Had de overheid de keus uit meerdere aanbieders van asfaltfabrieken?

  Uit het bovenstaande wordt duidelijk dat Gajadien ons leugens denkt te verkopen. Meer heb ik niet te zeggen. Ook deze nep-rel zal verdwijnen als een sneeuw in de zon.


  Maak melding

 31. Jojo, de fabriek is aangekocht ter ondersteuning van de werkzaamheden van OW. Als men bij de aankoop van de asfaltfabriek moet wachten op medewerking van de oppositie zal men een decennia lang moeten wachten. De oppositie is er niet om het beleid van de regering kritisch te ondersteunen. Hun uitgangspunt is het bestuur en de ontwikkeling van het land te frustreren.


  Maak melding

 32. WEER een aankoop door de corrupte machthebbers in Sranan !

  Na de boefachtige aankoop van turbines voor de EBS ( de zogenaamde OBILIS-affaire) zou je denken dat de leiding van de CLAN, zou zorgen dat eea zich niet herhaalt !

  Helaas gaat het BEROVEN van Sranan en het Volk gewoon door !

  CONCLUSIE : DE HELE CORRUPTE CLAN INCLUSIEF DE LEIDING MOET WEG !

  PS : SRANAN IS TOE AAN EEN NORMAAL BEWIND ZONDER CURRUPTE POLITICI !
  EEN BEWIND DAT RESPECT HEEFT VOOR MENSENRECHTEN, WETTEN EN GRONDWET !

  EEN BEWIND DAT ECHT OPKOMT VOOR HET LAND EN VOOR DE BEVOLKING !!!!!!!!!!


  Maak melding

 33. @ alle posting schrijvers,
  Als ik iets wil kopen cq verkopen mag ik niet in valuta mijn prijs aanduiden !!
  Hoe is dan door deze regering een asphalt-plant gekocht in valuta (euro,s) ??
  Wie legt dit uit ??
  Ook bij de notarissen worden zaken in valuta berekend !
  De Overheid huurt “panden” in valuta bij bevriende partij-genoten (paarse kakkerlakken) !!
  Moet minister Miranda (de monteur die een auto keurings-
  bedrijf eigennaar was) niet aan de tand gevoeld worden ??
  Hoe komt het dat Carl “de vos”, die alleen maar de passie preekt, nooit vragen stelt of naar onderzoek vraagt in dit soort zaken (ook zaken door zijn broedsel “son of Dod “) die het daglicht niet kunnen verdragen !!


  Maak melding

 34. Dr, mr en prof in de roofkunde zijn ddb en corrupte stinkend rijke paarse poepvliegen. Hun oerdomme aanhangers zijn de kakkerlakken en maden en worden die leven van ddb en co. hun paarse schijt en pis en de ndp stinkend corrupte misdadig criminele beerput. Wo ka. Domme ndpers.


  Maak melding

 35. Jojo, ik ga ervan uit dat er op de begroting de post onvoorziene uitgaven is opgenomen.Vooral overheden worden geconfronteerd met onvoorziene uitgaven.Een overheid die deze post niet opneemt op de begroting en die zich dus niet ontdekt kan voor grote verassingen komen te staan.


  Maak melding

 36. RobG
  Jojo, ik ga ervan uit dat er op de begroting de post onvoorziene uitgaven is opgenomen.Vooral overheden worden geconfronteerd met onvoorziene uitgaven.Een overheid die deze post niet opneemt op de begroting en die zich dus niet ontdekt kan voor grote verassingen komen te staan.

  ======

  Jij gaat er van uit dat deze NDP regering het beste voor heeft met het land en haar bevolking en corruptie met kracht bestrijdt en dan men niet eerst de eigen zakken vult voordat met de SU bevolking de kruimels als aalmoes ontvangt..

  En Sinterklaas bestaat ook….


  Maak melding

 37. @Robje-Paarse-NEP-Propagandist, het gaat om CORRUPTIE bij de leiding van het Land ! Net als bij de Maffia-aankoop van het ambassadegebouw te Parijs, ten behoeve van een particuliere NV, doch wel gefinancierd met STAATSGELDEN !

  Ook maffia-deals worden gedekt met nep-aanvullende begrotingen, ONVOORZIENE UITGAVEN !

  Daarom zit het VOLK van Sranan thans, helaas,

  met een ONVOORZIEN STAATSFAILLISSEMENT !

  PS : OF IS SRANAN OPZETTELIJK FAILLIET GEMAAKT DOOR DE PAARSE STAATSROVERS ???????

  DEZE PAARSE MISDADEN ZIJJ NIET ONVOORZIEN, ROBJE !

  TENG DORO FU UN JAGGI DENG PAARSE FUFURMANG !


  Maak melding

 38. RobG

  “Jojo, de fabriek is aangekocht ter ondersteuning van de werkzaamheden van OW. ”

  OW kan in concurrentie asfalt inkopen voor haar werkzaamheden en dient als overheid niet het exploitatie risico te lopen van een Asfalt plant.

  U redeneert steeds tegenstrijdig Brokopondo moet door de markt gedaan worden en OW moet haar eigen asfalt kunnen maken.

  U kent duidelijk de markt niet. Ja ook in Suriname kan men een asfaltplant aanbesteden en van meerdere leveranciers / importeurs indien men het wil. Ook de aankoop van 2de hands kan men middels een aanbesteding regelen ook al schrijft er maar 1 in maar dan heeft wel iedereen zich als gegadigde kunnen melden en weet de overheid dat men zich aan de regels gehouden heeft.

  Op Moerdijk wordt vrijwel permanent bouwmaterieel geveild door een amerikaans bedrijf daar kan men ook te rade gaan of laten gaan door een agent.

  Nu laat men Carribean Builders & Construction een invoerrechten vrij ingevoerde plant leveren aan OW of de prijs hoog of laat is kan ik niet beoordelen. Dat de deal, niet transparant is, niet volgens de regels gegaan is en vooral heel dom is (exploitatie risico gaat naar de staat) kan zonder meer geconcludeerd worden.

  U verkondigd markt werking en laat dat los.


  Maak melding

 39. Jojo, ik spreek mezelf niet tegen. We moeten dit vraagstuk realistisch bekijken. Ik denk dat het voor de overheid veel makkelijker is om een asfaltfabriek te exploiteren dan een grote waterkrachtcentrale. Het is bijvoorbeeld geen makkelijke klus om turbines te vervangen.


  Maak melding

 40. RobG

  “Jojo, ik ga ervan uit dat er op de begroting de post onvoorziene uitgaven is opgenomen”

  U gaat weer ergens vanuit.

  1.>>> Allereerst is er nog geen begroting 2017 goedgekeurd en de begroting 2016 is dus de leidraad voor de regering.
  2 >>> Een post van ongeveer SRD 25.000.000 kan men niet maar zo als onvoorzien oormerken.
  3 >>> Zelf asfalt gaan produceren en daar mee de markt voor Asfalt beperken en zelf risico nemen is een forse beleidsbeslissing die zeker het formeel vermelden waard is.
  4 >>> Om de marktwerking te optimaliseren is een betere optie Asfalt leveringscontracten aan te besteden op basis van volume afspraken.

  Beste RobG ik weet wat bouwen inhoud en zie dat men hier adhoc rommelbeleid maakt en ronduit dubieuze zaken doet.


  Maak melding

 41. Ik spreek mezelf niet tegen, aldus Robg!
  In plaats van eens na te gaan wat voor een “NV” de verkopende partij is, schermt deze ” onbenul” (juist geformuleerd door Haco), met een realistische kijk!
  Ik pretendeer niet dat ik alwetend ben, maar sommige zaken zijn zo krom als maar zijn kan.
  Transparantie? Ach doen we niet.
  Aanbesteding? Ach doen we niet.
  Betrouwbaarheid zakenpartner? Ach nee, niet interessant.
  Een bedrijf dat “miljoenenzaken” doet verschuilt zich niet achter een Gmail adres!


  Maak melding

 42. RobG

  U denkt dat een asfaltmolen eenvoudiger is dan een Waterkracht werk.

  Beste RobG u zou denken aan een Paard moeten overlaten die heeft een groter hoofd.

  De Afobaka dam heeft een eigen specifieke beheers en onderhoudsorganisatie die al decennia functioneert op basis van een budget van $ 1.000.000/maand(volgens Sardjoe).
  Veel van die mensen zijn Surinamers die echt niet weg gaan naar een andere waterkrachtcentrale als het eigendom veranderd. Het is routine matig werk waarbij grote beurten en vervanging contractors als Surmac het werkdoen.

  Een asfaltmolen is veel ingewikkelder dan u denkt gezien de vele variabelen qua input (aard van de materialen en de recepturen). Er zijn pakweg 80 verschillende soorten eindproduct denkbaar die geproduceerd kunnen worden.
  Daarnaast kan elke badge verschillend zijn geziend de afstand tot de plaats van verwerking.
  Hier komt bij dat er sprake is van een centrale maar niemand heeft het over personeel dat nu elders geronseld moet worden. Personeel dat zonder meer schaars zal zijn.

  RobG u heeft geen enkel inzicht in bedrijfsvoering en productie


  Maak melding

 43. Paul @
  Het hele verhaal is ook niet ontzenuwen, door de autoriteiten
  Geen eten geen onderdak verteld u mij maar wat de vlieg maatschappij goed gedaan heeft, dan heb ik er vrede mee


  Maak melding

 44. Aankoop 3 miljoen.
  Ontmanteling X miljoen.
  Reinigen grond, etc Y miljoen.
  Transport Z miljoen
  Opbouw in Suriname A miljoen

  Straks staat er voor meer dan 20 miljoen USD een asfaltfabriek die nooit productie gaat leveren.


  Maak melding

 45. Roep dan hulp in bij de gene die er wel verstand van hebben, niet bij die gasten aan de noordzee die hebben al genoeg naar de kloten geholpen, doe het met de Chinezen, die zijn er goed in.
  Dan moet je wel elke meter de dikte nameten, elke centimeter per kilometer asfalt, scheelde ook weer enkele tonnen, Fransen doen het met de Fransen lag de Chinezen met de bekende rommel maar aan toch, pas aan gelegde wegen moeten nu al weer gerepareerd worden en zijn die huizen er al


  Maak melding

 46. We zijn een week verder. Beschuldigingen over en weer.
  De regering vliegt uit de bocht met de opmerking dat de machine nieuw is.
  Waarom heeft meneer X de machine gekocht?
  Om het vervolgens door te verkopen aan de overheid voor een hoger bedrag?
  Waarom, als het toch nieuw is, niet rechtstreeks gekocht bij de fabrikant. Goedkoper.
  Kan de verkoper de aankoopnota tonen inclusief het bedrag dat aan invoerrechten isbetaald?
  Of is de douane buiten spel gezet?
  Dan is er sprake van fraude.


  Maak melding

 47. Ik heb op starnieuws een artikel gelezen.
  (starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/42743)

  Hieronder een klein deel
  Veel te duur
  Oppositieleden bleven erbij dat de aanschaf veel te duur is. Volgens de VHP-fractie kan de plant niet meer dan tussen US$ 1,2 miljoen en US$ 1,8 miljoen kosten. André Misiekaba, fractieleider van de NDP, stelde dat hij de informatie heeft opgevraagd bij de minister. Hij heeft de documenten ingekeken. De plant is zo goed als nieuw. Misiekaba bemoedigde de regering om voort te gaan en zo de kosten van de asfaltering te drukken voor de samenleving. Er is volgens hem niks aan de hand. Ook partijgenoot Amzad Abdoel zei dat niks verkeerd is. Hij merkte op dat de oppositie steeds insinueert dat er sprake is van corruptie maar deze insinuaties niet hard maakt.

  Dus de machine is zo goed als nieuw.volgens Miesiekeba
  1. Kan de verkoper, de aankoopnota inclusief betaalde invoerrechten overleggen.
  2. Wat waren de motieven voor de verkoper om dit product aan te schaffen? (of, was het van begin af aan de bedoeling om het door te verkopen aan de staat?)
  3. Ligt de prijs die de overheid nu moet betalen ruim onder de prijs die de verkoper zelf heeft betaald?
  Zo nee, waarom dan niet een nieuwe gekocht?

  Minister Hoefdraad beweert immers dat het tekort over 2017
  slechts 3% zal bedragen. (bron starnieuws 10 aug 2017)
  Ik geloof er zelf niets van. Om twee redenen
  1. Hij zegt zelf dat er op Financiën al tijd foute schattingen worden gemaakt.
  2. Hij denkt slim te zijn door te spreken over het tekort.
  Welk tekort? Begrotingstekort/financieringstekort


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.