Angst in Oost Suriname om voortvluchtige moordenaar

26
politie in Suriname

PARAMARIBO, 18 jul – In een deel van het oostelijk district Commewijne leven burgers in grote angst. Een man die zijn grootvader doodkapte, loopt nog vrij rond. Vermoedelijk bevindt de moordenaar zich in de plaatselijke bosrijke omgeving. Burgers worden er niet goed van. “We hebben de hele avond niet geslapen. Bij elk geluid dat je hoort, begin je bang te worden”, zegt een familielid van het slachtoffer.

In de hele omgeving, bij het plaatsje Stolkertsijver, is het opmerkelijk stil. Opvallend is vooral dat veel huizen potdicht zijn, een aanwijzing dat mensen het behoorlijk te pakken hebben. Het blijkt niet ongegrond. “Want hij heeft gezegd dat hij nog meer mensen gaat vermoorden”, zegt nicht Mariska Andelie tegenover de Ware Tijd. De moordenaar, Jermain S., kapte zijn weerloze grootvader in de halsstreek.

Het drama voltrok zich bij de woning van de grootvader. De twee moeten in een woordenwisseling zijn geraakt. Volgens het politie-onderzoek heeft Jermain zijn grootvader vaker met de dood bedreigd. Ook andere familieleden hebben het vaker moeten ontgelden. Het is ook waarom de mensen nu in grote angst leven, ondanks de wetenschap dat de politie op zoek is. “We weten niet waar hij is en hij heeft een houwer bij zich”, zegt Mariska.


26 REACTIES

 1. Ach die burgers moeten niet zo janken. Suriname wordt sinds 2010 bestuurd door een massa moordenaar. Willens en wetens hebben ze op het NDP gestemd. Waar hebben we het over. Totaal geen medelijden met die zgn angstige burgers.


  Maak melding

 2. Inderdaad geen medelijden met deze burgers,Zonder schaamte kiezen ze voor een veelvuldige moordenaar als lijder van Suriname en voor de ander moordenaar doen ze alsof ze bang zijn !


  Maak melding

 3. Hij is zonder het te beseffen een aanhanger van de nationale doden partij, een politieke partij waar moordenaars en allerlei paars misdadig gespuis door oerdomme debiele dwaze domkoppen worden vereerd en aanbeden. De misdaad/moord/drugsvloek wordt met de dag erger met een moordenaar als president. Wo ka.


  Maak melding

 4. @Ray
  Met zo een reaktie ben je geen haar beter dan “de leider van Suriname”. Je bent zo vol van hem gezien de reakties die je over hem plaats. Best triest voor iemand die Bouta zogenaamd haat en toch o zo vol van hem is. Doe wat zinvol.


  Maak melding

 5. Verschrikkelijk,Triest,deze jongeman had of heeft een psychische probleem,waarom geen hulp eerder?????suriname is niet aan de rand van de afgrond,maar zit er al in.Zijn het niet deze zelfde,mensen HIER op deze site, die 5jaren terug zo lovend en verheerlijkend spraken over bouterse,WAT VERGETEN,jullie vlug zeg???????


  Maak melding

 6. Als je je ziel en zaligheid verkoopt in ruil voor een lauwe soft en een bak oud vreten om een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar op de hoogste post te plaatsen, dan moet men nu niet komen janken om een enkelvoudig moordenaar. Hypocriet volk.


  Maak melding

 7. Geestelijk niet goed bij zijn hoofd heet het tegenwoordig in verworden narco staat Surbouta, terwijl deze moordenaar gewoon paars gek is geworden door het slikken, snuiven en spiuten van een paarse ddb drugscocktail vol van de misdaadvloek.


  Maak melding

 8. Heeft SU geen speurhonden???

  Zijn de militairen van Bouta nu mietje geworden om deze idioot op te sporen in de bush bush?? Onschuldigen kunnen zij wel vermoorden en de machteloze vrouwen verkrachten in de jungle!!

  Waarvoor zijn de militairen!! de burgers te beschermen toch of niet soms??


  Maak melding

 9. DDB gaat lang leven, want duivels krijgen hun energie van zowel positieve als negatieve energie. Hoe meer men deze smerige hond vloekt, hoe langer HET leeft.


  Maak melding

 10. [Ray

  Inderdaad geen medelijden met deze burgers,Zonder schaamte kiezen ze voor een veelvuldige moordenaar als lijder van Suriname en voor de ander moordenaar doen ze alsof ze bang zijn !]

  Wat moet het moeilijk zijn om Ray te zijn. Een mislukte Surinamer in een buitenwijk in Nederland die alleen maar kan leven van haat. Elke dag weer z’n gal spuwen op een website met 13 andere leden. Ondertussen is Ray helemaal niet bezig met het lot van Surinamers. Ray is vooral bezig met z’n eigen frustraties en heeft naast z’n bijstandsuitkering een fijne uitlaatklep gevonden op Waterkant. Daar luisteren de 13 anderen tenminste naar hem/haar.
  Fijn leven verder Ray. Ik hoop dat je heel oud zal worden en deze website nog jaren zal bestaan.


  Maak melding

 11. @Ray
  Inderdaad geen medelijden met deze burgers,Zonder schaamte kiezen ze voor een veelvuldige moordenaar als lijder van Suriname en voor de ander moordenaar doen ze alsof ze bang zijn !

  dinsdag 18 juli 2017 om 13:14 uur.
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Zelfs hiermee probeer je munt uit te slaan,..vanwege jou BOUTERSE SYNDROOM,..schaam je .domme EZEL,..je bent niet meer te redden,ik dacht dat jij tegen moorden was.je valt alweer door de PANNENKOEKENMAND.zoals altijd.je bent een makkelijke prooi UILSKUIKEN,


  Maak melding

 12. Oom Henry fu Latour,

  Straks vlucht hij naar het gebied van Sunny-Point, onder bescherming van awaridomri, Misjie-ka-bakka van SuriDubai !,om de buurt van vier kinderweg en Santo Boma en omgeving onveilig te maken !!, onder het toeziende en goedkeurende oog van de paarse kakkerlakken !


  Maak melding

 13. Het feit dat deze jongeman zijn grootvader heeft vermoord, heeft het volgens mij niks te maken met het beleid van DDB.
  Hij moet gewoon opgespoord worden en zijn straf uitzitten
  in de bajes, iemand vermoorden is erg ! En je eigen fam ; vermoorden is helemaal van de boze.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Dit artikel heeft niks te maken met Bouterse.
  Nergens staat Bouterse, er staat dat kleinzoon, opa heeft gekapt en voortvluchtig is met zijn houwer.

  Waarom wordt Bouta steeds erbij gehaald?
  En hoezo komen jullie bepalen dat hun op Bouta hebben gestemd en dat het hun eigen schuld is.
  Misschien hebben deze mensen niet eens gestemd of misschien wel maar op iemand anders.

  Besef even dat jullie hersenloze wezens zijn die klakkeloos lopen te lullen over dingen die hier niks mee te maken hebben.

  En als Bouta oh zo slecht is maar nog steeds president is dan ligt het ook voor een groot deel aan jullie zelf en de rest van Suriname die constant op hem blijft stemmen.

  Doe daar wat aan!! Spreek je mensen in Suriname toe! Laat ze op een partij stemmen die wel goed voor het volk is. Steek je energie in verandering en verbetering in plaats van dat eeuwige onzinnige geklaag.

  Zalig Opa, gecondoleerd! Ik heb u niet gekend maar dit vind ik wel heel erg! Sterkte aan de familie en ik hoop dat de dader snel gepakt wordt!


  Maak melding

 15. Amen! Precies dit denk ik ook. Altijd moeten die reacties off topic zijn. Altijd is het Bouta zijn schuld. Kijk eerst naar jezelf en wat jij zelf kan veranderen aan deze maatschappij.
  Sidong wachtte tap wang mang foe kong set a kondré, Joe o wachtie langa!!


  Maak melding

 16. Als het voor de Surinamers zo moeilijk is om 1 moordenaar op te sporen en uit te schakelen vraag ik mij af hoe het opsporingsapparaat zal reageren als de Guyanezen of het Braziliaans leger in SU een inval doet. Over Hezbollah infiltranten wil ik het niet hebben want daartegenover kan het slecht getrainde SU leger niet op boksen. Sari tori de


  Maak melding

 17. God heeft Bouterse gekozen tot president. Sari tori. Surinamers zijn geloviger dan de paus en aanbidden de blanke god die eeuwenlang dood en verderf heeft gebracht voor de Surinaamse voorouders en hun nageslachten, en die nu nog tweedracht zaait onder de Surinaamse gelederen. Hopelijk dat dit Surinaamse trauma spoedig verdwijnt door de juiste weg te kiezen naar geestelijke onafhankelijkheid waardoor de vloek die op de Surinaamse bevolking rust spoedig tot het verleden gaat behoren. http://vishnuh.nl/nl/Wij-Vergeten-Niet/


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.