Topatleet Van Assen ontmoet president van Suriname

14
Topatleet Van Assen ontmoet president van Suriname

President Desire Bouterse(l) heeft zaterdag de topatleet en Zuid-Amerikaans kampioen hinkstapspringen, Miguel van Assen, ontvangen op het Presidentieel Paleis. Van Assen pakte onlangs goud voor Suriname op de 50ste Zuid-Amerikaanse kampioenschappen in Paraguay met een sprong van 16,94m .

De jonge Surinamer heeft zich met die sprong ook gekwalificeerd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen Atletiek volgende maand in London (Engeland).

De uitnodiging van het staatshoofd aan Van Assen komt nadat het Nationaal Jeugd Parlement in navolging van De Nationale Assemblee heeft gepleit voor meer ondersteuning vanuit de overheid aan jonge sporters.


14 REACTIES

 1. Pres schijnt gezegd te hebben dat hij zelf niet verder kan springen dan 50 cm. Maar dat hij een limousine heeft dat wel 500 km in one go kan afleggen.


  Maak melding

 2. Wat een geluk dat van Assen met zijn Marron uiterlijk niet aanwezig was in Moiwana in de tachtiger jaren van de vorige eeuw, want dan was zijn talent door de knechten van Baas in de kiem gesmoord en had Suriname nooit de gelegenheid gehad om trots op hem te zijn.


  Maak melding

 3. Deze atleet is helaas niet meer te redden zelfs de beste wierwatra met 7geesten en jorka’s en apuku’s zullen niets op leveren . De top bonumans zoals baas waterval en consorten hebben hier het nakijken. Door de handen van bouta te schudden is hij door alle goede geesten verlaten ..Net zoals. Onze swietie Sranan…


  Maak melding

 4. Democratisch gekozen door een verziekte maatschappij.
  De man is president hoe je het keert of draait.Zielig voor dit land maar het is niet anders.


  Maak melding

 5. Geweldige atleet. Maar hou er rekening mee dat hij nog ver van de mondiale top af zit. Die springen allen 1 meter of meer verder dan onze landgenoot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.