Surinaamse politie gedwongen dronken ex-minister vrij te laten

29
politie in Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – De politie is gedwongen een dronken ex-minister te laten gaan. Dit meldt de Times of Suriname. De man was aangehouden nadat hij met zijn auto een schutting van een woning had geramd. De politie werd gemeld en agenten begaven zich naar de plek voor een onderzoek. Het bleek om een voormalige minister van Onderwijs te gaan.

Hij maakte deel uit van het derde en laatste kabinet Venetiaan. Volgens de politie was de man zo bezopen dat hoj waggelde. Zijn ogen waren met bloed doorlopen. Ook riekte zijn adem naar alcohol. Het werd nodig geacht hem over te brengen naar het politiebureau. Vandaar uit zou hij naar de politie-eenheid worden vervoerd voor het afnemen van een blaastest. Zover is het niet gekomen.

Nog terwijl de man op het politiebureau vertoefde, verschenen twee manschappen van de Centrale Inlichtingen- & Veiligheiddienst, CIVD. Het duo beweerde in opdracht te handelen van vicepresident Ashwin Adhin. Er mocht geen blaastest worden afgenomen. Kort daarop werd de man meegenomen. Of het protocollair zo kan, is niet waarschijnlijk. Het geval is intussen gemeld aan waarnemend minister van Justitie & Politie Ferdinand Welzijn.


29 REACTIES

 1. De ex-minister van onderwijs moet net als alle Surinamers die zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van een wet worden opgepakt en als hij dronken is, gewoon op het politiebureau aangehouden te blijven tot die nuchter is en dan een proces-verbaal van hem worden afgenomen door de politie.

  De wet is voor iedereen gelijk en geldt dus ook voor deze ex-minister die dronken was en een gevaar is voor zichzelf en een andere en schade heeft veroorzaakt bij derden. De man was aangehouden nadat hij met zijn auto een schutting van een woning had geramd.

  De blaastest is niet genomen, terwijl er genoeg bewijs is dat deze ex-minister van onderwijs te zien, ruiken waren, oa en hij schade veroorzaakt heeft met zijn auto aan een schutting van derden, naar alcohol rook, was bezopen, waggelde op zijn benen, zijn ogen waren met bloed doorlopen.

  Hoe groot is de schade aan derden. Ik ga vanuit dat voor de geleden schade voor derden moet worden betaald. Het gedrag van de minister van onderwijs is niet om over naar huis te schrijven en wie spreekt hem hierop aan. politie of de rechter en wat is de straf hiervoor. Wordt zijn rijbewijs hem ontnomen, een waarschuwing, opsluiting na een vonnis, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. @Bigi Sma, je hebt groot gelijk vandaar dat het land NOOIT voorruit zal gaan met mensen die zo corrupt zijn.

  Het moet eigenlijk niet uit maken wie je bent en ongeacht wie de president is, je moet gewoon gestraft worden.

  Wat een voorbeeld naar de jeugd toe. Triest


  Maak melding

 3. Een Puertoricaan, vermoedelijk een diplomaat, ligt sinds woensdagmiddag in het Academisch Ziekenhuis. Hij werd op die dag in het Uitgaanscentrum door twee mannen die hem probeerden te beroven van zijn tas gestoken in zijn arm.
  De man stak de straat over toen hij werd overvallen. Volgens de politie, die het geval heeft bevestigd, moest er operatief worden ingegrepen. Over zijn huidige gesteldheid is weinig bekend.
  Omdat de man zijn tas stevig vasthield, gingen de rovers ertoe over hem te verwonden. Hij liet de tas vallen, waarna het duo het hazenpad koos. Een autobestuurder, die het geval zag gebeuren, reed één van de daders aan, waardoor die kwam te vallen. Hij liet de tas achter, maar wist wel te ontkomen. De politie, die intussen was gealarmeerd, schakelde een ambulance in om de Puertoricaan die bij ’t Vat was opgevangen door omstanders, naar het ziekenhuis af te voeren. De politie van ressort Centrum onderzoekt de zaak.

  Velen vermoeden dat het om fervente ndpers gaat, want krijsten ze hard op…..neks no fout.


  Maak melding

 4. Misdaad, wangedrag en overige criminaliteiten in dit corrupte land worden in de doofpot gestopt en meestal ook nog beloond. Dat gehele land is een onsmakelijke, ranzige, smerige, stinkende politieke beerput.


  Maak melding

 5. De twee CIVD-er moeten direct ontslagen worden en als zij werkleijk opdracht van VP Ashwin Adhin hadden moet die ook opstappen, oneervol, en aangeklaagd worden voor obstructie. De bewuste ex-minister moet eveneens een duw krijgen.
  Jammer genoeg is een bloedproef die nu wordt gehouden niet meer rechtsgeldig.
  .
  Dit is schandalig gedrag en in strijd met de eed die betrokkenen hebben afgelegd. Het moet aan alle betrokkenen duidelijk gemaakt worden dat dit gedrag in een rechtstaat niet geaccepteerd wordt.


  Maak melding

 6. Waarnemend min van JusPol, kan hier een case van maken, maar nee. Lafhartig, leugens en achterbaks is de taal die zij beheersen. Stuk voor stuk doorleefde criminelen, die alleen voor de eigen winst gaan en de schuldvraag ergens anders leggen.


  Maak melding

 7. Een keer boef geweest altijd een boef kijk maar naar ddb rovers nest . surinamers doe nu in het belang van het land je ogen open en meld alle misstanden . voor een better suriname .


  Maak melding

 8. Neus
  Ik ben het vaak met je eens maar in deze dus niet. DE CIVD’ers voeren een opdracht uit van de vice president die hun meerdere is. Voor de rest ben ik het met je eens.


  Maak melding

 9. Er is weinig fantasie voor nodig wat hier achter zit.

  Verdeel en heers.

  Sterke mensen van de tegenstanders bij de boevenpartij proberen binnen te halen en we zien wel wat dat oplevert als er verkiezingen komen.

  De crimineel is met zijn enige eigen belang bezig ten kosten van iedereen. Met geld is veel te koop, maar als men je koopt dan ben je niets anders dan een slaaf of je bent verslaafd en verlies je al je waardigheid. Zie maar al de overlopers. Van visverkoper tot helikopersonderneming, enz.

  Gelukkig dat er wel Surinamers zijn die niet te koop zijn en waardigheid hebben. Gelet dat Suriname behoorlijk in de dal zit heel moeilijk ze nog te vinden.

  Vele Suriname en Surinamers is zijn onschuld op 25 februari 1980 verloren. Brandend Zand En Een Verloren Land En Dat Alles Komt door ddb en gangsters. De redi moesoe die Nederlander was. Ook Kolonel Hans Valk die in Suriname was om juist de republiek Suriname te helpen ondersteunen met het hebben van een leger. Suriname wilde een leger, Nederland wist precies waar dat naar toe kon leiden en dit hebben ze ook gedemonstreerd het te kunnen doen. Een Kolonel van het leger, wat moest die in een bananenlandje?

  Nederland heeft op 25 februari 1980 gewoon een staatsgreep gepleegd in Suriname en doen nu alsof hun neus bloed.

  Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Ach, het zijn allemaal vrienden van elkaar. In het parlement schelden ze op de president en op zijn ministers maar buiten het parlement zijn het vrienden van elkaar die elkaar wederzijdse diensten bewijzen. Ex minister van justitie van der San is op een harde manier achter deze realiteit gekomen. Hij dacht dat ministers of parlementsleden van de NDP heulden met Santokhi of met mensen van de oppositie. Het zijn gewoon vrienden van elkaar.


  Maak melding

 11. @Bigi Sma
  Het uitvoeren van een dienst opdracht die duidelijk strijdig is met recht en ambtseed maakt dat zij ook schuldig zijn.
  Immers er was geen enkele reden waarom niet 5 minuten gewacht kon worden zodat een blaastest uitgevoerd kon worden anders dan om te voorkomen dat het gecontroleerd werd. De CIVD-ers moesten dus weten dat zij de rechtsgang ernstig belemmerde. Hun eed is van een hogere orde dan het dienst bevel.
  Er is zelfs een parallel te trekken met Elgin die wel de aanklacht oplas ondanks het verbod van de PG.


  Maak melding

 12. Volgens somo gaat het niet om wolf
  En is de berichtgeving vals. Dus niet om een ex minister van Venetiaan 3

  Beetje jammer van. Waterkant.net


  Maak melding

 13. Ai Neus,
  Wil je dan alle soldaten naar het strafbankje slepen omdat zij een bevel hebben uitgevoerd?
  Ik dacht dat de internationale gerechtshof in Den Haag lager in rang gestelden niet mochten worden veroordeeld tenzij deze de mogelijkheden bezitten een bevel vanuit hun functie te weigeren.
  Maar inderdaad ze hadden heel even naar het toilet kunnen gaan om te schijten want dat doen ze allemaal in Suriname als de lijder aan het woord is.


  Maak melding

 14. Mocht het waar zijn dat Ashwin Adhin de opdrachte heeft gegeven deze ex-minister van Onderwijs vrij te laten, dan is hij net als Bouterse gewetenloos.


  Maak melding

 15. @oom ludje foe tapsee

  Het gaat hier om iets serieus .
  Wat heeft dit met politiek of de ndp temaken?
  Ik denk dat jullie daar in su een groot probleem hebben . Alles dat in su gebeurd is volgens jullie de schuld van de regering of de ndp of vhp etc…. zelfs als er iemand aangereden word is het de schuld van iemand anders. Ik hoop dat er ooit verandering in jullie mentaliteit komt. Alleen een mentaliteitswijziging zal Suriname redden . Ik heb laatst de belastingdienst enkele namen doorgegeven van mensen die jarenlang gestolen hebben en iedereen werd kwaad op mij want men vind dat ik de personen tegenwerkt . Maar nee ik heb dat gedaan omdat mijn mensen ook belasting afdragen . Dit bedoel ik met ons mentaliteit.


  Maak melding

 16. Dus de GEWETENLOZE Paarse Machthebbers ,geven aan PAARSE aanhangers LICENTIE om in DRONKENSCHAP aanrijdingen te veroorzaken en eventueel andere BURGERS, LETSEL toe te brengen of zelfs TE DODEN !

  Wanneer je als PAARSE Anti-Srananmans, massamoorden zorgvuldig voorbereid en deelneemt aan massaslachtingen onder het Volk, dan verwondert dit mij thans ook niet meer !

  PS : ALLA SRANANSMA, UN STOP A PAARSE SRAFTENG DISI !


  Maak melding

 17. Neen. De vork zit als volgt in de steel: Ex minister Wolf heeft gedronken, maakt een aanrijding en wordt opgepakt voor het afnemen van een bloedtest door de politie. Hij belt zijn grote vriend DDB op.
  Die vindt het niet in de haak en ter voorkoming dat hij de gebeten hond wordt in deze affaire, belt hij op zijn beurt de VP op en daagt hem op de CIVD erop af te sturen om Wolff te beschermen. Zand erover.


  Maak melding

 18. Zo gaat het in dit niemandsland daarom gaat dit land nooit en dan ook nooit voor uit komen. De mensen die het land vooruit moet brengen, brengen juist het land naar de grond.
  Mensen die anderen op straat beroven ex minister die dronken achter het stuur zitten en word vrij gelaten een veroordeelde moordenaar en criminele drugs dealer die president is. Verschrikkelijk watskebeurt in mijn swietie Sranan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.