zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNewmont Suriname geeft Traditioneel gezag rondleiding

Newmont Suriname geeft Traditioneel gezag rondleiding

-

De Nationale Carrierebeurs

Op uitnodiging van Newmont Suriname bracht het traditioneel gezag der Paramaccaners onlangs een bezoek aan de Merian Goudmijn. Het doel van het bezoek was om het traditioneel gezag een rondleiding te geven van de mijn en de productiefaciliteiten. Daarnaast hadden de bezoekers de kans om een gold pour mee te maken.

Het traditioneel gezag bestaande uit hoofdkapiteins, kapiteins en dorps ouderen uit verschillende dorpen binnen het Paramakaans gebied kregen een rondrit over de faciliteiten en de mijn. Eveneens is het traditioneel gezag in de gelegenheid gesteld de nodige vragen te stellen en van gedachten te wisselen met enkele staffleden van Newmont Suriname.

De Director External relations Albert Ramdin heeft het bezoek van de Traditionele Gezagsdragers zeer gewaardeerd. “Het onderhouden van een duurzame relatie met de lokale gemeenschap is belangrijk voor het bedrijf. Door te zorgen dat de relatie tussen Newmont Suriname en de Paramakaanse gemeenschap blijvend en wederzijds voordeel biedt, moet dit gebaseerd zijn op openheid, transparantie, vertrouwen en wederzijds respect.” zegt Ramdin.

eerder dit jaar startte Newmont Suriname, in samenwerking met de lokale gemeenschappen, de Stichting Duurzame Ontwikkeling Pamaka en is begonnen met de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst die in Juni 2016 werd ondertekend. Dit omvat de operationalisering van het Gemeenschaps ontwikkelingsfonds.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

3 REACTIES
 1. Wat hebben ze aan een rondleiding.
  Inplaats van die rondleiding kunnen ze scholen bouwen en dan opleiden.
  Les geven aan de jeugd om wat te worden zodat ze niet helema naar de stad hoeven naar school .
  Technisch vakken naar het werk dat r wordt gedaan in de mijnen geven aan de jeugd.
  Zodat hun het later zelf kunnen doen.
  Niet voor niet hebben ze die gezegde van.
  Ook al komen ze met geschenken vertrouw ze niet.
  Want nu gaat het grootste winst naar de investeerders en niet naar suriname.
  Om zulke onderhandelingen te maken hebben we een zakelijk regering voor nodig.
  Niet een etnische persoon want in Su moeten wij allen leven.


  Maak melding
 2. Hopelijk heeft New Mount op toegezien dat die gasten weer vertrokken zijn van het plant.Deze landgenoten zijn dol op goud en woud.Kan mij voorstellen dat enkelen zich verstopt hebben om maar dichtbij het goud te blijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES