Regering Suriname betreurt overval op Franse ambtenaar

29

PARAMARIBO, 22 jul – Het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme, HI&T, is niet te spreken over de overval op een Franse topambtenaar. De overval in het hartje van Paramaribo is reden genoeg voor extra alertheid. “Wij betreuren dit ernstige voorval ten zeerste, waarbij een buitenlander door twee criminelen is overvallen. De veiligheidssituatie in het gebied heeft onze aandacht en de politie zal de surveillance opvoeren”, meldt het ministerie.

Intussen wordt vaker gepatrouilleerd in het gebied, dat ook bekend staat als het Uitgaanscentrum Paramatribo. De ambtenaar is door rovers aangevallen en neergestoken. De rovers hadden getracht de tas buit te maken, die de man bij zich had. Het incident is om meerdere redenen zorgwekkend. “Wij zijn ons ervan bewust dat veiligheid voor de ontwikkeling van toerisme in Suriname van groot belang is”, meldt HI&T.

Samen met instanties en ondernemers zal binnenkort overleg gevoerd worden over de veiligheidssituatie. “Het doel hiervan zal zijn om samen tot een effectieve en structurele aanpak te komen om het veiligheidsgevoel van burgers en bezoekers in het uitgaansleven te verhogen”, aldus het ministerie. Het slachtoffer is beleidsadviseur van de prefect (gouverneur, red.) in Frans Guyana.


29 REACTIES

 1. een effectieve en structurele aanpak te komen om het veiligheidsgevoel van burgers en bezoekers in het uitgaansleven te verhogen”, aldus het ministerie

  Wij hebben het niet alleen over het uitgaansleven in Suriname doch over het geheel van Suriname waar de inwoners heel veel last en angst hebben van deze overvallers / rovers.

  Ik had graag gezien dat de overheid deze debielen de oorlog verklaart en hen dood of levend al aanpakken.
  Jammer dat er steeds maar naar het geld wordt gekeken en niet naar de gezondheid van de inwoners en dat de toerist belangrijkers is dan het volk


  Maak melding

 2. Hetzelfde zei de regering ook toen de Nederlandse toerist in de Jesserunstraat werd doodgeschoten.En dat gebeurde in het bij zijn van diens vrouw.
  De Rastaman kwam mooi vertellen dat Sur.veilig is en dezelfde avond werd de wachter van Naskip vermoord.


  Maak melding

 3. Volgens mij moet het patrouilleren in de hele stad worden opgevoerd en dat is al jaren nodig…….. maar weet je het kan ze gewoon niets schelen totdat 1 van hun of directe familieleden word overvallen en neergestoken of geschoten dan pad zullen ze uit zichzelf actie ondernemen………….. voor 6 weken en dan zijn ze dat ook alweer zat.


  Maak melding

 4. Toen wij overvallen en zwaargewond waren hebben we geen enkel hulp gekregen alleen aangifte politieburo de rekening bij Azc moesten we zelf betalen. Ik raad elke toerist aan weg te blijven die roofratten kunnen je voor een paar euro beroven.

  Er zijn talloze toeristen al beroofd nu een diplomaat beroofd wordt valt het ineens te betreuren. De regering heeft het te druk met zijn eigen roofpraktijken. Morgen is iedereen het weer vergeten. Op naar de volgende slachtoffers.

  Suriname gaat naar de klote maar daar maakt de regering zich niet druk om.


  Maak melding

 5. Probeer in Dubai, Thailand of zelfs Marokko een toerist aan te raken. De rovers worden daar door de politie levend gelyncht.

  In Suriname worden rovers beschermd door talloze roversrechten organisaties.


  Maak melding

 6. De overvallers waren beveiligers van mijn matti, president Desi Bouterse Na ka dong ingi Desi heeft alleen criminelen om zich heen. Ik heb Desi gezegd om op te donderen, maar hij wil niet. Hij gaat voor nog vijf. A ingi Desi gaat frauderen met de verkiezing om te winnen. A vernietig A kondre met zijn alibaba’s


  Maak melding

 7. De Suri boeven zijn slimmer dan de regeringsboevensbendes!!

  Het is beter dat deze boeven Suriname regeren!! zij hebben tenminste wat!!

  Sorrie maar ik ga even poepen!!! het enige wat ik niet heb en wat ik niet gebruik is a papira!! mi dati ey gebruik a tongo fu Ding paarse paupers!! Adhin is nr 1!!

  SU gaat naar de HEL!!!!! guys week-up!! op yu aai ung mapiemaas!! dalijk yu piking sa tnapu tapa pasi fu begi! om wan doni!! nanga tjawa ding aw sa Tek ding dwe!! wiki, wiki!!!


  Maak melding

 8. Ik ben DDB er is niets aan de hand, Suriname is op zich veilig. De toeristen kunnen gewoon op vakantie komen in ons mooi warm Suriname.

  Meriba mijn pleeg zoon probeer in vrij te krijgen om voortestellen als hoofd van de veiligheidsraad.
  Dus mensen er is niets aan de hand.


  Maak melding

 9. Regering betreurt overval op Franse ambtenaar :

  JAWEL, MAAR …………………………………………

  Wij betreuren ook de zware dagelijkse criminaliteit tegen de gehele bevolking van Sranan !

  Wij betreuren de verkwanseling van al Onze Reserves, Valuta en Goud !

  Wij betreuren het drukken en uitgeven van Miljarden aan ongedekt geld !

  Wij betreuren de inflatie van meer dan 70 % !

  Wij betreuren het Faillissement van de staat Sranan !

  Wij betreuren de aanstelling van 13.000 extra ambtenaren (stemvee) !

  Wij betreuren de tientallen onnodige leningen tegen hoge woekerrenten !

  Wij betreuren de mega-vergroting Kabinet president, kosten 400 Miljoen !

  Wij betreuren het ongestraft laten van Mega-corruptie !
  (Carifesta, Naschoolse Opvang, EBS, Bosbeheer etc)

  Wij betreuren de tientallen loze beloften, zoals 17.666 Volkswoningen, Sneltrein, Fly-overs, Cassave-meel- fabiek, Diepzeehaven, Ziekenhuizen, Schoolboekenproject, Snelweg naar Brazilie, Cocos-plantages, Palmolieproject, etc etc etc

  Wij betreuren de aanvallen op de Rechtsstaat en op de Rechterlijke Macht en de treurige poging van ONBEVOEGDEN om de Procureur-Generaal te ontslaan !

  Wij betreuren het dat de politie en de justitie over te weinig middelen en materieel beschikken om voor betere veiligheid te kunnen zorgdragen !

  SRANAN MUS FU WIKI !

  STOP A NJEW PAARS SRAFTENG !


  Maak melding

 10. Dit is een mooi land met een kanker ptesident die niks onder neemt.
  Deze rovers worden indirekt gesteund doir deze klote regering de grootste rover en moordenaar


  Maak melding

 11. Regering Suriname betreurt overval op Franse ambtenaar.
  Mag ik vragen wat de regering hiertegen gaat doen. Ik ben bang voor Suriname, mijn geboorteland, geworden.
  Pas als het weer veilig is geworden kom ik weer op bezoek.


  Maak melding

 12. Ben benieuwd wat RobG hierop heeft te zeggen.
  Hopelijk toch niet in de trand van “hij was op de verkeerde plaats en had zijn tas thuis moeten laten. Er zijn redenen genoeg waarom ze hem hebben uitgekozen”

  Ai RobG
  Waar ben je? Onder die kleine bruine steen noh!


  Maak melding

 13. Deze rovers zijn fervente aanhangers van de paarse roverheid olv van de grootste aanbeden misdadiger die oerdomme stommelingen onder het volk sinds 1980 verafgoden. Dino, Meriba en vele aanhangers met of zonder jas en pak zijn rovers. Wo ka.


  Maak melding

 14. Triest voor woorden. Wij Surinamers zijn in dit land ook niet veilig. Laat de toeristen maar naar een veiliger land gaan. Wat er heeft plaatsgevonden staat in Veel buitenlandse media. Overal in Suriname beveiligingscamera’s plaatsen liefst onder hoogspanning als de boevend deze willen verwijderen. Wij die hier zelf wonen zij niet zeker van ons leven. Altijd maar het onveilig en onbehaaglijk gevoel ook voor onze kinderen ga je letterlijk aan kapot.
  Ben je op je werk hou je je hart vast dat er niet bij je wordt ingebroken. Wij leven in een hele en onze gezondheid gaat eraan van zenuwen.


  Maak melding

 15. Een korte reactie hierop:
  Alleen omdat het om een buitenlandse diplomaat is??????
  En voor de andere “normale toerist” dan?
  En wat denken jullie van jullie eigen mensen, sranang man, die daar wonen en werken????????????
  Is toch schandalig dat zo’n mooi land naar de knoppen gaat.!!!!!
  Schandalig.


  Maak melding

 16. Tja, je moet toch wat zeggen nu het een diplomaat van een bevriende natie betreft. Misschien gaan nu de ogen echt open waar het de criminaliteit betreft. Dit is zeker geen reclame voor Suriname.
  Mijn moeder zaliger waarschuwde mijn jaren geleden al voor de criminaliteit als ik weer eens naar Suriname kwam. Zij zag a.h.w. op iedere straathoek een overvaller. Zij is ooit beroofd vlak bij haar huis (ketting van de hals getrokken). Gelukkig heb ik in al die jaren nooit iets naars meegemaakt maar de berichtgeving stemt niet tot gerustheid wat dat betreft.


  Maak melding

 17. Maar de regering van Suriname zelfs bestaat uit criminelen met de hoofdmoordenaar een strafeis van 20 jaar aan zijn broek!
  Pot verwijt de ketel….
  Bovendien heeft de ndp regering nooit gezegd dat het de moord van 15 burgers aan klauwen van hun baasje betreurt.


  Maak melding

 18. Surinamers wat lullen jullie maar,er niets aan de hand..vrij roven ,mishandelen,moorden enz…elo is bouta regiem ok..dus hou rekening er mee surinamers….neks no fout.


  Maak melding

 19. Sheela,

  Ik had toch eerder verteld,
  Niet alle zwarte zijn rovers maar waar veel zwarte wonen word altijd geroofd. En die Zuid Amerikaanse indianen zijn precies het zelfde.
  Gestolen word overal maar roofmoorden dat kennen de zwarte en Indianen heel goed, Ik bedoel dit in het algemeen.


  Maak melding

 20. Deze gast is er goed vanaf gekomen.Vind je raar dat mensen worden beroofd in een land dat geleid word door een gekawlificeerde moordenaar?1+1=2.


  Maak melding

 21. Ook als het goed gaat met de economie in Su.De djukas gaan blijven roven en verkrachten .Het zijn gewoon nog steeds beesten.De doodstraf invoeren en klaar voor de opruiming.


  Maak melding

 22. En dit gebeurd alleen in SU…………..nergens anders ter wereld?

  Hmmmm ja heeeeeeeel erg gesteld in Su.

  In de US en EU kun je ook overal lopen zonder dat er een risiko bestaat dat je wordt overvallen. En St. Laurent en Cayenne zijn de veiligste steden van Zuid Amerika.

  Dom getetter weer


  Maak melding

 23. Verschil is wel dat alles zich concentreert in Paramaribo en laat dit nu net de toeristische trekpleister zijn van Suriname.
  Een stad waar je na 20:00 uur ’s avonds niet meer zonder zorgen over straat kan is niet echt aantrekkelijk voor welke bewoner/investeerder/toerist dan ook. Om de leefbaarheid en schoonheid van de stad en het land te garanderen,
  lijkt het mij zaak dat veiligheid de hoogste prioriteit moet hebben.


  Maak melding

 24. Ik weet niet in welke wijk jij woont? Maar ik loop s’avonds rustig op straat….zowel in de binnenstad als er buiten.

  Euuh Ja er zijn wijken waar ik s’avonds (en eigenlijk ook overdag) liever niet kom. Maar is P’bo daar zo uniek in dan?

  Mensen parkeren hun auto voor de winkel met draaiende motor en klagen als deze wordt gestolen of leeg geroofd…….
  Ze staan in de kroeg iedereen belachelijk te maken want zij hebben het gemaakt en veel duku verdiend…zij lopen niet met neppe spullen…dat is voor de dommies roepen ze…..gek he als ze dan naar hun auto lopen dat ze ontdaan worden van hun bling bling.

  En wat doet iemand om half 3 s’ nacht in de Watermolenstraat en Krabbesteeg? En maar roepen dat ze “zomaar” overvallen zijn……….Ja errrug crimineel P’bo…..

  In NL en US kun je ook in willekeurig elke stad lopen zonder risico?
  En ja mensen gaan nu roepen dat je niet moet vergelijken, klopt, maar doen nu niet alsof Su een groot crimineel getto is. Bekijk de criminaliteit eens per inwoner met andere steden/landen…….dan kun je maar 1 conclussie trekken…Su is redelijk tot behoorlijk veilig. Neem dan nog een de terreurdreigingen mee en je woont in een van de veiligste landen van de wereld.

  Maar ja dat is niet de boodschap van de Olifanten Partij, die wil ons laten geloven dat de criminaliteit stijgt en Su gevaarlijk is geworden sinds zij niet meer op JusPol zitten.
  Vraag ze eens naar de moordcijfers van de periode 2004 t/m 2008. Precies die waren hoger dan nu.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.