Nederlanders in Suriname aangehouden op verdenking van terrorisme

76
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 25 jul – PARAMARIBO, 25 jul – Een aantal personen, onder wie Nederlanders, is aangehouden op verdenking van terrorisme. Volgens het ministerie van Justitie & Politie, Juspol, zijn de aanhoudingen verricht op verschillende adressen in Paramaribo. De aanhoudingen zijn verricht op grond van informatie van inlichtingendiensten en getuigenverklaringen.

Onder de verdachten bevinden zich twee personen Nederlanders. “Zoals de informatie luidt, zouden deze verdachten activiteiten ontplooien, die in strijd zijn met handelingen die zijn opgesomd in het Wetboek van Strafrecht met betrekking tot terrorisme. Voorts is het voor de duidelijkheid juist te vermelden dat de acties niet zijn ingegeven op basis van verkregen informatie van enige buitenlandse dienst of land”, meldt het ministerie.

Vooralsnog is niet gebleken dat een ambassade doelwit was. Geruchten doen de ronde dat een aanslag werd voorbereid op een buitenlandse missie. “Het ministerie van Justitie & Politie doet een beroep op iedere rechtgeaarde Surinamer om de daarvoor verantwoordelijke diensten de tijd en de ruimte te geven om hun werk in alle rust te doen en alle speculaties achterwege te laten”, aldus Juspol.


76 REACTIES

 1. dit is gewoon een vóór op gezet plan, om de mensen zand inde ogen te strooien..

  waarom nu dit bericht, na een paar dagen hoor je niks meer hier van..

  er zijn zovele drugs zaken onderschept de afgelopen tijd,, nooit is iemand aangehouden, opgesloten..,, nu ineens wel.. en toch niemand die er iets van weet..

  onlangs in de nieuw haven parbo, 4500 kg. in een container, in sport zaken..,,, niemand weet ervan ,,, hoe kan dat..

  het spookt in sme..


  Maak melding

 2. Ojee! Restanten van de Hezbollah business van de beste, de allerbeste, de aller allerbeste ( de zoon van de Seriemoordenaar)?
  Of zijn het de actievoerders tegen de dievenregering van de seriemoordenaar?
  Dit laatste lijkt op de leugens uit 1982.

  Of, nee dit moet het zijn, die debiel van een Sandew Hira. Die komt immers uit Nederland met zijn AOW uitkering om volksvijandige opruiing (Artikel 131) te plegen.


  Maak melding

 3. wat mij is opgevallen de laatste tijd 7 jaren,, is dat bijna alle benoemingen bij lantie alleen en alleen zwarte mensen benoemd worden op de meest fietale posities, wat geen afspiegeling is van deze samenleving..

  de meest benoemde figuren, zijn ook nog deels criemie en deels ongeschoolde ongeletterde figuren, die toeter nog blazen weten niet geknipt zijn voor de functie waarvoor zij staan..

  dan mag ik dan ongelijk hebben, maar dat is wat mij is opgevallen….


  Maak melding

 4. Hallo, firma list en bedrog draait op volle toeren. Het oude gezegde luidt immers;” in troebel water kan men goed vissen”. Men wil alles aan banden leggen behalve de criminaliteit, corruptie, nepotisme, vulgariteit, onkunde,economische teloor gang, maatschappelijke rampage, hypocrisie, demagogie en nog meer van deze kreten. Een massamoordenaar en drugsveroordeelde crimineel heeft er baat bij dat het land en volk zo erbij loopt/staat. Het atmosfeer moet juist zijn om toe te kunnen slaan, anders creëer je dat. De aanzet is door de intellectueel D. Baboeram gegeven. Stap voor stap zal hij merken hoe pijnlijk zijn broer door deze moordenaar die hij zo adoreert gestorven is, net zo pijnlijk hoe land en volk met de dag het leven dicht geknepen wordt.


  Maak melding

 5. In informele circuit van C. Limburg is schuldig aan alle fake news op sociaal media. Ingrijpen doe je op basis van feitelijk bewijs en aanwijsbare bronnen. In geen van de gevallen is daar sprake van. Mensen worden beschuldigd en door het slijk gehaald..rarara wiens handelsmerk ik dat. Ja juist, NDP.


  Maak melding

 6. @ Marcel

  Wat een dom getoeter wederom:
  Kijk eens bij OW, T&C (dir: Hindoestaan, onder directeur: hindoestaan?
  BOG?
  What about: Niermala Badrising, Faizel Abdoelgafoer, Soeresh Algoe, Soewarto Moestadja? enz enz

  Allemaal zwarte mensen? Ongeschoolde mensen?

  Je lult zomaar wat. Is jouw opgevallen? amme hoela Je kijkt niet eens en toetert maar wat.

  Van alle partijen van Su is de NDP de enige die niet etnisch is gestoeld.

  Domme stemming makerij wedrom


  Maak melding

 7. Marcel

  Zijn de Hindoestanen niet zwarte mensen?
  Of bedoel je dat ze meer Javanen Chinezen en INDIANEN in dienst moeten nemen?
  Ik weet dat je bedoelt dat ze meer Hindoestanen meten.
  Waar zitten zij niet dan in Suriname?


  Maak melding

 8. @hmolenaar2016; dat risico zit er dik in. Anne van Leeuwen zou de zaak eventueel kunnen verzieken door hulp van bevriende naties in te kunnen roepen…daarom is hij niet welkom. Ik zou zeggen, Surinamers die het nog goed willen moeten massaal het land verlaten. De gevangenis uitbraken in Guayana heeft de westelijke grens al gesloten, de protesten in F. Guyana en betaalde aanval op de diplomaat uit F. Guyana de oostelijke grens. Paramaribo siddert van roof, moord en verkrachtingen. Ambtenaren, zakenlieden, seizoenarbeiders, gezondheidzorg, nutsbedrijven vertonen nijpend tekort…en dan heb je een Misiekaba, die de social media aan banden wil leggen. De chaos is compleet, bijkans zal de datum ergens eind deze maand zijn. Dictatuur!


  Maak melding

 9. Ja inderdaad. Bouta is bezig een situatie in scene te zetten waarin hij de absolute macht kan uitoefenen. De gevangen genomen Nederlanders kunnen intussen geen beroep voor rechtsbijstand doen bij het consulaat want de Nederlandse ambassadeur mag niet het land in. Bouta heeft iets geleerd van de Turkse dictator Erdogan.Wacht maar af.


  Maak melding

 10. Dit is een welbekende scenario. Allemaal bull shit en fake.
  De terrorist en moordenaar aller tijden is pres van het land.
  Die idioten hebben zogenaamde terroristen in de kraag gevat. Een kleine kruimel dief kunnen ze niet eens opsporen en voor het gerecht brengen. Dan komen ze met dit verhaal. Zand en nog eens heel veel zand.


  Maak melding

 11. hmmolenaar,

  Je hebt gelijk. Wanneer je weet hoe narcisten zijn, en wat ze werkelijk zijn, dan weet je dat ze voorspelbaar zijn.

  Het zijn lopende lijken zonder ziel, maar het lukt ze steeds om mensen te charmeren met hun entititeit dat geketend is aan hun ziel. Ze zijn overal


  Maak melding

 12. Nee, er zijn geen zwarte mensen benoemd maar domme, criminele en likkers hebben ze benoemd. Dat ze zwart zijn dat zou een toeval kunnen zijn.


  Maak melding

 13. Kijk deze keskesi Misikaolo wilt sociale media onder controle krijgen..Dit beest komt echt ergens uit een oerwoud vandaan om zulke uitspraken te doen. Ik vraag me af of het weet wat internet is.


  Maak melding

 14. Wanneer ze in BELGIË NEDERLAND EN FRANKRIJK DIE MAROKANEN ONNODIG OPPAKKEN VOOR TERRORISME ZONDER ENIG BEWIJS.
  DAN MAG T WEL. EN WANNEER EEN PAAR SNOTNEUZEN IN SURINAME OPGEPAKT WORDEN DAN MAG DAT NIET.


  Maak melding

 15. NDP wilt toch islamitisch bankieren en zoon van Bouterse wilt toch samenwerken met terroristen ..
  Surinamers jullie hebben 1 hele grote fout gemaakt om NDP / Bouterse te stemmen. Suriname wordt een hel.


  Maak melding

 16. @Misterbojo; met het verschil dat de Belgische en Nederlandse autoriteiten en een aannemelijk verhaal komen dat verifieerbaar is en ook aangeven, wat, wie, wanneer,waar en waarom de zogeheten snotneuzen van jou opgepakt zijn. Wat hoor van Su autoriteiten, zonder bemoeienis van buiten, op eigen kracht…ellooo…wake up! Terrorisme bestrijden of terreur ensceneren, that’s the question!


  Maak melding

 17. Henk ik denk dat je nog eens gelijk gaat krijgen. De paarse kliek hebben een zonde bok gevonden. Noodtoestand uitroepen ligt voor de hand.


  Maak melding

 18. Mensen met een koloniale hebie, die zich nog altijd kort gedaan voelen. Wie heeft er baat bij om Nederland en Nederlanders in diskrediet te brengen.


  Maak melding

 19. Als paars spreekt van terroristen in ons land hoeven dat per definitie geen gestoorde moslim fanatiekelingen te zijn. In de ogen van paars is bv Maisha Neus ook een terrorist. Het zal mij niet verbazen als blijkt dat voorvechters in de strijd tegen corruptie, armoede en verpaupering opgepakt zijn onder her mom van terrorisme bestrijding.


  Maak melding

 20. ** DE 13 SATANISCHE BLOEDLIJNEN EN DE WEGBEREIDERS VAN DE ANTICHRIST.  ** DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE OP AARDE. DIT BOEK IS EEN VERVOLG VD BLOEDLIJNEN. DEZE BOEKEN ZIJN OP INTERNET ALLEEN TE KOOP. ZE ZIJN VERBODEN IN  BOEKWINKELS, OMDAT ZE DE WAARHEID ONTHULLEN. LEES DEZE SCHOKKENDE BOEKEN EN HUIVER HOE DE ILLUMINATI SATANISTEN DIE ZEGGEN DAT LUCIFER HUN GOD IS, DE WERELD VERNIETIGEN. DIT ZIJN DE MENSEN DIE DE WERELD ACHTER DE SCHERMEN BESTUREN.  DOEN ZE MIDDELS IMF EN WERELDBANK. DE GOUD EN OLIEPRIJS OP DE WERELD WORDT BEWUST LAAG GEHOUDEN ZODAT WESTERSE LANDEN ZE GOEDKOOP OPKOPEN. GEVOLG IS KAPOT MAKEN VAN DE ECONOMIE VAN DAT LAND. VOORBEELDEN ZIJN LYBIE, SYRIE, IRAK, EN NU VENUZUELA AAN DE BEURT. STRAKS NOORD KOREA OMDAT DIE NOG GEEN CENTRALE BANK HEEFT.  AUB MENSEN. ONDERZOEK DIT BOEK. VRAAG AAN FAMILIE DIT TE KOPEN EN OP TE STUREN. ZOEK OP GOOGLE. (DE SCHRIJVER IS ROBIN DE RUITER). De boeken leggen alles uit over ontwikkeling van virusziektes zoals aids. AIDS IS ONTWIKKELD OM BEWUST DE BEVOLKINGSGROEI ONDER CONTROLE TE HOUDEN .Het offeren van mensen aan Lucifer waarom er oorlog moet zijn, hoe het volk wordt opgezet tegen hun regering vaak door buitenlandse geheime diensten, valse aanslagen gepleegd door overheden op hun eigen volk (in usa en europa) en anderen de schuld geven zoals Isis die bij hun op de loonlijst staan. Landen controlen via hun centrale bank om vervolgens de munt te vernieten. Hierna zijn de landen genoodzaakt geld te lenen bij het IMF om vervolgens beslag te leggen op het hele land en de grondstoffen. Patrice Lumumba, president van Congo was een man voor zijn land en volk. Hij gebruikte de grondstoffen en rijkdom voor zijn land. Hij is vermoord door geheime diensten. Elke president die te goed is voor het land, wordt vermoord en hierna wordt het land een complete chaos. Vervolgens valt dit land in handen van buitenlandse graaiers. En nog veel meer. SCHOKKEND EN HUIVEREND. AUB ONDERZOEKT DE WAARHEID EN WORDT WAKKER.


  Maak melding

 21. Er is toch nog ander personeel werkzaam op de Nederlandse ambassade? Of mag de Belgische of Franse ambassadeur niks voor de Nederlandse verdachten uitrichten?


  Maak melding

 22. De Paarse machthebbers zijn ZEER BANG en in PANIEK , vrezen een krachtig optreden van de USA ! !

  Sranan heeft alle ogen op zich gericht, vandaar dat wordt ontkend dat Amerikanen of de USA-ambassade het doelwit waren !

  USA zal sowieso Sranan aanspreken op het ontbreken van enig Anti-terrorisme beleid en Sranan van vergaande maatregelen eisen van de Surinaamse machthebbers !

  De aanstelling van, wat later bleek een terrorist te zijn, hr Dino, als Hoofd Contra Terreurdienst, CTU, is een MEGA PAARSE BLUNDER !

  PS : De aanhoudingen hebben naar het lijkt ook een politiek doel, hr Brunswijk binnen de coalitie te halen of een poging hem uit te schakelen !

  MORO PAARSE HEBI E DORO !

  Mr TRUMP zal heel snel wat van zich horen !


  Maak melding

 23. @bakraman
  Er is toch nog ander personeel werkzaam op de Nederlandse ambassade? Of mag de Belgische of Franse ambassadeur niks voor de Nederlandse verdachten uitrichten?

  ———————————————————————–

  Er is gewoon een zaakgelastigde op de ambassade hoor. Die neemt waar voor de ambassadeur.


  Maak melding

 24. Aan al die mensen die denken dat Bouterse de noodtoestand gaat uitroepen, wil ik het volgende zeggen:

  Bouterse heeft geen noodtoestand nodig. Waarvoor?
  Jullie geloven heilig in een uitspraak van de rechter en dan een gevangenisstraf. Laat me duidelijk zijn hierin. Er verandert niks met of zonder een uitspraak. Ik weet dat velen van jullie diep je in hart niet eens willen dat deze show eindigt want het geeft jullie een enorme bestaansrecht op internet. Zonder Bouterse is jullie dagbesteding 0,0. Jullie hopen dat Bouterse een stokje voor gaat steken maar het gaat anders en eerlijk aangepakt worden. De rechterlijke macht waar jullie zo vurig voor pleitten dat die met rust gelaten moeten worden, gaat ook met rust gelaten worden. Echter na de uitspraak of uitspraken van de rechter krijgt een ieder gratie inclusief de president. Dat is ingeval de rechters niet inzien dat dit een heilloze weg is.

  Tweede scenario is dat de krijgsraad geen uitspraak mag doen in een zaak waarin de hoofdverdachte (de president) onschendbaar is. Toen de zaak tegen Bouterse begon was hij nog geen president. De rechterlijke macht had de vervolging moeten staken maar is doorgegaan. Nu komt de vraag of de rechterlijke macht een uitspraak kan doen, want na de uitspraak wordt scenario 1 onmiddellijk in gang gezet.
  Gebruikelijk zou zijn om het proces op te schorten maar dat zullen we dus zien.

  Ze zijn wel lang bezig en kunnen nog niet met een strafmaat komen. Ze weten dat ze in dikke shit zitten. Ze willen natuurlijk niet dat hij gebruik maakt van zijn gratie bevoegdheid dus gaan ze de zaak rekken nu.

  Er is geen land ter wereld waar je een zittende president die onschendbaar is, kan vervolgen en dan ook nog een straf geven. De president zou eerst moeten aftreden en dan mag de vervolging doorgaan. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren gezien de meerderheid van de NDP in de DNA.

  Wanneer hij zichzelf gratie geeft moeten jullie niet lullen. Het staat in de grondwet en daar mag en gaat hij gebruik van maken.


  Maak melding

 25. Dat van Isis is waar! Gister is de hoofd dader bij Tulip op het parkeer terrein samen met zijn vrouw (tot moslim bekeerde dochter van Ronny brunswijk die in Ned woonde), op gepakt! Boi meer dan 30 super zwaar bewapende polities en speciale eenheden met buitenlanders vermoedelijk Amerikanen en Fransen, de groep Isis terroristen in Su word geschat op 120 man. De leider is gister opgepakt. Hij had een slagerij naast naskip op de hoek van de Graverstraat en van iddingastraat


  Maak melding

 26. @TFF
  Uw bewering is onjuist!!
  De Braziliaanse president Michel Temer weigert af te treden, ook als hij door het Hooggerechtshof in staat van beschuldiging wordt gesteld.
  ”Ik neem geen ontslag. Zet me maar af als je wilt”, zei een strijdlustige Temer in een maandag gepubliceerd interview met de krant Folha de S.Paulo.

  De president stelde in het gesprek dat opstappen in zijn ogen gelijk staat aan een schuldbekentenis. Temer is in opspraak geraakt door een geluidsopname. Daarop zou te horen zijn hoe hij instemt met het betalen van zwijggeld aan Eduardo Cunha, de voormalige parlementsvoorzitter die vanwege corruptie in de gevangenis zit.

  Temer ontkent die beschuldiging. Er zou geknoeid zijn met de geluidsopname om hem in een kwaad daglicht te stellen. Temer kondigde aan de komende week politieke kracht te zullen tonen door ”belangrijke voorstellen” voor te leggen aan het parlement. ”Ik ben niet verdoemd”’, zei hij tegen de krant.

  Duizenden betogers zijn zondag de straat opgegaan om het aftreden van de president te eisen. Dit gebeurde in zeker vijftien Braziliaanse steden na een oproep van vakbonden en sociale organisaties. Temer gaf vorige week al in een verklaring aan dat hij niet af zal treden.


  Maak melding

 27. Hahahaha, afleidingsmanouevre van volkspresident nanga Misjieka-baka ondersteund door Ronald Hoogie !!
  Het proces nadert dus, omdat staatsgevaarlijke terroristen zijn ontdekt zal om staatsveiligssredenen de nood toestand afgekondigd worden !! Dus geen uitspraak !!
  Aan meid Neus: wees voorzichtig,holland gaat niet opkomen voor je rechten !!
  Eugene “jo-Koe” heeft al een resolutie opgesteld !!Noodtoestand !
  Zoals gebruikelijk maken nederlandese toeristen overal foto’s in Suriname: waarschijnljk vonden ze het gebouw van de Am.Ambassade geweldig in deze nieuwe wijk waar veel suri-Neds een woning hebben gekocht ! Velen pochen dat ze dicht bij of naast de Am.Ambassade wonen ,dat geeft “status” ! Straks mag de Staatsbus van route Ma-Retraite ook niet meer daar langs rijden !
  Krusoe zei ook in het parlement, “over my dead body” de Dr.S.Redmondstraat bij de Ambassade wordt niet verlegd !!
  Sang psa dang !!
  Allemaal stemming makkerij! Maar de veiligheidsdienst kan bij roofovervalen/roofmoorden ,nooit de daders opsporen of heeft nooit weet van iets !!
  DINO, in vrijheid in ruil voor de vermeende terroristen !Familie en Surinamers weest allert: weer “op de vlucht doodgeschoten”, zal het heten !!!


  Maak melding

 28. Misselijk makend haat zaaier naar Holland toe, maar volgens mij hebben ze een spellings fout gemaakt, het geen terroristen,
  Toeristen, als de vos zijn passie kraait, boer pas op je kippen.
  De regering gaat diep in het rood, om in wieler termen te spreken, al die adviseurs duwen hem de verkeerde kant, ze kijken naar Oost Europa, Cuba, Venezuela, diverse Afrikaanse,
  Uit eindelijk gaat de kruik zolang te water tot hij barst, ze hebben een ding tegen, ze denken Nederland Suriname terug wil hebben, vergeet het maar, en zeker met z’n zieke regering


  Maak melding

 29. En dat allemaal op eigen kracht, wat veiligheids dienst, beter dan CIA fbi, we zullen genoodzaakt zijn om een vinger aan de pols te houden.
  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.
  Wat een verderfelijke fantasie
  En dat volwassenen mensen hier aan meedoen


  Maak melding

 30. Mijn posting van gisterenochtend is niet geplaatst bemerk ik vandaag.
  Na de posting van Delano heb ik besloten wederom te posten
  Twee zaken vielen mij op
  1. Weigering nieuwe ambassadeur.
  Het willen kortwieken van socuale media
  Binnenkort kortwieken dagbladen?
  Welk land in Europa dient hierbij als
  voorbeeld of heeft dit land grote
  invloed in SU.
  2. Plaatsing consuls in Rusland, Japan en
  Polen.(bron starnieuws)
  Geen geld, desalniettemin dit soort
  nutteloze zaken op dit moment.
  Wellicht later als hier geld voor is.
  Op dit moment fout! En een verkeerd
  signaal naar het publiek.
  Polen.
  Dat is toch het land dat de minister van Justitie meer macht wil geven. De trias politica overboord wil gooien.
  Gelukkig heeft de president ingegrepen.

  Het verkeer in SU is links georienteerd.
  De politiek gaat steeds verder naar rechts.

  Excuses voor typefouten. (Mobiel)


  Maak melding

 31. @ Sam

  Wanneer het hooggerechtshof Temer in staat van beschuldiging stelt zal hij net als Dilma Rousseff eerst moeten aftreden alvorens er verder iets gebeurt. Ja hij weigert af te treden. Hij weigert nu al af te treden. Echter bij een uitspraak van het hooggerechtshof is het het parlement die bepaalt of hij zijn functie moet afstaan net als bij Rousseff


  Maak melding

 32. Zijn allemaal praatjes om Nederland te beschuldigen van het organiseren van zulke acties tegen Suriname.Bouterse is in staat alle soorten leugens te verzinnen tegen Nederland omdat de domme massa achter hem staat.In plaats dat hij het land goed bestuurt rooft alleen maar.


  Maak melding

 33. Inderdaad zijn de Decembermassamoord en de Moiwana-massamoord twee van de GROOTSTE TERREURDADEN in Sranan !

  Beiden gepleegd door PAARS Schorem !

  PS : Internationaal (zie de uitspraken van de rechters) wordt NERGENS amnestie verleend voor STANDRECHTELIJKE EXECUTIES, zoals Decembermassamoord en de Moiwana-massamoord !

  Desi de Hoofdverdachte met STRAFEIS van TWINTIG JAAR CEL, wordt spoedig geconfronteerd met een VERNIETIGING van zijn “amnestiewet’ door het Inter- Amerikaanse Mensenrechten Hof !


  Maak melding

 34. Django,

  Je mag wel zeggen wat je wil maar de Surinaamse polities zijn geen mietjes. Die laten niet met zich sollen.

  Peace out,

  Kwama (de Saamaka)


  Maak melding

 35. =Het moet eigenlijk niet uit maken of je van de oppositie of coalitie bent, men moet gelijk aftreden en hard op treden tegen zulke ernstige feiten.

  Lees hier een stukje tekst::::

  PARAMARIBO – De politie heeft afgelopen zondag een aantal mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Twee van de verdachten hebben de Nederlandse nationaliteit, zo staat in een gisteren uitgegeven verklaring van het ministerie van Justitie en Politie. De Ware Tijd verneemt dat een van de opgepakte mannen vermoedelijk de schoonzoon is van een parlementariër


  Maak melding

 36. @ TFF en @Sam

  Bouterse is niet onschendbaar. Nergens in de wet wordt dat bevestigd. Als hij wordt veroordeeld dient hij “normaal” te worden opgebracht. Daarnaast wat in Brasil gebeurd gebeurd in brazil, wij leven in Su met de Surinaamse wet.

  Niet de NL wet, niet de VS wet, niet de Brasil, Guyanese, Colombiaanse, Venezolaanse wet of welke wet dan ook maar de Surnaamse wet.


  Maak melding

 37. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  @ TFF en @Sam

  Bouterse is niet onschendbaar. Nergens in de wet wordt dat bevestigd. Als hij wordt veroordeeld dient hij “normaal” te worden opgebracht. Daarnaast wat in Brasil gebeurd gebeurd in brazil, wij leven in Su met de Surinaamse wet.

  Niet de NL wet, niet de VS wet, niet de Brasil, Guyanese, Colombiaanse, Venezolaanse wet of welke wet dan ook maar de Surnaamse wet.


  Maak melding

 38. Sabato Franse,

  Ik snap jouw vraagstelling niet maar voor de duidelijkheid, ik ben geen geen bonoman. Graag jouw vraagstelling nader toelichten?

  Nogmaals de polities in Su laten niet met zich sollen, ze dwingen respect af. Ik heb nooit problemen met ze gehad. Als je ze met respect benadert wordt je ook respectvol behandeld maar als je stoer wil doen en denken dat je met die polities in Nederland te maken hebt, dan zal je het wel merken. Ik benader die polities in Nederland ook respectvol hoor.

  Waarom praten sommige denigrerend over de polities in Su? Misschien zijn die polities in sommige landen beter uitgerust dan die in Su maar ze zijn echt geen haar beter dan ze. Hoeveel misdaden blijven er niet onge-oplost in het Westen? Het is niet een Surinaams ding maar een wereld ding.

  Peace out,

  Kwama (de Saamaka)


  Maak melding

 39. Voor alle duidelijkheid;
  In Suriname is er momenteel maar één Terrorist, die andere Terrorist zit tijdelijk voor 16 jaar in New York.


  Maak melding

 40. Dochter Ronnie Brunswijk vrijgelaten in IS-kwestie

  Bron: De Ware Tijd, d.d., 26-07-2017

  Dit hele verhaal lijkt van ddb en gangsters lijkt dus een slag in de lucht. Wat voor belang zouden SuriNeds hebben om zich hiermee bezig te houden. Je moet wel van de pot gerukt zijn.

  Er waren twee en nu is er maar één. Hoe sterk is dan het hele verhaal.

  Nu de pg niet aan een kant kan worden gezet, het 8 december 1982 strafproces doorgaat, het Inter-Amerikaanse Mensenrechten Hof ddb en gangsters, Suriname/res, de wereld laat weten dat het amnestiewet door hen nietig is, weten ze in kamp Broko Baka niet meer wat ze moeten doen. Ook dit IS heeft veel van opa flodder en bezorgd Suriname een zeer slechte naam als het dat al niet had sinds ddb en gang op 25 februari 1980, 7 en 8 december 1982 moorden, moiwana86moorden, enz al niet had.

  Deze paarse kakkerlakken moeten maar heel goed naar zich zelf kijken en kunnen beter de handdoek in de ring gooien i.p.v. met hun enige eigen belangen bezig te zijn en het Surinaamse Volk en land de vernietiging in te brengen.

  Sinds 25 februari 1980 tot heden is er onder ddb en gangsters geen enkele langlopende plan gerealiseerd, alleen maar armoede, bedelen van leningen bij andere landen, achteruitgang, 3 x skeer, lege winkelschappen, geen medicijnen, geen surinaamse kippen, geen medicijnen, criminaliteit, drugshandel/doorvoerland van drugs, mensen handel, Haïti, Dominicaanse republiek, China, enz, wapenhandel nak dagowé.

  ddb tik joe bundel dai hoepel op.

  Laf (hi)Story

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 41. Wat fijn dat de politie van Suriname dit tuig heeft opgepakt.
  Nu maar hopen dat ze niet uitgeleverd worden aan Nederland
  want dan hebben ze een slechte jeugd gehad die arme drommels en moeten ze misschien extra aandacht krijgen.


  Maak melding

 42. @Passant

  Dus 1 terrorist is geen gevaar
  2 een beetje
  3 erger
  4 veel?

  Dom getetter.

  Je misbruikt dit stuk om alleen maar om wederom in herhaling je betoog te toeteren rond het 8 december proces te kunnen posten en je misnoegen over Bouta&Zn. met domme leuges over lege schappen, kippen en weet ik wat allemaal voor onzin. Je laat duidelijk zien dat je niet weet wat er gebeurd in Su

  En dan durf je nog te eindigen met recht en waarheid……Zielig


  Maak melding

 43. @Passant

  1 is al voldoende voor een boel narigheid.

  Hoe sterk is het verhaal als achteraf blijkt dat men niets had gedaan…………welk verhaal vertel je dan?


  Maak melding

 44. Vrouw een van twee gearresteerde Nederlanders.

  Dochter Ronnie Brunswijk bij terreurverdachten
  31 min geleden.

  Onder de Nederlanders die zondag in Paramaribo zijn aangehouden vanwege een terreurverdenking, is ook een dochter van oud-jungelcommandoleider Ronnie Brunswijk. Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd is zij inmiddels weer op vrije voeten. Een tweede Nederlander zou nog vastzitten.

  Zondag werden in Parimaribo op verschillende plaatsen aanhoudingen verricht. Het zou de politie te doen zijn om leden van IS in het land. Die organisatie probeert de afgelopen tijd haar invloed in het Caraïbisch gebied uit te breiden.

  Zeker tachtig kinderen
  Van Brunswijk wordt gezegd dat hij zeker tachtig kinderen op de wereld heeft gezet. Een neef van Brunswijk is de komiek Steven Brunswijk, beter bekend als de Braboneger. Het is niet de eerst keer dat de familie met justitie in aanraking komt. Vorig jaar werd een zoon van Brunswijk opgepakt op de Surinaamse luchthaven opgepakt met 5,5 kilo cocaïnepasta in zijn bezit. Ronnie Brunswijk zelf werd in 2000 in Haarlem bij verstel veroordeeld voor cocaïnesmokkel.

  Brunswijk is de ex-lijfwacht van Desi Bouterse. Hij vocht in de jaren tachtig een guerrillaoorlog uit tegen zijn voormalige baas. In 2010 hebben de rivalen zich min of meer verzoend.


  Maak melding

 45. Ronnie Brunswijk heeft zo veel goed over met Suriname en wil graag de volgende president worden en lijden, kinderen toch maar de Nederlandse paspoort behouden, je weet maar nooit waar het goed voor is. EN ZIE HIER! Een grote dieven bende daar, arme normale Surinamers.


  Maak melding

 46. dit kan een kind self zien dat het niet klopt bouterse is weer met een zet bezig , om zijn straf onder uit te komen . maar wij hebben hem door , wat een slap janus . hij zit nu in de pauze bij de movie . met bloed van mensen aan je hand kom je niet weg ddb off baas poepejantje . god kijk nog over je schouder dommie .


  Maak melding

 47. dat ding van rechtszaal en rechters moet een andere functie krijgen. niemand hoeft meer voor het gerecht te verschijnen, alle strafbare overtredingen zijn vooraf bekend. dit kost het land minder tijd en weinig geld,


  Maak melding

 48. Het is me wat, de dochter van de toekomstige Idi Amin van Suriname wordt gearresteerd op verdenking van terrorisme. De zoon van hem beroofd hem van o.a 50.000 dollar. Zijn broer schiet de eigenaar van een stukje grond op Zorg en Hoop dood. In systeem theorie zou dit aangemerkt kunnen worden als een trans-en intergerationeel probleem. Een ander voorbeeld, vader begint als sexblaadjes verkoper en eindigt als president. Voorbeeld van verticale mobiliteit. De zonen van dezelfde vader belanden met in het gevang vanwege criminele activiteiten met een internationaal karakter. Horizontale mobilitiet; dezelfde vader die voor gelijke soortige daden een veroordeling van 11 jaar moet uitzitten ziet kans moordend en rovend zichzelf in stand te houden. De zonen en dochters niet. Mooie voorbeelden om vast te kunnen stellen wat de toekomst van de paarse bedriegers en hun kinderen te wachten staat. Suriname is verdoemd onder deze satans.


  Maak melding

 49. Tak_Fi_Fosi … ” echter na de uitspraak of uitspraken van de rechter krijgt een ieder gratie inclusief de president …. “.

  @ Tak_Fi_Fosi … jullie zullen bij komende verkiezing vreselijk moeten frauderen om de verkiezing te winnen … zodat de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse aan de macht kan blijven.

  Het zal jullie niet lukken te frauderen …. we zijn wakker en nu al bereiden wij ons maatregelen voor.

  @ Tak_Fi_Fosi … neem dit van mij aan … we zullen de volgende regering … DWINGEN … een eventuele Amnestie via Wetgeving terug te draaien en de Drugsveroordeelde Moordenaar alsnog … LIFE-TIME … logies verschaffen in het nieuw te bouwen Alcatraz { huize fam. Bouterse }.


  Maak melding

 50. @ Pico

  Quote uit dat stuk:
  “Shanti’s man Ryan denkt dat een Syriëganger een keer de namen van Raoul en Nasser heeft laten vallen en dat de aanhouding als terreurverdachten daarop is gebaseerd. Volgens een bron bij de Surinaamse justitie vielen de mannen op omdat zij zich niet als de doorsnee Surinaamse moslims gedroegen (‘gemoedelijk, vriendelijk, kunnen goed tegen een grapje’) en er in gesprekken soms een ’te fanatieke, naar radicaal neigende mening op na hielden’.”

  De namen worden genoemd door een Syrieganger?
  Ze hielden er in gesprekken soms “’te fanatieke, naar radicaal neigende mening op na”?

  Daarnaast, als je het pand kent weet je ook dat men wel adverteert maar er nooit of zelden activiteit is en het al jaren te koop staat.

  Ik ga niet zeggen dat het allemaal terrecht is wat er is gebeurd maar helemaal “onschuldig” komen ze bij mij niet over.


  Maak melding

 51. dat ding van rechtszaal en rechters zullen een andere functie moeten krijgen. niemand hoeft meer voor het gerecht te verschijnen, alle strafbare feiten en overtredingen van wetten zullen vooraf bekend moeten zijn. en kees is klaar! dit kost de staat minder tijd en weinig geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.