Staatsolie sluit contracten af voor offshore-blokken in Suriname

18
Staatsolie sluit contracten af voor offshore-blokken in Suriname

Staatsolie Suriname heeft gisteren, donderdag 13 juli, productiedelingscontracten afgesloten voor twee offshore-blokken. Voor Blok 59 is er een overeenkomst getekend met een consortium bestaande uit de oliemaatschappijen ExxonMobil, Hess Corporation en Statoil. Met Statoil is er ook een contract getekend voor Blok 60. De overeenkomsten vloeien voort uit de ‘Open Door Policy Offshore Suriname’ van Staatsolie (15 september 2015 – 7 september 2016). De blokken 59 en 60 zijn op basis van van te voren vastgestelde criterie toegewezen aan respectievelijk het consortium en Statoil. De overeenkomsten gelden voor dertig jaar.

Bij de ondertekening van de productiedelingscontracten voor de offshoreblokken 59 en 60 waren aanwezig, vanuit links: Marny Daal-Vogelland (manager Petroleum Contracts van Staatsolie), Regillio Dodson (minister van NH), Rudolf Elias (algemeen directeur Staatsolie), Erik Oswald, Exploration Vice President Americas van ExxonMobil, Timothy Chisholm, Vice President Exploration Atlantic Margins van Hess Corporation, Martijn Smit, Country Representative Suriname van Statoil. De ondertekeningsceremonie vond plaats op het hoofdkantoor van Staatsolie.


18 REACTIES

 1. Geen enkele koperen cent krihgen die verarmde oerdomme ndpers. Baas e mek deng ka dee nanga dee. Na soso foerfoeroe leki ddb en corrupte gang. Wo ka tot 2020, verkiezing no e go kong, ma totale dictatuur.


  Maak melding

 2. Suriname is als een gek aan het investeren in olie terwijl er de laatste dagen door wereldwijd wordt geroepen dat er vanaf 2035 geen benzine en dieselauto gefabriceerd zal worden. In India mag vanaf 2030 geen benzine en diesel auto meer rijden.

  Hoefdraad heeft een lening afgesloten die na 20 jaar betaald wordt met oliegeld, terwijl door ontwikkeling van de elektrische auto benzine en dieselprijs met meerdan 50% gaat kelderen.


  Maak melding

 3. @ misterbojo

  “Dan lopen sommige dat de regering niets doet?BAAS maakt moeite,alleen voor de halve Hollanders daar in Suriname is het nooit goed.”

  Dit heeft helemaal niets met baas te maken omdat waar olie kan zijn de internationale spelers van zelf komen aankloppen hoe goed of hoe slecht de regering ook is.

  Het is wel zo dat bij een zwakke regering de multinationals wat meer graaien, bij een slechte regering ze wat meer zekerheden willen en bij en goede regering sneller en beter tot zaken komen.

  Indien er olie zit komt die olie toch nooit in Suriname omdat men er dan een drijvende winnings- en opslaginstallatie afmeert die tankers vult die alleen maar in diepwater uit de voeten kunnen. Die maatschappijen hebben niets in Suriname en zullen hun bevoorrading wel eens vanuit Guyana gaan regelen omdat men daar al aan het voorbereiden is voor het eerste off shore veld.


  Maak melding

 4. @ Kevin

  Wie de schoen past trekt hem aan.

  Alle ontwikkelingen die nu nog lopen zijn onder de front regering begonnen. Deze regering heeft helemaal niets toegevoegd behoudens een lege kassa, devaluatie, depressie en enorme schulden.


  Maak melding

 5. @JoJo

  Schaam je zulke onzin te vertellen.
  Niks is er gedaan……jawel…toch wel…grond verdeeld, gestolen en verdeeld, drugshandel op grote schaal…yepp die fronters top.

  Zelfs Dalian kregen ze amper van de grond………lees je een keer goed in voor je met verdraaide en halve waarheden komt


  Maak melding

 6. @JoJo

  Je hebt gelijk eigenlijk….dat veel contracten van nu zijn opgestart onder Vene….yepp aan het einde van het Front hebben de vriendjes aannemers van de Olifanten Partij contracten gekregen voor werken tegen belachelijk hoge prijzen waarvan de rekening na 2010 werd betaald…….Zodat altijd geroepen kon worden wij hadden de schatkist vol…..en als aanbetaling kregen de aannemers….grond…..percelen…..met een gesloten beurs.

  Yepp Vene bedankt voor alles wat jullie niet hebben gedaan in jullie periode.


  Maak melding

 7. @ Kevin:

  1>>> Grond beschikking, een grote show die tot niets leid omdat men wel aan de grondhuur verplichtingen moet voldoen of anders zonder grond zit. Fop actie geweest want mensen die gratis grond nodig hebben hebben geen middelen om de juiste beheers daden te doen of iets te bouwen.
  2 >>> Drugshandel ja die is gestegen met stip net als in de jaren 80 van de vorige eeuw.
  3 >>> Dalian I is niet opgestart onder Wijdenbosch maar Vene, Dalian II en III zijn geheel onder Vene geregeld
  Echter Dalian IV zit al jaren in de koker en is al sinds 2013 menig maal opgestart echter de start is al 4 jaar BINNENKORT. indien u naar een ander wijst wijzen er 3 vingers naar u zelf.
  4 >>> Bouterse heeft belooft alle corrupte Olifanten aan te pakken en op te sluiten, zelfs 50% van de VHP ondertussen 7 jaar later geen enkele zaak aangebracht terwijl de kasten vol liggen met CLAD rapporten waar Bouterse zand overheen doet.

  Kevin u heeft geen idee wat u roept. U kunt beter de naam van Mohammed Said al Sahaf overnemen.


  Maak melding

 8. @@Kevin. ik hoop dat je weet dat deze regering Bouterse gronden heeft uitgegeven aan het volk. Geen probleem dus.
  Vergeet niet dat vele van die gronden gewoon tot een zwamp behoren. Zie Nickerie en achter charelsburg. De stemmen heeft hij al gekregen.

  Bouterse was toen ook in Coronie om het volk daar toe te spreken over het feit dat zij water zouden krijgen uit de kraan.
  Het is meneer Paal die toen het volk in Coronie heeft gezegd dat de eer naar de heer Venetiaan moet gaan, omdat hij de grondlegger is.

  Verder heeft de heer Venetiaan ook ervoor gezorgd dat er GEEN enkele scalians op het stuwmeer mochten varen en zie wat Bouterse met het volk doet. Gif en nogmaals gif in het water.

  Er is heel veel mis met gelden van de Staat vanaf Bouterse aan de macht is en als je dit nog steeds niet kunt inzien dan begrijp ik het ook niet meer.
  Er zijn zat bewijsstukken.

  Conclusie::::Bouterse denkt alleen aan zich zelf en NIET aan het volk.
  Ik wens hem slapelozennachten toe en een ophanging aan een tamarindeboom.


  Maak melding

 9. @JoJo

  Je haalt weer van alles erbij wat totaal niets ter zake doet.

  Als jij zo goed op de hoogte bent van de Dalianprojecten dan weet jij ook waarom deze niet van de grondkwamen.
  Juist ja, achterstallig onderhoud vanafwatering(en)
  ja het enige nieuwe asfaltpject van Vene…2009 Afobakaweg Dalian I…..de rekening van het geel volgt in…..juist ja na 2010….
  Ewaar zeg ik dat Dalian I onder wijdenbosch is opgestart?

  Daarnaastwaar haal jij het verahaal grondbeschikking ineens vandaan? heb ik het daar over gehad…grond verdelen onder de vriendjes van ene daar had ik het over….aannemers die geen geldkregen als voorschot op hun werkzaamheden maar grond……aannemers die de werkzaamheden gingen opstarten tegen torenhoge tarieven waarvan de eerste factuur pas eind 2010 werd geleverd. Drugs….wanneer zijn een paar Olifanten ineens in 1 a 2 jaar tijd van een kruidenierswinkel naar een megabedrijf gegroeid…of kleine ijzerwarenwinkel naar een megaspeler op infra?….en dat in de surinaamse economie van die tijd?

  Anticorruptie……die wet die iedereen heeft laten liggen maar die nu wel actief gaat worden?
  10 jaar hadden ze de tijd….niks hebben ze gedaan…niks…ja een soort van volle schatkist afgeleverd met veel lijken in de kast……3 nullen eraf…….yep thx Fronters…

  Je weet niet waar je het overhebt JoJo…niet alles is ff met googlen terug te vinden. Daarnaast als je dat doet zou het je sieren de bronvermeldng erbij te zetten zodat een ieder kan zien dat je alleen die delen copy-paste die ijouw straatje passen. Charlatan


  Maak melding

 10. @Jojo

  wederom lul je…skalians niet op het stuwmeer? hahaha de DC keek gewoon de andere kant op daarom zag hij ze niet…

  Vene die toeliet dat met goud ging zoeken op Brownsberg…sterker nog hij gaf toestemming…O ja hij wist niet dat ze dat met kwik gingen doen…….

  Skalians……op welke rivier waren die ook alweer aanwezig oder Vene?


  Maak melding

 11. @ Kevin

  Welke DC, Hoelang is er sprake van Skalians in de schaal dat ze er nu last van hebben en by the way van wie zijn de Skalians. De meeste die door Dodson aan de ketting gelegd werden waren van NDP Loyalisten zoals Pieter Peneux en Safrina holding (werkgever van Dino B).

  De Skalians zijn een pest geworden na 2010.

  Het zelfde is ten aanzien van het goud zoeken bij Brownswe, dat vond plaats onder het oog van Frans Kansantaroeno in 2012 is hij tegen de lamp gelopen..

  Gezien de locaties waar goud in de bodem zit zijn de Skalians op de Marowijne en de kreken aan de oost en zuid zijde van het Brokopondo meer.
  Wees gerust Venetiaan heeft geen enkele Skalian eigenaar enigerlei toestemming gegeven.

  Binnen deze regering was het mogelijk dat een Skalian operator (Peneux) na stilgelegd te zijn plotseling een concessie overeenkomst kon laten zien . Een overeenkomst die hij niet kon tonnen toen de minister stoere dingen deed.
  Minister Dodson is vaker voor schut gezet door de President.


  Maak melding

 12. @JoJo

  Dat je uit je nekt lult heb je nu wel helemaal bewezen.

  Hoe kan Vene in 2012 toestemming hebben gerleend?
  Browwnsberg speelt al van voor 2007…onder Vene…Vene die in 2007 de operatie Clean-Sweep uitvoerde omdat hij niet had verwacht dat men “zoveel;” goud ging zoeken (nadat hij eerst toestemming had verleent) en dan ook nog met kwik……duhhh. en na dat er een paar journalisten op de gouddelving waren afgekomen.

  En hoe goed heeft Stinasu in de periode van Vene Witikreek beschermd terwijl Vene precies wist wie wat waar goud vond? Stinasu moest de andere kant op kijken en alleen de toeristen laten zien hoe goed ze bezig waren de surinaamse natuur te beschermen en zelf voor tour-organisatie speelden.

  In 2012 is de man van PL tegen de lamp gelopen…klopt….rotte appels zijn er altijd geweest binnen stinasu.

  Vene heeft geen Skalian-eigenaar toestemming gegeven maar heeft wel de eigenaren (en dan bedoel ik niet diezelfde actie van 2011) belastinggelden laten betalen……..en tegen de media laten doorschemeren dat deze skalians van Frans Guyana zijn……..duhhh…..

  En wederom haal je dingen door elkaar….de consessie waar jij het over hebt betreft de Sarakreek…niet het stuwmeer. Alleen “Starnieuws” bracht het als zijnde dat het de consessies waren voor het stuwmeer. een aantal “kranten” hebben dit bericht van Startnieuws blind voor waar aangenomen en tevens ook geplaatst.

  De Skalians zijn er echt niet pas vanaf 2010 zoals jij mij wilt laten geloven. Sterker nog de Skalians zijn zelf door de regering geintroduceert, a;s is dat zelfs al voor de tijd van Vene


  Maak melding

 13. voor een mooi suriname met voor uit gang is een ding goet en snel time is money , bouterse moet weg uit suriname verbannen worden .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.