Kenny B opent eigen museum op station Arnhem

8
Kenny B opent eigen museum op station Arnhem

Dit weekend opende zanger Kenny B ‘het MUSEUM VAN Kenny B’ op perron 10/11 station Arnhem. De zanger werd door het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde gevraagd zijn eigen mini museum samen te stellen in een speciaal daarvoor omgebouwde wachtruimte op het perron. Tot en met 20 augustus vind je in het MUSEUM VAN Kenny B bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld en objecten die hem herinneren aan zijn jeugd in Suriname.

Muziek en Suriname zijn de thema’s die terug te vinden zijn in het MUSEUM VAN Kenny B. Naast Kenny’s favorieten die bestaan uit een apinti drum, rammelaar gemaakt van zaden en Surinaams houtsnijwerk vind je in het museum o.a. een mondharp uit Nieuw Guinea, het Nepalees snaarinstrument de sarangi en een lamellofoon gemaakt van een haringblikje.

Het Museum van Kenny B op station Arnhem:


8 REACTIES

 1. Kenny B, ook een figurant in de vuile binnenlandse oorlog tussen bouta en brunsie, heeft het veel verder geschopt dan deze twee criminele clowns, voor hen is Arnhem een gepasseerd station, dat ze nooit meer zullen aandoen.


  Maak melding

 2. Henkes

  Wat heeft Kenny B bereikt dan.
  BAAS BOUTERSE en Baasje Bravo zijn politicus geen geen halve wijfjes.
  Kenny B heeft is een paar keren op tv gekomen in nl omdat hij een nr over praat Nederlands met me gezongen heeft hun taal dus.
  Een museumpje op een verlaten treinstation Arnhem wie gaat nou daar naar toe? Weten ze wat een museum is ?


  Maak melding

 3. Misterbojo, Kenny B is een ware ambassadeur van Suriname, hij wordt niet verdacht van moord en doodslag of drugshandel, hij kan vrij naar Nederland afreizen, hij kan elk treinstation in Nederland aandoen, dat kunnen we van die twee clowns, die vanwege de stommiteit en principeloosheid van een groot deel van het Surinaamse electoraat, gekozen werden tot parlementarier en president. Met hun ‘geweldige’ titels als parlementarier en president met ambtsketen om hun nek, kunnen ze zich bijna niet buiten Suriname wagen, Kenny kan wel, zonder problemen, naar Soestdijk en Parijs gaan en hij wordt daar met alle egards ontvangen. DAT IS HET VERSCHIL!


  Maak melding

 4. Jij Henkes.
  Snap het niet je kan het ook niet begrijpen en je kan het ook niet begrijpen.
  Een serieuze persoon in de wereld zou aan je vragen wie Kenny B is.Die twee Grote B s hebben wat voor Suriname gedaan. Wat heeft Kenny B gedaan voor Suriname?dat mensen Nederlands tegen hem moet praten?


  Maak melding

 5. Zondagavond was er een programma rond KennyB. Ik heb het niet vanaf het begin gezien, maar vanaf het moment dat hij zei:
  ik was acht jaar…. en besloot ook om een offer te brengen aan God. Ik luisterde heel even en schakelde naar een andere zender. Laat God hierbuiten dacht ik, (mijn katholieke inborst)maar na veel geschakel kwam ik weer terug bij Kenny B.
  Vond het een goed programma.
  Hij vertelde over zijn rol in SU, over zijn karakter en aangezien ik geen reden heb te twijfelen, kreeg ik sympathie voor hem.
  Ook toen hij naar de Grangmang (hoe schrijf je dit?) ging en hoe hij zich voelde vond ik (geen fan van KennyB, hoewel best leuk).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.