Geen duidelijkheid over weigering NL ambassadeur in Suriname

39
Nieuwe Nederlandse ambassadeur voor Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 22 jul – Het is nog steeds niet duidelijk waarom Suriname een nieuwe Nederlandse ambassadeur in het land niet toestaat. Deze week trok de Surinaamse regering de toestemming in voor de Nederlandse diplomaat Anne van Leeuwen om aan de slag te gaan als ambassadeur in Paramaribo. Parlementariër Marinus Bee van de oppositiepartij ABOP stelde daar vragen over in het parlement. Hij wilde weten waarom de toestemming op 22 juni wel werd verleend, maar op 28 juni zonder opgaaf van redenen weer werd ingetrokken.

“Op dit moment zullen wij niet toestaan dat Nederland in Suriname vertegenwoordigd gaat worden door een ambassadeur”, zegt de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle. De minister ging niet inhoudelijk op de vragen in, maar zei dat de komst van een nieuwe Nederlandse ambassadeur naar Paramaribo “niet opportuun” is. Zij benadrukte dat het aan de regering van Suriname is om te beslissen of een natie wel of geen toestemming krijgt om een ambassadeur naar Paramaribo te sturen.

Parlementariër Bee is ontevreden over de antwoorden van de minister. “Ik vroeg waarom de eerder verleende toestemming is ingetrokken, maar heb daarop geen antwoord gekregen”, zegt Bee tegen de NOS. Hij gaat de zaak volgende week weer in het parlement ter tafel brengen. “Als er een reden is om de nieuwe ambassadeur te weigeren dan willen wij die graag weten. Maar deze gang van zaken bevreemdt ons”, zegt hij.


39 REACTIES

 1. Ik heb gisteravond op het Kwaku festival heerlijk genoten van de Earth Wind and Fire experience featuring de legendarische Al Mc Cay. Ik zit nog heerlijk na te genieten van de goede live muziek en nu wordt ik geconfronteerd met het monotone gedoe, het klassieke gedoe van de verzwakte oppositie in Suriname en haar lamgeslagen aanhang op de sociale media. Het zit hen niet lekker dat de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Suriname niet welkom is. Ik vermoed dat deze man zich heeft geprofileerd als een grote vijand van de Surinaamse regering. Ik denk dat hij zich heeft opgeworpen als de woordvoerder van de oppositie. Anne van Leeuwen heeft zich vermoedelijk laten voorbewerken door relnichten als Romeo Hoost, Henry, Srafu, Ludwig van Mulier, enz. Deze vooringenomen houding of beter gezegd deze voorbewerking zal contra-productief werken in de contacten met de Surinaamse autoriteiten. Zijn voorganger Noordman stelde zich constructief op en dat bracht rust in de relatie Suriname-Nederland.


  Maak melding

 2. Landingsrechten SLM intrekken en tevens een verbod op geld transacties invoeren. Eens kijken wie de langste adem heeft. Ze zijn helemaal van de pot gerukt in die bananen republiek.


  Maak melding

 3. RobG als nederland je niet bevalt waarom kras je anders niet op. Maar in tussen zit je wel te genieten van de voorziening van de nederlandse staat. Dat je kwakoe geweest bent interesseert ons geen flikker.


  Maak melding

 4. Bouta is bang!
  Hahaha….hij is bang dat er een uitleveringsverdrag getekend zal worden en Nederland met name de europol hem komt ophalen.Nederland,sluit de surinaamse ambassade aldaar!


  Maak melding

 5. Weet je dat het totaal geen indruk maakt in Nederland dat er geen ambassadeur naar Suriname gaat, dit is gewoon een flauwe kul stap van Bouterse/Hooghart en daar wordt Nederland echt niet warm of koud van, scheelt ons enorm veel onkosten .
  Die zgn. spierballentaal van deze heren maakt ze nog ongeloofwaardiger dan ze al zijn.


  Maak melding

 6. Suriname staat in haar volste recht om een buitenlandse ambassadeur of diplomaat geen accreditatie te bieden, en dat om wat voor reden dan ook.

  In dit geval is het naar mijn idee helemaal terecht want in de diplomatie geldt het reciprociteitsbeginsel ergo, een beginsel op basis van wederkerigheid.
  Als Suriname geen ambassadeur in Nederland heeft, hoeft er toch ook geen Nederlandse ambassadeur in Suriname te zijn ! As simple as that !

  De belangen van Nederland in Su zouden door de hoogste diplomaat of een zaakgelastigde op hun ambassade kunnen worden behartigd.

  En als het juist is dat dhr A van Leeuwen zich heeft vergaloppeerd door zich in te laten met anti-Surinamers en anti-Boutisten in Nederland, dan is dat een zeer ernstige zaak.

  Deze ambassadeur zou dan bevooroordeeld aan z’n job in Su beginnen, hetgeen niet heilzaam zou zijn mbt de relatie Nederland v.s. Suriname.


  Maak melding

 7. Beste Milton.

  Nederland does not give a fuck…

  ====

  Suriname stuur als een kip zonder kop geaccommodeerde Paarse Ratjes de wereld rond om als ‘spookambasadeurs’ tegen een leuk usd salaris de hele dag op hun neus te vreten.


  Maak melding

 8. Waarom Sur. geen ambassadeur in Ned heeft,is toch gek.Juist moest Sur. goed vertegenwoordigd zijn in een land waar meer dan de helft van haar bevolking woont.
  Het blijft zoals Modi het zei dat niet de kleur van je paspoort bepaalt je band,maar het bloed.
  En onze volks president heeft geen enkele band met de NDPers die in Ned. wonen zo als hij het steeds demonstreert.


  Maak melding

 9. @Milton
  Niet Nederland maar jou baasje wil geen surinaamse ambassade in Nederland omdat hij anti-Nederland is!
  Waarom hij geen ambassade daar wil is toch duidelijk,hij is bang overgeleverd te worden!
  Nederland heeft de surinaamse ambassade niet gesloten maar je baasje.Kom dus niet met jou stomme vergeldings tactieken van je!


  Maak melding

 10. Milton,

  Nederland komt met een gepast antwoord. Zodra de geldstromen afgeknepen zijn dan wil ik jullie Boutisten nog wel eens horen.
  Suriname zit niet in de positie om eisen te stellen. Nederland is nog steeds de grootste investeerder in Suriname. Knoop dat goed tussen je oren.


  Maak melding

 11. De van moordverdachte Drugscrimineel denkt met deze zet Blanda een hak te zetten door geen ambassadeur toe te laten.Deze achterlijke zet van deze drugscrimineel zal echter als een boemerang werken.

  Heel veel domme acties van deze Drugscrimineel en zijn Daltons hebben schipbreuk geleden: De amnestiewet, artikel 148 GW, PG zou worden ontslagen, de Amerikaanse ambassadeur moest opdonderen.

  Deze Drugscrimineel zou stoppen met ROKEN: What A Joke. Het is de schuld van Blanda dat dit hem ook niet is gelukt.

  Het is deze Looser wel gelukt om het land failliet te maken en enkele van zijn Daltons tot miljonair gemaakt.


  Maak melding

 12. Angst en paranoia vieren hoogtij in het paarse kakkerlakkenkamp. Die paarse geindoctrineerde napraters hier op dit forum met hun hersenloze aannames vervallen sinds kort in herhaling zonder enige onderbouwing van hun ge-roeptoeter. Na het geblunder met de Amerikaanse Ambassadeur en de klucht met de P.G. en de keiharde strafeis van 20 jaar voor hun sekte-leider, komt er in no-time een correctie met een slap en ongeloofwaardig excuus. Maar wij zijn jullie enge cultuurtje spuugzat en zoek je heil maar lekker bij andere onderontwikkelde apentuinen en/of dictaturen.


  Maak melding

 13. Nederland is wel bereid om dit spelletje mee te spelen, ze kijken een beetje verbaasd doen een beetje verontwaardigd en intussen lanceert de Surinaamse regering een keiharde vuistslag in het luchtledige. En daar voor nog wat applaus van een deel van stemvolk en het beeld is weer perfect neer gezet. Jammer van die mensen in beide landen die hierdoor benadeeld kunnen worden. Nederland heeft te maken met een klein deel bevolking van Surinaamse afkomst, enkele honderdduizenden op een bevolking van ongeveer 17 miljoen en van dat kleine deel is er ook nog eens een deel die Suriname al lang niet meer interessant vindt daar komt bij dat de huidige regeerders in Nederland ook niet meer te maken hebben met overzeese studiegenoten/vrienden van weleer dus alles bij elkaar genoeg reden om zich niet al te druk te maken om Suriname en Surinaamse aangelegenheden. En wat betreft de eventuele rijkdommen van Suriname waarop Nederland zou azen, er zijn enorm veel landen in de wereld die ook beschikken over dergelijke rijkdommen waar Nederland ook zonder al die geschiedenis en koloniale schuldcomplexen zaken mee kan doen en ook al doet (al dan niet eerlijk even in het midden gelaten). Een enkele individuele bakra wil nog wel eens zijn best doen om zich in Suriname te verrijken maar Nederland is behalve Surineds en hun belangen verder niet eens zo ongelukkig met de huidige koele relatie en Bouterse weet ook dat Nederland ergens een streep heeft liggen waar het niet over heen zal gaan want ze kennen elkaar al een tijdje.
  Veel plezier verder met het geruzie hier en de tijd zal het ons leren hoe t afloopt.


  Maak melding

 14. Zo te zien gaat de koers weer richting 1 op 1000 srd. Nog 10 jaar op Bouta stemmen… en Suriname wordt rijker dan Dubai….


  Maak melding

 15. laat de vliegtuigen aan de grond, hij wil de dictatuur weer invoeren, dus niemand gaat op of komt met vakantie, en dan wil ik zien….dus dan kan niemand ook geen drugs brengen naar nederland bouterse…en dan heeft schiphol ook een last minder…..prettig geregeld….


  Maak melding

 16. Koos jij bent en blijft een notoire relnicht.Ga maar lekker door met het schoonlikken van de kolonialist om je geaccepteerd te voelen. De huidige Nederlandse regering mag van mij de rampam krijgen.Ze mogen voor mij ophoepelen.Mijn voorkeur gaat uit naar een Nederlandse regering die loyaal staat t.o.v. switie Suriname.


  Maak melding

 17. Landingsrechten intrekken? Laat me niet lachen. Als de Ollanders de landingsrechten van de SLM intrekken kan de KLM op een soortgelijke maatregel vanuit Suriname rekenen. Surinamers betalen niet met schelpen maar met geld, dus harde valuta. De Nederlandse regering zal deze voor de KLM en voor de Nederlandse samenleving zeer lucratieve luchtverbinding niet zomaar opgeven. De SLM zal echter gewoon blijven vliegen op Europa. Bijvoorbeeld naar London, Brussel of Weeze vlak over de grens met Duitsland. Daarnaast zijn er genoeg andere maatschappijen die dit gat van de KLM willen opvullen. Ik denk hierbij aan Turkish Airline en andere maatschappijen.


  Maak melding

 18. Blijkbaar heeft Suriname geen behoefte om met Nederland te communiceren of wil men een punt maken.
  De Nederlandse ambassadeur is de vertegenwoordiger van Nederland in Suriname en behartigt de Nederlandse belangen en die van de Nederlanders in dat land.

  Is het een probleem dat Nederland geen ambassadeur heeft in Suriname? Niet echt. De lopende zaken worden wel afgehandeld door het ambassadepersoneel en verder valt er toch niet veel te bespreken. De economische activiteit in Suriname die voor Nederland interessant zou kunnen zijn is nihil.
  In stilte wordt er wel samengewerkt op bepaalde terreinen, en dat gaat gewoon door, net als de rest van het verkeer tussen Nederland en Suriname. Dat is vooral in het belang van Suriname, dat snappen Bouterse en zijn vrienden ook wel.

  Sommigen vinden dat Nederland represailles moet nemen, maar waarom? Daar wordt niemand beter van.
  Wat Nederland zou kunnen doen is van Leeuwen naar een ander land sturen en tegen Suriname zeggen dat als ze een ambassadeur willen ze dat maar moeten laten weten.

  In Guyana heeft Nederland ook geen ambassadeur, alleen maar een consulaat. De enige reden waarom Nederland wel een ambassadeur in Suriname had is vanwege de historische banden, niet omdat het zo’n belangrijk land zou zijn. Het is meer uit vriendschappelijke dan uit zakelijke overwegingen. De Surinamers vormen slechts 1/12500 deel van de wereldbevolking. Elders is meer te verdienen, en als ze dan ook nog lelijk gaan doen, laat dan maar!.


  Maak melding

 19. @ RobG

  “Landingsrechten intrekken? Laat me niet lachen. Als de Ollanders de landingsrechten van de SLM intrekken kan de KLM op een soortgelijke maatregel vanuit Suriname rekenen ….etc”

  Laat mij echt niet lachen beste RobG.
  Heeft u enig idee hoe lang het duurt voor dat een route ook echt gevlogen kan worden Ook op de luchthavens die u roept als of Dusseldorp Nord (Weeze) of Brussel Zuid (Charleroi) geschikt zijn voor intercontinentaal verkeer en adequaat bereikbaar zijn etc.
  Beste RobG u redeneert als een puber die slim probeert te zijn zonder te begrijpen hoe iets functioneert.

  Turkish kan niet vanuit Nederland gaan vliegen op Paramaribo. ofwel iedereen zal via Istanboel moeten om vliegen (2 B737 om een enkele wide body te vullen) incl, overstap duurt de vlucht dan 16 uur of meer en wordt echt niet goedkoper.
  RobG u bent een beetje recalcitrant.

  We wetten dat het niet zover zal komen maar probeer je eens voor te stellen dat er 4 weken geen normale verbinding is tussen Nederland en Suriname. omdat Bouterse zwaarwegende redenen heeft om Nederland dwars te zitten.
  Wie heeft er alle nadeel van en wie merkt er niets van..


  Maak melding

 20. Boutasingh maakt weer ruzie met Holland, het schijngevecht tussen de samenzweerders die de Sranan Democratie hebben kapot gemaakt !

  Boutasingh zal namelijk hard uitpakken tegen Holland bij zijn verdediging in de 8 december-massamoordzaak !
  Zijn advocaat zal een complottheorie inbrengen tegen de GEMARTELDE en VERMOORDE, Onschuldige en Ongewapende Surinaamse HELDEN !

  Daarom heeft Boutasingh onlangs een verzoek gedaan aan Holland om een ZIJN dossier, dat in handen zou zijn van de Ned Geheime Dienst, aan hem over te dragen !

  Holland heeft geantwoord dat dossiers niets oplossen en vaak zeer globaal en onvolledig zijn. het gaat immers om staatsgeheimen !

  Holland heeft Boutasingh verwezen naar zijn EIGEN PERSOONLIJKE Archief, dat ergens in Paramaribo moet liggen !

  Maar het gaat Boutasingh er alleen maar om verwarring te zaaien bij de Krijgsraads-zitting. Zijn verdediging staat met lege handen tegen de massale en massieve BEWIJZEN van het Openbaar Ministerie !

  Daarom maakt Boutasingh nu al een schijnruzie met zijn mede-coupplegers !

  De staatskas is LEEGGEMAAKT en is voor MILJARDEN aan Ongedekt geld gedrukt en uitgegeven, de staat Sranan is FAILLIET !

  Boutasingh is bovendien geschokt door de Strafeis van TWINTG JAAR CELSTRAF ! Hij onderschat nog steeds het feit dat een Krijgsraad in zitting niet is te stoppen en dat zij de zaak gewoon met een VONNIS zal volvoeren !

  De dictator zoekt dus naar een BUITENLANDSE VIJAND, om de bevolking zoet te houden !

  PS : De onenigheid tussen de verdachten in de December-massamoordzaak vormt een grote bedreiging voor Boutasingh, spanningen lopen intern op en verwacht wordt dat er zeker onthullingen zullen worden gedaan door individuele mede-verdachten !


  Maak melding

 21. @Jojo, in tijden van nood wordt de mens vindingrijk. Er zijn alternatieven genoeg. Maar het ligt aan de mensen zelf om die alternatieven daadwerkelijk te realiseren. Voor de Front aanhang vallen misschien de deuren dicht maar ik zie juist nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Daarnaast heeft men de garantie dat Nederland niets kan tegenhouden m.b.t. mogelijke alternatieve vluchten.

  Vluchten van en naar Brussel of Weeze is goed voor de luchthavens en voor de economie van die regio’s . De macht van Nederland om andere landen tegen Suriname op te zetten dateert van de vorige eeuw.

  De Surinaamse regering is mondig genoeg om andere landen ervan te overtuigen over de boze plannen van Nederland.Nederland kan Suriname niet meer straffen met de geldbuidel. Het lijkt er eerder op dat de armlastige NPS, VHP, PL een trauma hebben overgehouden van de koloniale chantage met de geldbuidel. De huidige Surinaamse regering laat zich niet chanteren. De regering laat Suriname volwassen worden. Een goed voornemen.


  Maak melding

 22. De gemiddelde motjo heeft meer verstand van diplomatie dan mini ster en dwaas ylze pollak biegha. Zij zet ook nooit meer poot in NL of Europa.


  Maak melding

 23. Ach mijn beste RobG, hou toch op met die flauwekul. Nederland maakt zich totaal niet druk om Suriname. Men volgt wat er gebeurt en dat is het dan.
  Die enkele vlucht per dag van en naar Suriname is van geen enkel belang voor welke internationale luchthaven dan ook. Bovendien is er geen sprake van dat er landingsrechten worden ingetrokken. Waarom zou men?

  Nederland heeft ook geen enkele behoefte Suriname te straffen. De boosdoener is Bouterse en de Surinaamse rechtsstaat is al bezig hem te straffen. Je geklets over boze plannen van Nederland is fantasie en komt voort uit een poging onrust te stoken onder de Surinamers daar en hier om het instortende bewind van Bouterse nog wat steun te geven.
  Je praat over een volwassen wordend Suriname. Pas schreef je nog dat Suriname maar lid moest worden van het Britse gemenebest zodat de Engelse koningin “voor Suriname kan gaan zorgen”. Klinkt dat volwassen mijnheer RobG? U laat mij lachen!

  Nederland is een economische supermacht, Suriname bestaat economisch nauwelijks. Neem buurland Brazilië: Alleen al de vliegtuigen die de KLM in Brazilië laat bouwen leveren dat land meer op dan de handel met Suriname. Nederlandse bedrijven hebben voor zo’n 14 miljard euro aan investeringen in Brazilië, dus naar wie zou men daar eerder luisteren?
  U leeft in illusieland en u denkt dat de Surinamers u geloven!

  Nederland zou de beste vriend van Suriname kunnen zijn maar Suriname gedraagt zich als een opstandige puber.
  Waarom? Omdat haar leider de grond onder zijn voeten voelt wegspoelen en zich boze dingen laat influisteren door rancuneuze zwarte racisten, daarom! En de gewone Surinamers moeten daar maar het slachtoffer van worden.


  Maak melding

 24. Lekker belangrijk wat die moordenaar brabbelt, Surinaamse OM beschouwd hem als een moordenaar en eist onmiddellijk opsluiting voor 20 jaar. Huis- of voorarrest is hier met onmiddellijke ingang op zijn plaats tot uitspraak van de Krijgsraad.


  Maak melding

 25. Beste RobG

  U geeft terecht aan in tijden van nood worden mensen creatief. Suriname is in nood terwijl haar leiders rapporteren vooruit te gaan op het moment dat het Schip zinkt.

  U heeft geen idee van hoe de luchtvaart functioneert,
  5 vluchten per week hebben nergens belangstelling.
  Voor dat de slots toegewezen zijn en operationeel is men 2 vliegseizoenen verder. Weeze en Brussel zijn geen Alternatieven voor de Surinamers. Niet alleen qua reistijd en reiskosten. Zo bepaald op Weeze Ryan air wat er gebeurt en zal een A 340 daar niet afgehandeld kunnen worden tenzij SLM alle investeringen gaat dragen.
  By The Way Schiphol is de goedkoopste mainport in West Europa (bron SEO benchmark onderzoek/ Zuidberg) en heft het voor SLM geen parkeergelden.

  RobG uw creatieviteit leidt net als die van Bouterse tot hogere kosten en faillisementen. Uw ideeen zijn onuitvoerbaar.
  Een kinder hand is snel gevuld.

  Tijd dat men in gaat zien dat de Bouterse in de hand bijt die hem voedt. De enige echte vriend die Suriname heeft is Nederland.
  Voor alle andere landen is Suriname een uithoek op de kaart met een instortende economie met een omvang vsn 50% van die van 2010.
  Als de staatsschuld over een paar maanden herrekend moet worden is het land helemaal gezien en hoeft Boefdraad nergens meer aan te kloppen


  Maak melding

 26. Goh, wat een heisa weer, geen ambassadeur in Suriname met een bevolking van een half miljoen tegenover Nl. met 17 miljoen, handelsbelangen? die paar im- en exportbedrijven die zich bezighouden net groenten en fruit, lekker belangrijk, de surinaamse muis stampt weer hard.


  Maak melding

 27. Nederland weigert Opa D gegevens uit zijn Geheim Nederlands dossier te verstrekken, zogenaamd nodig om zijn ONSCHULD in het 8 december-massamoordproces te kunnen bewijzen !

  Nederland heeft hem in waka-man-taal geantwoord dat de gegevens uit het dossier al lang bekend zijn bij de KRIJGSRAAD en zij verzoeken hem zich niet te bemoeien met Nederlandse dossiers, Nederlandse binnenlandse aangelegenheden, verder NEKS NO FOUT !

  U had de totale coordinatie bij de DECEMBER-GEBEURTENISSEN, niet Nederland !

  U bezat toen wel de Nederlandse nationaliteit, waardoor u NOG STEEDS in Nederland berecht kan worden voor moorden op Nederlandse onderdanen ! Maar wij dreigen niet, immers wij hebben toen samen de staatsgreep gepleegd !

  Trouwens, had u als legerleider geen eigen dossiers ??????

  Over Uw Nederlandse onherroepelijke strafvonnis van ELF JAAR, zullen wij het voorlopig maar niet hebben, NEKS NO FOUT !

  U heeft het al moeilijk genoeg met de massieve strafeis van 20 jr en met het Staats-faillissement van Sranan !

  Wij en de Amerikanen wachten gewoon het oordeel van de Onafhankelijke Surinaamse Krijgsraad af !
  UNU NO SABI NEKS, A NO UNU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 28. Er vaart een us-hospitaalschip rond in het Caribischgebied dat ook richting gezet kan worden richting Suriname, De diepgang en hoe ver ze kunnen komen met hun schip weten ze. Ze zijn al een keer geweest voor humanitaire hulp in Suriname, hun helikopters waren binnen enkele tellen van het schip in Paramaribo. De US-Ambassade, specialistische medewerkers aldaar, satellieten, internet, afluisterapparatuur, equipment, enz doen hun werkzaamheden meer dan goed. en de NATO hebben daar ook hun vliegvelden, ook heel dichtbij Suriname.

  De NAVO, kent Suriname heel goed. O ja! Suriname was een kolonie van Nederland en die kennen het gebied, het Nederlandse leger kent dit gebied ook. Zij hadden daar de TRIS.

  De Fransen, Frankrijk/Frans-Guyana heeft ook zijn vreemdelingen legioen, Franse/ Gendarmerie Nationale en kennen de Frans-Guyanese Amazonebinnenland en de Marowijnerivier, enz. Ze hebben ook satellieten die ze vanaf Kourou lanceren. Waarom ook niet via hun Ambassade in Suriname en medewerkers, internet, afluisterapparatuur, geheime dienst alles daar in de gaten houden.

  Wie amok in Paramaribo wil maken moet het maar doen, dan zullen de duimschroeven heel snel en stevig worden aangedraaid.

  Het speelkwartier is afgelopen, laat dat heel duidelijk zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. Dus dan maar geen Nederlandse ambassadeur in Suriname. Wellicht kan de Nederlandse ambassadeur in Brazilië Suriname er bij doen. Scheelt veel geld en bespaart ook nog de nodige commotie.


  Maak melding

 30. =NDPérs::::Ik zou niet hard schreeuwen en lees het volgende wat de Amerikanen van plan zijn. De Venezolanen zullen op hun knieën gaan.
  Als Nederland hetzelfde zou doen om sancties in te stellen, wel anders dan gaan jullie echt op je knieën gaan.

  =De Amerikaanse overheid overweegt financiële sancties in te stellen tegen Venezuela waardoor het moeilijker gaat worden om in dollars te betalen voor de olie van het Zuid-Amerikaanse land. 
  De maatregel zou de olie-export van het land, een belangrijke bron van inkomsten, fors kunnen beknotten, zo meldde persbureau Reuters zaterdag op basis van anonieme bronnen.
  Als onderdeel van de maatregel wordt het voor het Venezolaanse staatsconcern PDVSA niet meer mogelijk om in Amerikaanse dollars transacties te doen.


  Maak melding

 31. Suriname, de arrogantie,
  Robg@
  Ze hadden beter af geweest als ze een provincie van Nederland hadden geworden,
  Had je nog steeds in die hangmat kunnen blijven liggen, buiten vrouw er bij, djogo, wie doet me wat.
  Tweede Dubai, 8 baanswegen spoorlijn Parbo naar onverwacht, diepzee haven, Zoetwater export, tig duizend huizen, zieken huizen gezondheidzorg, onderwijs, moderne luchthaven, oude plantages opgeknapt, toeristen industrie geactiveerd, mooie ressort, we hadden goud in handen maar dan moesten we werken.
  De landverraders hadden de bui toen al zien hangen, alles of niets.
  U mag raden wat het geworden is, een bananen republiek niet meer niet minder jammer
  Zijn er ook nog mensen die de 50-60_70 tiger jaren hebben mee gemaakt, of zitten die in Nederland, toen was Suriname een paradijs, alles in overvloed, twee nl guldens voor een sur gulden, en de bakkras hebben sur naar de kloten geholpen.


  Maak melding

 32. ALOHA mi Pappie.Waarom zou Suriname een Patata Ambasadeur hebben. Deze gierige Patatvreters die pesten de Suri ingezetenen met een Visum naar Blanda te gaan.
  Bullshit is dat. Deze Patatas zijn vergeten ,dat ze Suri leeg
  gehaald hebben tijdens de Slavernij en met de Aziatische Contractarbeiders daarna. Zij zijn vergeten,dat tijdens de
  Slavernij de Stad Amsterdam een derde deel uitmaakte van de West Indische Compagnie.Door de opbrengsten van de Goederen toen werden er Gastarbeiders uit Joego Slavieje
  gehaald voor de Grachten te graven en de bouw van de Stad Amsterdam ong 400 jaren geleden. Geen Patata hond weet in Blanda hierover.CHE!!!!! Dat is een Trieste zaak!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.