Crowdfunding voor nieuwe Surinaamse film ‘WIREN’

3
Crowdfunding voor nieuwe Surinaamse film

PARAMARIBO, 31 jul – Gisteren werd in Suriname de eerste persbriefing gehouden van de nieuwe Surinaamse speelfilm ‘WIREN’. Dit project is een initiatief van de SUDOBE (Stichting Surinaamse Doven Belangen) en IT GOES Productions en zal in het laatste kwartaal van 2017 worden opgenomen in Suriname. WIREN vertelt het verhaal van een doof geboren Nickeriaanse jongen, die vecht voor zijn eerlijke plek in de maatschappij. Na vele obstakels te overwinnen komt hij voor zijn grootste obstakel; opkomen voor zijn rechten.

Deze productie heeft een tijdsplanning van 2 jaar. “We zijn nu in de pre-productie fase” zegt de regisseur van de film Ivan Tai-Apin. “Eindelijk is onze casting rond (250 man) , de mensen hebben 2 maanden lang geoefend, maar hebben nog 2 maanden te gaan. Horenden zullen rollen spelen van doven en vice versa. Beide groepen leren van elkaar, dat is precies wat we willen met deze film; integratie, participatie en acceptatie bevorderen van doven in de samenleving” zegt Tai-apin.

Enkele bekende Surinamers, die in deze film zullen spelen zijn Idi Lemmers, Conchita Leeflang, Borger Breeveld, Kavita Ramphal, Hilkia Lobman, Arseño Brand-Flu en nog vele anderen. Thecla Clarke zal werken aan de songs voor deze productie. Ook zijn de Gripbusters (camera en licht) en Checkmysound (geluid) speciaal gevraagd voor deze productie. De Director of Photography is Sander Coumou. De opnames zullen in de 2de week van oktober van start gaan.

Alle hulp is nodig om dit project te kunnen neerzetten, vandaar dat er gestart is met de crowdfunding op Apura Networks. Mensen die financieel willen steunen kunnen dit doen via de site Apura.org.


3 REACTIES

 1. Neem dat dat de suri regering ook geld ter beschikking stelt voor kunst en cultuur. Doet onze regering in nederland ook.
  Nu wordt er weer eens gebedeld


  Maak melding

 2. je hoort nooit iets positiefs over onze nationale carrier , alles altijd wat je te horen krijgt is naar beneden gericht, dus negatief nieuws en niet eens nep nieuws..

  we hebben in al die 42 jaren dat wij nu al srefidintie zijn, slechts één enkel kist dat nog vliegtuig heet beschikbaar, terwijl andere mij’en die ook net zoveel jaren oud zijn, meer dan honderd kisten beschikken..

  waar ligt dit aan,, de k l m die ook op deze lijn verbinding vliegt maakt bogo bogo winst en breidt steeds uit vliegt over de hele wereld en wij slechts Amsterdam vv. Parbo aan doen,, hoor je bijna wekelijks, dat er vertragingen zijn vluchten worden geschrapt gaan niet door..

  de klanten worden radeloos, redeloos uitzichtloos gefrustreerd blijven ze achter zonder enig form van hulp van wie dan ook..

  de dames heren die voor het zeggen hebben bij de s l m, dokken allemaal schuilen weg het volk sparteld kan niks doen..

  hoe nu verder ..

  moeten wij zo door blijven gaan,, tijd voor change..


  Maak melding

 3. Neem dat dat de suri regering ook geld ter beschikking stelt voor kunst en cultuur. Doet onze regering in nederland ook.
  Nu wordt er weer eens gebedeld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.