Van der San terug op kabinet met ministerssalaris

78
Van der San nieuwe minister van Justitie in Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – Eugène van der San, die ongeveer 2 maanden minister van Justitie en Politie in Suriname was, is afgelopen week teruggeplaatst in zijn oude functie als directeur van het Kabinet van de President. Van der San krijgt daarvoor een ministerssalaris, met alle emolumenten die een minister krijgt. Dit besluit is buiten de Raad van Ministers om genomen bij Presidentieel Besluit. Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) zegt in een reactie aan Starnieuws dat hier sprake is van corruptie en bevoorrechting.

Jogi vindt het al erg genoeg dat na het optreden van ex-minister Van der San in De Nationale Assemblee en tijdens een persconferentie die hierna volgde, hij terugkeert naar zijn oude functie als directeur van het Kabinet van de President. Maar een ministerssalaris toekennen aan hem is voor Jogi iets wat niet kan. “Zeker niet in deze precaire situatie waarin het land zich bevindt,” beklemtoont de volksvertegenwoordiger.

Het Assembleelid vindt dat met de benoeming van Van der San, Bouterse een verkeerd signaal afgeeft naar de samenleving. Naar de NDP toont hij dat hij zijn mensen aan de ene kant ogenschijnlijk laat vallen, om hen daarna weer te accommoderen. “Dit gebeurt terwijl wij de Anti-corruptiewet behandelen. Het kan niet zo zijn, dat de president alles mag doen en boven de wet wil staan,” aldus de volksvertegenwoordiger tegen Starnieuws.


78 REACTIES

 1. Waarom wordt de anti-corruptiewet niet goedgekeurd?

  Als ik het goed heb, dan zijn de oppositieleden die het tegenhouden.
  Klopt dit wel Meneer Jogi ?


  Maak melding

 2. Duidelijk bewijs dat de Drugsveroordeelde Moordenaar Desiré Delano Bouterse …. GECHANTEERD …. wordt.
  Functie + Salaris van E.v.d. San moest naar het nivo van een minister { presidentieel besluit } ….. if not ……………. A man tak’ ai go poer’ ding bere kon na doro.

  Kan/Mag de president vrijelijk bschikken over ’s Lands financiën ??? De ZOMBIES in de regering zwijgen in alle talen.


  Maak melding

 3. Hij kan dus weer op onze kosten zijn dagelijkse ingezonden brieven schrijven. Meer heeft deze collega van die andere moordenaar en tevens zijn beste vriend (Linscheer) niet tedoen en meer staat er niet in zijn functieomschrijving.


  Maak melding

 4. Miesikaba 3 jaar geleden:

  “Er zijn miljarden geïnvesteerd in het land. De vraag naar deviezen zal afnemen het komende jaar en de koers zal dalen”, is de voorspelling van Misiekaba.

  Hij ziet een enorm goede toekomst voor Suriname. Staatsolie zal op jaarbasis met de raffinaderij US$ 200 miljoen besparen omdat er niet zoveel olie meer geïmporteerd hoeft te worden.
  Newmont zal voor tijdens het opzetten van het Merian goudmijn US$ 1 miljard investeren.

  Er zijn tien internationale bedrijven naar olie te zoeken voor de kust. Zij zijn bereid elk een half miljard per jaar uit te geven. Vier zijn bezig met boorplatforms. “Volk van Suriname, maak je klaar. Get ready. Suriname wordt de next Dubai”, zei Misiekaba.

  De politicus merkte op dat er US$ 100 miljoen geïnvesteerd zal worden in het Wanica Ziekenhuis en de uitbreiding van het Academisch Ziekenhuis. Ook Greenheart, die milieuvriendelijk werkt en eindproducten exporteert, zal meer deviezen opleveren. Dit geldt ook voor de agrarische sector en toerisme. Door het luchtvaartverdrag met de VS en moderniseren van de luchthavens zullen meer toeristen het land binnenkomen.
  De Finabank heeft SRD 34 miljoen afgeroomd door uitgeven van aandelen en DSB Bank SRD 130 miljoen. Ook Staatsolie komt met uitgifte van aandelen, deelde de NDP-topper mee. Er zal volgens Misiekaba nooit meer schaarste zijn aan deviezen.
  De VS bouwt een ambassade, waarbij US$ 160 miljoen geïnvesteerd wordt. De koersinterventie was dit jaar US$ 196 miljoen. Vorig jaar was het bedrag US$ 254 miljoen. Dit is met 20% verminderd. “Nog nooit in de geschiedenis van Suriname is er in één regeerperiode zoveel geïnvesteerd”, stelde de politicus die de president vroeg om het land nooit meer in handen te laten komen van grondrovers en mensen zonder ontwikkelingsvisie.

  Dit zei NDP-topper in 2014….

  We weten nu allemaal dat deze Paarse Rat de bevolking heeft belazerd


  Maak melding

 5. Tsja het is blijkbaar zo, dat als je je onbeschoft gedraagt je als adviseur bij Bouterse in het plaatje past,
  Ik hou me hart vast wat voor raadgevingen deze blaaskaak gaat geven, de eerste tip over het ontslag van de PG, kwam in ieder geval al uit het brein van der San , kan je nagaan wat ons nog te wachten staat brrrrr, ik griezel nu al.


  Maak melding

 6. Van der San,kon ook lekker thuis gaan zitten luieren en uit zijn neusgaten eten.Maar nee…….! Deze man, een technocraat van de eerste orde wil zich inzetten voor Suriname.Niet lullen maar poetsen.


  Maak melding

 7. @RobG alias LAUWPIE,

  Wat voor KKA inzetten voor Suriname? Van der San gaat zich inzetten voor jouw veroordeelde Drugscrimineel.

  De Ballast Nedam miljoenen zijn verdwenen in de zakken van Jules Albert Wijdenbosch en jouw koning de Drugscrimineel.

  Een en ander is duidelijk geworden waar de tientallen miljoenen smeergeld naar toe is gegaan.


  Maak melding

 8. W.Whome,jij doet me continu denken aan de schlemielen van de NPS. Ga toch lekker droogzwemmen en je zorgen wegdrinken in Groen Jarie.De flessen nep Johnny Walker staan op jou te wachten.


  Maak melding

 9. Al dit soort gebeurtenissen bevreemd mij al lang niet meer met deze paarse vernietigers in bet machtcentum, en mochten deze paarse plunderaars over enkele jaren het veld geruimd hebben, zal het nog jaren duren, voordat deze puinhoop hersteld is, want al die leningen die door deze paarse criminelen zijn afgesloten om de economie draaiende te kunnen houden, zullen toch terugbetaald moeten worden, alleen niet door deze idioten.


  Maak melding

 10. The State Collector …. heeft straks enorm veel te INNEN …. al het gestolen geld zal via Nieuwe Wetgeving teruggevorderd worden.

  Wegsluizen van gelden naar het buitenland … Bouva, Misikaba en al het ander NDP geboefte …. zal jullie duur komen te staan.

  Hopelijk neemt de `Advocaat van de Duivel ` ….. RobG ….
  bijgestaan door Kevin, Parbo, Paraman, DtRt, misterbojo … de verdediging op zich.


  Maak melding

 11. Haha…ha. Alles wat NDP riekt, stinkt en zal wegrotten. NDP heeft het land naar de verdoemenis gebracht en het volk zegt er nog steeds niets van. Hoe buigzaam kan een volk zijn of zijn dit de moderne slaven van Suriname. Het volk heeft dus niets geleerd.


  Maak melding

 12. Een nieuwe regering moet gewoon alle leningen die door Bouterse wordt geleend niet aflossen,zolang alle verdwenen geld terug is.al die landen die geld leent aan een regiem die niet verantwoord waar al die gelden voor nodig is een risico voor zichtzelf


  Maak melding

 13. Nep nieuws,Nep media Robg waar heb ik dat vaker gehoord ohw van D Trump en nu kom jij met je nep Jonhny Walker NEP Robg met je plagiaat dus Laat Me


  Maak melding

 14. RobG
  van der San heeft de Predident heftig voor schut gezet, technocraat of niet, het is een bewijs van gebrek aan kader dat men van der San terug laat komen.
  Iemand die zijn president zo voor schut gezet heeft kan in een normale regering niet meer functioneren.


  Maak melding

 15. …en dus bouta hulp nodig van zijn criminele partners dus van der san is alvast terug ! De criminelen van de ndp verkeren in een crisis,daarom zijn de ex criminele partners welkom.
  En de onbeschaamde ex criminelen keren terug hoor,ze kennen geen schande!!


  Maak melding

 16. Jojo, van der San is een technocraat en geen geboren of omhooggevallen politicus. Gij allen interpreteert de kwestie van der San heel anders dan de situatie in werkelijkheid is. Het wil maar niet lukken dat gij van de gezamenlijke zwakke oppositie de regering een hinderlaag leggen zodat de regering vroegtijdig naar huis gaat. Jullie proberen in te spelen op bepaalde situaties maar die inzet het levert de oppositie geen voordelen op. De verenigde zwakke oppositie levert alleen maar onzin-producten.

  Henry, ben je even uit je vertrouwde beerput gekropen? Het kan ook zijn dat iemand in jouw beerput heeft zitten draaien zodat jij in de vorm van stukjes stront naar boven kwam drijven.Wat een stank ben je aan het verspreiden.


  Maak melding

 17. Luther ik neemaan dat je ons wilt herinneren aan onderstaand.

  Quote van Jean Paul Sartre;

  Als God zwijgt kun je hem doen zeggen wat je wil.


  Maak melding

 18. Ik heb schijt aan jullie. Jullie zijn jaloers op mijn ministers salaris. Dat heb ik bereikt door mijn crimineel gedrag. Dan moeten jullie ook crimineel worden. Iedereen in mijn partij ndp steelt. Boven heb ik een kroon juweel, de prostituee, mansaram, die ik 2x daags neem binnen gehaald


  Maak melding

 19. RobG

  Ik reageer niet van uit de oppositie maar wat er gebeurt is rondom het ontslag van van der San. Nier meer en niet minder.

  Beschuldigde van der San Linscheer en Santohki niet van samenzwering tegen hem.
  Heeft hij wel of geen persconferentie gehouden die bij baas in het verkeerde keel gat schoot.

  Van der San heeft Bouterse, Linscheer en zichzelf. voor schut gezet.


  Maak melding

 20. waarom benoemt ” hij” de moordenaar een paar van die waka mangs niet,, tot jus/pol mi- ni-ster dan is het plaatje compleet, want hij heeft toch geen ka-der binnen zijn kring of dan maar miesie- baka-bana tot minister..

  dan kan hij als nog de andere helft van de tegen partij opsluiten namens de moordenaar.

  als hij dat doet miesie ba ka bana tot mi-ni-ster van jus/ pol te benoemen , dan heeft hij de moordenaar toch nog een goede daad verricht in zijn hoedanigheid als poppenkast lijder.


  Maak melding

 21. Ik weet niet hoe idioot je moet zijn om die man een technocraat te noemen. Omdat hij zo af en toe iets op papier zet, want ingewikkeld en intellectueel lijkt voor een paar van die domme gasten op deze site. Interpretatie van de ezel, die man is een technocraat. Technocraat mi mars. Ik zou deze man meer als een destrucaat neerzetten, maar je in het land der blinden is eenoog koning. Ik vervloekt al die zogenaamde NDP intellectuelen tot de zoveelste graad van hun familie. Deze figuren hebben het land leeggezogen, het land richting het donkere Middeleeuwen gegooid. Deze zogenaamde intellectuelen, verdienen allemaal een grote stok in hun reet. Misekaba staat op de top van de hiërarchische ladder. Wat een idioot zeg. Deze mensen die bezig zijn het land richting intellectuele woestenij te helpen, richting zwart Afrika.


  Maak melding

 22. Suriname moet alle leningen die door regering Bouterse zijn gemaakt terugbetalen, anders is het land verkocht.

  Bouterse en zijn mensen moet men klem zetten en het geld terug de staatskas terugvorderen.

  Er hangt een gevangenisstraf van 20 jaren boven zijn hoofd, dus na de uitspraak van de rechter moet DDB en zijn mannetje, kaal worden gepluk qua geld.


  Maak melding

 23. Aay mi Gado…..Wat een corrupte Paarse Bende.
  Het land Suri wordt naar de Verdoemenis gebracht door de
  Paarse Nazi Club van Bouta. Die stinkdier Van de San die komt aandansen met een Minister salaris als adviseur van de het Kabinet van Bouta. Opo Sranang mang oen Opo oen Aai.
  Eigen schuld dikke bult. Het lijkt wel een Nazi club de bende.
  Che , Sranang ga OLO nangha deng Paarse Bende.Che!!!!


  Maak melding

 24. Altyd maar racisme duidelyk laten merken dat je commentaar van een hindustaan af komt,er Zyn eerder hindustanen president geweest maar toen kon je zien dat ,d grootse racisten de hindustanen Zyn altyd maar verdeeld heid zaaien als een koe een heilig beest is voor Jullie dan hoop ik dat je na je dood terug kom als koeienpoep


  Maak melding

 25. Jojo,
  Ik denk niet dat hij mag terugkeren omdat er een gebrek aan kader is.
  Ik denk dat
  Bouterse zijn vijanden dicht bij zich wil houden en hen daarom beloont.
  Of,
  Bouterse is chantabel en moet daarom deze move maken.

  Wat de reden ook moge wezen, het is ronduit schandalig en niet alleen om het financiele plaatje.


  Maak melding

 26. SJINNIE = Technocraat van de eerste orde ?????, zonder enige kennis van Staatsrecht, strafrecht, bestuursrecht of van internationale verdragen ?????

  Zie zijn NIETIGE Nep-amnestiewet !

  Zie zijn smerige en mislukte complottheorie, bedoeld om boezemvriend van de pres te belasteren !

  Nu pas begrijp ik waarom er NIETS ZINNIGS wordt geproduceerd door het Kabinet van de Pres !

  Soso awari-adviezen (poptji patu-adviezen), zoals “president, verklaar in het Openbaar dat u de Procureur Generaal gaat ontslaan” !

  Terwijl dat TOTAAL GEEN BEVOEGDHEID is van de Pres. Lees de Grondwet maar ! (heel Sranan lacht zich krom !)

  PS : Wegbezuinigen gehele kabinet vd pres, levert de bevolking en Sranan een jaarlijkse besparing op van
  RUIM VIERHONDERD MILJOEN ! DENK A TORI !


  Maak melding

 27. Rechtgeaarde Surinamers

  Wat u/wij moet/moeten doen …. massaal …. geen water en electriciteit rekening betalen.

  Ben benieuwd of de Drugsveroordeelde Moordenaar opdracht zal geven een ieder af te sluiten.

  Om licht en water toch te laten stromen … kunnen … de Rovers … al de gestolen miljoenen … inzetten … om EBS
  en Waterleiding open te houden.

  Pijn lijden … zal een ieder … zullen de PAARSE ROVERS niet willen.

  Whishfull thinling ??? Het is een manier op die Paarse Onverbeterlijke Bandieten onder druk te zetten.


  Maak melding

 28. @Srafu,

  Qoute:

  SJINNIE = Technocraat van de eerste orde ?????, zonder enige kennis van Staatsrecht, strafrecht, bestuursrecht of van internationale verdragen ?????

  @Srafu,
  SJINNIE heeft het zelf gepresteerd om te vermelden dat de Chinezen de eerste slaven waren in Suriname dus moeten de negers respect hebben voor de Chinezen.

  SJINNIE doet ook nog aan geschiedvervalsing.

  Ik heb eerder ook al aangegeven dat het echt van de zotte is dat deze Saloon Gang 400 miljoen jaarlijks toegestopt krijgt om te feesten.

  En toch durven de KUMA LOVERS te beweren dat de veroordeelde Drugscrimineel van Suriname houdt.

  De veroordeelde Drugscrimineel zal never, nunca, nada, nooit bezuinigen op zijn Dalton Gang. De KUMAKOISI LOVERS hebben hier totaal geen moeite mee.


  Maak melding

 29. Ik heb ook moeite mee, dat dit gebeurt, alleen zegt ik dat als je iemand op zijn vuile vinger wilt wijzen, moet je wel voor zorgen, dat jouw vingers schoon zijn. Mahinder Jogi is in dienst van Openbaar Groen en het zou goed zijn als hij ook eens een keer komt uitleggen, hoe vaak hij op het werk is verschenen vanaf hij assembleelid is. Hij strijkt dus iedere maand zijn vergoeding op als assembleelid en zijn salaris als ambtenaar. Terwijl hij als ambtenaar geen klap uitvoert !!!!


  Maak melding

 30. De coup van de denktank van de NDP is mislukt en nu worden de scherven opgeruimd. De schade is enorm en er is gezichtsverlies geleden.Het grote doel is vanaf het begin geweest om de leider van de partij te vrijwaren van vervolging door de rechterlijke macht.De wetgevende macht (het parlement) en de uitvoerende macht (president samen met de ministers en diverse commissies) zijn de strijd aangegaan om de rechterlijke macht in het nauw te drijven.Een ware uitputtingsstrijd is ontbrand! De vreemdste ministers werden geplaatst op Justitie en Politie (o.a. Misidjan en Belfort) om daarna te komen met zwaar geschut ( van Dijk-Silos en volgens planning het overgelopen juweeltje van de VHP). Helaas ging de tijd dringen en toen moest er gehandeld worden.De trouwe makker van de president, Eugène van der San, is bereid gevonden de klus te klaren maar er is geen rekening gehouden met het werk van de veiligheidsadviseur en zijn geheime contacten.Iedereen weet dat Eugène van der San GEEN strateeg is maar recht op zijn afgesproken doel afgaat en overtuigd van de steun van de president is hij als een olifant in een porseleinen kast tekeer gegaan met het noodlottig gevolg. Nu wordt er een poging gedaan om de scherven op te ruimen door van der San zijn functie als directeur van het kabinet van de president weer te laten vervullen met behoud van het ministers-salaris, maar Eugène kennende zal hij geen gebruikmaken van de aangeboden vergoeding.


  Maak melding

 31. JoJo

  Alleen een kneus benoemt een kneus. In deze gelieve te lezen in plaats van kneus: Klootzak.

  En aan die NDP trawant: geef mij maar één voorbeeld wat die meneer van der san, de mislukte revolutionair, in positieve zin heeft gedaan voor Suriname. Hij moet naar de film “The Adventionairs” gaan kijken.


  Maak melding

 32. van der San is een ongeleide projectiel. Al gauw werd het de samenleving duidelijk dat deze man incapabel is en terecht de post van minister van Juspol, met veel gezichts-verlies heeft moeten verlaten. Vanwege zijn domheid zou hij tevens DDB ook te kijk hebben gezet. Thans mag hij weer terug naar de post als directeur van het kabinet van DDB, maar dan met behoud van het ministersalaris, Het is een bewijs van gebrek aan kader dat hij van der San terug laat komen. Bovendien wordt ook duidelijk hoe onze economie onnodig wordt belast met de liktongo’s die DDB aan zijn achterban / zijn reetkevers uitdeelt om slechts het behoud van loyaliteit.


  Maak melding

 33. MaHINDER Jogi zou GELOOFWAARDIG overkomen indien hij zijn tweede- en onverdiende salaris inlevert. Het zijn uitgerekend deze soort volksmisleiders, die met de telmaat van de klok hun stem willen horen!


  Maak melding

 34. Zo gaat het in Suriname dat noemen ze vriendjes politiek.Vind je het gek dat Suriname niet vooruit.Mensen die verstand van zaken hebben krijgen niet eens de gelegenheid om het land goed te dienen.Alleen maar ezels krijgen de kant van die domkop Bouterse.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 35. Deze veroordeelde Drugscrimineel zal nooit, Nuna, nada, never bezuinigingen op zijn Plee-kabinet waar Peggy,Stevie Wonder, Limbo, Ramon, Graanoogst,Sloote en honderden anderen deel van uitmaken.

  Deze CRIMINEEL heeft in 2015 de begroting van zijn kabinet opgeschroefd van 300 miljoen naar 400 miljoen terwijl hij al wist dat Suriname in slecht vaarwater was beland.


  Maak melding

 36. Woeha,
  Bouta haalt het speeltje van mevrouw terug want er moet iemand zijn die moet kunnen likken toch.
  En voor dat geld koop je nog geen goede gigolo.


  Maak melding

 37. Jojo, gij oordeelt met een geest vol met rancune voor de regering over het ” incident ” Van der SAN. Gij geeft een mening die niet waardevrije is maar overloopt van haat,nijd en wrok tegen de NDP regering.Het is allemaal zo doorzichtig wat de bedoeling van uw commentaar is.

  Ik ga ervan uit dat de kwestie Van der SAN het gevolg is van misverstanden en het feit dat deze man een vakman is en geen doorgewinterde politicus.Het ontbrak bij Van der SAN aan de vaardigheden hoe hij zijn boodschap moest overbrengen. Het zou de aanhang van het Front tegen de regering sieren als zij zich meer gaan verdiepen politieke- en bestuurlijke beleidsprocessen. Dit is geen grootdoenerij van mij maar verworven deskundigheid en opgedane ervaringen in complexe politieke, ambtelijke en bestuurlijke omgevingen.

  Het gepeupel binnen het Front tegen de regering gaat te snel over om oppervlakkige commentaar te leveren terwijl zaken vaak gecompliceerder zijn dan men op het eerste gezicht zou vermoeden. Er is daarom geen solide basis binnen het verzet tegen de regering omdat het Front zich alleen maar bedient van trollen, verdachtmakingen, laster, roddel, hallicunaties en alwetende arrogantie.


  Maak melding

 38. Robg@
  Het gepeupel binnen het Front tegen de regering gaat te snel over om oppervlakkige commentaar te leveren terwijl zaken vaak gecompliceerder zijn dan men op het eerste gezicht zou vermoeden. Er is daarom geen solide basis binnen het verzet tegen de regering omdat het Front zich alleen maar bedient van trollen, verdachtmakingen, laster, roddel, hallicunaties en alwetende arrogantie

  Robg
  Deze uitdspraak kan ik met jou vereenzelven, arrogante kwal
  De zaak is niet zo gecompliceert,hij weet allen niet in wat voor bochten hij moet wringen om uit het gevang te blijven.
  Hij heeft zijn hand overspeeld,en moet nu het gelach betalen.
  Het is wachten op de beul,dan weet hij hoe die mensen zich hebben gevoeld in 82.
  Afrikaanse toestand!!!!!!!!


  Maak melding

 39. De lachende 3e in deze is de achterban van Somo, Poentje en Moestadja !!
  Intussen werken ze als de stille kracht achter de schermen om straks als pressie-groep na de komende verkiezingen hun slag te slaan. Kijk maar naar de functies die ze elkaar toespelen aan hun achterban die op hun lijken !! Kijk maar op Biza en bij Moestadja !!
  Je vraagt je af of Surinamers hun les in deze niet hebben geleerd tijdens Vene zijn regegeringsperiode samen met Somo en Jong Tji Fa; Somo ging toch om de haverklap voor een service-beurt aan Amina tot naar Indonesie ,terwijl de belastingbetaler opdraaide voor deze service beurt !!
  Oeng Sranangman dong moro wan boerikie !!

  Dang wan “fosiel” Kruisland verkondigde op Grundjarie indertijd dat NPS moet weer een Creoolse partij worden !! Dommere uitspraak kon hij niet gedaan hebben !! Zal op basis hiervan de NPS een nationale partij kunnen worden als de NDP.???


  Maak melding

 40. De positie van directeur kab. Pres is vacant; V. d. San voldoet aan de eisen van benoembaarheid. Wat is jullie probleem.
  Aan dat handje vol mapiemisten wil ik zeggen, “blijf tarten, wij zien wel in welke richting die kankantrieboom zal vallen en hoe hard het zal neerploffen”!

  Osuma die bari na ing firi!
  RobG

  Jojo, gij oordeelt met een geest vol met rancune voor de regering over het ” incident ” Van der SAN. Gij geeft een mening die niet waardevrije is maar overloopt van haat,nijd en wrok tegen de NDP regering.Het is allemaal zo doorzichtig wat de bedoeling van uw commentaar is.

  Ik ga ervan uit dat de kwestie Van der SAN het gevolg is van misverstanden en het feit dat deze man een vakman is en geen doorgewinterde politicus.Het ontbrak bij Van der SAN aan de vaardigheden hoe hij zijn boodschap moest overbrengen. Het zou de aanhang van het Front tegen de regering sieren als zij zich meer gaan verdiepen politieke- en bestuurlijke beleidsprocessen. Dit is geen grootdoenerij van mij maar verworven deskundigheid en opgedane ervaringen in complexe politieke, ambtelijke en bestuurlijke omgevingen.

  Het gepeupel binnen het Front tegen de regering gaat te snel over om oppervlakkige commentaar te leveren terwijl zaken vaak gecompliceerder zijn dan men op het eerste gezicht zou vermoeden. Er is daarom geen solide basis binnen het verzet tegen de regering omdat het Front zich alleen maar bedient van trollen, verdachtmakingen, laster, roddel, hallicunaties en alwetende arrogantie.


  Maak melding

 41. -Hoefdraad heeft ook zijn top salaris behouden toen hij bij de Surinaamse bank werkte en overgestapt is als minister van financiën.

  Bouterse weet alleen uit te geven en bezuinigd alleen in zijn voordeel zodat hij en zijn vrienden op tijd hun salaris kunnen ontvangen.

  Niet de jongeren zouden een kans krijgen onder Bouterse?? Adhin zijn loopjongen wordt alleen gebruikt en verder niets meer, omdat Hoefdraad toch alles weer uit handen neemt waarover Adhin eigenlijk moet gaan.

  Het feit is:::Bouterse gaat de geschiedenis in als een van de slechte president die Suriname heeft gekend.
  Een moordenaar waar velen trots op zijn.


  Maak melding

 42. @RobG en Paraman.

  Deze man heeft in 2 maanden ministerschap aangeven niet als politicus te kunnen functioneren daar over zijn wij het sowieso eens.

  Echter het in een persconferentie (voorbereid) presenteren van complotten binnen de eigen partij in samenspraak met de oppositie zonder afstemming vooraf geeft aan dat de man ook als directeur geheel ongekwalificeerd is. Het laatste is een waarde oordeel zonder enigerlei politiek verband.

  Een persconferentie verloopt volgens een script/ een plan. Van der San heeft de tijd gehad na te denken over wat hij zou presenteren. Het is niet de poppenkast DNA waar malloten als Jogi en Gajadien hem in de val kunnen lokken en van hem een Bokito maken met te veel testosteron.

  van der San heeft de NDP, en leden van de NDP en de president in Diskrediet gebracht. Daar kan geen technocraat om heen. Van der San was slechts bezig met zich zelf en zijn positie.

  Leiders die dat gedrag accepteren en toedekken kunnen niet anders dan chantabel zijn en werken vanuit de benadering dat men de vijanden dichtbij moet houden als men ze niet kan opruimen. Anders is deze stap niet te verklaren.


  Maak melding

 43. Ergens van het internet
  De strijd om Suriname
  DE DOOS VAN PANDORA

  Pandora is de eerste vrouw in de Griekse mythologie. Zij wordt tijdens een felle oorlog tussen de goden door de oppergod Zeus geschapen om de mens te straffen voor het samenspannen met de titanen. Zeus geeft Hephaistos, de god van de smeedkunst, opdracht een mooi maar gevaarlijk en nieuwsgierig nieuw schepsel te maken: de vrouw. Zeus stuurt deze vrouw, genaamd Pandora, met een doos naar de mens en drukte haar op het hart nóóit in de doos te kijken, hoewel hij weet dat zij haar nieuwsgierigheid nooit zal weten te bedwingen. Alle goden hebben onheilspellende gaven in de doos verborgen.

  Op aarde wordt Pandora al snel opgenomen door de mannen die onder de indruk zijn van haar schoonheid. De nieuwsgierige Pandora kan zich op een dag inderdaad niet meer inhouden en besluit de bijzondere doos te openen. Uit de doos vliegen alle rampen die de mensheid sinds die tijd teisteren, zoals hongersnood, ziekte, aardbevingen en oorlog. Het onheil verspreidt zich bliksemsnel onder de mensen, die tot die tijd vrij van problemen en ziekten hadden geleefd.

  Geschrokken sluit Pandora de doos weer, maar alleen “de hoop” zit nog in de doos als deze weer gesloten wordt. Het is de enige goede gave die in de doos verborgen was. Volgens een andere lezing moet ook de hoop beschouwd worden als een giftig geschenk.

  Er zijn vermoedelijk meerdere dozen voor Pandora gemaakt die in diverse landen verborgen liggen. In een aantal landen zijn de dozen reeds geopend met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 44. @@Jojo, velen zullen en kunnen jou niet begrijpen.

  -Als je achter iemand staat en loyaal bent aan deze persoon (Bouterse) dan zie je als mens geen kwaad in deze persoon. Het is zelf zo erg dat als deze persoon negatieve zaken doet het bekleed wordt met “ach er is niets aan de hand”.

  Waarom:::De reden hiervoor is het feit dat als je als mens gaat toegeven dat deze persoon (Bouterse) inderdaad verkeerd bezig is wordt het gevoel van de persoon aangetast en omdat hij geen pijn wilt voelen zal hij toegeven dat alles goed is. Maar ergens in het hart wordt met zijn geweten gevochten.

  Dit is wat er gebeurd met vele NDPérs die achter Bouterse staan zonder erbij na te denken dat het niet om Bouterse gaat, maar om het land en volk.

  Zie de vele projecten waaraan men begonnen is,,,, geld vergooid en bijna niets is afgemaakt, of ze zijn afgemaakt maar er lopen rechtszaken, omdat er niet betaald is/wordt.
  Er wordt dan beslag gelegd op goederen.


  Maak melding

 45. Mijnheer de president,
  Zo de wind waait, waait mijn jasje, vd San ontslagen, oei een foutje, haal maar terug, de PG gehoorzaamd niet ontslaan, oei dat kan niet hij is benoemd voor het leven, ik ga wel even met hem praten.
  Is hij daar met een wapen heen geweest??????


  Maak melding

 46. Ergens van het internet
  IEDEREEN HOUDT VAN HET VERRAAD MAAR NIEMAND VAN DE VERRADER

  Column

  Bravo! Bravo! Bravo!…

  Als de ogen van het Surinaams stemvee nu niet open springen dan moet ik inderdaad zeggen: “jo koe!”

  Eugene heeft iedereen een sleutel gegeven van de deur die toegang biedt tot de politieke ondro gron libi. Het zijn geruchten die reeds geruime tijd in de lucht hangen, maar als Eugene het zegt, dan is het waar. We kunnen allemaal discussiëren over zijn karakteristieken als driftkop, arrogante kwast, wijsneus of gangster. Wat wel als een paal boven water staat is dat “Genie” niet jokt. Hij heeft dus 2 schone lippen. Als hij zegt dat Chan en Linca nauw contact hebben… dan hebben ze heel nauw contact. A no De West tak so, na Genie tak so!

  Wat betekent dit voor die politieke spanningen, rivaliteit en polarisatie die er in de samenleving heerst tussen de VHP en de NDP?

  Terwijl broers, neven, collegae, buren, vrienden en zelfs koppels uit elkaar worden gedreven door de oorlog die deze twee partijen in de politieke arena en daarbuiten tegen elkaar claimen te voeren krijgen we Linca en Chan die lekker aan het appen zijn over staatszaken?

  Is dit onderdeel van het politiek masterplan in aanloop naar 2020 en nadien?

  Persoonlijk vind ik het een briljant concept van de VHP en de NDP om elkaar nu al op gevoelige plekjes te betasten en kijken als er een vonkje los komt dat voor een duurzame relatie kan zorgen. Het zou wel leuk zijn als jullie de achterban tenminste wat hintjes konden geven over jullie affaire in plaats van stiekempjes in het donker op elkaars schoot te zitten onder een boom. Zulke dingen doe je?

  Ik weiger te geloven dat jullie het model van de kolonisator toepassen van verdeel- en heerspolitiek om er gezamenlijk munt uit te slaan.

  Ik denk dat er nu werk aan de winkel is voor de propagandamachines van zowel de VHP als de NDP. Jullie zullen nu met een nieuw concept op de planken moeten verschijnen want na vandaag zal het schelden naar elkaar juist paradoxaal werken…. Nu weet iedereen dat jullie nadien toch stilletjes elkaar achter de school ontmoeten met Cadbury chocolade met of zonder noten.

  De NDP en de VHP zullen nu even bij zichzelf te rade moeten gaan over wat er nu zal moeten gebeuren omdat het voorgenomen draaiboek open en bloot ligt in een koeienstal.

  Het kan natuurlijk ook dat Chan en Linca gewoon voor “mooi-mooi” contact hebben met elkaar, maar…maar…maar alleen het feit dat Genie het onderbroekje van zijn partij zo onverwachts naar de kant heeft geschoven voor de wereld om te zien, zal al voldoende reden moeten zijn voor de dame om zich te schamen omdat haar interne- en privézaken zo open en bloot zijn gelegd. Wat er aan edele delen tentoongesteld werd is op de koop toe ook niet netjes geschoren; laten we wel wezen!

  Het botert dus behoorlijk niet daar in de top tussen de sleutelfiguren van de NDP. Dat is natuurlijk oud nieuws, maar niemand durfde de kat de bel aan te binden.

  Het zal dan ook geen verrassing moeten zijn wanneer… ik bedoel als… Baas besluit om Genie te vragen een stap terug te doen. Dat is het meest logische wat je als partijvoorzitter kan doen. Zeker ook om de andere ereleden in de club tevreden te stellen.

  Misschien zag Genie zijn lot donderdag al aankomen na het optreden in de Paramaribo Zoo tussen de geitendieven, koeien en ezels die soms varkens worden en besloot hij om “with guns blazing at the enemies” die tegemoet te lopen. Ik moet direct denken aan die ene song van Bon Jovi. Zing je mee?

  “I’m going out in a blaze of glory. Take me now but know the truth. I’m going out in a blaze of glory. Lord I never drew first, but I drew first blood. I’m no one’s son, call me young gun”

  En wat Chan betreft…

  Ik denk dat hij wat te verklaren heeft wanneer hij straks met Greg, Bravo en Somo om de tafel zit waar er gewoonlijk strategieën besproken worden over hoe Baas af te zetten. Hopelijk duurt die vergadering niet te lang anders smelt die Cadbury in de auto nog voordat het afgegeven is.

  Eigenlijk moeten we allemaal Genie dankbaar zijn omdat hij ons even heeft laten piepen naar wat gebeurt in die short-time hotels terwijl de partners thuis liggen te slapen. Maar ja….


  Maak melding

 47. @@Haco, als mensen van verschillende partijen contact met elkaar hebben in het belang van land en volk is er geen vuiltje aan de lucht.
  Maar wat wij nu zien in Suriname is het feit dat eigen belang een grote rol speelt en Suriname te kijk wordt gezet op de wereldkaart.

  Het land Suriname is niet van niemand die dit claimt, maar van het volk die er in woont. Er moeten mensen zijn die hart voor het land hebben en geen verdeeldheid zaaien zoals Bouterse dit wel gedaan heeft.

  Ik zal achter al het goede staan, behalve als men er een zooitje van maakt en zelfs rijk van wordt.


  Maak melding

 48. Ziehier de Paarse maatregelen en het Paarse beleid :

  ** Staatskas leeg-gerommeld, alle reserves van Sranan VERDAMPT !

  ** Meer dan DRIE MILJARD aan Ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  ** Staatsuitgaven al JAREN hoger dan de staatsinkomsten !

  ** WEER GEWELD gebruikt tegen het Volk, tegen vreedzame en ongewapende demonstranten!

  ** Openlijke Sabotage vd Onafhankelijke Rechterlijke Macht, door president en kabinet !

  ** Ontslag aankondiging PG, terwijl de president daarvoor geen BEVOEGDHEID heeft !

  ** Staatsgevaar veinzen, terwijl pres noch de regering enige maatregel heeft genomen om deze dreiging ONMIDDELLIJK WEG TE NEMEN !

  ** Er is totaal GEEN PRODUCTIE op gang gekomen ondanks onze leeggemaakte kas en ondanks de vele miljoenenleningen van de Paars overheid !
  Daarom is het niet verwonderlijk dat een persoon, die niet bestaande complotten ziet, herbenoemd wordt tot directeur van het Kabinet van de president !

  ** Sranan is door de Paarse clan totaal FAILLIET gemaakt !

  PS : NIEMAND in Sranan zit nog te wachten op de Sneltrein, de 17.766 volkswoningen, fly-overs, snelwegen, ziekenhuizen, cassavefabriek, diepzeehaven etc etc !

  Allemaal HERSENSPINSELS van Paarse idioten, die voorstander zijn van het STRAFFELOOS laten van het Martelen en DODEN van ONSCHULDIGE en ONGEWAPENDE Surinaamse staatsburgers
  De PAARSE clan doet er goed aan openlijk rechtsstaat en democratie af te schaffen ! Pogen sluipenderwijs de DICTATUUR in te voeren, zal niet lukken !

  De Srananmans en de beschaafde wereld zullen op gepaste wijze met de PAARSE ONDERDRUKKERS afrekenen !


  Maak melding

 49. ALOHA……..Aay mi Pappie.Pres Bouta functioneert met zijn Verkapte Dictatoriale Wetten.
  Kan je nagaan…. die Pres beloonde zijn maatje van der San gelijk zijn oude functie met een Minister Salaris. Waw, dit kan toch niet. Incredible!!!!. Dit is een Onbeschrijflijke Matter.
  Aay mi Switie Sranang U ga OLO nangha deng Dibdibri Paarse Bende!!!!!!


  Maak melding

 50. De geschiedenis herhaalt zich, eerst Abrahams die de boel beflikkert voor miljoenen, en beloont word met een adviseurschap, en nu deze ongelikte beer die dit baantje toegeschoven krijgt, wat een ontiegelijke zooi in de bananenrepubliek en narcostaat Suribabwe, dat deskundig naar de kloten word geholpen onder leiding van een omhooggevallen sergeantje zonder fatsoenlijke opleiding met moordneigingen en een witte neus


  Maak melding

 51. Nog zo een Anti-democratische PAARSE NITWIT, meneer MISIEKABA, fractievoorzitter van de paarse clan !

  Deze heer stelt, nadat tot de Paarse hersenen is doorgedrongen dat ontslag van de PG niet zonder meer mogelijk is, Het VERVOLGINGSBELEID te POLITSEREN !

  Niet het ONAFHANKELIJKE OM moet vervolgingen instellen, MAAR DE POLITIEK (regering en DNA) !

  De NDP blijft hardnekkig op weg om de Rechtsstaat en de Democratie in Suriname AF TE SCHAFFEN !

  PS : Volgens MISIEKABA moeten die politici die massamoord op Surinamers goedkeuren en vervolging van de moordenaars trachten te saboteren, voortaan gaan beslissen wie wel of niet vervolgd zullen worden door justitie in Sranan !

  Zie artikel in Dagblad Suriname dd 14 juli 2017 waarin Misiekaba regelgeving wil maken om greep te krijgen op het vervolgingsbeleid in Sranan !

  Srananman wacht niet af, uw rechtsstaat staat op het spel, NDP stevent af een ONDEMOCRATISCHE staat, a la Venezuela ! Uw mensenrechten zijn in gevaar !!!!!


  Maak melding

 52. v.der Sant vult alleen maar zijn zak net als de president doet hij mee met de roversbende in Suriname.Het land is failliet gemaakt door sergeant Bouterse en die domme massa janken elke dag omdat ze deze domkop hebben gekozen als president van het land.De PG wilde hij aan de kant zetten omdat die niet achter hem kan staan i.v.m.die december moorden van 1982.Wat er in Suriname moet gebeuren is dat het buitenland ingrijpt en Bouterse overbrengen om in het buitenland berecht te worden als moordenaar.Alleen het feit dat hij de PG van zijn functie wilde ontheven betekend het dat hij geen verstand heeft van zaken want de PG is voor zijn levenslang benoemd.Ik wil de president verzoeken z.s.m.op te stappen want het kan niet zo verder gaan.


  Maak melding

 53. hier is geen sprake van corruptie en bevoorrechting door bouta. het is een veel groter probleem, door ouderdom is bouta aan het dementeren, ziet het verschil tussen sprookje en waarheid niet meer, hij is nog niet helemaal gek maar de stap er toe is al in gang gezet nog even dan ziet hij groene rode en zwarte olifanten vliegen, met het klein beetje verstand dat hij nu nog heeft moet hij de corruptie heel hard aanpakken voor dat als een wandelende plant de rest van zijn leven slijt.


  Maak melding

 54. Vanmorgen een stuk in starnieuws van de hand van nitwit vd San. De arrogantie, vooringenomenheid, fout taalgebruik maar bovenal, met de openlijke adoratie voor “revoleider” Bouterse laat zien hoe laag, ongeletterd en simpel deze vd San is! De laatste zin in zijn ingezonden stuk zegt genoeg.
  ” wij zijn aan de macht”, ” als jij het nu leuk vindt of niet”!
  Domme domme domme vd San.


  Maak melding

 55. Gezien de ingezonden brief is duidelijk van der San is nu echt chef ingezonden brieven en coordinator RobG, DTRT, Damsco, Paraman, Kevin als mede chef pannenkoeken bakker.

  Zelden zo’n zelf ingenomen brief van iemand op dat “niveau” gelezen.


  Maak melding

 56. Astaman. Bedankt.
  Met die laatste zin geeft deze knaap dan toch aan dat hij schijt heeft aan de bevolking. Totaal ongeschikt om een publieke functie te bekleden.
  Ik heb hier postings van aanhangers van deze knaap gelezen, waarin zij hem hoog achten?!
  Maar ja, ik begrijp het ook wel.
  Als je wordt ontslagen, maar je mag met behoud van salaris een andere functie gaan bekleden dan kan je, al is het niet mijn stijl, een lange neus trekken.
  We hebben dus
  Dodson, van der san, peneuks, er is nog een stoel vrij om te kaarten


  Maak melding

 57. Van der San terug op kabinet met ministerssalaris

  sjinie is één maand mini ster op Justpol. Hij neemt zelf ontslag en komt terug op ddb kabinet en krijgt een ministerssalaris.

  ddb moest aan sjinie hebben gezegd:
  A ministersalaris san san de na joe (sjinie) (h)e(a)de na faja watra moes poer ing djin/ dji joe.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  .


  Maak melding

 58. @Jojo, ik neem aan dat je het over die waardeloze brief hebt die van der San heeft opgesteld en anderen van langs geeft zonder voor een spiegel te staan.
  Zie maar weer het gedrag van een NDPér die een voorbeeld moet zijn naar het volk toe.
  Triest allemaal met die gasten die onder Bouterse werkzaam zijn.

  Ik wens ze allen de hel in.


  Maak melding

 59. Als Ingrid een half ministersalaris ontvangt en er een eigen kabinet op na mag houden voor niets doen, dan moet men niet klagen als Syenie met de korte lont een ministersalaris incasseert als clown.


  Maak melding

 60. Ira

  Ja ik had het over de brief waar Bokito van der San zijn eerbare carriere toelicht en anderen een spiegel voorhoud maar zelf niet in de Spiegel kijkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.