Ontslag geëist van ‘verbaal corrupte’ Surinaamse minister

41

PARAMARIBO, 13 jul – Minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap & Cultuur moet onmiddellijk met ontslag. Dit stellen oppositiepartij DOE en twee onderwijsvakbonden. Grof talgebruik via een radioprogramma vormt de aanleiding. “Hoeveel gezichtsverlies kan het onderwijs er nog bij hebben als een minister dit soort taal uitslaat en denkt als ‘Boutist’ ermee weg te komen? Dit gedrag van de minister is op te vatten als verbale corruptie,” stelt DOE.

Bewust en afwijkend wordt tegen de afgelegde ambtelijke eed gehandeld. De kans op herhaling is levensgroot. Peneux reed in het parlement al een scheve schaats. toen hij zich bediende van ongepast taalgebruik. “Van de minister mag geen verbetering worden verwacht, juist ook omdat noch de vicepresident of de president ooit en nu ook niet, duidelijk stelling genomen hebben tegen dit desastreus gedrag.”

Voor DOE zou Peneux de eer aan zichzelf moeten houden. De Associatie van Leerkrachten in Suriname en lerarenbond BvL vinden dat de minister de kluts kwijt is. Het beste is dat de man zelf ontslag neemt. Volgens de Ware Tijd zullen de vakbonden een handtekeningenactie op touw zetten. Ook zal een petitie worden aangeboden aan president Desi Bouterse om zo het ontslag ook gedaan te krijgen.


41 REACTIES

 1. Yepp…laten we doen wat de bonden roepen….weg met die…weg met die….weg met iedereen…de bonden zijn de baas….

  Arrogantie ten top….andere vakbondsleiders misschien?
  Die verdwaalde hutkoffer probeert de aandacht van zijn falen af te leiden.


  Maak melding

 2. Zo. Baas en Peneux zullen blij zijn. Wederom een hielelikker die voorzien zal worden van levenslang vette vergoeding. En het hoeft niet eens uit eigen zak. Optimaal “gebruikmaken” van het systeem.


  Maak melding

 3. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  De minister van Onderwijs en Wetenschappen, kortom de hele regering die getekend had dat de PG haar huis moest kan gezien dat ze een blunder gemaakt hebben opstappen. Het geeft aan dat ze niet de kennis en ervaring, adviseurs hebben die hen de juiste informatie geeft en hun hiertegen kan behoeden. Deze blunder is (inter)nationaal gehoord en gezien.

  Regering, ddb en gangsters, treedt af en behoedt Suriname van nog meer schade en schande.

  Wetboek van Strafrecht Suriname

  Boek II Titel XIX

  Misdrijven tegen het leven gericht

  TITEL XIX. MISDRIJVEN TEGEN HET LEVEN GERICHT

  Art. 347. Hij die opzettelijk een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan doodslag, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren.

  Art. 348. Doodslag gevolgd, vergezeld of voorafgegaan van een strafbaar feit en gepleegd met het oogmerk om de uitvoering van dat feit voor te bereiden of gemakkelijk te maken, of om bij betrapping op heterdaad, aan zichzelve of andere deelnemers aan dat feit hetzij straffeloosheid hetzij het bezit van het wederrechtelijk verkregene te verzekeren, wordt gestraft met de doodstraf, met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren.

  Art. 349. Hij die opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan moord, gestraft met de doodstraf, met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren.

  Verdrag van San José

  Verdrag San Jose: Amnestie is niet van toepassing voor misdaden tegen de menselijkheid. Dit verdrag is hoger en sterker dan de grondwet van Suriname.Dit verdrag dat in Costa Rica is aangenomen te San José, Costa Rica op 22 november 1969. Het Verdrag van San José, ook wel de American Convention On Human Rights, is de Amerikaanse tegenhanger van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dus die hele amnestiewet van Suriname is er, maar is ondergeschikt aan het Verdrag van San Jose, waar Suriname sinds 1987 lid van is.

  Dus de paarse kakkerlakken moeten maar ophouden om te praten over dat EL Vele het gemaakt heeft in 1989 en dat zij hierin een wijzing in hebben aangebracht over de periode en het bekrachtigd hebben in 2012.

  Hopelijk dat anderen die zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid hun borst flink gaan natmaken en dat de nabestaanden van alle slachtoffers ook strafzaken aanhangig maken tegen de personen, verantwoordelijken hiervan.

  Internationale Verdragen, cq mensenrechten, Verdrag van San José is veel sterker dan de grondwet van Suriname. Dus mensen die praten over amnestie houdt er over op. Laat de rechters/krijgsraad hun werk naar alle rust doen en wie het niet mee eens is als er een vonnis komt, kan in hoger beroep gaan. Let op! de amnestiewet van 1989 dat in 2012 gewijzigd is over de periode en bekrachtig is zal nada, notie, neks, nunca, nul,negatief, niets opleveren. In tegendeel het vonnis van de rechter/krijgsraad zal gehandhaafd blijven

  ddb heeft al een eis van 20 jaar en laat hij zich maar voorbereiden voor zijn gevangenisstraf, verder dat hij daarna aan Nederland voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugscriminaliteit wordt uitgeleverd en daarna aan DEA aan USA. ddb kan nu het beste aftreden.

  Surinaamse Volk, uw belangen, uw uitdagingen, armoede, werkloosheid, werkgelegenheid, valutakoers stabiliseren, export –en productieondernemingen, eco-toerisme, onderwijs en wetenschappen, veiligheid, rust orde, huizenbouw, infrastructuur, milieuvraagstukken die om oplossingen vragen, enz.

  ddb en gangsters zijn een sta in de weg in deze ontwikkeling en vooruitgang van de republiek Suriname even als anderen in de republiek Suriname. Deze moeten ook worden vervolgd en ook worden opgesloten. Criminelen, misdadigers horen veroordeeld te worden door de rechtbank/krijgsraad en in de gevangenis te worden opgesloten, ongeacht wie je bent, enz.

  Kalmte Zal Alle Surinamers Redden En Het Recht Moet Zege Vieren. De Wet Is Voor Iedereen Gelijk. Let Op! Internationale Verdragen, Mensenrechten, Verdrag Van San José is ook voor Suriname van toepassing.

  Time4Change

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. De oppositie en de bonden staan weer eens te jammeren als kleine kinderen. Deze minister blijft gewoon op zijn post zitten. Dikke pech voor julie charlatans.
  De heer Peneux heeft zijn excuses geboden en daarmee is de zaak opgelost.


  Maak melding

 5. Je vraagt je af water met de NDP aan de hand is.
  Hoorde ook Misiekaba zeggen dat de assemblee de amnestie wet veranderd heeft en de rechter dat niet heeft toepast.
  Het wil bij deze man niet doordringen dat door de amnestie wet te wijzigen,het niet meer de oude wet is,maar een nieuwe is ontstaan en die dan niet meer van toepassing is in een lopende proces.Inmenging so bun.
  Stel dat de wet RobG inhoud.En verandert of wijzigt de wet in Borg of Brog.De letters zijn dezelfde maar de inhoud is helemaal geen RobG meer.


  Maak melding

 6. Weer een aantal droplullen die het graag van zo een minster hier willen goedkeuren.

  Het is heel mooi. Eerst van alles en nog wat uitkramen. En daarna excuus aanbieden.

  Mooie boel is dit


  Maak melding

 7. correctie:
  doodstraf is in Suriname afgeschaft in 2015

  Suriname heeft de doodstraf formeel afgeschaft in 2015. Het land heeft zich in 1987 gecommitteerd aan het verdrag van San José, dat de uitvoering van de doodstraf verbiedt.

  De doodstraf werd vermeld in artikel 9 van het wetboek van Strafrecht. Artikel 349 van het Surinaamse Wetboek van Strafrecht bepaalde bijvoorbeeld: ‘Hij die opzettelijk en met voorbedachten rade en ander van het leven berooft, wordt als schuldig aan moord, gestraft met de doodstraf, met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke gevangenisstraf van ten hoogste twintig jaren.’

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Ik denk dat het Surinaamse volk de oppositie door hebt dat zij alles aan proberen te doen.om Suriname bestuurloos te krijgen.gelukkig dat dat hen niet gaat lukken. Je hoeft maar te een scheet te laten dan moet je van de oppositie en hun hand langer buiten de assemblee af te treden. Hahaha zo makkelijk krijg je geen regeer MACHT.


  Maak melding

 9. Dit voorval is een bevestiging van een compleet bankroet van Su onder deze regering in moreel, financieel, sociaal, crimineel opzicht.


  Maak melding

 10. misterklojo…

  hel land is al stuurloos dankzij het corrupte wanbeleid van de paarse maffia. Ze zwalken stuurloos van lening naar lening en van leugen naar leugen met achteraf schaamtevolle excuses.


  Maak melding

 11. Het is water naar de zee dragen!! Ik lach mij kapot!! een petitie indienen bij de mafkees!! Een boutist die veroordeelt wordt door Bouta!! Hoe komt men op dit soort idiote idee, vraag ik mij af!! Wat een sukkel zeg!! Heb geen woorden voor!!!


  Maak melding

 12. @misterbojo,

  Het zou beter zijn dat je het “denken” aan de paarden overlaat. Die kunnen dat beter Want er is geen 1 in het kabinet die iets goed op de rails kan krijgen laat staan denken.

  Het zelfde geld voor een aantal personen bij de oppositie.

  Dus denken kunnen ze niet. Als ze dat hadden gekund was Suriname een top land wat economie betreft.


  Maak melding

 13. De minister als viswijf.
  Wordt hij met excellentie aangesproken?
  Er is in ieder geval één ding waarin hij excelleert: slechte manieren.


  Maak melding

 14. -In een beschaafd land had de minister ontslag genomen, maar onder Bouterse zal het niet gebeuren, omdat baas zelf geen goede voorbeeld voor het land Suriname is.

  Mensen die achter deze man staan zijn ongelukkige mensen en hebben geen goede opvoeding genoten.
  Het zijn deze zelfde mensen hun gezinnen die ook met dergelijke problemen te maken krijgen. KARMA


  Maak melding

 15. Ray jullie redimoesoes denken BAAS weg te krijgen maar dat gaat nooit lukken. Ook na 2020 blijft BAAS aan de macht. Hoe meer je afzet tegen hem hoe sterker hij wordt. Ga aub hulp zoeken voor je Bouterse syndroom. Ray je bent jankerd. Een echte bobo jantje


  Maak melding

 16. Waartoe de nationale dieven partij in staat is gaande weg de afgelopen 30 jaar duidelijk geworden. Het toppunt van deze partij beleven vanaf 2015. Nog 3 te gaan dan komt de anti-climax.


  Maak melding

 17. Peneux heeft die vieze rat goed te pakken en dat is soms nodig met dit soort charlatans. Natuurlijk moest hij zich hierna Verontschuldigen. Wat is dan het probleem? Alleen buitenlandse agenten in Suriname hebben n problem met Minister Peneux, win Surinamers niet. Dus, stop dat gelul.
  Peneux is the man en nobody else; Punt!
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 18. jullie lullen.

  hij is ook mens. Een jaar terug heeft die Ori hem ook getakkeld. Waarom niet Orie moet weg? De vakbond heeft n heel andere taak. Die minister heeft op onderwijsvlak niets verkeerd gedaan. In tegendeel structureerd hij het zaakje maar ondervind zoveel tegennwerking. Weg met die bonden en Doe. die moeten eens naar zich zelf kijken ipv het land naar de verdoemenis helpen.met hun kort zicht.


  Maak melding

 19. Doe, althans de ene helft van Doe, probeert nu aan te pappen met valies, eerst de NDP, maar de baas kan slijmjurken als Breeveld niet uitstaan en dat had slijmpie bre al gauw door, dus slijmde hij zich naar de oppositie en toen Wilde hij we zijn moe ook wegwijs maken maar daar werd hij ook met de nek aangekeken en op 20 mei schitterde hij ook niet net als kassie en nu denkt hij valies met Zn waterhoofd aan wat charisma te helpen. Nou Breeveld ook in de KERK ben je nietmeer geloofwaardig, je bent n opportunist van het ergste soort en nu jij je schaapjes op het droge hebt bekommer je niet om die armen die je aan brood hebben geholpen maar ga je ipv daarvan voor her buitenland werken. Foei toch Carl, we weten waarmee je bezig bent. Stop ermee. Peneux gaat Bergen’s, doe normaal, lafaard.
  Want als Peneux n boekje over jou likgedrag open doet word je hoofd direkt Klein en predik je straks Alleen de passie.
  Dus tapu Jere of kom uit de kast.
  Mvg
  Boy


  Maak melding

 20. Ai boi, de kinderen horen van elkaar op school dat Robert ,,,
  een boeler is. Sommige kleine kinderen vragen nu reeds thuis wat dat is !! Of ze ze ook zo zullen worden als hun minister !
  Sari torie; Suriname wodrt nu helemaal Sodom en Gomora !!
  Carl,de Judas, doe wat in deze samen met je achterban ! Jij was een ferfente ondersteuner van de regering Bouta !! Als je niets kan betekenen voor land en volk, geef de leiding dan over bv. aan Ricky Stutgard !


  Maak melding

 21. Roberta kan een paarse boelerschool oprichten voor de vele boelers die de ndp uitmaken en aanhangen. Alleen maar moreel misdadig geestelijk paars verval is wat men kan verwachten, zolang de meest domme ndp regering aan de macht blijft tot 2020. Na soso paarse ka ndpsma e go swing, dri gi nanga njnang. Ndp is een ware misdaad vloek die oerdomme imbeciele aanhangers verdienen. Dader en slachtoffers zijn opmerkelijk ndpers, de domste mensen in verworden ddb misdaadstaat Surboutababwe, wo ka njnang paarse kalakka.


  Maak melding

 22. Roberta pakt ene dongboy geregeld van achteren tot hij paars krijst…..neks no fout op dit forum. Ndp staat voor na dagu poepe aanhangers.


  Maak melding

 23. @Koos
  Peneux heeft zich zelf gediskwalificeerd. Minister onwaardig. Inpakken en oprotten met je mars.

  donderdag 13 juli 2017 om 20:33 uur.
  HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

  Kolonisator misbaksel hou je bek bemoei je met jou rasgenoot GEKKE GEERT WILDERS !


  Maak melding

 24. @
  Django
  Politiek SU is ernstig ZIEK.
  Graag alle onbeschofte ouwe ongediertes uitroeien en opnieuw beginnen met een nieuw en jong generatie.

  donderdag 13 juli 2017 om 23:33 uur
  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Dan komen wij toch weer uit bij de NDP,..die is MULTICULTUREEL,dus weer pech voor de front IDIOTEN


  Maak melding

 25. De regering zegt de PG moet weg
  Parbo zegt ja de PG moet weg
  De regering zegt de PG mag blijven
  Parbo zegt ja de PG mag blijven
  Parbo de papegaai,ja knikker zonder een eigen mening en je vriendinnetjes ook dus laat me


  Maak melding

 26. Robert Peneux heeft zeer slechte manieren. Als minister van Onderwijs heeft juist hij een voorbeeldfunctie.
  Ik vraag me af hoe deze minister zich zou opstellen als een leerkracht zijn boosheid in krachttermen zou uiten.
  Weet zeker dat deze leerkracht niet eens de kans zou krijgen zijn excuses aan te bieden, laat staan de kans om zijn gedrag ten positieve te keren.

  Terwijl haast een ieder zijn/haar afkeuring uit richting het schandalig optreden van de minister, is mij opgevallen dat velen zich net zo schuldig maken door scheldwoorden te gebruiken richting de minister.

  Moraal in Suriname, maar ook in de rest van de wereld is totaal zoek geraakt.


  Maak melding

 27. Er gebeurd tenminste iets met deze karikatuur is de politiek van Su.

  Orie is een charlatan. Peneux noemt het Tjubbie Tjekker, Pietje Puk, en hij heeft gelijk ook.

  Dus Orie mag van mij de titel: TT PP voor zijn naam zetten.
  Vakbonden, onwillige leraren en oppositie zijn bang voor Peneux. Hij vat de koe bij de hoorns. Het gedonder, verborgen werkeloosheid en gejat in het onderwijs gaat tot een verleden behoren.
  Leraren die garnalen en bakhove verkopen onder lestijd??
  Die in het weekend klaslokalen verhuren tegen vergoedig?
  Van 1 school weet ik zelfs dat ze zelfs het meubilair verhuren op zondag aan een kerk die een klaslokaal afhuurt op de zondag????

  En voor a die roeptoeters vanaf de noordzee……het zijn in dit geval niet de creolen die dat doen…

  Laat Peneux lekker z’n werk doen. Misschien komt er dan nog wat terrecht van de scholing in Su.


  Maak melding

 28. Alles wat fout gaat in Suriname komt door de hindustanen.
  Daarentegen is alles wat er wel goed in dat land door de creolen wordt gedaan.
  Men kan nog meer vertellen, ik weet wel beter en dat is dat geen bevolkingsgroep beter is dan de andere.


  Maak melding

 29. Wow, iemand die scheldt en tiert terwijl hij minister is van Onderwijs en dus een voorbeeldfunctie heeft, zal er voor zorgen dat het beter zal gaan met de scholing in Suriname.

  Zo rauw heb ik het nog niet eerder gegeten, maar ja alles wat de Nationale Domoren Partij fout doet, wordt door de NDP keffertjes schoon gepraat.


  Maak melding

 30. dit ding is minder dan een varken , dat Suriname internationaal negatief te kijk zet ..bah, van walging spuug ik erop .


  Maak melding

 31. Jiyani, het likkersgespuis bestaat uit hoofdlikkers, die het likprogramma samenstellen en in de gaten houden; gatlikkers, platlikkers en standby likkers, de gatlikkers die likken dagelijks volgens een ploegensysteem, in roosterdiensten.
  En zoals dat gaat willen ze in een goed blaadje komen te staan en likken hun dus bek plat om maar beter te worden dan de ander en zo promotie te maken . Zoals in een mierenkolonie er draagmieren en werkmieren zijn , met het verschil dat mieren nuttig zijn in de natuur.


  Maak melding

 32. Het ligt aan de beschaafdheid om geen zachte heelmeester te zijn en toch geen stinkende wonden te maken.
  Maar zoals ik al eerder heb getypt, de NDP keffertjes praten alles goed wat er fout gaat bij de NDP.

  Nette woorden komen vaak harder over dan de taal die Robert Peneux heeft geuit.

  Ach het is een tendens geworden om grove schuttaal te gebruiken om je ongenoegen kenbaar te maken.


  Maak melding

 33. Van diverse Surinamers heb ik begrepen dat Ashwin Adhin een zeer beschaafd persoon is.
  Wat doet hij dan bij de NDP? Deze politieke partij heeft totaal geen respect voor het volk. Moraal en normen en waarden zijn bij de meeste NDP politici ver zoek.

  Ashwin Adhin heeft dat allemaal wel in huis. Vraag me af of hij zich wel thuis voelt bij zo’n partij. Blijkbaar wel anders had hij afstand genomen van deze partij.

  Tijdens Bouterse I is hij minister van onderwijs geweest. Ze liepen op dat ministerie weg met hem.
  Bij zijn afscheid als minister is hij omarmd en omhelsd door een ieder die met hem heeft samengewerkt.
  Er is ook nooit gedoe om deze man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.