zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBouterse: parlement wordt gekend bij verandering bauxietakkoord

Bouterse: parlement wordt gekend bij verandering bauxietakkoord

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jul – “Alle overeenkomsten voortvloeiend uit de onderhandelingen met multinational Alcoa zullen aan het parlement aangeboden worden ter goedkeuring.” Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. Mogelijke wijzigingen in de Brokopondo-overeenkomst met Alcoa krijgen de vorm van amendementen. Bouterse legde de kaarten over de toekomst van de bauxietindustrie op tafel, temidden van kritiek op het mogelijk negeren van het parlement.

Dit gebeurde tijdens een openbare vergadering in plaats van een vergadering achter gesloten deuren. Volgens het staatshoofd valt er veel te winnen of te verliezen. “Men zegt wel eens dat Suriname het land is van de gemiste kansen. Ik doe een beroep op het parlement om deze historische kans niet voorbij te laten gaan”, zei Bouterse. Weliswaar is er begrip voor emoties over de geschiedenis van Alcoa in Suriname.

“Nationalisatie is voor deze regering geen optie. Maar wat als beide partijen volharden in de standpunten”, aldus Bouterse. Nationalisatie zou te duur uitvallen. Bouterse vindt dat toch weer gekeken moet worden naar wat al bereikt is tijdens de onderhandelingen. Alcoa wil de ontwikkeling van de bauxietvoorraden in West Suriname bekijken. De voorraden zijn goed voor zeker honderd jaar productie.

opening
Fernandes Express
BODO Party

16 REACTIES
 1. Alles moet openbaar gemaakt worden en alles moet ook in de DNA besproken worden over de Alcoa/Suralco.

  Het Surinaamse Volk heeft de DNA-leden geplaatst en deze luitjes en de regering zijn niets anders dan dienaren van het Surinaamse Volk.

  Suriname is een democratische rechtsstaat, met een grondwet en internationale verdragen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Het parlement word gekend bij veranderingen in het bauxietakkoord, doordaat die moordenaar nu al weet, dat al die jaknikkers van de coalitie, geen problemen hebben met veranderingen, die door deze maloten van de regering toegepast worden.


  Maak melding
 3. 100 jaar productie ? Moengo , Billiton en Paranam waren slechts goed voor 50 jaar productie bij een even grote voorraad als het Backhuysgebergte.
  Weer een natte droom van DDB om het parlement zoet te houden?


  Maak melding
 4. na 7 jaren wan beleid, liegen bedriegen, voorliegen, komt deze man helemaal niet meer als geloofwaardig..

  zelf nu een paar uren voor zijn geheim overleg in het poppenkast, durft hij niet te komen vertellen wat voor geheim hij nog moet meedelen..

  alles is al voor gekauwd voor gelogen rest niks meer wat hij moet zeggen, dus wordt de bijeenkomst afgeslagen..

  wachten is op 2020 dat op deze wijze zal voort hobbelen er is geen enkel ontwikkeling, het volk zal het nog beroerder krijgen..


  Maak melding
 5. “Venetiaan wilde Afobaka-stuwdam niet hebben”

  “De stuwdam was aangeboden voor een symbolish bedrag, haast voor niks, zei Bouterse. Of de beslissing van de regering toen “een gelukkig of ongelukkig besluit” was, laat het staatshoofd in het midden.”

  “Belangrijk is dat die regering het in staatsbelang kennelijk niet nodig vond om de dam zo goed als wel gratis over te nemen.”

  “De regering heeft niet gekozen voor onmiddellijke overname van de Alcoa/Suralco-faciliteiten waaronder de stuwdam, omdat dit volgens de president financieel zeer nadeling voor Suriname zou zijn. Suriname zou ongeveer 1 miljoen USD aan maandelijks onderhoud voor de dam moeten betalen en de pensioenen en medische verzekeringen van de 400 werknemers moeten overnemen.Daarnaast zou het land “met spoed minstens vier mensen moeten laten opleiden tot specialisten om de dam te kunnen draaien”. Ook zou het land minstens 300 miljoen USD moeten ontberen aan kosten voor milieu-schoonmaak.”

  Wat een grote poppenkast alweer.
  Voordat die paarse meute zich weer gaan verheerlijken, lees hier DDB zijn reactie. Dat Vene die dam in 2004 niet wilde overnemen zal wel een degelijke oorzaak hebben gehad. Waarom zouden de bezwaren van nu…lees voorlaatste alinea…anders zijn geweest ten tijden van Vene in 2004.
  Deze regering wil verder gaan met Alcoa???…addertje onder het gras…wie gaat njang maken???

  Het volk van Suriname wordt weer een oor aangenaaid.


  Maak melding
 6. Straks wordt de samenleving weer onaangenaam verrast met een overnight-deal van de paarse megalomane, pathologische leugenaars. Zo voorspelbaar de handelswijze van deze criminele bende.


  Maak melding
 7. Deze man moet bij wet ontoerekeningsvatbaar verklaard worden.

  Hij is niet eens in staat een minister van justitie te benoemen, schandalig!
  Alles wat hij doet en aanraakt, valt uiteen in miljoenen onzichtbare stukjes.

  Hoe haal je het in je hoofd om ‘jo koe’ terug te halen op je neppe kabinet, walgelijke actie.
  Je durft shark-mila niet te benoemen hé, de first lady heeft je snor voor je gedrukt.
  Er staat ook geen enkele pica van je shark-feestje op de pagina van de first lady, whahahahaha, iem durf fo benoem a sma.

  Enne die grantjie staat op de lijst van verdachten december moorden, heeft geen zin om hem te benoemen.

  Als een paarse rat in de val!


  Maak melding
 8. Wrong,wrong wrong,
  wat parlement!?Het parlement die amnestie geeft aan criminelen binnen hun gelederen?Een parlement die vol zit met ndp criminelen?Heeft het parlement nog enige waarde die wordt voorgezeten door een crimineel?


  Maak melding
 9. Waar zijn die paarse hufters die anders zo’n grote boka hebben hier op WTK.
  Nu hoor je ze niet, ze weten dat dit mede de ondergang gaat worden….


  Maak melding
 10. Dit zijn de laatste troefjes van bouterse
  Men wacht gewoon op 2020 om deze moordenaar weg te stemmen!!!!!
  Hy is de slechtste president van su!


  Maak melding
 11. Bouterse neemt ze allemaal in de mailing in Suriname,Deze man heeft geen verstand van zaken en daarom moet hij die onderhandelingen met Alcoa niet voeren.Hij heeft verstand van wapens om te doden.Dat is mijn waarschuwing aan het parlement van Suriname.Het land is door Bouterse naar de rand van de afgrond gegaan en er zijn geen vooruitzichten.


  Maak melding
 12. 100 jaar bauxiet? De wereld heeft nu al genoeg van aluminium, dat voor de gezondheid zeer schadelik blijkt te zijn.
  Laat die erts in de grond en concentreer je op technologie dat lucht of water kan omzetten in alle gewenste stoffen mbv zonnestralen en prisma’s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES