woensdag, februari 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameOnderzoek in Suriname naar diploma’s Nederlandse docent

Onderzoek in Suriname naar diploma’s Nederlandse docent

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 jul – In Suriname is een onderzoek gestart naar de ‘echtheid’ van de diploma’s van de Nederlandse docent Bert Schreuders. Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur zou op de hoogte te zijn van bepaalde praktijken. Van Schreuders wordt gezegd dat hij valse diploma’s op zak heeft. Ook zou hij hogere onderwijsinstellingen hebben opgelicht.

“Ik ben op mijn hoede. Deze persoon heeft bij verschillende instituten calamiteiten veroorzaakt”, zei Peneux in het parlement. Schreuders heeft zich door de jaren heen met gemak kunnen binnenwerken. Hij is onder meer docent geweest bij Boshuizen Training & Consultancy, een HBO-instelling. Bij de Technological University of the America’s van Hubert Rampersad is Schreuders onlangs ontslagen.

Bij beide instellingen wordt hij beschuldigd van logovervalsing en het verduisteren van collegelden. Op het ministerie worden nu ook vragen gesteld. Volgens Peneux is het hoogtijd voor een autoriteit die de echtheid buitenlandse diploma’s kan onderzoeken. Vooral buitenlanders kunnen zich met relatief gemak uitgeven als hooggeschoold. Schreuders heeft ooit ook gewerkt bij het accreditatie-orgaan Nova.

UPDATE 12 februari 2020: “De berichten over Bertus Schreuders, die als oplichter is benoemd, ervan beschuldigd is dat hij valse diploma’s op zak zou hebben en is aangewezen als te zijn de persoon die voor calamiteiten heeft gezorgd bij diverse instellingen, berusten niet op de waarheid” aldus het ministerie van onderwijs in een verklaring:

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

30 REACTIES
 1. Wat een tering zooitje in suriname, dan nog lees ik dat mensen doe in Holland wonen nog achter deze regering staan. Deze mensen zijn of gestoord of weten niet wat menselijkheid en rechten zijn. Iedereen die van Suriname houd!zal nooit accepteren dat Suriname zo wordt verkwanseld door een stel hersenloze die totaal niet weten hoe je moet regeren laat staan een land opbouwen.


  Maak melding
 2. Je moet eens weten hoeveel oplichters er binnen de NDP zitten. Bij juspol was er voor miljoenen gefraudeerd om maar een straatje te noemen.


  Maak melding
 3. Bert Schreuders heeft zich kort geleden kritisch uitgelaten over het functioneren van minister Peneux, en daarom de reactie van Peneux hierop. Zijn doel is om Schreuders kapot te maken. NDP is heer en meester in het beschadigen van mensen. De minister zou eerst het resultaat van het onderzoek moeten afwachten en dan naar buiten treden. Ik vraag mij af of de minister zijn verontschuldiging gaat aanbieden als blijkt dat er niks mis is met het diploma van Schreuder. Peneux heeft in korte tijd diverse keren grote blunders begaan maar heeft er weinig van geleerd


  Maak melding
 4. Ik las daarnet Starnieuws “Afgestudeerden van de Medische Faculteit zullen de titel doctorandus (drs) krijgen in plaats van bachelor.

  Ik dacht dat men afwilde van alles waaraan men herinnert wordt aan de kolonisator.

  Zelf in het land van de kolonisator is deze titel (drs) al lang achterhaald.


  Maak melding
 5. Klopt. De Drs. titel wordt in Nederland niet meer verstrekt. Internationale titels worden gebruikt: MSc , MBA, Dr. en dergelijke. Je komt je voorstellen in bv. USA en op je CV staat : Drs. Ze zullen daar zeggen: was dat nou weer ? Slechte introductie dan. En je krijgt zoals bekend never a second chance to make a first impression.


  Maak melding
 6. Het gevolg van wanbeleid is dat een papiertje van de AdeKUS niets meer waard is omdat het niet aan enige internationale standaard te toetsen is omdat kneuzen al Peneux zich er mee bemoeien.


  Maak melding
 7. @ Jacob
  Wat een tering zooitje in suriname, dan nog lees ik dat mensen doe in Holland wonen nog achter deze regering staan. Deze mensen zijn of gestoord of weten niet wat menselijkheid en rechten zijn. Iedereen die van Suriname houd!zal nooit accepteren dat Suriname zo wordt verkwanseld door een stel hersenloze die totaal niet weten hoe je moet regeren laat staan een land opbouwen.

  maandag 31 juli 2017 om 21:16 uur.
  =============
  =============
  Daarom moet jou soort ver weg blijven van ons geliefd Suriname,,,PANNENKOEK…BOUTERSE BLIJFT DE BAAS,en geen enkele flapdrol uit de NOORDZEE komt ons meer uitbuiten.


  Maak melding
 8. Een onderzoek journalist kan wonderen verrichten in sur, onderzoek naar titels en diploma’s zou een hoop op kunnen leveren. Kunnen ze gelijk peneux aan de tand voelen, ik schat hem niet hoog in


  Maak melding
 9. Het onderzoek hoeft niet langer dan 5 minuten te duren
  Laat de betrokkene inloggen op DUO, als hij zijn diploma in Nederland heeft behaald.
  Hier staan al je behaalde diploma’ s in.
  Wist de minister van onderwijs dit niet? Of moest er een commissie worden benoemd?


  Maak melding
 10. Ik denk dat Mr. Bert Schreuders meer in zijn mars heeft dan wat de boeler krokodil denkt met zijn achterlijke Surinaams diploma.
  Jaloezie en nogmaals jaloezie.


  Maak melding
 11. Ja, alle diploma’s controleren. De SLM ramp is veroorzaakt door bejaarde piloten, die geen opfriscursussen hadden gevolgd.
  Ik kan mij niet herinneren dat ik ,bij een sollicitatiegesprek in Nederland, mijn diploma’s niet moest overleggen.


  Maak melding
 12. Er moet niet alleen onderzoek komen naar rechtsgeldigheid van een Univ. diploma … maar ook moet nagegaan worden waarin men zich gespecialiseerd heeft. Voorbeeld: iemand is b.v afgestudeerd als Algemeen Jurist .. komt naar Suriname en is plotseling … of … noemt zich Rechtsgeleerde á la S. Polanen. Tig voorbeelden kunnen genoemd worden : Boldewijn … E.v.d. San … e.a

  Verder moet onderzoek uitwijzen … de Waarde … wat betreft de Sur. Dipl. …. velen hebben hun diploma … Horizontaal …. verdiend …. weer anderen hebben er Dik voor betaald.

  Waarom deugen de Parlementariërs { de Bouva’s, Misiekaba’s, Abdoels, J. Simons, Doekhi’s } niet …. uitzonderingen daargelaten ????????

  Waarom deugen Surinaamse onderhandelaars niet?
  Inadequate opleiding en/of NDP-achtige inborst ???????

  In elk geval … ze delven meestal het onderspit als het op onderhandelen aankomt !

  I mean … de in Suriname afgestudeerde academici.
  Ze grocieren bij de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding
 13. De Paarse Pijlen worden nu gericht op de Hollanders in Suriname om de aandacht af te leiden.

  Welke diploma’s heeft Boerenveen toen hij werd benoemd tot lid van de RVC van Staatsolie toen hij uit de gevangenis werd vrijgelaten na zijn straf voor drugshandel?


  Maak melding
 14. Nep of helemaal geen nieuws.
  Zo’n 200 Nederlanders zitten nu al drie dagen vast in Suriname. Hun vlucht terug naar Schiphol werd vrijdag op het laatste moment geannuleerd. En pas in de vlucht van komende nacht is er weer plaats voor hen.

  Surinam Airways heeft laten weten dat de vlucht van vrijdag aan de grond is blijven staan vanwege een technische probleem. De maatschappij vliegt dagelijks tussen Amsterdam en Paramaribo, maar op de vluchten van zaterdag en zondag was geen plaats voor de gestrande reizigers.

  ‘Midden in vakantieseizoen’
  Het lukte de maatschappij ook niet om een vervangend toestel te regelen. ‘Grote delen van de wereld zitten op dit moment midden in het vakantieseizoen, waardoor het ons tot onze spijt niet gelukt is een machine in te kunnen huren’, meldt de maatschappij in een verklaring.

  Een van de gestrande reizigers laat aan RTL Nieuws weten dat de maatschappij niets aan de reizigers heeft laten weten en ook geen accommodatie voor de nacht heeft geregeld “Nederlanders hebben op bankjes in de stad moeten slapen.”
  In het kader van het bevorderen van het toerisme, laten we de toeristen, in sop gaar koken, schandalig, je mag je op de borst kloppen directeur J. A.P vraag eens naar zijn diploma’s tweede Dubai


  Maak melding
 15. Hahahahahaaaaa…ga de lijder van Suriname onderzoeken peneux,die heeft helemaal geen diploma’s!
  Altijd zijn ze in Suriname snel anderen .vooral niet surinamers te onderzoeken en intussen is Suriname in de greep van een moordenaar met een strafeis van 20 jaar en zonder diploma’s en voor Peneux is het normaal ook voor degenen die voor de ophanging van Schreuders oproepen.
  Laat Peneux thuis beginnen de knappe man uit te hangen ,start een onderzoek hier ,altijd zijn ze in Suriname bezig met kritiek op het buitenland terwijl thuis bij hun zelfs niks goed is!!


  Maak melding
 16. Och arme,John.
  Jij bent niet de enige die niet naar je diploma’s is gevraagd.
  Desie werd niet gevraagd om een coup diploma en en een vergunning om een coup te plegen. Ik kan je alvast zeggen dat hij geen van de 2 in zak heeft wel een strafeis van 20 jaar aan zijn broek,en hij is de lijder van Suriname..en waarom zit jij alweer te huilen…?
  @John


  Maak melding
 17. In Suriname werd Peneux beleefd gevraagd af te treden want die heeft een vieze bek en totaal niet geschikt om min. van onderwijs te zijn…nu wat gaat hij doen?
  Precies ,nu gaat hij de slimme afhangen om zodoende de surinamers weer voor zich te winnen.
  Arme surinamers ,echt een lieve volk …1 piep en ze vergeven en vergeten al je zonden..
  Ze zitten al jaren met het zelfde shit en passen zich aan .
  Ik bewonder ze om hun uithoudingsvermogen.


  Maak melding
 18. SLM is al dagen aan de grond wegens technisch problemen, volgens mij is de SLM niet vliegwaardig, wacht maat alshet boven de oceaan vliegt en kuren vertoont, weg vliegtuig weg mensen. Ze hadden het our TUI waarom kan TUI niet een vliegtuig leveren voor een korte tijd totdat SLM geheeld is en kan de overtocht maken. Volgens mij is dat oude afgedankte geleasede vliegtuig niet meer geschikt voor trans atlantische vluchten. Weet je nog het is geleasd uit de vliegtuigen kerkhof in Arizona USA. Het was al daar om gesloopt te worden.


  Maak melding
 19. Die geboelde handelt uit jaloezie. Die geboelde intellectuele lilliputter. Welke diploma heeft de pathologische moordenaar zijn grote LIJDER. Waarin een geboelde groot kan zijn. Omega grote pretentie. Allemaal Einsteins bij de NDP. Nog nooit zo’n dom collectief gezien in het parlement. Dom, dom. O, ja tegen domheid valt niet te strijden.


  Maak melding
 20. Ray, heb je mijn posting wel begrepen? Jouw eerste zin is het omgekeerde van wat ik geschreven heb. Ik bedoel dat men in Nederland altijd naar mijn diploma’s heeft gevraagd. Ik ken witten die nooit diploma’s hebben overgelegd. Ja, je kan je ook vergissen in die mooie blauwe ogen, zoals wat Suriname nu voor de zoveelste keer is overkomen..


  Maak melding
 21. @Anoniem
  Die geboelde handelt uit jaloezie. Die geboelde intellectuele lilliputter. Welke diploma heeft de pathologische moordenaar zijn grote LIJDER. Waarin een geboelde groot kan zijn. Omega grote pretentie. Allemaal Einsteins bij de NDP. Nog nooit zo’n dom collectief gezien in het parlement. Dom, dom. O, ja tegen domheid valt niet te strijden.

  dinsdag 1 augustus 2017 om 19:11 uur.
  =========================================

  Hallo UILSKUIKEN,..ik moest van Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur ,tegen jou zeggen dat je het woord LIJDER in deze vorm met, e i,,( LEIDER )moet schrijven,en je hebt het over domme anderen ,kijk naar jezelf….can`t help you ,,I can’t fix stupid !


  Maak melding
 22. Wordt het geen hoog tijd, dat het hoog tijd wordt ,om naar de cv van ‘Meneer’ Sorry te kijken
  Deze man \ vrouw schijnt als min. van weet ik wat ,steeds het woord Sorry te kennen.
  Vooronderzoek !!! wat is dat ?
  Als burger en tevens lezer wordt men niet van duff van Roberta, btw, daar gaat ons belastinggeld !!!!


  Maak melding
 23. Diploma’s zijn echt achterhaald. Daar vraagt niemand meer om. Sowieso is iedereen over tien jaar zelfstandig ondernemer als de gig-economie doorzet. Werken in loondienst is dan in de EU en de VS uit de tijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES