zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoVroege schoolverlaters krijgen training bij Telesur

Vroege schoolverlaters krijgen training bij Telesur

-

Does Travel - naar Suriname

Een groep van de 120 jongeren is maandag in Suriname begonnen met een training in administratieve en computervaardigheden, die ze moet klaarstomen voor een tweede kans in de maatschappij. De training is georganiseerd door Stichting Mati Fu Tego in samenwerking met het telecommunicatiebedrijf Telesur.

De training wordt verzorgd in het Telesur Opleidingscentrum aan de Anton Dragtenweg en valt onder het ‘Wan okasi gi den di wani-project’. Vroege schoolverlaters konden zich opgeven voor deze training. Na deze groep van 120 bestaat de mogelijkheid voor nieuwe lichtingen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Beste mensen je school diploma is je eerste liefde,werk ervoor.
  Deze schoolverlaters een beroep aanleren zoals meubelmakers,monteurs,desnoods gaan ze in staats cassave bedrijf werken,land en tuinbouw werk,enz…
  Kom nou mensen voor een werk op kantoor heb je meer dan een diploma in computeren nodig.,
  Ga naar school, tot de groep van schoolverlaters behoren is een schande en niet iets om trots op te zijn .


  Maak melding
 2. @Kwaka
  Telesur zou goed doen als ze liever workshops zou organiseren voor jong en oud met als thema….Family planning en het gebruik van voorbehoedsmiddelen.


  Maak melding
 3. Uitstekend!
  Er zijn kinderen die goed uit boeken kunnen leren en er zijn kinderen die dit niet kunnen.
  Dat wil niet zeggen dat zij dom zijn. Integendeel, zij leren anders. “learning by doing.”


  Maak melding
 4. Ai Baja Pico Rico,
  de kinderen krijgen allemaal gelijke kansen om te leren op school. Als je ouders je niet motiveren thuis dan krijg je leerlingen die denken dat zij anders zijn dan de rest.Ze spelen dan voor dom of zwakbegaafd!


  Maak melding
 5. ,,,en in Suriname hoef je niet bepaald knap en intelligent te zijn zie maar de lijder van Suriname,geen school ,geen diploma’s en toch…


  Maak melding
 6. @ Ray

  Wat jou reactie betreft van 17; 31 uur heb je volkomen gelijk, maar dan moeten de kinderen ook coup plegen en moorden ! Het is een prima initiatief van Telesur,hoop maar dat kinderen deze second chance met bei handen grijpen.

  Bun tori

  Jacko


  Maak melding
 7. @JZwartmans
  Natuurlijk zitten we niet op coupplegers en moordenaars te wachten.Schoolverlaters verdienen een 2de kans die meer beroeps gewijs is.Met een computer diploma alleen kan je nergens een baan vinden .Boeken interesseren deze groep niet,Lever ze af als meubelmakers,schilders,timmermannen want intussen zijn ze geen 15 of 16 jaar meer.
  Ze zijn niet gehandicapt maar zijn met de zegen van God gezond en sterk en ze kunnen werken.Als jij denkt dat deze groep tot lijders kunnen maken na ee 2de kans verdiend te hebben zeg ik…absoluut niet!!


  Maak melding
 8. Dit is een antwoord van iemand van hindustaans afkomst altyd maar klagen over Creolen die veel kinderen hebben maar de grootse gedeelte van de hindus heeft meer als 3of 4 kinderen,waarom mogen Creolen dat dan niet


  Maak melding
 9. Wat een dom geroeptoeter weer met de visie vanuit NL.

  Niet elk huishouden heeft een comp thuis of stroom om s’avonds te leren. Hoe wil je dan gemotiveerd worden?. Daar kunnen die kinderen niks aan doen.
  Maar ze worden wel voor “dom” uitgemaakt. Die kids kunnen niks doen aan de omstandigheden thuis waarin zij verkeren.
  Ze krijgen nu tenminste nog een extra kans om er “wat van te maken”.
  Zelfs voor de meeste laagst betaalde banen heb je nog een beetje kennis nodig van computers Die kennis kunnen ze nu tenminste opbouwen.

  Daarnaast….kijk eens in het bedrijfsleven, de eigenaren van bedrijven…hebben die allemaal een bull opzak van de universiteit?
  De meesten hebben de middelbare school niet afgemaakt en sommigen zelfs de lagere school niet eens.


  Maak melding
 10. Ray
  Het gaat veel verder dan motivatie, opvoeding, gelijke kansen.
  Mensen zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig!
  Dus als kinderen denken dat ze anders zijn dan anderen dan klopt dat.
  En omdat niet iedereen gelijk is zal niet iedereen kennis op dezelfde wijze tot zich nemen.
  Je schrijft verder:
  “Deze schoolverlaters een beroep aanleren zoals meubelmakers,monteurs,desnoods gaan ze in staats cassave bedrijf werken,land en tuinbouw werk,enz….
  Vul daarom op de puntjes in:
  administrateur, computerreparateur, software ontwikkelaar, software installateur. enz
  Mij bekruipt het gevoel dat je denkt dat deze kinderen alleen maar werkzaamheden zouden kunnen verrichten met een lage toegevoegde waarde. Werkzaamheden uit de primaire sector.
  Mijn moeder heeft drie jongens gebaard.
  Twee daarvan hebben hun studie afgemaakt. De derde niet, maar hij heeft een topbaan en een topsalaris.

  Zonder je te willen beledigen, maar je denkt als een oude Hindoestaanse man, die denkt dat studie alles is.
  Vroeger had je een reclamespotje op de tv in Nederland.
  De Hindoestaanse man zei aan zijn dochter:
  hij is geen eens advocaat enz ( de rest ben ik vergeten).

  Een paar tips
  Think(ing) outside the box.
  Geloof in kinderen en stimuleer hen!


  Maak melding
 11. @Pico rico alweer op de racisme uit en met kevin de likker achterna gevolgd,komt hij je moreel ondersteunen hier/

  @Pico Rico
  Hallo laat mij je uit je droom helpen.Geen enkel werk is minder dan de ander zolang jij je geld op een eerlijke manier verdiend.Hoe wil je computerdeskundige worden als geen enkel bedrijf jou in dienst neemt zonder je schooldiploma’s.
  Je broer moet blij zijn dat hij een goeie salaris ontvangt en een topbaan heeft ergens ,die grap kan je in deze tijd niet herhalen.Als ouder stimuleer je je kind ,niet voor je zelf,maar je doet het voor hun toekomst.Je moet de gedachte dat in je leeft van..mijn mamie heeft 2 kinderen die gestudeerd heeft en 1 die niet gestudeerd heeft…uit je kop zetten. Voor ouders zijn alle kinderen gelijk en voor al hun kinderen wensen zij het beste althans zo gebeurd het binnen de hindostanen,En wat denk jij dat iemand die timmerman is iemand die meubelmaker is,iemand die een veeteelt doet iemand die landbouwer is, denk jij dat deze mensen beneden niveau zijn?Jij bekrompen man ,deze zijn de pilaren van een land die de economie helpen opbouwen!! En deze mensen hebben wij juist nodig want Suriname heeft ze niet meer in huis.Zal me wat zij als straks iedereen computerdeskundige is en niemand die een brood kan bakken!! Moeten wij dan buitenlanders importeren om al het andere werk voor ons te doen?Want we zijn allemaal computerdeskundige toch Pico rico?!


  Maak melding
 12. Hun ouders zijn aanhangers van de criminele politieke partijen, Abop ( algemene boeven, oplichters partij) en de Ndp ( nationale drugs partij). Wo ka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES