Topadviseur Bouterse snapt wantrouwen tegen Alcoa niet

48

PARAMARIBO, 24 jul – Het is gewoon onvoorstelbaar dat mensen die willen investeren in Suriname worden gekruisigd. Dit zegt Dilip Sardjoe, puissant rijke Surinaamse ondernemer en topadviseur van president Desiré Bouterse. Multinational Alcoa wordt zwaar onder vuur genomen tot in het parlement. Het riekt naar wantrouwen allemaal. En dat ondanks het historisch gegeven dat Suriname al bijna honderd jaar ervaring heeft met Alcoa. Het is niet te verteren.

Ook Surinaamse ondernemers hebben te lijden van de haast dorpse mentaliteit. “Een succesvolle zakenman wil arbeidsplaatsen creëren, wil bijdragen aan het BNP, maar niet elke dag beticht en beklad worden, uitgescholden worden en voor boef worden uitgemaakt”, zei Sardjoe in het radioprogramma Welingelichte Kringen. Hij ondervindt het al jaren aan de lijve en heeft er genoeg van ook.

Tegenstanders van de regering beweren dat Sardjoe belang heeft bij een akkoord. Hij zou zijn zinnen hebben gezet op de waterkrachtcentrale te Afobakka. Maar dat wordt afgewimpeld als onzin. “Niemand kan speler worden. Niet ik, niet hij, niet zij, niemand. Het is de overheid, elk waterkrachtwerk is van de overheid in dit land”, aldus Sardjoe. Toch is Alcoa wel bijna honderd jaar eigenaar van Suriname’s enige waterkrachtcentrale.


48 REACTIES

 1. Er is geen wantrouwen jegens Alcoa wat mij betreft. Geen enkele. Iemand die nadenkt weet precies wat men van Alcoa mag verwachten. Zo lang mogelijk rekken en zo min mogelijk betalen. Niets nieuws onder de Zon.

  Wie niet vertrouwd worden zijn de Surinaamse onderhandelaars die nog al makkelijk mee gaan met het belang van Alcoa een haar $ 38.000.000/ jaar geven als winst op Afobaka omdat er nog een onbetaalde rekening lag.

  De onderhandelaren zijn ook niet te vertrouwen gezien de MOU die er lag en licht die vreselijk nadelig is voor Suriname en door de DNA aan beide zijden (net als de MOU van BHP Biliton) is afgekeurd.

  Beste Djilp Alcoa is voorspelbaar en de Surinaamse onderhandelaren zijn onbetrouwbaar.


  Maak melding

 2. De dag dat vonnis gesproken zal worden tegen bouta dan gelijk ook vonnis uitspreken tegen zijn topadviseur D.Sardjoe!
  Samen uit ..samen thuis kan hij dan in de gevangenis met bouta spelen!!Hij .D.Sardjoe is medeplichtig voor het helpen Suriname naar de klote te brengen !!


  Maak melding

 3. Kenmerkend voor de Front aanhang is dat zij last hebben van twee mentaliteiten. Ze hebben een eiland mentaliteit en een dorpse mentaliteit. Je kan zeggen de mentaliteit van een dorp op een eiland.. Met andere woorden ze zijn dubbel gespleten. Het typische van dit soort mensen is dat zij bekrompen ideeën opna houden over heel veel kwesties. Ze zijn bekrompen van geest. Ik verwijs hierbij naar Bigi Sma, Henry, Ray, Srafu, Romeo Hoost, Ludwig van Mulier,enz. Met dit soort figuren kan je niet in discussie treden. Het is zinloos, het is tijdverspilling, het is net als water naar zee dragen. Je kan het ook vergelijken met het planten van vruchtbare zaden op onvruchtbare akkers. Verspilde energie.

  Dat zij een apart slag volk zijn valt helemaal niet te ontkennen. Een oprechte dorpse mentaliteit houdt in dat mensen saamhorigheid voor de dag leggen. Mensen leven in harmonie met elkaar om de sfeer in het dorp en het welzijn en de welvaart van de dorpsbewoners te propageren.


  Maak melding

 4. Robje-G-Mislukte-NDP-propagandist, ik ben GEEN politicus, noch lid van een politieke partij, ik ben SURINAMER !

  Zoek uw Bakba-Winkri-mentaliteit bij uw leider Opa D en zijn zogenaamde ster-onderhandelaars :

  HUN inhoudsloze MOU die met Suralco is overeengekomen, is door de GEHELE VOLTALLIGE DNA VERWORPEN !

  DANG SUMA DONG ????????????????

  De Strafeis van TWINTIG JAAR CEL van het Openbaar Ministerie tegen Opa D, heeft de NDP compleet ziek en hysterisch gemaakt !

  Zie onder andere onlangs genomen PRASI-OSO/BAKA WOWOJO -SIKI SANI-Besluiten van het regiem :

  1. Benoemen van een verwarde Yo KOE als Minister van justitie en hem vrijwel direct weer ontslaan !

  2. Presenteren van de oude afgewezen Suralco-MOU, als nieuw beleid en vooruitgang !

  3. Besluit de PG te ONTSLAAN, terwijl de machthebbers NIET EENS onze Grondwet lezen ! Besluit na een dag weer INGESLIKT !

  4. Het regiem SCHENDT de Grondwet WEER, door zich te bemoeien met onderzoek en vervolging van een DRONKEN automobilist ! Toevallig een NDPer !

  5. Om in de massamoord-strafzaak tegen Opa D te kunnen schermen met een geheim dossier in Nederland, wordt de nieuwe ambassadeur van Nederland voorlopig NIET TOEGELATEN !

  Tja, zelfs een dorp en een eiland worden door bestuurders met wat hersens en wat ruggengraat bestuurd, Robje !

  PS : Is de Hoofdonderhandelaar niet toevallig ook de LEVERANCIER van Voedselpakketten aan het REGIEM ??


  Maak melding

 5. Op de volgende SRD van twintig komt aan de ene kant het beeltenis van de volkspresident.Over de andere zijde wordt nog nagedacht.Misschien komen al overige de twintigers daar te staan.


  Maak melding

 6. Gaan deze geboefte mensen ook vermogen belasting betalen bv bouta ,sardjoe ,abraham hoefdraad en noem maar op die hele geboefte regering top?


  Maak melding

 7. Neen meneer Sardjoe. Bouterse beloont zijn trawanten. Kijk maar naar Kanhai. Die man heeft intussen diverse goudmijnen en maatregelen tegen zijn dochter, de gevallen ambassadeur? Zand erover. Het zal mij niet verbazen als DDB de mijnbouwwet zodanig verandert dat jij eigenaar wordt van de affobakkadam.
  Trouwens: Jij bent op een vreemde manier schatrijk geworden. Geen wonder dat niemand nog vertrouwen heeft in de heer Sardjoe. Overigens: alleen een boef werkt samen met een boef.


  Maak melding

 8. Ik ben dodson, minister van NH. Anderen noemen me Devil Son. Dat laatste klopt, want ik drink uit de gifbeker van crimineel Desi bouta.

  Wat Sardjoe beweert, klopt niet. Hij is een nog grotere dief dan abrahams. Hij heeft geen verstand van de bauxiet sektor. Hij kan niet eens engels praten. Hoe gaat hij dan fatsoenlijk communiceren met de Amerikanen. Het is een poppenkast van dong ingi Desi kaolo bouta. Deze dief Sardjoe heeft miljoenen dollars ontvangen zonder prestatie. Het wordt hem heet onder de voeten en daarom wil deze dief met al het gestolen geld SU verlaten. Voor deze dief moet interpol ingeschakeld worden. Dief abrahams loopt nog vrij rond


  Maak melding

 9. Het vertrouwen van het volk in deze regering is totaal afwezig.
  Er is ook geen vertrouwen in de zogenaamde deskundigen,die eigenlijk de grootste uitbuiters van het volk zijn.


  Maak melding

 10. @ Ray,

  Het zou goed zijn om niet steeds e lullen over allerlei zaken waar je geen verstand van hebt !!
  Heb je ooit een onderneming opgestart of geleid ??
  Hoeveel heb jij geinvesteerd in Suriname en hoeveel arbeidsplaatsen heb jij gecreerd voor Surinamers ?
  Tenminste zorgt de Surinamer D.Sardjoe voor brood op de plank voor veel gezinnen (creolen,hondostanen,Japa,s,djoeka’s enz.) !!,
  Door tegenwerking van NPS/VHP , moest hij zelfs uitwijken naar Gyuana om daar te investeren ! Als hij een crimineel zou zijn zou dat niet mogelijk zijn voor hem ook niet in Trinidad.
  Waarom ga je<als een hond met je start tussen de benen, niet naar de PG om aangifte te doen als je zoveel negatieve zaken weet over D.Sardjoe , die het daglicht niet kunnen verdragen??
  Ik ken hem als een kleine man begonnen, hard gewerkt in de handel/import/bedrijven, mag als voorbeeld dienen voor Surinamers, zoals ook,de Fernandes,De Vries, .Bikharie(Molen) etc.
  Heb je VP Adhin al gevraagd wat zijn "rol" is geweest in de kwestie ex-minister WOLF !!


  Maak melding

 11. Om het fenomeen sardjoe en al zijn omwegen inclusief zijn instrument bouterse kort en duidelijk toe te lichten alsvolg, sardjoe heeft ergens $ 3.3 miljard staan die 1 keer wit gewassen moeten worden. En dat redt ie niet met een paar auto winkeltjes. Dus ..!!! Alcoa..Wie weet waar die begraven ligt of ergens in de loods staan: sla toe !!!!


  Maak melding

 12. Srafu ,jullie gaan met de dag benauwder denken.Doet me ook denken aan mensen met een bepaalde vorm van autisme.Je krijgt er hoofdpijn van om met dit soort soort mensen samen te werken. In het Surinaams zegt men ” weer ede’s “. Achter alles zoeken zij wat.Dit soort mensen stagneert de ontwikkeling van een land. Ze liggen overal dwars.Ik vraag me af waarom volgens jullie de regering het beleid van Venetiaan moet volgen. Dankzij Venetiaan hebben Biliton en Suralco hun activiteiten in Suriname gestaakt.Voor jullie is dit een heldendaad.Wat een enggeestige manier van denken.


  Maak melding

 13. RobG is in afwachting van zijn Nederlandse uitkering van deze maand.

  Hij heeft een bloedhekel aan Nederlanders maar hun gratis geld is bij hem van harte welkom.


  Maak melding

 14. henk molenaar2016, jij klinkt zo zuur, net als al die andere personen die tegen de regering zijn. Ga maar lekker huilen op Groeng Jarie. Jij zal nog meer tranen laten vloeien. 😭
  De regering in Suriname is goed bezig na de gemiste kans van Venetiaan. Dankzij Venetiaan is de bauxietindustrie in Suriname ingestort.

  Laat het volgende ook duidelijk voor jou en de anderen zijn. Dillip Sardjoe is een doorgewinterde zakenman die het Surinaams belang hoog in zijn vaandel draagt. ” He is the right man on the right place ” om de onderhandelingen voor Suriname te voeren.

  Het moet ook tot jullie doordringen dat de regering slim bezig is. De Surinaamse economie moet anders ingericht worden. De economie moet een bredere basis krijgen. De bauxietindustrie zal thans anders ingevuld worden. De bauxietvoorraden van Suriname worden niet als voorheen in de uitverkoop gedaan.


  Maak melding

 15. In “Star News”: radeloze vader zoekt hulp !!
  Advies: snel Vp Adhin en ex-minister Wolf opbellen !!
  De commisaris (de ex-schoonvader)van politie wordt door CID, opgebracht !!
  Suriname wordt het land van ex-en !!

  Wij wachten nog steeds op een verklaring van de publiciteitsdienst van de politie, inzake de kwestie ex-mininister Wolf !!


  Maak melding

 16. @Ali de bali en Robg
  jullie baasje verdiend geen respect.Hij is een crimineel met een strafeis van 20 jaar.Ik eer geen criminelen.Hebben jullie 2 idioten je afgevraagd waarom slechts enkelen steeds rijker worden en de rest steeds armer.Het zijn alleen de boutisten die hem omringen,alleen zij genieten.
  Plotseling laat Sardhe de ndp hindostaan van zich horen .Hij is bang dat Alcoa niet op zijn naam zal komen te staan.Wanneer gaan jullie 2 het leren dat het land geen eigendom is van de ndp en dat alle surinaners het recht hebben om te wonen en leven in Suriname en mag genieten van de bodemschatten als natie en niet alleen sardjoe en bouta?Zijn jullie zo gek dat jullie verwachten dat wij het achter gesloten deur politiek van jullie baasje serieus nemen?En alibaba je moet je baasje vragen waarom juist adhin daar zit naast je baasje.Wij hebben Adhin niet daar gezet.Hij kan zijn ouders morgen verkopen zo een gesleoen verrader is hij.De gehele ndp regering is net een slechte flop comedie show.Na een vonnis zijn we verlost van de ndp nachtmerrie.


  Maak melding

 17. RobG

  Bauxiet heeft geen toekomst meer. Hoe bedoel je met slim bezig ? Krampachtig vast blijven aan grondstoffen. Wat doet deze regering aan duurzaamheid…. helemaal niks. Die revo mentaliteit nekt suriname.

  Rob je gelooft in sprookjes


  Maak melding

 18. Ray,

  marionet en sprekende pop Adhin is ook de criminele luis die een stomdronken ex-minister redt van de blaastest en bloedproef. Dit zijn de praktijken van de National Destructie Partij.


  Maak melding

 19. Ray,
  Jij bent nog gras-groen achter de oren. Je trekt alles teveel in het negatieve en je verzint erop los. Jij moet gaan omdenken. Dit advies geldt ook voor de vele anderen die Suriname geen vooruitgang gunnen. Men moet af van de boerenmentaliteit dat alleen VHP en NPS het voor het zeggen moeten hebben in Suriname.

  Het moet ook tot je doordringen dat de NDP voor alle Surinamers is. De partij staat voor de diversiteit van Suriname. Ray, jij denkt nog steeds in hokjes terwijl het hokjes denken voor jou een gepasseerd station had moeten zijn.

  Ray, de politiek lijkt te abstract voor jou te zijn. Uiteindelijk moeten politici de knoop doorhakken. Deze politici zitten in de regering. Zij worden bijgestaan door kundige adviseurs. De onderhandelingen met Alcoa zijn in het belang van Suriname en niet als voorheen voor de belangen van VHP en NPS.


  Maak melding

 20. Beste RobG

  U bijdragen zijn ludiek.

  U verwijt mensen die niet in de leugens van Bouterse en Sardjoe geloven van alles , eiland en dorps mentaliteit, bekrompenheid etc.

  Echter wij horen de regering niet meer over de blunder van Bouterse in het historisch overzicht. U gaat door terwijl meer dan duidelijk is dat Bouterse gezwetst heeft over de gratis overdracht van de Afobaka installaties en de BHP Biliton MOU.

  De laatste is afgewezen met instemming van de NDP en wat er nu licht is niet meer dan een vaag aftreksel van het BHP Biliton voorstel in 2008.

  De president heeft na het opwerpen van veel stof uiteindelijk toegegeven dat hij alles aan het parlement zal moeten voorleggen en dat hij royaal geweest is voor Alcoa omdat er een betalingsachterstand was en omdat men gewoon bang is voor Alcoa. RobG ga aub naar DNA.SR en bij livestream kunt u ook het archief terug vinden met wat Bouterse voor las in de DNA.

  U hemelt nu Sardjoe op als groot zaken man. Sardjoe was de locale partner van Ballast Nedam bij het bruggen project. Ga aub eens bestuderen wat de rechtbank in Haarlem heeft liggen over de omkoop zaken van Ballast Nedam en haar medewerkers Geert W uit Veghel en Rob A (Surinamer van geboorte wonende te Curacao) met Sardjoe geregeld hebben.
  Ga eens na of Sardjoe wel iets betaald heeft voor de spullen die Ballast Nedam in Suriname heeft achter gelaten.

  Beste RobG was het geen boot van Rudisa (Sardjoe) die de brug bij Carolina heeft aangevaren en nog steeds niet de schade betaald heeft.

  Beste RobG gaat u eens na wat de Sardjoe bedrijven geleverd hebben voor de aanneemsom voor het Ziekenhuis in Wanica. Niets van wat er gecontracteerd is.

  Nu komt Sardjoe in NDP stijl groot doen dat Suriname niet in kleine bedragen moet denken en dat de aluminium sector voor $ 3.100.000.000 (waar is de studie) weer nieuw leven ingeblazen kan worden.
  Alcoa maakt zo genaamd gratis een bankable haalbaarheidsonderzoek met een waarde van $ 50.000.000

  1 >>> Er ligt al een haalbaarheidsonderzoek volgens de president dat BHP Biliton $ 90.000.000 gekost zou hebben. Stof er af en actualiseren en er kunnen 10 talen miljoenen verdeeld worden onder de lokale consultants die mee gaan doen.
  2 >>> Door nu te spreken vam $ 3.000.000.000 aan investeringen wordt duidelijk gemaakt dat de MOU van BHP Biliton met een investering van $ 800.000.000 onzin was en terecht (ook door de NDP) naar de prullenbak verwezen is.
  3 >>> Gelukkig haalde de president in zijn overzicht het Ma’adan project aan in Saudi Arabie
  zie na toevoegen www maaden.com.sa/en/business/aluminium . In dat project is /wordt $ 10.800.000.000 geïnvesteerd om een 4.000.000 metrieke ton Bauxiet te verwerken naar 1.800.000 ton aluin aarde en 700.000 ton alumium

  Ik hoop dat u duidelijk wordt dat Alcoa Sardjoe bij de neus neemt zodat Suriname een groot deel van de kosten zelf gaat betalen middels de winst die Alcoa maakt op:

  1 >>> het nog 4 jaar exploiteren van Afobakka ongeveer $ 160.000.000.
  2 >>> de aflossing van de achterstallige betaling waar op Alcoa ongeveer $ 65.000.000 rente gaat ontvangen

  Ondertussen lezen we ook dat Sardjoe boos is en er over na denkt Suriname te verlaten. Sardjoe zegt daar een paar dingen mee, namelijk:

  1 >>> De Surinaamse markt is voor hem kapot er is niets meer te doen voor zijn bedrijven.
  2 >>> Herstel van de Surinaamse markt duurt te lang voor hem.
  3 >>> Hij vertrouwt er niet op uiterlijk in 2020 nog dicht bij het vuur te zitten.
  4 >>> Sardjoe brengt alles in veiligheid en vaart z’n spullen de grens over en laat Suriname met de rekeningen van de Carolina brug zitten.

  Guyana is voor Sardjoe veel interessanter geworden. De Guyanezen rennen Suriname ook heel snel voor bij omdat ze daar wel zakelijk zijn.

  Beste RobG
  Weet u dat eiland bewoners best vooruitstrevend zijn en economisch goed in de gaten hebben hoe je zakelijk vooruit komt. Ga eens naar Urk en zoek even onder het oppervlak en je zult zien dat men veel rijker en veel vooruitstrevender is dan u denkt.

  Zet u oog kleppen een keer af, kijk in de spiegel en wees eens eerlijk tegen over u zelf.


  Maak melding

 21. Allen die ddb en corrupte stinkend rijke paarse poepvliegen en parasieten geloven zijn oerdomme stommelingen en dat zijn alle ndpers, afvallig of niet, na soso dongsma, zelfs een ezel is van nature tienduizenden malen slimmer dan al die oerdomme paarse stommelingen die stemden op deze Nationale Dieven Partij sa e mek eigen aanhanger verarm en e ka. Wahahaaha


  Maak melding

 22. Topboefadviseur Bouterse snapt wantrouwen tegen Alcoa niet.
  Ndpers niet, anti ndpers wel. De gehelen ndp leing bestaat uit boeven.


  Maak melding

 23. Alcoa weg.niet getreurd.De volks president heeft nog drie dubbele investeerders in de rij staan.Beloften doen de gek nog steeds in vreugde leven.Ook de tienduizend gezinnen die door het vertrek van de Suralco brodeloos zijn geworden en gedoemd zijn huis aan huis knippa’s te verkopen.
  Ik hoor Misiekaba nog zeggen dat de Suralco weg kan omdat het geen enkele bijdrage levert aan de Suri economie.


  Maak melding

 24. Bye bye sardjoe!

  Het belangrijkste stukje nieuws ontbreekt, sardjoe verkast naar het buitenland, want die suriś zijn jaloers op zijn ‘verdiensten’, zegt hijzelf, a no mie (starniews en ware tijd).

  Alleen in suribabwe is het mogelijk dat een verdachte vrolijk vertrekt naar het buitenland. Want natuurlijk is dit de werkelijke redenen van zijn vertrek, sardjoe behoort tot 1 van de 25 verdachten van de 8 dec moorden. Waarom is zijn paspoort niet ingenomen?

  Het nieuws achter het nieuws jongens, opletten!

  Voor de rest hebben zijn uitlatingen totaal geen toegevoegde waarde, complete onzin.

  De first ‘bigie visie’ that’s leaving te sinking ship.

  Moro ei doro 🙂


  Maak melding

 25. Ter info:

  “KPMG sluit deuren in Suriname

  Het accountants- en belastingadvieskantoor van KPMG en Meijburg in Suriname heeft het kantoor gesloten per 1 juli 2017. Uit de sector verneemt Suriname Herald dat KPMG in stilte is vertrokken uit Suriname.

  Sommige klanten wachten nog op een jaarrekening of adviesdiensten en krijgen nu geen gehoor meer van het KPMG-kantoor aan de Gravenberchstraat. Uit andere bronnen verneemt Suriname Herald dat het internationale accountants- en belastingadvieskantoor Ernst & Young zijn terugtrede doet in Suriname met opening van een kantoor.”
  22 juli 2017 – 16:30 Bron: Suriname Herald

  Voor mij ook een teken aan de wand of zo iets, van?????

  Ooh ja, bye bye Kevin, het ga je goed.


  Maak melding

 26. Leuk nieuwtje.

  NRC checkt ten NU checkt, doen onderzoek naar bepaalde (volks) beweringen.
  Dat wil zeggen men onderzoekt of een stelling klopt.

  Vandaag is de stelling van NRC checkt: “De helft van de Surinamers woont in Nederland.”

  Uitslag: de stelling klopt niet!
  bron: NRC


  Maak melding

 27. er worden dagelijks duizenden kg. goud weg gedragen door ik ben goud en new mont en niemand en dan ook niemand zegt er wat van, gratis en wel , wij suris blijven lullen over ons zelf en gunnen elkander geen ene bal..

  de rijke n d p ers, kome niet verder dan de grens gebied van sme.., de meeste zijn al tegen of over de 70 jaren , dus niet zo lang meer te gaan..

  de buiten vrouwen weten er raad mee, het geld..


  Maak melding

 28. Jojo, de informatie gij verstrekt is te oranje en te groen gekleurd.Het doel hiervan is duidelijk. Gij poogt een goed woordje te doen voor de regeringen van VHP en NPS. Uw uiteenzetting is geen objectieve weergave van het werkelijke verhaal.

  Koos, er wordt nog altijd veel geïnvesteerd in de aluminiumsector.Dat wil echter niet zeggen dat de regering haar totale focus heeft gericht op deze sector. De regering weet dat de economie van Suriname zeer kwetsbaar. Deze kwetsbaarheid is het gevolg van de geweldige aanpak van de elites uit VHP en NPS. Zij wisten het wel beter en ook wat goed was voor het volk.Deze politieke partijen hebben Suriname opgescheept met een mono economie.Foei toch….!


  Maak melding

 29. de managers van Alcoa zijn miljardiars en hun vermogen zit op bankrekeningen in Zwitserland dat via belastingparadijzen en postbusondernemingen naar toe gaat.Verder zijn ze bezig met de belangen van de aandeelhouders, omdat dit geld nodig is om de onderneming te starten en op te zetten. Deze managers zijn ook topaandeelhouders in deze ondernemingen met de beste aandelen.

  Wat deze gasten laten zien is maar het topje van de ijsberg en zelf daaruit buiten ze de derde wereldlanden met hun grondstoffen en natuurlijke rijkdommen uit.

  Als derde wereldland met natuurlijke hulpbronnen kan je maar beter door deze topcriminelen worden uitgebuit dan dan dat er niets gebeurt met je natuurlijke rijkdommen en arm te blijven.

  Ook al gaan de derde wereldlanden met natuurlijke rijkdommen van uit dat hun deal uitmuntend is, gezien vanuit hun ogen, toch nog trekken ze aan het kortste eind. Het is zo en niet anders. Believe it or not. Het spel is keihard en als je niet in die inner cirkel bent, tel je niet mee. De rijkdom van die dealen met grondstoffen/natuurlijke rijkdommen zijn gewoon miljarden. Allemaal op Zwitserse bankrekeningen.

  Zij bepalen het spel en de regels.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. @Robje-G-de Paarse Toejuicher van de plegers van de Decembermoorden, Toejuicher van de plegers van de Moiwana-massamoord en toejuicher van de FAILLIETMAKERS van Sranan !

  ACHT jaar aan de macht en nog GEEN DRUPPEL zoetwater geexporteerd, acht jaar en dan aan komen zetten met een LEGE Suralco MOU !

  ACHT jaar aan de macht met als toppunt van WANBELEID, het drukken en uitgeven van MEER DAN DRIE MILJARD aan Ongedekte bankbiljetten !

  En dan komen met SPROOKJES over VENE, de man die meer dan een MILJARD aan Reserves overdroeg aan de Paarse regering !

  OPA D ZAL bij zijn verdediging nav de TWINTIG JAAR STRAFEIS, zeker ook verwijzen naar VENE, complotten en BUITENLANDSE VIJANDEN !

  De KRIJGSRAAD, zal ook deze Paarse ONZIN, snel naar de Prullenbak verwijzen !

  PS : Robje, start alvast met het Toejuichen van de uit te roepen NOODTOESTAND !

  De USA zit volgens Robje te wachten op meer onrust in de regio ! Naast de Venezuelaanse dictatuur moet een Surinaamse worden gerealiseerd !

  Robje, er is speciaal voor de PAARSE malloten een nieuw kalmeringsmiddel in de handel, VENE-ZEPAM !


  Maak melding

 31. Robg@
  Rob je hebt plaat voor je kop zo dik als afsluitdijk lang is, er is door diverse mens die uitgebreid en gefundeerd hebben uit gelegd hoe de vork in de steel zit.
  En als je op postings wilt reageren OK, maar dan moet je ook uitleggen waarom.
  Dat hebben we ook al tientallen keren gevraagd, maar niet om LUL verhalen aan te horen gesjeesde econoom,


  Maak melding

 32. Robg@
  Hebt je het al gehoord, de top adviseurs van Bouta hebben hem geadviseerd de media in de gaten te houden, onder het mom van er wordt fake News verspreid.
  Dus toch dictatuur, ik zat al in de war. Ga zo door en gij zult spinazie eten.
  Huil maar niet om mij suriname, ik had het beste met u voor


  Maak melding

 33. @RobG alias LAUWPIE

  Qoute:
  Ik verwijs hierbij naar Bigi Sma, Henry, Ray, Srafu, Romeo Hoost, Ludwig van Mulier,enz. Met dit soort figuren kan je niet in discussie treden. Het is zinloos, het is tijdverspilling, het is net als water naar zee dragen. Je kan het ook vergelijken met het planten van vruchtbare zaden op onvruchtbare akkers. Verspilde energie.

  @LAUWPIE,
  Inderdaad is het verspilde energie om met jou in discussie te treden. Je doet je groter voor dan dat je bent.
  In jouw dromen ben je afgestudeerd econoom: voor mij ben je door de mand gevallen. Economische begrippen en wiskundige formules zijn allemaal te vinden op internet.

  Je hebt niet eens door waar LAUWPIE voor staat.


  Maak melding

 34. @ RobG

  “Jojo, de informatie gij verstrekt is te oranje en te groen gekleurd.”

  Best RobG er alle informatie komt uit de DNA, de toespraak van Bouterse, en de niet weerlegde reactie daarop in de DNA, De verhouding Sardjoe Ballast Nedam komt uit de rechtbank verslagen en de Nederlandse pers.
  De overige prestaties van Sardjoe komen breed uit de Surinaamse pers.
  Daarnaast ken ik uit een eigen Ballast Nedam verleden Geert W en Rob A (financieel fixer in Ryadh)

  Ofwel er is geen vleugje Oranje of Groen bij.

  Inplaats van aan te nemen en te stellen zou het sieren de zaken eens inhoudelijk te benaderen:

  Weerlegt u aub:

  1 >>> Was er een hard aanbod om Afobakka over te dragen voor niets???
  2 >>> Heeft de NDP wel of niet ingestemd met het afwijzen van de MOU van BHP Biliton in 2008.
  3 >>> Heeft een Boot van Rudisa wel of niet de brug in aanbouw bij Carolina aangevaren en vernield.
  4 >>> Heeft Rudisa (Sardjoe) wel of niet de schade vergoed.
  5 >>> Heeft iemand de moeite genomen om bij de rechtbank Haarlem de steekpenningen tussen Ballast Nedam/ Sardjoe/ Wijdenbosch – Bouterse gecheckt.
  6 >>> zou het niet normaal zijn als er uit een rechtszaak naar boven komt dat Ballast Nedam ongeveer $ 32.000.000
  aan steekpenningen op de Wijdenbosch en Sarramaca brug heeft uitgekeerd, dat te gaan onderzoeken aangezien de staat Suriname dan enorm benadeeld is door ?????
  7 >>> Heeft de president niet verkaart dat er eind 2015 een betalings achterstand was en dat die nu verrekend wordt door de maandelijkse energie rekening bij Suralco maandelijks met $ 100.000 te verhogen.
  8 >>> Heeft Sardjoe niet gesteld dat de onderhoudskosten van Affobaka maandelijks $ 800.000 tot $ 1.000.000 bedragen.? Is dan de rest geen winst of marge voor Suralco / Alcoa waardoor Suriname zelf betaald voor de haalbaarheidsstudie en delen van het saneren van de Milieuschade?

  Best RobG het voorgaande staat links en rechts geschreven en heeft geen kleur. De rest is gezond boeren verstand en rekenen.
  Dat u de resultaten niet leuk vindt is duidelijk maar weerleg die resultaten dan eens een keer.
  Helaas roept u maar wat.


  Maak melding

 35. “Topadviseur Bouterse snapt wantrouwen tegen Alcoa niet”

  Het volk heeft geen wantrouwen tegen Alcoa, maar wel tegen Bouterse en zijn topadviseurs…


  Maak melding

 36. Ik denk dat er een vak moet bij komen op de lagere school laten we zeggen vanaf de 5/6 klas.Het vak politicologie.Ik heb al vaker in mijn reacties aangegeven dat een hoop mensen willen mee doen aan de discussie op WKN maar heel slecht op de hoogte zijn van hoe het politiek spelletje wordt gespeeld.Een recent voorbeeld.”Topbaan PvdA’er wekt verbazing” De hoofdrolspelers hierin is Dijsselbloem.En kijk maar gelijk naar deze namen. Nissen,van Dam,Vermij,Marcouch.Google en dan gaan jullie hopelijk heel goed begrijpen wat politiek is.


  Maak melding

 37. Alcoa zegt geen heil te zien in de bauxietproductie, maar aast wel voor de komende 100 jaar op de reserves aluinaarde die in Suriname zit. Wat voor sluw spel speelt Alcoa? En waarom vinden de Surinaamse onderhandelaars dit niet te rijmen met elkaar? Wie is hier dom?


  Maak melding

 38. @ Sandrokottus

  “Wat voor sluw spel speelt Alcoa?”

  Alcoa wil voorkomen dat deze voorraad op de markt kan komen omdat het het evenwicht op de markt kan verstoren en de prijzen elders kan laten dalen.
  Alcoa heeft er gezien de mega operaties in Australie, Guinee en Brazilie al belang bij deze voorraad veilig te laten liggen waar het ligt.
  In de grond is het voor Alcoa meer waard dan in een boot naar een smelter en Suriname werkt mee aan het belang van Alcoa door mee te gaan in het vertragen


  Maak melding

 39. Jullie klaagzang heeft geen enkele nut.

  Ondertussen hebben wij (kliekje ongeschoolde witteboordencriminelen, zonder kennis van landboow, bosbouw of mijnbouw) lekker miljarden vergaard.

  Erhol Alibux (de geniepige, die enkel achter de schermen opereert)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.