Bescherming dronken ex-minister valt niet in goede aarde

40

PARAMARIBO, 21 jul – Het valt niet goed te praten dat een brokken makende en dronken ex-minister door hoge ambtsdragers in bescherming wordt genomen. Dit zegt Paul Somohardjo, parlementslid en leider van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL. Voormalig parlementslid en minister van Openbare Werken Siegfried Wolf (NDP) is bij de politie gehaald. Leden van de veiligheidsdienst CIVD zeiden te handelen in opdracht van vicepresident Ashwin Adhin.

Wolf moest kennelijk de dans ontspringen. De politie stond op het punt een blaasttest van hem af te nemen, omdat hij tekenen vertoonde van dronkenschap. Sommigen zijn zowaar meer gelijk dan anderen. “Wat ik erg vind is dat de vicepresident het gaat opnemen voor een ex-minister of parlementariër of wie dan ook, om geen blaastest bij de politie te doen”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Het blijft moeilijk te verteren dat bepaalde lieden immuun lijken voor wet en recht. Siegfried Wolf hoort dus in het elite rijtje. “Het is een kwalijke zaak, want de wet geldt voor iedereen”, aldus Somohardjo. Siegfried Wolf is slechts gedurende korte tijd minister geweest in het tweede kabinet Bouterse. Eerder werd er onterecht melding van gemaakt dat de politie een ex-minister uit het derde kabinet Venetiaan had aangehouden.


40 REACTIES

 1. Santhoki was stomdronken en schoot een jongeman van negentien (19) oud, op laffe en wrede wijze dood, Dat gebeurde niet onder Bouterse en nimmer zo’n ophef. Terwijl Santhoki nog steeds op elk moment in feite zou kunnen worden opgepakt. Daar hoor je Paul Somohardjo, parlementslid en leider van de politieke partij Pertjajah Luhur, PL niet over reppen. Dat is nou pure klasse justitie.

  Niet voor niets zegt men dat PL staat voor Paé Law.

  Zolang de crimineel Santhoki niet vervolgd is en z’n straf heeft uitgezeten, heeft men volkomen gelijk om elkeen voor dergelijke futiliteiten niet te vervolgen.


  Maak melding

 2. @ Anand Hindorie

  Meneer Hindorie, blijkbaar draag jij kennis van een misdrijf gepleegd door dhr. Santhoki. Waarom doet u geen aangifte bij de politie? Als de feiten er zo zijn zoals u het aangeeft, dan moet toch niet moeilijk zijn om de persoon in kwestie te vervolgen!

  Mvg,

  Pelarh


  Maak melding

 3. @Hindorie
  Een klacht bij het hof van justitie door de belanghebbende is meer dan voldoende. Wie houd u tegen? Kijk naar de nabestaande van de 8 dec slachtoffers. Anders moet u niet, wie dan ook bespreken.


  Maak melding

 4. Bla bla bla die mensen van de oppositie,haha.
  SOMO LULT UIT ZIJN NEK.
  HIJ WIL DE GOEDE MAN UITHANGEN.
  HIJ VOLG POLITIEK DEN HAAG TE VEEL.


  Maak melding

 5. SOMMO moet niet kletsen, hij IS VEROORDEELD,voor het begluren van jonge meisjes.in een omkleedruimte.LEES MAAR.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Beschuldiging van aanranding[bewerken]
  In december van dat jaar werd onder auspiciën van de Pertjaja Luhur de Miss Jawa 2002 miss-verkiezing gehouden. In januari 2003 klaagden enkele deelneemsters dat Somohardjo zomaar de kleedkamer binnen kwam, waar zij soms halfnaakt waren, en dat hij ondanks hun verzoek niet wilde vertrekken. Daarnaast zou hij op een bepaald moment een 19-jarige deelneemster betast en in de borsten hebben geknepen. Op de journaliste Erna Aviankoi van het dagblad de Ware Tijd, die deze kwestie onderzocht, oefende Somohardjo druk uit om hierover niets te publiceren. Toen zij dat toch deed klaagde hij niet die krant maar de journaliste aan. Toen Somohardjo in februari 2003 een dagvaarding ontving om voor de rechter te verschijnen in verband met de kwestie rond de missverkiezing, stuurde president Venetiaan zijn minister met verlof. Terwijl het onderzoek tegen Somohardjo liep, spande hij een zaak aan tegen de journaliste Erna Aviankoi wegens smaad en laster.

  In augustus verklaarde de rechter dat er voor aanranding geen wettig en overtuigend bewijs was omdat er alleen een verklaring bestond van de deelneemster terwijl Somohardjo ontkende. Wel kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden vanwege schending van de eerbaarheid van de deelneemsters. Na zijn veroordeling trok hij de zaak tegen Aviankoi in.

  Hierop vroeg Somohardjo als minister ontslag aan, wat meteen werd aanvaard. Begin oktober werd hij opgevolgd door zijn partijgenoot Samuel Pawironadi zodat na negen maanden het ministerie weer een eigen minister had. Toen enige tijd later bleek dat Somohardjo onder Pawironadi werkzaam was als adviseur bij SoZaVo leidde dat tot enige commotie.


  Maak melding

 6. Er zullen wel ‘ gewichtige redenen ‘ een doorslaggevende rol hebben gespeeld om deze man te onttrekken aan de blaastest. Ik ga ervan uit dat interne disciplinaire maatregelen tegen hem worden getroffen.


  Maak melding

 7. RobG
  Er zullen wel ‘ gewichtige redenen ‘ een doorslaggevende rol hebben gespeeld om deze man te onttrekken aan de blaastest. Ik ga ervan uit dat interne disciplinaire maatregelen tegen hem worden getroffen.

  RobG
  Welke gewichtige reden kun je bedenken? Dan bedoel ik geen reden dat mevrouw van meneer haar minnaar dan niet meer zou kunnen zien bijvoorbeeld.
  En welke interne interne disciplinaire maatregelen zou je bij wijze van willen voorstellen dat acceptabel is en klinkt?
  Bijvoorbeeld niet dat meneer Wolf niet meer mag schijten op in de pot van NDP.

  Zo waar als wat moet ik zeggen dat een wetsovertreding gestraft moet worden maakt niet uit hoe en wat maar er moet wel recht worden gedaan aan het handhaven van wet en regelgeving al woon je in een apen kolonie.
  Dus RobG ik zou snel heel snel je posting anders formuleren met alle goede bedoelingen natuurlijk.


  Maak melding

 8. @ RobG,

  Zoals altijd praat je alles goed wat deze regering fout doet.
  Voor dronkenschap bestaat geen enkel gewichtig reden om dat in de doofpot te stoppen. Althans om een persoon die minister is geweest niet te vervolgen bij het constateren van een hoger promillage wettelijke toegestane alcohol.

  De regering heeft zich ermee bemoeit, vergeet dat niet.


  Maak melding

 9. Eén van die … GORE FOSSIELEN … op het kabinet van de pres. gebruikt de naam of nickname @ Anand Hindori … om te doen voorkomen alsof het een hindustaan is die de heer Santokhi afschildert als misdadiger.


  Maak melding

 10. @Anand Hindorie; zo u bent zeer goed geïnformeerd ! U beschuldigt Santokhi van een 3 tal zeer ernstige misdrijven.
  1. Dat Santokhi ten tijde van het misdrijf zwaar dronken was
  2. Dat hij een 19 jarige jongeman doodschoot
  3. Dat hij nooit vervolgd is voor deze misdrijven

  Hoe weet u dat Santokhi nooit vervolgd is ?
  Hoe weet u dat Santokhi ten tijden van het schietincident stomdronken was.
  Hoe weet u dat de jongeman onschuldig was en dat hij zomaar door Santokhi neer werd geschoten ?
  Maar het allerbelangrijkste mijnheer Hindori als u zo een held bent dan stel ik voor dat u de strafvervolging tegen Santokhi in gang zet door tegen hem aangifte te doen. Maar zo een held bent u niet aangezien u het opneemt voor een laffe misdadiger.


  Maak melding

 11. @Robg

  Het punt is dat iemand buiten de wet is geplaatst. Dit keer gaat het om een NDP. In de toekomst zal iemand van de Front zijn. Maar het hoord niet zo te gaan. We kunnen niet ontkennen dat bepaalde NDP-ers van alles roepen richting wet en recht. Dit is maar het begin er volgen nog meer van deze acties. Dit maakt het dat het aanzien van Suriname verder afbrokkeld. Suriname is momenteel een bacove winkel met een beleid van een bananen republiek!


  Maak melding

 12. RobG

  “Er zullen wel ‘ gewichtige redenen ‘ een doorslaggevende rol hebben gespeeld om deze man te onttrekken aan de blaastest. Ik ga ervan uit dat interne disciplinaire maatregelen tegen hem worden getroffen.”

  Er is geen enkele reden gewichtig genoeg om bewijs verzamelen door de politie tegen te gaan.
  Dit is gewoon hinderen van de rechtsgang en nepotisme.

  De regering Bouterse steekt er meer energie in om haar eigen mensen uit de gevangenis te houden dan er VHPers in te krijgen,


  Maak melding

 13. Haco / Jojo, ik ga ervan uit dat mogelijk het staatsbelang met deze invertentie mee is gediend. Er heeft duidelijk een ‘ belangenafweging ‘ plaatsgevonden om deze zaak aan de openbaarheid te onttrekken. De man kon wel ” geheime staasdocumenten ” bij zich in de auto hebben gehad. Ik ga ervan uit dat het landsbelang hiermee werd gediend. Maar laat een ding duidelijk zijn. Ik keur alcohol in het verkeer af. Dit valt niet goed te praten. Maar er moeten wel uitzonderingen bestaan zolang er geen slachtoffers te betreuren zijn in de vorm van gewonden en of doden. In dit soort vraagstukken moet de media mijn inziens ” pas op de plaats maken “. De serieuze media weet hoe men met dit soort vraagstukken om moet gaan.


  Maak melding

 14. @ Laarh

  “Bouterse moet meer werk van maken om VHP-ers in de gevangnis te krijgen. Lees ik dat goed?”

  Dat leest u niet goed

  Het is ironie ten aanzien van zijn verkiezingbelofte 50% van de VHP vanwege corruptie en nepotisme op te zullen sluiten.
  Deze verkiezingsbelofte is duidlijk niet waar gemaakt of omdat hij maar wat zei en het vergeten is of omdat hij geen zaken had en het dus gebakken lucht was.

  Nu doet hij in extremis waar van hij de VHP ooit beschuldigde.

  IRONIE noemt men zo iets.


  Maak melding

 15. @ RobG

  U gaat weer van de ene aanname naar de andere zonder enig bewijs.

  Serieuze media melden dit soort zaken juist omdat het Nepotisme in beeld brengt. Zie onder andere hoe minister president Lubbers, Ministers Vredeling,en Pronk, Prins Bernard maar ook kroon Prins Willem Alexander (crash op de Duitse Autobahn) door de serieuze pers aangekaart zijn.

  Wie is minister Gilds om boven de wet te staan.


  Maak melding

 16. Ik heb de indruk dat dit verhaal wordt opgeblazen. Het is mogelijk dat de heer Wolf een “bepaalde status ” genoot. Ik vermoed dat er in deze kwestie meer aan de hand is. Meer dan win kunnen vermoeden uit de oppervlakkige reacties van Bigi Sma, Haco,Jojo, Jiyanie, enz. Mensen denk toch goed na wie deze man bij de politie is komen ophalen. Als een militair in overtreding is komt de militaire politie hem ophalen. Wolf heeft mijn inziens door deze stomme handeling zijn identiteit prijsgegeven.Mensen….., even doordenken of verder denken dan de grenzen van je brein!


  Maak melding

 17. @ RobG,

  Je hebt je weer eens klem gepraat, gezien de reacties die jouw reactie hebben uitgelokt.
  Om je er dus maar weer uit te kletsen hebben bepaalde personen w.o. ik dus oppervlakkige reacties gegeven.

  Typisch NDP-gedrag!!!


  Maak melding

 18. Zo gaat het toe in Suriname.
  De criminele ndp beschermd zijn eigen.Ze spelen voor rechter.Adhin de hond,familie verrader gaat zijn ndp matie redden uit handen van de politir die op hun beurt machteloos moet toekijken.


  Maak melding

 19. Heer Somohardjo niet te hard lullen vraag aan Arnold Kruisland als hij ook nuchter was toen hij die dame op die fiets had aangereden.Jullie allemaal zijn zielig scoren dat is jullie motto.Bedenk iets zodat deze ex minister hulp kan krijgen.


  Maak melding

 20. Het is een schande dat (ex) ministers zich niet aan de regels van een land weten te houden. Daar is slechts 1 remedie tegen: keihard aanpakken en niet in de doofpot stoppen.
  Dit geldt ook voor alle volwassenen, maar voor (ex) politici het hardst.

  Deze mensen dienen het voorbeeld te zijn van de opgroeiende kinderen.


  Maak melding

 21. Schandalig!

  Maar ach de suri’s vinden het normaal, moet kunnen want ‘onderbaas’ gesproken.

  @robg,
  Quote
  “ik ga ervan uit dat mogelijk het staatsbelang met deze invertentie mee is gediend.
  De man kon wel ‘geheime staasdocumenten’ bij zich in de auto hebben gehad. Ik ga ervan uit dat het landsbelang hiermee werd gediend.” unquote 🙂 🙂

  Effe serieus, ben jij het of is er iemand aan het knoeien met jou alias.
  Staatsbelang een ex-mini-ster van Onderwijs 🙂 🙂

  Ik ben het voor één keer eens met robg, het is een puinhoop bij de suri-media.
  De man heet wolff ex-minister Onderwijs, ndp’er.
  Wss heeft hij een rechtstreekse lijn met puinruimer adhin. Zo, zo, de stille adhin heeft zijn tanden laten zien.

  Kun je nagaan Surinamers, als ex-minister, heb je recht op een salaris tot de dood, met bijbehorende verzekeringen. En daarnaast geniet je ook nog van extra privéleges/bescherming.

  Maar geeft niet, next no fout tok!


  Maak melding

 22. @ Anand Hindori,
  Torie mai , bahin aur bitja ka tjod.. wala !! Je gebruikt een schuilnaam van Anand Hindori, een goed opgevoede respectabale familie !! Ze zijn niet een paarse boelersfam. zoals jij !
  Jij bent een paarse kakkerlak uit de achterban van Misjie-ka-bakka en Abdoel(de pseudo economoon) en Chitan !!
  Waarschijnlijk geef jij de namen door van de Chinezen en Hindostanen aan de paarse rovers door ,waar ze hun overvallen,inbraken ,berovingen en verkrachtingen moeten plegen !!


  Maak melding

 23. Eerlijkheidshalve, moeten we officiceel, of via journalisten die de VP vragen kunnen stellen over deze zaak, even hun werk ook laten doen ! Dan kunnen we een duidelijk oordeel geven in deze zaak. Laten de surinaamse journalisten “de ballen” hebben om zich te wenden tot de VP of de politie !!. Aan schreeuwende journalisten aan de kantlijn ,die geen guts hebben , hebben wij niets !!
  Waar is “tigri-barba” nu ??


  Maak melding

 24. Volgens mij zijn er veel belangrijkere zaken in het land aan de hand dan dat men zich bezig houdt met een dronken malloot.

  Als je van criminaliteit en corruptie een hoger prio maakt zullen dit soort zaken minder vaak voorkomen.

  Sorry…wishful thinking


  Maak melding

 25. Jullie merk en zien het NDP is onder en boven de wet. Ze hebben lak aan alles. Ik hou mijn hart vast voor de jonge kinderen in het land Suriname.


  Maak melding

 26. @ Pa Winti,

  Nu reeds vragen de kleuters op school en aan hun ouders of Peneux een boeler is en wat dat is !! En of ze dat ook op school gaan moeten leren om later lid van NDP te kunnen worden .
  Anand Hindori gaat hun het voordoen !!


  Maak melding

 27. Als ik te Munder in beschonken toestand de wet overtreed, kun je mij niet mijlen verder, naar de nieuwe Grond vervoeren om een blaastest te doen. Laat voor mijn part die attributen ophalen naar de plaats delict. Wat voor rrrotsooi is dat?
  “De soep wordt niet zo heet gegeten als het wordt opgediend”!


  Maak melding

 28. Openlijke vorm van CORRUPTIE !

  Sabotage Politieel/Justitieel onderzoek naar ERNSTIG strafbaar feit !

  Sabotage rechtsgang In Suriname !

  Sabotage Rechts- en Wetshandhaving !

  Discriminatie naar politieke kleur dader van strafbaar feit,
  onwettige straffeloosheid verleend aan politicus !

  Machthebbers saboteren de Rechtsstaat, elke Surinamer hoort gelijk te zijn voor de WET !

  Zie art 131 lid 3 GRONDWET :

  “3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.”

  ELKE INMENGING VAN WIE DAN OOK IS VERBODEN, ook bij OPSPORING en VERVOLGING !

  PS : De saboteurs van de RECHTSSTAAT gaan door met hun Anti-Surinaamse acties !


  Maak melding

 29. Dat dit in de openbaarheid komt en de verantwoordelijke politiechef en hulp officier van Justitie met naam en toenaam bekend zijn en hun medewerkers rapporten hebben laten opstellen geeft aan dat Bouterse geen vrees meer opwekt.

  Zij begrijpen dat ze binnenkort onder een ander regime ook zullen moeten kunnen functioneren.

  In de Normale wereld was het parlement terug geroepen van vakantie om de Vice President zijn lot te gaan bespreken.
  Indien waar, ik twijfel niet, kan Adhin niet verder.omdat hij de politie in haar onderzoek bij een dilect/misdrijf heeft gehinderd door bewijs ( de heer S.W) met wel of geen alcohol in het bloed, te laten verdwijnen.

  Dit is crimineel en niet uit te legen en ook niet te excuseren.
  Misbruik van functie om de Politie het functioneren onmogelijk te maken.
  Minister Welzijn zou zijn interim Functie op JusPol moeten neerleggen als er geen goede verklaringen zijn op aanstaande maandag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.