VHP installeert kernen in dorpen

50
VHP installeert kernen in dorpen

Een delegatie van de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) in Suriname, onder leiding van voorzitter Chan Santokhi, heeft op vrijdag 21 juli in de dorpen Duwatra, Bekiokondre, Pikinpada, Baikoetoekondre en Bonofoe kondre kernen geïnstalleerd. Voorafgaand aan de gezamenlijke installatie van de kernen te Duwatra en Bekiokondre heeft de delegatie deelgenomen aan de vlaggenparade van de openbare school Duwatra.

De VHP voorzitter hield een korte toespraak na de vlaggenparade, waarbij hij de kinderen moed heeft ingesproken. VHP voorzitter Santokhi: Doe hard je best en God doet de rest. Na de toespraak is er ontbijt en drank aangeboden aan de 200 schoolkinderen en leerkrachten.

Na de gezamenlijk kerninstallatie te Duwatra en Bekiokondre heeft de VHP delegatie de oversteek gemaakt naar de dorpen Pikinpada, Baikoetoekondre en Bonofoe kondre. In het dorp Baikoetoekondre is een gezamenlijke krutu gehouden waarbij ook een gezamenlijke kerninstallatie heeft plaatsgevonden.


50 REACTIES

 1. Aaai baja ! Santokhi gaat naar Brokopondo om zgn kernen te installeren en weet je wat hij aan de lokale schoolkinderen zegt ?
  Hij zegt; “doe hard je best en God doet de rest ” !!!!!

  Maw, Santokhi geeft geen ene zier om de binnenlandse kinderen en laat hun lot helemaal over aan God.
  Ipv dat hij zegt van; “doe je best op school want als je later een ontwikkelde man of vrouw bent geworden, dan kan je heel belangrijk zijn voor Suriname “.

  Maar nee hoor, hij haalt God erbij om voor al deze kinderen verder te zorgen ! En mocht hij evt president worden dan zal hij zelf tegen deze mensen zeggen van; ” ik had jullie toch al gezegd dat God de rest zou doen, ik doe verder geen moer voor jullie ” !

  En hebben jullie de foto van kernleden gezien ? Een stuk of 13 bejaarde marron mannen en vrouwen, en verder niets tussen de 18 en 50 jaar !!!

  Ik neem het daarom de mensen niet kwalijk als zij pakketten, geld, giften en donaties van de VHP aannemen om alsnog op de NDP te stemmen.


  Maak melding

 2. Het is belachelijk wat Santokhi aan het doen is. De man is bezig met het opvoeren van zijn toneelstuk terwijl wij te maken hebben met een toneelspeler van bedenkelijke kwaliteit. Zijn bedoelingen zijn ook niet zuiver met dit bezoek. Zijn trouwe achterban durft niet eens les te gaan geven op basisscholen in het binnenland. Maar de veelkleurige of veelsoortige achterban van de NDP die bestaat uit alle nationaliteiten ziet het als haar plicht om kennis over te brengen aan de mensen in het binnenland. Zij laten zich gewoon detacheren naar alle scholen in het achterland van Suriname. Santokhi is de wolf in schaapskleren.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij soms wel in gemoede af waarom alle vooraanstaanden uit die partij nagenoeg allemaal op elkaar lijken in zo een multi ethnische samenleving als de onze.
  Wat mij betreft, “het was, is en zal immer de Verenigde Hindoestaanse Partij blijven”. Daar is op zich niets mis mee, maar kom mij a.u.b. geen rad voor de ogen draaien!


  Maak melding

 4. Ik vraag mij soms in gemoede af, waarom de Faillietmakers van Sranan, zoveel op elkaar lijken !

  PS : De moordenaars van 8 December en van Moiwana , lijken ook allemaal VERDOMD VEEL OP ELKAAR !

  VERNIETIG HET SLAVENBREIN VAN SOMMIGE SRANANMANS !


  Maak melding

 5. De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is een politieke partij een van de beste politieke partijen in Suriname met de politieke leider Chandrikaperkash Santokhi.

  Vele Surinamers in het hele land, van oost naar west , van noord naar zuid Suriname zien dat in en de marrons in het binnenland/langs de rivieren in hun dorpen vragen het bestuur van de VHP ook dat die in hun woongebieden komen en VHP kernen vormen, omdat ze op de VHP willen stemmen.

  De VHP geeft geen linzensoep, maar leert deze Surinamers hoe ze met een hengel moeten vissen en hun producten kunnen worden afgehaald door tussen handelaren bij Atjoni en vandaar verder naar de stad kunnen worden gebracht en worden verkocht. Hierdoor worden leren de bewoners zelf aan landbouw te doen, afzet voor hun producten te vinden en inkomsten te krijgen. Met deze inkomsten kunnen ze hun eigen goederen kopen, hun dorpen mooier maken, ook zorg te dragen dat er toeristen naar hun dorpen komen.

  De VHP heeft een visie voor Surinamers om ze te helpen aan de opbouw van het land en daar gaat het om. Met Linzensoep op het pleintje schiet je niets op en dan heb je morgen weer honger. Je afhankelijk wordt, lui, enz.

  Sranansma, Marron Brada Nanga Sisa Oe Bondroe en richt uw partijkernen van de VHP op en sluit u aan bij de VHP.
  Welkom bij de VHP.

  Leve:
  – VHP, De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)
  – Chandrikaperkash Santokhi,
  – Oe Bondroe in VHP,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  De VHP is er voor alle Surinamers.
  Samen Sterker met de VHP

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. PASSANT

  NU DENKEN AL DIE ANDERE POLITIEKE PARTIJEN TE GAAN PROBEREN ALLE ANDERE BEVOLKINGSGROEPEN BIJ HUN PARTIJ TE BINDEN.
  DE NDP IS HET VANAF T BEGIN GEDAAN DAAROM IS DE NDP ZO GROOT
  HET GAAT NIET WERKEN BIJ DIE ANDERE PARTIJEN WANT ZE MEEN HET NIET.
  NA JAREN POLITIEK VOEREN IN SURINAME ZIEN ZE DAT NU PAS?
  HET IS AL TE LAAT
  BAAS IS JULLIE AL LANG VOOR.WAAROM GAAR HIJ NIET NAAR DIE JAVANEN INDIANEN CHINEZEN EN DE AUKANERS OOK?


  Maak melding

 7. Kijk hem met zijn hoed.
  Denkende dat die mensen hem niet door hebben.
  DAT hij een Hindoestaan is ondanks dat ze het zelfde huidskleur hebben.
  HIJ dacht een hoed op dan herkennen ze mij niet, hahaha


  Maak melding

 8. @misterbojo, wat ERG dat hij een Hindostaan is, tjaaahaa !

  In uw racistische taal :

  “WAT ERGER IS, IS HET CREOOLSE STAATSFAILLISSEMENT VAN Sranan ! ”

  “DE CREOOLSE DRUKKERIJ VAN MILJARDEN ONGEDEKTE SRD BANKBILJETTEN ! ”

  PS : BLIJF MAAR OUWEHOEREN EN OPHITSEN TEGEN SRANAN-STAATSBURGERS VANWEGE HUN AFKOMST !

  HET WANBELEID EN DE MASSALE CORRUPTIE IN SRANAN MOETEN WORDEN VERNIETIGD !
  DE AFKOMST VAN DE DADERS SPEELT GEEN ROL, MEK DENG GWE !
  RACISME HEEFT NERGENS TER WERELD ENIG GOEDS GEBRACHT !


  Maak melding

 9. @RobG, als je de zaken goed volgt zal je merken dat de mensen van de districten zelfs naar de stad zijn gegaan om deze meneer Santhoki op te zoeken en te vragen of hij naar de dorpen kan gaan.

  Santhoki heeft ook het een en ander kunnen betekenen voor deze mensen. Verder heeft Santhoki deze mensen duidelijk gemaakt dat hij geen pakketten gaat verdelen aan het volk.

  De vrouwen in het binnenland zijn in de landbouw en als zij slim zijn kiezen zij voor de VHP in plaats van de BEP en ABOP, omdat deze groepen GEEN ballen verstand hebben van de handelsgeest.

  Sommige Surinamers hun denkwijze is zo ziek en noemen zich nog steeds Surinamer, dit terwijl zij aan de buitenlanders lopen te vertellen dat Suriname een multiculturele samenleving is, maar wanneer partijen van een ander cultuur naar het binnenland gaat, dan zijn zij geen Surinamers meer. TRIEST

  ===Ik heb documentaires van verschillende landen gevolgd en kan jullie het volgende vertellen. De goede personen haal ik eruit::::

  Blijkt dat vele mensen uit Indonesië en India zich verspreid hadden/hebben in vreemde landen en het zijn mensen die hard werken en zaken opzetten. Het volk van die landen zijn overwegend de zwarte ras en zitten voor eigen gewin in de landbouw en hebben ook de handelsgeest niet.
  Als er een crisis plaatst vind slaan ze alles kapot wat de ander cultuur heeft opgezet, omdat ze vinden dat zij niets hebben en een ander cultuur alles heeft dus moeten zij terug naar hun land.
  Als ze vertrekken dan zie je gelijk onderling het gevecht tussen eigen ras, omdat men het beste deel wilt hebben, dit terwijl een ander het bedrijf heeft groot gebracht.

  In Suriname zie je hetzelfde fenomeen. De handelsgeest zit echt bij de Hindoestanen, Chinezen en de Javanen.
  Nu gaat de VHP naar het binnenland om mensen te helpen en men gaat gelijk op een racistische toer.

  Echte Surinamers mogen en kunnen zich in het hele land Suriname vestigen. Suriname is niet van geen enkele persoon die dit claimt. Alleen je GRAF is van jou totdat deze ook opgeruimd zal worden.


  Maak melding

 10. @RobG
  Dwaas dat jij bent!
  Als jij denkt dat de binnenlandbewoners tot boutaland behoren dan maar opdonderen uit de stad idoot,verdwijnen jullie volgelingen en neem je baasje mee!Santokhi is goed bezig hij maakt geen onderscheidt en bezoekt alle lagen van het volk.Al lijken wij op vreemdelingen voor de dorpelingen en gaan ze nooit op iemand anders dan bouta de moordenaar stemmen,geeft niet maar dan kan niemand zeggen dat de rest de binnenlandbewoners vergeten is!!


  Maak melding

 11. @Milton
  Wij hebben eerlijk gezegd medelijden met jou.Dat Santokhi deze dorpen aandoet maakt je zenuwachtig.Je bent verlamd van schrik.Santokhi bezoekt nog steeds surinamers,de dorpelingen zijn voorals nog surinamers.En als Santokhi ze pakketten uitdeeld voor hun stem,wees gerust wij verwachten niks terug van de dorpelingen en ook niet hun stem.Maar dit wat Santokhi doet gaan jullie de boutavolgelingen de mond snoeren en jullie de gelegenheid niet geven te beweren dat behalve de moordenaar niemand anders aan ze denkt.
  En hoe jullie ndpers hier reageren geeft ons het gevoel alsof de dorpelingen persoonlijk bezit zijn van je baasje en anderen het van je baasje proberen te stelen.Wel jullie mogen de dorpelingen behouden als dat hun wens is maar intussen heeft Santokhi zijn best gedaan met de dorpelingen en blij gemaakt met pakketten zonder een voorwaarde.


  Maak melding

 12. @Ray, Nou de enige bewezen moordenaar die er op dit moment is, is Chandrika Santokhi want hij heeft toch een jongeman op Charlesburg toentertijd doodgeschoten !

  De auditeur militair heeft voor z’n eis ook gezegd dat er geen bewijs is dat dhr Bouterse iemand heeft vermoord op 8 Dec 1982 !

  Maar van Chandrika Santokhi is er wel bewijs dat hij een jongeman van begin 20 jaren oud moest achtervolgen, maar waarschijnlijk had Chan geen conditie, en heeft toen gericht op de man geschoten !

  De man was op slag dood !

  Wil jij zo’n president voor Suriname beste Ray ?????


  Maak melding

 13. @Milton-NDP-slaper, JA, EN DAAROM KRIJGT OPA D BINNENKORT, een CELSTRAF van tenminste 20 JAAR opgelegd, vanwege het mede-plegen van meerdere moorden op Onschuldige en Ongewapende Surinaamse MENSEN ! !

  PS: Van Strafrecht en Strafvordering hebt u in elke geval geen enkel benul !


  Maak melding

 14. Ira,meneer Santokhi is letterlijk op zoek naar stemvee. Het liefst wil hij zo goedkoop mogelijk de stemmen binnenhalen.Zijn strategie is doorzichtig. Hij en zijn coalitiegenoten hadden in het verleden veel voor deze mensen kunnen realiseren als men de binnenlandbewoners serieus nam.Maar ook dit keer heeft hij hen niets te bieden.Volgens Santokhin moeten zij hun best doen op school en de rest overlaten aan God. Gelukkig heeft de NDP een andere aanpak.

  Ray, doe niet zo overspannen. Santokhi mag onder de duiven van Brunswijk schieten maar ik betwijfel het of hij er ook enkele zal vangen.De binnenland bewoners moet mem zonder vooroordelen kansen en mogelijkheden bieden.Bij de NDP zijn deze mensen aan het juiste adres.


  Maak melding

 15. Ik geef Santokhi het voordeel van de twijfel. Bij hem heb ik het gevoel dat hij zich in de eerste plaats Surinamer voelt en oprecht van het land houd.

  Een maand terug was ik in Suriname en wat mij opviel is dat er ook onder Santokhi etnische groep veel armoede heerst. Deze mensen hebben ook last van de mythe van een zeer succesvol groep, terwijl realiteit anders is.

  Ik denk dat Santokhi dat ook beseft dat emancipatie en ontwikkeling voor alle bevolkingsgroepen noodzaak is om dit land echt tot ontwikkeling te brengen.

  Als samenleving hebben we niks aan klein groepje die zichzelf verrijkt en nauwelijks tot niets produceert.


  Maak melding

 16. @RobG je schrijft::::Gelukkig heeft de NDP een andere aanpak.

  Bedoel je die aanpak om iemand van stenen te voorzien zodat zij voor de NDP kunnen gaan stemmen en ook nog mensen te overhalen dat zij voor de NDP moeten gaan stemmen????
  Ik dacht dat de slavenhandel en slavendrijvers er niet meer bestonden.

  Weet je misschien ook wat met deze meneer is gebeurd?? Bouterse heeft hem in de steek gelaten!!


  Maak melding

 17. Robje-mislukte-NDP-omroeper u zegt : “Bij de NDP zijn deze mensen aan het juiste adres”

  JAJA. aan het JUISTE FAILLISSEMENTS-ADRES !

  PS : Kondre e pina, Inflatie boven de 70 %, Valuta no e kong binne !!!!!


  Maak melding

 18. Ondanks alle handelsgeest is het land daar nooit beter van geworden.

  Dit handelsgeest is beperkt tot het importeren van goedkope goederen en dan met grote winsten verkopen aan een arme meerderheid.

  Bijna alle inkomsten (lees: vreemde valuta) die we verdienen aan onze natuurlijke hulpbronnen verdwijnt in het importeren van goederen.

  Er blijft dus heel weinig over om het land tot ontwikkeling te brengen


  Maak melding

 19. @Milton en RobG
  jullie kunnen gerust ophouden met die lasterpraatjes van jullie.Heden is het jullie baasje die zich begeeft met amnestie overal waar hij gaat en met een strafeis erbij.Bovendien verklaart jou baasje dat hij zo onschuldig is en toch loopt hij te smeken om een waarheidscommissie waar hij niks dan de leugen vertellen kan.Bovendien smeekt hij om vergiffenis alleen zondaars vragrn erom.Santokhi heeft geen van ze nodig en vraagt niet erom.
  Hahaha…je baasje moest eeder op handen en voeten kruipen om vergiffenis aan Santokhi te vragen voor het verspreiden van lasterpraatjes.
  Jullie bouta volgelingen kunnen gerust zijn.Wij hebben onze hoop niet gesteld op de dorpelingen die is eenmaal ndpstemvee.Als surinamers denkt Santokhi ook aan ze zonder iets terug te verwachten.


  Maak melding

 20. Als het Santokhi lukt om de binnenland bewoners en Hindoestanen voor zicht te winnen wordt dit de grootste groep in Suriname.

  De stadscreool met zijn minachting voor de binnenlandbewoners heeft dan niks meer te vertellen in dit land.

  Santokhi wordt de volgende president van Suriname !


  Maak melding

 21. @Emancipatie
  Echtwaar,iemand moet in staat zijn de binnenlandbewoners te laten zien dat ze al jaren voor de gek gehouden worden door bouta.Stel je voor het is bouta en brusie geweest die in hun woongebieden in oorlog waren met elkaar waarbij er onschuldige slachtoffers vielen en velen hun woongebieden moesten vluchten om als vluchtelingen te gaan wonen in Frans Guyana.En de bouta volgelingen die doen de binnenlandbewoners geloven alsof Santokhi de vijand is.Wij hopen van harte dat de binnenlandbewoners zich niet langer laat misbruiken door bouta,wij doen ons best,Santokhi doet zijn best,het ligt aan de binnenlandbewoners de boodschap te begrijpen en zichzelf te redden van bouta..Ze hebben 2 opties…zichzelf redden van bouta of voor altijd verloren zijn.. Wij hopen voor de eerste optie,


  Maak melding

 22. -Op 1 juli heeft men het altijd over de slavernij en hoe de witteman de afro Surinamers heeft behandeld. Men heeft het ook steeds over het woord neger en zwart.
  Ik heb altijd gezegd dat zolang de afro Surinamers niet gepast met hun woorden omgaan zal er nooit een eenheid komen tussen de afro Surinamers zelfs. waarom??

  -Ik lees een verhaal over de nieuwe directeur van cultuur namelijk Hooghart. Bij mij gaat het om het woord en niet zo zeer om de inhoud van het verhaal.
  Mensen die een voorbeeld moeten zijn voor een ander!!

  ::::=Volgens Hooghart hebben de Aziaten hun cultuur mogen behouden. “De neger heeft geen cultuur in dit land, alle anderen hebben dat wel.

  -Zie hier weer als een witteman hetzelfde zou zeggen dan zou men gelijk roepen van::ze discrimineren en ze zijn racistisch.


  Maak melding

 23. quote RobG: “Maar de veelkleurige of veelsoortige achterban van de NDP die bestaat uit alle nationaliteiten ziet het als haar plicht om kennis over te brengen aan de mensen in het binnenland.”

  Hoezo alle nationaliteiten? Wie bedoel je met alle nationaliteiten.
  Of bedoel je dat de hindustanen de Indiase nationaliteit hebben, de Javanen de Indonesische, de Chinezen de Chinese, de binnenland en stads creolen de Afrikaanse, de boeroes de Nederlandse, de Joden de Israëlische, etc.?

  In Suriname wonen Surinamers van diverse afkomst met allemaal dezelfde nationaliteit en dat is de Surinaamse.

  Afkomst en nationaliteit verschillen totaal van elkaar in betekenis.
  Voor iemand die over zijn scholing loopt te pochen, loop je wat deze 2 termen betreft wel hopeloos achter.


  Maak melding

 24. De meeste rijkdommen komen uit de binnenlanden van Su. Toch zijn de meest achtergestelde personen in het binnenland altijd de indianen en binnenlandse inheemsen. VHP heeft in 30 jaar tijd nooit iets gedaan voor ze totdat hij inziet dat daar de meeste stemmen voor zijn te winnen. Jammer, Want Suriname is van Surinamers en niet van enig ander volk.


  Maak melding

 25. Het zal Santokhi niet lukken om de bewoners van het binnenland achter zich te krijgen.
  Bij deze mensen gaat het alleen maar om eten en drinken.

  Dat is bij de vorige verkiezing ook zo gegaan en dat zal over 3 jaar ook zo zijn.
  Als er ergens gratis eten wordt verstrekt, dan zijn deze mensen wel je vrienden. Is het eten verteerd dan keren ze je keihard de rug toe.


  Maak melding

 26. Sharmila, the Dogs and the Lions
  23 Jul, 04:36
  foto

  Voor een keertje hoef ik niet in de pen te klimmen om een punt te maken danwel iemand van scherp repliek te dienen. Met bewondering (en weinigen in de politiek kunnen zich bogen op mijn bewondering) heb ik de analyse van dhr Robby Amain gelezen onder het kopstuk: Sharmila skop a kasi broko. Het artikel is een haast zuivere analyse van een harde realiteit binnen politiek Suriname. Soms kan het een erg smerig spel van belangen zijn die slechts in achterkamertjes wordt gespeeld en waar je geen ene notie van hebt totdat het resultaat zich aan je opdringt.

  Dhr. Amain zegt in zijn artikel het volgende:“Het vertrek van Mansaram is het zoveelste bewijs dat de interne democratie in bepaalde partijen niet van het gehalte is als men de buitenwereld wil doen geloven. Het feit dat deze persoon langer dan 25 jaar haar krachten aan de VHP heeft gegeven en nu de partij toch heeft verlaten, geeft aan dat problemen zich daar voordoen die fundamenteel zijn van aard. Leden moeten hard werken, het vuile werk doen voor de partij, maar achteraf hebben zij geen inbreng in besluitvorming en het nemen van belangrijke beslissingen. De fouten die de meeste partijvoorzitters maken is om zich alleen te concentreren op Bouterse waardoor zij de juiste aansluiting missen met het dagelijks gebeuren in een veranderende wereld. De leden worden in een waas van drukdoenerij van partijbonzen in een staat van allerlei ophef gebracht en verder aan hun lot overgelaten”. Beter kon ik het zelf niet formuleren.

  Maar het onrecht gaat een stukje verder en heeft ook te maken met een door mannen gedomineerd politiek spel binnen de VHP waar op de kandidatenlijst nauwelijks ruimte wordt gecreëerd voor al die jonge capabele vrouwen die de VHP in huis heeft. Dat in een zeer politiek bewust kiesdistrict als Wanica de VHP sinds mensenheugenis maar één plaats toebedeelt aan de vrouw, is schandalig. Vergelijk dat met het aantal vrouwen dat op de kandidatenlijsten van de NDP heeft gestaan en in DNA plaatsneemt.

  Ook het hoofdbestuurslid tevens DNA lid van de VHP, dhr Jogi heeft zich publiekelijk uitgelaten over mijn vertrek en ook hij geeft aan dat hij liever had gehad dat Sharmila in de VHP was gebleven. En dat de VHP deze kracht niet heeft kunnen behouden. Dhr Jogi kent als geen ander de bijdrage die ik heb geleverd aan die partij. Daar wegen namelijk geen tien DNA lidmaatschappen tegen op noch enige andere functie danwel enig ander materieel voordeel.

  Mijn casus en het onrecht binnen de VHP wordt verder het best gestaafd door de email die ik van DNA lid Mathoera heb ontvangen vlak na mijn vertrek. In haar email zegt Mathoera het volgende: “Beste Sharmila, Ik heb toch maar de vrijheid genomen om te schrijven en je te mailen. Geschokt door de opzegging van je lidmaatschap van de VHP, dacht ik na wat zo een strijder, een voorvechter van de partij en partij idealen kan hebben bewogen tot deze stap. Wat kan zo een moedige vrouw, iemand die langer dan 20 jaren onafgebroken haar krachten heeft gegeven via de partij om de samenleving onvermoeibaar te dienen heeft bewogen tot deze stap. Iemand, die in de politiek en door de politiek zovele slagen en aanvallen heeft geincasseerd. Iemand, die in stilte ( zeker weten na een jaar politiek) tranen van verdriet en blijdschap moet hebben gelaten. Voor de vele tegenslagen en overwinningen. Die bedreigingen heeft getrotseerd (en dat weet ik ook) om de partij en samenleving te dienen.

  Wat kan zo een intelligente vrouw, die steeds haar kennis aan het verrijken was en deze ook heeft ingezet voor de partij hebben bewogen tot deze stap. Iemand, die de partij, maar meer nog de strijd voor een betere samenleving, een warm hart toedraagt. Iemand, die door haar leiderschap, haar durf, haar kracht, haar onverschrokkenheid vele andere vrouwen heeft geïnspireerd (ook mij). Die de krachtmeting met de mannen in de partij heeft getrotseerd. En Sharmila, na lang denken kom ik tot de conclusie, dat de partij helaas, nog niet in staat is haar mensen te waarderen, hen de erkenning te geven, die ze verdienen en hen te blijven inspireren. Mensen geven onbaatzuchtig hun tijd en hun kennis aan de partij en dat moet je als partij koesteren. Dit heeft niets te maken met een positie toekennen. Want iemand, die vecht met haar leven als inzet, is op een veel hoger niveau dan iemand, die een positie her en der wilt. Jouw besluit heeft mij diep geschokt en toch heb ik begrip voor je gevoelens. Je hebt veel potentie en Suriname rekent op je.”

  Ik hoef verder niets aan toe te voegen. Omdat zelfs mevr Mathoera als nieuwkomer in de politiek en de VHP overtuigd is van de onrechtvaardigheid binnen de VHP. Indien een positie of functie mijn motief was geweest de VHP te bedanken, (zoals sommige kletspraatjes af en toe willen doen geloven bij gebrek aan stof om mij te bekladden) dan had ik dat al in 2010 gedaan en niet nog eens 6 jaren actief mijn bijdrage geleverd. De verschillende reacties van binnen en buiten de VHP spreken daarom boekdelen. Voor mij is het hoofdstuk VHP allang een gepasseerd station maar het schijnt dat sommigen niet kunnen genezen van het Sharmila syndroom dat zij hebben opgelopen. Aan een paar heb ik al helemaal geen boodschap want in plaats van met de brede kant van hun mond in DNA voor het volk te pleiten, willen ze voelen en ervaren wat Sharmila voelt en ervaart binnen de NDP. Idiotere reacties van wat zich intellectueel noemt bestaan niet. En dan heb je natuurlijk ook het gespuis dat even een graantje mee wenst te pikken van de politieke hype van het moment en zich even in de kijkers opdringt te plaatsen. Ach van mensen die van zichzelf niet weten of ze een hij of zij zijn moet je ook niet anders verwachten. Waarschijnlijk is hun reactie een gevolg van hormonale stoornissen.

  Inmiddels heb ik mijn keuze voor de NDP publiekelijk verantwoord en aangegeven de sterke punten van deze partij die met kop en schouders boven alle andere partijen uitsteekt. Ik heb daarbij ook aangegeven dat ik het verleden inclusief dat politiek instrument van 8 december tegen Bouterse achter mij heb gelaten. Dat de oude politiek nu beelden van interviews van mij uit het verleden over 8 december, als instrument tegen mij inzet, is zo berekenbaar dat je je afvraagt of de oude politiek ooit uit de kleuterschoenen van de politiek zal groeien. Het niet kunnen accepteren van de democratische keuzes van wie dan ook getuigt van enorme onvolwassenheid en een erg ondemocratische inborst. Ik heb een duidelijke keuze gemaakt waarop ik trots ben.

  Ik kies onder andere voor Vrede, ik kies voor natievorming, ik kies voor een hecht Surinaams volk, ik kies voor een leider die eerlijk communiceert en wiens strijd voor Suriname (en gelukkig dat ik me daarvan mag overtuigen) velen in de schaduw doet staan. Bedtime-stories over de revolutie en alles wat daarna volgde zijn niet meer aan mij besteed. Ik blik vooruit en ik verwerp de etnische politiek, ik verwerp verdeeldheid en ik verwerp de chaos welke verschillende krachten wensen voor dit land in ruil voor wat men noemt gerechtigheid, ik verwerp een leider die gemene achterkamer spelletjes speelt om mensen uit zijn eigen vergaarbak en intieme kring te accommoderen op lijsten ten koste van trouwe partijgenoten die voor het vuile werk goed waren.

  Daarom zullen wij ervoor zorgen dat de NDP de komende verkiezing significant groeit. Rest mij nog aan te geven dat mijn deuren voor elke toekomstige ex-VHP’er openstaan. Er hebben vele werkers zich al aangemeld. Ieder ander is vrij in het maken van een keuze. Dat is het democratisch recht van elk een. Voor de VHP op weg naar de verkiezing van 2020 geldt het volgende:
  If you build An Army of 100 Lions and Their leader is a dog, in any fight the Lions Will die like a dog. But If you build An Army of 100 dogs and Their leader is a lion, All dogs Will fight like a lion. (Napoleon Bonaparte)

  Mr. Drs. Sharmila Kalidien-Mansaram
  (Lid van de Nationale Democratische Partij)


  Maak melding

 27. Brunsee,

  Laat Santoki de kaas niet van je brood eten.

  Santoman
  You can fool some people some time, but you can’t fool all the people all the time.


  Maak melding

 28. Djuka no lobi roti nanga bara nanga daalbat. Zelden of nooit sma sjie wang hindoestanie – djuka echtpaar. Wel wang creool moksie. Is waar de liefde begint is daar ai go begin, maar zo te zien na soso Brasong, Snesie, Dominicaan, Jampanesi, Ingi nanga Djuka. Na Lonnie deng go stem of Waterval.


  Maak melding

 29. Is weer zo ver djuka e kies porning.

  Ma dan hoe wil je dat wat veranderd.
  Ik ben geen bos maar gewoon creool ma die mensen uit het bos lijken op mij dus zijn ze me familie.
  Oen nafu blakka oen steeds,mi blakka ba

  En weet perzies welke etnische roep het is die hier djuka’s beginnen te kleineren.

  En als ik het zo op deze kleine schaal zie (die zelfde mensen die achter hun internet namen op de toetsenbord de stoerste zijn).

  Hoe stem je op een Hindoestaanse.

  Waarom kan je geen gewoon Bos er voor doen en creool erachter
  In plaats van ding djuka.

  Niet dat ik er een fuck om geef hoe je me wilt roepen want mie nee seer sex.
  En taki nee hat mi.

  Verbeter Su begin bij je ??????

  Respect is duur plus respect Joe nee bay.


  Maak melding

 30. Robg@
  Over stemvee gesproken, heeft bouta geen last van gehad toch.
  Je korte termijn geheugen laat je in steek, rijst met zout vlees, begin er iets te dagen, je word zolangzamerhand walgelijk


  Maak melding

 31. Als Surinamers nog niet het denkvermogen hebben om in te zien dat Chandrikaperkash Santokhi de juiste man is die de komende president van Suriname moet zijn die het land het beste nationaal en internationaal moet hebben dan is het heel triest.

  De omstandigheden waarin Suriname verkeert zijn zeer slecht en zal daarom niet gemakkelijk worden, maar Chan Santokhi (CS) is de man, die Suriname hieruit kan halen en begeleiden met een heel goede coalitie die het menen met land en volk.

  VHP heeft een plan van aanpak en visie. Internationaal en Nationaal heeft hij al bewezen dat hij op top niveau kan werken en doelen kan realiseren. Het buitenland en ook in Suriname kent men hem en zijn kwaliteiten. Dit kan alleen maar voordeel hebben voor Surinamers en de republiek Suriname.

  Sranansma, Oe Dik A (his)tory her boen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 32. Ooit heb ik gelezen of gezien dat er mensen zijn die liever pienaren onder een creoolse president dan dat ze kiezen voor een Hindustaan als president. Hierboven vindt je een paar van deze mensen. Milton jij bent er een van deze mensen!

  @Milton Jongen

  Iemand in koelen bloede afschieten of op iemand tijdens het uitvoeren van je dienst. Groot verschil he? Dan had hij moeten luisteren naar agent Santhoki! En trouwens het was een hindustaan dus waar maak jij druk om als een Hindustaan hater. Focus liever op je zelf en je eigen soort! Niet een prestatie om naar huis te schrijven.


  Maak melding

 33. Milton een is stuk rottend en bedorven vlees met zijn racistische inborst. Dit soort kakkerlakken zijn de grootste profiteurs. Milton kan in de stront zakken. Ik werd tussen Hindeostanen Chinezen en Javanen en Brasue maar ik vertrouw mijn eigensoort niet.


  Maak melding

 34. Het valt me wel vies tegen dat sommige posters maar blijven generaliseren. De binnenlandbewoners denken alleen maar aan ” eten en drinken”??? Ik moet er zo om lachen.
  Ik ben zelf een binnenlandbewoner en ik weet als geen andere hoe het daar aan toegaat. We hebben altijd hard gewerkt en voor ons zelf gezorgd, we kwamen niks tekort.

  Heel veel van die mensen die anno 2017 nog neer denken te kijken op de binnenlandbewoners, zijn eeuwig aan het dromen. Heel veel van jullie haters kunnen niet aan ons tippen. Ga maar op onderzoek uit in Suriname, wat wij tegenwoordig in Paramaribo bezitten, jullie zullen wel versteld staan van de resultaten.

  Sommige ( haters) mogen hun hele leven op ons blijven schelden maar ze zullen ons nooit en nimmer klein krijgen. In het verleden is het ” the so called slaves masters” niet geluk en heden ten dage zal het ook niemand lukken. De ouden mensen uit het dorp zeiden altijd ” respect verdien je door respect te tonen”, koestert degene die respectvol met je omgaat. Dus dat!!!! haters.

  Peace out,

  Kwama (de Saamaka)


  Maak melding

 35. @ Kwamma,

  Het is een binnenlandcreool die zelf op het forum heeft bekend gemaakt dat het bij de binnenlandcreolen alleen maar gaat om het eten en drinken dat de VHP het aanbiedt.
  Dat ze nooit en te nimmer zullen stemmen op de VHP maar op de NDP.
  Iemand dus uit jouw groep die dit heeft geschreven en ik heb het herhaald.
  Wat die man heeft geschreven is ook uitgekomen.

  Kwamma als alle binnenlandcreolen zulke harde werkers waarom dan al die roofovervallen.
  90-95% van die roofovervallen worden wel gepleegd door mensen die op jou lijken.

  Mag men alleen de waarheid (wat trouwens niet altijd zo is) over de hindustanen zeggen, schrijven?


  Maak melding

 36. Jiyani,

  En jij neemt het dus klakkeloos over wat die man geschreven hebt?? Misschien is het niet eens een binnenlandbewoner maar een fake one die de binnenlandbewoners in een kwaad daglicht willen zetten. Er zijn toch ook genoeg posters die zich voordoen als een Hindoestaan?

  Er wordt van alles geroepen over alle bevolkingsgroepen in Suriname maar daar doe ik niet aan mee, want onder elke bevolkingsgroep zijn rotte appels.

  Als het waar is, dat 90-95% roofovervallen die gepleegd worden door mensen die op lijken, dan is dat niet goed. Ze moeten dan heel zwaar bestraft worden.

  Peace out,

  Kwama (de Saamaka)


  Maak melding

 37. Ik moet altijd lachen als ik het woord kern(en) zie. Wat voor kern heeft de VHP daar geplant dan? Als ze bier, whisky, benzine en sigaretten hadden meegenomen, hadden ze meer indruk gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.