woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameKomst Nederlandse ambassadeur in Suriname ‘niet opportuun’

Komst Nederlandse ambassadeur in Suriname ‘niet opportuun’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 jul – Suriname zal voorlopig geen nieuwe ambassadeur toelaten van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit zei minister Yildiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken in het parlement. Hoe lang voorlopig moet duren, is niet bekend. Een reden voor het weren van de onlangs benoemde ambassadeur wordt ook nog steeds niet gegeven. Bij de oppositie heerst intussen bezorgdheid over de stap. Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur wijt het aan ‘wispelturigheid en onvoorspelbaarheid’.

“De president is zo wispelturig, zo onvoorspelbaar. Waarvoor heeft hij zoveel adviseurs? Hoe kun je op deze manier goed beleid maken? Ik doe een dringend beroep op de president om geen ondoordachte besluiten meer te nemen”, zei Somohardjo. De gevolgen kunnen niet te overzien zijn. “Stel je voor dat je als internationale investeerder een vergunning krijgt en die wordt plotseling ingetrokken, zonder enige reden.”

Het zal Suriname alleen maar kosten. De regering volhardt in het standpunt dat de Nederlandse ambassadeur niet welkom is. “Op dit moment zal de regering niet toestaan dat er een Nederlandse vertegenwoordiging in de vorm van een ambassadeur wordt toegelaten”, zei Pollack-Beighle. Het wordt gewoon “niet opportuun” geacht toestemming te verlenen dat de hoogste Nederlandse vertegenwoordiger zich vestigt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

38 REACTIES
 1. Ik denk dat dit niet zo’n goede zet is. De Nederlandse ambassade, zeg maar ambassadeur, heeft regelmatig alhier bijgedragen aan evenementen en dit zal nu niet meer gebeuren. Jammer.


  Maak melding
 2. Ik zeg dan ook geen ambasadeur in nl
  Roep die dan ook terug als je een standpunt wil maken.
  Nee dat doen ze niet want hoe willen ze dan drugs met diplomatieke post versturen. Triste zaak land glijd af naar de afgrond met dank aan het volk dat er zelf voor gekozen heeft.


  Maak melding
 3. Suriname gaat nu hielenlikken!! Er komt een actie Giro 115!!!

  Nederland moet met alle activiteiten m.n. alle handel en wandel stopzetten en alles verbieden vanuit Suriname naar Nederland!!!

  Dis ano opo kondre! na soso broko kondre!!


  Maak melding
 4. Een belangrijke handelspartner heeft geen ambassadeur in het land. Absurd gewoon. Volgens een krant omdat de regering vind dat NL te veel met Su interne zaken bemoeit. Weer een ndp stunt .


  Maak melding
 5. Hoeveel butenlandse ivesteerders heeft Somo,de grondrover, binnengehaald toen hij deel uitmaakte van de Regering ??
  Deze cantol belazerd de boel !!!
  Soema na a fatoe mama op de foto in de krant (Yildiz ???).Heeft ze ook een rolstoel-cadeau, nodig van Nederland ?


  Maak melding
 6. De mpordenaar noch zijn volgelingen hebben een antwoord op de vraag waarom geen nederlandse ambassadeur in Suriname en dan nog te denken dat wij voor levenslang een band hebben met Nederland.


  Maak melding
 7. In Suriname wordt er niet meer gebukt, althans geen 90 graden! Een parlement, die vergadert over de gang van zaken in een ander- en ONAFHANKELIJK land is op z’n zachts gezegd vrrrrrrrrrrrijpostig!


  Maak melding
 8. Het is een groot corrupt zootje daar. Denk je nu echt dat Desi Bouterse de bak in gaat?

  Ach wel nee die heeft de boel al geregeld.

  Het word inderdaad eens tijd dat de bezem er doorheen gaat en alles dat alleen al ruikt naar corruptie genadeloos hard word aangepakt.

  Hmm

  Dan mogen ze eerst wel eens gevangenissen gaan gebouwen en daar is natuurlijk geen geld voor.


  Maak melding
 9. Deze zoutzak als minister is net zo dom als de president van het land en hoe zou het land vooruit komen met zulke idioten die in de regering zit.In het buitenland lachen ze ons uit.Het volk weet het niet beter want ze weten niet wat er in Suriname aan het gebeuren is.Eerst wilde Bouterse de PG ontslaan en daarna krabbelde hij terug die idioot.


  Maak melding
 10. Beige Pollack beschuit wil zich bewijzen tegenover het NDP polit bureau. Dit is haar door ‘cassavefabriek’ Lachin ingefluistert.


  Maak melding
 11. Ray, jij als racistische Koeli hebt jou onderkruipende band met Holland, dat betekent nog niet dat de ware Surinamer ook zo’n band heeft. Aan de andere kant begrijpen we dat jij jou luilekkerland-uitkering nooit op het spel zal zetten, profiteur.


  Maak melding
 12. babylovesloly, Sabato Franse en consorten, kijk maar eerst naar jullie frontlijder-tjes hun pens, Santhoki en Rusland die respectievelijk acht en zes maanden zwanger zijn, zo te zien. Die mogen na hun bevalling sowieso rekenen op kraamvisite van een Hollandse zaak(af)gelastigde, een verkapte ambassadeur weliswaar.


  Maak melding
 13. Rest nog de ambassasdeir van Zimbabwe, Uganda, Sierra Leone, Nigeria, Ivoor kust en vele andere arme landen, beroofd door de misleiders di9e mdeze domme volkeren verdienen. Kondre klarie, ddb/ didibri e bari, wo ka.


  Maak melding
 14. De Nederlandse regering moet alle financiële hulp middelen en alle gefinancierde projecten stop zetten en ook de handels betrekkingen bevriezen met Surinaamse en ook de ambassadeur tijdelijk het land uit wijzen.
  Een S.R.D heeft immers 2 kanten …voor en tegen spoed of gelijken monniken gelijke kappen…of voor en tegen …of hoog en laag …alles en elke beslissing heeft 2 kanten maar dat is klaar blijken nog niet door gedrongen tot deze personen en bekritiseert des te meer het handelen …Let op Franse ambtenaar over vallen ,Nederlandse ambassadeur niet welkom….en dan wereld wijd vertellen dat het goed gaat met Suriname …hoe belagen is dat …elk wel denkend mens op aarde ziet , leest of hoord deze berichten …..coruptie tot de orde van de dag ,overvallen bij burgers aan huis en de president die zegt dat het land in gevaar is …
  Nou dat klopt helemaal..Hij voert immers het beleid en stimuleer dat in de Surinaamse samenleving. ..hij negeerde op enig moment zelfs de grond wet ….
  Hoe gloof waardig ben je dan ??? Tegen over de wereld bevolking en in woners van Suriname …en dan vragen of er toeristen komen die gemiddeld inclusief de reis een bedrag van 5000 euro per pesoon kwijt zijn nou dit verhaal is bij iedereen bekent in europa dus hebben ze wel iets leukers en goed kopers aan hun hoofd en waar men niets te vrezen heeft
  En het zo wie zo veiliger is….stel het paspoort wordt gestolen, je moet naar de ambassade om daar je zaken te regelen en er is geen ambassadeur die handtekening moet zetten .
  Nee we gaan wel m et 6 man naar spanje . Betrouwbaarder, goedkoper en zeer veilig . Ook daar schijnt de zon …


  Maak melding
 15. Dit is liefde op zijn surinaams. Bang voor goede gewoonten . zie tv NTR filmseries in de maand april 2017. veel kijkplezier
  .


  Maak melding
 16. Oom Ludwig van Abrabroki, wat ben jij een onbeschofte en ordinaire debiel. Het zal blijven bij heimwee naar de geboefte van de VHP en/of Frontperiode. Jij bent een pure mislijder. Als Suriname een tweede Dubai is geworden mag jij remigreren om bij brombere te komen werken. Wanneer je omgeschoold ben krijg je promotie van Baas en mag je wc ’s schoonmaken te Abrabroki, verwijfde smeerlap. Voor Paramaribo krijg jij logisch een verbod.

  Deze minister Yildiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken is hoe dan ook duidelijk. Zich bemoeien met binnenlandse aangelegenheden van Suriname, is niet diplomatiek en is vanwege de zoveelste overtreding niet opportuun dat Suriname op een nieuwe ambassadeur wacht die denkt zich automatisch ook te kunnen misdragen. Dat minister Yildiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken nu paal en perk stelt aan deze stelselmatige overtredingen, is daarom niet onlogisch.


  Maak melding
 17. Ik denk niet dat de Nederlandse regering hoofdpijn zal krijgen van dit optreden van de Surinaamse regering. Men heeft hier genoeg aan zijn eigen sores en ik denk dat de relatie met andere landen voor Nederland veel belangrijker is (zeker in economisch opzicht) dan de relatie met Suriname (ook al vindt die zijn oorsprong in de gezamelijke historie). Je kunt wel flink willen doen maar of je er iets mee bereikt. Maar afwachten waar het allemaal toe leidt.


  Maak melding
 18. Misschien moeten we zwarte piet maar eens naar Suriname sturen, die weet wel raad met al die stoute mensen daar. :-))


  Maak melding
 19. Ik ook geen paarse boodschappen, deze hadden nu kunnen schreeuwen, de dekolonisatie is nu werkelijk ingezet,, na 43 jaar nog geen donder berijdt, en hoe zou dit nu komen, nou misschien weet ik wel hoe dat komt.
  In de jaren 50-60 – 70was het onderwijs goed geregeld ook de volks gezondheid, men kon naar Nederland om te studeren, daar hebben de huidige politieke elite, hun wijsheden geleerd,.

  Een paar hebben skils goed gebruikt, en rest, nou je ziet wat er van Suriname terecht is gekomen, het is een tweede Dubai geworden diepzeehavens 8 baans autowegen, spoorweg paramaribo naar onverwacht, Zoetwater transport, economische boost Apoera – Bakhuisgebergte de spoor lijn ligt er wel maar we doen er niets mee locomotieven staan te verroesten wagons worden overwoekerd door de bush-bush
  Heeft Nederland 250.000.000.miljoen gekost, waar halen die bakkra’s het lef vandaan om zich met onze binnenlandse aan –
  gelegenheden, wie is de hoetsie en wie de toetsie
  A NO MI
  Walgelijk


  Maak melding
 20. =NDPérs::::Ik zou niet hard schreeuwen en lees het volgende wat de Amerikanen van plan zijn. De Venezolanen zullen op hun knieën gaan.
  Als Nederland hetzelfde zou doen om sancties in te stellen, wel anders dan gaan jullie echt op je knieën gaan.

  =De Amerikaanse overheid overweegt financiële sancties in te stellen tegen Venezuela waardoor het moeilijker gaat worden om in dollars te betalen voor de olie van het Zuid-Amerikaanse land. 
  De maatregel zou de olie-export van het land, een belangrijke bron van inkomsten, fors kunnen beknotten, zo meldde persbureau Reuters zaterdag op basis van anonieme bronnen.
  Als onderdeel van de maatregel wordt het voor het Venezolaanse staatsconcern PDVSA niet meer mogelijk om in Amerikaanse dollars transacties te doen.


  Maak melding
 21. Ron Kersten@
  Wat een arrogantie zeg, wat ben jij een Bla Bla figuur, als jij er een bent van het beroemde grootwinkelbedrijven, dan maar eens achter je oren krabbe, voor je weer wat post, laat ik een ding vertellen, ik er m’n hond nog niet meer uitlaten, in dat prachtige paradijs, waar God nog gebod telt, wees er trots op in z’n moorddadig land te mogen wonen.
  Jammer


  Maak melding
 22. JAMMER.
  .Hier is niet goed over nagedacht,vooral nu in de vakantietijd want waar of bij wie moet je als Nederlandse toerist aankloppen als er een probleem is????


  Maak melding
 23. @Singh uit Paramaribo
  Gedraag je nu weten wij waarom men jou en je familie niet in Nederland wil hebben wonen!Wij de rest dus hebben onze families daar en de band tussen ons en Nederland zal voor eeuwig bestaan!Wij kunnen jou niet helpen dat jou ouders voor het bos hebben gekozen.De naam singh aan je lijf plakken wil nog niet zeggen dat je een hindostaan bent ,jij vieze kaf-frie!


  Maak melding
 24. als Suriname in het bijzonder de minister van buitenlandse zaken bezwaren heeft over de a.s. Nederlandse Ambassadeur. dan is dit de minister haar goedrecht. naar mijn mening is de geloofsbrief van de voorgedragen ambassadeur uit Nederland gecontroleerd en niet goed bevonden. dit is toch normaal, waarom dan zoveel geklets. Paul Somohardjo moeten wij beschouwen als een verrader deze moet durven om z`n poten in Nederland zetten. Deze domme Javaan is bezig ( te doorzichtig) zoete broodjes te bakken. en probeert hierdoor zand in de ogen van anderen te strooien.


  Maak melding
 25. als Suriname in het bijzonder de minister van buitenlandse zaken bezwaren heeft over de a.s. Nederlandse ambassadeur. dan is dit de minister haar goedrecht. naar mijn mening is de geloofsbrief van de voorgedragen ambassadeur uit Nederland gecontroleerd en niet goed bevonden. dit is toch normaal, waarom dan zoveel ophef?. Paul Somohardjo moeten wij beschouwen als een verrader deze moet durven om z`n tenen in Nederland te zetten. de pajong waaier is bezig (te doorzichtig) zoete broodjes te bakken. en probeert hierdoor zand in de ogen van anderen te strooien.


  Maak melding
 26. Nerderland heeft Suriname uitgebuit en nu zijn de surinamers aan de beurt met de verdere vernietiging,zoals,ongecontroleerd kwikgebruik,onverantwoord zandafgravingen, houtkap,corruptie als nooit te voren, haat te zaaien onder de bevolking,zelfs moorden en brandstichtigen die tot heden ongestraft zijn en zo kan je door gaan .Als je niet voor hen bent ben je tegen hen.Over vijanden gesproken.Wie zijn die eingelijk?


  Maak melding
 27. Ricky @
  Ricky er is goodwill zat in Nederland, maar geld gooien in een bodemloze put!!!!!!!!!! Daar worden ze niet vrolijker van.
  Vraag aan je ouders hoe het was in de 50-60 jaren en gaat dan maar weer onzin posten, je hebt last van puberaal gedrag.


  Maak melding
 28. Tja als je binnenlandse Surinaamse aangelegenheden in de kamers van NL wil gaan bespreken, dan kun je zo’n politieke stap verwachten.
  Ik denk niet dat NL ervan opkijkt. Zij zouden hetzelfde doen of de ambassadeur op het matje roepen. Bij een vertrekkende ambassadeur is dat echter wat lastig. Maar de aankomende kun je wel ff laten wachten.

  In tegenstelling tot de ropetoeters en azijnpissers hier op WKN…de ambassade is niet gesloten…alleen is er (nog) geen ambassadeur…het is net zoals een paar jaartjes geleden voor Noorman…niks nieuws onder de zon


  Maak melding
 29. Nederland dient zich te houden aan internationale regels punt uit. voor de genen dat zich nog Nederlands knecht voelen wil ik zeggen. spring maar in de noordzee..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES