donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Rechtsstaat Suriname in gevaar door uitspraken president’

‘Rechtsstaat Suriname in gevaar door uitspraken president’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jul – Met recente publieke uitspraken van de president wordt de rechtsstaat Suriname in gevaar gebracht. Dit stelt de vakbond bij het Openbaar Ministerie, WOM. De uitspraken, waaronder een waarschuwing richting het OM, zijn gedaan tijdens een publieke bijeenkomst van de Nationale Democratische Partij, NDP. “Met de zeer suggestieve uitspraken van de president kan met stelligheid worden vastgesteld dat een poging wordt gewaagd de rechtsstaat te ondermijnen.”

De rechtsstaat is er juist om burgers te beschermen tegen machtsmisbruik van de overheid. “Ook de overheid moet zich aan de wet houden en mag dus de vrijheden en rechten van de burgers en instituten niet zomaar beperken. Suriname is geen politiestaat, dus is er geen ruimte voor willekeur. Wij eisen daarom van de regering dat zij het pad van intimidatie aan het adres van het OM verlaat”, aldus de WOM.

Op weerstand mag worden gerekend. “Wij zullen niet schromen alle ons ten diensten staande legale middelen te gebruiken om te strijden voor behoud van de rechtsstaat. Wij vragen de president, als hoofd van de regering, daarom om iedere vorm van inmenging in de onafhankelijke rechtspraak, per onmiddellijk te staken en de grondwet van Suriname te eerbiedigen”, aldus de WOM.

opening
Fernandes Express
BODO Party

32 REACTIES
 1. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Sinds 25 Februari 1980 tot heden heeft deze man er alleen maar voor gezorgd dat alles in Suriname op Financieel, Economisch, Sociaal, Grondwet, Bestuur, Infrastructuur, Mensenrechten, enz, enz, alleen maar in verval is gekomen. Armoede alom, zie de criminaliteit, werkloosheid, enz.

  Het Volk Moet ddb en gangsters in een grote demonstratie laten zien dat zij moeten ophoepelen en als ze dat niet doen, dat ze hun in hun nekvellen gaan oppakken en op straat smijten.

  Deze man is gewoon waardeloos en strooit het Surinaamse Volk zand in de ogen, maar het volk heeft hem nu door. Opzouten!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Dat de burgers vinden dat de “Rechtsstaat Suriname in gevaar door uitspraken president” hebben we vandaag wel kunnen zien bij de massa betoging voor het hof van justitie……..

  Weer een vakorganisatie die denkt dat ze zich met de politiek kunnen en mogen bemoeien……..


  Maak melding
 3. Nee kevin de vakorganisatie geeft slechts haar mening. Dat mag toch. Suriname pretendeerd een democratie te zijn.

  In een geciviliceerde samenleving waarbij de rechtsstaat hoog in het vaandel staat kan Bouterse nog maar 1 ding doen namelijk aftreden. Met deze domme actie heeft hij zichzelf compleet buitenspel gezet.


  Maak melding
 4. Samen met Bouterse moet ook de hele paarse bende het land verlaten. Ze hebben geen plek in een rechtstaat. Dus ook ABDOEL, MIESIBAKA, SIMONS, SAPOEN en RAMSARAM de KUTWIJF van NDP


  Maak melding
 5. @Kevin
  Je bent echt een grote loser.

  De Werknemers bij het OM werken voor Rechtelijke Macht en geven klip en klaar aan dat deze president zich als zonnegod gedraagt en geen respect toont voor de onafhankelijkheid van de rechtelijke macht en daarmee handelt in strijd met de grondwet waarin de scheiding der machten is geregeld. Zij, de leden van WOM, zijn alleen verantwoording schuldig aan Het Hof en niet aan de president. Voor Het Hof is de president een onderdaan, net als ieder ander, die onderhevig is aan de wetten die gelden.
  Zelfs het feit dat de president met art 148 zwaaide zonder onderbouwing en aanleiding getuigt al van het feit dat deze president de scheiding der machten, de Trias, zoals vast gelegd inde GW niet wenst te respecteren. Daarmee is deze president ook nog eens strafbaar wegens minachting van Het Hof.
  Spreekwoordelijk was de president een “sitting duck” toen de auditeur zijn aanklacht formuleerde. Als Bouterse werkelijk de strateeg is die sommige beweren dan had hij begrepen dat een dergelijke eend voor stil moet blijven zitten.
  Maar wat doet Bouterse. Hij vliegt luid kwakend over de hoofden van de jagers. Eenden hebben nu eenmaal een beperkt herseninhoud en moeten het van een slecht overlevingsinstinct hebben.
  Misschien moet hij solliciteren bij de Docksen Club


  Maak melding
 6. @Kevin
  Geen kansen meer voor je baasje,Hij gaat de gevangenis in.Dit zijn zijn laatste wanhoopspogingen om zijn mars te redden!
  O,ja,hij,bouta, geeft geen moer om zijn volgelingen en ook niet om jou,dus je kan ophouden om voor hem op te nemen.


  Maak melding
 7. Hebben de FRONTERS niks anders te doen dan chaos en paniek proberen te saaien in Suriname?
  Begrijpen zij het nog niet dat BAAS niet gaat aftreden?


  Maak melding
 8. Revolutie ontketenen is net het openen van een berenkooi, waarin een ongetemde beer in zit. Als je iets onderneemt moet je het beheersen om het te kunnen beheren.
  In deze is duidelijk: de beheerder beheerst de onderneming NIET.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 9. @Misterbojo
  Je baasje is een ordinaire killer,gewoon een moordenaar.
  Hij staat niet boven de wet ,hij wordt vervolgd voor de moord op 15 burgers,die koelbloedig afgemaakt werden door je baasje!!


  Maak melding
 10. @Misterbojo

  Hebben de FRONTERS niks anders te doen dan chaos en paniek proberen te saaien in Suriname? Begrijpen zij het nog niet dat BAAS niet gaat aftreden?
  =============================================

  Hebben de NDP-ers niets anders te doen dan achter IEMAND te lopen, die PANIEK zaait? Begrijpen zij het nog steeds niet dat de PANIEKZAAIER moet aftreden?

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 11. Tjek de DICTATORIALE Paarse Staat die KEVIN de Surinamers toewenst :

  Vakbonden en BURGERS MOGEN GEEN demonstraties houden en moeten zich niet met politiek bemoeien !

  Ook wanneer Kevin’s mislukte Paarse leidertje, Opa D, Onze Grondwet tracht te VERNIETIGEN ! Ook al uit deze Opa in het openbaar, BEDREIGINGEN TEGEN DE RECHTERLIJKE MACHT !

  De paarse dictator-hulpjes, tevens anti-Surinamers, juichen bij elke aanval op Grondwet en Mensenrechten !

  PS : TOCH ZULLEN DE SRANAN RECHTSSTAAT EN HET SRANAN-VOLK HET PAARSE KWAAD OVERWINNEN !


  Maak melding
 12. Bedenk wel, dat ex-president LULA van Brazilie vandaag tot 8,5 jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens aannemen van steekpenningen en witwassen !

  Sranan MOET RECHTSSTAAT BLIJVEN MET ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT !!!!!!!!!!

  PS : SRANAN MOET GEEN PAARSE DICTATUUR TOESTAAN !


  Maak melding
 13. Als een moordenaar crimineel drugdealer door het volk gekozen wordt, gaat hij logisch denken dat hij god is.

  Het is niet zijn schuld maar de schuld van de mensen die hem daar gezet hebben.


  Maak melding
 14. De KUMA LOVERS houden zoveel van die veroordeelde drugscrimineel dat ze Suriname graag zien worden een Dictatoriale staat met een moordverdachte tegen wie 20 jaar is geëist aan het hoofd.

  Deze moordverdachte tegen wie 20 jaar celstraf is geëist, heeft het land financieel economisch naar de afgrond gebracht.

  Honderden miljoenen USD dollars zijn verdampt volgens zijn rechterhand wonderboy Gilmore.

  Vrienden zoals Ramon zijn overnight miljonair geworden die een aantal helikopters tot zijn beschikking heeft.

  De naschoolse opvang bleek een Njang Patoe te zijn. 128 miljoen Srd heeft daar de kuierlatten genomen.

  What ABOUT de dure consultants die met belastinggeld zijn uitbetaald voor de diverse projecten zoals de treinen die in mei 2015 zouden gaan reizen van Poelepantje naar Para.

  Wanneer komt in hemelsnaam het ziekenhuis te Wanica.

  Wat is er met die huizenfabriek gebeurd? En zo kan ik nog doorgaan.


  Maak melding
 15. Ga maar door met slaplullen, totdat de vlam weer eens in de pan slaat. Dan zal hij het wel weeeeer hebben gedaan stelletje sukkels. Zo werd er in die dagen gejend. Jennen maar!


  Maak melding
 16. Slachtoffer van roofoverval

  Als een moordenaar crimineel drugdealer door het volk gekozen wordt, gaat hij logisch denken dat hij god is.

  Het is niet zijn schuld maar de schuld van de mensen die hem daar gezet hebben.
  =
  =
  =
  En wij gaan hem weer massaal voten. Jullie mogen het vegen!


  Maak melding
 17. @ Paraman …. las’ ede krabu …. wie zijn … wij gaan hem weer massaal voten. Je bedoelt … die paar duizend opgefokte Abanies? Let me tell you this: de Nationale Dieven Partij heeft in 2015 de verkiezing gewonnen { ongev. 118.000 stemmen }. V-7 had ruim 100.000 stemmen. What about die 60-80.000 kiezers die niet zijn gaan stemmen. Think about that.

  Waarom wachten tot 2020.
  De LIJDERS van de NATIONALE DIEVEN PARTIJ zijn zo zeker van DE overwinning bij de volgende verkiezing.
  Waarom wachten tot 2020 …. laat de DRUGSVEROODEELDE MOORDENAAR president Desiré Delano Bouterse …. nu … nu … nu … binnnen drie tot zes maanden nieuwe verkiezingen uitschrijven.
  Waarom wachten tot 2020.

  De NATIONALE DIEVEN PARTIJ wil de tijd tussen nu en 2020 gebruiken om instrumenten die fraude in de hand werken uitproberen …. maar …. las’ ede krabu NDP’ers …. het zal jullie NIET lukken te frauderen bij de volgende verkiezing …. we zijn KLAAR WAKKER !!!!!!

  Bij de volgende verkiezing: FINITO met de NATIONALE DIEVEN PARTIJ … Suriname moet Internationaal gezien en behandelt worden als een DEMOCRATISCH LAND waarmee goed zaken gedaan kan worden …. en niet als … EEN ROVERS/ SCHURKEN STAAT.


  Maak melding
 18. shamila the golddigger

  dat sharmila zich niet meer thuis voelde bij de VHP is te begrijpen maar dat ze de overstap doet naar de ndp is onbegrijpelijk omdat haar ideologie die zij altijd uitdroeg haaks staat tegenover die vd ndp
  denk maar aan de uitspraken van ih verleden die ze gedaan tegenover de ndp en bouta
  dat ze bouta nu ineens zo gewldig vindt komt gewoon doordat principeloos is en alleen aan zichzelf denkt en beslisi niet iemand die voor lands belang gaat
  sharmilee je bent nog lager gevallen dan de hoeren vd watermolen straat dat is de plek waar je thuishoort en carrier kunt maken de surinaamse bevolking zal nog generaties lang praten over jou als de meest gevallen en schaamteloze vrouw ooit tn de surinaamse geschiedenis
  by the way ik heb ergens gelezen dat je binnenkort zal bevallen van opa d zijn kind gefeliciteerd namens de sur gemeenschap en in het bijzonder door de VHP en chan


  Maak melding
 19. om in sur een minister post te krijgen hoef je allen je benen en billen te spreiden kijk maar naar ” het juweeltje van opa d” die straks minislet v juspol wordt


  Maak melding
 20. als ik Orie was,, zou ik onmiddellijk deze man die zich minister noemt Peneuz voor de rechter slepen als het werkelijk waar is, wat hij gebezigd heeft..


  Maak melding
 21. 8 jaar geleden heb ik dit allemaal al voorspeld maar toen hier op deze topic bijna alleen maar voorstanders van ddb, hij was de beste……Venne moest opdonderen…..en nu…nu lees ik alleen maar anti ddb berichten dus of alle voorstanders zijn verdwenen of alle voorstanderd van toen zijn gedraaid en schreeuwen nu moord en brand over de slechte ddb
  Zo zie je maar wat kortzichtigheid en oerdomheid teweeg kan brengen.
  Sterkte allemaal met nog 3 jaar ddb….. wie toen niet luisterde moet nu voelen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES