NDP: gebrek aan woningen grootste probleem Suriname

91
Woning voor oud-muzikant 'Pa keme' in Suriname

PARAMARIBO, 28 jul – Op dit moment is het grootste ontwikkelingsprobleem van Suriname het gebrek aan woningen. Dit zegt André Misiekaba, voorzitter van de NDP-fractie in het parlement. Betaalbare huisvesting voor tienduizenden burgers is een enorme uitdaging. De regering daarom de sociale woningbouw moeten verheffen tot haar hoogste prioriteit. “Huisvesting is probleem nummer één in Suriname”, zei Misiekaba in het parlement.

Het is een probleem dat dwars door andere uitdagingen loopt. “Het is niet mogelijk om het leven te organiseren als je geen dak hebt boven je hoofd”, zei Misiekaba. Hijzelf wordt overstelpt met hulpverzoeken van ‘wanhopige’ burgers. Als de mensen al een huurhuis bewonen, komen ze haast niet rond. De huurprijzen, vaak in euro’s of dollars te voldoen, zijn veel te hoog. Het is dus van belang dat er meer daadkracht aan de dag wordt gelegd.

Volgens het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting zijn er zeker twintigduizend aanvragen. Het eerste kabinet Bouterse wist ongeveer achttienhonderd woningen neer te zetten. Het tempo is te laag. “De regering is niet in staat het alleen te doen. Los van de politieke rompslomp en bureaucratie, zal met particulieren samengewerkt moeten worden”, aldus Misiekaba. Zeker vijfduizend woningen moeten zo wel te bouwen zijn.


91 REACTIES

 1. Op dit moment is het grootste ontwikkelingsprobleem van Suriname de ndp in zijn geheel. Wo Ka oerdomme paarse domme aanhangers van moordenaars.


  Maak melding

 2. Hier zakt toch je broek vanaf. Het NDP had toch belooft om 18.000 huizen te bouwen, 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden). Stond nota bene in hun verkiezingsprogramma. 7 jaar later en er is nog steeds geen moer gebeurt.

  Idd de grootste probleem is het NDP zelf.


  Maak melding

 3. Na 1975, uitdagingen?? en hozen met geld en ontwikkelingsgeld uit Nederland,is het geen uitdaging meer maar wanhoopsdaden om de zaak op de rails te krijgen, jammer het had zo mooi kunnen zijn tweede Dubai, Sari Tori


  Maak melding

 4. Het grootste … PROBLEEM … voor ons geliefd Suriname is de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse en de ZOMBIES op zijn kabinet.

  De grootste … UITDAGING … is DMDDB en zijn ZOMBIES … FOR LIFE…. achter slot en grendel weg te zetten.


  Maak melding

 5. De oerdomme Front-aanhang heeft nog niet door dat de bevolking van Suriname resultaten wil zien. In vijftien jaren regering Venetiaan zijn er nog geen 100 volkswoningen neergezet. Venetiaan hoefde helemaal geen leningen te sluiten om bijvoorbeeld woningen neer te zetten omdat hij kon putten uit de ontwikkelingshulpsgelden uit Nederland. Er stond een pot van honderden miljoenen Euro’s tot zijn beschikking. Wat hebben Venetiaan, Sardjoe en Santokhi al die tijd zitten doen?

  Srafu, de eigenzinnige slaaf van de NPS en VHP verdient een schop onder zijn kont. Deze kokosmeloen stuurt continu valse berichten de wereld in om aan te tonen dat Venetiaan reserves had opgebouwd. Deze reserves had Venetiaan opgebouwd door ontwikkelingsgelden af te romen en door de bevolking veel te ontzeggen.

  De Surinaamse hoofdstad zag ten tijde van Venetiaan vies en vuil uit. De stad zag er ontzettend verwaarloosd uit, wegen waren kapot, en kinderarbeid kwam veel voor. Tot laat in de avond zag men kinderen op straat kranten, zuurgoed verkopen of men zag ze schoenen poetsen van mensen.

  Het is duidelijk dat de regering ondanks de tegenvallende economie haar best doet. Zij durven het huisvestingsprobleem te benoemen die zij willen aanpakken. De regering kan het probleem niet alleen oplossen. Maatschappelijke organisaties en particulieren dienen ook hun verantwoordelijkheid te nemen.


  Maak melding

 6. Als ze de gronden occuperen,zetten ze binnen geen tijd een woning daarop.Dus niet het bouwen is een probleem.Want het volk schijnt er voldoende middelen en kennis voor te hebben.Het gaat om het krijgen van bouwgrond.De regering moet daaraan werken.


  Maak melding

 7. Waar praat deze misleider van misikaba over, terwijl dit paars geboefte met allerlei beloftes kwamen voor de verkiezingen, 18.000 woningen zouden er gebouwd worden, en nu ze door de mand gevallen zijn, word het nu in ėėn keer als priroriteit gezien, om weer het volk te misleiden, omdat ze nu al weten, dat het niet haalbaar is, en hopen dat dit volk er weer in zal trappen bij de volgende verkiezing.


  Maak melding

 8. RobG,

  De bevolking wil resultaten zien ? Die hebben ze van jullie gekregen. Koers 1 op 8,50… Venetiaan had een mooie solide financiele basis achtergelaten. Wederom de afrikaanse mentaliteit heeft suriname de das omgedaan. Onder Venetiaan was het niet slecht.

  I rest my case


  Maak melding

 9. @ RobG

  “In vijftien jaren regering Venetiaan zijn er nog geen 100 volkswoningen neergezet. Venetiaan hoefde helemaal geen leningen te sluiten om bijvoorbeeld woningen neer te zetten omdat hij kon putten uit de ontwikkelingshulpsgelden uit Nederland. Er stond een pot van honderden miljoenen Euro’s tot zijn beschikking.”

  1 >>> Het is geen 15 jaar Vene maar 4 plus 10 jaar waarbij telkens begonnen moest worden in een afgebrand dorp na het Binnenlandconflict en na Wijdenbosch.
  2 >>> Goed dat Hoefdraad het rapport “een belaste relatie aanhaalde aangezien daar uit blijkt dat Bouterse en Wijdenbosch bijna dfl 1.000.000 uit de Nederland hebben ontvangen zonder er iets tastbaars mee te doen.
  3 >>> Het rapport “Een Belaste Relatie” (u kunt het googlen) maakt ook duidelijk hoe leugenachtig Hoefdraad met feiten omgaat door ook de middelen die Suriname zelf moest inbrengen (pariteit) mee te tellen en het bedrag extra groot te maken door ook de in 1975 kwijtgescholden schulden mee te nemen.
  4 >>> Vene II moest met niets beginnen en had nog ongeveer euro 550.000.000 tegoed waarvan in 2010 nog euro 30.000.000 beschikbaar was en waarvan ruim euro 100.000.000 beschikbaar was voor de dijken in Commewijne en Coronie.
  5>>> Van het bedrag voor de dijken heeft Bouterse ongeveer euro 35.000.000 genomen voor fantasie projecten zoals het pimpen van waterkant waardoor hij om de dijken in coronie af te kunnen bouwen bij ABN AMRO (incl verzekering en kosten ongeveer euro 39.000.000 moest lenen.
  6>>> Een eenvoudig sommetje leert ons dan dat Vene II en III jaarlijks ongeveer euro 40.000.000 hebben ontvangen en er zelf euro 12.000.000 bij moesten leggen om dat geld binnen te krijgen.
  7 >>> In de laatste jaren van Vene III was het overheidsbudget SRD 3.000.000.000 of wel Euro 750.000.000 ofwel de bijdrage van Nederland was marginaal (ongeveer 5%).
  8 >>> Toen Vene III overdroeg was de bijdrage van IAM Gold van marginaal gestegen naar $ 200.000.000/jaar in de eerst volgende jaren haalde Bouterse tegen het beleid van staatsolie in (het zou 50% van de raffinaderij uit eigen cashflow financieren) enige honderden miljoenen extra aan winstbelasting en dividend uit staatsolie.

  RobG u vergelijkt euro 40.000.000 / jaar onder Venetiaan met bijna het 10 voudige wat Bouterse als extra”s nam gedurende zijn eerste 3 jaar.

  Bouterse heeft winst uit Staatsolie gehaald op een wijze die de banken niet op prijs stelden met als gevolg dat Staatsolie net als de ziekenhuizen technisch failliet is en de staat $ 300.000.000 moest lenen tegen 9,25% aangezien staatsolie anders van ING & Credit Suisse geweest was.

  RobG u praat onzin. Laat u mij aub alle kanten van de kamer zien door het voorgaande te weerleggen.


  Maak melding

 10. RobG,

  dit zijn de resultaten die het volk ziet…

  * Inflatie 77%
  * Economische krimp 9>11%
  * Devaluatie SRD 65%
  * Leningenplafond van 60>80%
  * Stijgende criminaliteit (o.a toeristen slachtoffer)
  * Verkeerscriminaliteit rijst de pan uit
  * Kortom: chaos, armoe en ellende onder de bevolking


  Maak melding

 11. @ RobG

  tradingeconomics.com/suriname/gdp

  aub. www voorvoegen en dan ziet u het effect Venne en van Bouterse op de economie.
  Let wel het effect van de Schulden is in de val van 2016 nog niet verwerkt dat effect komt nog.


  Maak melding

 12. @ RobG

  Ten aanzien van de nog geen 100 volkswoningen zit u er weer heftig naast zelfs Misiekaba gaf het front 400% meer eer terwijl hij gemakshalve LISP vergat.

  Per saldo zijn er onder Venne II en III meer woningen gebouwd dan u denkt en de NDP leuk zal vinden.

  NU bouwt de NDP ook geen volkswoningen maar woningen voor de mensen die in valuta huren kunnen betalen van SRD 1.500/maand. Dat was het sommetje dat de NDP in de DNA maakte. Wie bedriegt wie.


  Maak melding

 13. @RobG
  Klopt het volk wil resultaten zien en geen amnestie.Het volk wil de moordenaar en tevens jou baasje in de gevangenis zien en niet als lijder.


  Maak melding

 14. Gebrek aan lef en kennis breekt Suriname op.

  Zie hoe een claim van Tanzania tegen een goud multinational uitwerkt voor de aandeelhouders.

  telegraaf.nl/dft/28785973/__Claim__190_miljard_goudbedrijf__.html

  www vopr voegen.

  Door de goudonderneming gericht en gedocumenteerd aan te pakken (goed of fout doet er niet toe) verdampt de waarde van het bedrijf van pond 600 naar minder dan 200.

  Zie wat het voor de aandeelhouders dan waard wordt om serieus te gaan spreken over de claim.
  Suriname kan Alcoa ook zo aanpakken inplaats van zelf over al voor te betalen.


  Maak melding

 15. Grootste probleem volgens Mi sie ka ke be is huisvesting, en de 2de probleem is de Regering en de cor rup- te- lin – gen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. Grootste probleem van Suriname is dat heel veel miljonair wil spelen. Als het met werken niet lukt dan is stelen en roven geoorloofd. Strey libie, roof en foefoeroe.

  Surinamers kunnen niet met geld omgaan. Of willen niet eenvoudig leven maar luxe. Op zich niet slecht maar verdien het eerst. Geef niet meer uit dan dat je verdient. Op te hoge voet leven.

  Als je niet voor 1 kind kan en wil zorgen maak dan geen 20 kinderen. Want die gaan ongetwijfeld roven om aan geld te komen.

  Je kunt miljarden en miljarden en miljarden erin steken en het zal alleen uiteindelijk stront opleveren.

  Tevens zijn bijna alle huurgronden al geroofd om mee te speculeren ook, Dus mensen die nu goedkoop grond willen om een huis te bouwen gaan pinaren.


  Maak melding

 17. -Zijn die woningen die toen gebouwd zijn op het Flroraproject niet van het front.

  -Niet Venetiaan is toen begonnen met het bouwen van woningen voor de werkende klasse??


  Maak melding

 18. Het grootste probleem is juist deze paarse roversbende, die in de afgelopen jaren, voor miljarden gestolen hebben, waarmee je heel wat woningen had kunnen bouwen, deze paarse mislukkelingen zijn niet in staat problemen in het land op te lossen, daarintegen creěren deze onkundige debielen juist meerdere problemen, dat hebben ze eerder al bewezen, en nu weer de afgelopen 7 jaar.


  Maak melding

 19. @JoJo

  Leuk die grafiek. Ik mis het gedeelt voor 2006.
  Dan krijg je een geheel ander beeld.

  Daarnaast zijn dit alleen indicatoren, die geven totaal geen antwoord op de vraag wat de reden was.

  Dat is ook precies waar de oppositie mee blijft schermen…grafieken die niks zeggen over oorzaak en herstel.

  Bekijk gewoon ff heel sinpel het budget dat Vene had voor o.a. onderhoud infra structuur en wat nu het (noodzakelijke) budget is…jawel 10 voudig……waarom?
  Misschien nooit geen onderhoud gepleegd. Die kosten komen nu allemaal?

  Daarnaast delen de meeste economen de analyse van de oorzaken, te weten: hoge overheidsbestedingen en dalende exportprijzen.

  Daarnaast geeft men aan dat het beleid van de regering werkt.
  De regering heeft in 2016 de overheidsuitgaven bevroren. Daardoor minder import en minder deviezen. Het tekort op de lopende rekening van de betalingsbalans was gemiddeld per kwartaal 202 miljoen Amerikaanse dollar in 2015 en daalde tot 52 miljoen Amerikaanse dollar in het derde kwartaal van 2016.

  De lopende rekening registreert de ontvangsten en uitgaven met het buitenland als het gaat om goederen en diensten die je koopt en verkoopt.

  Een andere rekening, de financiële rekening, registreert de investeringen uit het buitenland en de winstovermakingen naar het buitenland. Wat blijkt? In de eerste drie kwartalen van 2016 was er een overschot op deze rekening. Het totaalresultaat is dat de deviezenvoorraad van de Centrale Bank is gestegen en het beleid van de regering om de economie te stabiliseren, werkt

  Grafieken zijn mooi, maar je moet een grafiek toepassen om er wijzer van te worden, niet een grafiek uitzoeken die jouw verhaal staaft om je gelijk te bewijzen.


  Maak melding

 20. Voor al die tetteraars die maar blijven tetteren dat de regering corrupt is en steelt:

  Hoe kan het dat de koers zodanig is gedropt? Terwijl de deviezen voorraad van de CBvS is gestegen? Dat is veroorzaakt door economische sabotage en corruptie. Mensen die met manipulatie van aan- en verkoop van valuta proberen om de koers kunstmatig hoog te houden. Wie doen dat? Zitten deze ellendelingen in de regering of zijn ze juist tegen de regering?


  Maak melding

 21. @ Kevin

  De tabel gaat terug tot de jaren 60 als je maximaal aan klikt.

  Het is een overall beeld en geeft de wijze weer hoe de regering op de actuele realiteit ingespeeld heeft van dat moment.

  Je ziet het dipje na 2008 toen de hele wereld financieel in de waar was.
  De Grondstoffen dip is minder extreem dan door de regering gesteld ia zeker indien men deze vergelijkt met de periode 2000 – 2010 toen ze structureel veel lager waren.

  Ik vond net wat getallen terug van IAM Gold (samenvatting jaarrekening) die aangaf dat de bijdrage van IAM Gold aan de Surinaamse Overheid tussen 2008 en 2011 van $ 58.000.0000 toenam tot $ 196.000.000.

  Toename $ 138.000.000.

  Het zal u ook duidelijk zijn als u de begrotingsbehandeling volgt dat er geen geld meer is voor beleid/investeringen en dat de verdien capaciteit niet gestimuleerd gaat worden ofwel de dalende lijn van 2016 kan niet maar zo omgebogen worden.

  Ten aanzien van onderhoud aan infra structuur het volgende.
  Behoudens de bruggen is tussen 2000 en 2010 het merendeel van het huidige asfalt aangelegd (Dalian I, II en III). Een deel van deze projecten (zoals de weg naar Atjoni en Parimaribo Albina) zijn door gelopen onder Bouterse I, echter de projecten waren gepland en gefinancieerd onder Vene III

  Alles van voor 2000 was min of meer versleten.en moest vervangen worden. Ofwel het hele onderhoudsverhaal dat nu valt is banale onzin. Er wordt op dit moment immers niets onderhouden er wordt slechts op incidenten adhoc gereageerd.

  Ik wil best een enorme kanttekening plaatsen bij het asfalt wat onder Venne II en III is aangebracht. Die was niet denderend.
  Echter ook de weg naar Atjoni (2012) moest al onderhouden en vervangen worden voor dat het werk gereed was en dat is uitgevoerd onder Toezicht Bouterse I
  Ik verwijt dat niet aan Bouterse I aangezien het afdwingen van kwaliteit het werk en de bekwaamheid van de verantwoordelijke medewerkers is. Daar kunnen ministers persoonlijk weinig aan doen.


  Maak melding

 22. =Sommige mensen denken dat Venetiaan heel veel geld had tijdens zijn regering. Het kan mogelijk zijn, maar vergeten jullie niet dat het volk tijdens zijn regering wel te eten had en velen konden toen ook een huis of een auto kopen. Het leven was voor velen wel aangenaam en de koers was net nog geen 1 op 3.

  Venetiaan moest schulden aflossen die deze zelfde Bouterse en co hadden achtergelaten.

  =Vandaag roept Misiekaba hoeveel bruggen er gebouwd zijn tijdens Bouterse zijn periode, maar laat hij dan ook vertellen dat er haast geen eten was en de bruggen nooit zijn afbetaald.

  =Wat zien wij vandaag gebeuren:::er worden/zijn weer bruggen gebouwd maar de aannemers wachten nog steeds op hun geld. Bouterse en co maken weer schulden voor de ander.

  Boefdraad heeft het hele jaar 2016 geld geleend, maar is nog steeds niet met cijfers naar buitengekomen wat er precies met dat geld gebeurd is. Transparantie is zoek bij deze gasten, dit omdat Bouterse zijn schoonzoon de touwtjes in handen heeft.

  ++De geschiedenis van Bouterse en co zijn zwart vandaar dat Bouterse nu met een geestelijke ellende zit.+++ Ik wens hem daarom ook slapelozenachten toe.

  Ik hemel niemand op die een strafeis aan zijn broek heeft en vooral een moordenaar niet. Hij mag verder lijden tot zijn graf.


  Maak melding

 23. @JoJo

  Dat het meeste asfalt is aangelegd is geen onderhoud.
  Daarnaast zijn de plannen wel gemaakt maar is er niks mee gedaan, alleen de weg naar Afobakka. Voor de rest niks.
  De rest waren overlagingsprojecten zonder dat naar de sterkte van o.a. de funderingen is gekeken. Geld verspillerij meer niet. Tevens zijn naan het einde van de regeerperiode absurde contracten afgesloten tegen woekerprijzen met Vene gezinde aannemers. Zoals je zelf zegt die liepen door onder Bouta I. Die kon nook gelijk de absurde rekeningen betalen. 1 Werk en gelijk miljonair? Dat gebeurde rond 2010. Contract onder Vene, uitvoering en afrekening onder Bouta I.
  Maar los daarvan. Een nieuwe weg aanleggen is geen onderhoud. Een nieuwe weg openen geeft aanzien. Onderhoud plegen niet.

  De weg naar Atjoni…prachtig dat je die erbij haalt. Yep asfalt aangelegd onder Bouterse I. Wie heeft echter de duikers aangebracht? Yep Vene….en waarom verzakt de weg? Inklappen van de eerder geplaatse duikers. Verkeerde bezuiniging door Vene……
  Inmiddels zijn alle duikers vervangen door de juiste (rekening Bouterse I)

  En hoezo wordt er niks onderhouden? kijk eens rond in Su.
  Totale reconstructie van wegen vindt er plaats.
  Bruggen worden binnen kort vervangen.

  Kruising Spanhoek
  Keizerstraat
  Poerwadadieweg
  Koewarasan
  Saramaccastraat
  Oost west verbinding saramacca;
  Oost west verbinding Meerzorg (start binnenkort)
  Nieuw Weergevondenweg
  Menkendam
  Coesewijnestraat;
  (ik wil nog wel even doorgaan hoor, dit zijn alleen nog maar een paar wegen)

  Dan nog maar te zwijgen over de gemalen. Niks is gedaan in 2000 tot 2010. En je geeft het zelf al aan in 200 had er al onderhoud moeten plaats vinden.. Maar nee hand op de knip…Su moet beslist niet vooruitkomen. Dat kost de inmporteurs te veel geld. Geen infrastructuur is geld in het laadje voor een paar enkelingen.


  Maak melding

 24. @Ira

  Wie vertelt jou die onzin?
  Als aannemers hun declaraties niet juist indienen is het altijd de schuld van Lanti.
  De enigen die wachten op hun geld zijn de aannemers met de “mega fraude” contracten van rond 2010. met winst marges van meer dan 60%. 1 werk en gelijk miljonair. Thx Vene

  De huidige contracten zijn over het algemeen DBF contracten. De aannemers bieden hetzelf aan.


  Maak melding

 25. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @Ira

  Wie vertelt jou die onzin?


  Maak melding

 26. Als aannemers hun declaraties niet juist indienen is het altijd de schuld van Lanti.
  De enigen die wachten op hun geld zijn de aannemers met de “mega fraude” contracten van rond 2010.


  Maak melding

 27. De enigen die wachten op hun geld zijn de aannemers met de “mega fraude” contracten van rond 2010. met winst marges van meer dan 60%. 1 werk en gelijk miljonair. Thx Vene


  Maak melding

 28. @Kevin, u roept : ‘Dictatuur”, inderdaad tracht uw baasje met verve Sranan tot en dictatuur te maken !

  == Ongrondwettige amnestiewetswijziging !

  == Sabotage van een lopend strafproces !

  == Sabotage rechtsstaat door de Procureur-General te willen ontslaan, in strijd met de Grondwet !

  == Corruptie weigeren te vervolgen, omdat Paarse kopstukken betrokken zijn !

  Dat is Dictatuur, mister Kevin, PAARSE Dictatuur !


  Maak melding

 29. @Kevin, als jij vind dat ik onzin schrijft dan moet je ervoor zorgen de waarheid eens op te schrijven zodat ik een vergelijking kan maken.

  Een harde feit is wel dat baas Bouterse een moordenaar is en altijd het land Suriname naar de verdoemenis heeft gebracht als hij aan de macht komt.


  Maak melding

 30. Er zijn te veel alleenstaande moeders en alleenstaande vaders En daarom zijn er te kort aan huizen. Sociale zaken kan beter bouwpaketten inplaats van voedselpakketten uitdele aan deze alleenstaanden. En die kunnen dan daarmee hun handen laten wapperen en hun eigen huis zelf bouwen. Is het dan geen goeie idee van mij ???. succes.


  Maak melding

 31. Volgens Hoefdraad is het gratis geld op dus moet er geleend worden. Met andere woorden Suriname heeft onvoldoende eigen inkomsten.
  De NDP regering doet ook niks om aan eigen inkomsten te komen.


  Maak melding

 32. @Kevi-Paarse-assistent-propagandist : Ik heb 17.555 volkswoningen en ik krijg die niet geplaatst in Sranan !

  PS : Dino B gaf vanuit USA-jail, Sranan een tip over de terrorisme-dreiging ! Ons Hoofd-terrorismebestrijding werkt gewoon door en ontvangt maandelijks een YO-KOE-salaris !


  Maak melding

 33. Jojo, de regering Venetiaan was twee keer niets. Het was zo erg dat zelfs de Nederlandse politici er schande van spraken dat Venetiaan tot niets in staat was ondanks de backing die hij kreeg vanuit Nederland. Laten we er ook geen doekjes om winden. Er valt ook niets angstvallig te verbergen m.b.t. wat zich op de achtergrond binnen het Front afspeelde.Venetiaan moest in het gareel lopen van de VHP omdat hij de belangen van de VHP economische elite moest waarborgen. Deze elite mocht geen hinder ondervinden van het economische beleid dat hij voerde. Dit tot grote frustratie van de Nederlandse deskundigen die Venetiaan ter beschikking waren gesteld.

  Dat Venetiaan er niets van heeft kunnen bakken doet velen wel versteld staan. De regering van Venetiaan /Sardjoe/ Santokhi heeft flink kunnen teren op inkomsten van de Suralco uit de export van bauxiet en -aluminium, de export van goud, de export aardolie en stookolie en de export landbouwproducten,enz. Daarnaast stond een gigantische voorraad aan gratis ontwikkelingsgelden hen ter beschikking. Jojo het moet toch een keer tot u doordringen dat de regeringen Venetiaan ook niet in staat bleek te zijn om welvaart voor het volk te brengen.


  Maak melding

 34. Hr Misiekaba krijgt problemen met Opa D, de 16.777 Paarse Volkswoningen zijn volgens de leider nog steeds onderweg, zij zijn “OP DE VLUCHT”, van Peking naar Paramaribo gezet !

  Er is dus volgens PAARS geen woningtekort, ennne NEKS NO FOUT !

  Sranan is, helaas, door PAARS zwaar FAILLIET gemaakt !

  Productie NO DE , wij zijn, zegt kwakzalver Gilmore, aangewezen op LENINGEN !

  @Robje-mislukte-Paarse-propagandist, neem nog een
  VENE-Zepam pilletje !

  De PAARSE VLOEK is al bijna ACHT JAAR AAN DE MACHT !!! MA NEKS NO WORDE !!!!!!!!


  Maak melding

 35. @Nijvere handen,

  Jij brengt een heel slim idee onder de aandacht. Het bouwen van de huizen kan heel snel plaatsvinden als er kant en klare bouwpakketten beschikbaar zijn. Ik snap het tot heden nog steeds niet waarom het bouwen van de huizen zo langzaam gaat. In Suriname is hout in overvloed beschikbaar.

  Ik sta er soms versteld van als ik in Nederland om me heen kijk. Er worden prachtige woningen van geïmpregneerd hout in combinatie met stenen neergezet. Het impregneren is een algemene techniek om het hout waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend en brandvertragend en te maken. Het hout krijgt hierdoor ook een langere levensduur. De douche- en toiletcabines worden kant en klaar aangeleverd evenals de keukeninrichting. Het keukengedeelte van de huizen is opgetrokken uit baksteen. Naar Surinaamse maatstaven hoeven deze huizen niet duur te zijn.


  Maak melding

 36. Srafu, jij wekt de indruk alsof VHP/NPS in een wip en een zucht of door een toverspreuk de huizen zo kunnen neerzetten. Waarom hebben zij dat voorheen zelf niet gedaan? Op deze vraag ga je mij het antwoord natuurlijk schuldig blijven.

  De NDP regering durft het probleem tenminste te benoemen. Maar er hangt ook een kostenplaatje bij het neerzetten van de huizen. De tegenvallende inkomsten van de overheid hebben stagnatie gebracht in de woningbouw. Jij moet er ook rekening mee houden dat de vraag naar woningen elk jaar ook toeneemt. Als jij enige inzicht had in de overheidsfinanciën zou je een genuanceerder oordeel geven over dit vraagstuk. Aan goedkope priet-praat over corruptie heeft niemand iets omdat er aanwijsbare redenen zijn aan te wijzen voor de oorzaken van de economische stagnatie. Bestuur de beleidsinstrumenten die de regering ter beschikking staan om de de crisis het hoofd te bieden.


  Maak melding

 37. Wauw, de regering heeft uit al die Surinaamse problemen een urgentielijst weten te destilleren. Deze lijst verschilt van alle voorgaande want de NDP zou toch oorlog voeren tegen armoede? Zijn de Surinamers ineens rijk geworden om de strijd tegen armoede van de lijst te halen. En what about veiligheid, gezondheidszorg, onderwijs, economie, 2e Dubai, etc. (teveel om op te noemen).
  Ik wil een weddenschap met u aangaan dat deze prioriteit net zoals de bestrijding van de armoede een hele stille dood zal ondergaan. Deze regering, waaronder U, belooft veel, maar doet o zo weinig. Meneer Misikaba: intussen heeft de NDP de Surinamers rijk gemaakt met Luchtkastelen.
  Er is een Surinaams spreekwoord dat luidt als volgt: Kes kesie jompo grap taki na Ka, a moes tan orie ete. Vrij veraald: beloven kost geen geld.


  Maak melding

 38. Ndpers zijn de wormen die leven van en in ddb zijn paarse misdadige schijt vol paarse kommer en kwel. Ddb e mek deng ka en toch blijven ze krijsen, neks no fout soso lobi eng paarse ka, a wiens wi e ka. O ka dang dongdong ndpers. Oma nanga opa taki, ddb brinie deng verstang, a vershrompel en trong wang paarse pinda. Ndpsma no habi tong tong na deng edi ma soso paarse ka foe ddb.


  Maak melding

 39. Psalm 140
  1 Een lied van David. Voor de leider van het koor.
  2 Red me, Heer, van de slechte mensen.
  Bescherm me tegen mensen die geweld gebruiken,
  3 die altijd slechte dingen van plan zijn
  en de hele dag ruzie zoeken.
  4 Hun tong is zo scherp als die van een slang.
  Hun woorden lijken wel vergif.
  5 Bescherm mij, Heer, tegen de mensen die zich niets van U aantrekken.
  Bescherm mij tegen hun geweld.
  Ze proberen mij ten val te brengen.
  6 Ze zetten allerlei vallen voor me op
  en hopen dat ik er in zal lopen.
  7 Maar U bent mijn God en ik vertrouw op U.
  Heer, luister hoe ik U om hulp smeek.
  8 Heer, uw kracht zal me redden.
  U beschermt me in de strijd.
  9 Heer, red me van mijn vijanden.
  Laat hun plannen mislukken,
  zodat ze zich niet zullen verheugen.
  10 Zorg dat hunzelf overkomt
  wat ze mij willen aandoen.
  11 Laat het gloeiende kolen op hen regenen.
  Laat hen in het vuur vallen,
  of in een diepe kuil waar ze nooit meer uit komen.
  12 Vernietig de mensen die leugens over anderen rondvertellen.
  Verjaag hen die geweld gebruiken,
  totdat er niets meer van hen over is.
  13 Ik weet dat de Heer opkomt voor de arme en verdrukte mensen.
  Hij is een rechtvaardige Rechter.
  14 De mensen die leven zoals U het wil, zullen U prijzen.
  Ze zullen dicht bij U mogen wonen.


  Maak melding

 40. Er is niks mee met hardhout van su. kijk maar naar de houten huizen in de stad en in de distrikten zoal marienburg die door de blanken zijn gebouwd, die staan nog bewoonbaar na 300 jaar. Het huizentekort is veroorzaakt nogmaals door te veel alleenstaandemannen en vrouwen en hangjongeren en tienermoeder Deze mensen leven alleen van feesten, vrouwen en drank en ze denken niet aan hun eigen onderkoming. Ze leven van dag tot dag en ze wachten alleen op hulp van anderen zoals de overheid van voedselpakket tot met pampers. Stel als die mensen getrouwd zijn dan gaat hethuizenprobleem met den helf verminderd.


  Maak melding

 41. Rob
  Helpt het verwijzen naar anderen om een probleem op te lossen?
  Het beruchte ja, maar verhaal. Voor mij zijn dat lulverhalen.
  meetbare resultaten daar gaat het om!
  Concreter:
  denk je dat het de mensen die het betreft iets uitmaakt waarom er geen woningen zijn? Ze zijn er niet! Ze zijn beloofd!
  Er is teveel beloofd door deze groep. Als ze het niet waar kunnen maken dan moeten ze dat gewoon zeggen.
  Simpel:
  ik heb beloofd, a, b ,c ,d e,
  ik kan niet waarmaken: a, b, c, . d is gelukt en met e ben ik bezig (een zoethoudertje)
  Een uitleg zou mooi zijn, maar ik vrees dat dit bevolking niet tevreden zal stemmen.
  Een uitleg zou kunnen zijn:
  a) er is geen geld. Ja, wel geld voor uitbreiding van het ambassadebestand in het buitenland, wel geld voor extra adviseurs, wel geld voor minissers (ja, ik weet het) die hebben gefaald en de rest van hun leven mogen genieten van een mooi inkomen of worden benoemd in hun vorige functie met een hoger salaris.
  Maar dit alles is echt hard nodig. (sure)
  Belangrijker dan een dak boven jullie hoofd

  b) het is niet zozeer een geld probleem, maar we missen kennis en kunde. We missen dit zodanig dat we bepaalde figuren extra moeten belonen om hen terug te krijgen op hun positie. Zijn vervanger was knudde.


  Maak melding

 42. Pico, de praktijk is weerbarstiger dan men denkt. Ik vermoed dat de regering Bouterse zich zand in de ogen heeft laten strooien door de Fronters die beweerden dat de overheid een flinke kapitaal reserve had opgebouwd. Nadat de economen een inventarisatie hadden gemaakt bleek dit bij lange na niet te kloppen. Het was een verkiezingsstunt van VHP en NPS. Op papier of digitaal stonden mooie berekeningen gepresenteerd maar in de realiteit zag men de bodem van de schatkist.

  Men, dus de regering stond voor dillema’s. Er was niet voldoende geld om de huizen neer te zetten.Daarnaast kwamen er zoveel andere zaken die om de nodige aandacht vroegen. De diverse oppositiegroeperingen maakte van dit punt gretig gebruik om dit item hoog op hun ‘ lasterlijst ‘ te plaatsen.

  Aan het bouwen van huizen staat een kostprijs. Er was onvoldoende geld beschikbaar om direct te beginnen met de bouw van veel huizen. Ambtenaren hadden ook een inventarisatie gemaakt en hieruit bleek dat er 18000 woningen dringen waren. De oppositie gaf een draai aan dit verhaal.Het was geen beleidspunt van de regering. Er stond niet op papier of in beleidsnotities dat de regering had beloofd om 18000 huizen in vijf jaren tijd te bouwen.

  Dit vraagstuk werd uit haar verband gehaald en de oppositie bazuinde rond dat de regering binnen 5 jaren 18000 woningen zou bouwen. Dit is toch schandalig, laag bij de grond en lafhartig dat de oppositie op deze manier denkt te scoren met het leed van de woningzoekenden. Foei toch.


  Maak melding

 43. @ RobG

  Weer gaat u niet in op de feiten die er liggen, weer gaat u generiek met algemeen heden in de aanval tegen Venetiaan.

  U doet als of er grote hoeveelheden geld van Nederland naar de Front regering kwamen.
  Hoefdraad heeft met zijn verwijzing naar het rapport “een belaste relatie” juist bewezen dat dat een sprookje is.
  Erger per jaar, dat ze een relatie hadden met Nederland, hebben Bouterse en Wijdenbosch zelfs meer ontvangen dan Venetiaan.

  Beste RobG per 2000 was er nog euro 550.000 in de pot.
  Per 2010 was er nog euro 30.000.000 plus middelen voor de dijken in Coronie en Commewijne en asfaltprojecten Paramaribo Albina.

  Aluinaarde was een marginale business die draaide op de Wijdenbosch Power Purchase Deal. Het bracht Suriname vrijwel niets op en Goud en Olie waren in die tijden aanzienlijk goedkoper dan NU.

  Uit een overzicht van IAM Gold blijkt dat de afdracht aan de staat tussen 2008 en 2011 toenaam van ongeveer $ 58.000.000 tot $ 196.000.000.

  U kunt verwijzen naar anonieme Nederlandse politici die een hekel hadden aan Nationalist Venetiaan die liever naar China ging dan Nederland. Venetiaan was hard voor Nederland. Was hij maar zo hard geweest voor Somohardjo.

  Ondertussen staat voor de hele wereld vast dat Vene I en Vene II begonnen zijn in een afgebrand dorp waar van de Suralco inkomsten verpand waren aan Ballast Nedam als afbetaling van de bejubbelde bruggen incl. steekpenningen.

  Desondanks kun je op tradingeconomics.com/suriname/gdp
  (aub www toevoegen en maximaal kiezen) vast stellen dat Venetiaan en vrienden mede dankzij een kleine bijdrage van uit Nederland (4 -5% van haar begroting) de lijn om hoog stevig te pakken hadden.
  Bouterse heeft geprofiteerd van de enorme stijging van de goudprijzen maar geen rekening gehouden met de cyclische markt van natuurlijke hulpbronnen.

  Het gevolg is duidelijk big spender spelen, niet investeren in productiviteit, geen duurzame sociale weten en bij de eerste tegenslag stort alles in omdat Bouterse niet bereid is bij te sturen zoals Venetiaan in 2008 wel deed.

  Indien Vene 2 maal niets is zult u u oor ook te luister moeten leggen bij de Nederlandse politici en nagaan wat ze van Bouterse vinden en die mening ook als uw feit presenteren.

  Laat ik u een handje helpen Bouterse is:

  1 >>> een drugscrimineel.
  2 >>> verdacht van misdaden tegen de menselijkheid.
  3 >>> politieke opportunist.
  4 >>> bedreiging voor de rechtsstaat (trias politica).
  5 >>> een mislukkeling.

  Het trieste is u hecht geloof aan wat u of de NDP goed uitkomt maar negeert alle feiten, zelfs die van de CBvS, minister Hoefdraad, Simons, de President,het bureau voor staatsschuld, die u niet uitkomen. Dat is van een hoog Mohammed Said al Sahaf gehalte.

  Wanneer weerlegt u eens iets.


  Maak melding

 44. Als de djoeka’s nou gewoon in hun bos blijven en daar ontwikkeling brengen, is er echt geen behoefte aan 20.000 huizen. Maar ja, ze zijn erop uit heel Paramaribo in handen te krijgen en trekken massaal er naar toe, ook al weten ze niet waar ze ’s nachts gaan slapen. En maar kinderen blijven maken….zelfs op het voetpad!


  Maak melding

 45. Misleiding door Boefdraad is kernpunt

  Uit de nota van wijzigingen kan men veel geklungel van de regering op maken alleen schijnt niemand het te willen zien. Ook de oppositie komt er niet mee

  http://unitednews.sr/news/begrotingstekort-stijgt-van-4-naar-72/

  Men schrijft de stijging van de uitgaven toe aan de stijging van de salaris kosten. Echter iets lager ziet men de bijna verdubbeling van de interest over het hoofd (net als of die niet voorspelbaar was bij het indienen van de begroting).
  Ook vergeet men dat de begroting nog enigszins in toom gehouden wordt door de aflossingen te halveren.
  Dat betreft de Oppenheimer lening die nu door gerold is naar 2026 en waar men nu 10 jaar rente over gaat betalen.

  Boefdraad graaft kuilen om zijn kuilen van nu even te dichten.

  De percentages worden laag gehouden door het BBP te laten exploderen van SRD 16.700.000.000 in 2015 en iets minder in 2016 naar SRD 26.700.000.000 in 2017.
  Iemand heeft van een 1 een 2 gemaakt en dan zijn de cijfers plotseling veel beter.

  Beste RobG een eenvoudige vraag.
  Hoe kan het BBP van 2015 van SRD 16.700.000.000 groeien naar SRD 26.700.000.000 in 2017 terwijl er nagenoeg niets veranderd is.


  Maak melding

 46. Volgens mij is er absoluut geen probleem,
  er zijn toch 18000 volkswoningen gebouwd door
  de Nationale Debiele Personen!
  Of, zijn ze in Dubai gebouwd?!


  Maak melding

 47. @Robje-mislukte-Paarse-propagandist : Dit zegt Gilmore
  Hoefdraad (de ongedekte-gelddrukker van MILJARDEN SRD in DWT 20 juli 2016)

  “dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad zei dinsdag in het parlement dat de reserve die vanaf 2010 was opgebouwd, is opgemaakt.”

  Uw onwaarheden worden weerlegt door uw Paarse Gilmore, die ons Land Failliet heeft gemaakt, in samenwerking met Opa D ! (meer dan Drie miljard Ongedekte SRD gedrukt !)

  Al onze gelden, reserves en goudvoorraden zijn VERKWANSELD door de NDP, VERDAMPT zegt Gilmore !

  WONINGEN zijn niet het grootste probleem van Sranan :

  — Land is FAILLIET gemaakt door Paars, overheidsuitgaven BIZAR HOOG, overstijgen onze inkomsten ! Begrotingen deugen niet !

  — Er is SCHRIKBAREND gebrek aan banen !

  — Er is gebrek aan waarden en normen en de Grondwet en onze wetten worden bedreigd door Paars !

  — Corruptie wordt niet aangepakt door Paars, na roof bij de Belastingdienst wordt niet eens de Justitie ingeschakeld !

  — Belastingen worden niet correct ge-ind, door corruptie ontspringen vele Paarse partijgenoten/bedrijven de dans. Groot Verlies voor de staat en voor de bevolking !

  — Er is sprake van uit de hand gelopen zware criminaliteit, de burger is niet meer veilig, door het wanbeleid van Paars !
  (voor politie en justitie is er zogenaamd geen extra geld voor investeringen en personeel)

  — Het overheidsapparaat is bizar groot. Paars weigert te saneren omdat zij daar hun niets-presterend stemvee hebben ondergebracht !

  — Wanneer meer mensen werk hebben is een eventueel woningprobleem gemakkelijk op te lossen ! Geen enkele regering kan GRATIS woningen neerzetten meneer Rob !

  — Een regiem dat de Procureur-Generaal wil ontslaan, de Rechterlijke Macht wil saboteren, moet direct weg !!!

  PS : Door de Criminele figuren in de top van het land (een zeer slecht voorbeeld voor de jeugd) dreigt Sranan ook moreel ten onder te gaan !

  De gehele bevolking lijdt onder de gevolgen van het Paarse Faillissement ! Daarbij komt ook nog eens de DAGELIJKSE ZWARE CRIMINALITEIT, die niet wordt aangepakt door Corruptie en Wanbeleid van Paars !


  Maak melding

 48. Srafu, jouw geliefde strategie doet me denken als een plaat die meer dan 50.000 keer achter elkaar wordt gedraaid. Jij snapt vele dingen niet. Onder de regering Venetiaan ontstond er een periode van stagnatie in Suriname. De samenleving zag er verwaarloosd uit. De regering Bouterse moest met een inhaalslag de trad weer een goed aanzien geven. Dit kost natuurlijk veel geld. Het niveau van de voorzieningen moest verbeterd worden omdat de regering Venetiaan geen prioriteit aan dit soort vraagstukken heeft gegeven.


  Maak melding

 49. @Jojo, het is voor mij herkenbaar wat je schrijft, maar door het uitgebreid weer te geven leer ik er ook van.

  -Bijna alle instituten en zelfs de Landbouwbank van Suriname bestaat er niet meer.

  Ik ben blij dat Boefdraad door druk van de oppositie toe heeft gegeven dat deze regering teveel geld heeft uitgegeven. Jammer genoeg wacht men nog steeds op bewijsstukken wat met dat geld gebeurd is.

  Mogelijk is dit weer onzin die ik schrijf, maar de feiten liegen er niet om.


  Maak melding

 50. @Robje-de-Mislukte-paarse-propagandist, ouwehoer maar rustig verder :

  De 17.666 VOLKSWONINGEN, BELOOFD DOOR PAARSE DESI, ZIJN “OP DE VLUCHT” van BEJING naar PARAMARIBO !

  Volgens de NDP is het WONINGTEKORT TOCH AL LANG OPGELOST ??????????

  Of komen de Volkswoningen met de PAARSE SNELTREIN ?????????

  PS : Opa D is verslaafd aan de tekst : OP DE VLUCHT !

  Robje, neem toch maar NOG EEN VENE-ZEPAM pilletje !


  Maak melding

 51. Robg@
  Je bent een kontol cuda, je word met cijfers en feiten om je oren geslagen, en je zegt dood gemodereerd, die plaat is al grijs gedraaid.
  Ik hebt het al eens eerder geschreven, je hebt een plaat voor je kop zo dik als de afsluitdijk lang is wat ben jij dom zeg. Mooi land dat Suriname jammer dat er ………. Wonen


  Maak melding

 52. RobG zit weer een eind uit zijn nek te lullen, het was Bouterse die de Surinaamse bevolking beloofde duizenden volkswoningen voor hun te bouwen, en daar is maar verdomd weinig van gerealiseerd, en daar staan de vorige regeringen totaal maar dam ook totaal buiten, idiote paarse zwamneus


  Maak melding

 53. @ Pico , de uitspraken hr Hoefdraad inzake verdamping deviezenreserve en gestegen overheidsuitgaven te vinden in een artikel in De Ware Tijd van 20 juli 2016, van Ivan Cairo.

  Stuk geeft weergave uitspraken die Hoefdraad in de DNA heeft gedaan !


  Maak melding

 54. @ Pico

  je kunt het terug vinden bij livestreams van de DNA.
  Als je naar … dna.sr gaat staat er rechts boven aan livestream
  Klik die aan en dan klikje de link met youtube aan en dan komen er uitzendingen van de DNA in beeld.

  Hoefdraad was donderdag of woensdag college aan het geven.
  Je kunt de uitzendingen door scrollen om het te vinden.

  Het is pure humor wat daar gebeurd.
  Ze behandelen het MOP en de begroting 2017 zonder er echt kritisch op in te gaan. 80% plus zijn dilettanten


  Maak melding

 55. Als de NDP regering werkelijk goed bezig zou zijn dan hadden ze met die 7 jaar regeren plus zoveel miljarden uit kas en geleend geld een beter Suriname ontwikkeld. Maar integendeel Suriname zit nu diep in de ellende.
  Je mag dit tegen spreken maar dit is de waarheid.


  Maak melding

 56. Nijvere handen .
  Het probleem is natuurlijk dieper dan je denkt, maar zeker is dat wat jij voorstelt in ieder geval een (gedeeltelijke) oplossing zou kunnen zijn voor het woningprobleem. Kijk, in de tropische landen zijn de witte houtexploitanten in de 70er jaren eruit gegooid. Om deze landen te straffen hebben ze in Europa het SFC keurmerk ingevoerd. Zonder dit keurmerk komt jouw hardhout Europa niet binnen. Intussen heeft Suriname de Bruynzeel fabrieken overgenomen en de witten eruit gegooid. Directeur was de broer van de minister van Onderwijs Peneux. Omdat Suriname niet voldeed aan het SFC keurmerk kregen de overgenomen fabriek exportproblemen. Ook intern werd het steeds moeilijker om aan hout te komen. De bosnegers wilden steeds meer geld.
  Uiteindelijk is Bruynzeel kapot gegaan. Wat ik zou doen als ik directeur was. Het hout niet exporteren, maar gebruiken om zeer gewilde Bruynzeelwoningen te bouwen. Desnoods kleinere versies van de Caribana ,die als volkswoningen konden dienen en verkopen om het bedrijf te redden. Kennelijk is niemand op dat idee gekomen. Alweer een gemiste kans voor Suriname omdat ze een plan B niet hadden uitgewerkt.


  Maak melding

 57. Jojo
  ” Het is pure humor wat daar gebeurd.
  Ze behandelen het MOP en de begroting 2017 zonder er echt kritisch op in te gaan. 80% plus zijn dilettanten.”

  zaterdag 29 juli 2017 om 22:32 uur.
  ********************************************************************
  Het MOP en de Begroting 2017 … GEITENKAAS … zelf de coalitie begrijpt weinig van.

  Buiten parlementair begrijpt slechts een ” enkeling ” waarmee de regering bezig is.

  Ik denk alleen …. de Zombies op het kabinet …. @ RobG en @ Kevin. Voor hen is het MOP en de Begroting 2017 Evangelie.


  Maak melding

 58. He, mijn reactie aan nijvere handen is niet opgenomen.
  het ging over de Peneux, broer van de minister van onderwijs, die Bruynzeel naar de klote heeft geholpen.


  Maak melding

 59. Wat ik zag in Paramaribo, was dat oudere mensen struikelde over de straat stenen en over de gaten in de straten, mensen die jammerde dat het niet zo langer gaat.
  Geen verlichting aan in centrum Paramaribo, je liep in de donker , wat heel eng was.
  Wat ik wel zag, hele Families stonden in de file voor Mac, overdag, met hele grote auto” die hebben ze nog niet eens in Amerika.
  Echt in Nederland kan dat niet eens met hele gezinnen gaan eten bij mac, weet hoeveel geld dat kost.
  Ik begreep niet waar ze dat van konden betalen.
  Waarom geen vrijwilligers om de staten te maken, ze kunnen toch een oproep doen.
  Er kan wel iets wat niet zoveel geld kost , maar met vrijwilligers.


  Maak melding

 60. Ze moeten weer 3miljard bij drukken, het geld is op zit allemaal in het onderhouden van straten en wegen, gemalen, en dijken, veerboten, bruggen, 4baans autowegen flyer overs, sneltrein paramaribo naar onverwacht, palmolie suikerriet rijst,
  Mango’s ananas, papaja, rozen chrysanten, het bakhuis project, als ik schrijf wordt ik er moevan


  Maak melding

 61. En al die bouwvakkers dan die in sur rond lopen, die kunnen toch gaan bouwen hoef je niet op die Chinezen wachten bouw materiaal genoeg in Suriname, of toch maar liever in de hang mat blijven liggen, regering werkt ook mee met vergunningen af geven Zonder smeergeld, dan duurt het drie jaar, met smeer geld 3 uur.
  Hoezo derde wereld land is toch Dubai


  Maak melding

 62. -Het gesprek heb ik wel gevolg en staat nu op papier. Wel een paar regels voor de personen die niet op de hoogte zijn van wat er precies gebeurd.

  Dit zegt een NDPér::::::

  -Misiekaba gaf ook aan, dat uit de antwoorden van de regering nu duidelijk is gebleken, dat er geen geld is om beleid te maken. “Dat betekent, dat de bruggen, scholen en huizen die wij willen bouwen niet van de grond zullen komen”, merkte Misiekaba op. De fractieleider zei verder, dat hij begrijpt dat de regering niet alle beleidsmaatregelen kan uitvoeren, maar zegt dat er toch wel zaken zijn die dit jaar dringend uitgevoerd moeten worden.
  “In principe moeten wij gaan lenen”, aldus de politicus.

  Misiekaba gaf aan, de hoop te hebben dat de kwestie woningbouw wel op de prioriteitenlijst van de regering voorkomt.


  Maak melding

 63. Robg@
  Jij moet toch wel een vreezelijke masoschist zijn, je krijgt elke dag, gefundeerd en feitelijk draaien om oren, ik krijg bijna het idee dat het lekker en fijn vind, lachuuuuuuuu


  Maak melding

 64. Ik vraag mij als inwoner van SURINAME steeds af waarom de mensen die hun huizen verhuren een huurprijs vragen of in € of in US wij wonen niet in Europa of Amerka. Wanneer gaan wij ons eigen geld leren te waarderen? Het lijkt wel uitbuiting van ons eigen volk en.mensen op dievenpad sturen.


  Maak melding

 65. Mevrouw Lilianne, dat gebeurt omdat enkele machthebbers die Sranan en de Srananmans haten, toen zij de staatskas hadden leeg-gerommeld, ettelijke MILJARDEN aan Ongedekte SRD-bankbiljetten hebben uitgegeven !

  Gevolg zware Devaluaties van de SRD, Sranan Failliet en een Inflatie van meer dan 70 % !!!!!

  WEG MET DE DRUKKERS VAN ONGEDEKT GELD !!!!!


  Maak melding

 66. Ha,ha,ha ik moet lachen om die Haco.Hij heeft nog steeds niet door dat ik dingen / onderwerpen / thema’s naar waarde rangschik. Ik hecht helemaal geen waarde aan de lichtgewicht commentaren van de wannabe’s die pretenderen de kennis en de deskundigheid in huis te hebben. Ik sta vol zelfvertrouwen overeind omdat ik weet dat mijn deskundigheid niet door jullie geëvenaard kan worden. Kortom, er zit helemaal geen zwaargeschut in jullie gelederen. Zielig…..! Ik ben een gelouterd persoon. Ik heb moeten werken en ik heb mij kunnen handhaven in complexe organisaties waar tegengestelde belangen de boventoon voerden. Ik zag velen ten onder gaan terwijl ik overeind bleef.


  Maak melding

 67. @RobG
  ik moet, ik hecht, ik sta, ik weet,, ik ben, ik heb, ik heb, ik zag,

  Tjonge wat een lofzang op zichzelf, RobG de egotripper,
  als compensatie voor wat?, voer voor psychiaters dus

  Hoogmoed komt voor de val


  Maak melding

 68. Ikke, ikke, ikke , ikke etc etc

  Robje u bent een Paars-slaafje-die moet werken als mislukte-leerling-propagandist !

  PS : Hierbij wat ECHT nieuws voor u en de Paarse clan,

  De Nederlandse regering heeft de brandstofbelastingvrijdom voor medewerkers van de Surinaamse ambassade te Den Haag ingetrokken !
  Reden is dat de ambassade vanaf 2007 tot heden GEEN premies heeft afgedragen aan de Nederlandse staat !

  Vraag is of de premies zijn ingehouden op het loon van de ambassade-werknemers, waar deze premies zijn gebleven, om welk bedrag het gaat en wie verantwoordelijk is voor dit debacle !
  Een nieuwe afgang voor Ons Land !

  Komt de CLAD in actie ? Wordt justitie ingeschakeld of is het een Paars ongelukje ???

  (zie artikel DWT 28072017)


  Maak melding

 69. @Kevin

  Weer komt u met fake feiten.
  Het project asfalt naar Atjoni is begonnen op 29 november 2009. Dus voorbereiding en financiering zijn door Vene III geregeld.
  Als er gebreken zijn zoals de duikers dan heeft Bouterse I geen goed contractmanagement gevoerd. Zie ook Politiebureau waar je niets meer van hoort.

  RobG
  Vene heeft wel geld achtergelaten maar Bouterse is zonder dekking er eigen dingen mee gaan doen,zoals pimpen waterkant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.