Film ‘Sing Song’ maakt schoolkinderen blij

0
Film 'Sing Song' maakt schoolkinderen blij

Afgelopen week hebben 200 kinderen van Buitenschoolse Opvang De Brede School en De Polsstok de muzikale jeugdfilm van Mischa Kamp, Sing Song, bezocht in Pathé Arena in Amsterdam Zuidoost. De film, die gaat over de jonge Jasmine die naar Suriname gaat om haar talent, maar vooral haar roots te ontdekken in een zoektocht naar haar moeder, werd met groot enthousiasme ontvangen. Het onderwerp raakte een gevoelige snaar bij de kinderen die aangestoken werden door de vele liedjes en het avontuur van de zoekende Jasmine.

De vertoning is een initiatief van de producent van de film, Sabine Veenendaal van Submarine in samenwerking met Stichting Riki. Stichting Riki organiseert projecten om het welbevinden van kwetsbare groepen te verbeteren. Ze richt zich met name op ouderen en schoolkinderen.

De belangrijkste boodschap die de film vertelt aan de jonge kinderen is dat ze het recht hebben om beide ouders te kennen, en daarmee hun wortels. En daarnaast dat ze hun eigen talent moeten ontwikkelen en dat er mogelijkheden en mensen om je heen zijn die dat talent herkennen en je ermee kunnen helpen om verder te komen. Sing Song is tot stand gekomen met veel jong talent uit Suriname, zowel cast als crew.

Wegens het grote succes zal er vandaag, maandag 31 juli, een tweede vertoning georganiseerd worden, in aanwezigheid van scenarioschrijfster Fiona van Heemstra, de in een Q&A na afloop de vele vragen kan beantwoorden. Sing Song, van gelauwerd regisseur Mischa Kamp, draait vanaf 19 juli in de bioscoop. De film werd unaniem door de pers bejubeld.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.